انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 31 از 57:  « پیشین  1  ...  30  31  32  ...  56  57  پسین »

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)



 
کاهش خطر سکته مغزی با مصرف مواد غنی از پتاسیم

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در یک تحقیق جدید تاکید کردند که مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

به گزارش سرویس بهداشت ودرمان ایسنا، این ماده معدنی مهم در گوشت ماهی، گوشت مرغ، لبنیات و بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود.

این متخصصان در آزمایشات جدید خود دریافته اند که مصرف این گروه از مواد غذایی خطر بروز سکته مغزی را تا ۲۱ درصد کاهش می دهد و در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی نیز می تواند موثر و مفید باشد.

موز یکی از مهمترین مواد خوراکی حاوی پتاسیم است. سیب زمینی شیرین و گوجه فرنگی نیز در این فهرست قرار دارند.

به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، دکتر پاسکال استرازولو، استاد دانشکده پزشکی ناپلس در دانشگاه ایتالیایی «فدریکوی دوم» دراین تحقیق متذکر شد: میانگین روزانه مصرف غذاهای حاوی پتاسیم در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از مقدار توصیه شده از سوی مقامات بهداشتی است در حالی که مقدار مناسب مصرف این ریزمغذی خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی وعروقی را کاهش می دهد.

به گزارش ایسنا، پتاسیم یک عنصر معدنی مهم در بدن است، چون تغییرات جزئی آن می تواند مشکلات عصبی و قلبی ایجاد کند و بنابراین مقدار آن در خون باید به دقت تنظیم شود.

علائم کمبود پتاسیم در بدن شامل خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه معده هستند.

بهترین منابع غذایی حاوی پتاسیم نیز شامل آرد سویا، لوبیا سفید، عدس، موز و اسفناج هستند اما این عنصر در بیشتر مواد غذایی وجود دارد.

رژیم غذایی غنی از کلسیم، پتاسیم و منیزیم و نیز محدود در سدیم باعث کاهش فشار خون بالا در افراد دچار فشار خون بالا می شود.

شرح این مطالعه در مجله کالج کاردیولوژی آمریکا منتشر شده است.
isna
hi dr!
     
  

 
تشخیص سریع و ارزان برخی بیماری ها با میکرواسفنج های جلبک دریایی!

پژوهشگران دریافتند میکرواسفنج های جلبک دریایی در تشخیص سریع و ارزان بیماری های قلبی، سرطان، ایدز کاربرد دارند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه علوم پزشکی تهران، جان مک دویت، استاد مهندسی زیستی و شیمی دانشگاه رایس و همکارانش در قالب یک طرح پژوهشی استفاده از میکرواسفنج ها را به عنوان جزء اصلی بیونانوتراشه قابل برنامه ریزی(PBNC) در تشخیص بیماری ها بررسی کردند.
این تراشه ها نشانگرهای زیستی را که در خون، بزاق و مایعات دیگر بدن یافت شده و حاوی اطلاعاتی درباره سلامتی فرد هستند را گرفته و در اسفنج های کوچکی که درون آرایه ای از قیف های هرمی معکوس قرار دارند، گیر می کنند. این قیف ها در میکروتراشه ای که قلب PBNC را تشکیل می دهند، واقع شده اند. یک تراشه PBNC به اندازه یک کارت اعتباری است.
زمانی که یک نمونه سیال بر روی یک ابزار یک بار مصرف قرار می گیرد، کانال های میکروسیالی آن را به سمت اسفنج ها هدایت می کنند. این اسفنج ها حاوی پادتن هایی هستند که نشانگرهای زیستی خاص را گرفته و شناسایی می کنند. زمانی که این نشانگرها گیر افتادند، با استفاده از یک میکروسکوپ پیچیده و یک ابزار رایانه ای که در مجموع به اندازه یک توستر قابل حمل هستند، آنالیز می شوند.
میکرواسفنج ها دانه های ۱۸۰ میکرومتری از آگاروز هستند که یک ماده ارزان و معمول استخراج شده از جلبک دریایی است. از این ماده به عنوان بستری برای رشد سلول های زنده یا گرفتن پروتئین ها استفاده می شود. مزیت آگاروز این است که می تواند محدوده وسیعی از مواد، از نشاگرهای پروتئینی نسبتاً بزرگ گرفته تا متابولیت های دارویی کوچک را بگیرد.
بنا بر گفته مک دویت، چالش اصلی تعریف یک سامانه جدید برای گرفتن و شناسایی سریع و موثر نشانگرهای زیستی درون یک مدار میکروسیالی است. راه حلی که محققان دانشگاه رایس ارائه داده اند، ایجاد شبکه ای متشکل از میکرواسفنج هایی با اندازه حفرات تنظیم شده و الیاف نانومقیاس آگاروز است. ساختار اسفنج مانند امکان فراوری سریع مقدار زیادی از سیال را ایجاد کرده و وجود نانوالیاف آگاروز مساحت سطحی بالایی ایجاد می کند که می توان از آن برای تولید سیگنال های اُپتیکی با شدت هزار برابر بیشتر از ابزارهای معمول که به اندازه یک یخچال هستند، بهره برد.
این گروه تحقیقاتی با استفاده از دو نشانگر زیستی پادزای Carcinoembryonic و پروتئین های Interleukin ۱ beta (و پادتن های هر یک از آنها) آزمایش هایی انجام دادند. آنها پس از خیساندن دانه ها در محلول های پادتن، توانایی آنها در تشخیص و گرفتن نشانگرهای زیستی مربوط را بررسی کردند. این دانه ها در بهترین حالت کارایی تقریباً کاملی(۹۹.۵ درصد) در تشخیص نشانگرهای متصل شده به آن ها را نشان دادند.
نتایج این مطالعه در قالب مقاله ای در مجله Small ارائه شده است.
isna
hi dr!
     
  

 
تمرینات ورزشی در نیمه دوم بارداری شدت کمردرد مادران را کاهش می دهد

نتایج یک بررسی نشان داد: تمرینات ورزشی در طول نیمه دوم بارداری، شدت کمر درد زنان باردار را کاهش داده و دامنه حرکتی و انعطاف پذیری ستون فقرات را بهبود می دهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، منطقه علوم پزشکی تهران، یکی از اهداف مهم انجام تمرینات ورزشی در طول دوران بارداری بازگرداندن حالت بهینه بیومکانیک بدن است، در همین راستا دکتر احیا گرشاسبی، دانشیار گروه زنان دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد تهران، مطالعه ای را با هدف بررسی تاثیر تمرینات ورزشی در طول دوران بارداری بر روی شدت کمر درد و کینماتیک ستون فقرات انجام داده است.
طی این مطالعه تصادفی آینده نگر، تعداد ۱۰۷ زن در طول نیمه دوم بارداری خود برای دوازده هفته در یک برنامه ورزشی سه روز در هفته شرکت کردند و ۱۰۵ زن باردار نیز به عنوان گروه شاهد در نظرگرفته شدند. تمامی آن ها پرسشنامه ای را بین هفته های ۲۲ ۱۷ بارداری و دوازده هفته پس از آن برای ارزیابی شدت کمردردشان پر کردند. لوردوز و انعطاف پذیری ستون فقرات با خط کش انعطاف پذیر و آزمون خم شدن جانبی، به ترتیب و در یک زمان اندازه گیری شد. همچنین افزایش وزن در طول بارداری، طول دوران بارداری و وزن نوزاد محاسبه شد.
یافته ها بیانگر این مطلب بودند که شدت کمردرد در گروه شاهد با پیشرفت حاملگی افزایش یافت. گروه مورد کاهش معنادار در شدت کمر درد پس از انجام تمرینات را نشان داد، به طوری که دامنه حرکتی ستون فقرات در این گروه افزایش بیشتری داشت. لوردوز بدون تفاوت قابل توجهی در هر دو گروه افزایش یافت. دو گروه از نظر افزایش وزن طی بارداری، طول دوره بارداری و وزن نوزاد تفاوتی نداشتند. همبستگی شدیدی بین لوردوز و انعطاف پذیری ستون فقرات با شاخص توده بدن وجود داشت.
isna
hi dr!
     
  

 
پیش نویس «تشکیل شبکه تحقیقات لیزر پزشکی کشور» ارائه و بررسی شد

در نشستی که با حضور فعالان بخش دولتی و خصوصی حوزه لیزر پزشکی در حاشیه کنگره سراسری لیزر ایران ۸۹ برگزار شد، پیش نویس «تشکیل شبکه تحقیقات لیزر پزشکی کشور» ارائه و بررسی شد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا بر اساس نتایج این جلسه امید می رود این پیش نویس تا سال ۹۰ در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت به تصویب رسیده و در بودجه سال آینده وزارتخانه لحاظ شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزریر بهداشت در مراسم افتتاحیه «کنگره سراسری لیزر ایران ۸۹» که توسط «مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی» جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان این که کارهای زیاد، اما پراکنده ای در حوزه لیزر پزشکی در کشور انجام می شود، گفته بود: در راستای اعتلای این فناوری و تولید دانش و ثروت در این حوزه و پرهیز از موازی کاری، این پرتوهای متفاوت باید در یک نقطه کانونی متمرکز شوند.
دکتر مصطفی قانعی تشکیل شبکه تحقیقاتی لیزر پزشکی در راستای این هدف را ضروری دانسته و با تاکید بر حمایت از آن اظهار کرده بود: در صورت تشکیل یک کمیته مشترک با حضور محققان و متخصصان بخش خصوصی به عنوان اولین واردکنندگان سیستم لیزر به کشور و پژوهشگران بخش دولتی به عنوان محققان این حوزه و تبدیل آن به فناوری و دانش می توان هر چه بیشتر و راحت تر در این راه گام نهاد.
به گزارش ایسنا در همین راستا مقرر شد پروتکل پیشنهادی برای تشکیل این شبکه تحقیقاتی که توسط دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تهیه شده بود، طی یک نشست با حضور صاحبنظران، واردکنندگان لیزر (بخش خصوصی)، تولیدکنندگان داخلی (پژوهشگران دانشگاهی) و بخش های مختلف مرتبط با آموزش و پژوهش حوزه لیزر پزشکی به بحث گذاشته شود که این جلسه در روز اختتامیه کنگره با حضور فعالان حوزه لیزر پزشکی کشور تشکیل شد.

دولت بدنبال هم افزایی هر چه بیشتر با بخش خصوصی است

به گزارش ایسنا، منطقه علوم پزشکی تهران، در ابتدای این جلسه دکتر حسین کیوانی، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت به عنوان نماینده بخش دولتی با اشاره به حمایت های وزارت بهداشت از فعالیت های بخش خصوصی اظهار کرد: این حمایت ها در قالب شرکت های دانش بنیان و ارائه وام از صندوق توسعه علمی فراهم شده است.
وی افزود: امروزه سیاست وزارت بهداشت و دولت بر تولید بومی، ملی و خودکفایی هر چه بیشتر در کشور استوار است که وزارت بهداشت در صورت تایید استاندارد تجهیزات پزشکی تولید داخل، بازار مصرف و لیست ورود این تولیدات به بازار داخلی را فراهم کرده است.
کیوانی ادامه داد: قرار نیست در این همکاری ها بخش خصوصی متضرر و فلج شود، بلکه ما بدنبال توسعه همکاری ها و زمینه سازی برای هم افزایی هر چه بیشتر میان این دو بخش هستیم که بخش دولتی راه را برای ارتقا و گسترش فعالیت های بخش خصوصی با تمهداتی که لحاظ کرده، هموار کرده است.
وی تحریم ایران را فرصت مناسبی برای ظهور و بروز استعدادهای کشور دانست و گفت: با چتر حمایتی دولت از این حوزه، از تهیه بازار مصرف تا ارائه وام بخش خصوصی با نظارت دولت، این حوزه می تواند در تولید دانش و تبدیل آن به ثروت نیز فعالیت کند.

بررسی نقاط ضعف و قوت شبکه لیزر نیازمند وجود نقشه علمی است

دکتر اولیا، رییس مرکز توسعه و هماهنگی و ارزیابی تحقیقات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تشکیل شبکه تحقیقات لیزر وجود یک نقشه راه و پروتکل اجرایی در ایجاد شبکه لیزر و پوشش اقدامات انجام شده در این حوزه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: در صورت تصویب نقشه راه کمیته های تخصصی تشکیل شده و در جلساتی که با حضور نمایندگان و اعضا برگزار می شود، می توان نقاط ضعف و قوت این نقشه و پروتکل را بررسی کرد.

پرهیز از موازی کاری، ثمره هماهنگی بخش دولتی و خصوصی است

در ادامه این نشست دکتر فتوحی، رییس دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف اظهار کرد: دستگاه های لیزری مورد استفاده در پزشکی که بخش خصوصی مسوول تامین آن ها است، انواع بسیار مختلفی دارد که تولید هر یک از آن ها در کشور نیازمند یک استراتژی خاص است که بخش خصوصی به عنوان واردکننده توان انجام تحقیقات برای تولید دستگاه ها را ندارد.
وی گفت: در این مقطع دو حوزه تولید و ایجاد مورد بررسی است، به این معنی که زمانی که ما دانش داشته باشیم، توان تولید خواهیم داشت که برای رسیدن به این هدف مهم باید مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی که در لیزر کار می کنند، به صورت تخصصی تقسیم شده و هر دانشگاه، مرکز یا پژوهشکده در رابطه با یک نوع لیزر خاص فعالیت کنند تا علاوه بر پرهیز از موازی کاری به صورت تخصصی به نتیجه برسیم.
در ادامه این نشست، دکتر علی محلوجی فر، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدن کمیته های تخصصی را برای زودتر به نتیجه رسیدن این پروتکل ضروری دانست و گفت: با تشکیل کمیته های تخصصی ارائه پیش نویس فنی مربوط به همان کمیته و حوزه و در اختیار قرار دادن آن برای بازبینی و اظهارنظر بسیار موثر خواهد بود.
دکتر رضا مسعودی، معاونت پژوهشی پژوهشکده لیزر پلاسما شهید بهشتی با تاکید بر وجود مراکز نظارتی جهت تضمین و تایید استاندارد دستگاه های ساخته شده در کشور گفت: راه اندازی و وجود مراکزی برای تعیین استاندارد دستگاه های تولید داخل و حتی وارداتی یک نیاز دائمی است که علاوه بر رفع نیاز، موجب اشتغال زایی فارغ التحصیلان این حوزه نیز خواهد شد و مانع از خروج سرمایه ها و افراد متبحر در حوزه لیزر به خارج از کشور می شود.

آموزش، مهمترین چالش حوزه لیزر پزشکی است

دکتر محمدرضا رزاقی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با تاکید بر استانداردسازی دستگاه ها و توجه هر چه بیشتر آموزش در لیزر این دو موضوع را چالش اصلی این حوزه دانست و گفت: بر اساس اصل ۴۴ بخش خصوصی اجازه آموزش را ندارد، آموزش بر عهده حاکمیت است و تحقیقات بر عهده هر دو حوزه است.
دکتر سید کامران کامروا، استادیار گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود یک برنامه به عنوان نقشه راه را، راه حل مناسبی برای رفع مشکل حوزه لیزر ندانست و گفت: قبل از تهیه این پیش نویس باید از تمام سازمان های درگیر با این حوزه نیازسنجی صورت می گرفت و موانع پرسیده می شد تا بر اساس چالش ها و وقت ها این برنامه نوشته شود.

تعامل بخش خصوصی با دولت نیازمند تغییر بینش مسوولان بخش دولتی است

دکتر محمدیان از نمایندگان بخش خصوصی و شرکت های واردکننده لیزر با انتقاد از عملکرد بخش دولتی در واردات تجهیزات پزشکی گفت: نمایندگان و مسوولان دولتی کمتر روی خوش به ارتباط با شرکت های خصوصی واردکننده تجهیزات لیزر نشان می دهند و اغلب از این موضوع ابا داشته اند.
وی افزود: هم افزایی میان این دو بخش نیازمند تغییر فرهنگ موجود است و مسوولان دولتی باید دید خود را در رابطه با فعالیت بخش خصوصی با دولتی تغییر دهند.
محمدیان گفت: با رویکرد موجود، بخش خصوصی در تیم دولتی راه به جایی نخواهد برد؛ همان گونه که در ابتدای ورود لیزر در حدود ۲۵ سال پیش زمانی که این دستگاه ها از روسیه برای اولین بار وارد کشور شد، به دلیل در نظر نگرفتن نیازسنجی در حوزه آموزش، تحقیقات و حتی تولید، ما در این دانش عقب ماندیم؛ اگر چه در همان سال های ابتدایی ورود لیزر، ایران از اولین دارندگان لیزر در دنیا بود، اما در حال حاضر کشورهای اروپایی که بسیار از روسیه عقب تر بودند، قطب اول این علم در دنیا به شمار می روند.
وی دلیل این تحول را نگرش چندبعدی اروپاییان دانست و گفت: آنها با واگذاری دانش به بخش خصوصی علاوه بر تولید علم در ایجاد فناوری نیز موفق بوده اند، لذا علم، تکنولوژی، آموزش و تحقیقات با هم رشد کردند.

شرکتهای خصوصی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی، تاجر نیستند

بازار آماده جذب محصولات داخلی است

دکتر ابراهیم متولیان، رییس مرکز مدیریت و هماهنگی امور بازرگانی وزارت بهداشت به نمایندگی از بخش دولتی و در پاسخ به اظهارات محمدیان کم کاری دولت را مربوط به سال های قبل دانست و گفت: سیاست فعلی دولت بر هم افزایی میان این دو بخش استوار است و اگر هم در گذشته کم کاری از سوی دولت دیده شده، بخشی مربوط به نگرش و بخش عمده آن مربوط به آفت بخش خصوصی است.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه افزود: چنان که با آغاز مذاکره بخش دولتی با یکی از شرکت های خصوصی، سایر شرکت های این حوزه با ارسال شب نامه و تخریب مسوول دولتی عقد قرارداد همیشه مانع از همکاری بوده اند، ولی هم اکنون وضعیت تغییر کرده است.
متولیان ادامه داد: وزارت بهداشت به شرکت های خصوصی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی به چشم تاجر نگاه نمی کند، بلکه با اختصاص اعتبارات و حمایت هایی که می کند، انتظار تولید دانش دارد. چرا که واردات محض تجهیزات پزشکی هیچ گاه ما را صاحب دانش نمی کند.
وی اظهار کرد: وزارت بهداشت علاوه بر حمایت بازار ورود تولیدات داخلی، زمینه ورود کالای شرکت های دانش بنیان را نیز فراهم کرده است.
متولیان از آمادگی بازار داخلی برای جذب محصولات تولید داخل خبر داد و گفت: وزارت بهداشت به شرط استاندارد بودن، مجوز مصرف آن ها را صادر خواهد کرد.
وی در ادامه، نگرش بخش خصوصی نسبت به همکاری با حوزه دولتی را مربوط به گذشته دانست و گفت: در حال حاضر دولت با تکیه بر اصل ۴۴ بیشترین حمایت را از بخش خصوصی دارد.
متولیان افزود: تهیه دارو وظیفه وزارت بهداشت نیست و هیچ گاه برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مواخذه نمی شود، اما با رویکرد جدید مسوولان و تاکید بر تولید بومی و خودکفایی ملی اقدامات بسیار چشمگیری انجام داده است و حتی قرارداد تولید و تهیه دستگاه های دیالیز را با شرکت خارجی فسخ کرده و آن را از دستگاه های داخل تهیه کرده است.

بازبینی برنامه آموزشی بیمارستان ها برای آموزش این فناوری ضروری است

دکتر وحید قبادی دانا، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز با تاکید بر نقش آموزش در تولید لیزر و رفع ابهامات و چالش های این حوزه اظهار کرد: استانداردسازی دستگاه های واردکننده یک امر محسوس و ضروری است و از آن جایی که متاسفانه لیزر متولی خاصی ندارد و این مساله زمینه را برای سوء استفاده برخی از این فناوری فراهم کرده که موجب آسیب رساندن به بیماران نیز می شود.
وی گفت: بازبینی در برنامه آموزشی و لحاظ کردن واحدهای درسی و در نظر گرفتن بیمارستان های آموزشی برای آموزش این فناوری ضروری است.
قبادی با اشاره به برنامه پیشنهادی گفت: زیربنای این نقشه راه با محوریت بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان است که تنها با تغییر روند سیکل معیوب «پول بده تا پژوهش انجام شود» به خودکفایی و حرکت در مرزهای دانش خواهیم رسید.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست مقرر شد ۵ نفر به عنوان نمایندگان دو بخش، طی جلساتی تا اوایل نیمه دوم اسفند ماه مفاد این پیش نویس را تصویب و برای تعیین اعتبار به وزارت بهداشت معرفی کنند.


isna
hi dr!
     
  

 
چه عواملی سبب عارضه وزوز گوش می شوند؟

وزوز گوش حالتی است که در آن یک صدای غیرطبیعی در گوش یا درون سر ایجاد می شود بدون این که با منابع خارجی ایجاد کننده صدا ارتباطی داشته باشد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، معمولا صدا به صورت زنگ، وزوز و همهمه احساس می شود که می تواند به صورت حمله ای، دائمی، ضربان دار یا یکنواخت یا حتی همراه با کاهش شنوایی باشد.

به گزارش سایت تخصصی مایوکلینیک، وزوزگوش معمولا ناشناخته است اما ممکن است به علل آسیب در حلزون گوش، سیستم عصبی، عروقی، مکانیکی، عضلانی بروز کند.

آمارهای پزشکی نشان می دهد حدود ۹۰ درصد از موارد وزوز گوش به علت جرم گوش یا عفونت گوش میانی بروز می کند.

در پیرگوشی نیز به طور شایع وزوز گوش وجود دارد. کسانی که به علت ضربه های صوتی دچار کاهش گذرای شنوایی شده اند، اگر به طور دائم در معرض ضربه های صوتی قرار گیرند، ممکن است دچار کاهش شنوایی دائمی شوند و وزوز گوش در این افراد یک علامت هشدار دهنده است.

بنابراین گزارش، دومین علت شایع وزوز گوش ابتلا به بیماری های قلبی است و یک سوم بیمارانی که وزوز شدید گوش دارند، مبتلا به اختلال قلبی و عروقی هستند و۷۵ درصد از این افراد دچار فشارخون بالا می باشند.

همچنین در ۵ تا ۱۰ درصد موارد آسیب به سر، منجر به وزوزگوش می شود. در تصادفات رانندگی در اثر تکان های شدید سر به عقب و جلو معمولا چند روز تا چند هفته وزوزگوش ایجاد می شود.

عوارض دارویی نیز در ۵ تا ۱۰ درصد موارد منجر به این عارضه شنوایی می شوند که از جمله این داروها آسپیرین، مسکن ها و برخی آنتی بیوتیک ها، ضد افسردگی ها و آرام بخش ها هستند.

در این موارد وزوز گوش قبل از کاهش شنوایی علامت هشدار دهنده است و ادامه مصرف دارو گاهی منجر به کاهش شنوایی برگشت ناپذیر می شود.

بیماری های دندان باعث احساس پرشدگی و فشار و تشدید وزوزگوش و حساسیت روی مفصل گیجگاهی ـ فکی می شود.

علاوه بر این بیماری های روحی و استرس نیز می توانند عامل بوجود آورنده یا تشدید کننده وزوز گوش باشند.

از سوی دیگر، ارتباط بین شریان و ورید می تواند باعث وزوز خفیف گوش شود که شایع ترین علت آن تومور است که با بزرگتر شدن تومور و تهاجم به گوش میانی، بیمار دچار کاهش شنوایی نیز می گردد.

انقباضات نرم کام و انقباض عضلات گوش هم از دیگر عوامل ایجاد وزوز گوش هستند. پزشک متخصص با کشف علت بروز عارضه، می تواند شیوه مناسب درمان آن را شناسایی کرده و برای بیمار تجویز کند.
isna
hi dr!
     
  

 
کبد چرب خطر دیابت را افزایش می دهد

کبد چرب که بر اثر تجمع چربی ها در کبد رخ می دهد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش می دهد.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”، به نقل از WebMD ، بیماری کبد چرب بیماری کبدی شایعی است که حدود یک سوم از امریکایی ها به آن مبتلا هستند. این بیماری علائم خفیفی داشته و گاه بدون علامت است و منجر به آسیب کبدی و حتی نارسایی کبد می شود.

در افرادی هم که سوء مصرف الکل دارند هم می توان این بیماری را مشاهده کرد.

تحقیقات جدید صورت گرفته توسط محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد که بیماری کبد چرب یکی از عوامل پرخطر بروز دیابت محسوب می شود.

به گونه ای که افراد مبتلا به کبد چرب نسبت به افراد سالم بیشتر احتمال دارد که در طول ۵ سال دچار دیابت نوع ۲ شوند.

پزشکان کبد چرب را با استفاده از فراصوت تشخیص می دهند. این بیماری اغلب میکلاتی از قبیل دیابت، چاقی و مقاومت انسولینی را به دنبال دارد که تشخیص این که کبد چرب عامل بروز این مشکل شده را دشوار می کند.

محققان دریافتند حتی افرادی که تجمع انسولینی مشابهی دارند و مبتلا به کبد چرب هستند ۲ برابر بیشتر در معرض دیابت نوع ۲ قرار دارند.
iscanews
hi dr!
     
  

 
مادران افسرده به نوزاد خود کمتر توجه می کنند

روانشناسان تاکید کردند واکنش های مغزی والدین افسرده نسبت به گریه نوزادشان تفاوت زیادی با دیگر مادران دارد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، اسکن های مغزی تهیه شده از مادران افسرده نشان می دهد آن ها در مقایسه با مادران سالم به شیوه متفاوتی به گریه کودک خود واکنش نشان می دهند.

جنیفر آبلو استاد روانشناسی دانشگاه اورگون که این مطالعات را انجام داده است دراین باره گفت: این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که اگر یک مادر نسبت به نوزاد خود و نیازهای او به خوبی پاسخ ندهد، ممکن است در رشد فرزند خود تاثیر منفی بگذارد.

به گزارش شبکه خبری ان بی سی، پاسخ مادر به نیازهای کودکش هماهنگی کامل بین سیستم های مغزی را می طلبد و به همین دلیل است که برخی از مادران افسرده نمی توانند به خوبی از عهده پرورش کودک خود بر آیند چرا که آن ها در پردازش گریه فرزند و دیگر نشانه ها ضعیف تر عمل می کنند.

این تحقیقات نشان می دهد باید نسبت به درمان افسردگی در زنان قبل از آن که تصمیم به بچه دار شدن بگیرند، توجه بیشتری اعمال شود.
isna
hi dr!
     
  

 
شیوع بیماری های شغلی در میان مردان

مردانی که ساعات بیشتری را در محیط کار می گذرانند بیشتر از زنان در معرض بیماری های شغلی قرار می گیرند.

به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: و به نقل از وزارت بهداشت؛ الهام میرزا محمدی جانشین رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به مناسبت هفته سلامت مردان (۱ تا ۷ اسفند ماه) گفت: مهم ترین مسائلی که ممکن است در محیط کار زمینه ساز ابتلا به بیماری باشد مربوط به موضوعات فیزیکی (سر و صدا، گرما)، شیمیایی (حلال ها، فلزات، گرد و غبار) بیولوژیک (باکتری ها و ویروس ها)، روانی ( استرس ها و اضطراب و ایرکونومیک (عدم تناسب محیط کار با شاخص های جسمی و روانی فرد) است.

میرزا محمدی درباره بیماری های شغلی موثر بر سلامتی مردان ابراز داشت: بیماری های عضلانی و کمردرد که در محیط کاری به وفور دیده می شود از شایع ترین بیماری ها در محیط های کاری در میان مردان است.

همچنین بیماری های ریوی (مواجهه با محرک ها)، بیماری های پوستی، مشکلات شنوایی، مشکلات تولید مثل و وجود عوامل زمینه ساز برای ایجاد سرطان از جمله بیماری های شایع است که در محیط های کاری مشاهده می شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر اینکه مصرف سیگار در تشدید اثر تجمع آلاینده ها موثر است، مواجهه طولانی مدت مردان در مقابل آفتاب باعث بروز سرطان پروستات، خون و پوست است و به همین خاطر به جامعه آقایان پیشنهاد می شود تا با مصرف صحیح از وسایل حفاظت فردی در محیط های شغلی خود، میزان بروز بیماری های مختلف در جامعه را کاهش دهند.

iscanews
hi dr!
     
  

 
زنان بیشتر از مردان درمعرض «ام اس» قرار دارند

بیماری «ام اس» در سنین ۲۰ تا ۴۰ شیوع بیشتری دارد و زنان بیشتر از مردان درمعرض این بیماری قرار دارند.



مصطفی شیرزادی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه اصفهان، اظهار کرد: دو دلیل را می توان برای ابتلا به «ام اس» در نظر گرفت علت اول مربوط به بدن شخص است که از مصونیت کمتری برخوردار و ضعیف تر است و علت دوم مقاومت کمتر در برابر ویروس و عوامل خارجی بدن بیمار است.

وی گفت: بیماری «ام اس» به صورت تاری در دید، احساس سوزنی در بدن، خواب رفتن یک طرف ازبدن، سرگیجه و… همراه است.

به گفته شیرزادی، بیماری «ام اس» دوگونه است در۸۰ درصد از این بیماران ، بیماری «ام اس» به صورت رفت و برگشت عمل می کند و بیمار در زمانی که بیماری علائم کمتری را از خود نشان می دهد می تواند به فعالیت های روزمره بپردازد و شاهد بازگشت به زندگی عادی دربیمار هستیم، ۲۰ درصد دیگر بیمارانی هستند که «ام اس» آرام آرام در بدن آن ها رو به جلو می رود و روز به روز حال بیمار وخیم ترمی شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماری «ام اس» علت مرگ در مبتلایان نیست و آن ها اصولاً از طریق عفونت های ریوی و ادراری دچار مرگ می شوند.

وی هم چنین در خصوص بیماری پارکینگسون اظهارداشت: بیماری پارکینگسون نوعی بیماری سیستم عصبی مغز است.

وی پیرامون علائم بیماری پارکینگسون بیان داشت: شروع این بیماری دربرخی از بیماران به صورت نرم شدن عضلات و لرزش اعضای بدن و در برخی دیگر با سخت و سفت شدن عضلات بدن همراه است.

در بیمارانی که پارکینگسون دارند شروع به کاروحرکت های بدن به صورت آهسته است و حرکت ها کند و مرکز ثقل به سمت جلو متمایل است که این ممکن است منجر به سقوط و افتادن شخص بیمار شود.

عضو انجمن «ام اس» استان اصفهان تصریح کرد: بیماران پارکینگسون دچارلرزش می شوند ودرهنگام نشستن این لرزش ها محسوس تر است و در هنگام کار و فعالیت کمتر دیده می شود پس بهتر است این بیماران فعالیت های فیزیکی بیشتری داشته باشند.

شیرزادی در خصوص درمان بیماری پارکینگسون اظهارداشت: این بیماری اصولاً درمانی ندارد و به بیماران فعالیت فیزیکی و ورزش توصیه می شود و بیماران مبتلا به پارکینگسون را بستری نمی کنیم زیرا باعث زمین گیر شدن آنها می شود.

وی پیرامون سن شیوع بیماری پارکینگسون بیان کرد: یک درصد از افرادی که بالاتر از ۵۰ سال دردنیا سن دارند درمعرض نوعی از علائم این بیماری قراردارند و علائمی از این بیماری در آن ها دیده می شود.

اما افرادی که از طریق ژن و وراثت در معرض این بیماری قرار دارند ممکن است در سنین پایین تر دچار این بیماری شوند.

isna
hi dr!
     
  

 
سگ ها برای ناراحتی صاحبشان غصه می خورند!؟

سگ ها نسبت به ناراحتی صاحبانشان عکس العمل نشان می دهند، درست انگار که ناراحتی را درک می کنند. اما آیا آن ها واقعا برای ناراحتی صاحبانشان غصه می خورند یا فقط حالت های ناراحتی انسان را تقلید می کنند؟

شاید شما هم تا به حال از افرادی که حیوان خانگی دارند، شنیده باشید که انگار حیوانات آن ها به خصوص سگ ها، احساساتشان را درک می کنند. خب، بسیاری از آن ها در مواقعی که هیجانی خاص را تجربه می کرده اند، مخصوصا زمانی که هیجان ناخوشایندی داشته اند، علائمی در سگ خود دیده اند که نشان می دهد سگ هم احساس خوبی ندارد، اما برای پژوهشگران این پدیده بسیار پیچیده است.

در حقیقت برای آن ها این سوال مطرح است که علائمی که در سگ ها دیده می شود، واقعا ابراز همدلی است، یا پدیده ای است که سرایت هیجان نام دارد.

سرایت هیجان در واقع واکنشی نسبت به رفتار و نشانه های رفتاری در دیگران است. مثلا اگر شما خمیازه بکشید، کسانی که اطراف شما هستند و حتی سگ ها هم ممکن است خمیازه بکشند.

آن ها هیچ کدام در واقع در حال همدلی با شما نیستند، هرچند قسمت هایی از مغز که مسئول همدلی است، در این مواقع فعال می شود. اما در حقیقت، این رفتار نوعی تقلید است و در سطح هشیاری اتفاق نمی افتد؛ البته چرایی این رفتار هنوز برای دانشمندان روشن نیست.

اما به گزارش دیسکاوری، رفتار سگ ها فراتر از تقلید صرف است. به گفته کارین سیلوا و لیلیانا سوسا از موسسه علوم زیست پزشکی ابل سلازر، مطالعات نشان می دهند که سگ ها در مقابل ناراحتی افراد، درست همان عکس العملی را نشان می دهند که کودکان در برابر افرادی که تظاهر به ناراحتی می کنند، از خود نشان می دهند. همین رفتار دانشمندان را مشکوک کرده که شاید نوعی همدردی در این رفتار سگ ها نهفته باشد.

همچنین در مواردی دیده شده که سگ هایی که هیچ آموزشی ندیده اند نسبت به موقعیت های اورژانسی که برای انسان ها پیش می آید حساس هستند و حتی برای کمک اقدام می کنند. این رفتار هم می تواند نشانه ای از ادراک همدلانه آن ها باشد.

این محققین در مطالعه خود از صاحبان سگ ها خواستند وانمود کنند که زیر یک قفسه از کتابخانه گیر افتاده و آسیب دیده اند. سگ ها اغلب گیج شده بودند و هیچ واکنش خاصی از خود نشان ندادند.

اما دانشمندان فکر می کنند بوها و صداهایی که با استرس واقعی همراه می شوند، سگ را وادار به عکس العمل می کند، بنابراین به این سادگی ها نمی توان سگ را گول زد و وانمود کرد که یک موقعیت اورژانسی پیش آمده است.

به علاوه مطالعات دیگر نشان می دهند سگ هایی که برای درمان انسان ها کمک می کنند، بعد از جلسات درمانی تحت تاثیر قرار می گیرند و بعد از جلسه به نوازش و آرام سازی نیاز پیدا می کنند! اما چرا سگ ها چنین توانایی دارند؟

دانشمندان سه احتمال را مطرح می کنند:

۱) سگ ها از نژاد گرگ ها هستند که خیلی اجتماعی اند و با همنوعان خود همدلی می کنند.

۲) همنشینی درازمدت سگ ها با انسان ها، قابلیت هایی را که از اجداد گرگشان به ارث برده اند، شکوفا کرده و به آن ها این امکان را داده که با انسان ها همدلی کنند.

۳) تنوع در تولید مثل و انتخاب سگ هایی که رفتار هوشمندانه تری دارند، باعث شده توانایی همدلی در سگ هایی که ما امروز می بینیم بالا باشد.

البته برای فهم دقیق، نیاز به مطالعات بیشتری است.

اما پاسخ به این سوال، می تواند سوال های بسیاری را به همراه بیاورد: آیا سگ ها این توانایی را ژنتیکی دریافت می کنند؟

اگر بله، یعنی برخی از سگ ها و احتمالا برخی انسان ها با توانایی همدلی بیشتری متولد می شوند؟

آیا سگ ها این قابلیت را یاد گرفته اند و می توان به سگ این توانایی یا مهارت را آموخت؟

آیا فقط سگ ها چنین توانایی دارند یا در حیوانات دیگر هم می توان همدلی با انسان را دید؟

khabaronline
hi dr!
     
  
صفحه  صفحه 31 از 57:  « پیشین  1  ...  30  31  32  ...  56  57  پسین » 
علم و دانش

پزشکی سلامت (آرشیو شماره سه)


این تاپیک بسته شده. شما نمیتوانید چیزی در اینجا ارسال نمائید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA