انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 3 از 18:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  15  16  17  18  پسین »

Aquarium | آکواریوم در منزل


مرد

 
رفتار :
گورامي كوتوله ماهي سازگار و صلح جويي با ديگر ساكنان آكواريومه. ولي ميتونه با انواع خودش در يك آكواريوم شلوغ به شدت مهاجم باشه مانند يه مغازه فروش ماهي كه نرها جاي كافي براي ايجاد قلمرويي براي خودشون را ندارند.

.

نيازمنديهاي آكواريومي :
يك نر تنها ميتونه در يه تانك كوچك نگهداري بشه. اما اگه دوست داشته باشيد كه تعداد بيشتري از آن را نگهداريد بايد يه مكان وسيع براي فراهم آوردن قلمرو براشون تهيه كنيد
ماهيان ماده قلمرو طلب نبوده و تنها به مقدار زيادي محل اختفا نياز دارند. گياهان، غارها و مكانهاي اختفاي ديگر.
اگرچه گوراميها آب سبك را ترجيح ميدهند ولي اين ماهي ها ميتونن خودشون رو تطبيق بدهند. آنها ميتونن در آبهاي سخت تر نيز خودشون رو تطبيق داده و حتي تخمريزي كنند.
در شرايط طبيعي آنها در آبهاي ساكن يافت ميشوند. آنها ميتونن از اكسيژن هوا استفاده كنند و در نتيجه در آبهايي كه ماهيان ديگر قادر به تنفس و زيست نيستند ميتونند زنده بمونند.

نيازمنديهاي غذايي :
گورامي كوتوله همه چيز خوار است(omnivorous) ، آنها نسبت به غذا سخت گير نيستند. و بطور طبيعي از سطح و ميانه آب تغذيه ميكنند. از جلبك ،غذاهاي پولكي(flake) و حبه اي (pellet)و نيز كرم خوني و دافني تغذيه ميكند. در هر صورت غذايي كه براي نگهداريش بكار ميرود بايد شامل تركيباتي با منشا گياهي نيز باشد

شرايط آبي مورد نياز :
دماي بين 22 تا 28 درجه سانتيگراد و اسيديته در حد خنثي برايشان مطلوبه. گوراميها تا حدي به بيماري حساسند و براي رشد و نمو به آبي با كيفيت بسيار خوب و فيلتراسيون مناسب نيازمندند. تعويض آب منظم و ثبات شرايط آب از الزامات زيستي اين ماهيه.
تانكهاي تيره تر اجازه بروز رنگهاي ماهي رو بطور موثر تري فراهم ميكنند. تانك بايد در محلي آرام و با سر و صداي كم قرار بگيرد.
گوراميهاي كوتوله نبايد با ماهيان بزرگ و مهاجم نگهداري شوند. بلكه بايد با ديگر ماهيان صلح جو و همسان خود و ترجيحا با خانواده گوراميها نگهداري شوند.
تعيين جنسيت :
نرها بسيار رنگين تر از ماده ها هستند (كه بيشتر به رنك آبي مايل به خاكستري متمايلند). نرها تا حدي بزرگتر بوده و انتهاي باله پشتيشان نوك تيزه در مقايسه با انتهاي باله پشتي ماهي ماده كه گرد است.

تكثير :
تحت شرايط خوب نگهداري ،تكثير گوراميها به نسبت راحت بوده و ماهيها به آسوني جفت ميشوند.
يك زمان ماهي نر يك گوشه از تانك را به خود اختصاص داده و به ساخت لانه حبابي ميپردازد.حبابها از پايداري خوبي برخوردار نبوده و از اينرو ماهي نر براي جبران اين نقيصه ، يه كار تمام وقت براي حفظ و بقاي يك پارچگي لانه دارد.
شما نميتونيد به قوام و پايداري لانه اطمينان كنيد پس بهتره يه تعداد گياه شناور براي كمك به پايداري و بهم پيوستگي لانه در اختيارشون بگذاريد تا حد و مرز لانه شون رو محدود بكنه.
عمق آب تانك تخم ريزي بهتره 20 سانتيمتر و دمايش حدود 28 درجه سانتيگراد باشه.
وقتي ماهي ماده خود را به ماهي نر نشان ميدهد يعني براي تخمريزي آمادگي دارد. وقتي ماده آماده شد ،آنها در زير لانه به يكديگر پيچيده و با رها شدن تخمها،آنها در آب شناور گشته و به زير لانه انتقال مي يابند. پس از اينكه در آغوش گيري تخمريزي به اتمام رسيد، ماهي نر ماده را تعقيب كرده و به دنبال تخمهايي كه در اطراف پراكنده شده بودند گشته و آنها را با دقت به لانه انتقال ميدهد. ماهي نر به مراقبت از لانه و تخمها ادامه ميدهد و بعد از 24 ساعت دمهاي كوچولويي كه از حبابها آويزانند ديده ميشوند.چيزي در حدود 600 عدد.

بعد از تخمگذاري ،ماهي نر از لانه و تخمها تا زمان تفريخ تخمها(يك تا دو روز پس از تخمگذاري) حفاظت ميكند. بهتر است ماهي ماده را پس از اتمام تخم ريزي ، هر چه سريعتر از تانك خارج كنيد.ماهي نر را نيز ميتوان 1 تا دو روز بعد از تفريخ تخمها ، براي حفاظت لاروها از تانك خارج كرد.


تغذيه نوزادان :
نوزادان تازه تفريخ شده (بعد از جذب كيسه زرده) در ابتدا بايد از انفيوسوريا( انفوزوئرها) (infusoria) استفاده كنند و سپس با نوزادان آرتميا تغذيه شوند و نهايتا به غذاي با كيفيت عالي انتقال پيدا كنند.


اطلاعات عمومي :
بطور كلي ماهيان صلح جويي در تانك عمومي هستند.آنها خيلي از مواقع چالاك هستن و از اينرو بايد تانك مناسبي براشون در نظر گرفته بشه. با مسنتر شدن اونها ، كمي تهاجمي تر و قلمرو طلب ميشن ولي وجود فضاي زيستي كافي باعث ميشه اونها با شادي و مسالمت با ماهياني كه نيازمنديهاي مشابهي دارند زندگي كنند.
     
  
مرد

 
اصول تعويض آب و سيفون ضايعات

گونه ماهیان و عمل سیفون کردن

همانطور که مطلعید میزان فضولات و مواد زائد ته مانده های غذا و .... عواملی هستند که پارامترهای حیاتی آب آکواریوم را دستخوش تغییر می کنند و باعث آلودگی آب و ایجاد بیماری می شوند .
گونه های متفاوت ماهیان زینتی به رنج این تغییرات حساسند بدین معنی که ماهیان حساس به تغییرات جزیی واکنش نشان می دهند و ماهیانی که حساسیت کمتری دارند نسبت به این تغییرات مقاومترند لذا خارج کردن این مواد آلوده ( سیفون کردن ) از اهمیت خاصی برخوردار است که بازه زمانی انجام این عمل بر می گردد به حساسیت ماهیانی که نگهداری میکنید .
هر چه ماهی حساستر باشد دفعات انجام این عمل بیشتر می شود البته این مسئله یکی از عوامل تاثیر گذار در بدست آوردن زمان این عمل است عوامل دیگر را در پستهای بعدی مرور خواهیم کرد


غذا دهی و عمل سیفون کردن
یکی از اصول نگهداری ماهیان زینتی نحوه غذا دهی ، رژیم غذایی و انتخاب نوع غذا و.... می باشد .
بسیار ی از تولید کنندگان معتبر مواد غذایی ماهیان زینتی یکی از شاخصه هایی که در تولید در نظر می گیرند میزان آلودگی است که بعد از غذا دهی در آکواریوم ایجاد می شود بر روی تولیدات غذایی ( عمدتا خارجی ) عدم آلودگی محیطی تاکید شده است .

از مطالب بالا این نتیجه را می توان گرفت که انتخاب غذایی که کمترین میزان آلودگی را ایجاد کند تاثیر به سزایی دارد و زمان خارج کردن مواد زائد را ( سیفون کردن ) بالا تر می برد .
تولیدات غذایی خارجی عمدتا به واسطه قیمت بالا به صورت دائمی استفاده نمی شود لذا نگهدارندگان ماهیان زینتی به دنبال غذاهای دست ساز و یا عمدتا با کیفیت پایین تر و قیمت بهتر هستند .
یکی از این غذاها همان فرمول معروف دل گوساله و اسفناج و .... می باشد این غذا با توجه به این که روش تولید آن دست ساز است و دستوری کلی برا ی ساختن آن موجود است پس از آنکه در آب قرار می گیرد به قطعات ریزی تبدیل می شود و ته نشین می شود لذا میزان غذایی که برای هر وعده در نظر میگیرید بسیار مهم است بدین معنی که ماهی ها تمام غذا را مصرف کنند و انباشته غذایی نداشته باشید ضمن اینکه وجود تکه های این غذا باعث آلودگی بیشتری نسبت به تولیدات خارجی است . نکته دیگری که مد نظر است قوام غذای ماهی بعد از قرار گرفتن در آب است که معمولا در تولیدات خانگی این عمل اتفاق نمی افتد .

مطالب بالا اهمیت تاثیر گذاری انتخاب یک رژیم غذایی و در نتیجه آلودگی که غذا دهی بر آکوارویوم می گذارد را مورد توجه قرار داده است بدیهی است که اگر میزان غذا دهی کمی کمتر از نیاز روزانه باشد این آلودگی به حداقل می رسد و انتخاب غذایی که فضولات ناشی از تغذیه ماهی را به حداقل آلودگی برساند که عمدتا غذاهای گیاهی این گونه اند

تعداد و ابعادماهی و عمل سیفون کردن

تعداد ماهی و ابعاد اونها در حجمی که نگهداری می شوند نیز دیگر پارامترتاثیر گذار بر روی تعداد دفعات عمل سیفون کردن می باشد بدین معنی که هر چه تعداد ماهیان شما بیشتر باشند به همان نسبت تولید فضولات و احتمال فاسد شدن غذای مانده بیشتر خواهد شد و میزان آلودگی بیشتر است و همین مسئله در ابعاد ماهیان هم صادق است هر چه ماهی بزرگتر باشد فضولات بیشتر و آلودگی بالاتر .البته سهم گونه ماهی گوشتخوار نسبت به ماهیان گیاهخوار در میزان این آلودگی بیشتر است .

چک چشمی

یکی از ساده ترین راهها ( البته نه به عنوان روش قطعی ) دیدن وضعیت ظاهری آکواریوم و یا همان چک چشمی است با دقت کردن در کف اکواریوم مخصوصا در نقاط کنجها و در ارتفاع شن و ماسه می توان تا حدی از آلوده بودن و میزان مواد زائد اطلاع کسب کرد
     
  
مرد

 
فيلتراسيون آکواريوم


روشهاي مختلفي براي فيلتراسيون آب آكواريوم وجود دارد كه متناسب با اندازه آكواريوم و حجم آب آن در نظر گرفته مي شود. هر كدام از اين روشها به نوع خود كاربردي بوده و فيلترهاي مورد استفاده به نوعي تكميل كننده فيلترهاي قبلي مي باشند.
ارزانترين و متناسب ترين فيلتر براي آكواريومهاي آب شيرين در اندازه هاي متوسط كه امروز متداول مي باشد، فيلترهاي كف زيرشني مي باشد كه بايد به صورت شبكه اي در كف آكواريوم در تمام سطح كف و در زير شنها قرار گيرد و ارتفاع شنها حداكثر 7 سانتيمتر بايد باشد. اين فيلترها با جريان پمپ هوا يا واتر پمپ كار مي كند، كه باعث مي شود تا سطح زير شنها به فضايي بي هوازي و لجني تبديل نگردد. اگر تعداد ماهيها زياد باشد مي توان از فيلترهاي داخلي موتور دار كه در كنار آكواريوم به شيشه ديواره داخل چسبيده مي شود استفاده نمود. قطعا بهترين فيلترها داراي سيستم پيچيده تر و گرانتر مي باشند كه مناسب با حجم آكواريوم و هزينه هاي در نظر گرفته شده تعبيه مي شوند.
     
  
مرد

 
فيلتر گذاري
يكي از راه هاي افزودن عمر ماهي ها و بهينه كار كردن سيستم آكواريوم ها، سيستم هاي فيلتراسيون است كه براساس حذف مواد معلق آب به صورت مكانيكي و رشد و تقويت باكتري ها و ديگر ميكرو اورگانيزم ها براي حذف آمونياك و نيترات (فيلتراسيون بيولوژيكي) استوار است. براي اطمينان از فعاليت بيولوژيكي، فيلتر بايد به طور دائم كار كند.
در بسياري موارد آكواريوم هاي كوچك و تنگ هاي ماهي طلا ئي فيلتر نمي شوند و كيفيت آب به وسيله تغييرات منظم آب در حد مناسب نگاه داشته مي شود. در حالي كه اين كار كيفيت خوب آب را فراهم مي كند اما مي تواند برخي مسائل ديگر مانند تغييرات ناگهاني فاكتورهاي شيميايي (مانندPH و سختي) را به همراه آورد.
بنابراين براي برخي آكواريوم ها اشكالي از فيلترها را مي توان توصيه نمود. انتخاب فيلتر توسط اندازه مخزن، نوع ماهي ها و فضاي قابل دسترس تعيين مي شود. اندازه فيلتر نيز به وسيله اندازه مخزن معين مي شود: فيلتر بايد تمام حجم آب آكواريوم را هر ۶۰ - ۳۰ دقيقه به گردش بياندازد.

[font#08088A]فيلتر اسفنجي: [/font]يك پمپ و سنگ هوا براي كشيدن آب از ميان يك اسفنج لوله ا ي استفاده مي شود كه به طور مكانيكي مواد معلق را از آب خارج كرده، ضمنا يك سطح وسيعي را براي رشد باكتري ها فراهم مي سازد.
فوايد:
- جريان آب آرام براي مخازني كه ماهيان جوان يا مريض دارند ايده آل است.
- ارزان تمام مي شود.
معايب:
- در مخازن بزرگ كارآيي ندارد.
- بدمنظره مي باشد.
نگهداري: هر ۳-۲ هفته يك بار اسفنج را درآورده و با آب كهنه آكواريوم، مواد زائد آن را تميز نماييد.
فيلتر زير شني:صفحات سوراخ دار زير(۵- ۸Cm) شن قرار داده مي شوند.
آب از ميان شن ها عبور كرده و نيروي ايجاد شده توسط پمپ هوا آب را از طريق يك لوله بالا برنده برمي گرداند.
شن مانند يك فيلتر بيولوژيكي و مكانيكي عمل كرده و يك سطح وسيعي را براي حركت ميكروارگانيزم هاي نيتريفيكانت مهيا مي كند.
مزايا
- ايجاد سطح وسيع براي فعاليت بيولوژيكي
- ارزان مي باشد.
معايب
- صفحات فيلتر در اثر فعاليت كند و كاو برخي گونه ها مانند ماهيان طلا ئي ويچلا يدها از زير شن در مي آيند.
- باقي مانده مواد از مخزن خارج نشده و در اثر فعاليت ماهيان در آكواريوم پخش مي شود.
- ممكن است روي رشد گياهان اثرات نامطلوب داشته باشد.
نگهداري: جمع آوري مواد زائد از شن ها توسط يك پاك كننده شن انجام مي شود.
آن وسيله اي است كه برخي اوقات براي جمع آوري مواد زائد از طريق سيفون كردن از ميان لوله بالا برنده از زيرصفحات فيلتر توصيه مي شود.
فيلتر قدرتي: آب از ميان يك استوانه پرشده از انواع مختلف محيط فيلتري توسط يك پمپ الكتريكي عبور مي نمايد . بسته به طراحي دستگاه فيلتر ممكن است در داخل يا خارج قرار داده شود. محيط فيلتري داخل استوانه طوري قرار داده مي شود كه آب عبوري ابتدا مورد فيلتر مكانيكي سپس فيلتر بيولوژيكي و در نهايت فيلتر شيميايي قرار گيرد. (مانند كربن فعال يا زئوليت).
مزايا:
- پر قدرت و مؤثر
- نگهداري آسان
- توانايي تنظيم جريان آب
- براي ماهيان بزرگ ايده آل است.
معايب
- در داخل آكواريوم بدمنظره است.
- برخي مدل هاي آن گران است.
نگهداري: محيط فيلتر بايد هردو-سه هفته يكبار از مواد زائد داخلي با آب كهنه آكواريوم شسته شود.
اگر كربن فعال استفاده مي شود بايد هر دو ماه يكبار تعويض شود.
فيلترهاي آويزان: در فيلترهاي آويزان خارج آكواريوم، آب توسط پمپ به داخل فيلتر هدايت مي شود، اين وسيله عموميت داشته و به طور گسترده قابل دسترسي است.
مزايا
- با قدرت و موثر
-توانايي تنظيم جريان آب
- نگهداري بسيار آسان
- ايدهآل براي ماهيان بزرگ
معايب
- بد منظره است.
- فقط در آكواريوم هايي كه سرپوش دارند كاربري دارد.
نگهداري
محيط فيلتر بايد هر دو-سه هفته يكبار از مواد زائد با آب كهنه آكواريوم شسته شود، در بعضي مدل ها كه از بسته هاي فيلتري قابل تعويض بهره مي برند براي حفظ تعداد مناسبي از ميكرو ارگانيزم هاي نيتريفيكانت، فقط يك بسته در هر دفعه بايد تعويض شود.
فيلترهاي چكه اي(خشك و مرطوب)
در اين فيلتر محيط فيلتري دائما در آب غوطه ور نيست بلكه به خاطر آن اكسيژن رساني به فيلتر بپولوژيكي بهتر شده است.
مزايا
- كارايي زياد دارد
- عموماً كوچكتر از انواع ديگر فيلترها در حجم مشابه آكواريوم است.
معايب
- برخي مدل هاي آن گران است.
نگهداري
اسفنج يا محيط فيلتري داخل فيلتر به طور منظم بايد تميز گردد. مواد زائد كف فيلتر هرچند وقت يكبار بايد خارج شوند. كربن هاي فعال مورد استفاده بايد هر دو ماه يكبار تعويض شوند.
به هر روي شناختن بهترين فيلترها و كارآمدترين آنها به شما ياري مي رساند تا مناسب ترين نوع آن را در قياس با بودجه اي كه در اختيار داريد تهيه كنيد يا آن گونه اي را فراهم آوريد كه مناسب آكواريوم شما است و بالطبع در آتيه هزينه هاي كمتري برايتان توليد كند.
     
  
مرد

 
اندازه تانک مناسب براي ماهيان

) آكواريوم آب شيرين:
* ماهي هاي زير 5 سانتي متر، به ازاي هر 5 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 100 ليتر آب 20 ماهي با ابعاد زير 5 سانتي متر)

** ماهي هاي بين 5 تا 8 سانتي متر، به ازاي هر 8 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 100 ليتر آب 12 ماهي با ابعاد بين 5 تا 8 سانتي متر)

*** ماهي هاي بين 9 تا 15 سانتي متر، به ازاي هر 15 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 100 ليتر آب 7 ماهي با ابعاد بين 9 تا 15 سانتي متر)

**** ماهي هاي بيش از 15 سانتي متر، به ازاي هر 30 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 300 ليتر آب 10 ماهي با ابعاد بيش از 15 سانتي متر)

2) آكواريوم آب شور:
* ماهي هاي زير 5 سانتي متر، به ازاي هر 25 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 300 ليتر آب 12 ماهي با ابعاد زير 5 سانتي متر)

** ماهي هاي بين 5 تا 8 سانتي متر، به ازاي هر 40 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 300 ليتر آب 8 ماهي با ابعاد بين 5 تا 8 سانتي متر)

*** ماهي هاي بين 9 تا 15 سانتي متر، به ازاي هر 75 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 300 ليتر آب 4 ماهي با ابعاد بين 9 تا 15 سانتي متر)

**** ماهي هاي بيش از 15 سانتي متر، به ازاي هر 150 ليتر، 1 ماهي (مثال: در 500 ليتر آب 3 ماهي با ابعاد بيش از 15 سانتي متر)

حالا هم مي توان با رشد ماهي ها ابعاد آكواريوم را بزرگتر كرد، يا از اول ابعاد نهايي ماهي را در نظر گرفت و آكواريوم را طراحي كرد.
     
  
مرد

 
ph آب چیست؟
شاید دوستان خیلی درباره این ئو موضوع شنیده باشند ولی :
ph : مقدار این ماده در آب اگر کم یا زیاد باسد باعث بیماری هایی که درمانندارد یا به سختی درمان می شود را ایجاد میکند.
چگونگی تشخیص ph :درجه phآب بین 7-14 و عدد 7 میانگین یاحالت خنثی آن استیعنی اگر آب شما بین 0 تا 7 باشد آب شما اسیدی و اگر از 7 تا 14باشد یعنی آب شما قلیایی است . برای تشخیص ph دستگاه دیجیتالی است که خوب گران استولی کاغذ تورنسل هم وجود دارد که قیمت آن چنانی ندارد که هر چه کاغذ تورنسل رنگش بهقزمزی برود یعنی اسیدی و هرچه به آبی برود قلیایی می باشد که تشخیص آن بسیار سخت همنیست .
چگونه ph را تنظیم کنیم :در صورت اسیده بودن آب مقدار آب البتهبا تذکر به این که دما و کلر آب مناسب باشد میتوان به آکواریوم اضافه کرد
وجهت افزایش اسیدته آب محلول مخصوص این کار را از فروشگاه ها میتوانید خریداریکنیدویا از فسفات منوسدیک یا فسفات اسید دو سدیم 2%استفاده کنید
     
  
مرد

 
غیر شفاف شدن آب (تار شدن آب)


تار شدن بیش از اندازه آب به عموما" به یکی از چهار دلیل زیر می باشد :

1 – ذرات گرد و غبار در شن های کف آکواریوم

2 – رشد ناگهانی جمعیت باکتری ها

3 – موازنات نا متعادل شیمیایی

4 – آب سبز یا جلبک ها

حال به بررسی هر یک از عوامل بالا می پردازیم :


1 – ذرات گرد و غبار در شن های کف آکواریوم:

پدیده تار بودن آب عموما" به دلیل وجود ذرات معلق گرد و خاک موجود در شن کف آکواریوم می باشد که به دلیل شستشوی غیر اصولی این شنها در ابتدای راه اندازی تا روز سوم مشاهده می شود . بهترین روش برای شستشوی شن ها جوشاندن آنها با محلول غلیظ آب نمک هست که بعد از جوشاندن هم باید چند بار آبکشی نمود .


2 – رشد ناگهانی جمعیت باکتری ها

این مورد به صورت مه خاکستری رنگ مشاهده می شود . عامل این مسئله رشد ناگهانی و انفجار جمعیت باکتری ها است و عموما" در آکواریوم های تازه راه اندازی شده اتفاق می افتد . دلیل این رشد ناگهانی بر هم خوردن موازنات باکتری ها و پسماندهای غذایی در آب تانک است . بهترین راه برای حل این مسئله سیفون کردن منظم می باشد . بهترین راه جلوگیری نیز غذادهی متناسب و به اندازه به ماهیان است . البته این رشد ناگهانی باکتری ها در دوهفته اول ضرری برای ماهیها ندارد .


3 – موازنات نا متعادل شیمیایی

بروز این واکنش های نامتعادل باعث به وجود آمدن یک مه خاکستری مایل به سفید در آب آکواریوم میشود . علت این مسئله پیچیده می باشد ولی به طور کلی می توان گفت در آب هایی که سختی بالا و مواد معدنی زیادی دارند این حالت اتفاق می افتد .
همچنین مواد شیمیایی اضافه شده به نآب نظیر ضد کلرها نیز باعث بروز این مسوله میشود . سیفون کردن منظم و جایگزینی آب کنترل شده که به روش طبیعی و بدون اضافه کردن ضد کلر ، کلرزدایی شده باشد به حل این مسئله کمک کند .


4 – آب سبز یا جلبک ها


راه های جلوگیری از این اتفاق عبارتند از :

1 – از تابش مستقیم نور خورشید به آکواریوم خودداری نمایید .

2 – نور آکواریوم نباید بیش از 12 تا 14 ساعت روشن باشد .

3 – مواد غذایی ته نشین در آب را با سیفون منظم خارج کنید .

به خاطر داشته باشید جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و غذادهی به اندازه دو عامل مهم در پیشگیری از تشکیل این دو مورد است .
     
  
مرد

 
نور :

نور در آکواریوم نقش بسیار مهمی رو ایفا میکنه و خیلی حیاتیه برای هم ماهی ها و هم گیاهان آکواریوم و هم از نظر تزئین و دکوراسیون و جنبه زیبایی آکواریوم . به دو صورت میتونیم آکواریوم رو نور پردازی کنیم . یا با نور طبیعی و یا با نور مصنوعی . نور طبیعی هر چند برتری داره اما مشکلاتی رو هم باعث میشه که افراد کم تجربه رو دچار زحمت میکنه . مثل رویش بیش از حد گیاهان و رشد بیش از حد جلبک های رشته ای و تک سلولی و فیتو پلانگتون ها که باعث سبز شدن آب و کثیفی ماسه ها و شیشه آکواریوم و همچنین گرفتار شدن ماهی ها در بین اونها و گاه مرگ ماهی ها میشه و فقط آکواریومیست های با تجربه از نور طبیعی استفاده میکنن !
نور مصنوعی بهتره , به این شرط که از طیف نور مناسب استفاده کنید . معمولن آکواریومیست های مبتدی از لامپ های مهتابی ساده استفاده میکنن . ولی آکواریومیست های حرفه ای از دو نوع لامپ استفاده میکنن : هم نوع آفتابی و هم نوع مهتابی تا طیف نور مناسب رو ایجاد کرده باشن ! میدونیم که نور خورشید داری طیف نور کاملیه . اما نور مهتابی های معمولی فقط بخشی از اون طیف رو داره و به همین دلیل از لامپ مهتابی های آفتابی یا زرد در کنار لامپ های سفید استفاده میکنن تا هم خوشرنگ تر بشه و هم برای گیاهان مناسب تر باشه !
لامپ های مناسب برای آکواریوم باید از نظر درجه Kelvin تعیین شده باشن . برای نمونه طیف آبی نور لامپ های مهتابی دارای 6500K به بالا هست که فقط برای رشد گیاهان مناسبه و 2500K طیف قرمز داره ! وقتی به تنهایی با نور مهتابی آکواریوم رو روشن میکنیم نور به نظر سرد و بی روح میاد ! اما وقتی از لامپ با طیف قرمز 6500k در کنارش استفاده میکنیم نور بسیار زیبا و طبیعی جلوه میکنه و هم برای رشد گیاهان مناسبه و هم آکواریوم رو بسیار زیبا نشون میده . در کل برای رشد گیاهان نیاز به 6000K تا 9000K طیف نور آبی دارین . پس موقع خرید لامپ حتمن به مشخصات درج شده روی جعبه لامپ دقت کنید و اگر آکواریومی دارین که در اون گیاه طبیعی قرار بدین سعی کنین لامپی با درجه 8000K بخرید .
استفاده از لامپ های رنگی نه تنها زیبا نیست که آکواریوم و ماهی ها رو بد نما جلوه میده و همینطور استفاده از لامپ های معمولی سوای رنگ بدی که دارن و زرد هستن , خطراتی رو باعث میشن . لامپ های سقفی معمولی چون گرمای زیادی دارن باعث شسکتن شیشه روی آکواریوم میشن و ماهی ها رو هم بدنما تر میکنن . این روزها از لامپ های کم مصرف هم استفاده میکنن که باز هم از نوع مهتابی و آفتابی اون در کنار هم میتونید استفاده کنید . هم نور دهی خوبی دارن و هم بسیار کم مصرف و با صرفه هستن و گرما هم تولید نمیکنن . لامپ های رنگی مثل لامپ قرمز فقط برای بعضی ماهی ها مناسبه مثل ماهی دیسکوس که نور قرمز بهش آرامش میده .
منبع نور آکواریوم رو باید در بالا و در قسمت وسط قرار داد بطوریکه سرتاسر طول آکواریوم رو پوشش بده و اونقدر قدرت داشه باشه که تا عمق یا کف آکواریوم قادر به نفوذ باشه . در نور , ماهی ها غذای خودشونو پیدا میکنن و جفت یابی میکنن و رنگ بدنشون نمایان میشه و حرکات نمایشی زیبایی انجام میدن . گیاهان رشد بهتری پیدا میکنن و شاداب تر میشن و آکواریوم رو خوش نماتر میکنن و زیبایی خاصی به محیط میدن . پس سعی کنید از نور مناسب استفاده کنید . در ضمن برای آکواریوم های کوچک از نور ضعیفتری استفاده کنید چون هر چقدر منبع نور قوی تر باشه , رشد جلبک ها بیشتر میشه و جلبک های سبز شیشه رو میپوشونن و باعث تار شدن شیشه میشن و مجبور میشید زحمت تمیز کردنش رو متحمل بشید . جلبک های قهوه ای توسط بعضی ماهیها خورده میشن اما جلبک های سبز به علت چسبندگی زیاد , باقی می مونن روی شیشه و خورده نمیشن . در ضمن لایه ای از جلبک ها هم روی ماسه ها و لوازم تزئینی آکواریوم میشینه و اونها رو بد نما میکنه !!! وقتی نور زیاد باشه گاهی جلبکهای تک سلولی و پلانگتونها هم در آب زیاد میشن و آب رو تار و سبز میکنن . برای جلوگیری از سبز شدن آب میتونید مقدار خیلی کمی کات کبود در آب بریزید یا یک قطعه فلز مس در آب بندازید و یا از آنتی بیوتیک های ضعیف استفاده کنید
     
  
مرد

 
نور قسمت دوم

نور يكي از مهمترين عوامل تعادلبيولوژيكي است . اين اهميت در محيطهايمحدود و بسته اي چونآكواريوم نيز به چشم مي خورد . گياهان آبزي و نيزماهيهايداخل آكواريوم براي رشد و نمو مناسب نيازمند جذب نور هستند . فقدان نور سبب كدورت آب و ايجاد رسوبيقهوه‌اي رنگ بر روي شيشه‌ها و برگهاو و ساقه‌هاي گياهان وسار وسايل تزئيني داخل مخزن مي‌گردد كه زمينه‌ايمناسببراي رشد باكتري‌هاي بيماريزا خواهد بود .
جدا از وجود نور شدت و مدت تابش آن هم اهميت دارد. آگر شدت تابش شديد باشدباعث پژمردگي گياهان و ايجادجلبك‌هاي ميكروسكوپي مي‌گردد.البته جلبكهيميكروسكوپي سبزمنبع غذايي خوبي براي تغذيه اكثر ماهيهاي گياهخوار و بويژهزنده‌زاهايي مانند گوپي و پلاتي و ... هستند. ليكن باهرچه بيشتر شدناينجلبك ها آب به مرور به رنگ سبز تيره تبديل مي‌شود كهدر نتيجه با جذب نوراز رسيدن نور به ساير گياهان جلوگيريكرده و سبب از بين رفتن آنها مي‌شود . به علاوه با ظهور چنين وضعيتي عمق ديد به شدت كاهش يافته وآكواريوم‌داررا از مشاهده و مراقبت مداوم از ماهيهايش بازمي دارد. قرار دادن آكواريومدر محلي كه طي روز در معرضتابش نور طبيعي باشد مي‌تواند رفته رفته چنينمحيطي راپديد آورد كه تابش بيش از حد نور طبيعي هم از چنين امري مستثنينيست . جهت پيشگيري و يا رفع اين مشكل مي‌توانيد راهكارهاي ذيل را پيشروقرار دهيد :
1- در صورتي كه آكواريوم در معرض نور خورشيد است محل آن راتغيير دهيد.
2- در صورتي كهاز نور مصنوعي استفاده مي شود شدت و مدت تابش را كاهش دهيد .
3- استفاده از گياهان آبزي شناور ميتواند مانع از رسيدن نور به جلبكها شده و در نتيجه كم كم از تراكم آنها كاسته خواهدشد .
4- براي چند روز تغذيهدستي ماهيها را متوقف ساخته و يا به كمترين حد برسانيد.
5- فضولات و پس مانده هاي غذايي را بهطور منظم از كف مخزن سيفون كنيد .(( 6- قسمتي از آب را در چند مرحله تخليه كرده و آب تميز را جايگزين آنكنيد .
نكته ديگر در رابطهبا جنس نور است .بهترين نور نور خورشيد است كه دارايانواعاشعه‌ها و بويژه اشعه ماوراي بنفش UV به ميزان مطلوب است . اين اشعهبراي حياتگياهان و ماهي‌ها داراي اهميت زيادي است. در صورت عدم وجود انمي توان ار نورهاي مصنوعي بهره جست . در ميان نورهاي مصنوعي نيزلامپ‌هايبا نور سفيد و لامپهاي فلورسنت از بهترين هامحسوب مي‌شوند.
در كشور مااغلب صاحبان اكواريوم از لامپ‌هاي فلورسنت استفاده مي كنند. اين لامپ‌هاي مهتابي برق كمتري مصرف كرده ونور بيشتري هم به محيط مي‌دهنددر عين حاليكه بر خلاف ديگرلامپها كه گرماي زيادي به آب مي‌دهند انرژيگرمازايي قابلتوجه اي هم ندارند. لامپ‌هاي فلورسنت نسبت به ديگر لامپ‌هاداراي طول عمر بيشتر و روشنايي يكنواخت در سطح وسيعتريهستند.
اين لامپ ها ميتوانند به طور ساده در بالاي آْكواريوم و در چندسانتي‌متري سطح آب قرار داده شوند و يا اين كه در مخازن لوكس به طورآمادهدر قسمت داخلي سرپوش آكواريوم تعبيه شدهباشند.
ذر صورت كاشت گياهانطبيعي در داخل آكواريوم تعبيه وسايل روشنايي مناسب دربالاي آكواريوم الزامي خواهد بود . اما اين بدان معنا نيست كه كهآكواريومهاي فاقد گياه نياز به وسايل روشنايي ندارند . چرا كه حتي فقط به صرفايجاد جذابيت بصري و هرچه زيباتركردن مخزنتان نيازمند استفاده از اينوسايل خواهيدبود .
     
  

 
arash3737
سلام آرش جون یه سول داشتم
من وقتی مهتابی آکواریوم روشن میکنم اسکارم قاطی میکنه و حالت جنگی به خودش میگیره جوری گه رنگشم عوض میشه و با عکس خودش درگیر میشه علتش چیه؟ سنشو نمیدونم شاید ۲ سالش باشه طولشم ۱۵ سانتی میشه شایدم بیشتر
اینم عکسش
[b]قبول حقیقت ، رعایت تعادل ، داشتن انصاف
     
  ویرایش شده توسط: CHAGAL   
صفحه  صفحه 3 از 18:  « پیشین  1  2  3  4  5  ...  15  16  17  18  پسین » 
خانه و خانواده

Aquarium | آکواریوم در منزل

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA