ارسالها: 12930
#831
Posted: 14 Aug 2014 21:26
اگر کورتون میخورید، حتماً بخوانید
استئوپروز یکی از عوارض شایع مصرف استروئیدها است که شکستگیهای ناشی از آن سالیانه سبب مرگ و میر بسیاری از افراد میشود. در این بیماری توده استخوانی کاهش مییابد و در افراد مبتلا، شکستگیهای استخوانی بسیار شایع است.
کورتیکواستروئیدها و یا به اصطلاح کورتونها داروهایی هستند که هورمونهای مشابه آنها در بدن انسان به طور طبیعی برای مقابله با استرس، جراحت و بیماری ترشح میشوند.
کورتیکواستروئیدها به میزان زیادی در افراد مبتلا به آسم، التهابات ریه، بیماریهای بافت همبند، بیماریهای التهاب روده، پیوند اعضاء و بسیاری دیگر از بیماریها نظیر بیماریهای اتوایمیون مصرف میشوند.
مصرف طولانی مدت این داروها همانند بسیاری داروهای دیگر عوارضی در بر دارد که در اینجا به مهمترین آنها و راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آنها و یا تخفیف عوارض ناشی از مصرف این داروها اشاره میشود.
مراقب عوارض کورتونها باشید
کورتونها از داروهای پرمصرف در بین مردم هستند که مصرف آنها روز به روز در حال افزایش است. این داروها در کنار مزایای زیاد و مؤثری که دارند، دارای عوارض جانبی متعددی نیز هستند که متأسفانه کمتر کسی به این عوارض و معایب توجه میکند.
مصرف زیاد و بیش از اندازه داروهای کورتون دار بر سیستم قلب و عروق بدن تأثیر منفی گذاشته و سبب افزایش فشار خون میشود. فشار خون بالا یکی از بیماریهای زمینهای است که خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و نارساییهای مزمن مانند بیماریهای قلبی- عروقی، مغزی و کلیوی را به شدت افزایش میدهد.
یکی از عوارض مصرف کورتیکواستروئیدها افزایش فشار خون به علت احتباس آب و سدیم بر اثر مصرف این دسته از داروها است. به منظور جلوگیری و کنترل این مشکل بهتر است بیماران دریافت روزانه سدیم را محدود کرده و از افزودن نمک به غذا اجتناب نمایند
همچنین کورتونها با اختلال در چربیهای خون و افزایش قند خون احتمال بروز بیماریهای قلبی را افزایش میدهند.
همچنین یکی از علل مهم بروز پوکی استخوان افزایش شیوع مصرف کورتونها در بین مردم است.
با توجه به عوارض ناشی از مصرف کورتون و مطالبی که در فوق ذکر گردید، با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله میتوان تا حد زیادی از عوارض نامطلوب مصرف کورتون پیشگیری نمود.
غذاهای غنی از پتاسیم بخورید
افزایش دفع پتاسیم از بدن و احتمال کمبود پتاسیم یکی از عوارض مصرف این نوع داروها است. در هنگام دریافت کم برخی انواع کورتون نظیر پردنیزون دفع پتاسیم نیز کم است، اما در دوزهای بالاتر میزان دفع افزایش مییابد، به طوری که در صورت مصرف طولانی مدت این داروها احتمال کمبود پتاسیم وجود خواهد داشت.
پتاسیم یکی از املاح ضروری برای بدن است که در تعادل آب بدن، کنترل اسیدیته خون و بافتها، انتقال سیگنالهای عصبی و در نتیجه عملکرد صحیح عضلات قلب و انقباض عضلات نقش مهمی دارد. از آنجا که پتاسیم در کنترل سیگنالهای قلب و تنظیم ضربان قلب نقش دارد، در کمبود شدید پتاسیم امکان بروز آریتمیهای قلبی وجود دارد، بنابراین بهتر است کسانی که به مدت طولانی کورتون مصرف میکنند، از مواد غذایی غنی از پتاسیم بیشتر استفاده کنند. پتاسیم عمدتاً به مقدار زیاد در میوهها و سبزیها خصوصاً موز، کیوی، آلو، گوجه فرنگی، سیب زمینی و بروکلی و نیز در انواع گوشت قرمز، گوشت پرندگان و ماهی و همچنین در برخی انواع مغزها مانند پسته و بادام وجود دارد.
کلسیم کافی دریافت کنید
استئوپروز یکی از عوارض شایع مصرف استروئیدها است که شکستگیهای ناشی از آن سالیانه سبب مرگ و میر بسیاری از افراد میشود. در این بیماری توده استخوانی کاهش مییابد و در افراد مبتلا، شکستگیهای استخوانی بسیار شایع است.
مصرف استروئیدها با مکانیسمهای متفاوتی سبب بروز استئوپروز میشود که مهمترین آنها کاهش جذب کلسیم از روده، افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار و جلوگیری از تولید استئوبلاستها و تشکیل استخوان است. سلولهای مغز استخوان سلولهای تحت عنوان استئوبلاست و استئوکلاست تولید میکنند که در تشکیل سلولهای استخوانی نقش دارند. سلولهای استئوبلاست با جذب کلسیم سبب تشکیل استخوان میشوند، در حالی که سلولهای استئوکلاست کلسیم را از استخوانها برداشت کرده وارد خون میکنند تا به مصرف دیگر سلولهای بدن برسد و یا در واکنشهای شیمیایی شرکت نماید، بنابراین سلولهای استخوانی به طور مداوم در حال تغییر هستند و هر 10 سال یکبار به طور کامل عوض میشوند. با توجه به اینکه کورتیکواستروئیدها باعث کاهش جذب و افزایش دفع کلسیم میشوند، کمبود این عنصر در کسانی که از این داروها استفاده میکنند، رخ میدهد و در نتیجه این افراد به پوکی استخوان مبتلا میشوند.
افرادی که مجبور به مصرف کورتیکواستروئیدها هستند، باید به طور منظم قند خون خود را کنترل نمایند. برای کنترل قند خون بهتر است از مصرف انواع قندهای ساده نظیر شکلات و شیرینی، قند و شکر پرهیز شود
برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف مقادیر مناسب کلسیم و ویتامین D میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نماید، بنابراین کسانی که از این نوع داروها مصرف میکنند، باید از منابع غذایی سرشار از کلسیم نظیر شیر، ماست، پنیر و غذاهای غنی شده با کلسیم به مقدار کافی مصرف نمایند.
همراه غذا سبزی بخورید
یکی دیگر از عوارض مصرف این داروها افزایش قند خون خصوصاً در بیماران مبتلا به دیابت است. کورتیکواستروئیدها باعث مقاومت به انسولین در سلولهای بدن میگردند. انسولین هورمونی است که از پانکراس ترشح میشود و برای سوخت و ساز قند توسط سلولها ضروری است. در صورت کمبود انسولین قدرت برداشت قند خون یا همان گلوکز توسط سلولهای بدن کم شده و بنابراین میزان گلوکز در خون بالا میرود. همچنین کورتیکواستروئیدها باعث میشوند که کبد به میزان بیشتری قند وارد جریان خون کند.
در افرادی که پانکراس سالم دارند معمولاً با تولید بیشتر انسولین توسط پانکراس قند خون کنترل میشود، اما در افراد دیابتی کنترل قند خون مشکلتر خواهد شد. افرادی که مجبور به مصرف کورتیکواستروئیدها هستند، باید به طور منظم قند خون خود را کنترل نمایند. برای کنترل قند خون بهتر است از مصرف انواع قندهای ساده نظیر شکلات و شیرینی، قند و شکر پرهیز شود. میوههای خشک، آبمیوهها و انواع دسر نیز قند بالایی دارند و حتی مصرف زیاد میوههای تازه نیز میتواند منجر به بالا رفتن قند خون شود، اما مصرف سبزیجات میتواند در کاهش قند خون موثر باشد. سبزیها حاوی فیبر هستند. فیبرها کمک میکنند تا قند موجود در غذا کمتر و به آهستگی جذب شود، بنابراین مصرف سبزی همراه با غذا برای کنترل قند خون توصیه میشود.
از افزودن نمک به غذا بپرهیزید
یکی از عوارض مصرف کورتیکواستروئیدها افزایش فشار خون به علت احتباس آب و سدیم بر اثر مصرف این دسته از داروها است. به منظور جلوگیری و کنترل این مشکل بهتر است بیماران دریافت روزانه سدیم را محدود کرده و از افزودن نمک به غذا اجتناب نمایند.
غذاهای فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس و برخی غذاهای آماده نظیر سوپهای آماده و سسها معمولاً سدیم بالایی دارند و کسانی که از کورتون استفاده میکنند، در صورتی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، باید از مصرف آنها اجتناب نمایند.
از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید
افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی از دیگر عوارض مصرف این داروها است. کورتیکواستروئیدها باعث بروز اختلال در انواع لیپیدهای خون میشوند، به این ترتیب که میزان LDL و VLDL موجود در خون را افزایش میدهند که همین امر به مرور زمان میتواند سبب تشکیل پلاکهای خونی شود.
با توجه به اینکه کورتیکواستروئیدها باعث کاهش جذب و افزایش دفع کلسیم میشوند، کمبود این عنصر در کسانی که از این داروها استفاده میکنند، رخ میدهد و در نتیجه این افراد به پوکی استخوان مبتلا میشوند
در عین حال همانطور که ذکر شد، این داروها میزان فشار خون را افزایش میدهند و در کنترل قند خون نیز اختلال ایجاد میکنند، بنابراین به مرور زمان خطر بروز بیماریهای قلبی با مصرف دوزهای بالا و طولانی مدت این داروها افزایش مییابد. به منظور جلوگیری از این مشکل بیماران باید از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنند و با مصرف میزان کافی از سبزیجات، پرهیز از مصرف مواد قندی و کنترل قند خون و نیز کنترل فشار خون از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری نمایند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#832
Posted: 14 Aug 2014 21:29
آیا خمیر دندان واقعا جرم را می گیرد؟
در جواب باید گفت كه خیر! باید توجه داشت كه جرم، رسوبی بسیار سخت است و هیچ وقت با مسواك و خمیردندان حذف نمی شود و برای برداشت آن حتما باید جرم گیری توسط دندانپزشك انجام شود. هیچ خمیردندانی هیچ گاه قادر نخواهد بود جرم را از روی دندان شما حذف یا اصطلاحا بكند.
بلكه اساس این خمیردندان ها (تا حدی و نه صددرصد) كمك به پیشگیری از ایجاد جرم جدید روی سطح دندان است، نه حذف جرم های موجود.
در خمیردندان های جرم گیر یا مخصوص سیگاری ها كه تبلیغ فراوانی دارند، میزان مواد ساینده هم بالاست و باید دقت كرد كه این بالا بودن مواد ساینده لزوما به معنی یك حسن برای خمیردندان نیست، چراكه در صورت مصرف طولانی مدت می تواند موجب سایش مینای دندان شما شود.
از این رو توصیه می شود كه در صورت علاقه به استفاده از این خمیردندان ها، اولا، باید هر چند روز یك بار استفاده شود، دوما در فواصل استفاده از آنها، از خمیردندان معمولی استفاده كنید، سوما این كه باید بدانید خمیردندان های ساینده تنها نقش كمی در سفیدكردن دندان ها دارند و انتظار معجزه از آنها نداشته باشید.
=================================
سلاح جنگ با ميكروبهاي دهان و دندان
از جمله لوازم بهداشتي كه در هر خانه و خانوادهاي يافت ميشود مسواك است، اما اينكه چقدر از اين وسيله بهداشتي درست استفاده ميشود، بحثهاي زيادي به همراه دارد، چرا كه با وجود آموزشهاي فراوان بهداشت دهان و دندان بيش از نيمي از مردم هنوز روش مسواكزدن صحيح را نميدانند.
برخي افراد با شدت بسيار مسواك را روي دندان و لثههاي خود ميكشند كه منجر به خونريزي ميشود و باعث صدمات سطحي به لثه ميشود كه اين امر كاملا اشتباه است.
بسياري از افراد تنها به تميز كردن دندانهاي جلويي و در نهايت دندانهايي كه در رديف مقابل دهان وجود دارد اكتفا ميكنند و در بسياري از مواقع دندانهاي آسياب و عقب دهان خود را تميز نميكنند.
تميز كردن و جرمگيري دندانهاي آسياب بسيار پر اهميتتر از دندانهاي جلويي هستند، زيرا بيشترين عملكرد و وظايف جويدن مواد غذايي به عهده اين گروه از دندانهاست و متعاقبا مواد غذايي و جرم بيشتري در سطح و بين اين دندانها رسوخ ميكند.
بيشترين ترميمها نيز روي دندانهاي آسياب صورت ميپذيرد كه يكي از عوامل اصلي پوسيدگيهاي اين دندانها عدم آگاهي صحيح افراد در روش و استفاده كردن از مسواك براي تميز كردن دندانهاست.
در مسواكزدن، افراد بايد توجه بيشتري براي تميز كردن دندانهاي آسياب و عقبي دندانهاي خود صورت دهند و بدون هيچگونه عجله و شدتي به صورت بسيار آرام و طبق آموزشهاي صحيح مسواكزدن، دندانهاي خود را تميز و عاري از ميكروب كنند و آگاه باشند كه فشار روي مسواك و در نهايت خونريزيهاي لثه به هيچ وجه روش صحيح مسواكزدن دندانها نيست.
افراد در صورتي كه عمل مكانيكي مسواكزدن را درست انجام دهند ميتوانند حتي بدون خميردندان پلاك دندانهاي خود را از بين ببرند و شرط اصلي بهداشت دهان و دندان از بين بردن پلاكهاي دنداني است.
بعضي افراد نيز تنها از خمير دندان فراوان روي مسواك خود استفاده ميكنند و عمل مكانيكي مسواكزدن را با عدم رعايت اصول استاندارد بهداشت دهان و دندان انجام ميدهند كه منجر به پاك نشدن دندانها ميشود.
روش مسواكزدن همانند روش پاكيزگي دست و صورت است و در اين راستا تنها بهرهگيري از صابون و كف فراوان براي تميزي دستها كافي نيست بلكه بايد دستها را با عمل مكانيكي و به هم ماليدن كه با استفاده از مواد شوينده از جمله صابون صورت ميپذيرد تميز كرد و بهداشت دندانها نيز در وهله نخست بايد با عمل مكانيكي صحيح مسواكزدن براي از بين بردن پلاك دنداني صورت پذيرد.
در مراحل بعدي بايد ماده فلورايد كه براي تقويت و مقاومسازي دندانها و لثهها صورت ميپذيرد مورد توجه قرار گيرد كه در اين زمينه نيز در صورت استفاده نكردن از خميردندان افراد ميتوانند از آب نمك استفاده كنند، زيرا آب داراي فلورايد است و نمك نيز عمل ضدعفوني كردن دندانها را انجام ميدهد.
مسواك خوب
همه اعضاي خانواده بايد بدانند كه اولين راه براي حفظ بهداشت دهان و دندان داشتن يك مسواك خوب است. در وهله نخست بايد مسواك مناسبي كه از جنس مرغوب باشد تهيه كنند و در گام بعد يك مسواك بايد نرمي خاصي داشته باشد تا حتي با شدت عمل دستها روي مسواك، لثهها صدمه نبيند و در نهايت نيز بتواند جرمهاي دندان را بخوبي پاك كند.
موهاي نايلوني در قسمتهاي مختلف سر مسواك با زاويههاي متفاوت بايد قرار گرفته باشد تا توانايي بهتري در تميز كردن نواحي مختلف دندان داشته باشد، همچنين برشهاي متفاوتي به دسته موهاي نايلوني بايد داده شود تا بهتر روي سطوح دنداني قرار گيرد.
بلندي و كوتاهي دستههاي مو در قسمتهاي مختلف سر مسواك نيز ميتواند در بهتر تميز كردن دندانها موثر واقع شود.
همچنين در يك مسواكزدن صحيح بايد حداقل 3 دقيقه زمان صرف شود، زيرا در غير اين صورت فلورايد خمير دندان تاثير واقعي خود را روي دندان و لثهها بر جا نخواهد گذاشت.
مسواك هنگام استفاده بايد كاملا خشك باشد، زيرا رطوبت موجب كاهش كارايي مسواك در برداشتن پلاكهاي ميكروبي دندان ميشود. قراردادن مسواكهاي اعضاي مختلف خانواده در يك ليوان نيز توصيه نميشود، زيرا اين كار ميتواند ارتباط آلودگي ميكروبي را برقرار كند و هر چه اين مساله كمتر باشد شانس تميز ماندن مسواك بيشتر است.
چرا نخدندان ؟
آغاز بيشتر پوسيدگيهاي دندانها از داخل شيارها و ما بين 2 دندان است، در حالي كه نخدندان در تميز كردن اين نواحي از مواد غذايي نقش بسياري را به عهده دارد.
بهترين زمان استفاده از نخدندان، بعد از مسواكزدن است، زيرا استفاده از آن قبل از مسواكزدن، موجب نرسيدن فلورايد خمير دندان به داخل شيارهاي دندان ميشود.
نخدندان در فرآيند رعايت بهداشت دندانهاي افراد بايد جايگاه اصلي خود را پيدا كند كه اين امر مستلزم آموزش مستمر و پايهاي است.
متأسفانه افراد در خصوص طريقه صحيح استفاده از نخدندان به طور كامل آگاهي ندارند و در اغلب موارد با به كارگيري شديد نخدندان باعث جراحت لثهها ميشوند كه اين امر به هيچ وجه توصيه نميشود. بهرهگيري مستمر از نخدندان ميتواند عامل بسيار مهمي در جلوگيري از پوسيدگي دندان افراد باشد كه اين امر بايد از سنين پايين به كودكان آموزش داده شود.
صبحها مسواك كنيد
بزاق دهان در شب به دليل عدم حركت، غليظ و اسيديتر شده و ميناي دندان را خراب ميكند. لذا بايد صبحها قبل از خوردن صبحانه حتما مسواك زد.
بزاق دهان هم ميتواند تميزكننده و هم تخريبكننده باشد. در زماني كه حرف ميزنيم و دهان باز و بسته ميشود بزاق حركت ميكند و رقيق ميشود كه در نتيجه قدرت تميزكنندگي دارد.
در شبها به علت بستهبودن دهان و ساكنبودن بزاق حالت اسيدي بزاق بيشتر ميشود و حالت تخريبي پيدا ميكند كه در نتيجه ميناي دندان كه سختترين بافت بدن است نرم ميشود و پس از آن در صورت خوردن صبحانه كه معمولا چاي شيرين در اين هنگام مصرف ميشود شيريني به قسمتهاي نرم ميناي دندان نفوذ ميكند و موجب تخريب آن ميشود.
در صورتي كه قبل از صبحانه مسواكزده شود بزاق ساكن تميز شده و ميناي دندان براي مصرف صبحانه آماده ميشود. اگر بخواهيم پس از مصرف صبحانه مسواك بزنيم بايد نيم ساعت از خوردن، گذشته باشد تا ميناي دندان قوام خود را به دست آورد.
تغذيه نيز در سلامت دهان و دندان تاثير زيادي دارد و استفاده زياد از مواد قندي ميتواند براي دندان بسيار مضر باشد.
واي به روزي كه بگندد نمك
شايد تا به حال كسي به شما نگفته باشد كه مسواكتان ميتواند بستري مناسب براي رشد و تكثير باكتريها و ميكروبها باشد.
ميكروبها و باكتريها ميتوانند براحتي از مسواك به دهان راه پيدا كنند. عدم نگهداري صحيح مسواك ميتواند اين وسيله ضروري را به سوپرماركتي از بيماريها تبديل كند. براي مصون ماندن در برابر بيماريها بايد مسواك خود را در شرايط تميز و شسته قرار دهيد. البته نيازي نيست كه دستگاه گرانقيمت استريلكننده براي اين كار تهيه كنيد، بلكه كافيست چند دستورالعمل ساده را كه در زير به آنها اشاره شده براي تميز نگهداشتن مسواك خود به كار ببنديد:
1ـ پس از مسواكزدن هرگز مسواك خود را در وضعيت افقي قرار ندهيد، بلكه آن را به حالت ايستاده بگذاريد تا آب براحتي از روي آن عبور كند. بعلاوه در حالت ايستاده رطوبت برسهاي مسواك نيز براحتي تبخير ميشوند. همچنين مسواكتان را در جا مسواكيهايي كه براي همينكار طراحي شدهاند، بگذاريد و مطمئن شويد كه با مسواك افراد ديگر تماس پيدا نكند.
2ـ پس از هر بار مسواكزدن حداقل يك يا 2 دقيقه مسواكتان را زير شير آب نگه داشته و آبكشي كنيد. سپس آن را با محلول دهانشويه قوي بشوييد. اما مطمئن شويد كه پس از خارج كردن مسواك از محلول دهانشويه آن را بخوبي آبكشي كرده باشيد تا چيزي از محلول روي آن نماند.
3ـ مسواك خود را هفتهاي يك نوبت در آب جوش قرار دهيد. هر چند اين كار بتدريج موجب نرم شدن برس مسواك ميشود، اما روشي بسيار موثر براي كشتن ميكروبهاست. براي جلوگيري از آسيب ديدن مسواك، فقط هفتهاي يكبار از اين روش استفاده كنيد.
4ـ مسواك خود را براي چند دقيقه در كاسهاي پر از سركه قرار دهيد و سپس با آب داغ آبكشي كنيد و مراقب باشيد دستهاي خود را نسوزانيد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#833
Posted: 15 Aug 2014 11:31
نکاتی مهم در گرفتن و نگهداری آب لیمو و آب غوره
برای گرفتن آب لیمو و آب غوره بهتر است چند مرحله را رعایت کنید.
کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت : پس از اینکه آب لیمو و آب غوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا آنزیم و باکتریها از بین بروند. با انجام این کار، قارچها امکان رشد را از دست میدهند.
بعد از آبگیری آب غوره یا آب لیمو، مرحله پاک کردن هستههای آن که باعث تلخی آن میشود انجام دهید.
بعد از صاف کردن باید در کوتاهترین فرصت آن را تا مرحله نزدیک جوش حرارت داد، این در حالی است که چنانچه آب لیمو یا آب غوره تهیه شده بجوشد، رنگ آن تغییر میکند.
پس از این مرحله آب لیمو یا آب غوره را داخل شیشه تمیز ریخته و تا نزدیکی لبه ظرف پر کنید. همچنین میتوانید به مقدار خیلی کم لبه شیشه را خالی بگذارید و سپس در پوشی روی آن قرار دهید که با ایجاد خلا، اکسیژن داخل محصول راه نمییابد و جایی برای رشد کپکها وجود ندارد.
=======================
زمانبندی صحیح آب خوردن
با زمانبندی صحیح آب خوردن اثر آن را در بدن خود بالا ببرید
دو لیوان آب -- بعد از بیداری --کمک می کند به فعال کردن ارگان های داخلی
یک لیوان آب -- 30 دقیقه قبل از غذا --هضم راحت غذا
یک لیوان آب -- قبل از گرفتن حمام --کمک می کند به کاهش فشار خون
یک لیوان آب -- قبل از خواب --به منظور جلوگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#834
Posted: 16 Aug 2014 10:55
۶ ماده سرطان زا اما پر مصرف
در آخرین تحقیقات انجام شده دانشمندان با بررسی های دقیق محصولات شوینده و پرکاربرد خانگی دریافتند بسیاری از دهانشویه ها، دئودورانت ها و برخی موادغذایی از فاکتورهای مؤثر در سرطانی شدن سلول های بدن هستند.
▪ شیرین کننده های مصنوعی
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد، شیرین کننده های مصــــنوعی مانند (سایکلامیت) خطر سرطان را افزایش می دهند.
برای حل این مشکل "ساخارین " در موادغذایی به جای شیرین کننده های مصنوعی به کار برده شد، تحقیقات جدید انجام شده در خصوص عملکرد "ساخارین " در بدن نشان داد تمام محصولات حاوی ساخارین نیز سبب سرطانی شدن سلول ها می شوند.
▪ دهانشویه ها
دانشمندان در آخرین تحقیقات خود دریافتند دهانشویه های حاوی اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.
آنها بر این باورند که اتانول بافت های دهانی را در برابر مواد سرطان زا مانند سیگار، آسیب پذیر می کنند.
دانشمندان معتقدند اسـتفاده از دهانشویه ها بهتر است چند روز در میان به صورت غرغره کردن باشد و از خوردن آن خودداری شود.
افراد سیگاری و یا افرادی که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و یا ریسک فاکتورهای دیگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشویه های بدون اتانول استفاده کنند.
▪ استاتین
استاتین نوعی داروی کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طی تحقیقاتی که روی ۱۷۰ هزار نفر انجام شد، دریافتند افرادی که از داروهای حاوی استاتین در مقادیر بالا استفاده کردند ریسک فاکتورهای ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزایش پیدا کرده است.
▪ تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بیش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضری که از آنها ساطع می شود بر مغز و بافت آن تأثیر گذاشته و سبب ایجاد سلول های سرطانی می شوند.
▪ ضدعرق ها
محققان معتقدند، آلومینیوم موجود در ضدعرق ها و دئودورانت ها که "پارابن " نامیده می شود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بیش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد.
دانشمندان در نمونه های بافت های سرطانی ماده "پارابن " را یافته اند و این مسئله نشان می دهد افراد بسیاری، که ۹۹ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند در معرض مواد حاوی "پارابن " مانند مواد آرایشی بهداشتی گوناگون و موادغذایی قرار دارند.
▪ رنگ مو
دانشمندان با آزمایشاتی که روی افرادی که از رنگ مو استفاده می کنند دریافتند استفاده مکرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد.
این پژوهش ها نشان داد، افرادی که به طور مکرر از رنگ مو استفاده می کنند بیشتر در معرض موادشیمیایی مضر آن قرار می گیرند و به همان میزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزایش پیدا می کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#835
Posted: 16 Aug 2014 10:56
حمام و روشهای صحیح حمام کردن
روشهای صحیح حمام کردن
«استحمام» همانند بسیاری از كارهایی كه در طول شبانهروز انجام میدهیم، دارای آدابی مخصوص به خود است كه عدم رعایت آنها میتواند مشكلاتی را برای فرد فراهم كند، این موضوع تا حدی اهمیت دارد كه حتی در دین اسلام نیز توصیههای فراوانی برای آن شده است.
كشور گرم و خشك ایران در این موقع از سال شاهد گرمای گستردهای است و افراد برای حفظ نظافت بیشتر و حتی جلوگیری از گرمازدگی، بیش از سایر روزها از دوش و حمام استفاده میكنند، ولی آیا همه ما استحمامی اصولی و درست داریم؟
حمام و دوش آب سرد فقط برای نظافت نیست و برای تامین زیبایی و بهداشت امری ضروری است.
بهتر است در بدو ورود به حمام، بتدریج زیر دوش رفت تا تغییراتی در جریان خون ایجاد نشود
و حرارت متوسط آب بین 34 تا 37 درجه باشد.
به گفته این پزشك عمومی، آبهای نیمگرم (30 درجه) مسكنی برای بیخوابیاند، در حالی كه آبهای گرم (38درجه) برای پاك كردن پوست چرب بسیار مناسباند، چون چربی را كاملا حل كرده و پوست را پاك میكنند، ولی نباید فراموش كرد كه این درجه از آب برای بیماران فشار خونی و قلبی بسیار مضر است.
ساعت حمام
سیر یا گرسنه بودن، سرد یا گرم بودن آب، روز یا شب بودن زمان استحمام همه از مواردی است كه فرد باید هنگام استحمام مد نظر بگیرد، به عنوان مثال یك حمام با درجه گرمای 27 تا 30 درجه برای شخصی كه صبح به سختی از خواب بیدار میشود و به محل كارش میرود، میتواند مفرح و نشاطآور باشد، ولی اگر خسته و بیرمق از محل كار خود مراجعت كردهاید، بهترین استحمام میتواند دوش نیمه گرم باشد تا خستگی از تنتان بیرون برود.
دكتر حریرچی با اشاره به این كه دوش نیمه گرم قبل از خواب میتواند به داشتن یك خواب خوب كمك كند، میافزاید: بهتر است افرادی كه دچار لرز و اختلالات دستگاه تنفسیاند، استحمام كوتاهی داشته باشند.
افراد میتوانند بیش از روزی یك مرتبه نیز استحمام داشته باشند، ولی نباید این مساله را از یاد ببرند كه آب گرم میتواند نسوج بدن را نرم و شخص را خسته كند.
فواید حمام با آب سرد
برخی به حمام كردن با آب سرد علاقه دارند و اغلب در فصل تابستان از این نوع استحمام استفاده میكنند. به گفته دكتر حریرچی زمان این نوع استحمام نباید از 5 دقیقه تجاوز كند، چراكه استحمام با آب سرد (25 درجه) میتواند اثرات تحریككنندهای در اعصاب و عضلات داشته باشد و حرارت بدن را افزایش دهد، ولی در این حین برخی به استحمام با آب نیمهگرم (33 تا 35 درجه) علاقه دارند كه زمان آن نباید از 15 دقیقه تجاوز كند، چون ممكن است سبب خشكی پوست شود و در عین حال دستهای كه علاقه به استحمام با آب گرم (35 تا 41 درجه) دارند، نیز نباید بیشتر از 15 دقیقه در زیر آب باشند، چون پس از گذشت این مدت سستی و رخوت سراغ فرد خواهد آمد كه تندی نبض، تنفس و افزایش گرمای بدن را در پی خواهد داشت.
توصیههای گرمابهای
بهتر است افراد بعد از هضم غذا با معدهای سبك به حمام بروند و از استحمام با معده سنگین بپرهیزند، چون استحمام در این شرایط باعث فساد غذا میشود. وی درخصوص استحمام ناشتا اظهار میكند: بسیاری عادت دارند پس از بلند شدن از رختخواب دوش بگیرند، كه اغلب این عادت اشتباه، باعث ضعف آنها میشود، بنابراین بهتر است قبل از رفتن به حمام با میل كردن مقداری عسل از این حالت (ناشتایی) خارج شوند.
بهتر است قبل از خروج از حمام كمتر از یك دقیقه آب سرد را از مچ به پایین پا ریخت و پس از استحمام بلافاصله اقدام به فعالیت نكرده و مدتی را نشست و استراحت كرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#836
Posted: 16 Aug 2014 11:05
تاثیر داروهای ضدافسردگی بر احساس دلبستگی نسبت به همسر
یک بررسی جدید نشان میدهد که مصرف داروهای ضدافسردگی میتواند بر احساس دلبستگی میان همسران تاثیر داشته باشد.
به گزارش لایوساینس پژوهشگران دریافتند مصرف داروهای ضدافسردگی از نوع «مهارکنندههای بازجذب سروتونین» (SSRI) که عمدتا از طریق سیستم ناقلهای عصبی سروتونینی در مغز عمل میکنند، بر احساسات مردان بیش از زنان اثر میگذارد. بر عکس به نظر میرسد مصرف داروهای ضدافسردگی سهحلقهای(TCA) که اثر کمتری بر سیستم سروتونینی مغز دارند، بر احساسات زنان بیش از مردان تاثیر میگذارند.
سرپرست این پژوهش دکتر هوگوپ اس آکیسکال، استاد برجسته روانپزشکی در دانشگاه کالیفرنیا در ساندیهگو گفت: «خبر خوب این است که داروهای گوناگونی بری درمان افسردگی وجود دارد و پزشک میتواند نوع داروی بیمار را تغییر داد.»
در این بررسی پژوهشگران اثرات داروهای SSRI و ضدافسردگی سهحلقهای را بر زندگی عاطفی۱۹۲ فرد مبتلا به افسردگی - ۱۲۳ زن و ۶۹ مرد- مورد مقایسه قرار دادند که میانگین سنی آنها ۴۱ سال بود. همه افراد در این بررسی در رابطه عاطفی به مدت هفت ماه تا ۲۶ سال بودند.
این افراد با پرکردن پرسشنامه احساسات، دلبستگی و جاذبه جنسیشان نسبت به همسرانشان را بیان کردند. همچنین آنها درباره تغییرات احساساتشان پس از شروع مصرف داروهای ضدافسردگی در مقایسه با پیش از آن اظهار نظر کردند.
نتایج این بررسی نشان داد که افرادی که داروهایی SSRI مصرف میکنند، نسبت به افرادی که داروهای ضدافسردگی سهحلقهای دریافت میکنند، در بیان کردن عواطف و افکارشان با همسرانشان احساس راحتی کمتری میکنند و کمتر علاقمندند که عشقشان به هسرشان برای همیشه به طول انجامد.
آنها همچنین متوجه شدند که مردانی که SSRI مصرف میکنند نسبت به زنانی که داروهای ضدافسردگی سهحلقهای مصرف میکننند، با احتمال کمتری از همسرانشان تقاضای یاری یا همفکری میکنند یا به همسرانشان توجه دارند. در مقابل زنانی که داروهای ضدافسردگی سهحلقهای دریافت میکنند، نسبت به مردانی که همین گروه دارویی را مصرف میکنند، به میزان بیشتری از اختلالات در زندگی جنسی شکایت دارند.
الهامبخش محققان در این بررسی، تحقیقات قبلی درباره روابط عاطفی و افراد مبتلا اختلال وسواسی- اجباری (OCD) بود که نشان داده بودند کارکرد ناقل عصبی سروتونین در موارد روابط رومانتیک دچار تغییرات بسیار بیشتری نسبت به تغییرات آن در موارد اختلال وسواسی- اجباری میشود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#837
Posted: 16 Aug 2014 11:07
مغز در سه ماه اول زندگی روزانه 'یک درصد' رشد میکند
مغز در سه ماه اول زندگی روزانه یک درصد و در مجموع ۶۴ درصد رشد میکند.
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با مطالعه مغز نوزادان به این نتیجه رسیدند که مغز در سه ماه اول سریعترین سرعت رشد را دارد و روزانه یک درصد رشد میکند اما بعد از سه ماه سرعت رشد کندتر شده و به ۰.۴ درصد کاهش پیدا میکند.
برای این تحقیق دانشمندان مغز ۸۷ نوزاد سالم دو تا نود روزه را با تصویربرداریهای پی در پی (۲۱۱ بار MRI در مقاطع زمانی مختلف) بررسی کردند.
بطور متوسط مغز در زمان تولد ۳۴۱ سانتیمتر مکعب حجم دارد که پس از سه ماه به ۵۵۸ سانتیمتر مکعب می رسد.
در زمان تولد، مغز نوزاد تقریبا یک سوم (۳۳%) اندازه مغز فرد بالغ است اما در پایان سه ماه به حدود نصف (%۵۵) اندازه فرد بالغ میرسد.
علاوه بر این سرعت رشد مغز در نوزادان پسر روزانه ۲۰۰ میلیمتر مکعب بیشتر از نوزادان دختر است.
در سه ماهه اول، در میان بخشهای مختلف مغز مخچه (که در هماهنگی حرکات و تعادل نقش دارد) از سایر قسمتها سریعتر رشد می کند و دو برابر می شود اما هیپوکامپ (که در حافظه نقش دارد) کندترین رشد را دارد و در این مدت فقط ۴۷ درصد رشد میکند.
این تحقیق نشان داد طولانی بودن زمان بارداری بر اندازه مغز تاثیر می گذارد و نوزادانی که یک هفته دیرتر (بعد از ۳۸ هفته بارداری) به دنیا میآیند پنج درصد مغزشان بزرگتر است.
محققان میگویند در حالیکه سالهاست به رشد حجمی مغز توجه شده، رشد ساختاری آن به اندازه کافی بررسی نشده است.
در دویست سال گذشته مهمترین روش پزشکان برای بررسی تکامل مغز کودکان، اندازه گرفتن قطر دور سر بوده است اما اکنون میتوان از روشهای پیشرفته تصویربرداری مثل سیتی اسکن و MRI در استفاده کرد.
با تهیه اطلس رشد ساختاری مغز نوزادان، پزشکان قادر خواهند بود با بررسی تصاویر مغز نوزاد با این اطلس به وجود اختلال یا ناهنجاری در اوایل زندیگی پی ببرند و این در تشخیص و شناسایی نخستین نشانههای بیماری های مغز و دستگاه عصبی میتواند اهمیت حیاتی داشته باشد.
===================================
انجیر از نگاه طب سنتی
<strong>انجیر میوهای مقوی و شیرین است که نام عربی آن «تین» و نام انگلیسی آن FIG میباشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان، سوریه و فلسطین برده شده است. انجیر درختی است با برگهای زرد و پنجهای و به رنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر میرسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت میشود. درخت انجیر معمولاً از سال چهارم شروع به میوه دادن میکند و تا سن بیست سالگی میوه میدهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل میدهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای C, B, A است. انجیر منبع غنی فیبر غذایی میباشد. لیگنین یک نوع فیبر غذایی غیر محلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمدهای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
خواص انجیر
* میتوان از انجیر در درمان انواع یبوست استفاده کرد و از عوارض جانبی مسهلها مثل ناسازگاری مزاجی، وابستگی، تحریک شدید روده، گشادی کولون، دل پیچه و استفراغ در امان بود. همچنین یکی از ویژگیهای مثبت این میوه نداشتن منع مصرف در دوران بارداری یا شیردهی و قابلاستفاده بودن برای تمام سنین است. انجیر تازه برای رفع انواع یبوست سودمند است، به ویژه اگر بیمار علاوه بر یبوست دچار کمخونی باشد یا در دوره نقاهت بیماری به سر ببرد یا قصد اصلاح وزن داشته باشد.
توضیح اینکه فرد لاغر مبتلا به یبوست، باید تعدادی انجیر را به عنوان یک میانوعده اضافه، به غذای اصلی اضافه کند و فرد چاق دچار یبوست باید انجیر را به عنوان یک وعده غذا ترجیحاً صبحانه مصرف کند. در فصولی که انجیر تازه در دسترس نیست، میتوان از انجیر خشک خیسانده در آب یا گلاب یا پختهشده در شیر بهره برد.
* از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی خاص مثل رژیم کم چربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانهای استفاده کرد.
انجیر خشک تشنگیآور است. اگر با خاراگوش(افسنطین) باشد داروی استسقاء است. خوردن شربت انجیر به نفع معده است و اشتهای خوراک را کاهش دهد
* انجیر تازه از میوههایی است که حکما آن را بسیار به غذای مطلق نزدیک دانستهاند و این به این مفهوم است که از خوردن آن خون خوب با کیفیت معتدل پدید میآید.
* در مورد انجیر این نکته نیز گفتنی است که میل دهنده مواد زائد به سمت پوست است یعنی باعث دفع آنها از طریق پوست میشود. این ویژگی از دو جهت قابل توجه است یکی اینکه افراد دچار بثورات پوستی شدید (جوش) ممکن است با خوردن آن دچار تشدید بثورات شوند و دیگر اینکه یکی از بهترین گزینههای درمانی برای افراد دچار سوء مزاج بلغمی است چرا که از نظر عدهای از حکما بهترین مسیر برای دفع سموم بلغمی مسیر پوستی است.
* حکما برای انجیر خاصیت نضج و اسهال مواد بلغمی یعنی آماده سازی آنها برای دفع و نیز دفع آنها قائل شدهاند. به عبارتی انجیر یکی از بهترین گزینهها برای افراد چاق غیرگوشتی به ویژه خانمهای چاق است.
* در روایت مختلف نیز در مورد انجیر منافعی ذکر کردهاند از جمله ذکر کردهاند افزایشدهنده قوای جنسی، موثر در درمان بواسیر و نِقرِس و سردیِ مزاج و بوی بد دهان است همچنین ذکر شده که خوردن انجیر، انسدادها را نرم میکند و برای بادهای قولنج، سودمند است. جالب اینکه در روایات متذکر شده است که در روز، از آن فراوان بخورید و در شب در خوردن آن زیادهروی نکنید.
* انجیر تازه مقوی مغز و کبد، رفع کننده انسداد در کبد و طحال بوده و برای درمان بواسیر مفید است. در افراد با مزاج سرد که مبتلا به دردهای مفاصل و یا بیماری مجاری ادراری هستند مفید میباشد.
* مصلح انجیر، انیسون، ریواس و شربت بالنگ است.
انجیر در نگاه ابوعلی سینا
* انجیر تر کمی گرم و بسیار تر و آبکی است و کمتر، فایده دارویی دارد. انجیر نارسیده زداینده و سردیبخش است. لیکن شیرش چنین نیست. انجیر خشک در اول گرم و در آخر لطیف است.
* اگر انجیر خشک و برگش را با بیخ مازریون سیاه بپزند درمان گری چهارپایان است.
* افشره و برگ انجیر بسیار گرمکن و زداینده و بسیار نرمکننده است و گندیدهها را به سوی پوست میراند و سبب عرق کردن میشود و به همین علّت است که خوردن انجیر مایه آرامش گرمی بدن میشود. انجیر خشک نیز مواد را به خارج میراند و سبب عرق کردن شود.
* شیر انجیر خون گداخته را بند آرد و خون بند آمده را میگدازد.
* غذایی که از انجیر حاصل آید هرچند که به پرمایگی غذای گوشت و حبوب نمیرسد اما از مواد غذایی هر میوهای پرمایهتر است.
* انجیر نار
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#838
Posted: 16 Aug 2014 21:57
آیا سونا برای سلامتی مفید است؟
درحالی که حمام یا حمام ترک (حمام بخار مرطوب) از جنوب اروپا آمده است، سونا یا حمام گرم و خشک از اروپای شمالی می آید. اگر سونا در فرانسه رایج است دلیلش یک سنت جهانی و قدیمی است. برای بهره بردن از یک سونای امن و سالم، باید یک سری از عوارض جانبی و یک سری از فواید سونا را در خاطر داشته باشید.
▪ فواید سونا
علی رغم ترشحات غیرقابل اغماض غدد درون ریز و واکنش های فوری و سریعی که سیستم قلب و عروق (گرما جریان خون را بیشتر کرده، ضربان قلب را بالا می برد) از خود نشان می دهند، سونا عموماً برای همۀ سنین، از خردسال تا بزرگسال قابل تحمل است. طبق تحقیقات بیشمار علمی، سونای منظم برای سلامتی خطری ندارد، حتی بالعکس شستشو و پاک شدن، آرامش و آسایش را برای شخص به ارمغان می آورد، به علاوه سیستم دفاعی طبیعی بدن را نیز تقویت می کند، خصوصاً این که برای مبارزه با استرس و بیماری ها، سیستم گردش خون را به حرکت می اندازد وپوست را نیز تقویت می کند.
▪ سونای منظم در دراز مدت، تأثیرات خاصی دارد:
برخلاف آنچه که تصور می شود، سونا برای کنترل تنفس کسانی که مبتلا به فشارخون هستند و همچنین توان بخشی و دوره نقاهت بعد از سکتۀ قلبی مفید است؛
سونا همچنین می تواند برای بیماران مبتلا به آسم وبرونشیت مزمن نیز مفید باشد؛
سونا برای رماتیسم های التهابی (آرتروز، پلی آرتروئید رماتوئید)، دردهای مفصلی، کشیدگی ماهیچه ها و فیبرومیلاژیا نیز اثر بخش است؛
در بعضی موارد عفونت های پوستی مانند پسوریازیس نیز، سونا مؤثر و درمانگر است. (سونا از خشک شدن پوست جلوگیری می کند). درعوض ممکن است عرق کردن برخی موارد اگزما یا درماتیت آتوپیک (درماتیت آتوپیک عبارت است از یک بیماری التهابی مزمن پوست که غالباً با سایر بیماریهای آلرژیک مثل آسم یا تب یونجه که دستگاه تنفسی را درگیر میکنند همراه است) را تشدید کند.
▪ عوارض جانبی سونا کدامند؟
سونا برای افراد مبتلا به این بیماری ها می تواند خطرناک باشد: آنژین ناپایدار، سکتۀ قلبی و تنگی شدید دریچه آئورت. در بسیاری از موارد، در بیماری عروق کرنر، به شرطی که شرایط بیماری ثابت باشد، و در بیماری نکروز میوکارد، در شرایطی که بیماری کهنه باشد، سونا بی خطر است.
به ندرت پیش می آید که شخصی (بدون مصرف مشروبات الکلی) در طول مدت سونا با سکتۀ قلبی یا مرگ آنی مواجه شود. با اینحال به غیر از بیماری های شناخته شدۀ شدید ( مثل سرطان، بلافاصله بعد از انفارکتوس میوکارد، یا عفونت های شدید مانند سرماخوردگی یا برونشیت) بیشتر مردم عادی می توانند بدون هیچ خطری به سونا روی آورند و از فواید آن بهره مند شوند. به خاطر داشته باشید که مصرف برخی داروها مانندداروهای فشارخون قبل از ورود به سونا ممکن است عوارض جانبی جدی برای فرد به همراه داشته باشد.
▪ مصرف الکل قبل از سونا اکیداً ممنوع
مصرف مشروبات الکلی از بدترین دشمنانی است که می تواند وجود داشته باشد، چرا که افت فشار خون را تشدید می کند و باعث بروز مشکلاتی نظیر اختلال در ضربان قلب و درنتیجه ایست قلبی می شود. بنابراین ممنوعیت نوشیدن الکل از ابتدایی ترین و اصلی ترین موارد قبل از ورود به سونا است!
▪ آیا سونا لاغر میکند؟
برخلاف تصورات عامه، سونا رفتن منظم باعث لاغری نمی شود. این درست است که استفاده از سونا آب بدن را ( و نه چربی را) به شکل عرق کاهش می دهد، اما این مایعات از دست رفته سریعاً با نوشیدن آب دوباره جذب بدن می شوند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#839
Posted: 16 Aug 2014 22:00
۵ نکته درباره استفاده از عصا
عصا ها، انواع مختلفی دارند که برحسب شدت و نوع بیماری کاربرد دارد. عصای معمولی که به آن عصای C (حرف انگلیسی) هم می گویند، یکی از کاربردی ترین این وسایل است اما دیده می شود که بسیاری از افراد آن را صحیح به کار نمی برند بنابراین توجه به نکته های زیر برای کاربرد سودمند آن مفید است...
▪ عصا معمولا برای کسی استفاده می شود که دچار درد یا ضعف در ۱ یا ۲ پاست یا مشکل حفظ تعادل دارد. بیماری هایی مانند آرتروز باعث درد زانو یا مفصل ران می شوند و راه رفتن را برای افراد دشوار و دردناک می کنند. استفاده از عصای معمولی تا حدودی می تواند تحمل وزن در یک پا را کم کند و درد بیمار را کاهش دهد. در کسانی که اختلال تعادل دارند، به خصوص افراد مسن که این مساله در آنها شایع است، استفاده از این وسیله مانع سقوط و زمین خوردن می شود و می تواند از عواقب جدی مانند شکستگی و بستری طولانی مدت و حتی مرگ پیشگیری کند.
▪ بلندی عصا باید برحسب قد افراد و تا حدود برجستگی کناری استخوان ران باشد به طوری که آرنج حدود ۳۰ ۲۰ درجه خم شود.
▪ اتصال دسته عصا به تنه آن باید با زاویه حدود ۹۰ درجه و از موارد نرم پوشیده شده باشد. به طوری که تحمل وزن روی دست به راحتی انجام شود. عصا هایی که دسته مستقیم دارند مانند عصای کوهنوردی برای بیماران مناسب نیستند.
▪ بیمارانی که درد مفصل ران دارند یا به هر دلیلی تحمل وزن برایشان در یک پا دردناک است، هنگام راه رفتن باید عصا را در سمت مقابل پای دردناک به دست بگیرند و هنگام حرکت، عصا و پای دردناک را به جلو ببرند و پس از تکیه بر عصا و تحمل وزن نسبی در پای دردناک، پای سالم را جلو ببرند. در برخی از بیمارانی که آرتروز و در هر دو زانو درد دارند؛ هر سمت که بیمار راحت تر است؛ عصا را دست می گیرد.
▪ در بیمارانی که لازم است تحمل وزن خیلی کمی روی پای مبتلا داشته باشند یا کلا وضعیت پا هنگام راه رفتن بدون تحمل وزن باشدلازم است از یک جفت عصای زیر بغل استفاده و روش صحیح راه رفتن با آن هم به بیمار آموزش داده شود. انواع دیگر عصاها و وسایل کمکی دیگر هم وجود دارد که هر کدام استفاده خاص خود را دارند و پزشک آنها را برای بیمار تجویز می کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ارسالها: 12930
#840
Posted: 16 Aug 2014 22:03
عوامل خطر بروز ریفلاكس
اختلال پاك شدن مری از اسید
مدت زمانی كه pH مری كمتر از 4 باقی میماند، زمان پاك شدن اسید از مری نامیده میشود. طولانی شدن زمان پاك شدن اسید در نیمی از بیمارانی كه ازوفاژیت دارند، دیده شده است. افرادی كه مبتلا به فتق سوراخ مری از یافراگم هستند طولانیترین زمان پاك شدن اسید از مری را دارا هستند. حركات دودی مری باعث پاك شدن اسید از مری میشود. اختلالات حركتی مری، میتواند موجب ازوفاژیت شود. اینكه آیا ازوفاژیت منجر به اختلالات حركتی مری میشود یا یك اختلال حركتی زمینهای عضلات صاف، فرد را مستعد به بیماری ریفلاكس میكند، مشخص نیست.
اختلالات ترشح بزاق
بزاق یك قلیای ضعیف با pH 4/6 تا 8/7 است كه میتواند مقادیر كم اسید باقیمانده در مری را خنثی كند، ولی در خنثی كردن مقادیر زیاد اسید مؤثر نیست. كاهش بزاق در طی خواب علتی برای ایجاد دورههای ریفلاكس شبانه است كه زمان پاك شدن اسید از مری را طولانی میكند.
خشكی دهان كه عامل كاهش ترشح بزاق است همراه با طولانی شدن زمان تماس مری با اسید و ایجاد التهاب در مری است. مصرف سیگار نیز باعث طولانی شدن زمان پاك شدن اسید از مری به علت كاهش بزاق میشود. علاوه بر این نیكوتین سیگار با كاهش فشار اسفنكتر تحتانی مری، ریفلاكس ایجاد میكند.
تأخیر در تخلیه معده
تأخیر در تخلیه معده از علل مهم ایجاد بیماری بهخصوص در بیماران دیابتی با نوروپاتی اتونومیك است. در این بیماران تخلیه مواد جامد به كندی انجام میشود.
ترشح بیش از حد اسید معده
اسید و پپسین از عوامل مهم در ایجاد آسیب مخاطی به علت برگشت محتویات معده به مری هستند. در مطالعات حیوانی نشان داده شده كه اسید به تنهایی سبب آسیب خفیفی میشود، در حالی كه تركیب اسید با مقادیر كم پپسین، سد محافظتی مخاط معده را تخریب كرده و باعث نفوذپذیری بیشتر مخاط به یون H+ شده و تغییرات مخاطی ایجاد میكند. هر چند میزان ترشح پایه و ماكزیمم اسید در بیماران مانند افراد طبیعی است، اما دورههای ریفلاكس اسید و مدت زمان تماس مری با اسید بیشتر است. برگشت محتویات قلیایی دوازدهه كه حاوی اسیدهای صفراوی است نیز به مخاط مری آسیب میرساند. به نظر میرسد صفرا یك اثر تشدیدكننده در آسیب ناشی از ریفلاكس اسید در مری دارد.
عوامل خطر بروز ریفلاكس
حاملگی با كاهش فشار اسفتكتر تحتانی مری در نتیجه اثرات استروژن و پروژسترون و نیز اثر مكانیكی ناشی از فشار رحم حامله باعث افزایش ریفلاكس میشود. 30 تا 80 درصد زنان حامله از سوزش پشت جناغ سینه به خصوص در سه ماهه اول حاملگی شكایت دارند. بسیاری از بیماران مبتلا به اسكلرودرمی دچار بیماری ریفلاكس و عوارض آن هستند. فیبروز عضلات صاف در این بیماری سبب كاهش فشار اسفنكتر تحتانی مری شده و موجب از بین رفتن حركات طبیعی مری میشود.
در بیماری زولینگر الیسون به علت تشرح بیش از حد اسید و حجم زیاد ترشحات معده، بیماری ریفلاكس و عوارض آن، بیشتر دیده میشود. عمل جراحی برای درمان آشالازی، گذاشتن لولة نازوگاستریك جهت تغذیه به مدت طولانی و چاقی به علت تداخل در عملكرد طبیعی اسفنكتر تحتانی مری نیز میتوانند سبب بیماری ریفلكس شوند. مصرف سیگار، الكل، و عدههای غذایی حجیم چرب، شكلات، مركبات و نوشیدنیهای حاوی اسیدسیتریك، غذاهای ادویهدار، تركیبات گوجه فرنگی، قهوه ، چای ، نوشابههای گازدار ، فاصله زماین كوتاه بین مصرف غذا و درازكشیدن، ورزشهای سنگین از جمله عوامل خطر بروز بیماری ریفلاكس هستند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
ویرایش شده توسط: pixy_666