انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
خانه و خانواده
  
صفحه  صفحه 24 از 59:  « پیشین  1  ...  23  24  25  ...  58  59  پسین »

Housework | ‏نكات خانه داری


زن

 
راهنمای خرید آبگرمكن برقی و صرفه جویی در مصرف برق

معرفی

گرمایش و سرمایش از مهمترین منابع مصرف انرژی الكتریكی در منازل هستند. آبگرمكن‌های برقی با استفاده از انرژی الكتریكی آب را به میزان دلخواه مصرف­كننده گرم می­كنند. این لوازم از جمله لوازم پرمصرف انرژی الكتریكی هستند، لذا استفاده از آنها در زمان پیك بار بسیار نامناسب است. آب­گرمكن­های برقی انواع مختلفی به شرح ذیل دارند:



abgarmkon-barghi

آبگرمكن‌های مخزنی: در این مدل، آب در محفظه‌ای جمع شده و گرم می‌شود. آب سرد از زیر وارد و آبگرم از بالای مخزن خارج می‌شود. این نوع آبگرمكن معمولی‌ترین نوع مورد استفاده است.

آبگرمكن‌های آنی: در این گونه آبگرمكن‌ها مخزن وجود نداشته و آب در صورت نیاز گرم می‌شود. این لوازم از توان نسبتاً بالایی برخوردارند.

آبگرمكن‌های پمپ حرارتی: در این مدل‌ انرژی الكتریكی برای جابجایی حرارت از یك نقطه به نقطه دیگر استفاده می‌شود. در این نوع آبگرمكن‌ها یك ماده واسطه با گرفتن حرارت از یك نقطه محیط آنرا به آب می­دهد. این نوع آبگرمكن‌ها نسبتاً مصرف پایین‌تری دارند.



اطلاعات نوعی آبگرمکن برقی
آبگرمكن‌های برقی در ظرفیت‌های مختلف استفاده می‌شوند. در كشور ایران این لوازم به طور میانگین توانی برابر 2000 وات دارند و در هر دوره قرائت كنتور در حدود 180 كیلووات ساعت برق مصرف می‌كنند. عمر مفید این گونه لوازم به صورت تقریبی 10 تا 15 سال درنظر گرفته می‌شود.



نحوه استفاده صحیح برای کاهش مصرف برق آبگرمکن
- مهمترین‏ و كاراترین روش كاهش مصرف انرژی توسط آبگرمكن برقی، مصرف كمتر آب گرم می‌باشد. به طور نرمال یك خانواده معمولی 4 نفره در یك هفته به اندازه ذخیره آب نوشیدنی برای 3 سال یك فرد بالغ آب برای حمام مصرف می‌كنند. راهكارهای گوناگونی برای كاهش مصرف آب گرم غیر ضروری وجود دارد.

- مناسب نمودن عایق كاری آبگرمكن، این روش علاوه بر سادگی برای كاهش انرژی بسیار مفید می‌باشد. راهكارهای اصولی و عملی این كار در دفترچه­های راهنمای نصب توضیح داده شده­اند.

- مناسب نمودن عایق كاری لوله‌های آب گرم باعث كاهش انرژی مصرفی است.

- استفاده از دمای مناسب برای آب گرم راه بسیار ساده­ای برای كاهش مصرف انرژی می­باشد.

- نصب صحیح و مكان مناسب علاوه بر كاهش مصرف انرژی، در ایمنی استفاده از وسیله بسیار موثر است.



توصیه­های مفید در مورد آب گرمکن برقی

- در ظرفیت وسیله انتخابی مورد نظر خود دقت كنید. پارامترهایی مانند میزان حرارت­دهی در ساعت اول در مورد آبگرمكن‌های مخزنی و دبی آب در مورد آبگرمكن‌های آنی نقش تعیین كننده‌ای دارند.
- تا حد امكان از آبگرمكن‌های گازی استفاده كنید. سوخت ارزانتر از مزایای این نوع لوازم است.

- برای انتخاب یك وسیله درنظر داشته باشید كه هزینه اولیه خرید تنها عامل هزینه­ای نیست. هزینه نگهداری و انرژی مصرفی سهم بالایی در هزینه كل دارد.

- استاندارد بودن یك وسیله از شرایط لازم و ضروری برای انتخاب یك وسیله است.
منبع : دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
راهنمای صرفه جویی مصرف برق کولرهای آبی و کولر های گازی

کولر و مصرف برق

مصارف سرمایشی سهمی در حدود 26 درصد از كل مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص می­دهند. این سهم در بعضی از شرایط آب و هوائی و با توجه به نوع وسیله مورد استفاده می­تواند متغیر باشد. نحوه كاركرد كولرها با توجه به آبی و گازی بودن آنها متفاوت است.


koolerabi_400

در كولر­های آبی سرمایش با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آبی كه با هوا آمیخته شده به اطاق وارد می­شود. این كولرها برای نقاطی با آب و هوای خشك بسیار مناسب است. چون علاوه بر سرمایش هوا برای تلطیف هوا نیز مفید است. این كولرها مصرف برق كمتری نسبت به كولرهای گازی داشته و درنتیجه هزینه كمتری نسبت به آنها دارند.

در كولرهای گازی یك ماده واسط در فاز مایع با گرفتن حرارت از محیط داخلی به فاز گازی رفته كه در طول این روال حرارت محیط كاهش پیدا می­كند و در ادامه برای اینكه ماده واسط توانایی گرفتن دوباره حرارت را داشته باشد باید با مصرف انرژی، متراكم شده و دوباره به حالت مایع در ­آید. انجام این عمل توسط كمپرسور كولر صورت گرفته و لذا مصرف برق قابل توجهی را موجب می­شود. مصرف برق این گونه كولرها عموماً بسیار بالاتر از نوع آبی است و هزینه­های بسیار بالاتری را نیز دارا می­باشند. این گونه كولرها برای مناطقی كه مرطوب می­باشند و امكان استفاده از كولر آبی را ندارند مورد استفاده قرار می­گیرد.



7-2) اطلاعات نوعی کولر آبی

در ارتباط با كولرهای آبی می­توان به اطلاعات زیر اشاره كرد.

جدول(7-1): اطلاعات كولرآبی


کولر تا سقف 3000
مدت کارکرد در روز 6 ساعت
توان مصرفی 300
مصرف برق در هر دوره قرائت كنتور 110kWh


تا سقف 4500 و بالاتر
مدت کارکرد در روز 6 ساعت
توان مصرفی 500
مصرف برق در هر دوره قرائت كنتور180 kWh


در این رابطه باید گفت كه اطلاعات نوعی ارائه شده در موارد گوناگون می­تواند بسیار متفاوت بوده و به الگو و چگونگی مصرف وابستگی دارد.

لازم به ذكر است كه میزان مصرف برق به الگو و چگونگی مصرف وسیله بستگی دارد.

همانگونه كه از مقایسه اطلاعات نوعی ارائه شده در ارتباط با كولرهای آبی و گازی مشاهده می­شود مصرف بسیار بالای كولرهای گازی انتخاب آنرا نیازمند بررسی ومطالعه می­كند.



نحوه استفاده صحیح برای کاهش مصرف انرژی الکتریکی

- حتی‌الامكان كانال‌كشی كولرهای آبی از كوتاهترین مسیر انجام شود. چنانچه كانال‌های كولر خارج از ساختمان قرار دارند، حتماً باید بوسیله عایق‌كاری با پشم شیشه یا عایق‌های دیگر از گرم شدن كانال‌ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم نور خورشید بر آنها جلوگیری شود. در این مورد حتی نصب یك سایبان ساده بر روی كولر و كانال‌ها هم مؤثر است.

- هرچه مسیر كانال‌كشی كولرهای آبی طولانی‌تر و پرپیچ و خم باشد، فشار هوا در مسیر كانال‌ها افت پیدا كرده و جبران آن به انرژی بیشتری نیاز دارد و سرمای حاصل شده نیز كمتر می‌شود. لذا باید حتی‌الامكان كوتاهترین مسیر كانال‌كشی درنظر گرفته شود.

- كلید بادزن (فن) در كولرهای گازی به شما امكان می‌دهد هنگام شب، از دستگاه فقط برای تهویه هوا استفاده كنید و هزینه برق دستگاه را به میزان زیادی كاهش می‌دهید.

- هر سال نسبت به تعویض پوشال‌های كولر آبی اقدام نمایید. تمیز كردن و رفع اشكالات كولر پیش از شروع به كار آن در فصل گرما، كاركرد كولر را بهبود بخشیده، مصرف انرژی آن را كاهش می‌دهد و از هدررفتن سرما نیز جلوگیری می‌كند.

- استفادة بی‌مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند: اجاق، سماور، لامپ‌های متعدد و... باعث افزایش گرمای محل كار و سكونت می‌شود و نیاز به استفاده از كولر را افزایش می‌دهد.

- چنانچه امكان‌پذیر باشد باید از سیستم سرمایش موضعی استفاده گردد. به این معنی كه تنها به اتاق‌هایی كه مورد استفاده قرار می‌گیرد هوای سرد را منتقل كنید. به این منظور می‌توان دریچه‌های ورودی هوا به سایر اتاق‌ها را مسدود كرد.

- در حد امكان از روشن نگه‌ داشتن مداوم كولر در طول روز پرهیز كنید و به ویژه تا حد امكان سعی كنید از دور كند (آرام) كولر استفاده كنید تا فشار كمتری به دستگاه وارد شود.

- كولرهای گازی از جمله پر مصرف‌ترین وسایل برقی خانگی هستند. بنابراین در صورتی كه نیازی به این نوع كولرها وجود ندارد از استفاده آنها خودداری كنید. در صورت ضرورت استفاده از این نوع كولرها كه هزینة ‌سنگینی را نیز در بردارند، باید حتی­الامكان در ساعات پیك مصرف برق از آنها استفاده نشود.

- كولرهای گازی معمولاً دارای درجة تنظیم دما (ترموستات) هستند. تنظیم دما بر روی دمای مناسب فصل گرم كه بین 18 تا 22 درجة سانتیگراد است، باعث می‌شود تا هنگام رسیدن دمای اتاق به درجة دمای تنظیم شده، كولر به طور خودكار خاموش شود و بنابراین انرژی كمتری مصرف كند. در مورد كولرهای آبی نیز، نصب یك ترموستات ساده در اتاق‌ها، می‌تواند مقدار زیادی از مصرف انرژی را كاهش دهد.

- برای جلوگیری از خروج سرما، اطراف پنجره‌ و درب­ها را با نوارهای درزگیر عایق‌بندی كنید. استفاده از تهویه طبیعی در هنگام شب و درزبندی منازل در طول ایام گرم بسیار مؤثر خواهد بود.

- بهترین درجه حرارت منزل در تابستان بین 18 تا 22 درجه سانتیگراد است. از سرد كردن بیش از حد محل سكونت خود خودداری كنید.

- در شهرهای جنوبی كشور كه دارای آب و هوای بسیار گرم و مرطوبی در تابستان‌ است و عموماً از كولرهای گازی برای خنك كردن محیط استفاده می‌شود، كاشتن یك اصله درخت در نزدیك كولر گازی حدود 10 تا 15 درصد موجب كاهش مصرف انرژی خواهد شد. به دلیل اینكه سایة درخت اولاً خود مانعی در برابر تابش نور مستقیم خورشید می‌باشد و ثانیاً هوای تازه‌ای كه توسط درخت ایجاد می‌شود باعث می‌گردد تا در واقع هوای پشت كولر گازی تهویه شود.



koolergazi_400



- نصب كندانسورهای كولر گازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف میزان قابل توجهی از انرژی مصرفی خواهد شد.

- در صورت امكان كولر گازی خود را در مسیر باد نصب كنید، زیرا این كار به علت كاهش فشار بر كولر باعث افزایش بازدهی آن و كاهش مصرف انرژی می‌شود.

- هنگامی­كه درجه حرارت بیرون ساختمان از دمای داخل كمتر است، با باز كردن پنجره‌ها به تهویة طبیعی ساختمان كمك كنید.

- در روزهای بسیار گرم، با بستن در، پنجره‌ها و كشیدن پرده‌ها از ورود انرژی گرمایی بیشتر به داخل ساختمان جلوگیری كنید.

- سیستم‌های سرمایش خود را به طور منظم تمیز كرده و به ویژه گرد و خاك روی كویل‌ها و فن‌ها را پاك كنید.

- اتاق‌های نشیمن و خواب را كمتر از 24 تا 26 درجة سانتیگراد سرد نكنید.

- هنگام ترك ساختمان در طول روز، سیستم سرمایش را خاموش كنید.

- كارهایی نظیر پخت و پز، شست‌ و شو و اتوكشی را در ساعاتی انجام دهید كه گرمای هوا كمتر است.

- پوشیدن لباس‌های سبك و روشن، امكان گردش هوا بر روی پوست بدن را فراهم كرده و در نتیجه، احساس خنكی ناشی از تعرق، نیاز به سرمایش بیشتر را كاهش می‌دهد.

- استفاده از حداقل روشنایی مورد نیاز در طول شب‌های گرم سال، باعث كاهش بارهای گرمایی داخل ساختمان می‌شود.

- مسیرهای عبور هوای سیستم سرمایش را در كانال‌ها و دریچه‌های ورودی و خروجی به طور مرتب تمیز كرده و از عدم وجود موانع در این مسیرها اطمینان حاصل نمایید.

- در تابستان معمولاً سه منبع عمده گرمای ناخواسته در منزل شما وجود دارد، گرمای هوای خارج كه از طریق سقف و دیوار هدایت می‌شود، گرمایی كه از لامپ‌ها و لوازم خانگی انتشار می‌یابد و نور خورشید كه از راه پنجره‌ها به داخل می‌تابد. بنابراین مسئول انرژی منزل خود باشید و با ارزیابی هر یك از موارد فوق تدابیری بیندیشید، مثلاً با افزایش عایق پشت بام و دیوارها حرارت عبور نخواهد كرد. پنجره‌ها را با استفاده از سایبان، پرده كركره و یا پارچه‌ محافظت نمایید. نصب پرده با رنگ روشن یا سایبان روشن نور خورشید را به سمت بیرون منعكس می‌نماید.

- هنگام ترك ساختمان در طول روز، در صورت روشن گذاشتن كولر‌، درجة ترموستات را 5 تا 10 درجه كمتر كنید.

- كاشتن درختچه‌های پیچ در مجاورت ساختمان‌ها علاوه بر زیبایی، عایق سرما و گرما می‌باشند.

- فیلترهای هوای كولرهای گازی را به صورت منظم تمیز كنید.

- نصب صحیح كولرگازی مورد مهمی در جلوگیری از مصرف بی­رویه انرژی است. مكانیزم­های درونی كولر با نصب غیر صحیح و غیر تراز دچار مشكل خواهند شد.

در صورتی كه از كولرهای گازی دو كاره كه برای گرمایش نیز می­توانند مورد استفاده قرار گیرند استفاده می­كنید توجه به نكات زیر موثر می­باشد:

- تنظیم ترموستات روی درجات بالاتر باعث سریع‌تر گرم شدن اتاق‌ها نمی‌شود و چنانچه ترموستات روی همین درجة تنظیم باقی بماند، سبب اتلاف انرژی خواهد شد.

- كانال‌های انتقال هوای گرم را نشت‌گیری كرده و آنها را در مسیرهای سرد عایق‌كاری كنید.

عمل به این توصیه‌ها باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف انرژی سالانه خواهد شد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
بهینه سازی مصرف انرژی در استفاده از لوازم خانگی

·تلویزیون و وسایل صوتی و تصویری
·یخچال و فریزر
·ماشین لباسشویی
·خشک کن
·ماشین ظرفشویی
·کولر های آبی و گازی


تلویزیون و وسایل صوتی و تصویری :

مطـالعه بلند مدت در خصوص وسایل صوتی - تصویری به ویژه تلویزیون هایی كه در حالت آماده به كار هستنـد ، نشـان مـی دهد نیمی از استفاده كنندگان از اینگونه وسایل آنها را درحالت آماده به كار قرار می دهند كه به دلیل مصرف انرژی در حالت آماده به كار، در سطح كشور باعث اتلاف مقادیر زیادی انرژی الكتریكی خواهد شد ، لـذا توصیـه می گردد از كلید استفاده شود و در زمان های طولانی ، تلویزیون ها را در حالت آماده به كار نگه ندارید .


یخچال و فریزر :
این وسایل تقریباً یك پنجم انرژی را در خانواده مصرف می نمایند. مصرف انرژی این وسایل تا حد زیادی به این بستگی دارد كه چه مقدار گرما به درون آنها نفوذ می كند ، كه درمقابل بایستی با صرف انرژی بیشتر جبران گردد ، تا به برودتمورد نظر رسیده آنرا حفظ نماید .

1-درهنگام خرید حتما به برچسب انرژی دستگاه توجه نمایید .
2- حجم یخچال و فریزر باید باتوجه به نیاز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود . بطور مثال یك یخچال – فریزر 14 فوت برای یك خانواده 2 تا 4 نفری كافی می باشد.


3-یخچال وفریزر را برروی سطح تراز و صاف قرار دهید تا درب یخچال بطور كامل بسته شده و كاركرد درستی داشته باشد.
4-حتی الامكان یخچال و فریزر را در مكانهائی كه گرم نمی شوند قرار دهید . دقت شود كه یخچال و فریزر نزدیك اجاق و اجسام گرم و یا در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرند .


5-نوار لاستیكی درب یخچال و فریزر را كنترل كنید و در صورت كوچكترین نشتی هوا بلافاصله آنها را تعویض نمایید .
6- مراقب باشید كه لوله های پشتیخچال و فریزر كه مخصوص هدایت گرما به بیرون هستند به خوبی در معرض جریان هوا قرار داشته و حداقل 20 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشند . گردگیری لوله های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دوبار انجام شود .
7-تنظیم صحیح ترموستات یخچال و فریزر نقش بسیار مهمی دركاهش مصرف انرژی این وسایل خواهدداشت
لذاتوصیه می شود ترموستات فریزر را بین 15 تا 18 درجه سانتی گراد زیر صفر و درجهترموستات یخچال را بین 3 تا 4 درجه بالای صفر تنظیم كنید.
8- چیدن مواد به صورت مرتب ودرجای مخصوص در یخچال و فریزر ، باعث می شود كه دسترسی به آنها آسان تر بوده و در هنگام گذاشتن یا برداشتن مدت كمتری درب آنها باز مانده و از نفوذ هوای گرم و مرطوب جلوگیری شود.
9- مواد غذایی گرم را ابتدا سرد نموده و سپس در داخل یخچال قرار دهید .
10- مواد غذایی را در فریزر دسته بندی كرده و آنها را طوری در كیسه های فریزر قرار دهید كههوای اضافی داخل آن وجود نداشته باشد.
11- از قراردادن ظرفهای حجیم داخل یخچال خودداری كنید چرا كه فضای بی مورد اشغال كرده و به تبع آن باعث افزایش مصرف انرژی خواهد شد.
12- در اثر آب موجود در موادغذایی ویا بخار هوا ، در یخچال و فریـزر بـرفـك ایجـاد می شود و هرچه برفك بیشتر شود مصرف انرژی نیز بیشتر می گردد . بنابراین برفك های یخچال و فریزر را بطور منظم و در مقاطع زمانی مناسب پاك نمایید .
13- باز وبسته كردن بیهوده درب یخچال و فریزر باعث افزایش مصرف انرژی ی شود.
14- پس ازهر بار شستشوی داخل یخچال ( مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین ) برای یكنواخت شدن دمای داخل یخچال – فریزر باید چند ساعت با در بسته كار كنند.

ماشین لباسشویی :
ماشین لباسشویی را بایستی همیشه با ظرفیت كامل بكار گرفت . هرچند بعضی از مدل های جدید دارای سیستم كنترل آب و مصرف برق متناسب با مقدار لباس ها می باشند ، ولی استفاده از ظرفیت كامل با صرفه تر است . برای لباس با آلودگی معمولی ، دمای 60درجه سانتیگراد كافی است .
1- ظرفیت ماشین لباسشویی را متناسب با تعداد افراد خانواده انتخاب كنید.
2- در زمان انتخاب و خرید ، توجه داشته باشید كه ماشین لباسشویی به سیستم خودكار تعیین مقدار مناسب آب به ازای لباس مجهز باشد.
3- استفاده از لوله كشی آب گـرم محـل مسكـونی در ماشین لباسشویی دركاهش مصرف انرژی بسیار مفید دو ورودی آب استفاده نمایید .
4- سرعت سانتریفوژ اگر چه در قیمت تاثیر دارد ولی در مصرف برق تاثیری ندارد لذا چنانچه پس از شستشو به یك خشك كن نیاز دارید ، لازم است ماشینی با سرعت بیشتر از 800 دور در دقیقه را انتخاب كنید.
5- بعضی ازماشینهای لباسشویی به برنامه زمانی شروع برنامه شستشو بعد از زمان اوج بار مجهزند. چنانچه ماشین لباسشویی شما این امكان را ندارد به منظور عدم آسیب رسانی به دستگاه و كمك به شبكه سعی نمایید در ساعات غیراوج بار از دستگاه استفاده نمایید .
6- از لباسشویی وقتی استفاده كنید كه لباس كافی برای شستن داشته باشید.
7- حتی الامكان بجای استفاده از خشك كن ماشین لباسشویی از هوای آزاد برای خشك كردن استفاده كنید.



خشک کن :

- خشك كن چگالشی نسبت به خشك كن با جریان هوا ، 10% بیشتر برق مصرف می كند.
توجه داشته باشید كه خشك كن شما مجهز به رطوبت سنج باشد بدین ترتیب تا زمانی دستگاه كار می كند كه در رختهای شستنی رطوبت وجود داشته باشد


ماشین ظرفشویی :

1- در هنگام خرید ماشین ظرفشویی حتماً به برچسب انرژی آن دقت فرمایید.
2- متناسب با تعداد اعضای خانواده نسبت به انتخاب ماشین ظرفشویی اقدام نمایید.
3- به شاخص های مصرف انرژی از جمله به نسبت تعداد ظرف و دوره شستشو و نیز لیتر آب مصرفی به نسبت تعداد ظرف و دوره شستشو توجه نمایید
4- اگر به آب گرم دسترســـی دارید ماشین ظرفشویی را به شبـكه آب گرم متصـل نماییـــد ( دمای آب گرم از 55 درجه سانتیگراد تجاوز نكند ) .

کولر های آبی و گازی :
1- ظرفیت برودتی كولرها باید متناسب با فضای مورد استفاده و شرایط آب و هوایی ( از لحاظ دما و رطوبت ) باشد و كولرهای بزرگتر تنها منجر به اتلاف انرژی الكتریكی می شوند.
2- از كولرهای آبی برای مناطق معتدل و از كولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب استفاده كنید.
3- كانال كشی كولرها را از كوتاهترین مسیر انجام داده و حتماً می بایست بوسیله عایق كاری با پشم شیشه یا دیگر عایقها از هدر رفتن سرما در مسیر انتقال ، جلوگیری شود.
4- هرساله نسبت به تعویض پوشالهای كولر اقدام كنید و پیش از فصل گرما نسبت به سرویس آن اقدام نمایید .
5- نصب سایبان برروی كولرها در پشت بام ها در صرفه جویی انرژی موثر است .
6- از روشن نگه داشتن دائم كولر خود داری كنید و سعی كنید حتماً از ترموستات برای كنترل درجه حرارت محیط استفاده نمایید .
7- حتی الامكان از سرمایش موضعی استفاده كنید ، یعنی دریچه فضاهایی كه مورد نیاز نیستند را مسدود كنید ، با این كار زمان استفاده از كولر كاهش می یابد .
8- كولرهای گازی از پرمصرف ترین وسایل خانگی هستند ، بنابراین اگر ضرورتی به استفاده از آن وجود ندارد در استفاده از آنها خودداری نموده و زمان استفاده از آن را به ساعات غیراوج بار برق منتقل نمایید.
9- كولـرهایگازی دارای ترموستـات تنظیم دما هستند . تنظیم دمای مناسب آن در فصلهای گرم سالبین 22- 18درجه سانتی گراد است كه بهترین درجه برای محل سكونت است .
10- نصب كندانسور های گازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف مقدار قابل توجهی انرژی خواهد شد.
11- درصورت امكان كولرهای گازی را در مسیر باد نصب كنید ، زیرا باعث كاهش فشار بركولر و افزایش بازدهی و كاهش مصرف انرژی خواهدشد.
12- برای جلوگیری از خروج سرما ، اطراف پنجره ها و درها را با نوارهای درزگیری عایق نمایید.
13- در ساعات اوج بار از این وسایل پرمصرف استفاده نكنید .
منبع شرکت توزیع برق استان کردستان
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
صرفه جویی در مصرف آب و راههای صرفه جویی

متن پیش رو حاصل تلاش یكی از كارشناسان آب منطقه ای خراسان رضوی است كه به بهانه خشكسالی و پیامد های بی آبی، آن را منعكس كرده ایم و انتظار داریم شهروندان با بسیج عمومی در امر مصرف بهینه آب در حفظ این مایه حیات بیش از پیش كوشا باشند.

صرفه جویی در مصرف آب و راههای صرفه جویی

؛بحران كم آبی و تاثیر آن در جهان
؛حجم آب در كره زمین ثابت و در مداری بسته به طور دایم در حال گردش است. همچنین تنها ٣درصد از كل آب های كره زمین كه برای مصارف انسانی مانند كشاورزی و صنعت و شرب مناسب است شیرین می باشد از این مقدار نیز سه چهارم در یخ های قطبی و خارج از دسترس انسان است. بنابراین درصد بسیار كمی از آب دنیا برای ما قابل استفاده می باشد.

پیش بینی محققان دانشگاه كلرادو، حاكی است كه ذخائر آب شیرین جهان هر سال كاهش می یابد و تا ٢٥سال دیگر نیمی از جمعیت جهان با مشكل كمبود آب شیرین مواجه خواهند بود. مطالعات نشان می دهد اكنون یك سوم جمعیت دنیا در نقاطی زندگی می كنند كه آب كافی ندارند. در نواحی روستایی وضع به مراتب وخیم تر است. تنها ٢٩درصد مردم به منابع آب دسترسی دارند و تعداد كسانی كه از تاسیسات بهداشتی استفاده می كنند، حتی به ١٣درصد هم نمی رسد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد یادآور می شود، نیمی از مردم جهان سوم حتی برای نوشیدن به آب پاكیزه دسترسی ندارندو با وجود این كه سه چهارم بیماری های انسانی به دلیل فقدان آب سالم، می باشد، مع هذا ٧٥درصد مردم جهان سوم از داشتن آب بهداشتی محروم اند.

بر پایه تخمین های سازمان بهداشت جهانی، ٨٠ درصد بیماری هایی كه گریبان گیر انسان است، مستقیما با آب در ارتباط هستند. اگر آب آشامیدنی سالم در اختیار همه انسان ها باشد، بی شك مرگ ومیر كودكان از بیماری های مختلف از جمله اسهال به نصف كاهش پیدا خواهد كرد.
؛میزان متوسط بارندگی سالانه در اروپا حدودا ٧٥٠میلی متر، در آسیا ٥٠٠میلی متر، در ایران ٢٥٠میلی متراست؛ بنابراین در مقایسه با كشورهای پرباران، ایران از حداقل ریزش های جوی برخوردار است با توجه به تقسیم بندی های اقلیمی، استان ما جزو مناطق خشك و نیمه خشك محسوب می شود و تامین آب در چنین اقلیمی واقعا دشوار و پرهزینه است.

در هر حال ما موظف هستیم، هیچ قطره آبی در هیچ گوشه ای از این كشور بیهوده هدر نرود لذا باید درچگونگی مصرف آب و در فعالیت های شخصی و روزانه در راستای صرفه جویی از آب پاكیزه مسئولانه و دل سوزانه عمل كنیم.
همچنین با رشد جمعیت و گسترش شهرنشینی مصارف آبی افزایش می یابد. از سوی دیگر اعداد و ارقام حكایت از گران بودن هزینه های تامین آب دارد.

؛راه های صرفه جویی آب در منازل
؛ جلوگیری از هدررفت آب از جمله مواردی است كه به صورت یك احساس مشترك در همه انسان ها وجود دارد، اما اغلب خود را درگیر این مسئله نمی كنند و حاضر نیستند تغییری در زندگی روزمره خود ایجاد كنند. خانه یكی از محل های صرفه جویی آب است.

صرفه جویی آب در منازل در وهله اول ممكن است بی اهمیت به نظر برسد، ولی كسانی كه با دشواری های كمبود آب آشنا هستند، می دانند كه اگر هر مشترك بتواند نقشی هرچند اندك در صرفه جویی آب ایفا كند، با توجه به تعداد زیاد مشتركان، درنهایت مقدار زیادی آب صرفه جویی خواهد شد.

شرایط و فضای زندگی افراد متفاوت است. مسلما راهكار و صرفه جویی در آب را هر كس می داند و تلاش می كند روش صرفه جویی و استفاده درست را پیدا كند. راه های صرفه جویی بسیار متنوع است:

١ - مصارف آشپزخانه:
بررسی ها نشان می دهد كه بین ٣٠ تا ٤٠ درصد آبی كه وارد منازل می شود در آشپزخانه مصرف می شود.
مضربودن پودرهای رخت شویی و مایع های ظرف شویی درمنازل و نقش آلودگی آن در آب ها و فاضلاب های ناشی از مصارف خانگی محرز شده است.
بنابراین اگر استفاده از این مواد به صورت كنترل شده و محدود انجام پذیرد نه تنها سهم مهمی در سلامت خانواده خواهد داشت بلكه در مصرف كمتر آب نیز موثر می افتد. بنابراین حتی الامكان باید سعی شود شست وشوی ظروف درحجم یك لگن آب داغ انجام شود و سپس مبادرت به آب كشی كرد.
در صورت استفاده از ماشین ظرف شویی برای ظرف هایی كه به چربی و موادغذایی آغشته نباشند دستگاه روی كوتاه ترین چرخه تنظیم و توصیه های كارخانه سازنده دستگاه در راستای صرفه جویی در مصرف آب و انرژی جدی گرفته شود.
همیشه آب آشامیدنی در بطری های دربسته و درون یخچال نگه داری شود، تا مجبور نباشیم برای رسیدن به آب سرد، شیر آب مدتی باز بماند.
برای شست وشوی لباس های خیلی كثیف، ماشین های لباس شویی اتوماتیك به مراتب از غیراتوماتیك مناسب ترند و كمتر آب مصرف می كنند در صورت استفاده از ماشین نوع دوم از تكرار در تخلیه و پركردن آب برای شستن لباس های خیلی كثیف اجتناب كنید.

٢ - استحمام:
بررسی ها نشان می دهد كه برای هربار استحمام ١٢٠ لیتر آب مصرف می شود. یكی از راه های دیگر صرفه جویی در حمام آن است كه لوله كشی ساختمان طوری انجام شود كه با كمترین اتلاف آب، آب گرم به دوش برسد. در جاهایی كه امكانات فنی اجازه می دهد می توان برای افزایش فشار آب شوینده، از شیرهای دهنده هوا در مسیر آب استفاده كرد تا با پاشانیدن آب به صورت قطرات ریز، در مصرف آب صرفه جویی شود. این روش تا ٥٠ درصد مصرف آب را كاهش می دهد.
در شست وشوی دست و صورت و مسواك زدن، نیز سعی شود شیر آب كمتر باز بماند و با استفاده از یك لیوان آب این كار صورت گیرد.

٣ - كاهش حجم فلاش تانك:
وجود فلاش تانك های پرحجم و یا سیفون معیوب در توالت می تواند در هر ساعت ٤٠ تا ١٠٠ لیتر آب را هدر دهد. به طور نسبی یك خانواده متوسط درایران ٤٢ درصد آب تخصیص داده شده در منزل را روانه زه كش فاضلاب ها می كند.
اگر در منازلی فلاش تانك های پرحجم نصب شده و تعویض آن هزینه بر است، با استفاده از ابزارآلات ساده مثل بطری های حاوی شن و قراردادن در داخل فلاش تانك از میزان مصرف اضافی آب بكاهیم. از قراردادن آجر در فلاش تانك به دلیل وجود خرده آجر و گرفتگی فلاش تانك خودداری شود.

٤ - جلوگیری از چكه كردن شیرآب و سردوش ها:
چكه كردن و بسته نشدن كامل شیر آب، می تواند تلفات بسیار زیاد آب را در پی داشته باشد. می توان میزان آب تلف شده در یك دوره زمانی را با قراردادن یك سطل در زیر شیرآب معیوب اندازه گیری كرد.

٥ - منبع انبساط:
در منازلی كه منبع انبساط سیستم شوفاژ آن ها در پشت بام قرار دارد باید سعی شود با تنظیم زنگ ساعت از پرشدن و سررفتن منبع و اتلاف آب جلوگیری كرد.
؛ سایر راه های صرفه جویی:

؛استفاده چندباره از آب:
اگر در خانه باغچه دارید می توان هنگام شست وشو و تمیزكردن سبزی و میوه ها از آب مصرف شده برای آبیاری باغچه استفاده كرد. حتی آب حاصل از شست وشوی برنج برای آبیاری گلدان ها مناسب است.

آبیاری باغچه ها:
آبیاری مناسب گلدان ها علاوه بر رفع نیاز آبی و سلامت گیاه در صرفه جویی آب نیز موثر است. آبیاری بی دلیل و غیرضروری باغچه ها و درختانی كه به آب كم نیاز دارند، نه تنها خاك را از موادغنی غذایی تخلیه می كند بلكه سبب روییدن علف های هرز و جذب آب توسط آن ها می شود.
یكی ازراه های صرفه جویی استفاده از سیستم های چكه ای و قطره ای است كه مصرف آب را تا ٥٠ درصد كاهش می دهد. آب دادن در ساعات خنك روز و وجود برگ در اطراف گیاه كه قابلیت نگهداری رطوبت را در خاك دارد سبب مصرف كمتر آب می شود.

شست وشوی اتومبیل:
نخست پیشنهاد می شود كه شست وشوی ماشین در بیرون از منزل و در كارگاه های مخصوص این كار انجام داده شود.
اگر به هر دلیل این كار درخانه صورت می پذیرد باید از رهاكردن شیلنگ باز آب خودداری شود. بهتر است شستن اتومبیل با حداقل آب در حجم یك یا دو سطل آب انجام شود. در این مواقع به یاد داشته باشیم روزانه هزاران انسان در اثر كمبود آب جان خود را از دست می دهند.
پرهیز از استفاده از آب برای زباله زدایی و نظافت: برای تمیزكردن كف حیاط و یا پله های آپارتمان، جارو و سایر وسایل تمیزكننده ها، جایگزین شیلنگ آب شود. میزان هدررفتن آب برای چنین مصارفی را می توان با یادداشت كردن شماره كنتور آب قبل و بعد از شست وشو، اندازه گیری كرد.

استخرهای خانگی:
وجود حوض آب نما و یا استخرهای خصوصی در جاهای گرم كه تبخیر سطحی آن ها بیشتر از ١٥٠٠ میلی متر در سال است مقرون به صرفه نیست. باید حتی الامكان از استخرهای مراكز ورزشی و عمومی استفاده كرد و از احداث آن ها در منازل امتناع ورزید. باید گفت: حتی میزان تبخیر آب توسط كتری و یا سماور و یا ظروف دیگر در روی اجاق گاز هرچند به ظاهر قابل توجه به نظر نمی آید، مورد توجه قرارگیرد.

مصرف غیرضروری آب توسط افراد وسواسی:
دردناك خواهد بود كه شاهد افرادی باشیم كه به دلیل وسواس، آب پرارزش را به فاضلاب ها سرازیر می كنند. آن ها باید به یاد آورند، افراد تشنه ای هستند كه به كمتر از همان آب هدر رفته نیازمندند.

استفاده از آب باران:
در منازل شهری و یا روستایی می توان ناودان ها را طوری تعبیه كرد كه آب باران به باغچه ها هدایت شود.
در یكی از شهرهای شمالی صاحبان بسیاری از خانه ها آب انباری برای جمع آوری آب باران تعبیه كرده اند و در مواقع قطع آب برای شست وشو و آبیاری از آن آب استفاده می كنند.

تلفات خارج از كنترل:
از موارد دیگر هدررفتن آب می توان به نشت آب از لوله های فرسوده كف حیاط، اینچ شوفاژها یا چكه كردن مداوم كولر در پشت بام، اشاره كرد.

صرفه جویی در ایام سفر:
افراد خانواده موظف اند در طول سفر موارد بالا را رعایت كنند تا ساكنان شهرها به خصوص شهرهای زیارتی مانند مشهد كه هرساله بالغ بر ١٤ میلیون زائر دارد با كم آبی و جیره بندی ناخواسته مواجه نشوند.

ممانعت از بازی كودكان از هدردادن آب در منازل:
سالانه حدود ١٦ میلیون كودك زیر ٥سال به سبب كمبود آب آشامیدنی سالم جان خود را از دست می دهند؛ بازی كردن كودكان در منازل در ساعت های متمادی از طریق رهاكردن آب، نوعی بی اعتنایی، (حتی نیاز به آب آشامیدنی) به آینده همین كودكان است.

حصول اطمینان از بسته بودن شیر آب در زمان جیره بندی و قطع آب
در چنین مواقعی اگر قصد ترك منزل را داشته باشیم باید شیر آب ها را كنترل كرد و از بسته بودن آن مطمئن شد، تا هم از بروز خطرات ناشی از بازبودن شیر آب و هم از هدررفتن آب جلوگیری شود. محدودبودن منابع آب و شدت گرفتن روند شهرنشینی، مصرف بی رویه و بدون صرفه جویی در محدوده شهر، همان طور كه قبلا نیز اشاره شد، سفره آب زیرزمینی را آلوده می كند و باعث خرابی كیفیت آب، و ایجاد فاضلاب های میكروبی خواهد شد، و نیز بیماری های علاج ناپذیر را در پی دارد.

برای حفظ زندگی سالم، حفاظت از آب سالم و تولیدنكردن بی رویه فاضلاب شهری، به عهده ماست. در صورت صرفه جویی آب، متقاضیان آب نیز كاهش می یابند، مصرف كمتر و آب بیشتری در نهرها و رودخانه ها برای مسكن، تفریح و خلق مجدد حیات وحش باقی می ماند. مشاركت و همكاری زنان در مقابله با بی آبی و بسیج شهروندان در امر صرفه جویی آب می تواند نقش اثرگذاری داشته باشد و گامی موثر در این زمینه باشد.

ترغیب به صرفه جویی خانواده های بی اعتنا به این كار، و دراختیارگذاشتن اطلاعات ارزشمند درباره حفظ و صرفه جویی از آب بسیار حائز اهمیت است، در چنین صورتی، علاوه بر آن كه افزایش سطح ارائه خدمات شهری بیشتر می شود و با قطع و جیره بندی آب نیز مواجه نخواهیم بود، كیفیت و تامین آب گوارا نیز میسر خواهد شد.

هدف ما در زمینه حفاظت از این ثروت طبیعی و نگه داری از آن برای آینده فرزندانمان باید جدی تلقی شود، و در حال حاضر نیز كمك به مناطق محروم و كم درآمد كه به طور مستمر از آب محروم می باشند نیز حائز اهمیت است، اگر در برنامه دولت سیاست انتقال صنایع از شهرهای بزرگ به مناطق محروم اجرا شود سبب خواهد شد تا با افزایش اعتبار، محرومیت زدایی بیشتر و بهتر انجام گیرد.

در پایان باید گفت، علاوه بر راهكارهای صرفه جویی در خانه، اجتناب ناپذیر است كه با رشد صنعتی شدن جهان، بخش صنعت و تجارت كه مصرف كنندگان آب بیشتر هستند و در آلودگی آب نیز نقش عمده تری دارند، به صرفه جویی توجه جدی داشته باشند علاوه بر آن بخش قابل ملاحظه ای از آب مصرفی توسط خطوط فرسوده و انشعابات غیرفنی به هدر می رود، متولیان و متخصصان امر نباید به این مسئله نیز بی اعتنا باشند.دامنه تبلیغات مستمر همراه با نشان دادن معضلات خشكسالی حتی در جهان و فاجعه های طبیعی و انسانی كه در اثر كمبود آب به وجود می آید نیز به عهده مسئولان و متخصصان آب است و رسانه ها باید با برنامه ریزی و انجام كارهای فرهنگی در آگاهی بخشی اثرگذار باشند.
تا این میراث را برای نسل های بعد از خود حفظ كنیم. زیرا دیگران آب را «گل نكردند» ما نیز آن را «گل نكنیم»
جواد حاتمی گزارشگروخبر نگار روزنامه خراسان
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
چیدمان در آشپزخانه یک

چیدمان آشپزخانه و به‌ویژه کابینت‌ها، کار پخت و پز را تا حد قابل‌توجهی آسان می‌کند. در چیدمان بشقاب، لیوان و سایر ظروف‌ در کابینت‌ها کافی است به چند نکته کلیدی و تجربه مادرانه دقت کنید تا محیط راحت‌تری در آشپزخانه خود داشته باشید. هر دست ظروف‌تان مانند لیوان، بشقاب، قابلمه و... را در یک کابینت مجزا قرار دهید.

ashpazkhaneh_400


بشقاب‌ها را در کابینت نزدیک میز، چاقوها را در کشو نزدیک کانتر و لیوان‌ها را در کابینت نزدیک یخچال قرار دهید.
یخچال و فریزر را هم مانند کابینت طبقه‌بندی کنید. سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات، غذاهای آماده، گوشت و مرغ را هر کدام در یک طبقه قرار دهید با این روش دسترسی به آنها نیز ساده‌تر است.
ظروفی را که دم‌دستی نیستند و گاه به گاه استفاده می‌کنید، در کابینت‌هایی که دسترسی به آنها سخت‌تر است قرار دهید.
هر شش‌ماه یک‌بار انبارگردانی کنید؛ یعنی وسایل آشپزخانه و انبارشده در کابینت‌ها را بررسی کنید، حتما تعدادی ظرف یا وسیله غیرضروری دارید که می‌توانید به انباری منتقل کنید. وسایل بی‌مصرفی در کابینت‌ها انبار می‌شوند، بدون اینکه خانم‌های خانه‌دار متوجه شوند.
وسایلی که روزانه استفاده می‌کنید، در کابینت‌های دم‌دستی قرار دهید و یک کابینت‌ برای نگهداری لیوان‌ها، بشقاب‌ها و سایر ظروف‌ اضافی در نظر بگیرید؛ کابینتی که شاید گاه‌گاه به سراغ آن بروید. با این طبقه‌بندی هم فضای بیشـتری در کابینت‌ها در اختیار دارید و هم وسایل غیرضروری‌تان مطمئن‌تر محافظت می‌شوند.
فروشگاه‌های لوازم خانگی و پلاستیک‌فروش‌ها می‌توانند وسایل مخصوصی جهت طبقه‌بندی کابینت‌ها و کشوها در اختیار شما قرار دهند مانند جای قاشق و چنگال حتما سری به این فروشگاه‌ها بزنید.
در آشپزخانه خانم‌های خانه‌دار همیشه فهرستی از خرید، کارهای انجام شده، کارهای در دست اقدام و... وجود دارد. تعدادی مگنت خوشگل و فانتزی خریداری کنید تا این لیست‌ها را روی در یخچال نصب کنید.
برای آسان کردن نظافت کابینت‌ها و یخچال‌ از سفره‌های پلاستیکی مخصوص یخچال و کابینت‌ خریداری و استفاده کنید. این سفره‌ها هم کار نظافت را آسان‌تر می‌کنند و هم مانع سر خوردن ظرف در کابینت‌ها می‌شوند.
اسکاچ و دستمال نظافت آشپزخانه را هر چند روز یک‌بار در آفتاب یا در مایع سفیدکننده قرار دهید تا تبدیل به فضای رشد باکتری‌ها نشود.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
ابتکارهایی برای آشپزخانه

آشپزخانه به مثابه قلب خانه است و خانم های خانه دار اکثر اوقات روزشان را در این مکان سپری می کنند. پس علاوه بر این که آشپزخانه باید جای کافی برای قرار دادن وسایل مختلف داشته باشد و از حداکثر فضای آن برای چینش وسایل استفاده شود، باید مکانی امن برای آشپزی و حتی برای بچه ها باشد.

1- قفسه مخصوص سبزیجات در کابینت:
در یک کابینت ساده که به شکل یک چهارچوب است با تعبیه قفسه های ساده پلاستیکی، مکانی برای قرار دادن سیب زمینی، پیاز و سبزیجاتی دیگر می سازید که در فضای آزاد نگهداری می شوند. برای استفاده آسان تر، این قفسه ها به صورت کشویی ساخته شده اند.

2- استفاده از قفسه کوچک برای جای دادن قابلمه های بزرگ:
با تعبیه قفسه ای به شکل یک نیم دایره، به آسانی با باز و بسته کردن در کابینت قفسه ها به همراه در به قسمت بیرون منتقل می شوند.

3- جای مخصوص مواد شوینده در کابینت ظرفشویی:
قسمت پایین کابینت ظرفشویی، جای مناسبی برای قرار دادن مواد شوینده و ... است، برای حفظ بیشتر این مواد، با تعبیه قفسه فلزی در قسمت داخلی در کابینت، می توان از بقیه فضای داخل کابینت برای مصارف دیگر استفاده کرد.

4- کمدچه به شکل ویترین:
در کابینت های جدید، به جای تعبیه ویترین هایی با درهای شیشه ای، از کمدچه های ساده ای با درهایی از جنس پلاستیک مات، استفاده می شود. در تصاویر، دو مدل از این کمدچه های تزئینی را مشاهده می کنید. درهای یکی، به شکل کرکره در قسمت بالا جمع می شوند و دیگری یک کمدچه ساده که قفسه های آن فلزی و به صورت ریلی تعبیه شده است که به آسانی جابه جا می شود

5- قفسه های ساده به شکل کیسه:
در این مدل ابتکار بسیار جالبی صورت گرفته است. برای نگهداری خوراکی هایی مثل پفک، شکلات و ... که در بسته بندی نگهداری می شوند، طبقات مخصوصی ساخته شده که بسیار ساده هستند و به آسانی قابل استفاده می باشند. در این مدل دو عدد چهارچوب فلزی به شکل کشو تعبیه شده که سبدی حصیری داخل آن قرار گرفته و از فضای داخل سبد برای نگهداری این خوراکی ها استفاده می شود.

6- کشویی بزرگ برای یک سرویس قاشق و چنگال کامل:
این کشوی کم حجم و باریک، با فضایی کاملاً تقسیم بندی شده قابلیت این را دارد که یک سرویس قاشق و چنگال داخل آن جای گیرد. بدین ترتیب در یک فضای تقسیم بندی شده، هر چیز در جای مناسب خود نگهداری می شود.

7- قفسه ای به شکل دایره برای قابلمه ها:
قابلمه از جمله ظروف حجیمی است که فضای زیادی اشغال می کند و معمولاً برای اشغال جای کمتر، چند عدد از آنها را داخل یکدیگر قرار داده و در کابینت قرار می دهیم و در هنگم استفاده نیز با مشکلاتی مواجه می شویم اما در این مدل ساده قفسه ای به شکل دایره تعبیه شده است و به وسیله یک محور در قسمت میانی به آسانی می چرخد و ظرف مورد نظرتان را به راحتی پیدا خواهید کرد که البته بهتر است برای دسترسی بیشتر به ظروف، این مدل در محلی نزدیک به اجاق گاز قرار گیرد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
رفع میلیون ها میکروب در آشپزخانه

آشپزخانه‌ها محیط خوبی هستند. علاوه بر خوبی، محیط خوشمزه‌ای هستند که تکرار حروفش هم آب در دهان ما راه می‌اندازد، چه رسد به اینکه در خانه‌ای زندگی کنیم که همیشه عطر خوش غذا در آن ‌پیچیده است اما گاه این شیرینی، تلخ می‌شود چراکه آشپزخانه علاوه بر اینکه یک محیط مناسب و دوست‌داشتنی برای ماست، برای میکروب‌ها هم هست و شرایط خوبی را برای رشد و تکثیر سریع میکروب‌ها ایجاد می‌کند...

رفع میلیون ها میکروب در آشپزخانه
. بهتر است این مطلب را در آشپزخانه بخوانید و همزمان با آن نگاهی به گوشه و کنار این قسمت خوشمزه خانه بیندازید.
اول از سینک ظرفشویی، یخچال و تخته‌های آشپزخانه شروع کنید چراکه اینجا بیشترین محل تجمع و تکثیر میکروب‌هاست.
اگر بدانید دانشمندان،۴میلیون میکروارگانیسم در کهنه‌های گردگیری و نظافت کشف کرده‌اند، حتماً از پارچه‌های یک‌بار مصرف استفاده می‌کنید و یا اینکه این پارچه‌ها را با آب ۶۰ درجه سانتیگراد خوب شست‌وشو می دهید. البته فراموش نکنید میکروب‌ها خیلی سخت‌جان هستند و برای اینکه شما همه شانس آنها را برای رشد و تکثیرشان بگیرید، حتماً باید سطوح کاری آشپزخانه (مثل صفحه و سینک ظرفشویی) را به‌طور منظم با آب داغ شست‌وشو دهید.
به‌جای اینکه مدام دنبال سوسک‌ها باشید و فریاد بکشید، در فاضلاب آشپزخانه را باز کنید و بدانید که در هر سانتی‌متر مربع آن، میلیون‌ها میکروب زندگی می‌کنند. برای مقابله با این میلیون‌ها میکروب، بهترین راه، پاکیزگی و گندزدایی این سطوح با استفاده از آب تصفیه‌شده داغ و یا آب داغ به همراه نمک قلیایی است، نمکی که از داروخانه‌ها می‌توان تهیه کرد.
از دسته چاقو‌ها هم غافل نشوید که می‌توانند سر شما را ببرند خصوصا اگر جنسشان از چوب باشد. البته این چاقوها به مرور زمان خورده و نرم شده و محل تجمع میکروب‌ها می‌شوند.
محل قرارگیری نان‌های خشک، سطل آشغال و موادی که باید دور ریخته شوند هم باید مورد بازنگری قرار گیرد.
قرار گرفتن آشغال و زباله در سطل‌های بدون درپوش، آن هم در فضایی که مملو از مواد خوراکی است که به‌سرعت میکروب را به خود جلب می‌کنند، یکی از خطرناک‌ترین راه‌هاست.
گشت ایمنی ما در آشپزخانه با باز‌کردن در فر گاز یا مایکروفر به پایان می‌رسد. شما غذا و کیک پخته‌اید و بدون توجه به قسمت‌های جا مانده غذا و خوراکی لذیذی که پخته‌اید، ناخودآگاه سوسک و مورچه را به خانه‌تان دعوت کرده‌اید.
ویرایش و تلخیص:کاایران
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
چند ترفند و ابتکار خانه داری در آشپزخانه - آکاایران
نوشته شده توسط akairan

آشپزخانه به مثابه قلب خانه است و خانم های خانه دار اکثر اوقات روزشان را در این مکان سپری می کنند. پس علاوه بر این که آشپزخانه باید جای کافی برای قرار دادن وسایل مختلف داشته باشد و از حداکثر فضای آن برای چینش وسایل استفاده شود، باید مکانی امن برای آشپزی و حتی برای بچه ها باشد


چند ترفند و ابتکار خانه داری در آشپزخانه - آکاایران

۱) قفسه مخصوص سبزیجات در کابینت:
در یک کابینت ساده که به شکل یک چهارچوب است با تعبیه قفسه های ساده پلاستیکی، مکانی برای قرار دادن سیب زمینی، پیاز و سبزیجاتی دیگر می سازید که در فضای آزاد نگهداری می شوند. برای استفاده آسان تر، این قفسه ها به صورت کشویی ساخته شده اند.

۲) استفاده از قفسه کوچک برای جای دادن قابلمه های بزرگ:
با تعبیه قفسه ای به شکل یک نیم دایره، به آسانی با باز و بسته کردن در کابینت قفسه ها به همراه در به قسمت بیرون منتقل می شوند.

۳) جای مخصوص مواد شوینده در کابینت ظرفشویی:
قسمت پایین کابینت ظرفشویی، جای مناسبی برای قرار دادن مواد شوینده و ... است، برای حفظ بیشتر این مواد، با تعبیه قفسه فلزی در قسمت داخلی در کابینت، می توان از بقیه فضای داخل کابینت برای مصارف دیگر استفاده کرد.

۴) کمدچه به شکل ویترین:
در کابینت های جدید، به جای تعبیه ویترین هایی با درهای شیشه ای، از کمدچه های ساده ای با درهایی از جنس پلاستیک مات، استفاده می شود. در تصاویر، دو مدل از این کمدچه های تزئینی را مشاهده می کنید. درهای یکی، به شکل کرکره در قسمت بالا جمع می شوند و دیگری یک کمدچه ساده که قفسه های آن فلزی و به صورت ریلی تعبیه شده است که به آسانی جابه جا می شود.

۵) قفسه های ساده به شکل کیسه:
در این مدل ابتکار بسیار جالبی صورت گرفته است. برای نگهداری خوراکی هایی مثل پفک، شکلات و ... که در بسته بندی نگهداری می شوند، طبقات مخصوصی ساخته شده که بسیار ساده هستند و به آسانی قابل استفاده می باشند. در این مدل دو عدد چهارچوب فلزی به شکل کشو تعبیه شده که سبدی حصیری داخل آن قرار گرفته و از فضای داخل سبد برای نگهداری این خوراکی ها استفاده می شود.

۶) کشویی بزرگ برای یک سرویس قاشق و چنگال کامل:
این کشوی کم حجم و باریک، با فضایی کاملاً تقسیم بندی شده قابلیت این را دارد که یک سرویس قاشق و چنگال داخل آن جای گیرد. بدین ترتیب در یک فضای تقسیم بندی شده، هر چیز در جای مناسب خود نگهداری می شود.

۷) قفسه ای به شکل دایره برای قابلمه ها:
قابلمه از جمله ظروف حجیمی است که فضای زیادی اشغال می کند و معمولاً برای اشغال جای کمتر، چند عدد از آنها را داخل یکدیگر قرار داده و در کابینت قرار می دهیم و در هنگم استفاده نیز با مشکلاتی مواجه می شویم اما در این مدل ساده قفسه ای به شکل دایره تعبیه شده است و به وسیله یک محور در قسمت میانی به آسانی می چرخد و ظرف مورد نظرتان را به راحتی پیدا خواهید کرد که البته بهتر است برای دسترسی بیشتر به ظروف، این مدل در محلی نزدیک به اجاق گاز قرار گیرد.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
طراحی کابینت آشپزخانه

اگر به اشپزخانه های مختلف نگاه کنیم متوجه می شویم که در تمامی آنها قسمت زیادی از فضا به کابینت ها اختصاص داده شده است . با نصب کابینت ها و اختصاص دادن فضای زیادی به انها در حقیقت نوعی فضاسازی انجام می گیرد و فضای مناسب و بیشتری جهت نگه داری لوازم ایجاد می شود . با توجه به این کاربرد و اهمیت آنها بهتر است توجه خاصی نیز به طراحی آنها مبذول شود .

kabinet


طراحی کابینت اشپزخانه نقش مهمی در دکوراسیون ان دارد . در صورت سر زدن به مغازه های مربوط به کابینت با انواع و اقسام مدل ها و طرح ها و رنگ ها رو به رو می شوید . به علت فراوانی گزینه های مورد انتخاب شما با سردرگمی مواجه می شوید چه رنگی ؟ چه طرحی؟ چه مدلی ؟ شاید توجه به بودجه در اختیار مهم ترین عامل در شفاف سازی فضا برای شما و اخذ تصمیم نهایی باشد .

قیمت کابینت ها بستگی به سازنده آن ، سایز و تعداد کابینت ، جنس و امکانات جانبی آن دارد . انواع و اقسام کابینت از نوع قدیمی یا مدرن آن ، فریم دار یا بدم فریم و .... در بازار موجود می باشد .

کابینت ها هم از نظر کاربرد و هم زیبایی مورد توجه هستند . حتی با وجود قیمت بالاتر بهتر است به سراغ جنس های با کیفیت تر و مرغوب تر بروید . مثلا در مورد کابینت چوبی انواع و اقسام چوب ها مثل افرا و توسکا و گردو و گیلاس و تبریزی و کاج و بلوط کاربرد دارند . بادوام ترین و مقاوم ترین آنها بلوط و گردو می باشند که همچنین بسیار سنگین هستند . برای کابینت اصولا چوب گیلاس یا افرا مناسب تر از بقیه تشخیص داده می شود . اما توسکا و تبریزی ارزان تر هستند .
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
زن

 
همه چیز در مورد انتخاب کابینت آشپزخانه

نخستین نکته در انتخاب کابینت این است که چه نوع کابینتی بهترین کارآیی را برای کاربرد ویژه ی شما دارد. بطور کلی می توان کابینت ها را از حیث سفارشی بودن و قیمت به ۳ دسته طبقه بندی کرد:

kabinet-aka_400

۱) کابینت های معمولی
اندازه و شکل این کابینت ها مطابق استانداردهای متداول است. چون ابعاد قطعات این نوع کابینت، استاندارد است و تقریبا بصورت پیش ساخته وجود دارند، معمولا اگر سفارشی از این نوع، به کارگاهی برسد، همان روز و یا حداکثر ظرف چند روز نصاب می تواند آن را برای مشتری نصب کند. ابعاد و اندازه ها و همچنین شکل و حالت این نوع کابینت کاملا محدود است؛ ولی نقطه قوت این نوع کابینت ها در قیمت رقابتی آنهاست که برای همه مناسب است.

۲) کابینت های نیمه سفارشی
در این نوع کابینت ها، مشتری می تواند از بین دو گزینه ی اندازه و شکل، یکی را با توجه به بودجه و موقعیت آشپزخانه اش انتخاب کند. معمولا این نوع کابینت را پس از آن که سفارش به کارگاه رسیده باشد می سازند و قطعات آن را بصورت از پیش ساخته آماده نمی کنند؛ از این رو، زمان آماده سازی این نوع کابینت بیشتر از کابینت های معمولی خواهد بود. وجود چند گزینه ی شکل و اندازه در این نوع کابینت ها باعث می شود مشتریان امکان انتخاب بیشتری داشته باشند؛ ولی از طرف دیگر، به دلیل اعمال نظر مشتریان در انتخاب شکل و اندازه ی دلخواه، قیمت بالاتری نیز دارند.

۳) کابینت های سفارشی
این نوع کابینت ها، دست ساز بوده و تقریبا به هر شکل و حالتی که مشتری مایل باشد در می آیند. یک گوشه یا فضای بد شکل با ابعاد نامتعارف در آشپزخانه ی شما ممکن است با کابینت های معمولی و نیمه سفارشی همخوانی نداشته باشد، ولی کابینت سازان سفارشی تقریبا با هر شکل و حالتی می توانند کار کنند و نقطه نظرات شما را برآورده کنند.البته از طرف دیگر باید گفت که این نوع کابینت ها گران ترین نیز می باشند؛ البته قیمت نهایی آن با توجه با اندازه، مواد مصرفی و گزینه های انتخابی، متغیر خواهد بود. زمان ارسال و نصب سفارش نیز با توجه به برنامه ی کاری کابینت ساز متفاوت خواهد بود.

● ملحقات و لوازم جانبی بکار رفته در کابینت ها
اینک بیایید کمی بر روی ملحقات و لوازم جانبی آشپزخانه صحبت کنیم. همانطور که انتظار داریم، کابینت های سفارشی، دامنه ی گسترده ای از انواع ملحقات و لوازم جانبی را ارایه می دهند. ولی این بدان معنا نیست که کابینت های معمولی، هیچگونه لوازم جانبی ندارند، بلکه با نصب انواع قفسه، سینی، کشو و غیره به کابینت های معمولی می توان کارآیی آنها را تا حدود زیادی افزایش داد.

● یراق آلات بکار رفته در کابینت ها
یراق آلات زیبا همچون طلا و جواهر آلات تزئینی هستند که آدمی برای زیبایی به خود می آویزد. حتی ساده ترین کابینت های معمولی نیز با استفاده از قفل و دستگیره های زیبا و جالب توجه، نمای خوبی پیدا می کنند. یراق آلات در واقع وظیفه ای دوگانه برعهده دارند: نخست انجام وظیفه محوله و دوم افزودن زیبایی به کابینت. توجه داشته باشید که یک دستگیره بسیار زیبا و ظریف که در عمل ممکن است از فرط ظرافت بشکند، به هیچ کار نمی آید چراکه نخواهد توانست وظیفه ی محوله که همانا باز کردن درب قفسه یا کشوهای کابینت است را انجام دهد.
یراق آلات مخصوص نیز وجود دارد که برای افرادی با نقص عضو و یا محدودیت فعالیت های فیزیکی ساخته شده است.

● انتخاب پیشخوان آشپزخانه
وقتی تصمیم گیری بر روی نوع کابینت مناسب انجام شد باید پیشخوان نیز انتخاب کرد تا آشپزخانه تکمیل شود. جنس مصرفی و قیمت انواع پیشخوان ها متفاوت است و ممکن است حتی ترکیب بندی کلی آشپزخانه ایجاد کند جنس پیشخوان از بیش از یک ماده ساخته شود.
     
  ویرایش شده توسط: anna_nemati   
صفحه  صفحه 24 از 59:  « پیشین  1  ...  23  24  25  ...  58  59  پسین » 
خانه و خانواده

Housework | ‏نكات خانه داری

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA