انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 38 از 58:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  57  58  پسین »

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


زن

 
دانشمندان ليزرى را اختراع كردند كه چربيها را آب مى كند

دانشمندان آمريكايى ليزرى را اختراع كردند كه چربيها را آب مى كند و براى درمان چاقى مى تواند مورد استفاده قرار بگيرد.اين اشعه ليزر مى تواند بافتهاى سلوليتى و آكنه را نيز نابود كند و حتى براى جلوگيرى از حملات قلبى نيز مفيد است. اين اشعه ليزر مى تواند چربيهاى بدن را بدون اينكه به لايه رويى پوست آسيبى برساند، آب كند. الكترونهاى آزاد اشعه ليزر چربيها را داغ مى كند، سپس آنها را خرد مى كند و خيلى زود آنها از بدن دفع مى شوند.

===============================

واكسيناسيون سراسري هپاتيت B انجام مي شود

فارس: رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت اعلام كرد: طرح واكسيناسيون سراسري جوانان عليه بيماري هپاتيت B با استفاده از واكسن توليد داخل اجرا مي شود.
محمد مهدي گويا افزود: هنوز جزئيات اجراي اين طرح، زمان اجرا و ميزان پوشش آن مشخص نيست اما مقدمات لازم براي اجراي آن در سال جاري در حال فراهم شدن است و بناداريم با استفاده از واكسن هپاتيت B توليد داخل كه به زودي در انستيتوپاستور ايران تهيه مي شود اين طرح را اجرا كنيم.
وي گفت: در برنامه ريزي كلي اين طرح قرار است همه جوانان بين ۱۲ تا ۲۰سال تحت پوشش طرح واكسيناسيون هپاتيت B قرار گيرند اما با توجه به محدوديت بودجه و امكانات، احتمالا همه اين گروه امسال تحت پوشش اين طرح قرار نمي گيرند به همين علت از سن ۲۰ سالگي شروع به اجراي اين طرح مي كنيم و به تدريج به سنين پايين تر مي رسيم و افرادي كه باقي مي مانند سال آينده واكسن هپاتيت B را دريافت مي كنند.
گويا گفت: واكسن هپاتيت B بايد در سه نوبت به فاصله هر ۶ ماه دريافت شود و اگر هر سه نوبت اين واكسن به موقع دريافت نشود اثري نخواهد داشت بنابراين جواناني كه اين واكسن را دريافت مي كنند بايد به موقع براي زدن نوبت بعدي واكسن مراجعه كنند.
     
  
زن

 
بدن مى تواند آسيب ديدگى قلب را ترميم كند

كارشناسان دريافتند، بدن قادر است آسيب ديدگى هاى قلب را پس از جراحت ترميم كند. يك تيم پزشكى از محققين دانشگاه پزشكى نيويورك با مطالعه بر روى مردانى كه از زنان، قلب پيوندى دريافت كرده بودند، متوجه شدند، سلول هاى زنان كروموزوم هاى y هستند كه برنامه و رمز ژنتيكى خصوصيات آقايان را حمل مى كنند و همين امر اين امكان را براى متخصصين فراهم كرد تا متوجه شوند، كدام سلول ها اهدايى خانم ها است و كدام سلول ها تعلق به مرد گيرنده دارد. اما با بررسى مردان گيرنده قلب متوجه شدند كه در قلب اهدايى زنان كروموزوم y وجود دارد و احتمال دادند كه اين كروموزم ها از بقاياى (آثار) قلب قديمى مردان منشأ گرفته است. علاوه بر اين آنان دريافتند، سلول هاى اصلى نابالغى در مغز استخوان وجود دارد كه قابليت تبديل شدن به انواع مختلفى از سلول هاى جوان را داراست و اين احتمال وجود دارد كه پس از جراحى قلب اين سلول ها به قلب مهاجرت كرده و آسيب ديدگى هاى ناشى از جراحى قلب را ترميم مى كنند. از طرفى بسيارى از سلول هاى مردان در قلب پيوند زده مستقر مى شوند كه خصوصيات سلول هاى اصلى را دارا هستند. بنابراين عضله قلب اين قابليت را داراست كه به ترميم خود بپردازد.

========================

خرخر كردن در خانواده مسرى مى شود

ایران-كودكانى كه والدينشان در خواب خرخر مى كنند، سه برابر بيشتر از بقيه كودكان در معرض ابتلا به خرخر در خواب قرار دارند. البته ناگفته نماند كه خرخر كردن تا ۵۰ درصد با افزايش وزن و چاقى در ارتباط است. احتمال خرخر كردن در خواب در كودكان مبتلا به بيمارى آسم و آلرژى هاى گوناگون نيز ۲ برابر بيشتر از بقيه كودكان است. در صورتى كه پدر يا مادر در خانواده شب ها در خواب خرخر كند، احتمال به وجود آمدن اين حالت در فرزندان نيز ۲۱‎/۸ درصد است. تنها ۷‎/۷ درصد از كودكانى كه والدينشان خرخر نمى كنند، در خواب دچار اين حالت مى شوند. كارشناسان با مطالعه بر روى كودكان و بزرگسالان متوجه شدند كه خرخر كردن، با مشكلات رفتارى، نقص هاى روانى، بيمارى هاى متابوليسمى و قلبى ارتباط دارد و گاهى بيمارى هاى ريوى و آلرژى باعث خرخر كردن فرد در خواب مى شود.
     
  
زن

 
نخستين تراكئوستومى اتساعى از راه پوست در ايران
شيوه نوين جراحى براى بازكردن راه تنفسى

تراكئوستومى اتساعى از راه پوست براى نخستين بار توسط متخصصين بى هوشى دانشگاه علوم پزشكى تهران وارد ايران شد.
تراكئوستومى ايجاد يك فضا از طريق حلق يا تراشه است كه مسير تنفس را از دهان و بينى منحرف مى كند و از مسير گردن تامين مى كند. اين روش در مواردى كه تنفس از راه دهان و بينى مقدور نباشد با تكنيك هاى متفاوتى بر روى بيمار قابل انجام است. از عمده ترين اين تكنيك ها، تكنيك هاى جراحى و تكنيك هاى از راه پوست هستند.
امروزه اين تكنيك ها پس از هفت تا ده روز كه از ناتوانى بيمار در تنفس مى گذرد، قابل اجرا هستند و قبل از اين زمان جهت برقرارى تنفس از روش بسيار قديمى لوله گذارى داخل دهان و حلق استفاده مى شود. روشى كه پس از بهبودى بيمار آسيب هاى جبران ناپذيرى را به حلق و حنجره و طناب هاى صوتى بيمار وارد مى كرد از جمله، اختلال تكلم، ورود بزاق و ترشحات بينى به ريه، دررفتگى غضروف ها و... بنابراين امروزه با توجه به اين عوارض علم طب به اين نتيجه رسيده است كه بايد تراكئوستومى هرچه زودتر انجام شود قبل از اينكه لوله گذارى داخل مجارى هوايى آسيب هاى جدى در بيمار بر جا بگذارد. و اما در رابطه با خود تراكئوستومى كه با تكنيك هاى متفاوتى قابل اجرا است امروزه بحث هايى وجود دارد. بحث هايى چون چه تكنيكى از تراكئوستومى (جراحى يا اتساعى از راه پوست) آسايش بيشترى را براى بيمار به همراه دارند.
در واقع به رغم اين كه تراكئوستومى جراحى پيشينه اى بيش از دو قرن در دنيا دارد تراكئوستومى اتساعى از راه پوست از اوايل دهه ۱۹۸۰ مرسوم شد و به تدريج در كشورهاى مختلف اروپايى، آمريكايى و آسيايى به اجرا درآمد. روشى كه باعث شد كارگاه سه روزه اى با عنوان تراكئوستومى اتساعى از راه پوست (Percutaneous Dilational Tracheostomy PDT) يا در بيمارستان امام خمينى با حضور دو تن از متخصصين ايتاليايى در تاريخ ۱۶ الى ۱۸ اسفندماه برگزار شود و آموزش اين روش و عوارض و فوايد آن مورد بحث قرار گيرد. دكتر كسرى كرونديان استاديار دانشگاه علوم پزشكى تهران و دبير علمى كارگاه كه يكى از بنيانگذاران اين روش در ايران بود و سرپرستى يك تيم شش نفره متخصصين بيهوشى را جهت انجام اين كار برعهده داشت در رابطه با نحوه انجام اين تكنيك مى گويد: «تراكئوستومى اتساعى از راه پوست با ابزارآلات مختلفى قابل انجام است و بسته به آن وسيله اى كه مورد استفاده قرار مى گيرد نامگذارى مى شود. شامل Frova، Griggs، Fantoni، Ciaglia. در كشور ما در اين يك سال از روش گريگس استفاده كرديم چون راحت تر بوديم و نياز به وسايل و تجهيزات زيادى نداشت و اما در رابطه با نحوه كار تحت بيهوشى و بى دردى يك سيم هدايت كننده را كه قطر ميلى مترى دارد و طولى حدود ۳۰ سانتى متر، از بين غضروف يك و دو يا دو و سه حلقى وارد دستگاه تنفسى مى كنيم.
· موارد ممنوعيت
گفته مى شود تراكئوستومى اتساعى از راه پوست روش غالب نيست بلكه در كنار تراكئوستومى جراحى قرار مى گيرد چرا كه هنوز اين روش در برخى از شرايط قابل استفاده نيست، شرايطى چون تيروئيد بزرگ، چاقى زياد، فردى باسابقه جراحى قبلى در ناحيه حلق، كانسر هاى وسيع حلق و حنجره، سن پايين ۱۸ سال.
· فوايد PDT
بنابر اظهارات دبير علمى كارگاه مزبور روش تراكئوستومى اتساعى از راه پوست از طرق مختلفى منجر به آسايش مريض مى شود تا جايى كه در اين روش فوايد زير قابل مشاهده است: آسيب كمتر عروق، آسيب كمتر به نسوج حساس، ترميم راحت تر محل اتساع، خونريزى كمتر، حفظ زيبايى پوست در ناحيه اتساع، عفونت كمتر و مهم تر از همه جراحت و درد كمتر. در اين راستا مطالعات مشخص كرده اند در مواردى كه بيمارانى كه مشكلات انعقادى دارند يا دچار يكى از بيمارى هاى سيستم ايمنى نظير ايدز هستند استفاده از اين روش ها در آنها منع انجام نسبى دارد. اما در صورت شرايط اورژانسى PDT ارجح به روش تراكئوستومى جراحى است.
· عوارض
در رابطه با PDT دو دسته عوارض طولانى مدت و كوتاه مدت مطرح هستند. بنابر اظهارات دكتر افشين جعفر زاده متخصص بى هوشى و استاديار دانشگاه علوم پزشكى تهران و از اعضاى تيم اجرايى اين روش در ايران عوارضى كه در رابطه با PDT مطرح هستند به ندرت ديده شده است. تا جايى كه طبق مطالعات در تحقيقات چند صد تايى ۵ تا ۶ درصد، اين روش عارضه نشان داده است كه از عوارض كوتاه مدت آن مى توان موارد زير را نام برد: خونريزى، آسيب به غضروف، آسيب به ديواره خلفى لوله تراشه، سوراخ شدن تراشه، شكستن غضروف، آسيب به نسوج نرم حساس و اما از آسيب هاى طولانى مدت اين روش مى توان موارد زير را نام برد: تنگى تراشه، آسيب هاى جبران ناپذير غضروف هاى تراشه و مرگ.
· مشكلات انجام PDT در ايران
كرونديان در رابطه با مشكلات اجرايى PDT در ايران اظهار كرد كه وسائل انجام اين كار با ارز آزاد تهيه مى شود در نتيجه به دليل هزينه هاى بالاى اين روش به دنبال بيمه كردن اين ابزار آلات هستند تا مردم بتوانند با قيمت هاى ارزان ترى وسائل را تهيه كنند.
در ادامه وى ضمن تاكيد بر امر آموزش و آگاهى در راستاى همگانى كردن اين شيوه بر اين نكته اشاره كرد كه آنها امسال با دعوت دو تن از متخصصان اين امر از ايتاليا آموزش اين شيوه را با هزينه كمتر توانستند به تعداد زيادى از متخصصان ايرانى آموزش بدهند. در حالى كه فرستادن يك فرد با اولويت هاى خاص به خارج از كشور براى فراگيرى اين دوره ضمن صرف هزينه هاى بيشتر برانگيزاننده سئوالات متعددى است. سئوالاتى چون: اين فرد چقدر توانايى گسترش اين شيوه را در سطح جامعه دارد، آيا اين فرد مى تواند يافته هايش را منتقل كند، اگر به دلايلى نتوانست اين كار را انجام دهد چه اتفاقى مى افتد و...
روش تراكئوستومى اتساعى روشى است نوين با قدمتى حدوداً ۱۵ ساله در سطح جهان كه هنوز بحث هاى مختلفى در رابطه با آن مطرح است. بحث هايى كه امتداد آن را در كشور خود نيز مى بينيم تا جايى كه دكتر محمدرضا زاهدپور اناركى فوق تخصص ريه، دانشيار دانشگاه علوم پزشكى تهران معتقد است اين روش با مزيت هايى چون انجام اين كار بر بالين بيمار، صرف زمان كوتاه تر و بهبودى راحت تر محل PDT و... منجر به آسايش بيشتر بيمار مى شود.
وى در اين باره گفت: «به نظر مى آيد اين روش عوارض كمترى داشته باشد. من فراگيرى اين روش را به دست اندركاران رشته هاى جراحى گوش و حلق و بينى، جراحى قفسه سينه و متخصصان بى هوشى توصيه مى كنم.» در همين راستا دكتر سيدموسى صدرحسينى متخصص گوش و حلق و بينى، استاديار دانشگاه علوم پزشكى تهران مى گويد: «هر كدام از اين روش ها معيارهاى انجام خودش را دارد. اين تكنيكى كه از راه پوست صورت مى گيرد بيشتر در بيماران ICU انجام مى شود. به نظر مى رسد برخى فوايد را داشته باشد نظير اينكه نياز به اتاق عمل را براى بيماران مرتفع مى كند. اما به نظر من بايد زمان داد تا ببينيم نتيجه چه مى شود. در عين حال ما بايد ملاحظات بيمار و ملاحظات كشور خودمان را هم درنظر داشته باشيم. مثلاً اين وسيله ها چه مقدار وارد مى شوند و با چه هزينه هايى وارد مى شوند و...»
وى در ادامه افزود: «بايد آينده را ديد، از آنجايى كه مديران ICU همكاران بيهوشى ما هستند و عمده بيماران، بيماران ما نيستند اگر اين همكاران بتوانند كار را خودشان اداره كنند و انجام بدهند ما خوشحال مى شويم بارى را از دوش ما بر دارند چرا كه براى تراكئوستومى جراحى ما هميشه طرف مشاوره بوديم و انجام اين كار در اتاق عمل توسط ما صورت مى گرفت.» دكتر هوشنگ صابرى متخصص جراحى مغز و اعصاب و استاديار دانشگاه علوم پزشكى تهران نيز معتقد است كه اين شيوه براى بيمار راحت تر و كم عارضه تر است و در صورت شرايط يكسان درحالى كه براى بيمار امكان انجام هر دو شيوه باشد شيوه PDT بهتر است. وى در اين رابطه تشريح كرد: «در سال گذشته در مطالعه اى در ايران بيست مورد مريض ضربه مغزى و بيست مورد مريض به عنوان گروه كنترل وارد يك مطالعه شدند كه براى بيست مورد تقاضاى PDT كرديم و براى بيست مورد تراكئوستومى جراحى انجام گرفت. با مقايسه عوارض به نظر مى رسيد ميزان عوارض در گروه PDT كمتر از گروه كلاسيك باشد.»
بنابر اظهارات وى اين شيوه باعث مى شود كه نياز به انتقال مريض از ICU به اتاق عمل و برگشت به ICU از بين برود در نتيجه مسائلى چون كمبود اكسيژن يا زيادى دى اكسيدكربن خون كه در اين حالات اتفاق مى افتاد كمتر شده و شرايط نورولوژيكى مريض بدتر نمى شود و از آنجا كه اين كار تحت نظر يك متخصص بى هوشى با پرسنل بيشترى انجام مى شود منجر به مراقبت بيشتر بيمار مى شود. دكتر محمد بنازاده فوق تخصص جراحى قفسه سينه نيز معتقد است اين روش روشى بى خطر است و در شرايط يكسان، براى بيمار تراكئوستومى از راه پوست ارجح است.
     
  
زن

 
دوره بلوغ براى دخترها دوره بسيار مهم و حساسى در زندگى شان به شمار مى رود.

آنان با ورود به سن بلوغ شاهد تغييرات زيادى در وضعيت ظاهرى، روانى و رفتارهاى اجتماعى خود مى باشند. اين دوره با پيدايش صفات ثانويه جنسى شروع مى شود و تا تكميل بلوغ جسمانى ادامه مى يابد. در اين دوره تغييرات فيزيكى مهمى در بدن دخترها رخ مى دهد كه منجر به ايجاد تغييرات بافت چربى در بدن، رشد سريع استخوان ها، بلند شدن قد و بروز تغييرات جنسى - جسمى خواهد شد.
· تغييرات جسمانى ناشى از بلوغ
بلوغ شامل يكسرى تغييرات متوالى است كه در فاصله زمانى ۱۶ _ ۹ سالگى رخ مى دهند. چنانچه اين تغييرات قبل از ۹ سالگى آغاز شوند، تحت عنوان «بلوغ زودرس» و اگر بعد از ۱۶ سالگى شروع شوند، «بلوغ ديررس» ناميده مى شوند.
اولين نشانه بلوغ در يك دختر، رشد جوانه سينه اى است كه بين سنين ۱۳ _ ۹ سالگى (به طور متوسط ۱۱ سالگى) شروع مى شود و تقريباً به طور همزمان با رشد موهاى زير بغل و ناحيه شرمگاهى ظاهر مى شود. برخى از دخترها شروع به عرق كردن مى كنند و هرچه بزرگ تر مى شوند ، بوى عرق آنها نيز فرق مى كند. معمولاً آخرين تغييرى كه در سير تكاملى بلوغ رخ مى دهد، «قاعدگى» يا «عادت ماهيانه»(menstruation) است كه نشان مى دهد دختر به حداكثر رشد نوجوانى و بلوغ خود رسيده است. مجموعه اين تغييرات ناشى از ترشح هورمون استروژن تخمدان ها است كه منجر به تخمك گذارى و خونريزى هاى ماهيانه مى شود. تخمك گذارى معمولاً ۲ _ ۱ سال بعد از شروع قاعدگى ايجاد مى شود و دختر را براى ازدواج و حاملگى آماده مى كند. دستگاه توليدمثل در دخترها شامل، رحم (محلى كه جنين در آن رشد مى كند)، مهبل (مجرايى كه از رحم به خارج كشيده مى شود)، دهانه رحم (مجراى اتصالى از رحم به مهبل)، تخمدان ها ( اندام هايى كه همه تخمك ها در آن نگهدارى مى شوند) و لوله فالوپ كه از تخمدان ها تا رحم امتداد يافته اند، است. در هريك از تخمدان هاى بدن دختر تقريباً ۴۰۰۰۰۰ تخمك وجود دارد كه از هنگام تولد دختر در تخمدان هاى كوچك او وجود دارند. هر تخمك به اندازه سر سوزن است و در زمان معينى از تخمدان و لوله هاى تخمدانى (فالوپ) حركت مى كند و خود را به رحم مى رساند. با نزديك شدن بلوغ، تخمدان ها با تاثير گرفتن از هورمون هاى ترشح شده از مغز، شروع به فعاليت مى كنند. نخستين نشانه فعاليت تخمدان ها اين است كه تقريباً هر ماه يكى از تخمك ها شروع به رشد، بلوغ و حركت به سوى رحم مى كند و پريودهاى ماهيانه آغاز مى شود. هم زمان با حركت تخمك از تخمدان، رحم شروع به ساختن آسترى از بافت خونى تازه مى كند تا فضاى رحم را براى بارورى تخمك آماده سازد. چنانچه عمل بارورى در اين هنگام رخ ندهد، تخمك در رحم نمى ماند و به همراه آستر رحم (بافت خونى) از طريق دهانه رحم وارد مهبل مى شود و از بدن خارج مى گردد. حدود دو هفته بعد تخمك ديگرى به همين ترتيب از تخمدان ديگر آزاد مى شود و پس از طى همين سيكل، مجدداً دفع مى شود. ريزش خون درون رحم حدود ۸ _ ۲ روز طول مى كشد كه در خانم ها و دخترها متفاوت است. مقدار آن به طور متوسط ۳۰ ميلى متر (۶ _ ۴ قاشق غذاخورى) است. طول مدت پريود در دخترها (و البته در خانم ها) متغير است و از ۲۲ روز تا ۳۵ روز طبيعى تلقى مى شود، ولى به طور متوسط اين فاصله ۲۸ روز است.
· نخستين پريودهاى ماهانه
سن شروع پريودهاى ماهيانه به طور دقيق قابل پيش بينى نيست، اما در اغلب موارد تابع الگوى خانوادگى است، يعنى اگر پريود مادر زود شروع شده باشد، اين احتمال وجود دارد كه فرزند دختر هم زود پريود شود. در صد سال گذشته، سن شروع پريود در دخترها كم شده است. ممكن است اين امر به دليل تغذيه بهتر و سلامت جسمانى دخترها باشد. امروزه سن ميانگين شروع پريودهاى ماهيانه حدود ۱۲ _ ۱۱ سالگى است. هنگامى كه اولين پريودها آغاز مى شوند، ترشحات آن رنگ قرمز و روشن نيست، بلكه متمايل به قهوه اى و به مقدار كم است و غالباً منظم هم نيست. براى بيشتر دخترها يك سال و يا حتى ۱۸ ماه طول مى كشد تا خون ريزى ماهيانه آنها مرتب شود. بيشتر دخترها در حين روزهاى پريودشان دچار دردهاى جسمانى مثل دل درد، سرگيجه، سردرد، كمر درد و... مى شوند. بيمارى هاى عمده اين دوره عبارتند از : قاعدگى دردناك (ديس منوره)، سندرم پيش از قاعدگى (پى.ام.اس) و عدم قاعدگى (آمنوره).
· قاعدگى دردناك
برخى از دخترها در طول روزهاى پريود خود دچار انقباض هاى دردناك عضلانى مى شوند كه از حالات بسيار ضعيف تا شديدترين حالت را دربر مى گيرد. علت اين امر ترشح بيش از اندازه هورمون پروستاگلاندين است. اين هورمون با ايجاد انقباض هاى منظم و قوى در رحم موجب بيرون راندن جنين از رحم، هنگام زايمان مى شود. براى تسكين اين گونه دردها مى توان با تجويز پزشك قرص هاى مسكن (مثل ايبوبروفن و يا مفناميك اسيد) استفاده نمود.
· سندرم پيش از قاعدگى
برخى از دخترها در روزهاى پريود خود كج خلق، افسرده، بى حال، عصبانى و بسيار حساس مى شوند. علت اين امر بسيار پيچيده است؛ زيرا در روزهاى پريود چندين عضو بدن و هورمون هاى مختلف آن دچار تغييرات گوناگونى مى شوند. تقريباً نيمى از دخترهايى كه احساس افسردگى مى كنند، دچار كمبود نسبى ويتامين B6 مى شوند كه مى توان با مراجعه به پزشك علت دقيق و درمان آن را جويا شد.
· تاخير در قاعدگى
عدم وقوع قاعدگى اگر به دليل حاملگى نباشد، معمولاً ناشى از بيمارى هاى دستگاه سوخت و ساز بدن، ناهنجارى هاى كروموزومى، كم اشتهايى و يا بى اشتهايى مرضى است. پريود نشدن تا ۱۴ سالگى (و حتى تا ۱۷ سالگى) طبيعى است، اما در غير اين صورت بايد به پزشك متخصص مراجعه نمود.
· راهنمايى هاى والدين
والدين و به ويژه مادران مى توانند با رفتارها و عكس العمل هاى معقول و درستى كه در زمينه بلوغ دختران شان از خود نشان مى دهند، شروع پريودهاى ماهيانه را براى آنان يك فرآيند طبيعى و ارزشمند تلقى كنند و آن را نشانه سلامت جسمانى آنان بدانند. دادن آگاهى هاى لازم درباره تحولات دوران بلوغ به دخترها موجب آرامش و امنيت خاطر آنان مى شود. بديهى است شروع عادت ماهيانه براى هر دخترى تجربه اى منحصر به فرد است، ولى داشتن اطلاعات و پيش زمينه هاى ذهنى مى تواند از اضطرار، تشويش و نگرانى آنان بكاهد. آغاز پريود هاى ماهيانه نشانه بالغ شدن دخترها است، يعنى آنان به لحاظ جسمانى توانايى بارورى و صاحب فرزندشدن را پيدا مى كنند. پس بايد شاد باشند و اين رويداد را با ارزش بدانند. ترديدى نيست كه پريودهاى ماهيانه بخشى منظم از زندگى دخترها (و البته خانم ها) است و بايد براى آن اهميت قائل شد؛ زيرا كه نشانه كاركرد صحيح اندام هاى درونى بدن است. اين موضوع كه برخى دخترها برداشت هاى متناقض و گاه منفى درباره پريودهاى ماهيانه خود دارند، ناشى از باورها و تفكرات قديمى است؛ زيرا در گذشته زمانى كه خانمى پريود مى شد، يك هفته او را از جمع خانواده و دوستان كنار مى گذاشتند. براى دخترهاى نوبالغ صحبت كردن با مادر، خواهر و يا دوستى كه چند سال بزرگ تر باشد، مى تواند مفيد و با ارزش باشد؛ زيرا احساس خواهد كرد كه در جهان فردى متمايز از ديگران نيست. آنها هرچه بيشتر با اينگونه تجربه ها آشنا شوند، بهتر مى فهمند كه احساسات، افكار و عواطف آنها مى تواند تا چه حد شبيه به يكديگر باشد. در زير چند توصيه براى كاهش مشكلات روزهاى پريود ماهيانه دخترها آورده شده است؛
يك كيسه آب گرم و يا پارچه اى پشمى و گرم مى تواند از دردهاى روزهاى پريود بكاهد.
نوشيدن يك فنجان چاى و يا شكلات گرم ممكن است احساس بهترى در دخترها ايجاد كند.
انجام يك پياده روى آهسته مى تواند از انقباض هاى ماهيچه هاى شكم كم كند.
خوردن غذا هاى سبك قبل از پريودهاى ماهيانه مى تواند از شدت دردهاى شكمى بكاهد.
مثبت بينديشيد، هديه اى كوچك براى خود تدارك ببينيد و از اين كه مثل تمامى دخترهاى دنيا هستيد، شاد باشيد.
     
  
زن

 
استفاده از هيپنوتيزم براى درد سينه

رويترز: به گزارش پژوهشگران بريتانيايى استفاده از هيپنوتيزم در افرادى كه درد قفسه سينه آنها ناشى از بيمارى قلبى يا سوزش سردل به علت برگشت محتويات اسيدى معده به روده نيست، مى تواند به تخفيف قابل ملاحظه درد كمك كند و احساس كلى سلامتى را در آنها افزايش دهد. علت اين دردهاى غيرقلبى قفسه سينه معلوم نيست. اين دردها مى تواند باعث اضطراب زياد بيماران شود به طورى كه بسيارى از بيماران مبتلا به عارضه بيشتر از بيماران قلبى واقعى به دنبال درمان هستند. دكتر پيتر وورول و همكارانش در بيمارستان ويتنشاو در منچستر، كه تحقيق فوق را انجام داده اند، پيش از اين نشان داده بودند كه اختلالات كاركردى گوارشى مثل «سندرم روده تحريك پذير» (IBS) نيز به خوبى به هيپنوتيزم درمانى پاسخ مى دهد. اين پژوهشگران با توجه به اين موفقيت، از روش هيپنوتيزم درمانى براى تخفيف درد غير قلبى قفسه سينه هم استفاده كردند. نتيجه آن بود بيش از ۸۰ درصد بيماران بهبودى متوسط تا كامل پيدا كردند. اين پژوهشگران مى گويند گرچه هيپنوتيزم درمانى مى تواند گران قيمت باشد اما با توجه به كاهش نياز به انجام آزمون هاى تشخيصى، تجويز داروها و مراجعه به پزشكان در درازمدت مقرون به صرفه است.

==========================

چاقى در دوران جوانى و عواقب آن در پيرى

مطالعات نشان مى دهد، افراد جوان و نوجوانى كه در اين دوران داراى اضافه وزن هستند، بعدها در پيرى و با افزايش سن احتياج به يك مفصل جديد ران دارند.
مطالعه بر روى ۱‎/۲ ميليون جوان نروژ نشان داد كه افراد چاق به خاطر ابتلا به بيمارى رماتيسم شديد حتماً احتياج به تعويض مفصل ران خواهند داشت. اين افراد ۲ تا ۳ برابر بيش از ديگر افراد به اين جراحى و جايگزينى نياز خواهند داشت. بنابراين افراد بايد تا قبل از سنين ۲۵ سالگى حتماً مراقب افزايش وزن خود باشند و سعى كنند وزن خود را كنترل كنند.
     
  
زن

 
نقش ژنتيك در سندرم خستگى مزمن

واشينگتن پست: دانشمندان مى گويند مجموعه اى از آزمون هاى طبى و روانشناختى در افراد مبتلا به سندرم خستگى مزمن اين نظر را تقويت كرده است كه اين بيمارى مرموز در واقع يك بيمارى واحد نيست بلكه شامل پنج يا تعداد بيشترى عارضه مى شود كه علل ژنتيكى و محيطى متفاوت دارند. در عين حال اين عارضه ها يك خصوصيت مشترك دارند اينكه مغز و دستگاه ايمنى مبتلايان به طور طبيعى به استرس هاى جسمى و روانى پاسخ نمى دهد. پژوهشگران پيش بينى مى كنند كه يافتن دقيق ژن ها و هورمون هاى دخيل در اين سندرم به ايجاد آزمون هاى تشخيصى و روش هاى درمانى بهترى براى مبتلايان به خستگى مزمن بينجامد كه تنها در آمريكا يك ميليون نفر را مبتلا مى كند.

========================

اميد براى معالجه ديابت كودكان

تايمز: دانشمندان موفق شده اند با استفاده از تركيب دو شيوه درمانى روند پيشرفت ديابت را در حيوانات آزمايشگاهى متوقف كنند و باعث معالجه آن شوند و در حال حاضر در حال انجام آزمون اين شيوه بر روى انسان ها هستند. دكتر ريچارد انيسل از «بنياد پژوهش ديابت جوانان» آمريكا مى گويد گرچه ممكن است اين شيوه در انسان ها مشابه حيوانات آزمايشگاهى عمل نكند، اما يافته هاى فعلى بسيار اميدبخش هستند. ديابت نوع اول، شكلى از ديابت است كه معمولاً در دوران كودكى آغاز مى شود و ناشى از حمله دستگاه ايمنى خود فرد به سلول هاى ترشح كننده انسولين در لوزالمعده و نابود كردن آنها است، در نتيجه مبتلايان به ديابت نوع اول مجبورند روزانه به تزريق انسولين بپردازند، گروهى از دانشمندان آمريكايى كه در «موسسه آلرژى و ايمنى شناسى لاجولا» با استفاده تركيبى از پادتن CP3، كه دستگاه ايمنى را مهار مى كند و يك مولكول پتپيدى شبيه واكسن كه سلول هاى تنظيم كننده پاسخ ايمنى به محافظت از سلول هاى لوزالمعده را تحريك مى كند توانسته اند مانع روند ايجاد ديابت در موش هاى آزمايشگاهى شوند و علائم بيمارى را در آنها برطرف كنند.
     
  
زن

 
افزايش زنان خياباني در جامعه كاهش در آمار مسئولان

نويدآقايي‌: با وجودي كه سال‌هاست رسانه‌ها و بعضي از كارشناسان درباره اهميت حل معضل زنان خياباني هشدار مي‌دهند، اما با نگاه سنت مدارانه و امنيتي مسئولان، اين سوژه روز به روز پنهان‌تر و همچنين گسترده‌تر مي‌شود. با گذشت سال‌ها از باز شدن نسبي فضاي اجتماعي ايران و اعلام مواضع و صحبت‌هاي بعضي از اساتيد دانشگاه و فعالان اجتماعي، اما معضل زنان خياباني در غياب يك نهاد متولي و مسئولان، روزبه روز پيچيده‌تر مي‌‌شود. البته مدتي پيش ابوالحسن فقيه رئيس سازمان بهزيستي دليل ديگري براي اين مشكل آورده و گفته بود: <بيشتر طرح‌هاي ارائه شده از سوي سازمان بهزيستي درباره ساماندهي زنان خياباني به دليل عدم پذيرش جامعه و مسئولان با شكست رو به رو شده است.> البته اين شكست كه فقيه از آن نام مي‌برد، ريشه در سال‌هاي گذشته دارد. همان سال‌هايي كه سازمان بهزيستي پس از سال‌ها سكوت درباره زنان خياباني- كه از آن به نام زنان ويژه‌ نام مي‌بردند- مراكزي را براي اسكان و ساماندهي آنها تاسيس كرد. مراكزي كه به گفته آگاهان، هيچ‌گاه نتوانست به سازوكاري حرفه‌اي براي بازگرداندن سالم اين زنان به جامعه بدل شود.
اين مشكل در كنار فرافكني دستگاه‌هاي مختلف به اين سوژه، حتي باعث اعتراض فرمانده سابق نيروي انتظامي هم شد. آنجا كه در يكي از جلسات در مقابل اعتراض يكي از حاضران كه چرا اين زنان از خيابان‌هاي تهران جمع نشده‌اند گفت: <جمع‌آوري اين زنان از سطح شهر، كاري ندارد و در كمتر از 3 روز انجام مي‌شود. اما پس از جمع‌آوري، آنها را به چه كسي تحويل بدهيم؟> اين اظهارات سردار محمدباقر قاليباف كه اين روزها رداي شهرداري تهران را به تن كرده، تلنگري جدي به برنامه‌ريزي‌ها پيرامون اين زنان بود كه تا امروز اثري از عملي‌ شدن آنها به چشم نيامده است.

ضامن انفجار، برخورد قضايي
در حالي كه جدي‌ترين برنامه اجرايي براي زنان خياباني طي اين سال‌ها معرفي آنها به دستگاه قضايي و صدور حكم براي آنها بوده است، اما به عقيده كارشناسان، برخورد جرم مدارانه با اين پديده، نه تنها به كنترل آن منجر نمي‌شود بلكه باعث دامن زدن گسترده‌تر به آن خواهد شد. دكتر اميرعلي احمدي جامعه ‌شناس و استاد دانشگاه، يكي از اين كارشناسان است كه در گفت‌‌و گوهايي متعدد بارها به اين ماجرا اشاره كرده است: <اين پديده طي سال‌هاي گذشته در جامعه ايراني ابعاد گسترده‌تري به خود گرفته است.> وي با اشاره به اينكه مشكلات فرهنگي در جامعه اثر بسياري بر روي پديده زنان خياباني مي‌گذارد مي‌افزايد: <تغيير نگاه فلسفي به زندگي، لذت‌جويي، دنياطلبي، توجه به اميال جنسي و مشكلات فرهنگي خانواده از علل گسترش پديده زنان خياباني است.> وي با اشاره به اينكه فاصله طبقاتي در جامعه امكان بهره‌گيري و استثمار جنسي از زنان را مهيا مي‌كند، مي‌گويد:< مشكلات مرتبط با اشتغال زنان، شكست مناسبات خانوادگي، ضعف مناسبات عاطفي بين زوجين و تضعيف هنجارهاي مرتبط با مناسبات جنسي در مقايسه با گذشته، از ديگر عوامل گسترش پديده زنان خياباني در جامعه است.> به گفته او آموزش‌هايي كه در جامعه در خصوص جنسيت داده مي‌شود آن‌چنان بر تمايزات ذاتي بين مردان و زنان تاكيد مي‌كند كه براي گروهي از جوانان احساس فاصله شديد جنسيتي را ايجاب مي‌كند و پسران و دختران، آن قدر خود را از يكديگر متمايز تلقي مي‌كنند كه نسبت به همديگر تلقي‌اي غير از تلقي جنسي ندارند. بنابراين تاكيد هر چه بيشتر بر تمايزات دو جنس باعث گسست بيشتر مناسبات فرهنگي و انساني آنها خواهد شد. بر اساس همين تلقي‌هاي ذهني و فلسفي اين جامعه‌شناس است كه وي خواستار اجراي برنامه‌اي غير از برخورد قضايي با اين افراد مي‌شود و آن را راهكار ماجرا نمي‌داند. دكتر مصطفي‌اقليمي رئيس انجمن مددكاري ايران هم نظري مشابه دكتر احمدي دارد. اقليمي مي‌گويد: <زنداني كردن زنان خياباني پاك كردن صورت مسئله و برخورد با معلول است و برخوردهاي پليسي با زنان خياباني مشكلي را حل نمي‌كند و تنها به صورت موقت، از حضور تعدادي از آنها در خيابان جلوگيري مي‌كند.> وي مي‌افزايد: <بسياري از زنان خياباني بر اثر فقر و تورم به خيابان‌ها كشيده مي‌شوند و برخوردهاي ضربتي با آنها پاسخ‌گو نيست.> به گفته اقليما، در حال حاضر، يك ميليون و 200 هزار زن سرپرست خانوار در جامعه وجود دارد كه در صورت عدم حمايت از آنها، احتمال آسيب ديدن آنها وجود دارد.

فقدان راه‌حل
با وجودي كه اين همه درباره معايب برخورد پليسي با اين ماجرا صحبت مي‌شود، اما راه‌هاي ديگر هم كه به صورت بسيار كوتاه مدت اجرا شده‌اند، نتوانسته‌اند جواب بدهند. دكتر حسن علم‌الهدايي معاون اجتماعي پيشين سازمان بهزيستي در اين‌باره به سلامت مي‌گويد:<زنان خياباني در 3 سطح طبقه‌بندي مي‌شوند. سطح اول كه به نام <آشكار> نام‌گذاري شده همان‌هايي هستند كه گاه‌وبي‌گاه در خيابان ديده مي‌شوند. سطح دوم كه به آنها <نيمه‌آشكار> اطلاق مي‌شود، هم در خيابان هستند و هم در خانه‌هاي تيمي؛ اما سطح سوم،‌سطح <پنهان> زنان ويژه هستند كه متاسفانه تا به حال به آنها توجه نشده است.> علم‌الهدايي كه اين روزها به استادي دانشگاه در مشهد مشغول است و از فعاليت‌هاي اجرايي كناره گرفته است، عقيده دارد بررسي مشكل زنان خياباني به علت نگاه غلط مسئولان، به شدت مشكل است:<الان هر وقت صحبت از زنان خياباني مي‌شود، منظور مسئولان همان سطح اول است.تازه اين سطح هم به شكل كامل شناخته شده نيستند چون آمار دستگاه‌هاي مختلف در اين‌باره به شدت با هم متناقض است.> علم‌الهدايي با بيان اينكه طبق آمار سازمان بهزيستي در كل ايران فقط 2 هزار زن خياباني وجود دارد، مي‌گويد: <اين آمار مربوط به افرادي است كه در زير مجموعه‌هاي سازمان نگهداري مي‌شوند، با اين وجود اما به نظر نمي‌رسد كل زناني كه در سطح اول جاي دارند اين مقدار باشند و حتما بيشترند.> اين استاد دانشگاه جدي و خطرناك‌ترين سطح را سطح <پنهان> ارزيابي مي‌كند و مي‌افزايد: <اين سطح پنهان اصلا در خيابان نمي‌ايستند كه ديده شوند، دست پليس و قاضي و هيچ‌كس ديگر هم به آنها نمي‌رسد. نكته وحشتناك ماجرا اين است كه اين افراد معمولا درآمدهاي ميليوني دارند.> اين اظهارنظر علم‌الهدايي كه بعضي كارشناسان آن را بحران اجتماعي سال‌هاي آينده مي‌دانند به نظرخود او نيازمند نگاه از زاويه‌اي ديگر است: <شما به بازار عرضه و تقاضا دقت كنيد. مردان هرزه و خياباني وجود دارند كه درآمدهاي ميليوني نصيب اين زنان مي‌كنند با شعار نمي‌توان اين مشكل را حل كرد. متاسفم كه بايد بگويم اين ماجرا فوق‌العاده جدي است.>

افزايش هر ساله آمار زنان خياباني
با اينكه علم‌الهدايي درباره سطح سوم صحبت مي‌كند و اهميت آن را يادآور مي‌شود. اما برنامه‌ريزي‌ها براي مقابله با سطح اول هم به شكست انجاميده است. سيدهادي معتمدي كه سال‌ها مديركل دفتر آسيب‌ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي بود و خبرنگاران براي پيگيري اخبار به او مراجعه مي‌كردند هم مثل دوستان ديگرش اين روزها به دانشگاه رفته است. او با اينكه حالا تنها مشاور معاونت اجتماعي سازمان بهزيستي است اما حرف‌هاي خوبي براي زدن دارد:< همان‌طور كه آمار آسيب‌هاي اجتماعي سالانه با رشد 15 درصدي مواجه مي‌شود،‌ رشد 15 درصدي زنان خياباني هم دور از انتظار نيست. > او مي‌افزايد: <طبق آمار من طي 9 ماهه سال 82 بيش از هزار و300 زن خياباني در سطح كشور جمع‌آوري شده‌اند كه نيمي از اين زنان در مراكز نگهداري بستري و نيمي ديگر نيز به صورت سرپايي مداوا شده‌اند.> دكتر معتمدي به وجود 17 مركز نگهداري زنان آسيب ديده در كل كشور اشاره كرده و اظهار مي‌دارد: <اين زنان پس از ارجاع به اين مراكز 3 هفته در قرنطينه هستند و پس از انجام معاينات پزشكي و اقدامات اوليه به مدت 6 ماه تا يك سال ضمن نگهداري موقت،‌ در كارگاه‌هاي حرفه ‌آموزي مشغول به كار شده و توانمند مي‌شوند .>
اين روند كه معتمدي از آن نام مي‌برد اما انگار چندان موفق نيست زيرا متاسفانه حدود 50 درصد اين زنان پس از بازپروري دوباره به خيابان باز مي‌گردند اين در حالي است كه به همين مقدار نيز افراد جديد و كم سن‌وسال به اين چرخه وارد مي‌شوند.

سن فحشا به 10 سال رسيده است
در تكميل حرف‌هاي معتمدي بايد صحبت‌هاي دكتر امان‌اله قرايي‌ مقدم آسيب‌شناس را هم خواند. وي كه براي محكم شدن صحبت‌هايش از نتايج يك پژوهش كمك مي‌گيرد و مي‌گويد:< مطالعات نشان مي‌دهد كه سن فحشا در ايران به 10 سال كاهش يافته است و دختران جوان كه به تازگي وارد اين كار شده‌اند، بيشترين تعداد فواحش را تشكيل مي‌دهند. تحقيقات كه بر روي 100 زن فاحشه در زندان اوين انجام شده نشان مي‌دهد كه حدود 60 درصد آنها خانه‌دار هستند. بيشتر زنان خانه‌دار كه مبادرت به اعمال خلاف عفت مي‌كنند در خانه‌هاي يك طبقه زندگي مي‌كنند. در اين مناطق به دليل آنكه نظارت و كنترل اطرافيان و همسايه‌ها كم‌تر از خانه‌هاي آپارتماني است، احتمال رفتارهاي خلاف عفت افزايش مي‌‌يابد.>
در ميان صحبت‌ها‌ي اين آسيب‌شناس، آمار ديگري هم خواندني است: در بررسي كه در خصوص گروه سني زنان فاحشه انجام شد، از بين 6هزار و 53 زن فاحشه‌اي كه در كل كشور زنداني بودند دختران بين 12تا 25 سال بيشترين تعداد را تشكيل مي‌دهند. در تابستان به دليل افزايش امكان تردد و عبور آمار فحشا افزايش مي‌يابد و زنان شهرستاني براي اين كار به شهر‌هاي بزرگ مي روند اما كمترين ميزان فحشا در اسفند ماه اتفاق مي‌افتد كه به دليل سرماي هوا و شرايط جوي تعدادي از اين زنان امكان اين كار را ندارند.

آمارها پنهان است
با وجود تمام اين حرف‌ها اما انگار قرار نيست يك نهاد به صورت اصولي به بررسي مشكلات زنان خياباني بپردازد.
نتيجه اين ماجرا هم اين است كه هيچ آمار قابل استنادي براي آمادگي ذهني حل اين مشكل وجود ندارد. اين بي‌آماري در حالي‌است كه به عقيده دكتر علم‌الهدايي متاسفانه به دلايل قانوني،عرفي و... هيچ آمار معتبري اعلام نمي‌شود.
تير خلاص را هم علم‌الهدايي به گزارش ما شليك مي‌كند و مي‌گويد: <بگذاريد حرف آخر را بزنم. درست مانند ساير آسيب‌هاي اجتماعي كه هيچ‌وقت متولي مفيد پيدا نمي‌كنند، زنان خياباني هم متولي خاصي ندارند، مثل كارتن خواب‌ها.> اين حرف علم‌الهدايي در حالي بيان مي‌شود كه سازمان بهزيستي به عقيده او <توان كافي را هم براي حل اين مشكل ندارند>تا ما بنويسيم درست مثل آمار معتادان جامعه كه بيش از 20 سال است كه افزايش نيافته است. آمار زنان خياباني هم بر خلاف جامعه روي كاغذ‌ها و حرف‌هاي مسئولان افزايش پيدا نمي‌كند.‌
     
  
زن

 
جور ديگر بايد ديد؟!

‌دكتر علي غلامرضا‌نژاد
در هر جايي كه هستيد كمي به دور وبرتان نگاه كنيد. از هر چند نفر حداقل يكي از آنها يك وسيله اضافي روي صورت خود دارد كه همان عينك است. هركدام از اين افراد عينكي به مقصود خاصي از اين عينك استفاده مي كنند. بعضي از آنها تنها به خاطر زيبايي عينك مي‌زنند. بعضي براي محافظت از چشم در برابر آفتاب عينك ‌مي‌زنند. ‌بعضي براي تقويت حدت بينايي و درمان كاهش قدرت بينايي از آن استفاده مي‌كنند. برخي هم از آن براي درمان لوچي چشم و يا تنبلي چشم استفاده مي‌كنند. پس عينك ممكن است كاربردهاي متفاوتي داشته باشد. بر حسب نوع كاربرد، نوع عينكي كه به كار مي‌رود هم متفاوت است.

عينك‌هاي آفتابي و تزئيني
همان طور كه گفته شد هدف از به كار گرفتن اين عينك‌ها‌، محافظت چشم‌ها در برابر اشعه‌هاي آسيب‌ رسان خورشيد است. برخي هم تنها به علت جنبه تزئيني و زيبايي از آن استفاده مي‌كنند. نكته‌اي‌ كه در اينجا بايد به آن اشاره كرد، اين است كه گاهي اين عينك‌ها نه تنها از چشم‌ها در برابر اشعه‌هاي نور خورشيد محافظت نمي‌كنند بلكه باعث مي‌شود آسيب بيشتري هم به چشم وارد شود. به طور كلي اگر مانعي جلوي رسيدن نور به چشم‌ها را بگيرد يا اگر شما در اتاقي كه نور كمي دارد قرار بگيريد، مردمك چشم‌ها گشاد مي‌شود و بنابراين احتمال ورود نورهاي خارجي به درون محفظه چشم بيشتر مي‌شود. پس اگر به دليل هرگونه بيماري چشمي نياز به استفاده از عينك آفتابي داريد، حتماٌ بايد در انتخاب آن دقت كنيد؛ چون عينك‌هاي غير استاندارد تنها با تاريك كردن جلوي چشمان شما، مردمك را گشاد كرده و بدون ايجاد سدي در برابر اشعه‌هاي آسيب‌رسان، اجازه ورود آنها به محوطه داخل چشم را فراهم مي‌كنند.

عينك‌هاي طبي
اين عينك‌ها با مدل‌هاي گوناگون و با مواد مختلفي ساخته مي‌شوند. اگر جهت تصحيح دور‌بيني يا نزديك‌بيني باشند به شكل محدب يا مقعر هستند و اگر جهت تصحيح لوچي چشم باشند، به شكل منشور خواهند بود. البته تفاوت اين اشكال در عمل به طوري نيست كه بتوان به راحتي متوجه شد.

عينك هاي طبي- آفتابي
اين عينك‌ها هم در اصل مصارف طبي دارند و براي ترميم و تصحيح اختلالات انكساري چشم‌ها به كار مي‌روند اما جزء ديگر هم به آن اضا فه مي‌شود كه هم مي‌تواند جنبه زيبايي داشته باشد و هم گاهي خود جزئي از عملكرد طبي و درماني عينك را تشكيل مي‌دهد. اين عينك‌ها نبايد براي شما چندان ناآشنا باشند. اينها عينك‌هايي هستند كه شيشه آنها به اصطلاح فتوكروميك است. در بسياري از موارد رنگ وتيرگي شيشه توسط خود بيمار انتخاب مي‌شود.

عينك‌هاي صنعتي و حفاظتي
احتمالاٌ از نام اين عينك‌ها متوجه مصارف آنها شده‌ايد. اين عينك‌ها در مشاغل مختلفي نظير جوشكاري، آهنگري و راديولوژي و غيره به كار گرفته مي‌شود تا از چشم‌ها در برابر نفوذ اجسام خارجي و نيز اشعه‌هاي مضر محافظت كنند.

عينك‌هاي متفرقه
انواع ديگري از اين عينك‌ها وجود دارند كه چون كاربردهاي آنها بسيار محدود و مختص به موارد بسيار اختصاصي است، در اينجا زياد مورد بحث قرار نمي‌گيرند. از اين ميان مي‌توان به عينك‌هاي الكترونيكي براي نابينايان، عينك‌هاي سمعك‌دار براي ناشنوايان و عينك ورزشي براي ورزشكاران را نام برد.
به طور كلي همه عينك‌ها از دو قسمت اصلي تشكيل شده‌اند كه يكي قاب‌ است و ديگري شيشه يا عدسي عينك. قاب اگر‌چه در ساختمان عينك شايد به اندازه عدسي اهميت نداشته باشد اما معمولاٌ در نگاه اول توجه بيشتري را به خود جلب مي‌كند و بنابراين اكثر مردم در انتخاب آن وسواس زيادي به خرج مي‌دهند. قاب از چند قسمت اصلي تشكيل مي‌شود.
.1 ريم يا Ryewire كه در اصل حلقه‌اي از قاب است كه دور و اطراف عدسي را در بر مي‌گيرد و در اصل جايگاه قرارگيري عدسي است. البته بسياري از عينك‌هاي جديد فاقد اين قطعه هستند و عدسي در آنها توسط پيچ و مهره‌هايي به اجزاء قاب وصل مي‌شود. .2 پل يا Bridge قطعه‌اي از قاب است كه از روي بيني عبور مي‌كند و در اصل ريم‌هاي طرفين را به هم متصل نگه مي‌دارد.
.3 بالشتك يا pad قطعاتي هستند 2(تا) كه در هر يك از طرفين بيني قرار مي‌گيرند و در اصل باعث مي‌شوند كه وزن عينك با ملايمت روي بيني پخش شود.
.4قطعات‌انتهايي‌يا Endpiecها كه در انتهاي طرفين راست وچپ در قسمت خارجي ريم‌ها قرار دارند.اين قطعات محل اتصال دسته عينك به ريم هستند. انواع مختلفي از قطعات انتهايي وجود دارد. به طور مثال برخي از آنها در اين بخش داراي فنري هستند كه باز و بسته شدن دسته‌ها را تسهيل مي‌كند.
.5 دسته عينك قسمتي است كه عينك را در گوش‌ها نگه مي‌دارد و در اصل خود از چند بخش مختلف تشكيل شده است. دسته عينك مي‌تواند از نوع مدل جمجمه‌اي (يعني قسمت انتهايي آن به پشت گوش خم شود) از نوع انتها صاف و يا از نوع تغييرپذير باشد (يعني در صورت تمايل بيمار آن را خم مي‌كند) اكثر قاب‌ها از موادي پلاستيكي يا فلزي ساخته مي‌شوند و در اصل گاهي ساختار آنها تركيبي از دو ماده مزبور است. به هر حال ساختار و ماده سازنده قاب بايد ويژگي هاي زير را داشته باشد تا يك عينك مطلوب در نظر گرفته شود.
‌‌قابليت كشش، شكل پذيري و انعطاف داشته باشد تا عدسي را درخود جاي دهد.
درجاتي از انعطاف‌پذيري و نرمي داشته باشد تا در برابر فشارها و كشش‌ها به راحتي آسيب نبيند ودر ضمن، گذاشتن عينك بر روي صورت را نيز تسهيل كند.
جنس آنها طوري باشد كه در مواجهه با عوامل شيميايي، آب، تعريق صورت، نور خورشيد و غيره تغيير رنگ وتغيير شكل ندهد. سبك باشد.
مقرون به صرفه باشد.
مسلما شكل ظاهري هم بسيار مهم است. با توجه به اينكه عينك در بخش‌ قابل توجهي از روز توسط فرد مورد استفاده قرار مي‌گيرد، بخش مهمي از صورت و نماي ظاهري فرد را تشكيل مي‌دهد و بنابراين بايد با فرم صورت فرد هماهنگي داشته باشد.
با اين حساب اندازه قاب، رنگ قاب، طراحي قاب و از طرف ديگر ويژگي‌هاي عدسي يا شيشه عينك همگي بايد با سليقه فرد و نيز ويژگي‌هاي صورت وي هماهنگي داشته باشند. به طور مثال بايد در هنگام انتخاب عينك به وضعيت بالشتك‌ها و پل عينك بسيارتوجه كرد تا فشار بيش از حد به بيني وارد نكند و به راحتي بر روي آن سوار شوند. در ضمن بايد توجه داشت كه نوع عدسي هم در انتخاب قاب بسيار با اهميت است. برخي از قاب ها اين توانايي را ندارند كه هر نوع عدسي را در خود جاي دهند و بنابراين در زمان انتخاب قاب. ويژگي‌هاي عدسي (مثل قطر عدسي، شكل و تحدب عدسي، قطر كانون عدسي و......) هم بايد مد نظر قرار بگيرند.
يكي از مهم‌ترين خصوصياتي كه در هنگام انتخاب قاب بايد توجه كرد، ويژگي هاي حساسيتي بدن است. به طور مثال برخي از افراد به انواعي از فلزات و طلاجات حساسيت دارند و در مواجهه با آنها دچار ضايعات پوستي، كهير و اگزما مي‌شوند. به ويژه بسياري از افراد به نيكل كه در ساختار بسياري از وسايل تزئيني مثل گوشواره‌ها، گردن‌‌بند‌ها، ساعت و دستبند به كار مي‌روند، حساسيت دارند. طلا نيز از ويژگي مشابهي برخوردار است ودر بسياري از افراد ايجاد واكنش‌هاي حساسيتي مي‌كند. در صورتي كه سابقه ابتلا به چنين حساسيت‌ها و آلرژي‌هايي داريد، حتما بايد در زمان انتخاب قاب از مواد سازنده قاب اطلاع كافي كسب كنيد.
حتما توجه داشته باشيد كه در هنگام تهيه عينك‌هاي طبي بايد با نسخه چشم پزشك مراجعه كنيد. علاوه بر اينكه تعيين نمره عينك حتماٌ بايد توسط چشم پزشك شما صورت گيرد. خصوصيات ديگري نيز وجود دارد كه به جز چشم پزشك فرد ديگري قادر به تعيين آنها نيست.

آستيگماتيسم
آستيگماتيسم كه يكي از اختلالات شايع انكساري در چشم‌هاست، براي ترميم به عدسي‌هاي خاصي احتياج دارد كه آن هم نيازمند محاسبات بسيار دقيق توسط چشم پزشك است.

تعيين فاصله مردمك‌ها يا PD
شايد يكي از اصلي‌ترين كارهايي كه چشم پزشكان در هنگام نوشتن نسخه عينك انجام مي‌دهند تعيين PD يا فاصله بين دو مردمك است. در صورتي كه اين عدد تعيين نشود، عينك ساز قادر نخواهد بود عينك مناسبي براي شما تهيه كند و براي همين چشم پزشكان معمولاٌ با وسايل بسيار دقيقي اين عدد را براي شما مشخص مي‌كنند. در صورتي‌كه اين فاصله درست تخمين زده نشود، ديد مطلوب براي شما ايجاد نمي‌شود.
به هر حال با توجه با اينكه به طور معمول تجربه افراد در تهيه عينك مناسب چندان زياد نيست، هميشه تبادل نظر با مسئول فني محل خريداري عينك، كمك كننده است. با اين وجود، از نظر ظرافت و زيبايي،انتخاب نهايي با بيمار است. اما در صورت نياز مي‌توان از اطلاعات و تجارب مسئول فني در مورد انواع قاب‌هاي موجود در بازار و نيز تجربه چهره شناسي وي استفاده كرد. براي يك انتخاب مناسب توجه به خطوطي كه صورت شخص را تشكيل مي‌دهند و نيز شكل هندسي صورت بسيار با اهميت است. حالات خاص و ويژگي‌هاي صورت، موها، ريش و سبيل، رنگ مو و ميزان تيرگي پوست نيز بايد مد نظر باشد. از طرف ديگر،شغل و شخصيت اجتماعي، سن، جنس وحتي نحوه لباس پوشيدن فرد نيز از عواملي هستند كه در انتخاب بايد مورد توجه قرارگيرند. هميشه بايد در نظر داشت كه هماهنگي قسمت فوقاني قاب با ابروها و بخش پائيني قاب با گونه‌ها و نيز موازي بودن دماغه قاب با شيب بيني كمك قابل توجهي به مناسب بودن قاب براي صورت فرد مي‌كند.
تمام اين ملاحظات در مورد كودكان هم صدق مي‌كند. به ويژه جنبه‌هاي زيبايي و ظرافت قاب در مورد كودكان بسيار مهم است چرا كه اگر اين موارد رعايت نشوند باعث از بين رفتن علاقه به استفاده از عينك در كودكان مي‌شود و حتي ممكن است به علت تخريب و زشت كردن چهره كودك، از نظر روحي و شخصيتي براي وي مشكل ساز شود. در ضمن با توجه به ميزان فعاليت و جنب وجوش بچه‌ها بايد ميزان مقاومت و ايستادگي قاب كمي بيشتر از بزرگسالان باشد تا به راحتي آسيب نبيند. آموزش استفاده صحيح و نگهداري عينك به كودكان از اهميت بسيار بالايي برخوردار بوده و والدين در اين امر نقش بسيار مهمي بر عهده دارند.
به طور كلي بر اساس شكل كلي صورت، مي‌توان توصيه‌هايي در مورد شكل قاب و عدسي داشت: براي چهره‌هاي مربعي شكل، قاب‌هاي گرد؛براي چهره‌هاي لوزي شكل، قاب‌هاي بدون ريم ؛ براي چهره‌هاي كشيده، قاب‌هاي طرح ريبان با عمق زياد؛ براي چهره‌هاي مثلثي شكل با قاعده در بالا قاب‌هاي طرح ريبان با عمق كم؛ براي چهره‌هاي مثلثي شكل با قاعده در پائين، قاب هاي بيضي شكل؛ و براي چهره‌هاي گرد، قاب‌هاي چهار‌گوش بيشتر از نظر زيبايي مناسب هستند. دسته عينك هم در انتخاب نوع عينك و نماي نهايي چهره فرد، اثر بسيار زيادي دارد. به طور مثال دسته‌هايي كه در قسمت پائين قاب لولا شده باشند، چهره را كوتاهتر نشان مي‌دهند و بر عكس دسته‌هايي كه در بالاي قاب لولا شده باشند، صورت را كشيده‌تر نشان مي‌دهند.
يكي ديگر از مهم‌ترين بخش‌هاي عينك عدسي است. تعيين يك عدسي مناسب كاري نسبتا تخصصي است و به عوامل متعددي نظير: قطرعدسي، محدب يا مقعر بودن عدسي، مقاومت آن در برابر ضربات و غيره بستگي دارد. در صورتي كه تمايل داريد عدسي عينك شما رنگي يا به اصطلاح فتوكروميك باشد، متناسب بودن رنگ آن با قاب و ديگر اجزاء صورت مهم است. گاهي عدسي‌ها ويژگي‌هاي ديگري نظير ويژگي ضد رفلكس )Anti-reflex( دارند كه براي درمان برخي از اختلالات چشم پزشكي مفيد است.
در مورد عينك‌هاي طبي اكيدا به استفاده كنندگان توصيه مي‌شود كه پس از اتمام مراحل ساخت عدسي و كارگذاري آن پس از تحويل از عينك‌سازي و قبل از استفاده، حتما يك بار عينك را با چشم پزشك خود كنترل كنيد تا از صحت و درستي اقدامات تكنيكي ونيز مناسب بودن عدسي و ديگر ويژگي‌هاي عينك اطمينان حاصل كنيد.
     
  
زن

 
جوش نزن، جوش مي زني!

. از كلمه acme به معناي <اوايل زندگي> يا همان جواني. اين اسم در واقع به سن شايع شروع بيماري،‌كه معمولا در سنين بلوغ و جواني است، برمي‌گردد. بنابراين مي‌توان 100درصد مطمئن بود كه لغت آكنه، نه ربطي به <كنه> و آلودگي دارد و نه با فعل <كندن> ارتباط دارد!
دكتر فرنوش صفوي‌فر
اين جوش از كجا جوشيده؟!
اول بهتر است جغرافياي جوش‌هاي پوست را بشناسيم. پوست ما داراي دو لايه است: لايه رويي به نام <اپي‌درم> و لايه‌ زيري به نام <درم.> علاوه بر بافت اصلي پوست، انواع مختلفي از ضمائم پوستي در اين بافت قرار دارند كه هر كدام وظايف خاصي به عهده دارند. مثل غدد توليد كننده چربي پوست،‌ غدد ترشح كننده عرق و نيز ريشه‌هاي مو (يا همان فوليكلول‌ها) اين فوليكول‌ها در لايه دوم يا درم قرار گرفته‌اند. در كنار فوليك ول، يك غده چربي وجود دارد كه ترشحات خود را به درون مجرايي مي‌ريزد كه نهايتا فوليكول مو از آن ناحيه از پوست بيرون مي‌آيد.

اين جوش از كجا جوشيده؟!
حالا مي‌توانيم شرايطي را كه آكنه در آن اتفاق مي‌افتد، بهتر درك كنيم. در موقع بروز آكنه، عواملي مثل هورمون‌هاي مردانه (آندروژن‌ها) باعث افزايش ترشح غدد چربي مي‌شوند. اين افزايش چربي‌هاي پوست، به‌خصوص در مناطقي كه تعداد و تراكم اين غدد چربي‌ساز بيشتر است، بيشتر خود را نشان مي‌دهد. مناطقي مثل صورت، گردن، قفسه‌سينه و پشت. با تركيب شدن چربي و سلول‌هاي مرده سطحي پوست، مجراي فوليكول‌ مو كه به خارج پوست باز مي‌شود، مسدود شده و همين باعث به‌وجود آمدن جوش‌هاي سرسفيد- كه سربسته هستند- خواهد شد. اين اولين تظاهر آكنه است. كم‌كم سلول‌هاي التهابي بدن هم وارد معركه مي‌شوند تا اين انسداد را رفع كنند و البته كاري ازشان ساخته نيست. از طرف ديگر به خاطر ايجاد فضايي بسته ، ميكروب‌هايي كه به طور معمول بر روي پوست مي‌آيند و مي‌روند،‌ امكان رشد و تكثير و ايجاد عفونت پيدا مي‌كنند و همين باعث شدت يافتن واكنش‌هاي التهابي محل مي‌شود.

از اين خانه به آن خانه!
شكل جوش‌ها يا همان آكنه در مراحل مختلف، متفاوت است. معمولا به‌صورت يك جوش سرسفيد شروع مي‌شود. اما ممكن است از همان ابتدا جوش سرسياه يا همان كومدون‌ها، شكل اوليه ظهور جوش‌ها باشد. به‌تدريج و با افزايش واكنش التهابي در محل، سطح جوش بزرگ‌تر و قرمز مي‌شود. در مراحل پيشرفته‌تر، مقداري مايع، كه حاصل همان واكنش‌هاي التهابي است، در محل جمع مي‌شود و جوش به‌صورت كيست در مي‌آيد. اگر تا اين مرحله جوش درمان نشد، پس از بهبودي خودبه‌خود آن، اثري از جوش‌ روي پوست باقي مي‌ماند كه متاسفانه چندان ظاهر جالبي ندارد. به اين اثر يا <داغ> به‌جا مانده از جوش اوليه‌ي بهبود يافته، اصطلاحا اسكار مي‌گوييم. رفع اسكارها و آثار اين جوش‌ها به مراتب سخت‌تر و پرهزينه‌تر از جوش اوليه است و گاه امكان‌پذير نيست.

شكل‌هاي آكنه
در افرادي كه به‌طور طبيعي پوست چربي‌تري نسبت به ساير افراد جامعه دارند، ميزان شيوع آكنه بالاتر است. سن متوسط شيوع آكنه در هر دو جنس 13 تا 19 سالگي است. اما در دخترها به‌دليل آنكه سن بلوغشان پايين‌تر از پسران است، زودتر اتفاق مي‌افتد. اما با افزايش سن، ميزان بروز آن كاهش مي‌يابد و موارد اتفاق افتاده هم با بالا رفتن سن، خودبه‌خود بهبود مي‌يابند. در سنين زير يك‌سال و افراد مسن نيز ممكن است آكنه براي اولين بار ظاهر شود. در مورد آكنه نوزادان بايد به مشكلات هورموني و در بزرگسالان، نيز به مشكلات زمينه‌اي شك كرد. در مورد خانم‌ها، بايد به فكر تخمدان پر از كيست فكر كرد و در اين‌باره حتما با يك پزشك مشورت كرد و بررسي‌هاي لازم را انجام داد. متاسفانه آكنه در خانم‌ها نسبت به درمان مقاوم‌تر است. اما از طرف ديگر فرم‌هاي شديدتر و اسكارهاي ناشي از آكنه در آقايان بيشتر ديده مي‌شود.

تغذيه و آكنه
اگرچه در مورد تاثير رژيم غذايي و مصرف موارد مختلف در پيشگيري از آكنه اختلاف نظرهاي بسياري وجود دارد، ولي هنوز بسياري از پزشكان همچنان به بحث تغذيه در آكنه توجه ويژه‌اي دارند و به عنوان درمان‌‌ كامل در كنار درمان‌هاي دارويي به بيماران خود توصيه مي‌كنند. از جمله مواد غذايي كه در مورد تاثير آن در آكنه تحقيقات فراواني شده مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
-1 سبزيجات: مصرف آن علاوه بر موثر بودن بر سلامت ديگر اعضاي بدن بر سلامت پوست نيز موثر است در واقع خوردن گوشت و پروتئن‌هاي حيواني به علت داشتن هورمون‌هاي مختلف، تعادل هورموني بدن را به هم مي‌زند و باعث شروع آكنه مي‌شود.
-2 اسيد‌هاي چرب ضروري: مصرف آنها نيز به بالاسن هورموني كمك مي‌كند. ديده شده افرادي كه به علت عدم تعادل هورموني به آكنه دچار شده‌اند، مصرف اسيد‌هاي چرب ضروري در تسريع بهبودي آنها نقش چشمگيري داشته است. اين ماده در روغن آفتابگردان، روغن سويا، روغن ذرت و ... موجود است.
-3 ويتامين : A از جمله ويتامين‌هاي لازم براي سلامت پوست است بررسي‌ها نشان داده كساني‌كه از آكنه رنج مي‌برند به نوعي دچار كمبود اين ويتامين نيز هستند اين ويتامين در هويج، سبزي‌هاي برگ‌سبز، ميوه‌هاي با رنگ زرد و نارنجي موجود است.
-4 تركيبات زينك (روي: )باعث افزايش سلامتي پوست شده و كمبود آن باعث افزايش هورمون‌هاي مردانه مي‌شود. ويتامين B6 هم از ديگر ويتامين‌هاي موثر در پيشگيري از آكنه و كمك كننده در بهبود سريع آن است.
-5 كروميوم: كروميوم از مواد ضروري براي بدن است و از طرفي به ميزان قند خون بستگي دارد. هر چه قند مصرفي ما بيشتر باشد، كروميوم بيشتري احتياج داريم. در كساني‌كه عدم تعادل قند خون دارند به علت عدم تناسب قند خون و كروميوم دچار آكنه‌هاي شديد مي‌شوند. اين ماده در شيره قند موجود است.
-6 سلنيوم: از ديگر موارد موثر در بهبودي و پيشگيري از آكنه است و امروزه بحث‌هاي زيادي در مورد اين ماده و سلامت پوست وجود دارد.

چه چيزهايي آكنه را آكنه‌تر مي‌كنند؟!
تعريق زياد و قرار گرفتن در محيط گرم و مرطوب باعث تشديد آكنه مي‌شود. اين برخلاف تصور كساني است كه گمان مي‌كنند محيط سونا باعث كم كردن آكنه صورت مي‌شود. به ارتباط آكنه با تخمدان كيست‌دار اشاره كرديم. در هر چرخه ماهيانه نيز آكنه مي‌تواند تشديد شود. به‌جاي گفتن عبارت <جوش نزن>! مي‌توانيم كامل‌تر بگوييم:<جوش نزن، جوش مي‌زني>! تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد كه استرس‌ها و فشارهاي رواني مي‌تواند به تشديد آكنه كمك كند.
دستكاري‌ها و فشار وارد كردن روي جوش‌ها، ترميم آن را كندتر مي‌كند. ضمن آنكه با اين كار باعث اضافه شدن هر چه بيشتر آلودگي به محيط پرتنش جوش‌ها مي‌شويم. فشارها و ساييدگي‌هايي كه در شرايط مختلف وارد مي‌شود هم آكنه را شديدتر مي‌كند. ضايعات در حال ترميم دوباره پاره مي‌شوند و واكنش‌هاي التهابي بدن شديدتر مي‌شوند. اِسكراب و ساير اعمال انجام شده در سالن‌هاي زيبايي مي‌تواند چنين اثري داشته باشد. وسايل حفاظتي ورزشي مثل هدبندها هم مي‌توانند در تماس با پوست پيشاني چنين‌ كاري كنند.
بعضي‌ها داروها، آثار و عوارض جانبي‌اي دارند كه مي‌تواند زمينه‌ساز بروز آكنه و شدت يافتن آن باشند. مثل برخي داروهاي مورد مصرف در بيماري‌هاي رواني و صرع، و نيزكورتون‌ها. حتي برخي آنتي‌بيوتيك‌ها هم مي‌توانند صورت را پرجوش كنند. بنابراين براي جلوگيري از شديد شدن آكنه، بايستي از مصرف خود سرانه داروها اجتناب كنيد و يا اگر داروهاي فوق را زير نظر پزشك مصرف مي‌كنيد و احساس مي‌كنيد جوش‌هاي صورت‌تان بيشتر يا ملتهب‌تر شده حتما او را در جريان بگذاريد.
محرك‌هاي شيميايي محيطي هم در آخرين بررسي‌هاي انجام شده مي‌تواند عامل تشديد آكنه باشد. شايع‌ترين محرك‌هاي شيميايي محيطي كه همه ما در مواجهه مكرر با آنها هستيم، همان‌ها هستند كه در هواي آلوده شهرهاي بزرگ،‌ يافت مي‌شوند. پس احتمالا در شهرهاي با هواي آلوده، آكنه‌هاي بيشتر و شديدتري در بين افراد بيشتري خواهيم ديد. ساير محرك‌هاي شيميايي مانند مواد روغني و هيدروركربن‌ها و مواد شيميايي كلردار كه ممكن است در برخي كارگاه‌ها وجود داشته باشد، به‌خصوص اگر در محيط گرمي باشند، باعث تشديد آكنه مي‌شود.
مثل اكثر بيماري‌هاي ديگر، روي نقش ژنتيك در بروز و تشديد آكنه هم تحقيقاتي انجام شده است. اين تحقيقات سعي داشته‌اند بفهمند آيا داشتن ژن‌هاي خاصي باعث مي‌شود فرد مستعد بروز آكنه شود و يا آكنه را در آن فرد شديدتر مي‌كند يا خير؟ اين مطالعات بر روي ژنتيك و نژاد انجام شده ولي هنوز نتيجه قطعي و روشني نداشته‌اند. آنچه كه فعلا مي‌دانيم آن است كه چنين تاثيري وجود دارد. تحقيقات آينده نتايج شفاف‌تر و كاربردي‌تري را در اين‌باره ارائه خواهد داد.
آكنه و درمان‌هاي سنتي و خانگي
اگر اهل در ميان گذاشتن مشكلاتتان (چه جسمي چه روحي) با دوستان، همكاران و آشنايانتان باشيد، حتما شنيده‌ايد كه در مورد آكنه دستورات و نسخه‌هاي فراواني به سرعت برايتان پيچيده مي‌شود، مثل استفاده از مخلوط آب و ليمو و شير، ماسك گوجه‌فرنگي، ماسك خيار و ده‌ها مورد ديگر. و اگر هم اهل كامپيوتر و گشت زدن در دنياي اطلاعات باشيد و در مورد درمان‌هاي خانگي آكنه بگرديد، باز هم صدها مقاله در اين مورد پيدا خواهيد كرد.
ولي تا چه اندازه اين موارد قابل اطمينان هستند و مي‌توان خودسرانه از آنها استفاده كرد با خود مي‌گوييد: <اينها رژيم‌هايي گياهي هستند و بي‌ضرر، حالا امتحان مي‌كنيم، اگر نشد بعدا مي‌ريم دكتر.> و حرف‌هايي از اين قبيل. ولي دقيقا مشكلات از اين جا شروع مي‌شود كه همه فكر مي‌كنند گياهان و موارد حاصل از آنها بي‌ضررند، در صورتي‌كه آنها هم مثل هر ماده ديگري يا هر دارويي مزايا و مضرات خاص خودشان را دارند. هر كدام از ما داراي پوست متفاوتي هستيم و نياز به داروها و محصولات مختلفي داريم. بنابراين استفاده از يك نسخه براي همه افراد نه تنها موثر نيست بلكه مضرات خاص خودش را نيز به دنبال دارد. بنابراين بهترين راه، مراجعه به پزشك و دريافت داروي مناسب است كه پزشك با توجه به سن، جنس، مرحله‌اي كه آكنه در آن قرار دارد و همچنين نوع پوست شما براي شما تجويز مي‌كند و در صورتي‌كه تمايل به استفاده از داروهاي گياهي داريد حتما آن‌را با پزشكتان در ميان گذاشته و نظر وي را جويا شويد.

درمان
آكنه درمان پذير است، بخصوص اگر در مراحل اوليه به پزشك مراجعه شود. درمان‌ها شامل كرم‌ها و لوسيون‌هاي موضعي و همچنين داروهاي خوراكي مثل آنتي‌بيوتيك‌ها و داروهاي ديگري كه مشهود‌ترين و البته پر‌خطرترين آنها داروي معروف راكوتان است. اين دارو اثر فوق‌العاده‌اي در مورد بهبود آكنه‌هاي شديد دارو و البته فقط در موارد خاصي تجويز مي‌شود و به‌خصوص در افرادي داده مي‌شود كه درمان‌هاي رايج پاسخ نداده باشند.
اين دارو اثرات جانبي متعددي دارد، از جمله اثرات بعدي كه بر روي جنين انسان مي‌گذارد و بيماران خانم بايد قبل از شروع درمان از نظر حاملگي بررسي شوند و در طول درمان از يك روش مطمئن پيشگيري استفاده كنند. اين دارو حتما بايد زير نظر پزشك مصرف شود، بنابراين اگر پزشكتان براي شما راكوتان تجويز كرده و شما را در جريان عوارض جانبي آن قرار داده با خيال راحت آن‌را مصرف كنيد و نگران نباشيد!
گاه آكنه تنها با استفاده از داروها بهبود نمي‌يابد و نياز به جراحي است كه از جراحان پلاستيك در اين مورد بهره گرفته مي‌شود.

چند نوع آكنه شايع
)1 آكنه شغلي: در مورد افرادي كه در تماس با مواد صنعتي و شيميايي كلردار و روغني هستند، بيشتر بروز مي‌كند.
)2 آكنه مكانيكي: در اثر فشار به‌خصوص در مواردي كه پوست تحت تماس و اصطحكاك زياد باشد. مثل اسكراب‌هاي پوستي در سالن‌هاي زيبايي و ماساژ‌هاي صورت، ساييدگي ناشي از حفاظ‌هاي ورزشي مثل پيشاني‌بند و چانه‌بند. بريس‌هاي ارتوپدي كه در تماس مداوم با پوست هستند.
)3 آكنه ناشي از مواد آرايشي: در اثر تماس با موادي كه در مواد آرايشي به‌خصوص با پايه روغن وجود دارد، آكنه ايجاد مي‌شود.
)4 يك نوع بسيار نادر آكنه هم وجود دارد كه با تب و كاهش وزن و درد مفاصل همراه است كه ضايعات پوستي آن بسيار شديد ظاهر مي‌شود (البته نگران نباشيد همان‌طور كه گفته شد يك نوع نادر)!

آكنه و بيماري‌هاي رواني
به طور خلاصه مي‌توان علل زير را زمينه‌ساز بروز مشكلات رواني به دنبال آكنه دانست: )1 اولين علت به خاطر شيوع آن در بالين به خصوص در سنين نوجواني و جواني است؛ )2 درگيري بيشتر صورت در اين بيماري، كه باعث مي‌شود آثار آن درمعرض ديد همگان باشد؛ )3 درك نادرست از علل ايجاد كننده آكنه باعث مي‌شود جوانان مبتلا به آن احساس گناه وشرم كنند. از جمله باور‌هاي شايع و غلط در اين باره آن است كه آكنه‌در اثر وضعيت بهداشتي ايجاد مي‌شود و همين‌باور نادرست منجر به ايجاد خجالت، شرم و احساس گناه در فرد مبتلا مي‌شود؛ )4 تاكيد جامعه بر داشتن ظاهر خوب كه همين قضيه در فرد احساس شرم در مواقع حضور در اجتماع را تشديد مي‌كند.
عمده مسائلي كه آكنه ايجاد مي‌كند:
افسردگي، ترس‌ از حضور در اجتماع، بيماري‌هاي اضطرابي، احتمال تصوير ذهني ازخود،كاهش اعتماد به نفس، كاهش عملكرد اجتماعي و همچنين افت كيفيت زندگي است. بازرسي‌هاي انجام شده تعدادي از دانش آموزان كه به علت اختلال يادگيري به مراكزي ارجاع داده شده‌اند و اختلالاتي در شنيدن دروس داشته‌اند علت اصلي اين اختلالات وجود آكنه در اين بچه‌ها كه منجر به اختلالات اضطرابي و در نهايت عدم توانائي در يادگيري دروس شده است.

آكنه و روح و روان
آكنه بيماري جوانان است و بيشترين محل بروز آن در صورت است كه براي جوانان زيبايي آن بسيار مهم است. با بروز آكنه از همان مراحل اوليه اكثر افراد مبتلا نسبت به جوش‌هاي ايجاد شده حساسيت ويژه‌اي پيدا مي‌كنند و اين آغاز تاثير‌گذاري آن در روحيه و روان افراد است.
فرد مبتلا ممكن است ساعت‌ها و گاه چندين بار در طول روز روبه‌روي آينه مشغول بررسي ظاهر خود باشد. گرچه طبق مطالعات انجام شده حساسيت و حتي تمايل به گوشه‌گيري اينگونه امروزه هيچگونه رابطه مستقيمي با شدت آكنه ندارد. اين بدان معنا است كه ممكن است يك فرد مبتلا به آكنه خفيف كاملا انزواطلب باشد و در مقابل فردي با آكنه شديد به راحتي در عرصه اجتماع حضور پيدا كند و روابط اجتماعي مناسبي داشته باشد.
با توجه به اهميت داشتن روابط اجتماعي و برقراري ارتباط با خانواده و دوستان در اين سنين حساس، به اين مشكل پوستي بايد دقت فراوان كرد زيرا همانطور كه گفته شد و در صورت عدم درمان به موقع در هر كدام از مراحل آكنه، جوش‌ها از خود اسكار به جا گذاشته و مشكلات متعددي گريبان‌گير فرد مبتلا خواهد شد. دانشمندان در پديد‌ه‌اي به نام پديده پوستي - رواني اشاره مي‌كنند كه در اين جا بد نيست به آن هم اشاره‌اي داشته‌‌ باشيم و در واقع اين پديده لزوم توجه به مسائل رواني در اين بيماري را دو چندان مي‌كند. اين پديده بيانگر آن است كه بعضي بيماران رواني مثل بيماران وسواسي - اجباري (يا همان افرادي‌كه ما آنها را در جامعه به نام وسواسي مي‌شناسيم و وسواس‌هاي مثل وسواس شستشو و چك كردن مداوم قفل‌ها و موارد ديگر در اين دوره معمولا ديده مي‌شوند.) نيز مستعد ابتلا به آكنه هستند و البته نقش استرس همچنين در ايجاد و تشديد آكنه كاملا ثابت شده است. در واقع طبق مطالعه دانشمندان افرادي‌كه تحت استرس‌هاي مداوم هستند جزء افراد مستعد به آكنه هستند. در واقع آكنه هم در اثر بعضي از بيماري‌هاي روحي و رواني ايجاد و تشديد مي‌شود و هم باعث ايجاد مشكلات روحي و رواني مي‌شود.

تصورات اشتباه
)1 آكنه به علت خوردن غذاهاي چرب يا شيريني و شكلات ايجاد مي‌شود.
)2 آكنه در افرادي كه نظافت را رعايت نمي‌كنند و يا به طور مرتب استحمام نمي‌كنند، رخ مي‌دهد.
)3 با فشار دادن جوش‌ها و تخليه آنها بهبود آكنه تسريع مي‌شود.
)4 آكنه در اثر عدم تعادل هورموني در بدن ايجاد مي‌شود.
)5 آكنه بر رفتارهاي جنسي مربوط مي‌شود.
تمام موارد بالا جزء مواردي هستند كه اكثر ما در مورد آكنه از اطرفيانمان شنيده‌ايم ولي دانشمندان و متخصصان پوست پس از تحقيقات مختلف به اين نتيجه رسيده‌اند كه:
گرفتن رژيم هيچ تاثيري در ايجاد آكنه ندارد و نيازي به پرهيز از شيريني، شكلات، چيپس و غذاهاي سرخ كردني نيست (اگرچه خوردن اين مواد نه به خاطر عدم تاثير آن در ايجاد آكنه بلكه به خاطر ارزش تغذيه‌اي پايين آنها توصيه نمي‌شود)
حتي شستشوي ساعت به ساعت بدن و صورت تاثيري در پيشگيري از بروز آكنه ندارد. اگرچه رعايت بهداشت و نظافت به سلامت عمومي بدن كمك مي‌كند و باعث ترميم بهتر آكنه مي‌شود. با فشردن جوش‌هاي ناشي از آكنه و تخليه آنها مواد التهابي به عمق پوست رفته و فرم‌هاي شديدتر آكنه بروز مي‌كند.
بنابراين دستكاري جوش‌ها نه تنها مفيد نيست، بلكه 100درصد وضع را بدتر مي‌كند.
در بررسي‌هاي انجام شده تعادل هورموني در اكثريت قريب‌به‌اتفاق افراد مبتلا وجود دارد.پرهيز از روابط جنسي و يا انجام آن هيچگونه تاثيري در ايجاد آكنه ندارد.

بدون شرح
زن دخترش را بري ويزيت به مطب آورده بود. از نظر او، دخترش بيماري داشت. نفس‌نفس زنان داشت مي‌گفت كه دخترش را براي معاينه جوش‌هاي صورتش، <كه بيچاره‌اش كردهاند>آورده.
- حالا بفرماييد بنشينيد . نفستان جا بيايد بعد بگوييد.
- نه، خوب ميشم. از پله‌ها كه بالا ميام،نفسم مي‌گيره، قلبم تند ميزنه، اما دو دقيقه بنشينم خوب ميشه.
- ضع يف وخسته به نظر مي‌‌رسيد، اما سعي مي‌كرد با هيجان مشكل دخترش را با جوش‌هايش شرح دهد . با نگاه به چند تا جوش در حال بهبود صورت دختر، مي‌شد فهميد مشكل خاصي نيست و همان توصيه‌ها براي شستشوي روزانه با آب و صابون، دستكاري نكردن ومصرف سبزيجات تازه برايش كفايت مي‌كند.
ولي چه كسي مي‌توانست نگراني مادر را كم كند؟ مي‌خواست تند تند حرف بزند، اما نفس كم مي‌آورد. سن زيادي نداشت - شايد حداقل 40 سال - اما وسط حرف‌هايش فراموش مي‌كرد و تمركز نداشت.
- ميشه يك لحظه چشمتون رو ببينم؟
از تعجب مات ماند.
- چشم منو؟ براي چي؟ خوب بفرماييد.
بله. آرايش صورت وچشم نتوانسته بود رنگ پريدگي خانم مادر را بپوشاند. ملتحمه چشمش آشكارا كم خون بود.
- براتون 30 تا قر‌ص آهن مي‌نويسم. بچه‌تون مشكلي نداره. شما كم‌خوني داريد. جگر و حبوبات وگوشت قرمز رو هم فراموش نكنيد. ميشه تصور كرد كه باز هم باور نكند و اين حرف‌ها را جدي نگيرد. فكر كند پيش دكتر ابلهي آمده - يا حتي كلاهبردار! و دنبال دكتر بهتري براي درمان جوش صورت دخترش برود. همچنان نفس زنان،بي‌رمق، رنگ‌پريده و كم حافظه!
     
  
زن

 
گوشواره ها خطر دارند؟

در ميان زيورآلات آوزيري گوشواره ها كم خطرترين هستند اما در شرايط خاص حتي گوشواره ها هم خطرناك محسوب مي شوند



دكتر فرين ميزانيان
هيچ وقت خاطره آن روز را در 6 سالگي‌ام از ياد نمي‌برم. قرار بود براي سوراخ كردن گوشم به داروخانه محل برويم كه تازگي دستگاه سوارخ كردن گوش را به راه انداخته بود.
به داروخانه رسيديم، احساس ترس و دلهره همراه با يك شادماني مبهم، يك صفحه پر از گوشواره‌هاي رنگي كه مي‌بايست يكي را انتخاب مي‌كردم، يك دستگاه شبيه تفنگ كه گوشواره سر آن قرار داده شده بود، تق ...، يك درد كوتاه تيز و حالا با گوشواره‌اي كه در گوش داشتم تنها احساس غرور مانده بود و بس.
سوراخ كردن نرمه گوش و آويزان كردن آويزي به آن، رسمي است كه از دير باز در فرهنگ‌هاي گوناگون براي خانم‌ها مرسوم بوده است. در بعضي كشورها مثل هند قرار دادن آويزي در بيني نيز متداول است اما در كشور ما، آويز سنتي بر لاله گوش قرار مي‌گيرد. اما امروزه، بسيار ديده مي‌شود كه به تقليد از فرهنگ غرب، زيورآلاتي در نواحي مختلف بدن از جمله لب، زبان، ناف و ... قرار مي‌گيرد. قرار دادن اين زيورآلات در نواحي مختلف به جز نرمه گوش بسيار خطرناك و منبع عوارض گوناگون است. زيورآلاتي كه با سوراخ كردن ناحيه لب و زبان در اين نواحي قرار مي‌گيرد، بسيار خطرناك است.
لب و زبان جزء بافت‌هاي بسيار پرخون بدن هستند كه سوراخ كردن آنها احتمال ايجاد خونريزي‌هاي شديد و نيز التهاب و عفونت در اين نواحي را به همراه دارد. تورم‌هاي شديدي كه گاه به دنبال سوراخ كردن لب يا زبان ايجاد مي‌شود ممكن است به بسته شدن راه‌هاي هوايي بيانجامد. آويزهاي متصل شده به لب يا زبان ممكن است جدا شده و بلعيده شوند و خطر خفگي را ايجاد كنند. اين آويزها ممكن است صحبت كردن فرد را دچار اشكال كنند و از سوي ديگر ممكن است باعث لب پر شدن دندان‌ها در آن منطقه شوند و لثه در آن ناحيه تحليل پيدا كند. همين‌طور آويز قرار گرفته شده در ناحيه دهان، براي گرفتن راديوگرافي‌هاي ناحيه دهان ايجاد اختلال مي‌كند. آويزهايي كه در بيني قرار مي‌گيرند نيز خطرناك‌اند.
احتمال عفونت در سوراخ كردن بيني وجود دارد. از طرفي، احتمال رها شدن آويزبيني و كشيده شدن آن به همراه تنفس به نواحي بالاي بيني وجود دارد. در مورد سوراخ كردن ناحيه ناف و اتصال آويزهايي به اين منطقه، احتمال باقي ماندن رد زخم‌ها وجود دارد. در افراد چاق و يا كساني كه حامله مي‌شوند، سوراخي كه براي نصب آويز در كنار ناف قرار داده مي‌شود، تغيير شكل و مكان داده و بسيار بد شكل مي‌شود.
احتمال ايجاد التهاب نيز در اين دوره (حاملگي) وجود دارد. از طرفي آويزهايي كه در ناحيه ناف وجود دارند، در اثر مالش لباس‌ها يا كمربندها حركت كرده، پوست آن منطقه نرم مي‌شود و احتمال ايجاد عفونت و زخم افزايش مي‌يابد. نصب زيورآلات در نوك پستان بسيار خطرناك بوده و با احتمال بالاي ايجاد عفونت همراه است.
زخم‌هاي ايجاد شده در اين ناحيه بسيار دير بهبود پيدا مي‌كنند و امكان تشكيل آب وجود دارد. وجود زيورآلات در نوك پستان، امكان شيردهي مطلوب را كاهش مي‌دهد.
قرار دادن زيورآلات درعضو جنسي، ممكن است اختلالات ادراري، خونريزي، عفونت و واكنش‌هاي شديد آلرژيك ايجاد كند.

سوراخ كردن گوش
نرمه گوش (قسمت گوشتي پايين گوش) از جمله امن‌ترين نواحي بدن براي اتصال آويز وگوشواره‌هاست. در بسياري از خانواده‌ها مرسوم است كه گوش دختر بچه‌ها را در سنين بسيار كم و با روش‌هاي خانگي نخ و سوزن سوراخ مي‌كنند. اما اين روش ممكن است به دليل استريل نبودن ، شخص را دچار عفونت كند. بهتر است براي سوراخ كردن گوش كودكان به مراكز درماني مجاز كه از استريل بودن وسايل و تجهيزات آن مطمئن هستيم، مراجعه كنيم، زيرا احتمال انتقال عفونت‌هايي مثل هپاتيت و كزاز با وسايل آلوده وجود دارد.
بهتر است در اين مورد از پزشك كودك خود راهنمايي بخواهيد. سوراخ كردن گوش در شرايط استريل،‌ در مجموع عملي كم‌خطر است اما در مورد بعضي از بيماران مثل كساني كه استعداد عفونت دارند (بيماران ديابتي يا افرادي كه كورتون مصرف مي‌كنند) و يا افرادي كه احتمال خونريزي در آنها بالاست (مثل افرادي كه داروي ضدانعقاد مصرف مي‌كنند)، بهتر است قبل از سوراخ كردن گوش، با پزشك مشورت شود.

عوارض سوراخ كردن گوش
با وجودي كه گوش يكي از رايج‌ترين نواحي بدن براي نصب آويزهاست، اما سوراخ كردن گوش نيز ممكن است عوارضي را به همراه داشته باشد، از جمله اين عوارض مي‌توانيم به عفونت‌ها،‌ حساسيت‌ به فلزهاي مختلف گوشواره‌ها، تشكيل يك بافت برجسته در ناحيه نرمه گوش و نيز پارگي گوش در اثر ضربه اشاره كنيم. ايجاد چند سوراخ بر روي گوش شايع است اما سوراخ كردن لاله گوش‌ (قسمت غضروفي بالاي گوش) خطرناك است. زيرا اين منطقه غضروفي است و رگ‌ خوني ندارد، در نتيجه التهاب اطراف سوراخ ايجاد شده ديرتر بهبود پيدا مي‌كند و احتمال ايجاد عفونت و آب معمولا در ماه‌هاي اول بعد از سوراخ كردن، به‌خصوص در ماه‌هاي گرم سال، زياد است.
علامت ايجاد اين عفونت در قسمت لاله گوش، تورم دردناك، گرمي و قرمزي است كه معمولا نرمه گوش را درگير نمي‌كند.

8 نكته مهم درباره گوشواره ها
-1 قبل از اقدام به سوراخ كردن گوش با پزشك خود مشورت كنيد تا از نظر سلامت عمومي بدن مشكلي وجود نداشته باشد. در ضمن از پزشك خود در مورد مراكز مجاز و مطمئن براي اين كار راهنمايي بخواهيد.
-2 بعد از سوراخ كردن گوش، احتمال عفونت‌هاي سطحي نرمه گوش وجود دارد كه اين عفونت‌ها معمولا به خوبي به درمان موضعي پاسخ مي‌دهند. بنابراين محل سوراخ شده را با يك حوله گرم و مرطوب كمپرس كنيد و در صورت نياز از يك پماد آنتي‌بيوتيك بدون نسخه يا آنتي‌بيوتيكي كه پزشك دستور مي‌دهد، استفاده كنيد.
-3 از گوشواره‌هاي سنگين به مدت طولاني استفاده نكنيد، زيرا اين گوشواره‌ها ممكن است سوراخ گوش را گشاد كرده و حتي پاره كنند و نرمه گوشه را به دو قسمت تقسيم كنند.
-4 اگر پشت (گل ميخ) گوشواره شما بلند است يا گوشواره شما قسمت نوك تيزي دارد كه در هنگام خواب شما را اذيت مي‌كند، بايد گوشواره خود را هنگام خواب خارج كنيد زيرا اين نواحي نوك تيز ممكن است زخم‌هاي فشاري يا آزردگي‌هاي پوست قسمت پشتي لاله گوش را ايجاد كنند.
-5 اگر كودك كم سن و سال شما گوشواره دارد. مراقب باشيد كه قفل گوشواره‌اش محكم باشد و كودك نتواند خودش آن‌را باز و بسته كند، زيرا در اين صورت ممكن است كودك گوشواره‌اش را از گوش خارج كرده، آن‌را به دهان ببرد و ببلعد (خطر خفگي وجود دارد.) -6 هنگام انجام ورزش‌هاي پر برخورد بهتر است گوشواره‌ها از گوش خارج شوند زيرا احتمال پارگي گوش در اثر كشيده شدن گوشواره‌ها به هنگام ضربه وجود دارد.
-7 يكي از عوارض شايع استفاده از گوشواره‌ها، حساسيت پوستي به فلزهايي است كه گوشواره‌ از آن ساخته شده است. اين حساسيت‌ها به‌صورت خارش، قرمزي و التهاب ديده مي‌شود. معمولا افراد به گوشواره‌هايي از جنس نيكل حساسيت دارند اما حساسيت به طلا و يا نقره نيز گزارش شده است. براي برطرف شدن حساسيت، بهتر است گوشواره خود را عوض كنيد و اگر مشكل برطرف نشد، شايد لازم باشد مدتي گوشواره را از گوش خود خارج كنيد. در اين زمان لازم است با پزشك خود مشورت كنيد تا در صورت لزوم به كمك حلقه‌اي از نخ بخيه سوراخ گوش شما را باز نگه دارد.
-8 پاره شدن نرمه گوش سوراخ شده در اثر ضربه يكي از عوارض شايع است. ممكن است در اثر تصادف رانندگي، افتادن، نزاع ورزش‌هاي پربرخورد و يا كشيده شدن يك گوشواره به‌صورت تصادفي نرمه گوش پاره شود. اگر چنين اتفاقي افتاد ظرف حداكثر 24 ساعت به پزشك مراجعه كنيد، پزشك اين ناحيه را بخيه مي‌زند و محل پاره شده معمولا در مدت 3 ماه ترميم مي‌شود. بعد از اين زمان مي‌توان نرمه گوش را مجددا سوراخ كرد.
     
  
صفحه  صفحه 38 از 58:  « پیشین  1  ...  37  38  39  ...  57  58  پسین » 
علم و دانش

مطالب پزشکی (آرشیو شماره 1)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA