انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 54 از 64:  « پیشین  1  ...  53  54  55  ...  63  64  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره یک)



 
زگیل وامراض قارچی،شایع‌ترین بیماریهای‌ قابل سرایت دراستخرها

یک متخصص پوست با بیان این که شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در هنگام استفاده از استخرها در فصل تابستان، بیماری‌های عفونی است، تاکید کرد: این بیماری‌ها معمولا بر اثر استفاده از وسایل مشترک ایجاد می‌شود.

دکتر شیده یزدانیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت:‌ از جمله شایع‌ترین بیماریهای عفونی که بر اثر استفاده از استخر ایجاد می‌شود، بیماری‌های قارچی و زگیل‌ها هستند.

وی در ادامه به علائم این بیماری‌ها اشاره و اظهار کرد: علائم بیماری‌های قارچی بستگی به محل ایجاد شدن آن دارد، اما عموما به واسطه استفاده از دمپایی‌های مشترک در کف پاها و لای انگشتها ایجاد می‌شود. قرمزی، پوسته دادن، ترشح و لیچ افتادگی بین انگشتها از جمله علائمی است که می‌توان بدان اشاره کرد.

وی افزود: زگیل‌ها ضایعاتی هستند که در کف پاها ایجاد ‌شده معمولا دردناک و با خونریزی همراه هستند و به دلیل مسری بودن،‌ در صورتی که به موقع مداوا و درمان نشوند، به قسمت‌های دیگر نیز سرایت پیدا می‌کنند.

دکتر یزدانیان مهمترین راه جلوگیری از این بیماری‌ها را پیشگیری عنوان کرد و افزود: استفاده از حوله، دمپایی و لباس مخصوص فرد، دوش گرفتن قبل و بعد از استفاده از استخر، استفاده از حوضچه‌های حاوی مواد ضد عفونی کننده و استفاده از لوسیون‌های مخصوص بدن می‌تواند به پیشگیری بیماری‌ها کمک بسزایی کند.

وی با بیان این که میزان استفاده از کلر در استخرها بایستی در حد متعادل باشد، گفت: بیماری دیگر شایع در این زمینه، خشکی، زبری و خارش پوست یا آلرژی است که در واقع در ارتباط با کلر می‌باشد.

یزدانیان در پایان تصریح کرد: با توجه به مسری بودن بیماری‌های پوستی ناشی از استفاده از استخر، افراد حتما می‌بایست مسائل بهداشتی را رعایت کرده و در صورت ابتلا به بیماری ها به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اینکه سایر افراد مبتلا نشوند.
hi dr!
     
  

 
مواد غذایی که چهره شما را زیباتر می کند



همان طور که می گویند شما همان چیزی هستید که میل می کنید درست غذا خوردن به حفظ یک زندگی سالم و در عین حال حفظ چهره ای سالم کمک می کند .وقتی احساس خوبی در مورد چیز هایی که میل میکنید دارید و زمانی که موادی که مصرف می کنید برا یشما مفید است . این شانس را دارید که از چهره ای که می خواهید بر خوردار باشید در اینجا ده ماده غذایی که نه تنها به شما کمک میکند احساس خوبی داشته باشید بلکه کمک می کند چهره ای فوق العاده نیز داشته باشید معرفی می شود:

آب

نوشیدن مقادیر کافی آب در هر روز به پوست کمک می کند که ظاهری صاف نرم انعطاف پذیر و جوان تر داشته باشید. وقتی بدن را هیدراته(دارای آب) نگه میدارید ظاهر کلی شما از نظر بافت پوست مو ناخن ها بهبود می یابد. اگر احساس رم می کنید ممکن است به دلیل افزایش میزان سدیم بدن شما باشد. افزایش دریافت آب به خروج سدیم از بدن کمک می کند.

ویتامین c

ویتامین c به بدن کمک میکند تا با عفونت ها و بیماری ها مبارزه نماید . این ویتامین سیستم ایمنی را تقویت کرده و نیز بهبود بیماری ها را تسریع میکند.آیا می دانید که ویتامین c برای ساختن کلاژن ضروری است؟کلاژن به پوست کمک می کند تا الاستیک و در عین حال محکم باقی مانده و در نتیجه پوست بدون چروک باقی بماند.مرکبات توتها گوجه فرنگی گل کلم و کلم بروکلی همگی از جمله مواد غنی از ویتامین c هستند.

چای سبز

چای سبز غنی از آنتی اکسیدان ها است. همچنین نشان داده شده است که مسبب کاهش سطح کلسترول تقویت عملکرد ایمنی و کاهش ریسک ابتلا به برخی از انواع سرطان ها می شود.با مصرف چای سبز شما متوجه کاهش وزن خود می شوید . در حالی که از کافئین دریافتی خود نیز احساس رضایت می کنید.
سویا

پروتئین های سویا غنی از آمینو اسید ها ویتامیتE و بسیاری از آنتی اکسیدان ها هستند. این موارد موجب می شوند که پوست مرطوب و بدون چروک باقی بماند.

اسید های چرب ضروری

اسید های چرب ضروری (SAFE) مانند امگا ۳ و امگا ۶ که به عنوان چربی های خوب شناخته می شوند به عملکرد سلولی کمک می کنند.مانند سایر غذا های مفید اسید های چرب ضروری به سلول ها کمک می کنند تا اعمالشان را به درستی انجام داده و از این رو سبب پاکسازی پوست جلوگیری از ایجاد لک های پوستی کاهش چروک ها بهبود و سلامت مو و رشد ناخن می گردند.

شیر

شیر غنی از کلسیم ویتامین هایB12 B2 و D است و کلسیم به همراه ویتامینD که افزایش دهنده جذب کلسیم میباشد به حفظ استخوان های محکم و دندان هایی سالم کمک می کند.
ویتامین هایB12 B2برای رشد گلبول های قرمز خون که حاملین اکسیژن مورد نیاز سلول ها هستند ضروری است این مواد کمک می کنند تا پوست و مو سالم تر و زنده تر به نظر برسند.

سبزیجات سبز

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ غنی از ویتامین های C E Aو آهن و فیبر هستند . ما قبلا در مورد فواید ویتامین C صحبت کرده ایم دریافت ویتامیتن های E وA نیز به همان میزان برای زیبایی چهره مهم است.

ماست

از آنجا که ماست یک فراورده لبنی است تماو خواص شیر برای آن قابل ذکر است. ماست همچنین حاوی باکتری های مفیدی است که به هضم مواد غذایی کمک کرده سیستم ایمنی را تقویت کرده و زمانی که به عنوان ماسک استفاده می شود می تواند سبب آب رسانی و پاک سازی پوست شود.

سیر

مطالعت نشان داده که این ماده غذایی اعجاب انگیز سبب کاهش فشار خون کاهش کلسترول و حتی پیشگیری از سرطان میشود . این ماده غذایی سر شار از آنتی اکسیدان ها است که کمک می کنند شما جوان بمانید.

شکلات

شاید شکلات بهترین ماده غذایی برای حفظ سلامتی در دنیا نباشد اما از طریق افزایش میزان اندورفین ها و سروتونین ها اثرات مثبتی بر خلق و خوی شما می گذارد. و سبب آرامش و احساسی خوشایند در شما می شود.
hi dr!
     
  

 
علل قابل توجه تیرگی زیر چشم‌ها و درمان آن


آقای دکتر، زیر چشمانم همیشه تیره است شما نمی‌دانید علت این تیرگی چیست؟ آقای دکتر، ممکن است گودی زیر چشمانم ارثی باشد؟دکتر، زیر چشمانم همیشه گود رفته است اما مدتی است این گودی تیره شده و روی چهره‌ام تاثیر خیلی بدی گذاشته است. آیا می‌شود کاری کرد؟

اینها پرسش‌هایی است که شما کمابیش با آنها آشنا هستید. سوالاتی که بیشتر از روی ناامیدی مطرح می‌شود و پاسخ چندان امیدوارکننده‌ای ندارد.
آیا واقعا برای چنین افرادی هیچ کاری نمی‌توان کرد؟
برای پاسخ به این سوال بد نیست کمی راجع به این بیماری بیشتر بدانیم. بیماری تیرگی زیر چشم یک بیماری ایدیوپاتیک است. به این معنا که علت بیشتر آنها ناشناخته است البته بسیاری از مبتلایان سابقه خانوادگی مثبتی دارند اما از شایع‌ترین علل قابل توجه تیرگی زیر چشم‌ها می‌توان به انواع آلرژی‌ها اشاره کرد. آلرژی انواع گوناگونی دارد و از یک حساسیت ساده به بوی گل، گوجه‌فرنگی و یا گردن‌آویز شروع می‌شود و به آلرژی به پنی‌سیلین، دود سیگار و هوای آلوده و یا حتی به چهره رئیس اداره ختم می‌شود. بدیهی است درمان آن، استفاده از یک آنتی‌هیستامین نیست و تنها باید از ماده حساسیت‌زا دوری جست.
دومین علت شایع کبودی زیر چشم اختلالات خواب است. خیلی‌‌ها عقیده دارند که یک خواب ۳ تا ۴ ساعته طی شبانه‌روز جوابگوی نیاز آنها به خواب است اما در واقع این‌طور نیست و این افراد به‌خاطر داشتن نیروی جوانی، از ذخیره انرژی خود برای سر حال بودن استفاده می‌کنند، غافل از اینکه این ذخیره انرژی تمام‌شدنی نیست. کبودی زیر چشم‌ها می‌تواند اولین علامت تمام شدن این ذخیره محدود باشد. پس اگر رختخواب گرم و نرمی دارید حتما ۷ تا ۹ ساعت در شبانه‌روز را به خوابیدن روی آن اختصاص دهید.
● خواب داریم تا خواب
عده دیگری که اتفاقا همین مقدار در شبانه‌روز می‌خوابند نیز از چشمان کبود خود ناراحت هستند. درست است که آنها ۷ تا ۹ ساعت می‌خوابند اما چه خوابی؟ کیفیت خواب مهم‌ترین عامل در سرحال بودن و بیمه‌ شدن در برابر بیماری‌هاست. خیلی‌ها عادت دارند نقشه‌های روزمره خود را در خواب حلاجی کنند. متن سخنرانی‌ها، متن قراردادها، نوع برخوردها، لوازم مورد نیاز منزل و حساب و کتاب‌های بانکی و دفتری همه و همه مواردی نیستند که بشود آنها را در خواب حل و فصل کرد.
علاوه بر این، کسانی هستندکه مشکلات چندانی برای حل کردن در زمان خواب ندارند (هرچند تعداد این افراد از انگشتان دست نیز کمتر است) اما این <مرفهین بی‌درد> به گونه‌ای دیگر خواب خود را آشفته می‌کنند و آن مصرف انواع داروهای خواب‌آور یا محرک است.
● آگهی
اشتباه نکنید، منظورم از این داروها فقط الکل یا قرص اکس نیست. قهوه هم می‌تواند خواب ناز شما را برهم زند.
بیماری‌های هورمونی، عاطفی، روحی روانی و تغذیه‌ای نیز نقش مؤثری در بروز تیرگی زیر چشم دارند اما شاید بتوان کاهش وزن‌های ناگهانی به علت رژیم‌های نامتعارف را نیز ازجمله علل مهم افتادگی چین و چروک صورت و تیرگی زیر چشم دانست.
● راه حل
اولین و بهترین راه، حل مشکلات یاد شده است. هرچند در موارد مادرزادی حل مشکل چندان آسان به‌نظر نمی‌رسد. استفاده از ماسک‌های شبانه علاوه بر فراهم‌آوردن محیطی مغذی و مرطوب برای پوست صورت، باعث ایجاد آرامش مضاعف برای شما می‌شود. این امکان را برای پوست شما مهیا می‌کند که پس از یک روز خسته‌کننده کاری پوست خود را در بهشت میوه‌ها با گل و بلبل تنها بگذارید. زمانی این تاثیرات دوچندان می‌شود که در ماسک‌ خود از مواد آنتی‌اکسیدان یا ضد پیری نیز کمک گرفته شود.
پوست خیار یکی از این مواد معجزه‌آساست، بنابراین لازم نیست تا شب صبر کنید.
همین حالا دست به کار شوید و اگر مشغول پوست‌کندن خیار هستید دست نگه دارید. به جای اینکه این پوست باارزش را از روی خیارتان بردارید آن را به صورت نوارهای پهنی برش دهید و زیر چشمانتان بگذارید. البته بهتر است به آنها نمک نزنید!
از ظهر گذشته و تنها پس از یک چرت کوتاه برای کار آماده می شوید. آیا تا به حال نوشیدن یک فنجان چای داغ را فراموش کرده‌اید؟ از این به بعد گذاشتن چای کیسه‌ای نیمه‌گرم در زیر چشمانتان را هم فراموش نکنید، چرا که چای با داشتن مقادیر زیادی تانن تاثیر خوبی بر کاهش ورم و بازشدن رنگ صورت شما دارد.
صبح که از خواب بیدار می‌شوید صورتتان را با آب خنک بشویید.
این باعث می‌شود رگ‌های خونی زیر چشمان شما به یک باره بر اثر سردی آب منقبض و پس از چند دقیقه به صورت واکنشی متورم شود. افزایش خون‌رسانی درمان اصلی کبودی زیر چشم است.
امروزه روش جدیدی به نام مزوتراپی با بهره‌گیری از جدید‌ترین و مؤثرترین داروهای موجود توانسته است در درمان کبودی و پف زیر چشم گام موثر بردارد. از بین این داروها می‌توان به ویتامین k، رتینول، ویتامین C، داروهای بازکننده عروق خونی مثل آرتی شوک، انواع اسیدهای میوه‌ای مثل گلیکولیک اسید و مواد مغذی برای سلول‌های پوستی شامل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه ضروری برای فعالیت سلول‌های پوستی اشاره کرد.
البته این مواد پیش از این در انواع کرم‌ها و لوسیون‌های دور چشم به‌کار رفته و امتحان خود را پس داده‌اند اما از آنجایی که جذب این مواد از روی پوست با محدودیت‌هایی رو به رو است، تزریق زیر پوستی آنها به روش مزوتراپی درمان را بسیار مطمئن‌تر کرده است.
یکی دیگر از داروهای پرمصرف در تیرگی زیر چشم، مواد پرکننده و آب‌رسان است که قادر است خشکی و گودافتادگی پوست زیر چشم‌ها را به شکل قابل قبولی ترمیم کند.
علاوه بر مزوتراپی، قطع یا حداقل کاهش مصرف سیگار، کاهش مصرف نمک و مصرف سبزی‌ها و میوه‌های حاوی مواد آنتی‌اکسیدان مثل اسفناج نیز توصیه می‌شود.
استفاده از پدهای گرم و سرد به‌صورت متوالی برای تحریک عروق خونی زیر چشم نیز روش مناسبی است، به شرط اینکه پدها خیلی داغ یا سرد نباشند.
hi dr!
     
  

 
استخرهای روباز دشمن یا دوست پوست شما

مطلبی جامع و جالب درباره مضرات استخرهای روباز و مفهوم علمی و صحیح SPF در کرمهای ضد آفتاب که باید در فصل گرما بدانیم…
دو عارضه ی مهم پوستی در استخرهای روباز ملاحظه می شود که در استخرهای سرپوشیده دیده نمی شود:
۱- خشکی پوست
۲- عوارض آفتاب
خشکی پوست:به علت جریان هوا در محل استخرهای روباز، چنانچه فرد بعد از شنا خود را خشک نکند و نپوشاند، به تدریج دچار خشکی پوست می شود، خصوصا افرادی که پوست خشک دارند و یا دارای زمینه آتوپیک (اگزمای ارثی) هستند.
این گونه افراد، خصوصاً آتوپیک ها، بعد از استخر احساس سوزش و خارش در پوست می کنند و می بایست علاوه بر خشک کردن بدن و پوشاندن آن، از کرم های مرطوب کننده و نرم کننده نیز استفاده نمایند.
عوارض آفتاب:تماس بیش از حد و مستمر پوست با نور آفتاب، ممکن است باعث سرطان پوست، پیری زود رس پوست و لک پوستی گردد. هر چند تماس پوست بدن با نور آفتاب جهت استحکام استخوان های بدن ضروری است، ولی تماس مداوم و بدون حفاظ در طولانی مدت می تواند به عوارض فوق بیانجامد.
امروزه عوامل محافظت از نور آفتاب به طور وسیع هم در پیشگیری و درمان بیماری های پوستی ناشی از آفتاب و هم به منظور زیبایی به کار می روند. این عوامل به تعداد زیاد و با تنوع فراوان به منظور محافظت از پوست و پیشگیری از صدمات تابش نور آفتاب به مدت طولانی در نواحی باز بدن، خصوصاً در صورت و پوست سر افراد طاس و دست ها وجود دارند.
مهم ترین فایده مصرف کرم های ضد آفتاب را پیشگیری از سرطان های خطرناک پوست و پیری زودرس چهره می دانند. امروزه کرم ها و یا لوسیون های ضد آفتاب مقاوم در برابر آب مناسبی ساخته اند که به راحتی در استخرها قابل استفادهاند و با آب پاک نمی شوند.
مواد شیمیایی موثر برای محافظت در برابر نور آفتاب، نه فقط در کرم های ضد آفتاب بلکه در لوسیون های صورت، روژ لب، مرطوب کننده های پوست و محصولات مورد مصرف برای مو موجود بوده و مصرف روزانه آنها باعث حفاظت پوست در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید می شود.
مصرف یک لایه کرم یا لوسیون ضد آفتاب استاندارد، حدود ۲ تا ۳ ساعت پوست را در برابر خطر آفتاب حفظ می نماید. بدیهی است چنانچه استفاده از استخر یا دریا در طولانی مدت باشد، باید هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار مصرف موضعی ضد آفتاب را تجدید کرد. خصوصاً پوست کودکان در برابر آفتاب بسیار حساس تر از پوست بالغین است و ثابت شده است کودکانی که از طفولیت در معرض مستقیم نور آفتاب بدون حفاظ مناسب بوده اند، خطر ایجاد سرطان های پوستی در آنها بیشتر از بالغینی است که بعد از بلوغ در معرض طولانی مدت تابش آفتاب قرار داشته اند.
نکته ای که اغلب مورد سوال مردم است، قدرت حفاظت کرم های ضد آفتاب است که با کلمه SPFیا SUN PROTECTION FACTOR مشخص می شود و اغلب مردم گمان می کنند که هر چه عدد نوشته شده روی کرم ضد آفتاب بیشتر باشد، به همان نسبت بیشتر از پوست محافظت می شود، به عنوان مثال کرم ضد آفتاب ۹۰ سه برابر کرم ضد آفتاب ۳۰ قدرت دارد. این باور غیر علمی و غلط است.
برای اینکه با مفهوم علمی و صحیح SPF آشنا شوید، آن را به اختصار توضیح می دهیم:
برای محاسبه میزان محافظت هر نوع کرم یا لوسیون ضد آفتاب باید عدد ۱۰۰ را بر عدد SPF تقسیم کنید و حاصل را از عدد ۱۰۰ کم کنید. عدد به دست آمده میزان محافظت را نشان می دهد. به عنوان مثال کرم ضد آفتاب ۳۰ این گونه است:
۳/۳ = ۳۰: ۱۰۰
۱۰۰-۳/۳=۹۶/۷
یعنی میزان محافظت کرم ۳۰ در برابر آفتاب۹۶/۷ درصد است.
حال برای کرم ۹۰ این گونه است:
۱۰۰:۹۰=۱/۱
۱۰۰-۱/۱=۹۸/۹
یعنی میزان محافظت کرم ۹۰ در برابر آفتاب۹۸/۹در صد است ، یعنی با سه برابر شدن SPF فقط حدود دو درصد به میزان محافظت پوست در برابر آفتاب افزوده می شود، در حالی که در کرم ۹۰ مجبورند از مواد بسیار قوی ضد آفتاب استفاده کنند که خود می تواند باعث عوارضی در پوست گردد.
hi dr!
     
  

 
اسپری و ژل‌های حالت دهنده موجب ریزش مو می‌شوند

یک متخصص پوست و مو گفت: استفاده بیش از حد از اسپری و ژل‌های حالت دهنده مو، موجب شکنندگی و فرسایش موی سر شده و در درازمدت نیز موجب ریزش مو می‌شود.


دکتر زهرا موسوی دزفولی، در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه خوزستان، اظهار کرد: انجام هر گونه عمل فیزیکی و شیمیایی بر روی موی سر که موجب تغییر حالت معمولی موها شود در درازمدت مضر بوده و به موها آسیب می‌رساند.


وی افزود: اسپری و ژل‌های حالت دهنده مو نیز از مواد شیمیایی ساخته شده‌اند و با ایجاد تغییر در بافت مو و کاهش انعطاف پذیری آنها، موجب حالت گرفتن موی سر می‌شوند، ولی در درازمدت موجب فرسایش و ریزش مو می‌شوند. استفاده مکرر از این مواد، موجب پوسته شده پوست سر، ایجاد مو خوره و آسیب به ریشه مو می‌شود.
این متخصص پوست و مو در پایان توصیه کرد: تا حد امکان برای حالت دادن مو از موادشیمیایی استفاده نشود و در صورت استفاده، در پایان روز و پیش از خواب حتما استحمام کنند.

=====================

قیچی کردن مو باعث تشدید موخوره می‌شود

یک متخصص پوست و مو گفت: قیچی کردن مو در زمان موخوره باعث تشدید آن می‌شود.
دکتر محمدتقی نور بالا اظهار داشت: زمانی که مو حالت خورگی پیدا می‌کند باید عوامل ایجاد آن مانند سشوار زیاد، استفاده از حنا و صدر شناسایی و محدود شود و زمانی که مو به حالت نرمال و عادی برگشت قسمت مو خوره آن قیچی شود.

وی تصریح کرد: تغییر رنگ مو به حالت کدر و خاکی، شکننده و پیچیده شدن آن از علائم خشکی مو است که به علت کم بودن چربی پوست سر و یا خشک بودن آن اتفاق می‌افتد.
دکتر نور بالا ادامه داد: عوامل محیطی، شستشوی مکرر، استفاده از شامپوها و صابون‌های غیراستاندارد، استفاده از آب داغ در زمان استحمام از جمله عواملی است که باعث خشکی مو می‌شود. همچنین با توجه به این که موهای بلند، زمان بیشتری را برای رساندن چربی به سطح مو نیاز دارند، با شستن مجدد، مو فرصت کافی را برای رساندن چربی از ساقه بر قسمت انتهایی نمی‌یابد و در نتیجه مو خشک می‌شود.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: بطور کلی موهایی که ساقه گرد و بیضی شکل دارند، چربی کمتری را جذب می‌کنند.
وی با بیان این که خشکی مو باعث شکنندگی مو از قسمت ساقه و در نتیجه ریزش آن می‌شود، بیان داشت: افراد می‌توانند پس از گذشت ۴۸ ساعت از زمان استحمام با مالش انگشت خود به کف سر و سپس کشیدن همان انگشت به روی کاغذ، وضعیت خشکی، چربی و یا معمولی بودن موی خود را بسنجند.
این متخصص پوست مو در پایان گفت: افراد دارای موهای خشک می‌توانند متناسب با میزان خشکی آن، انتهای ساقه موهای خود را هفته‌ای یک بار با روغن زیتون، نارگیل و یا بادام چرب کرده و توجه داشته باشند که این روغن‌ها به پوست سر نرسد.

========================

سفید شدن مو تنها به علت بالا رفتن روزهای زندگی نیست

هیچ وقت این سوال برایتان پیش آمده است که چرا موهایمان سفید می‌شوند؟ یا اینکه در چه سنینی باید موهایمان سفید شود؟
دکتراکبر اجرایی در وبلاگ "سروهای سرافراز" به نشانی http://asir.parsiblog.com نوشته است: واقعیت این است که سفید شدن مو، هیچ ربطی به نوع رنگدانه موجود در بدن ما یا به عبارتی تیره یا روشن بودن موهایمان ندارد. این اتفاق برای همه می افتد، به روایتی دیر یا زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد!
سفید شدن موها در مردان در حدود سی سالگی حدود و در زنان در سی و پنج سالگی رخ می دهد. سلول‌های حاوی رنگدانه هر ده سال، حدود ده تا بیست درصد از ظرفیت تولید رنگ خود را از دست می‌دهند. کمبود فلزاتی همچون منگنز، روی، تیتانیوم، آهن و مس ازعوامل اصلی در سفید شدن و شکنندگی موها به حساب می آیند.
اگر چه سفید شدن موها یکی از آشکارترین نشانه های افزایش سن است، اما همیشه سفید شدن مو تنها به علت بالا رفتن روزهای زندگی نیست و عوامل دیگری همچون کمبود ویتامین ها، بیماری های تیروئید، بیماری‌های سیستم ایمنی، مصرف دخانیات (سرعت سفید شدن مو درسیگاری ها، چهار برابر افراد غیر سیگاری است)، کم خونی، رژیم‌های سخت و طولانی مدت، عوامل ارثی، بیماری‌های خونی و افزایش گلبول‌های سفید نیز باعث سفیدی زود هنگام و بیش ازحد موها می شوند.
در تعریف، سفیدشدن موی انسان سفید پوست زودتر از بیست سالگی و سفید شدن موی افراد سیاه پوست زودتراز سی سالگی را، سفید شدن زودرس مو می گویند. البته نسبت تغذیه و ژنتیک نیز تاثیر به سزائی در چگونگی سفید شدن موها دارند. ازطرفی در برخی افراد موها بسیار زود شروع به سفید شدن می کند که باید گفت شروع این اتفاق بستگی به ژنی دارد که از والدین خود به ارث می بریم. برخی افراد تصورمی کنند یک فشارعصبی شدید یا هول و هراس ناگهانی باعث می شود موها سریع تر سفید شوند، اما دیدگاه‌های علمی این ادعا را اثبات نمی کنند.
علاوه بر عوامل ذکر شده مصرف بعضی ازشامپوها و دیگر مواد شیمیایی نیز می تواند بر سفید شدن موها تاثیر بگذارد.
hi dr!
     
  

 
آشنایی با جوش های سر سیاه و روش درمان آن

آغاز بلوغ برای خیلی از دختران و پسران سن بحرانی است که خیلی از آنها به تغییرات بدنی و پوستی خود حساسیت بیشتری پیدا می‌کنند و همیشه نگران ظاهر خود هستند. با شروع بلوغ علاوه بر تغییرات جسمی و بدنی، تغییرات زیادی در پوست نوجوانان مخصوصا پوست صورت آنها ایجاد می‌شود که چون بیشتر در معرض دید دیگران و حتی عامل قضاوت ظاهری است، در صورتی که پوست صورت دچار مشکلاتی باشد، ممکن است سبب نگرانی و ناراحتی نوجوان شود…
یکی از این تغییرات پوستی، وجود منافذ پوستی بیش از حد باز است که می‌تواند ظاهری نازیبا را در پوست صورت ایجاد کند.

این منافذ آزاردهنده
قبل از رسیدن به سن بلوغ منافذ پوستی در دختران و پسران به یک اندازه است و اگر این منافذ با هم اختلافی داشته باشند به دلایل ژنتیکی است اما معمولا با هم تفاوتی ندارند اما بعد از بلوغ و بعد از ترشح هورمون‌ها مخصوصا هورمون آندروژن، فعالیت بیشتری پیدا کرده و روی غدد چربی تاثیر مستقیم گذاشته و این غدد بزرگ و ترشح آنها بیشتر می‌شود. در مردان بعد از بلوغ ترشح این هورمون بیشتر از زنان است. به همین دلیل مردان پوست چرب‌تری دارند. غیر از هورمون آندروژن که مهم‌ترین عامل موثر در غدد چربی است، عوامل ژنتیکی هم سبب می‌شود تا افراد نسبت به این هورمون حساسیت بیشتری پیدا کنند.

وقتی منافذ بسته می‌شود
منافذ پوستی حالتی طبیعی برای پوست است اما بزرگ یا کوچک بودن آنها بسته به عوامل هورمونی و استعداد ژنتیکی است. اما انسداد این منافذ پوستی باعث می‌شود تا چربی بیش از حد بدن از آن خارج نشده و ترشحات در زیر پوست باقی بمانند و ایجاد عفونت کرده یا جوش‌های چرکی را به وجود آورند بنابراین استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی و کرم‌ها بدون مشورت با پزشک برای پنهان کردن این منافذ نه تنها کار درستی نیست بلکه عاملی برای تشدید مشکلات پوستی است.

راهی برای درمان
بهترین راه کاهش دادن اندازه این منافذ کم کردن تعریق و کاهش چربی‌سازی بدن است بنابراین می‌توان بخشی از چربی‌سازی بدن را که تحت تاثیر رژیم غذایی است، با کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ‌کردنی کاهش داد. کاهش تعریق راه دیگری برای کنترل اندازه این منافذ است اما بخشی که مربوط به هورمونی‌ها و ژنتیک باشد، قابل تغییر نیست. چرب بودن پوست را به طور موقت و نه دایم می‌توان کنترل کرد. با شستشوی به اندازه و البته نه زیاد پوست یعنی روزی ۲ تا ۳ بار با صابون‌های اسیدی می‌توان کمی از چربی پوست را کاهش داد. شستشوی زیاد پوست سبب خشک شدن و فعالیت بیشتر غدد چربی و در نتیجه تولید چربی بیشتر می‌شود. پس از شستشو و در فواصل صابون زدن نیز می‌توانید از لوسیون‌های چربی‌زدا استفاده کرده و با پنبه‌ روی منافذ بمالید. با افزایش سن و بعد از ۳۰ تا ۳۵ سالگی به طور طبیعی با کاهش فعالیت هورمون‌ها از شدت تعریق و تولید چربی کاسته شده و این منافذ خود به خود کوچک‌تر می‌شوند.

جوش‌های سرسیاه
جوش‌های سرسیاه اولین قدم ایجاد جوش‌های جوانی در کسانی است که پوست چرب دارند و در سنین بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی شایع هستند. جوش‌های سرسیاه، جوش‌های معمولی سربسته‌ای هستند که به علت تنگی منافذ پوست به بیرون تخلیه نمی‌شوند. این جوش‌ها به دلیل تجمع چربی به وجود آمده و در مردان شایع‌تر هستند.
جوش‌های سرسیاه تحت عنوان کومودون‌های باز اولین گام برای ایجاد جوش بوده و قبل از اینکه باکتری‌ها خلل و فرج و روزنه‌‌های پوست را مورد حمله قرار دهند، تشکیل می‌شوند. بعد از آن ممکن است جوش قرمز و جوش چرکی ایجاد شده حتی به شکل کیست نمایان شود. افزایش بیش از حد چربی به مسدود شدن روزنه‌های پوستی منجر شده که متعاقبا به ایجاد توده‌ای از چربی منجر می‌شود که وقتی در معرض هوا قرار می‌گیرد به رنگ سیاه تبدیل می‌شود. استفاده از برخی کرم‌ها و لوازم آرایشی حتی سبب بدتر شدن این جوش‌ها می‌شود. در اثر افزایش هورمون‌ها و عدم پاکسازی مناسب پوست، سلول‌های مرده در روزنه‌های پوست تجمع می‌یابند و باعث مسدود شدن روزنه و عدم خروج چربی می‌شوند. آرایش کردن زیاد و استفاده بیش از اندازه از کرم‌ها و ضدآفتاب‌ها هم تاثیر زیادی در بروز انسداد منافذ و جوش‌های سرسیاه دارند.

توصیه‌هایی ضدجوش سرسیاه
پاکسازی منظم پوست، اولین شرط برای عدم به وجود آمدن این جوش‌ها است. اگر پوست به خوبی تمیز نشود، آلودگی‌های بیشتری جذب می‌کند و ابتدا جوش‌هایی به رنگ زرد و سپس سیاه ایجاد می‌شود. برای آرایش از فرآورده‌های مخصوص پوست چرب استفاده کنید. پودرهای صورت برای پوست چرب به ویژه آنهایی که جوش می‌زنند، مناسب‌ترند. پودرهای نرم و فشرده در این مورد بهترند. این پودرها چربی پوست را به خود جذب می‌کنند. می‌توان در زیر آنها از لوسیون‌های آرایشی بدون چربی استفاده کرد. پودرهای آرایشی نباید روی کرم‌ها و پمادهای چرب استفاده شود. برای پاک کردن مواد آرایشی از صورت، بهترین راه شستشو با آب و صابون است. همچنین می‌توان از شیرپاک‌کن و لوسیون‌های مخصوص پاک کردن مواد آرایشی هم استفاده کرد.
hi dr!
     
  

 
علت تعریق بدن در هنگام ورزش چیست ؟



عامه مردم به اشتباه بر این باورند که اگر بدن در طول انجام حرکات ورزشی تعریق نداشته باشد انجام آن تمرینات بی فایده است و عرق کردن رابطه مستقیم با مقدار کالری مصرفی بدن و مفید بودن و سازندگی حرکات ورزشی دارد.



برای اثبات نادرست بودن این باور، علت تعریق و رابطه آن را با حرکات ورزشی مورد بررسی قرار می دهیم.
باید توجه داشت که بدن انسان مانند تمامی موتورها عمل می کند و بی وقفه در حال انجام کار است و تولید حرارت می کند، هر چه ماهیچه ها بیشتر منقبض و منبسط شوند مقدار حرارت تولید شده نیز افزایش می یابد. بنابراین اگر راهی برای خنک شدن بدن وجود نداشته باشد بعد از بیست دقیقه بر اثر بالا رفتن درجه حرارت بدنمان از هوش خواهیم رفت.
اولین راه خنک شدن بدن دفع حرارت از طریق پوست است. روشهای دیگری نیز برای کاهش دمای بدن نظیر انتقال حرارت به محیط توسط دوش آب سرد و یا استفاده از کولر و دیگر وسایل خنک کننده وجود دارد ولی تعریق راه دیگری است که بدن از آن برای کاهش دمای خود استفاده می کند، آبی که در خون ما جاری است گرمای بدن را جذب می کند و به صورت عرق توسط غدد زیر پوست در سطح پوست منتشر شده و سبب خنکی ما می شود.
در مواقعی که دمای محیط بالاست اولین راه خنک شدن بدن تعریق است، حال اگر محیط مرطوب نیز باشد عرق روی پوست نمی تواند تبخیر شود و به صورت قطره های آب از بدن سراریز می شود.
میزان تعریق افراد بستگی به سن، جنسیت و فیزیک بدن آنها دارد مثلا میزان تعریق بدن زنان از مردان کمتر است و با افزایش سن این میزان کاهش می یابد. اما این تفاوتها بر میزان تعریق به هنگام انجام حرکات ورزشی تاثیر چندانی ندارد و تقریبا برای همه افراد یکسان است.
اگر در محیطهایی که دارای وسایل خنک کننده هستند و یا در فصل سرما ورزش کنیم ، میزان تعریق بدن کاهش می یابد زیرا هوای خنک عرق را به سرعت بخار می کند و این بدین معنا نیست که بدن ما مقدار کمتری کالری سوزانده است، بنابراین تعریق معیاری برای سنجش میزان کالری سوزانده شده و سازندگی تمرینات ورزشی نمی باشد.
hi dr!
     
  

 
نیکوتین سیگار موجب پیری پوست می‌شود

یک متخصص پوست گفت: نیکوتین موجود در دود سیگار موجب عوارض شدیدی در پوست افراد سیگاری می‌شود که پوسته شدن لب‌ها و پیری زودرس پوست از مهمترین آنهاست.
دکتر زهرا موسوی دزفولی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا ـ منطقه خوزستان، اظهار داشت: تشنگی بیش از حد، بیماری‌های تب‌دار، کاهش آب بدن، مصرف برخی داروها و استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی غیراستاندارد موجب پوسته شدن لب‌ها می‌شود.
وی افزود: اگزما نیز می‌تواند به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم موجب پوسته شدن لب شود.
موسوی دزفولی تصریح کرد: استفاده از برخی مواد آرایشی و همچنین بعضی از خمیر دندان‌ها نیز ممکن است موجب پوسته شدن لب‌ها شود. مقاومت در برابر این مواد آرایشی و بهداشتی در افراد مختلف متفاوت بوده و پوست برخی افراد به سرعت واکنش نشان می‌دهد.
این متخصص پوست ادامه داد: مصرف برخی از آدامس‌ها نیز ممکن است موجب پوسته شدن لب در کودکان شود.
به گفته وی، با پیشگیری از خشکی بدن و مرطوب نگه داشتن لب‌ها با استفاده از مواد مرطوب کننده می‌توان از پوسته شدن لب‌ها پیشگیری کرد.
موسوی دزفولی گفت: در صورتی که خشکی پوست و پوسته شدن لب‌ها بیش از یک هفته به طول بیانجامد حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
hi dr!
     
  

 
آشنایی با بیماریهای قارچی پوست

بیماریهای قارچی شایع پوست به دودسته تقسیم می شوند که عبارتند از بیماری تینئا وبیماری کاندیدیازیس . تینئا را کچلی ترجمه کرده اند که خیلی کلمه رسایی نیست زیرا کچلی بیشتر طاسی سر را به ذهن متبادرمی سازد در صورتی که بیماری کچلی ، پوست دیگر نقاط مانند کشاله ران ، دست ، پا ، صورت و… را نیز درگیر می کند ولزوما” تنها به معنی از بین رفتن مو نیست . عامل ایجاد تینئا ها قارچی میکروسکوپی بنام درماتوفیت می باشد که سه خانواده بزرگ از این قارچ وجود دارد که عبارتند از تریکوفیتون ها ، میکروسپوروم ها و اپیدرموفیتون ها . براساس محل ایجاد بیماری ، تینئا ها پسوند می گیرند مثلا” کچلی سر را تینئا کاپیتیس می گویند که تینئا همان بیماری قارچی و کاپیتیس به معنی سر می باشد . درماتوفیتها براساس محل زندگی شان به انواع خاک دوست ، حیوان دوست وانسان دوست تقسیم می شوند که این به معنی آن است که هرگروه از این قارچها تمایل به زندگی در آن محیط بخصوص را دارند ودر صورتی که در محیطی غیر از محیط خاص مورد علاقه خود رشد کنند می توانند در میزبان خود باعث التهاب زیادی شوند که این بعلت پاسخ شدید سیستم ایمنی میزبان به قارچ است . بطورکلی هرچه محیط قارچ بیماری زا از محیط طبیعی زندگی قارچ دورتر باشد التهاب ایجاد شده نیز شدیدتر است بنابراین قارچهای خاک دوست بیش از حیوان دوست واینها بیش از انسان دوست ها باعث التهاب درپوست انسان می شوند .
کچلی سر



بیماری کچلی سر بیماری کودکان است که بیشتر درسنین دبستان رخ می دهد . این بیماری بعلت درماتوفیتهای حیوان دوست ویا انسان دوست ایجاد می شود . کچلی سر می تواند به شکل التهابی ویا غیر التهابی رخ دهد . درنوع التهابی که بیشتر به علت قارچهای حیوان دوست رخ می دهد ودرمناطق روستایی شایعتراست ضایعات شدیدا” التهابی به شکل کیستهای چرکی وگاه دردناک همراه با ترشح چرک و خون می باشد که پس از مدتی باعث ریختن موها درمنطقه مبتلا می گردد واین ریزش مو به صورتی است که دیگر برگشت پذیر نبوده وبرای همیشه باعث طاسی آن ناحیه می شود به همین علت تشخیص این بیماری باید خیلی سریع داده شود ودرمان شروع گردد تا از این عارضه بد شکل کننده همیشگی جلوگیری شود . طاسی بوجود آمده دراثراین بیماری معمولا” کمتر ازآن چیزی است که درابتدای بیماری انتظار می رود وغالبا” ازبین ضایعات موهایی بصورت دسته دسته دوباره رویش می کند که این بستگی به شروع سریع درمان دارد . درمان این نوع کچلی با داروی خوراکی گریزئوفولوین می باشد وطول درمان نیز حداقل ۶ هفته است . این دارو را باید همراه غذا مصرف نمود تا جذب آن بهتر شود و می توان دردو نوبت آن را مصرف نمود . پایان درمان را می توان بر اساس بهبودی ضایعات تعیین نمود وبهتر است که آزمایش قارچ شناسی پس از درمان نیز انجام گیرد تا از نبود عوامل قارچی درضایعات نیز اطمینان حاصل شود .



کچلی بدن



این نوع کچلی قارچی درتنه واندامها رخ می دهد و می تواند بعلت قارچهای حیوان دوست ویا انسان دوست رخ دهد . ضایعات مشخصه آن به شکل تغییر رنگ گرد وهمراه با پوسته ریزی وخشکی درحاشیه ضایعات می باشد . این ضایعات از اطراف بزرگ شده ودروسط بهبودی نشان می دهند که به این نوع ضایعات ، آنولر گفته می شود . تعداد این ها می تواند یک ویا چند عدد باشد واندازه آنها نیز از کوچک تا خیلی بزرگ متفاوت است . این ضایعات معمولا” خیلی خارش دارنیستند وتنها وجود ضایعات پوستی باعث مراجعه بیمار به پزشک می گردد. گاهی این نوع کچلی درباشگاههای ورزشی بخصوص باشگاههای کشتی شایع می شود که این بعلت تماس پوست به پوست ورزشکاران با هم است . درمان کچلی بدن نیز استفاده از داروهای موضعی ضد قارچ مانند کلوتریمازول ومیکونازول است اما بهتر است از داروهای خوراکی ضد قارچ استفاده شود تا پاسخ بهتری بگیریم .



کچلی کشاله ران
این نوع بیماری قارچی در آقایان ودر ناحیه کشاله ها رخ می دهد و در ورزشکاران شایعتر است . ضایعات به شکل تغییر رنگ با حدود مشخص بصورت دو طرفه در کشاله هاست که می تواند بخصوص در مناطق گرم همراه خارش زیاد وحتی افزایش ضخامت پوست در اثر خارش گردد. این نوع کچلی از انواع شایع در تابستانها بوده و انتقال ازطریق پوست به پوست ویا استفاده از لباسها ویا حوله فرد مبتلا می باشد و در استخرها می تواند این انتقال راحتتر انجام شود . در درمان این بیماری نیز از داروهای ضد قارچ خوراکی مانند گریزئوفولوین ، تربینافین ویا ایتراکونازول می توان استفاده نمود . البته گاه این بیماری با درمانهای موضعی نیز قابل درمان است اما درمان خوراکی بهتر وسریعتر باعث بهبودی می گردد .



کچلی پا



این نوع کچلی نیز درتابستانها ودرکسانی که از استخرهای عمومی استفاده می کنند ویا مدت زمان زیادی از روز باید از کفشهای بسته استفاده کنند شایعتر است . ضایعات به چند شکل می تواند رخ دهد . گاهی این بیماری تنها با پوسته ریزی مرطوب بین انگشتان پاها بروز می کند و حتی بیمار نیز متوجه آن نمی شود . گاه به شکل ضایعات پوستی قرمز رنگ همراه پوسته ریزی خشک وبدون خارش درکناره وکف پاها بروز می کند . گاه نیز به شکل تاولهای بزرگ وکوچک در کف پاها بروز می کند که می تواند همراه خارش نیز باشد در این شرایط گاه بعلت کلفتی پوست کف پا تاولهای سالم بزرگی ایجاد می شود که سقف این تاولها سفت می باشد . کچلی پا را بیماری پای ورزشکاران نیز می گویند که این شیوع بیشتر درورزشکاران بعلت تعریق واستفاده از کفشهای بسته لاستیکی می باشد که درمدت طولانی می تواند باعث تسهیل ورود قارچ به پوست می گردد . درمان این نوع کچلی نیز استفاده از داروهای ضد قارچ خوراکی بوده وجهت پیشگیری نیز باید استفاده از کفشهای باز و خشک نمودن پاها پس از شستشو را مورد توجه قرارداد .





انواع دیگر کچلی



کچلی دست ، کچلی ناخن ، کچلی صورت از انواع دیگر کچلی می باشد که در مورد کچلی صورت و دست تقریبا” شبیه همان کچلی بدن بوده با این تفاوت که درصورت احتمال افزایش شدت بیماری با آفتاب وجود دارد ودر مورد دست نیز شباهت این بیماری با بیماری اگزمای دست ویا همان حساسیت پوست دست می تواند درتشخیص ایجاد اشکال کند . کچلی ناخن نیز با تغییر رنگ ناخن و جدایی صفحه ناخن از بستر آن خود را نشان می دهد وبا آزمایش مستقیم قارچ شناسی می توان به تشخیص این بیماری رسید و به درمان پرداخت که درمان این نوع کچلی نسبت به بقیه موارد طولانی تر است .



کاندیدیازیس



این بیماری توسط یک نوع قارچ مخمر بنام کاندیدا آلبیکانس ایجاد می شود . این قارچ گاهی به شکل غیربیماریزا در دهان ، واژن ، کشاله ران وزیربغل ودیگر مناطق مرطوب پوست وجود دارد . شایعترین کاندیدیازیس همان بیماری برفک شیرخواران ونوزادان می باشد که نوزاد بعلت عبوراز کانال زایمانی وبعلت وجود کاندیدا درآنجا دچار این بیماری می شود . برفک به شکل برجستگیهای سفید خاکستری درروی مخاط دهان وزبان بروز کرده که با کندن این ضایعات مناطق خونریزی دهنده ایجاد می شود . درمان این نوع برفک استفاده از داروهای ضد کاندیدا مانند نیستاتین می باشد که به صورت قطره نیز وجود دارد . برفک دربزرگسالان معمولا” رخ نمی دهد مگر در موارد نقص ایمنی که باید علت این نقص ایمنی حتما” بررسی شود . گاهی کاندیدیازیس دهانی با کاهش پرزهای زبانی بروز می کند که به این نوع ، کاندیدیازیس آتروفیک می گوییم . گاهی نیز بصورت برجستگیهای سفت وچسبنده وشبیه سنگ در مخاط دهان رخ می دهد که به آن لوکوپلاکی کاندیدایی ویا کاندیدیازیس هیپرتروفیک می گوییم . البته علل لوکوپلاکی موارد دیگری نیز هست مانند سیفلیس ، سیگار ، سرطان مخاط دهان ، استفاده از ادویه جات و… که باید احتمال آنها رانیز در نظر داشت .
کاندیدیازیس درپوست به شکل های مختلفی بروز می کند که یکی از شایعترین آنها اینترتریگوی کاندیدایی است که بیشتر در کشاله ها ، زیربغل ها ، زیر ووسط پستانها ، باسن ، بین انگشتان دست می تواند رخ دهد . ضایعات در این موارد به شکل قرمزی براق وهمراه پوسته ریزی در حاشیه ضایعات و معمولا” مرطوب و ترشح دار می باشد . در شیرخواران در ناحیه پوشک کاندیدیازیس می تواند باعث تشدید درماتیت پوشک گردد وتشخیص آن با ضایعات اقماری قرمز رنگ در اطراف ضایعه اصلی می باشد . در این موارد معمولا” قعر شیار کشاله ران نیز دچار قرمزی والتهاب است که دردرماتیت پوشک چنین چیزی وجود ندارد واین ناحیه معمولا” مبتلا نیست . کاندیدیازیس بین انگشتان دست در زنان میانسال ومسن که به مدت طولانی دستهایشان درآب ودر حال شستشو هستند شایعتر است ودر افراد دیابتیک نیز می تواند با وفور بیشتری رخ دهد .

تینئا ورسیکالر( کچلی رنگارنگ)

این بیماری بعلت یک نوع قارچ بی آزار پوست رخ می دهد که دربعضی شرایط به نوع بیماریزا تبدیل شده وایجاد لکه های پوستی می کند . نوع بیماریزای این قارچ را مالاسزیا فورفور می گویند . این بیماری درگردن ، بازوها وساعدها ، زیربغل ها وتنه به شکل لکه های کوچک یا بزرگ ، پررنگتر ویا کمرنگتر از پوست رخ می دهد که ممکن است روی آنها پوسته ریزی ظریفی بصورت آردی نیز رخ دهد .گاهی این لکه هاسطح وسیعی از پوست تنه را درگیر می کند به شکلی که نمی توان پوست سالم را از پوست مبتلا افتراق داد . این لکه ها معمولا” خارش ندارند وبا حمام رفتن رنگ آنها کمترشده وگاهی به سختی دیده می شود . اگر پوست آفتاب خورده وبرنزه باشد این لکه ها کمرنگتر از پوست بروز می کند ودر صورتی که پوست برنزه وآفتاب خورده نباشد ، لکه ها پررنگتر از پوست ایجاد می شود . علت این بیماری و تبدیل نوع غیر بیماریزای قارچ به نوع بیماریزا خیلی مشخص نیست اما عواملی می تواند باعث تسهیل آن شود که عبارتند از رطوبت وتعریق پوست ، چاقی ، استفاده از قرصهای ضد بارداری ، حاملگی ، وراثت ، سوء تغذیه و…. اما گاهی هیچکدام از این زمینه ها نیز وجود ندارد . این بیماری ( اگر بتوان نام آن را بیماری نهاد ) را می توان با شامپوها ویا لوسیونهای ضد قارچ درمان نمود . اما معمولا” عود کننده بوده و ممکن است هرسال یکی دوبار فرد را مبتلا کند . این حالت درجوانان وافراد میانسال شایعتر از کودکان وافراد مسن می باشد . در کودکان این حالت می تواند کناره های صورت رانیز گرفتار کند وبا لکه های کمرنگی که ایجاد می کند والدین را نگران سازد .
hi dr!
     
  

 
لطیف چون برگ گل

زیبایی پوست و مو از نکاتی مهم در داشتن چهره‌ای زیباست، از این رو گاهی مادران به دلیل بعضی عقاید غلط جهت زیبا شدن پوست و موی فرزند خود در نوزادی دست به اقداماتی می‌زنند که ممکن است علاوه بر نداشتن نتیجه مثبت نتایج منفی به بار بیاید.


دکتر سارا توسلی متخصص پوست و مو می‌گوید: وقتی نوزاد به دنیا می‌آید یک لایه نازک غشا مانند از چربی روی پوست او قرار دارد که نباید در بدو تولد شسته شود و این غشا برداشته شود چرا که خود می‌تواند یک محافظ برای بچه در برابر تغییر دما و حساسیت‌های محیطی باشد. بعد از روز اول نوزاد در بیمارستان شسته می‌شود و از روز دوم می‌توان بچه را به حمام برد و تنها با کمی شامپو بچه شستشو داد، اما نکته مهم اینجاست که پوست نوزادان بعد از شستشو خشک می‌شود و برای از بین بردن این خشکی باید حتما از لوسین‌های چرب‌کننده بدن کودک یا وازلین مخصوص کودکان استفاده کرد و تمام تن بچه به غیر از سر کودک را با آنها چرب کرد تا از خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست آنها جلوگیری شود.
وی می‌افزاید: بهتر است نوزادان را شب قبل از خواب حمام کنید؛ چرا که به آرامش و خوب خوابیدن آنها کمک می‌کنید و مخصوصا برای بعضی از نوزادان که در بدو تولد به دلیل گم کردن شب و روز، شب‌ها خوب نمی‌خوابند این کار می‌تواند موثر باشد.
به گفته دکتر توسلی، پوست نوزاد به صورت طبیعی باید رنگی بین گلبهی و صورتی داشته باشد که بعد از گذشت چند هفته کم‌کم به رنگ ژنتیکی که باید تبدیل می‌شود، اما بعضی از بچه‌ها دارای پوست‌های سرخ هستند که باید در این زمینه چند نکته بررسی شود. اگر بدن کودکتان در نقاط مختلفی دچار قرمزی‌های غیر طبیعی است و کودک بیقرار است (به دلیل خارش این نقاط) حتما باید به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که احتمال اگزمای پوستی وجود دارد و اصلا شستشو ندهید چرا که باعث بیشتر خشک شدن پوست و زیاد شدن زخم‌ها می‌شود که باید جلوی آن گرفته شود.
توجه کنید که بعضی از بچه‌ها به دلیل گردش خون در گونه‌هایشان سرخی وجود دارد که این مورد اگر تنها در گونه‌هاست مشکلی نیست. ضمن این‌که گاهی اوقات به دلیل زیاد بوسیدن نوزاد گونه‌هایش سرخ می‌شود در این باره باید گفت که اصلا بوسیدن نوزاد کار درستی نیست؛ چرا که سیستم ایمنی نوزاد هنوز آنقدر قوی نشده که بتواند با آلودگی‌های محیطی مبارزه کند و ممکن است منتقل شدن حتی یک پرز بالبان ما یا اسانس عطری که زده‌ایم باعث بروز آلرژی یا انتقال بیماری شود. دکتر توسلی می‌گوید: حتی بوسیدن دست و پای نوزاد هم درست نیست، چرا که نوزادان ممکن است دست و پای خود را نیز در دهان بکنند. اگر گونه‌های فرزندتان در اثر بوسیدن سرخ شد، می‌توانید با کمی چرب کردن بهبود بخشید و عمل بوسیدن را تکرار نکنید، مخصوصا در ۴۰ روز اول هیچ‌گونه تماسی که احتمال انتقال آلودگی وجود دارد نباید برقرار شود؛ چرا که گاهی ممکن است ما بیمار باشیم و ندانیم که بیماریم یا در دوره نقاهت به سر می‌بریم و هنوز فاکتور منتقل‌کننده بیماری در بدن ما وجود دارد، به‌رغم این‌که علائم خود بیماری از بدن ما رفته است.
پوست همه نوزادان در دوران نوزادی به یک شکل است به طوری که پوست چرب یا خشک یا حساس در نوزادان معنی ندارد و اینها در دوران بلوغ به دلیل ترشح هورمون‌ها شکل می‌گیرد. سر نوزادان به طور طبیعی چرب است، پشت گوش‌ها و دور بینی محل‌های تجمع چربی‌اند که اینها اصلا نشان از پوست چرب نیست و همه بچه‌ها بعد از حمام باید پوستشان با روغن بچه چرب شود و این کار هیچ ربطی به نوع پوست در بزرگسالی ندارد.
به گفته دکتر توسلی گاهی اوقات ممکن است به دلیل رشد سریع سلول‌های پوستی، پوست نوزادان در برخی مناطق بدن پوسته‌پوسته شود که تنها راهش چرب کردن پوست است و اصلا نباید این پوسته‌ها را دستکاری کرد یا درحمام از لیف‌های زبر استفاده کرد.
دکتر توسلی هشدار می‌دهد؛ تا ۴۰ روزگی اصلا از صابون و لیف برای شستن بچه‌ها استفاده نکنید و تنها با همان شامپو بچه بدن نوزاد را بشویید و اگر اصرار به استفاده از لیف دارید، می‌توانید از لیف‌های حوله‌ای یا اسفنج‌های نرم تنها برای لمس بدن نوزاد استفاده کنید، آن هم در مناطق چین‌های بدن. در مورد بند ناف نوزادان هم دکتر توسلی می‌گوید: هیچ منعی برای حمام کردن وجود ندارد، فقط مراقب باشید که آسیبی به آن نزنید و بعد از حمام هم یک گاز تمیز روی آن بگذارید تا آلوده نشود. اگر در پاهای نوزادتان آثار سوختگی دیدید، به توصیه دکتر توسلی باید دلیل آن را بیابید، اگر قرمزی‌ها در ناحیه دور کمر و ران‌ها بود به دلیل حساسیت به شورت پلا‌ستیکی است یا سفت بستن نوزاد اما اگر سوختگی‌ها در ناحیه تناسلی بود باید نوزاد را زود به زود عوض کنید (تقریبا بعد از هر بار ادرار) حتما با آب نوزاد را بشویید و از دستمال‌های مرطوب مخصوص این کار استفاده نکنید، لباس نخی تنش کنید و بگذارید که ناحیه سوخته‌شده هوا بخورد و از چرب‌کننده‌ها هم استفاده کنید. در بعضی از نوزادان سوختگی در اثر حساسیت به پوشک‌هاست که باید از کهنه‌های نخی خوب شسته شده استفاده کرد.
● مراقبت از مو
بعضی از خانواده‌ها به دلیل این‌که فرزندشان موهای پر پشتی داشته باشد سر بچه‌ها را تیغ می‌زنند. دکتر توسلی می‌گوید: این کار بسیار کار خطرناکی است و هیچ زمینه علمی وجود ندارد. مساله این است که همه ما با یک تعداد فولیکول یا پیاز موی مشخص به دنیا می‌آییم که نمی‌توان این تعداد را تغییر داد. نکته دیگر این است که وقتی نوزاد به دنیا می‌آید قسمت‌هایی از سرش تنها پوست است و جمجمه هنوز شکل نگرفته و تیغ زدن به سری که با مغز تنها یک پوست فاصله دارد بسیار خطرناک است و اگر زخمی ایجاد شود به سادگی در معرض عفونت‌ها قرار می‌گیرد؛ چرا که بدن نوزاد هنوز آنچنان در برابر میکروب‌ها ایمن نشده است و مشکلات زیادی برای کودک به وجود می‌آید.
دکتر توسلی می‌گوید: وقتی نوزاد به دنیا می‌آید بیشتر موهای بدنش به صورت پرز‌های جنینی‌اند که همه در عرض چند ماه می‌ریزند و موهای اصلی در می‌آیند و تا یک سالگی همه موهای بچه اصلی می‌شوند. در اثر تیغ زدن چون همه موها قطع می‌شوند و یکنواخت رشد می‌کنند به نظر پر‌پشت می‌آید اما در حقیقت این طور نیست و این کار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. این کار در ابروها هم به همان دلایل هیچ تاثیری ندارد و بریدن مژه‌ها نیز در بلندی آنها هیچ تاثیری ندارد. به جرات می‌توان گفت که هیچ عملی بر تقویت و تغییر اندازه، جنس و رنگ موهای سر ابروها و مژه‌ها ندارد، پس از زدن سرمه به چشم‌ها و کوتاه کردن مژه‌ها و تیغ زدن به سر و ابروهای نوزادان بپرهیزید. وی می‌افزاید: برس کشیدن به سر بچه‌ها تنها جهت آرایش دادن به موهای نوزادانی که پر مو هستند، آن هم تنها برس‌هایی که مویی هستند و دندانه‌های پلاستیکی و فلزی ندارند اشکالی ندارد اما نباید زیاده‌روی شود و برس محکم به سر نوزاد کشیده شود. در ضمن ریزش موهای نوزادان هیچ ربطی به چگونگی قرار گرفتن سر آنها روی بالش ندارد و این پرز‌ها که در بدو تولد می‌بینید همگی می‌ریزند و شکل ریختن آنها در بچه‌های مختلف متفاوت است و جای نگرانی ندارد.
● ناخن‌های نازک
دکتر توسلی راجع به ناخن‌های نوزادان می‌گوید: در بدو تولد نوزادان پوست بسیار نازکی دارند، پس برای گرفتن ناخن‌های آنها صبر کنید. بهترین کار برای جلوگیری از این‌که نوزاد خود را با ناخن‌هایش زخمی نکند، استفاده از دستکش‌های بدون انگشت نخی است. بعد از یکی دو هفته می‌توانید با ناخنگیرهای مخصوص کودکان و ترجیحا قیچی که به پوستش آسیب نزند، آرام و با احتیاط ناخن‌های نوزاد را کوتاه کنید و هر بار ناخنگیر را با الکل تمیز کنید و به کسی اجازه استفاده از ناخنگیر نوزادتان را ندهید تا از انتقال میکروب‌ها جلوگیری شود.
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 54 از 64:  « پیشین  1  ...  53  54  55  ...  63  64  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره یک)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA