| انجمن ها  | نظرسنجی ها |  پاسخ | جستجو | موقعیت | قوانین | آخرین ارسالها | 
علم و دانش انجمن لوتی / علم و دانش /

اخبار پزشکی

صفحه  صفحه 23 از 66:  « قبلی  1  ...  22  23  24  ...  65  66  بعدی »  
#221 | Posted: 22 Feb 2012 22:04
بي اشتهايي



◊ چه وقت به پزشک مراجعه کنيم ؟

بيش از دو هفته است که اشتها از بين رفته است .

احساس خستگي ، تغيير در حساسيت به مزه ، يا درد در هر جاي بدن وجود دارد .

بي اشتهايي نشانه چيست ؟

اگر مثل بيشتر مردم هستيد ، از بين رفتن اشتها فرصت خوبي براي کاهش وزنتان است . ( پوشيدن لباس هاي تنگ شده پارسال شما را وسوسه مي کند ) . اما اگر بي اشتهايي به جاي چند روز چند هفته طول بکشد و به طور عادي باعث آب رفتن شما شود ، اين بي اشتهايي علت خاصي دارد .

کم خوراکي يا بي اشتهايي علامت شايعي است که مي تواند علل مختلفي داشته باشد ، که بسياري از آنها اهميت چنداني ندارند .

تقريباً تمام عفونت ها مي توانند باعث بي اشتهايي شوند . مثلاً ويروس سرماخوردگي يا آنفولانزا ممکن است عامل آن باشد . يا علل جدي تر مثل سل ، کم کاري غده تيروئيد ، بيماري هاي قلبي يا ريوي ، يا گرفتاري هاي کبدي داشته باشد .

متأسفانه يکي از شايعترين علائم اخطاردهنده اوليه سرطان بي اشتهايي است که معمولاً با تغيير در حساسيت به مزه ها همراه است .

بي اشتهايي مقاومت بدن در برابر خوردن هر چيزي است که به فرايند بهبود کمک کند .

با اين همه بيماري تنها علت کاهش اشتها نيست . گاهي چيزي که به دليل خاصي خورده ايد ، مثل يک دارو ،‌ مي تواند عامل آن باشد . آنتي بيوتيک هايي مثل اريترومايسين جوانه هاي چشايي را غيرفعال کرده و باعث کندي حرکت غذا در روده شده و احساس پري بعد از خوردن غذا را طولاني مي کنند . تمام آمفتامين ها - که براي کاهش وزن تجويز مي شوند - احساس گرسنگي را از بين مي برند .

داروهاي مسکن و ضد التهاب مفصل مي توانند معده را تحريک کرده و باعث تهوع و برگرداندن غذا شوند . ديژيتاليس ( که يک داروي قلبي است ) و داروهاي مدر ( که مانع احتباس آب شده و فشار خون را پايين مي آورند ) نيز ميل به غذا خوردن را کم مي کنند .

گاهي چيزي غيرخوراکي مشکل ساز شده است . کمبودهاي کلي تغذيه اي مي توانند نيروي حياتي يک اشتهاي طبيعي را تضعيف کنند . مخصوصاً اشخاص مسن ممکن است گرفتار کمبود روي در رژيم غذايي باشند که مي تواند جوانه هاي چشايي را از بين ببرد .

خود پيري بر روي اشتها تأثير مي گذارد . در اشخاص مسن ، سازوکار بدن آهسته مي گردد ، وزن ماهيچه ها کم مي شود و ضعف جسماني مانع فعاليت است . در رأس آنها ، کاهش احساس چشايي و ترشحات معدي قرار دارد که همه باعث بي اشتهايي مي شوند .

گاهي نيز اتفاقي در زندگي بر اشتها تأثير مي گذارد . اگر اخيراً يک برنامه ورزشي را شروع کرده ايد ،‌ ممکن است دچار بي اشتهايي شويد تا بدن خود را با نيازهاي جديد تطبيق دهد .

به طور کلي ، سلامت رواني نقش مهمي در اشتهاي شما دارد ، در هنگام گرفتاري طولاني ، تنش رواني مي تواند شما را به پرخوري بکشاند . ولي فشارهاي کوتاه مدت معمولاً اشتها را از بين مي برند . افسردگي نيز در برخي افراد باعث بي اشتهايي مي شود .

بي اشتهايي عصبي اختلالي است که در افراد مبتلا - معمولاً دختران جوان - تقريباً باعث ترک کامل غذاخوردن مي شود . بيماري وسوسه غذا خوردن دارند ، ولي از ترس چاق شدن چيزي نمي خورند . براي آنها نخوردن از به اندازه خوردن راحت تر است .

درمان بي اشتهايي

کمي بي اشتهايي جاي نگراني ندارد . اما اگر آخرين باري را که از غذا خوردن لذت برده ايد به ياد نداريد ، بايد سعي کنيد عادت عادي خوردن را باز به دست آوريد . در اينجا مواردي را که بايد به ان توجه کنيد گفته مي شود .

به اندازه بخوريد . اشتهاي طبيعي دقيقاً چگونه است ؟ اشتهاي طبيعي خوردن به اندازه اي است که وزن بدن را طبيعي نگاه مي دارد .

اگر اشتهاي طبيعي داريد ، بايد انواعي از غذاها را بخوريد ، اشتهاي زياد به خوردن فقط گوشت فقط اشتهاي طبيعي نيست .

اگر مرتباً خود را وادار به خوردن مي کنيد ، اين هم علامت خوبي نيست .

ويتامين بخوريد . خوردن روزانه مکمل مولتي ويتامين و کاني ها به بازشدن اشتهاي کاهش يافته کمک مي کند و اگر کم خوردن شما باعث سوء تغذيه شده است ، مواد غذايي اضافي آسيبي به شما نمي رساند . گاهي افراد مسن تر با خوردن روي کمي اشتهاي خود را باز مي يابند . درباره لزوم خوردن روي با پزشک مشورت کنيد .

داروهايتان را کنترل کنيد . درباره احتمال اينکه داروهاي مصرفيتان يا مقدار آنها باعث بي اشتهايي شده باشد سئوال کنيد . پزشک ممکن است دارو را با داروهاي ديگري که اشتها را ازبين نمي برند عوض کند .

هر چه را که دوست داريد بخوريد . اگر غذاخوردن لذت خود را از دست داده است ، برنامه غذايي خود را عوض کنيد . ببينيد کدام غذاها برايتان اشتها آور است و از آنها بخوريد . اگر فقط بستني دوست داريد ،‌ هر قدر که مي خواهيد بخوريد . ما رژيم غذايي ناسالمي را توصيه نمي کنيم ، اما اگر بستني تنها راه رساندن کالري مورد نياز به بدن است ، هر قدر که مي خواهيد بخوريد . هدف بالا بردن ضريب اشتهاست .

حجم غذا را کم کنيد . غذا را با حجم کم و دفعات بيشتر بخوريد . معده شما غذاي کمتر را بهتر مي پذيرد .

آب زياد بخوريد . اگر برنامه ورزشي تازه اي شروع کرده ايد ، مهم ترين نياز شما آب است . کم آبي بدن مي تواند بي اشتهايي ايجاد کند . پيش از شروع تمرين و بلافاصله بعد از آن يک ليوان آب بنوشيد . به علاوه هر روز شش تا هشت ليوان آب بخوريد .

نزد پزشک برويد . اگر بعد از دو هفته اشتهاي خود را بازنيافتيد ، براي معاينه کلي پيش پزشک خود برويد . قبل از درمان بايد اختلالات جسماني تشخيص داده شود . شايد فقط به يک دوره درمان با آنتي بيوتيک براي از بين بردن يک عفونت خفيف نياز داشته باشيد .

سلامت رواني خود را بيازماييد . اگر افسرده هستيد ، داروهاي ضد افسردگي تجويز شده توسط پزشک اشتهاي شما را بر مي گرداند . با بازگشت سلامت رواني اشتهاي شما نيز بازمي گردد .

از متخصص کمک بگيريد . بي اشتهايي عصبي معمولاً به درمان خانگي جواب نمي دهد و افراد مبتلا به آن بايد در بيمارستان بستري شوند . معالجه آن مشکل است و نياز به درمان شديد روان شناختي و تغذيه اي دارد . ممکن است تغذيه اجباري از طريق تزريق درون سياهرگي يا لوله معدي لازم شود .

     
#222 | Posted: 22 Feb 2012 22:04
بی خوابی ‌ِحمله خواب Narcolepsi



◊ بی‌خوابی مشکلی است که حداقل در مقاطعی از زندگی افراد 20 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقدار خوابی که افراد نیاز دارند، کاملا متفاوت است. فرد کم خواب چه بسا پس از 5 ساعت خواب احساس سرخوشی کند، در صورتی که فرد پر خواب چه بسا پس از ده ساعت خواب هنوز احساس کسالت نماید.

انواع بی‌خوابی

• برخی افراد به نوعی از بی‌خوابی کاذب جالب توجه و در عین حال تاسف آور مبتلا هستند. آنان در رویا می‌بینند که بیدار هستند. رویای آنها این نیست که در که در سرزمین شاه پریان هستند، بلکه خواب می‌بینند که در بستر خویش دراز کشیده‌اند و بطور مایوسانه‌ای در تلاشند که به خواب روند. صبح هنگام خاطراتشان درباره شبی مملو از بی‌خوابی است و چنان احساس کسالت می‌کنند که گویی واقعا بیدار بوده‌اند.

• شکل دیگری از بی‌خوابی ، البته بی‌خوابی واقعی و نه نوع کاذب آن ، از عدم توانایی به خواب رفتن و تنفس همزمان با آن ناشی می‌شود. بیماران مبتلا به این اختلال یعنی وقفه تنفسی غرق خواب می‌شوند و سپس از تنفس باز می‌مانند. تقریبا همه مردم بویژه کسانی که خروپف می‌کنند، گاهی دچار این وضع می‌شوند، ولی نه به نحوی که مزاحم خواب آنها شود.

طی دوره وقفه تنفسی سطح دی‌اکسید کربن خون ، گیرنده‌های شیمیایی را تحریک می‌کند و شخص از خواب بیدار می‌شود و با دهان باز برای بدست آوردن هوا نفس می‌کشد. سپس میزان اکسیژن خون به مقدار طبیعی باز می‌گردد، فرد به خواب می‌رود و دوباره همین چرخه تکرار می‌شود. خوشبختانه بسیاری از موارد وقفه تنفسی توسط گرفتگی نای ایجاد می‌شود که می‌توان آن را از راه جراحی برطرف کرد.

گاهی نوزادان را بدون هیچ علائم ظاهری بیماری در گهواره مرده می‌یابند، اینان قربانی نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد هستند. بسیاری از محققین بر این باورند که یکی از علل اساسی مرگ ناگهانی نوزاد وقفه تنفسی است، اما در این مورد برخلاف وقفه تنفسی نوزادان که میزان بالای دی‌اکسید کربن در خونشان وجود دارد، از خواب بر نمی‌خیزند. شواهد نشان می‌دهد که استعداد ابتلا به نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد ارثی است.

درمان بی‌خوابی

بطور کلی بی‌خوابی یکی از چند مشکل اساسی در روان شناسی و پزشکی است که طبیب بدون داشتن شواهد بالینی مستقیم مبنی بر وجود آن به درمانش اقدام می‌کند، اما مطالعات مربوط به خواب افرادی که از بی‌خوابی شکایت دارند، نشان می‌دهد که بیشتر آنان مقدار زمانی را که واقعا می‌خوابند را خیلی کمتر تخمین می‌زنند. محققین پی برده‌اند که بیشتر کسانی که بی‌خوابی دارند، حتی بدون مصرف داروهای خواب آور در کمتر از 30 دقیقه به خواب می‌روند و حداقل مدت شش ساعت می‌خوابند. این عده با مصرف داروهای خواب آور چیزی کمتر از 15 دقیقه کاهش در خواب رفتن بدست می‌آوردند و طول خوابشان هم فقط حدود 30 دقیقه افزایش می‌یابد. به این ترتیب با توجه به عوارض جانبی داروهای خواب آور به نظر نمی‌رسد که این داورها ارزش چندانی داشته باشند.

حمله خواب

نگاه اجمالی

حمله خواب که نباید با صرع اشتباه شود، به یک معنا عکس بی‌خوابی است. کسی که حمله خواب دارد، ناگهان احساس خواب آلودگی غیرقابل کنترل می‌کند. این نوع نیاز به خواب تقریبا 15دقیقه طول می‌کشد. آنگاه شخص از خواب بیدار می‌شود و احساس می‌کند که استراحت کرده است. هر چند که حمله خواب تجدید قوا می‌دهد، ولی دوره بسیار خطرناک و ترسناکی است، زیرا به هنگام رانندگی و کار با اشیای برنده مثل مته و اره نیز پیش می‌آید.

علایم حمله خواب

• علامت اولیه نارکولپسی ، حمله خواب است. حمله خواب مربوط به نارکولپسی نوعی میل مقاومت ناپذیر برای خوابیدن است که می‌تواند در هر زمانی روی دهد، اما بیشتر تحت شرایط یکنواخت و خسته کننده ظاهر می‌شود. این خواب که علی‌الظاهر کاملا طبیعی است، معمولا دو تا پنج دقیقه طول می‌کشد. فرد معمولا پس از بیدار شدن احساس سرحالی می‌کند.

• علامت دیگر حمله خواب (در واقع شدیدترین آنها) کاتاپلکسی است. در حین حمله کاتاپلکتیک فرد بطور ناگهانی وامی‌رود و چون کیسه آرد بی‌حال نقش بر زمین می‌شود. فرد مبتلا از چند ثانیه تا چند دقیقه بطور هوشیار دراز خواهد کشید. این همان فلج عضلات در زمان نامناسب است. وقتی فلج عضلانی در حین بیداری روی می‌دهد، قربانی حمله کاتاپلکتیک ، گویی که کلیدی را خاموش کرده‌اند، بطور ناگهانی وامی‌رود.

علت شناسی حمله خواب

• نارکولپسی یا حمله خواب از نابهنجاری مغزی پدید می‌آید که باعث فعال شدن ساز و کارهای عصبی عهده‌دار جنبه‌های مختلف خواب REM (خواب عمیق) در زمانهای نامناسب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که در بیماران مبتلا به حمله خواب عموما خواب موج کوتاه که خواب شب با آن آغاز می‌شود، دیده نمی‌شود. در عوض آنان از مرحله بیداری مستقیما وارد خواب عمیق می‌شوند. این یافته نشان می‌دهد که در کنترل ساز و کارهای مغزی تولید کننده خواب REM نقصی وجود دارد. یافته‌های دیگر نشان می‌دهند که حمله خواب یک اختلال ژنتیکی می‌باشد.

• کاتاپلکسی کاملا از حمله خواب (نارکولپسی) متفاوت است. کاتاپلکسی معمولا ناشی از هیجانهای قوی یا تلاش جسمانی ناگهانی است. به ویژه اگر بیمار را غافلگیر کند. خندیدن ، خشم یا تلاش برای گرفتن شیئی که بطور ناگهانی در حال افتادن است، می‌تواند موجب حمله کاتالپتیکی شود. شرایط معمولی که موجب کاتاپلکسی می‌شوند، عبارتند از: تلاش بری تربیت کودکان یا عشق بازی.

درمان حمله خواب

علایم حمله خواب را می‌توان بطور موفقیت آمیز با دارو درمان کرد. حملات خواب با مصرف تحریک کننده‌هایی چون آمفتامین ، اگونیست کاتکو لامینکاهش می‌یابند و پدیده‌های خواب REM را می‌توان با مصرف ایمی پرامین تخفیف داد

     
#223 | Posted: 22 Feb 2012 22:05
ویروس تبخال



عفونت‌هاي ويروس تب‌خال در تمام دنيا بسيار شايع است. ويروس تب‌خال نوع 1 (تب‌خال دهاني ـ صورتي) از طريق بوسيدن يا ني نوشابه مشترك و ويروس تب‌خال نوع 2 (تب‌خال تناسلي) از طريق تماس جنسي منتقلمي‌شود. هر دو نوع ويروس مي‌توانند عفونت در اطراف صورت، دهان و نواحي تناسلي ايجاد كنند. عفونت ممكن است به مدت طولاني بي‌علامت باشد و سپس با نور ماوراي بنفش، تب، قاعدگي، استرس عاطفي، ضعف سيستم ايمني و ضربه به پوست و اعصاب فعال شود. عفونت‌هاي تب‌خالي در شيرخواران و افراد مبتلا به ضعف سيستم ايمني و نيز تب‌خال چشم، خطرناك و با احتمال مرگ و مير همراه است.



علایم و نشانه ها:

ممكن است در ناحيه صورت، اطراف دهان از جمله لثه‌ها و حلق تورم و قرمزي به وجود آيد. احساس خستگي، تب، احساس درد در صورت و عضلات ممكن است وجود داشته باشد. تاولهاي ريز در اطراف لب، صورت، لثه، زبان، داخل دهان و روي دستگاه تناسلي به وجود مي‌آيد. همچنين ممكن است ترشح مهبلي (در خانم‌ها) و مجراي ادراري (در آقايان) ديده شود.



علت:

پزشك معالج توضيح خواهد داد كه تب‌خال علاج قطعي ندارد ولي علايم آن قابل درمان است

     
#224 | Posted: 22 Feb 2012 22:05
تب و تشنج

تشنج ناشي از تب نوعي تشنج است که متعاقب تب بالا ( بيشتر از ۳۹ درجه سانتيگراد ) اتفاق مي افتد . اين تب بعلت وجود عفونت در بخشي از بدن به جز مغز است . اين بيماري معمولاً در کودکان سنين ۶ ماه تا ۵ سال رخ مي دهد . اين اختلال اگر چه نگران کننده و هراسناک است ، ولي اين تشنجها معمولاً خطرناک نيستند .

علت اين عارضه چيست ؟

تشنج ناشي از تب در نتيجه افزايش ناگهاني دماي بدن ( معمولاً در اوج بيماريهايي که با تب همراه هستند ) بوجود مي آيد . تشنج اغلب همراه با يک عفونت دستگاه تنفسي ، نظير سرماخوردگي است . کودکان اغلب مستعد اين تشنج هستند ، زيرا تکامل مغز در آنها هنوز کامل نشده است .

علائم و نشانه هاي بيماري

اولين مرحله تشنج حدود نيم دقيقه به طول مي انجامد و از علائم آن مي توان به موارد زير اشاره نمود :

کاهش سطح هوشياري

سفت شدن بدن

وقفه در تنفس به مدت نيم دقيقه و هنگامي که مجدداً تنفس شروع مي شود . بسيار سطحي انجام مي گيرد ، بصورتي که تشخيص آن به سختي امکان پذير است .

دفع ادرار يا مدفوع و يا هر دو

مرحله دوم معمولاً‌ کمتر از ۵ دقيقه طول مي کشد . کودک دراين مرحله هوشيار نيست و علائم زير ممکن است ديده شوند :

لرزش در عضلات دست و پا و صورت .

قرار گرفتن سياهي چشم در بالا

در پايان مرحله دوم کودک هوشياري خود را بدست مي آورد و ممکن است به مدت ۱۲ ساعت به خواب عميق فرو رود و در زمان بيدار شدن خواب آلود و گيج باشد .

در صورت ايجاد تشنج يا تب بالاتر از ۳۹ درجه سانتيگراد سريعاً به پزشک مراجعه کرده و يا به بخش اورژانس نزديکترين بيمارستان مراجعه نمائيد .

چنانچه درجه حرارت بدن کودک افزايش يافت . سعي کنيد آن را پائين آوريد .

کاهش درجه حرارت بالا درکودک موجب تحمل بهتر کودک و کاهش احتمال تب و تشنج در کودکان ۳ ماه تا ۵ ساله مي شود .

مراحل زير به پائين آوردن درجه حرارت بدن در کودکان تمامي سنين کمک مي کند :

بيشتر لباسهاي کودک را در آوريد و در صورتي که کودک در تختخواب است از روانداز ضخيم و پتو استفاده نکنيد .

با استفاده از آب ولرم با کمک پارچه و يا وان آب ولرم ، کودک خود را خنک کنيد .

در صورتي که کودک بيش از سه ماه دارد ، از قطره استامينوفن استفاده کنيد .

درجه حرارت اتاق کودک را در حدود ۱۵ درجه سانتيگراد قرار دهيد .

از پنکه يا بادبزن براي خنک کردن کودک استفاده کنيد .

اقدامات پزشکي

در صورتي که کودک براي اولين بار دچار چنين حالتي شده باشد ، ممکن است پزشک جهت رد مننژيت و بررسي از اين نظر کودک را در بيمارستان بستري نمايد . ساير بررسي ها نيز جهت مشخص کردن علت عارضه انجام خواهد شد . در صورت وجود عفونت ناشي از باکتري ها ، پزشک آنتي بيوتيک تجويز خواهد کرد . در ضمن نحوه برخورد و اقدامات درماني درحملات بعدي بيماري را به شما آموزش خواهد داد . ممکن است پزشک براي کودک شما ديازپام ( داروي آرام بخش و ضد تشنج ) تجويز نمايد ، تا در خانه از آن استفاده نمائيد . استفاده از ديازپام در زمان تشنج ، طول مدت تشنج را کاهش مي دهد .

در حدود يک سوم کودکاني که دچار تشنج شده اند ، طي ۶ ماه بعد دچار تشنج مجدد مي شوند ولي احتمال تشنج ناشي از تب در کودکان بزرگتر از ۵ سال بسيار کم است . تعداد محدودي از کساني که دچار تشنج ناشي از تب مي شوند ، ممکن است در آينده به بيماري صرع مبتلا شوند .

     
#225 | Posted: 25 Feb 2012 19:45
همزمان با روز پرستار؛ باشگاه پرستاران هنرمند افتتاح مي‌شود

رييس انجمن پرستاري ايران اعلام كرد: همزمان با مراسم ملي گراميداشت مقام پرستار در روز ولادت با سعادت پرستار ولايت و امامت، حضرت زينب (س) باشگاه پرستاران هنرمند با هدف ارتقا جايگاه پرستاري و شناسايي و معرفي پرستاران هنرمند كشور امسال افتتاح مي‌شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، رييس انجمن پرستاري ايران با اعلام اين مطلب افزود: هدف انجمن پرستاري ايران در سال 87 تخصصي كردن پرستاري بود كه با برگزاري همايش و كنگره‌هاي علمي با همكاري دانشكده‌هاي پرستاري براي گروه‌هاي مختلف درمان گامي بزرگ برداشته شد كه در ادامه اهداف خود، سال 88 را با هدف ارتقا جايگاه پرستاري شروع كرد كه گامهاي نخستين آن با هماهنگي سازمان‌هاي ديگر از جمله شهرداري تهران جهت برگزاري مراسم ملي گراميداشت روز پرستار برداشته شد كه با حضور روساي دانشكده‌هاي پرستاري و پرسنل بيمارستانها و مراكز درماني و آموزشي ادامه خواهد يافت.
وي گفت: ‌از آنجايي كه كمتر از دريچه هنر به نقش پرستاران در ارتقا سطح سلامت جامعه پرداخته شده به همين علت بر آن شديم تا با ايجاد باشگاه پرستاران هنرمند اين نقيصه را برطرف كنيم و زمينه معرفي خدمات پرستاري و نقش آنان در سلامت جامعه را به زبان هنر فراهم كنيم. بنابراين همزمان با برپايي مراسم، افتتاح نخستين باشگاه پرستاران هنرمند را با هدف «شناسايي پرستاران هنرمند و فرهيخته و معرفي آنان به جامعه با هدف ارتقاي جايگاه پرستاران، بهره مندي از ظرفيت غني پرستاران در توليد و ارائه محصولات فرهنگي و هنري به مردم» نيز خواهيم داشت.
وي گفت: هر يك از پرستاران علاقمند مي‌توانند در سه رشته شركت كنند و در هر رشته حداكثر5 اثر را به نشاني دبيرخانه همايش ميدان آرژانتين، ‌خيابان احمد قيصر (بخارست)، خيابان دوازدهم، شماره 31، موزه دكتر سندوزي ارسال كنند و جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 88527041-8854122 تماس بگيرند.
وي همچنين گفت: كارگروه‌هاي تخصصي در دبيرخانه اين باشگاه به منظور فعاليت مستمر پرستاران هنرمند و از استفاده از آنان در مراسم و برنامه‌هاي مربوط به پرستاري خواهد بود.
به گفته وي، مراسم جشن روز پرستار دوشنبه هفتم ارديبهشت در مركز همايش‌هاي بين المللي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي واقع در ولنجك، بلوار دانشجو،‌خيابان كودك يار، دانشكده پزشكي برگزار مي‌شود و باشگاه پرستاران هنرمند نيز طي همين مراسم به طور رسمي افتتاح مي‌شود

     
#226 | Posted: 25 Feb 2012 19:45
استفاده طولاني از رايانه به خشكي چشم و درد گردن منجر مي‌شود

يك متخصص چشم اظهار كرد: مشكلات ديد ناشي از استفاده طولاني مدت از رايانه حالتي موقتي است كه عوارض آن شامل سردرد، تاري ديد، خشكي و خستگي چشم را به دنبال دارد.
دكتر ابوالقاسم رستگاري در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه يزد، گفت: مشكلات ديد ناشي از استفاده طولاني مدت و بي‌وقفه از كامپيوتر حالتي موقت است كه عوارض آن شامل سر درد، تاري ديد، خشكي و خستگي چشم، قرمزي و سوزش چشم، تحريك پذيري و حساسيت به نور و گاها دوربيني را به وجود مي‌آورد.
وي در ادامه اظهار كرد: علاوه بر اين، استفاده طولاني مدت از كامپيوتر مي‌تواند باعث گردن درد، درد شانه‌ها و درد پشت نيز بشود.
دكتر رستگاري افزود: شرايط فوق با عدم نور پردازي مناسب شامل نور بالاي سر و يا در اطراف و شرايط خاص سرد كننده‌ها و گرم كننده‌ها در اثر وزش هوا متغير است كه تمام اين شرايط موقتي است و نمي‌تواند دائمي باشد.
وي اظهار كرد: علت بروز مشكلات ناشي از استفاده از كامپيوتر كاهش پلك زدن است كه در افراد به طور طبيعي 20 تا 16 مورد در دقيقه است كه به 8 تا 6 مورد كاهش پيدا مي‌كند كه همين خود عامل خشكي چشم مي‌شود.
دكتر رستگاري ادامه داد: اين شرايط در كساني كه دامنه سني نزديك به 60 سال داشته باشند به دليل شروع پير چشمي شديدتر است.
وي همچنين يادآور شد: گزارشها نشان مي‌دهد تا حدود 70 درصد مشكلات چشمي مربوط به استفاده كنندگان از كامپيوتر است.
رستگاري همچنين ادامه داد: اين شرايط به خصوص در كودكان چه درخانه و يا مدرسه چنانچه به طور طولاني مدت از آن استفاده كنند ممكن است باعث اختلال در تكامل بينايي طبيعي شود.
وي افزود: به‌علاوه درصورتي كه كودكان بيش از دو ساعت كاربري با كامپيوتر داشته باشند موجب ظهور علائم فوق در آنها مي‌شود.
وي گفت: اين مشكلات مي‌تواند با به كارگيري ارگونومي صحيح شامل استفاده از مانيتورهاي استاندارد، اندازه مناسب صفحات كامپيوتر، نشستن و فاصله مناسب و شرايط خاص نگاه (زاويه نگاه) به صفحه كامپيوتر به طوريكه 20-10 درجه پايين تر از چشم باشد و فاصله حدود 30-25 سانتيمتر رعايت شود، كاهش يابد.
دكتر رستگاري، نكاتي مانند نور صفحه كامپيوتر و رنگ آن، قرار گرفتن آن در روبه روي پنجره اتاق، شرايط گرمايش و سرمايش اتاق كار، نوع ميز و صندلي مورد استفاده، صفحه‌هاي كم رنگ در نور شديد، توقف استفاده از كامپيوتر و پلك زدن را جهت كاهش خستگي چشم و همچنين در بعضي از موارد خاص استفاده از اشك مصنوعي نيز موثر عنوان كرد.
اين متخصص چشم در پايان به ايسنا گفت: چنانچه شرايط مناسب جهت استفاده از كامپيوتر به كار گرفته شود اما مشكلات چشمي همچنان ادامه داشته باشد بايد احتمال اختلالات انكساري اصلاح نشده، نزديك بيني، آستيگمات، دوربيني، پير چشمي و بيماريهاي زمينه‌اي چشم را مورد توجه قرار داد. همچنين بايد به عفونتهاي پلك، وضعيت سيستم اشكي چشم، آب مرواريد، آب سياه، انحرافهاي نهفته چشم و مشكلات فراوان ديگر توجه كرد

آموزش مراقبت و پرستاری از بیماران

     
#227 | Posted: 25 Feb 2012 19:45
شب کاري طولاني در زنان، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي‌دهد

نتايج يک بررسي نشان مي‌دهد: سابقه بيش از 14 سال شب کاري خطر ابتلا به سرطان پستان را 45 درصد افزايش مي‌دهد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا علوم پزشکي تهران، به عقيده پژوهشگران، سبک زندگي در ايجاد تومورهاي سرطاني بسيار موثر است. هرچند عوامل بسياري در بروز سرطان پستان دخيل مي‌باشد ولي نور به عنوان يکي از علل اتيولوژي در ايجاد سرطان مطرح است.
اين پژوهش توسط مهناز شوقي، پژوهشگر دانشکده پرستاري ومامايي دانشگاه آزاد واحد کرج با هدف بررسي ميزان خطر ابتلا زنان به سرطان پستان به دنبال تماس با نور در طول شب، به صورت مرور مطالعات انجام شده در زمينه عوامل مرتبط با سرطان پستان از سال 1995-2005 صورت گرفته است.
نتايج اين مطالعه حاکي است که بيداري در شب با کاهش ملاتونين ممکن است موجب رشد تومور شده و خطر ابتلا به سرطان پستان و شيوع آن را افزايش دهد.
يافته هاي نهايي اين بررسي نشان مي دهد ريسک ابتلا به سرطان پستان در زنان با افزايش سابقه شب کاري بيشتر مي شود. اين ميزان با سابقه 14 سال کار در حدود 45 درصد ازدياد را نشان مي دهد. اين وضعيت در دوران پس از يائسگي و با افزايش سابقه شب کاري به بيش از 30 سال شدت بيشتري پيدا مي کند.
گفتني است، سرطان پستان، شايع ترين نوع سرطان در ميان زنان مي باشد که ميزان آن در سطح جهان رو به افزايش است

     
#228 | Posted: 25 Feb 2012 19:45
بيش از 24 هزار دندانپزشك در كشور مشغول به فعاليت هستند

رييس چهل و نهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكي ايران گفت: بيش از 24 هزار دندانپزشك در كشور مشغول به فعاليت هستند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر محمد جعفر اقبال با اشاره به قدمت انجمن‌هاي دندانپزشكي در برخي كشورهاي توسعه يافته افزود: قدمت انجمن‌هاي دندانپزشكي در برخي از كشورهاي توسعه يافته به بيش از يكصد سال مي‌رسد و در كشور ما سابقه انجمن دندانپزشكي ايران نزديك به 50 سال است.
وي ادامه داد: در كشورهاي توسعه يافته، مسئوليت‌ها و وظايف متعددي از قبيل چاپ و انتشار مقالات علمي مجلات، پشتيباني از پروژه‌هاي تحقيقاتي ، ارزيابي و رتبه بندي موسسات دانشكده‌هاي دندانپزشكي، برگزاري امتحانات بورد و نظارت بر آنها و ... بر عهده انجمن علمي و تخصصي قرار گرفته است كه اين امر نتيجه قدرت، قوت و انسجام انجمن‌ها و هوش و برنامه ريزي موسسات دولتي است.
به گفته دكتر اقبال، اكنون در كشور ما بيش از 24 هزار دندانپزشك مشغول به فعاليتند و در حدود 20 مجله تخصصي دندانپزشكي در كشور به چاپ مي رسد و اين ميزان، ضرورت برگزاري كنگره‌هاي تخصصي و علمي ساليانه را بيشتر مي كند.
گفتني است، چهل و نهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكي ايران طي روزهاي 15 الي 18 ارديبهشت ماه جاري در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار مي شود

     
#229 | Posted: 25 Feb 2012 19:46
يك تحقيق آماري جديد نشان داد: ‌٥/٥ ميليون نفر در آمريكا فلج هستند

در يك تحقيق آماري جديد مشخص شد: در حال حاضر 5/5 ميليون نفر در آمريكا فلج هستند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، بر اساس اين تحقيق، نزديك به دو درصد از مردم اين كشور كه حدود 5/5 ميليون نفر مي‌شود به نوعي فلج دچار هستند و اين آمار بيشتر از دانسته‌هاي قبلي پزشكان و متخصصان است. در اين تحقيق كه نتيجه تلاش دكتر آنتوني كاهيل پژوهشگر دانشگاه نيومكزيك و همكاران وي است تاكيد شده كه بيشتر اين افراد يعني حدود 29 درصد از آنان در اثر سكته مغزي دچار فلج كامل يا نيمه فلج شده‌اند.
همچنين اين تحقيق تلفني از 33 هزار نفر نشان داد: صدمات و آسيب‌هاي نخاعي 23 درصد از موارد فلج را تشكيل مي‌دهد.
پژوهشگران خاطرنشان كردند: 36 درصد از افراد فلج اظهار داشته‌اند كه براي حركت كردن با مشكلات زيادي مواجه هستند در حالي كه 16 درصد از آنها به طور كامل قادر به حركت نبودند.
خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارش خود آورده است: بر اساس اين تحقيق جديد شمار مبتلايان به فلج نخاعي در آمريكا پنج برابر بيشتر از آمار قبلي پزشكان است؛ به طوري كه در آمار قبلي تعداد اين بيماران نزديك به 3/1 ميليون نفر گزارش شده بود.
بر اساس اين گزارش، پس از سكته مغزي مشكلات و نارسايي‌هاي عصبي ديگري مانند ام اس،‌عامل فلج افراد هستند.
به گفته محققان؛ اين يافته به مقامات و مسوولان بهداشتي كمك مي‌كند كه در نهايت ميزان كمك رساني به اين جمعيت نهفته و آسيب ديده را تخمين بزنند.
به گفته محققان؛ اين افراد نه تنها ممكن است به درمانهاي پزشكي و توان بخشي احتياج داشته باشند بلكه درعين حال به دليل ناتواني‌هايي كه دارند از داشتن يك زندگي اجتماعي عادي بي بهره هستند و بنابراين فراهم كردن شرايط بهتر زندگي براي اين بيماران امري ضروري و قابل توجه است

     
#230 | Posted: 25 Feb 2012 19:46
هلند بهترين و انگليس بدترين کشورهاي اروپايي براي زندگي کودکان

بر اساس نتايج يك مطالعه در انگليس، کودکان در هلند شادتر از ساير کودکان اروپايي زندگي مي کنند و انگليس يکي از نامناسب ترين کشورها براي کودکان است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران، در رتبه بندي ميان 29 کشور اروپايي، هلند شادترين کشور براي جوانان است؛ بعد از هلند، سوئد و نروژ در مکان هاي بعدي قرار دارند در حالي که انگليس در رتبه 24 اين جدول رده بندي قرار دارد.
اين رده بندي بر جوانان زير 19 سال تمرکز دارد و 43 معيار مختلف را از جمله مرگ و مير نوزادي، چاقي، فقر و مسکن جوانان در بر دارد.
در اين رده بندي کشورهاي هلند، سوئد، نروژ، ايسلند و فنلاند در مکان هاي اول تا پنجم قرار دارند.
انگليس، روماني، بلغارستان، لتوني، ليتواني و مالت 6 کشور انتهاي اين ليست هستند

     
صفحه  صفحه 23 از 66:  « قبلی  1  ...  22  23  24  ...  65  66  بعدی » 
علم و دانش انجمن لوتی / علم و دانش / اخبار پزشکی بالا
جواب شما روی این آیکون کلیک کنید تا به پستی که نقل قول کردید برگردید
رنگ ها  Bold Style  Italic Style  Highlight  Center  List    YouTube URL  Image Link  URL Link     :up2: :laugh: :tease: :-( :up: :handshake: :winking: :flowers: بقیه شکلک ها ... 
  

 ?
برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.



 
News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Contact us

Copyright © Looti.net 2009-2012.