انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 23 از 30:  « پیشین  1  ...  22  23  24  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
خطرات تحریک تخمدانی چیست؟

نشانه های تنبلی تخمدان
مشکلات باروری ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشند، این دلایل گاهی اوقات با هم ترکیب می‌شوند.

بارداری: تحریک تخمدان
بنابراین درمان های بسیار متفاوتی هم برای آنها پیشنهاد شده است.
در موارد مشکلات تخمک گذاری، به تحریک تخمدانی در چهارچوب IVF یا تلقیح متوسل می‌شوند.

در چه مواردی تحریک تخمدانی پیشنهاد می‌شود؟
درمان توسط تحریک تخمدانی به زنانی پیشنهاد می‌شود که مشکلات تخمک گذاری دارند:

عدم تخمک گذاری،ناهنجاری تخمک گذاری.
عمل تحریک تخمدان ها به کمک درمان باعث یک تخمک گذاری نرمال و چند برابر شدن تعداد فولیکول ها می‌شود.
این ضربه شست برای باردار شدن زوجی که بچه می‌خواهند کافی است، اما به شرطی که مطمئن باشند، علت عدم باروری شان تا کنون، تخمدان های دمدمی مزاج بوده اند.
تحریک تخمدانی می‌تواند به عنوان روشی کمکی قبل از تلقیح درون رحمی یا IVF مورد استفاده قرار بگیرد.

درمان توسط تحریک تخمدانی، چه طور انجام می‌شود؟
این درمان، یک درمان هورمونی است که جزئیات آن می‌تواند متفاوت باشد.
در موارد سادۀ تحریک تخمدانی، در مرحلۀ اول از نمک اسید سیتریک کلومیفن استفاده می‌شود، این نمک یک داروی هورمونی است که خوراکی بوده و به مدت 5 تا 7 روز بعد از دومین روز قاعدگی مصرف می‌شود. نمک اسید سیتریک کلومیفن باعث ترشح هورمون های مسئول فولیکول می‌شود.

در صورت شکست این درمان (بعد از حدود 5 تا 8 قاعدگی)، از یک داروی هورمونی دیگر که بر پایۀ گنادوتروپین است استفاده می‌شود، این دارو تزریق می‌گردد و به طور مستقیم روی تخمدان ها اثر می‌گذارد. این تزریق ها می‌توانند به شکل درون عضلانی یا زیر جلدی انجام شوند.

در موارد IVF یا تلقیح درون رحمی، درمان یکسان است، به جز مواردی که درمان تولید هورمون را متوقف کند، این امر کنترل کلی سیکل تخمک گذاری را با خود به همراه خواهد داشت. این درمان از اولین روز قاعدگی شروع می‌شود. سپس تزریق های گنادوتروپین انجام می‌گیرد.

در نهایت، زمانی که فولیکول به حد کافی برسد، یک هورمون دیگر برای به راه انداختن تخمک گذاری طی 37 تا 40 ساعت آینده، تزریق می‌شود. سپس می‌توان برای IVF یا تلقیح اقدام کرد.

تحریک تخمدانی: نیازمند مراقبت دو برابر است ...

در هر دو مورد، پیگیری دقیق و سنجیده باید اعمال شود. و بر پایۀ دُز هورمونی (آزمایش خون) و اکو گرافی قرار دارد.

ضمناً اثربخشی درمان هورمونی رو تخمدان ها بررسی می‌شود، رَسِش فولیکول ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، برای روابط جنسی در چهارچوب تحریک تخمک گذاری برنامه ریزی می‌شود و می‌توان درمان را به منظور محدود کردن احتمال بارداری چند قلویی، تنظیم کرد.

خطرات تحریک تخمدانی چیست؟
درمان توسط نمک اسید سیتریک کلومیفن، به جز مشکلات بینایی (دو بینی)، عوارض جانبی دیگری ندارد.

اما تزریق گنادوتروپین می‌تواند باعث بروز این مشکلات شود :
احساس سنگین شدن پاها همراه با سنگینی در زیر شکم،
مشکلات خلق و خو،
افزایش وزن اندک،
مشکلات گوارشی،
ناراحتی تنفسی ...

در موارد نادری هم سندروم تحریک تخمدانی بیش از حد توسط تورم تخمک ها و خطر التهاب وریدی مشاهده می‌شود.

اما عوارض این درمان ها بیشتر روانی است. بعد از مدت طولانی انتظار، تمام امیدها به این درمان وابسته است و در صورت عدم موفقیت همه چیز تیره و تار می‌شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
پریود یا عادت ماهیانه چیست؟

پریود در دختران
پریود (قاعدگی) یکی از مراحل بلوغ در دختران است. پریود مانند بسیاری از علایم دیگر بلوغ ممکن است برای دختران گیج کننده باشد. بعضی از دختران ممکن است به نوعی از پریود شدن ترس داشته باشند یا نگران آن باشند. بسیاری از دختران و پسران درک کاملی از دستگاه تناسلی زنان و چگونگی کارکرد آن در طی یک دورة قاعدگی(پریود) ندارند و همین موضوع قاعدگی را برای آنان اسرارآمیز جلوه می‌دهد.

یک دورة‌ پریود (قاعدگی) مدت زمان اولین روز خونریزی در یک ماه تا اولین روز خونریزی در ماه بعد است. مثلاً اگر اولین خونریزی دختری در ۸ اردیبهشت باشد و روز اول خونریزی بعدی وی در ۲ خرداد باشد دورة قاعدگی او ۲۴ روز طول کشیده است (از ۸ اردیبهشت تا ۱ خرداد).

بلوغ و قاعدگی (پریود)
زمانیکه دختری به بلوغ می رسد (معمولاً در سنین۸ تا ۱۳ سالگی)، بدن و ذهن در بسیاری جهات شروع به تغییر و تحول می‌کند. هورمونها در بدن رشد فیزیکی جدیدی را آغاز می‌کنند، مثلاً پستانها شروع به رشد می‌کنند. حدود2 الی 2/5 سال بعد از شروع رشد پستانها، اولین خونریزی قاعدگی ( پریود )در یک دختر اتفاق می افتد.

حدود ۶ماه قبل از آغاز اولین دورة پریود، دختر ممکن است متوجه افزایش ترشح از دستگاه تناسلی خود شود که مسأله‌ای شایع در میان دختران است و نباید از آن نگران باشد مگر آنکه این ترشحات بسیار بد بو باشد یا باعث خارش گردد.
اولین پریود زمانی اتفاق می‌افتد که همة اجزاء دستگاه تناسلی دختر بالغ شده باشند و بتوانند با یکدیگر کار کنند.

با بلوغ دختر، هورمونهایی از هیپوفیز (یکی از غدد موجود در مغز) ترشح می‌شود که این هورمونها تخمدانها را وادار به ساخت هورمونهای زنانه می‌کنند. این هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون نامیده می‌شوند که اثرات زیادی در بدن دختر دارند و به رشد جسمی و بالغ شدن او کمک می کنند.

پس شروع دوره های پریود (قاعدگی ) یک دختر، در هر ماه یک تخمک بسیار کوچک که با چشم دیده نمی‌شود- از درون تخمدان آزاد می‌شود که به این عمل تخک گذاری می‌گویند. تخمک وارد لوله‌های فالوپ می‌شود و از طریق آن به سمت رحم حرکت می‌کند. اگر در طی این مسیر تخمک توسط یک اسپرم مرد بارور شود تخم ایجاد می‌شود و تخم به سمت رحم رفته و در آنجا لانه گزینی می‌کند و با چسبیدن به دیوارة رحم شروع به بزرگ شدن و رشد می‌نماید تا در پایان ۹ماه به یک نوزاد کامل تبدیل شود.

در صورتیکه تخمک با اسپرم برخورد نداشته باشد – مسأله‌ای که در اکثر دروه‌های قاعدگی اتفاق می‌افتد- تخمک بارور نمی‌شود و از بدن دفع می‌شود. در این صورت رحم که خود را آماده پذیرایی از تخم بارور کرده بود و با اضافه کردن مخاطات خود را برای لانه گزینی تخم آماده نموده بود، با تشکیل نشدن تخم (بارور نشدن تخمک) به حالت اول خود برمی‌گردد و برای این کار مخاطات و بافت اضافی رحم شروع به ریزش می‌کند.

ریزش بافت و مخاطات که خونی است همان خونریزی قاعدگی است. باید توجه کرد که همانطوریکه توضیح داده شد، خونریزی قاعدگی فقط شامل خون نیست بلکه بافت اضافی و مخاطات خونی است که از رحم به بیرون ریخته می‌شود.

این وقایع هر ماه یکبار اتفاق می‌افتد. رحم خود را برای پذیرش تخم در طی یک ماه به تدریج آماده می‌کند و در نتیجه مخاطات و بافت اضافی در داخل آن بوجود می‌آید. در حدود اواسط یک دوره قاعدگی تخمک گذاری انجام می‌شود که در صورت عدم باروری تخمک با اسپرم مرد، در انتهای ماه همة بافت‌ها و مخاطات اضافی رحم به همراه تخمک به صورت خونریزی قاعدگی (پریود) از بدن خارج می‌شود و این وقایع ماهانه ادامه می‌یابد تا اینکه زن در حدود سن ۵۰سالگی به یائسگی برسد. یائسگی به این معنی است که زن همة تخمک‌های موجود در تخمدانها را آزاد کرده است و دیگر تخمک ندارد. بنابراین دوره‌های قاعدگی نیز تمام می‌شود و دیگر امکان بچه‌دار شدن برای او نیست.

پریود یا قاعدگی چیست؟
عادت ماهیانه خونریزی ماهانه از رحم بانوان می باشد. به نامهای دیگری مانند قاعدگی ، منس و پریود هم خوانده می شود.خون قاعدگی ترکیبی از خون کامل و بافتهای ریزش کرده رحم م ی باشد.اکثر دوره های قاعدگی بین ۳ تا ۵ روز طول می کشد.

سیکل قاعدگی (پریود) چیست؟
خونریزی قاعدگی قسمتی از سیکل قاعدگی می باشد.در یک سیکل قاعدگی بدن زنان تغییراتی می کند تا هر ماه برای باردار شدن آمادگی داشته باشد.یک سیکل قاعدگی از اولین روز خونریزی قاعدگی شروع می شود.متوسط زمان یک سیکل قاعدگی نرمال ۲۸ روز است.اما یک سیکل نرمال ممکن است از ۲۳ تا ۳۵ روز متفاوت باشد.

خونریزی قاعدگی (پریود) هر چند وقت یک بار تکرار می‌شود؟
همانگونه که سن شروع بلوغ در دختران متفاوت است، دوره‌های پریود نیز برای دختران متفاوت است. دورة زمانی میان دو خونریزی را دورة قاعدگی یا پریود می‌گویند. دورة‌ پریود برای بعضی دختران ممکن است ۲۸روز، برای بعضی دیگر ۲۴روز، ۳۰روز و یا حتی ۳۵روز طول بکشد. حتی این زمان از یک دوره تا دورة بعد ممکن است فرق داشته باشد.

دختران نوجوان و جوان ممکن است قاعدگی نامنظم داشته باشند که بخصوص در اولین دوره‌های پریود بیشتر دیده می‌شود. برای مثال یک دختر که به تازگی پریود شده است ممکن است ۲ماه متوالی دور‌های ۲۸روزه داشته باشد و در طی یک ماه بعد هیچ خونریزی نداشته باشد یا حتی دو خونریزی متوالی با فاصلة‌ زمانی بسیار کم بین آنها داشته باشد.
معمولاً پس از چندین ماه، دوره‌های پریود از نظم بهتری برخوردار می‌شود امّا بعضی از زنان حتی تا بزرگسالی نیز دوره‌های نامنظم دارند. با گذشت زمان و آشنایی بیشتر دختر با شرایط دوره‌های پریود خود، معمولاًً دختران می‌توانند دورة‌ خونریزی بعدی خود را حدس بزنند.

خونریزی به چه میزان است و چند روز طول می کشد؟
مدت زمان خونریزی نیز ثابت نیست و ممکن است تغییر کند. بعضی دختران فقط ۳-۲روز خونریزی دارند. بعضی دیگر ممکن است ۷روز و یا حتی بیشتر خونریزی داشته باشند.
مقدار خونریزی نیز ممکن است متفاوت باشد. بعضی از دختران آنقدر مقدار خونریزی اندکی دارند که حتی ممکن است شک کنند که آیا پریود شده‌اند یا نه. بعضی دیگر ممکن است خونریزی شدیدتری داشته باشند.

برای اکثر دختران خونریزی در حد چند قاشق غذاخوری تا کمتر از نصف یک استکان (حدود ۱۲۰میلی‌لیتر) است که ممکن است زیاد به نظر آید ولی طبیعی باشد. خونریزی بسیار شدید در طی قاعدگی امکان پذیر است اما شایع نیست. در واقع ممکن است خونریزی بسیار شدیدتر از معمول، نشاندهندة اشکالات انعقادی خون باشد که نیازمند مراجعه به پزشک و بررسی بیشتر است.
باید متوجه بود که حتی از یک ماه به ماه بعد ممکن است مقدار خونریزی و تعداد روزهای خونریزی در یک دختر متفاوت باشد. در صورتیکه از بی‌نظمی و یا مقدار خونریزی خود نگرانی دارید بهتر است تا با یک پزشک مشورت کنید.

سیکل های پریود از چه سنی شروع می شوند؟
سن متوسط شروع پریود حدود ۱۲ سالگی است.اما این بدان معنی نیست که همه دختران در سن ۱۲ سالگی قاعده می شوند. یک دختر در فاصله سنی ۸ تا ۱۶ سالگی ممکن است قاعده شود.

تامپون و نوار بهداشتی
پس از شروع قاعدگی شما نیاز دارید که از وسیله‌ای برای جذب خون استفاده کنید. برای این منظور می‌بایستی نوار بهداشتی تهیه کنید. برای انتخاب نوع نوار بهداشتی می‌توانید با مادر، معلمان بهداشت و یا خواهر بزرگتر خود مشورت کنید. نوار بهداشتی در بسیاری از داروخانه‌ها و سوپر مارکت‌ها قابل تهیه است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
در موارد زیر باید با پزشک خود مشورت کنید:
-عدم شروع قاعدگی تا سن ۱۶ سالگی
-متوقف شدن بی دلیل عادات ماهیانه
-خونریزی بیش از ۷ روز
-حجم زیاده از حد خونریزی
-در صورتی که در فاصله بین پریودها خونریزی داشته باشید
-درد شدید هنگام قاعدگی
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

8راه طلايی برای كاهش درد پريود (ديسمنوره)
دردهای قاعدگی ( پريود )


دردهای حين عادت ماهانه ( پریود ) خانم ها يکي از شايع‌ترين شکايات آنها در طول اين دوره است. تغييرات خلق و خو و احساس خستگي آنها در هنگام پریود گاهي بسيار شديد و آزاردهنده است.


اگرچه از ميان شيوه‌هاي درماني برای کاهش درد در زمان پریود مي‌توان به مصرف قرص‌هاي ضددرد، ضدبارداري و ضدافسردگي اشاره کرد که اتفاقا خيلي از خانم ها برای کاهش درد در زمان قاعدگی مصرف مي‌کنند، اما در اين مطلب صرفا به توصيه‌هاي غيردارويي دکتر مائو، پزشک مشهور طب چين، اشاره مي‌شود.

1- اسيدهاي چرب بيشتري مصرف کنيد:
مطالعات زيادي نشان داده است که مصرف اين اسيدهاي چرب که عمدتا در غذاهايي مانند ماهي، آجيل‌ها مثل گردو، بادام و يا دانه‌هايي مانند کنجد وجود دارد، سبب کاهش علايم ديسمنوره (درد هنگام پریود )مي‌گردد.

2- غذاهايي که بايد يک هفته قبل از شروع پریود شدن مصرف کنيد:
يک هفته قبل از شروع پریود ، بهتر است از اسفناج (مي‌توانيد آن را بخارپز کرده و با ماست ميل کنيد که بسيار هم خوشمزه است)، تمشک و گردو استفاده کنيد.
همچنين از زعفران، رازيانه، ترخون، تره‌فرنگي، موسير، فلفل‌سياه، دارچين و پوست پرتقال بيشتري در موقع طبخ غذاها استفاده کنيد.

3- دم کرده ي‌ مخصوص بنوشيد:
برای کاهش درد در زمان پریود میتوانید از دم کرده های مخصوص استفاده کنید.دم کرده ي بابونه، سنبل‌الطيب و گل گاوزبان، تمشک و سرخ‌وليک در کاهش درد پریود و ايجاد آرامش بسيار موثرند. هريک از اين دم کرده‌ها را مي‌توانيد به طور مجزا تهيه و به دلخواه خود در زمان پریود تان مصرف کنيد.
لازم به ذکر است که اين دم کرده هاي گياهي در واقع گنجينه‌هاي علم پزشکي شرق است که به ما به ارث رسيده و با مصرف به جاي آنها مي‌توانيد بسيار بهره ببريد.

4- مکمل منيزيم مصرف کنيد:
بعضي از خانم‌ها به دليل کاهش منيزيم خون، دچار دردهاي پيش از دوره ماهانه (پریود )مي‌گردند. لذا توصيه مي‌شود، يک هفته قبل از پريود، شروع به مصرف روزانه 500 ميلي‌گرم منيزيم به علاوه 50 ميلي‌گرم ويتامين B6 کنيد که در کاهش درد و گرفتگي‌هاي زير شکم بسيار مفيد است (البته تحت نظر پزشک).

5- فهرستي از غذاهاي حساسيت‌زا را براي خودتان تهيه کنيد:
حتما تا حالا متوجه شده ايد که يک هفته قبل از پريود، به بعضي غذاها حساسيت و واکنش نشان مي‌دهيد که گاهي سبب تشديد ناراحتي شما در هنگام پریود تان مي‌گردند. لذا به شما توصيه مي‌کنيم تا فهرستي از اين غذاها را تهيه نموده و در دوره‌هاي بعدي، از مصرف آنها خودداري کنيد.

6- از تمرين‌هاي ورزشي و ذهني غافل نشويد:
بر خلاف گذشته که توصيه به استراحت مي‌شد، در طب چيني انجام ورزش‌هاي بدني و ذهني آرام و در حد متوسط توصيه مي‌گردد (مانند ورزش‌هاي تايي‌چي، يوگا) که سبب مي‌شود تا شما در آرامش و تعادل بيشتري به سر بريد.

7- مصرف نمک و کافئين را محدود کنيد:
ممکن است شما نسبت به خوردن اين مواد ميل زيادي داشته باشد، اما بايد بدانيد که مصرف این مواد در زمان پریود در تشديد مشکلات شما بسيار موثرند و اگر واقعا نمي‌توانيد در برابر آنها مقاومت کنيد، حداقل مصرف متوسط و کمي ‌از آنها داشته باشيد.

8- نفس عميق بکشيد:
مواقعي که بسيار کلافه و مضطرب‌ايد، پنج بار از راه بيني نفس عميق به درون بکشيد و بيرون دهيد. خواهيد ديد که در تخفيف درد و علايم شما بسيار موثر است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

اختلالات قاعدگی و درمانهای متفاوت

اختلالات قاعدگی- تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی یک آرامش خاطری را برای خانم هایی که تجربه درد اختلالات قاعدگی را دارند ایجاد می کند.

اگر شما شاهد بهبود نسبتا کمی باشید،پزشک به شما درمان طبی را پیشنهاد می کند.ازآنجایی که ادعاهای زیادی درمورد فواید ویتامین، مکمل های غذایی، و پیشنهادهای بدون تجویز وجود دارد،شما نباید بدون مشورت و تجویز پزشک از هیچ کدام آنها بری درمان اختلالات قاعدگی استفاده کنید.


این مهم است که به خاطر داشته باشید زمانیکه بعضی از پزشکان مصرف ویتامین ها و مکمل های غذایی خاص را به شما پیشنهاد می کنند و به تاثیر آنها معتقدند،عده ای به نبود هیچ گونه شواهد علمی برای فواید آنها تاکید دارند و شما را از عوارض مصرف بالای آنها آگاه می کنند.در میان بسیاری از داروهای قاعدگی در بازار،تعداد زیادی مولتی ویتامین که ترکیب ویتامین ب6، منیزیوم،روی،و ویتامین آ هستند موجود است.

-مصرف ویتامین ب 6 برای درمان اختلالات قاعدگی به دهه 1940 برمی گردد.آنهایی که تاثیر این ویتامین را در درمان اختلالات قاعدگی می دانند به تقابل ویتامین و مواد شیمیایی مغز معتقدند.بنابراین تاثیر آن از لحاظ طب بالینی ثابت نشده و تعداد زیادی از افراد آن را مضر میدانند. مصرف 200 تا 300 میلی گرم از آن در روز باعث احساس درد یا کرختی و سستی در دستها و پاها یا احساس سختی یا ناهنجاری در راه رفتن و آسیبهای عصبی می شود.

اگرچه هنوز فواید بعضی از ویتامین ها و مکملهای غذایی ثابت نشده، اما احتمال آن وجود دارد.یک مطالعه نشان داد که مصرف 150 تا 300 میلی گرم ویتامین ای به طور روزانه اختلالات قاعدگی را کاهش می دهد. مطالعه دیگری مصرف روزانه 200 میلی گرم مکمل منیزیم را در درمان اختلالات قاعدگی پیشنهاد کرد که با تغیرات فیزیکی و رفتاری ناشی از قاعدگی مقابله می کند اگرچه مصرف منیزیم به مقدار زیاد،می تواند خطرناک باشد و جذب کلسیم را دچار اختلال کند.

-بالاخره،فروش اسید آمینه ال تریپتوفن که بدون تجویز ممنوع است اما در داروخانه های واجد شرایط قابل دسترس است برای بسیاری از خانم ها مفید و کمک کننده است.آن سطح سروتونین را بالا برده، و خوابی راحت را برای بیماران به ارمغان می آورد و بیقراری را کاهش داده و اشتها آور است.ممکن است پزشک شما از میان داروها دارویی برای شما تجویز کند،اگر چه تا به حال دارویی برای پی ام اس (دردهای قاعدگی) تولید نشده،و میزان تاثیر داروها در درمان اختلالات قاعدگی بحث های قابل توجهی را دارد.درحقیقت،بعضی از داروهایی که برای درمان اختلالات قاعدگی به کار می رود بالقوه مضر هستند.بنابراین شما و پزشکتان باید یک مدیریت محافظه کارانه ای برای درمان اختلالات قاعدگی طرح ریزی کنید نه اینکه دارو درمانی کنید.

-قرص های مدر (ادرار آور) به شما کمک می کند تا مایعات اضافی را از کلیه هایتان دفع کنید.ممکن است پزشکتان برای درمان اختلالات قاعدگی یک داروی ادرار آور تجویز کرده تا التهاب و پف بدنتان را کاهش دهد البته اگر زیاد کردن ادرارتان کمک کننده نباشد.

اگرچه مطالعات بر روی فواید استفاده از داروهای ادرارآور برای درمان اختلالات قاعدگی نتایجی را نشان می دهند،اما آنها بیشتر از داروهای دیگر در درمان اختلالات قاعدگی استفاده می شوند و علائم دیگر قاعدگی مانند خستگی و افسردگی و پریشانی را کاهش می دهند.زیرا آنها از فعل و انفعالات هورمون ها که باعث حفظ ونگهداری آب می شود جلوگیری می کند.

-اسپیرونولاکتون (الدکتون) همچنین برای درمان علائم قاعدگی استفاده می شوند. پزشکان اسپیرونولاکتون را به مقدار 25 میلی گرم به مدت 4 بار در روز از زمان تخمک گذاری تا شروع قاعدگی تجویز می کنند.

-بروموکریپتین،دارویی که شیر را بعداز زایمان متوقف می کند، گاهی اوقات برای درمان ناراحتی های سینه برای کسانی که به اختلالات قاعدگی دچار شده اند تجویز می شود،اگر چه هیچ نشانه ای مبنی بر بهبود کسانی که از این دارو ، برای درمان اختلالات قاعدگی استفاده می کنند نسبت به آنهایی که استفاده نمی کنند وجود ندارد.
مصرف معمول این دارو 2.5 میلی گرم یک بار یا دوبار در روز از زمان تخمک گذاری تا شروع عادت ماهانه است.به خاطر اینکه احتمال وجود عوارض جانبی آنها وجود دارد،پزشکتان این دارو را با دوز کم برای درمان اختلالات قاعدگی شروع می کند.

-مفنامیک اسید یک داروی ضد درد است که گاهی اوقات برای تسکین دردهای قبل از قاعدگی تجویز می شود.مصرف معمول این دارو 500 میلی گرم از زمانی که نشانه های درد ظاهر می شوند شروع شده و تا 250 میلی گرم دوبار در روز تا دو یا سه روز ادامه پیدا می کند.
خطر عمده این دارو تاثیر بد آن بر باوری است.از آنجایی که قاعدگی تخمگ گذاری را به دنبال دارد،شما ممکن است متوجه بارداریتان نشوید تا زمانی که عادت ماهانه تان به تعویق بیفتد.بنابراین، پزشکتان ممکن است قبل از اینکه مفنامیک اسید یا داروهای دیگر را برای درمان علائم قاعدگی تجویز کند به شما یکی از موارد جلوگیری از بارداری را توصیه کند.

-داروهای ضد درد که قابل دسترس هستند شامل داروهای بدون تجویزی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می باشد.بنابراین مصرف معمول این داروها خطر التهابات و (نفخ) شکمی را به دنبال دارد.

پروژسترون درمانی هم طرفداران زیادی برای درمان اختلالات قاعدگی دارد ، علی رغم این حقیقت که پروژسترون طبیعی و پروژسترون ساختگی و مصنوعی تاثیراتی را در مطالعات علمی نشان نداده اند.درحقیقت،استفاده پروژسترون برای درمان اختلالات قاعدگی توسط شرکت داروسازی در آمریکا ثابت نشده است و بعضی از دانشمندان در ایمنی و نتایج این درمان تردید دارند.با این وجود،به خاطر اینکه بعضی از پزشکان بهبود بیماران خود را با این دارو مشاهده کرده اند،مصرف پروژسترون برای درمان علائم قاعدگی رایج شده است.

برطبق کالج تخصصی زنان و زایمان آمریکا، مقدار استاندارد مصرف پروژسترون برای درمان اختلالات قاعدگی 50 تا 100 میلی گرم در روز به صورت تزریق عضله ای یا به مقدار 200 تا 400 میلی گرم دوبار در روز به صورت واژینال یا شیافهای مقعدی توصیه شده است.درمان از چند روز قبل از ظهور علائم قاعدگی توصیه شده و تا شروع عادت ماهانه ادامه پیدا می کند.

مطالعات معدودی نشان داده که داروهایی که فعالیت تخمدان را متوقف می کنند و به داروهای تخمدان برداری معروفند می توانند علائم قاعدگی را متوقف کنند.در آزمایشهای بالینی،این عمل با مصرف لوپرون از طریق تزریق یا سینارل از طریق اسپری های بینی صورت گرفته تا فعالیت GnRH (هورمونی که در قسمتی از مغز است و مربوط به باوری است و عادت ماهانه را با تحریک تخمدان شروع می کند)،را متوقف کند.بنابراین،متوقف کردن فعالیت تخمدان،یائسگی را به وجود می آورد که منجر به مشکلات استخوانی و قطع عادت ماهانه می شود.در نتیجه،این روش فقط برای از کار انداختن و توقف قاعدگی در نظر گرفته شده است و 5 تا 10 درصد خانم ها علائم قاعدگی،آنها را از خانواده و شغلشان محجور می کند.این درمان باید بعداز 6 ماه متوقف شود.

-برخی از پزشکان بعضی از داروهای مسکن یا ضد افسردگی را تجویز می کنند که شامل فلوکسیتین برای بیمارانی که اختلالات قاعدگی در آنها تشخیص داده شده،تجویز می شود. بنابراین،اگر شما به افسردگی مبتلا می شوید این داروها شاید توجیه پذیر باشد.این داروها اگر با داروهای دیگری ترکیب شوند سبب عکس العمل های خطرناک و مهلکی می شوند و می توانند منجربه عوارض جانبی وسیعی شوند.
این داروها برای بیماریهای جدی مانند افسردگی شدید تجویز می شود.به عبارت دیگر،اگر به اختلال قاعدگی مبتلا شده اید،پزشک ممکن است یک مدلی از پروزاک که سارافم است را برای شما تجویز کند.این داروی ضد افسردگی زمانی که در دوز 20 میلی گرم در روز در طول قاعدگی مصرف شود اثرات جانبی بسیاری دارد.مهمترین عوارض جانبی آن سردرد،تهوع،و آب ریزش بینی است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

علائم اختلالات قاعدگی

اختلالات قاعدگی بسیار متنوع‌اند مانند دش دشتانی (قاعدگی دردناک) (دیسمنوره)، آمنوره (عدم خونریزی واضح هنگام قاعدگی)، زیاد شدن مقدار یا زمان خونریزی قاعدگی و یا کاهش فواصل قاعدگی.علل اختلالات قاعدگی نیز متنوع است از جمله عفونت، آی‌یودی، استرس، کیست تخمدان، سوءتغذیه، بدخیمی، اختلالات هورمونی، مصرف دارو و حاملگی.


علائم اختلالات قاعدگی
چرخه قاعدگی سالم و منظم شاخص خوبی از سلامتی تناسلی زنان است ، اگر عادت ماهانه شما دچار اشکال و اختلال شود، باید برای یافتن علت آن به دکتر مراجعه کنید.

اختلالات قاعدگی از جمله ممکن است به این شکل‌ها ظهور کند:

-اگر شما تا سن 15 سالگی یا تا سه سال بعد از رشد پستان‌ها قاعده نشده‌اید ( آمنوره اولیه).

-اگر90 روز پس از قاعدگی قبلی دوباره قاعده نشده باشید (آمنوره ثانویه).

-اگر قاعدگی‌های با فواصل کوتاهتر از حد معمول (21 روز یا کمتر از قاعدگی قبلی) یا طولانی‌‌تر از حد معمول (45 روز یا بیشتر نسبت به قاعدگی قبلی) دارید.

-اگر عادت ماهانه‌تان بیش از هفت روز به طول انجامد.

-اگر به طور غیر طبیعی خونریزی قاعدگی شدید دارید یا در فواصل قاعدگی‌ها خونریزی یا لکه‌بینی دارید.
اگر هنگام قاعدگی یا پس از استفاده از تامپون دچار درد شدید، تهوع یا تب شده‌اید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

اختلالات قاعدگی (قسمت اول)

چرخه قاعدگی طبیعی :
- یک زن بطور طبیعی هر 22 تا 35 روز یکبار قاعده میشود. (بطور متوسط 28 روز یکبار)
- نخستین قاعدگی (MENARCHE) معمولا در سن 9 تا 16 سالگی روی میدهد.(بطور متوسط در سن 13-12 سالگی)
- نخستین قاعدگی معمولا 2 سال پس از ظهور و رشد سینه ها و 6-4 ماه بعد از رشد موهای زیر بغل و ناحیه تناسلی آغاز میگردد.
- قاعدگی در سن 60-45 سالگی متوقف میگردد که یائسگی نامیده میگردد.
- چرخه قاعدگی در دختران تازه به بلوغ رسیده نامنظم میباشد که به مرور زمان منظم میگردد. سیکل قاعدگی در دختران نوجوان از 21 روز تا 45 روز متغییر میباشد.
- چرخه قاعدگی در آستانه یائسگی نیز نامنظم میگردد.
- قاعدگی طبیعی 7-3 روز بطول می انجامد.
- بطور طبیعی در هر قاعدگی 35 تا 80 میلی لیتر خون از بدن دفع میگردد.
- در هر قاعدگی بطور متوسط 16 میلی گرم آهن از بدن دفع میگردد.
- خون دفع شده به همراه بافت تخریب شده لایه پوشاننده رحم برنگ قرمز روشن، قرمز تیره و یا قهوه ای تیره میباشد. خونریزی همراه با لخته های خون کوچک و سیاه رنگ طبیعی است.
- طی قاعدگی خیس شدن 6-5 پد (نوار بهداشتی) و یا تامپون در روز طبیعی است.
- سیکل قاعدگی توسط هیپوتالاموس و غده هیپوفیز کنترل میگردد.
- برای آنکه یک زن از سیکل قاعدگی طبیعی و منظمی برخوردار باشد بایستی عملکرد هیپوتالاموس، غده هیپوفیز، تخمدانها و رحم کاملا طبیعی باشد.
- همچنین آناتومی دستگاه تناسلی زن بایستی نرمال باشد تا خون بتواند بسهولت از بدن دفع گردد.

اختلالات قاعدگی:

1- فقدان عادت ماهانه (آمنوره)(AMENORRHEA):
*اختلالات قاعدگی- آمنوره اولیه: یکی ازاختلالات قاعدگی آمنوره اولیه است و هنگامی ست که دختر نوجوان نخستین عادت ماهانه خود را تجربه نمیکند. (فقدان کامل قاعدگی در زمان بلوغ).
در صورتی که دختری در سن 16 سالگی قاعده نشده باشد و یا تا سن 14 سالگی صفات ثانویه جنسی در وی پدید نیامده باشد، میبایست به پزشک مراجعه کند. علل آمنوره اولیه بلوغ دیررس میباشد که در دختران ورزشکار و یا خیلی لاغر شایع میباشد. نابهنجاریهای مادرزادی نظیر غیر طبیعی بودن ساختمان اعضای تناسلی و یا فقدان آنها، مسدود بودن کامل پرده بکارت و نشانگان ترنر(TURNER SYNDROME) -اختلالات غدد درونریز، اختلالات تغذیه ای و بیماریهای عمومی بدن نیز در بروز آمنوره اولیه دخیل میباشند.

*آمنوره ثانویه:یکی از اختلالات قاعدگی آمنوره ثانویه است و هنگامی ست که زن قبلا قاعدگی را تجربه کرده است اما ناگهان قاعدگی وی قطع می گردد.

علل آمنوره ثانویه که یکی از اختلالات قاعدگی است عبارت است از :
1-حاملگی.
2-شیر دهی.
3-یائسگی و یا یائسگی پیش رس(پیش از 40 سالگی).
4-جراحی و برداشتن رحم(هیسترکتومی) و تخمدانها.
5-قطع مصرف قرصهای ضد بارداری و یا دیگر روشهای جلوگیری از بارداری هورمونی.
6-مصرف قرصهای ضد بارداری.
7-تومورهای غده هیپوفیز.
8-اختلالات تغذیه ای نظیر پرخوری عصبی وبی اشتهایی عصبی.
9-مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد افسردگی.
10-اختلالات و نارساییهای تخمدانی. کیست و تومورهای تخمدانی.
11-اختلالات غدد درون ریز نظیر نشانگان کوشینگ(CUSHING`S SYNDROME) که در آن سطح کورتیزول و هورمون آدرنال(فوق کلیوی) افزایش می یابد. و یا کم کاری و پر کاری تیروئید نیز از علل این نوع از اختلال قاعدگی است.
12-استرس ها و تنشهای جسمی و عاطفی. استرسهای ناشی از سفر، شغل و یا امتحان دادن نیز از علل دیگر این نوع از اختلالات قاعدگی است.
13-کاهش سریع وزن.و یا چربی ناکافی در بدن.
14-چاقی و افزایش وزن ناگهانی. میزان زیاد چربی در بدن فرآیند تخمک گذاری را مختل میکند.
15-ورزش و فعالیتهای بدنی شدید، سنگین و مستمر.
16-بیماریهای مزمن نظیر ورم مخاط روده بزرگ(COLITIS)، نارسایی کلیوی، دیابت کنترل نشده، سل، کم خونی و امراض کبدی نیز از علل دیگر این نوع از اختلالات قاعدگی است.
17-شیمی درمانی.
18-بیماریهای مزمن روانی نظیر افسردگی.
19-افزایش هورمونهای پرولاکتین و تستوسترون.
20-مصرف مواد مخدر و روانگردان.
21-باریک بودن گردن رحم.

* قطع یک دوره قاعدگی در صورت رد احتمال حاملگی نیاز به مراجعه به پزشک ندارد، اما چنانچه بیش از یک دوره قاعده نشدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

2- خونریزی شدید طی قاعدگی (منوراژ)(MENORRHAGIA):

منوراژ یکی دیگر از اختلالات قاعدگی است که به خونریزی شدید و طولانی مدت قاعدگی اطلاق میگردد. علائم این نوع اختلال قاعدگی عبارتند از :

1-طول کشیدن قاعدگی بیش از 7 روز.
2-خیس شدن کامل حداقل یک پد بهداشتی و یا تامپون در یک ساعت و ادامه یافتن این وضع تا ساعتهای متمادی.
3-مشاهده لخته های خونی بزرگ طی قاعدگی.
4-نیاز به تعویض نوار بهداشتی و یا تامپون در طول شب.
5-ایجاد اختلال در فعالیتهای روزمره مانند خرید کردن و به سر کار رفتن.
6-کم خونی (سرگیجه، ضعف عمومی بدن، رنگ پریدگی)

علل منوراژ : (اختلالات قاعدگی)
1-از تعادل خارج شدن هورمونها. آندومتر (لایه پوشاننده رحم) بیش از حد توسعه مییابد، بنابراین تخریب و ریزش آن با خونریزی بیشتری همراه است.
2-پر کاری و یا کم کاری تیروئید.
3-فیبروئید رحمی (تومور خوش خیم رحم)
4-پولیپ رحمی (تودهه ای خوش خیم بروی دیواره رحم)
5-کیست رحمی (کیسه های پر از مایع خوش خیم)
6-اختلال در عملکرد طبیعی تخمدانها.
7-عوارض جانبی استفاده از دستگاه داخل رحمی(IUD).
8-حاملگی خارج رحمی (اکتوپیک) و یا سقط جنین.
9-سرطان گردن رحم و یا تخمدانها.
10-مصرف برخی داروها نظیر داروهای ضد انعقاد خون و ضد التهاب.
11-عفونت و التهاب لگن، رحم و یا مهبل، اندومتریوز (بافت پوشاننده رحم در محلی خارج از رحم رشد می یابد)، نارسایی های کلیوی و کبدی و شیمی درمانی.
12-فعالیت بدنی سنگین و طولانی مدت نیز از دیگر علل این نوع از اختلالات قاعدگی است.
* از آنجایی که منوراژ منجر به کم خونی میگردد مراجعه به پزشک ضروری است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 
اختلالات قاعدگی (قسمت دوم)

3- لکه بینی و خونریزی بین قاعدگی (متروراژ)(METRORRHAGIA):
یکی دیگر از اختلالات قاعدگی متروراژ است ،لکه بینی و خونریزی خفیف بین پریودها در دختران نوجوان و یا در طی تخمک گذاری در دختران جوان امری طبیعی است اما مشاوره با پزشک توصیه میگردد. لکه بینی و خونریزی بین قاعدگی درزنان 40 سال به بالا میتواند نشانه اغاز دوره پیش یائسگی باشد.

علل خونریزی و لکه بینی بین دو چرخه :
1-پولیپ و یا فیبروئید رحم.و اندومتریوز.
2-عفونت مهبل - صدمه وارد شدن به مهبل-خشکی دیواره مهبل به علت کاهش استروژن پس از یائسگی از دیگر علل این نوع اختلالات قاعدگی است.
3-عوارض زایمان مانند سقط جنین و یا حاملگی خارج رحمی.
4-نوسانات سطح هورمونها.
5-کم کاری تیروئید.
6-قطع ویا از سر گیری مصرف قرصهای ضد بارداری و یا استروژنها.
7-از عوارض استفاده از دستگاه داخل رحمی(IUD) خونریزی خفیف است.
8-مصرف داروهای ضد انعقاد خون.
9-استرس و تنش.
10-شیردهی در زنان شیرده.
11-سرطان گردن رحم.

* لکه بینی و خونریزی بین قاعدگی در موارد زیر خطرناک است :
1-در دخترانی که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند و یا کمتر از 10 سال سن دارند.
2-در زنانی که بیش از 50 سال سن دارند.
3-لکه بینی خفیف در دوران حاملگی طبیعی است اما هرگونه خونریزی بایستی توسط پزشک ارزیابی گردد.
4-لکه بینی و خونریزی بین قاعدگی دردناک،با حجم زیاد و طولانی مدت.
نکته:مصرف آسپرین مدت زمان و شدت خونریزی را افزایش میدهد بنابراین از مصرف آن خودداری کنید.
نکته:بیماریهای تیروئیدی و یا مصرف قرصهای ضد بارداری از میزان حجم خونریزی ماهانه شما میکاهند.

4- قاعدگی دردناک(دیسمنوره)(DYSMENORRHEA):
دیسمنوره اولیه:یکی دیگر از اختلالات قاعدگی دیسمنوره است، که این نوع از اختلالات قاعدگی شامل انقباضات دردناکی است که با نابهنجاریهای فیزیکی همراه نبوده و معمولا 3 سال پس از آغاز نخستین قاعدگی(بلوغ) در خانمها تجربه میشود. این درد یا همزمان با قاعدگی و یا از چند ساعت قبل و یا 2-1 روز پیش از قاعدگی آغاز میگردد. دیسمنوره اولیه با افزایش سن و یا پس از زایمان کاهش می یابد.
دیسمنوره ثانویه: این درد دارای یک علت زمینه ای بوده و با نابهنجاری جسمی نظیر اندومتریوز، پولیپ رحمی، عفونت لگن، استفاده از IUD و یا فیبروئید رحمی همراه است.

علایم دیسمنوره که نوعی دیگر از اختلالات قاعدگی است عبارت است از:
1-درد مبهم، ضربان دار و شبیه دل پیچه در ناحیه تحتانی شکم.
2-دردی که بسمت پایین کمر و رانها کشیده میگردد.
3-علایم نادر: حالت تهوع و استفراغ-تعریق بدن-سرگیجه-اسهال و یا یبوست-ضعف-افسردگی-اضطراب و تحریک پذیری.

علل دیسمنوره اولیه
1- بمنظور کمک به بیرون راندن بافت تخریب یافته رحم، رحم منقبض میگردد. انقباض عضلات رحم توسط پروستاگلاندینها صورت میگیرد. افزایش سطح این شبه هورمونها که در التهاب و درد نقش دارند، دیسمنوره اولیه را پدید می آورد.
2-تنگ بودن گردن رحم.

قاعدگی و اختلالات قاعدگی
عوامل تشدید کننده دیسمنوره:

استرس+کافئین+نیکوتین+ورزش نکردن+تغذیه نامناسب.
نکته: مصرف داروهای ایبوپروفن، ناپروکسن و مفنامیک اسید تولید پروستاگلاندینها را مهار میکند.

سایر روشهای تسکین دیسمنوره:
1-کاهش مصرف شکر،سدیم و کافئین.
2-سیگار نکشید و از مصرف الکل خودداری کنید.
3-مصرف مکملهای کربنات کلسیم و ویتامین B6.
4-مصرف استامینوفن.
5-بطور منظم ورزش کنید.ورزش کردن باعث ترشح اندروفین ،که یک مسکن درد طبیعی ست، میشود.
6-حمام آب گرم و یا قرار دادن کیسه آب گرم روی شکم.
7-مصرف قرصهای ضد بارداری از درد قاعدگی به میزان قابل توجهی میکاهد.

نشانگان پیش از قاعدگی(PMS):
به مجموعه ای از تغییرات رفتاری،خلقی و جسمی زنان پیش از قاعدگی اطلاق میگردد. نوع شدید این اختلال (PMMD) نام دارد که یکی از اختلالات قاعدگی است و فرد را کاملا ناتوان میسازد.

علایم و نشانگان این نوع از اختلالات قاعدگی : (150 علامت برای این نشانگان از سوی زنان گزارش شده که به مهمترین و شایعترین آنها اشاره میکنیم):

1- نوسانات خلقی و رفتاری: افسردگی-تحریک پذیری-خشم ناگهانی-گریه-زودرنجی-افزایش میل جنسی-اضطراب-فراموش کاری-کاهش تمرکز-حساسیت به سروصدا-بی خوابی-خشونت-پرخاشگری-احساس ناامیدی-پریشانی و سردرگمی-بی حوصلگی-کسالت.

2-تغییرات فیزیکی:حساس شدن و بزرگ شدن سینه ها-احساس نفخ و پف کردگی-میگرن-سردرد-ورم دستها و پاها-کمر درد-کاهش انرژی-ضعف-احساس تهوع-گرفتگی عضلات-تکرار ادرار-افزایش وزن بعلت احتباس آب-تغییر در اشتها-درد مفاصل-ویار به خوردن غذاهای شیرین و یاشور و پر نمک.

3- نشانگان پیش از قاعدگی آسم، آلرژی، صرع و افسردگی را تشدید میکند.

چه مدت بطول می انجامد:
نشانگان پیش از قاعدگی معمولا یک روز قبل از قاعدگی ایجاد شده و به محض قاعده شدن خانمها رفع میگردد.اما آغاز آن در برخی افراد از 7-5 روز قبل و در برخی از 15 روز قبل از قاعدگی بوده که تا موعد قاعدگی ادامه می یابد.

علل نشانگان پیش از قاعدگی:
* علت اصلی آن ناشناخته است اما عوامل زیر را در بروز این اختلال قاعدگی دخیل میدانند:
1-نوسانات هورمونهای استروژن و پروژسترون.
2-تغییر در انتقال دهنده های عصبی در مغز نظیر:کاهش سطح سروتونین و اندروفین.
3-مصرف الکل و یا نوشابه های گاز دار.
4-کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی.

نحوه پیشگیری و درمان:
1-مصرف قرصهای ضد افسردگی نظیر فلوکستین و پاراکستین.
2-مصرف داروی دیکلوفناک.
3-مصرف داروهای ادرارآور(دیورتیکها).
4-استراحت کافی.
5-کاهش مصرف شکر و نمک به خصوص یک هفته قبل از قاعدگی.
6-افزایش مصرف غذاهای پر فیبر، سبزیجات، میوه ها و دانه های کامل.
7-مصرف کلسیم و منیزیوم.
8-مصرف مولتی ویتامین. به ویژه ویتامینها B6 و E.
9-حمایت عاطفی از سوی اطرافیان در تعدیل این حالات بسیار موتر است.
10-مصرف ادرارآورهای (دیورتیکهای) طبیعی مانند: مارچوبه،هندوانه و یا خیار.

چند راهکار برای پیشگیری از اختلالات قاعدگی:
1-وزن خود را کنترل کنید.
2-چنانچه از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنید آنها را طبق دستور، روزانه در یک ساعت مشخص مصرف کنید. قرصهای هورمون درمانی نیز همین طور.
3-استرس خود را تحت کنترل در آورید.
4-از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نظیر IBUPROFEN و NAPROXEN استفاده کنید. چرا که خونریزی قاعدگی را کاهش میدهند. مصرف این قرصها را از روز نخست قاعدگی آغاز و تا پایان قاعدگی ادامه دهید.
5-از مصرف مشروبات الکلی و سیگار خودداری کنید.
6-میان کار و استراحت تعادل برقرار سازید.
7-بطور منظم ورزش و فعالیت بدنی سبک داشته باشید ...
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
اختلالات دفع در زنان

اختلالات دفع مدفوع از مشکلات شایع در انسان هاست، اما در زنان شیوع بیشتری دارد. از آنجا که افراد در بیان این بیماری و مراجعه به پزشک دچار مشکل هستند و از طرفی این بیماری ها تعریف استانداردی ندارد، شیوع آن مشخص نیست، اما به هرحال در افراد زیادی موجب اختلال در زندگی شده و در برخی افراد موجب اجتماع گریزی، افسردگی و عدم رضایت از زندگی می شود.


این اختلالات به ۲ دسته اختلالات دفعی و عدم کنترل دفع تقسیم می شود.اختلالات دفع مدفوع اغلب مترادف با یبوست در نظر گرفته می شود و به اشکال مختلف توسط بیماران تعریف می شود، مثل یبوست (دفع مدفوع کمتر از ۳ بار در هفته)، تغییر شکل و قوام مدفوع، زور زدن و استفاده از دست جهت کمک به دفع مدفوع، درد شکم، نفخ، عدم تخلیه کامل مدفوع و....

به هر حال یبوست یا دفع کمتر از ۳ بار در هفته مشکلی شایع در زنان بخصوص در زنان مسن و همین طور کسانی است که قادر به فعالیت نیستند. (مثل کسانی که سکته مغزی کرده و دچار فلج پاها و عدم تحرک هستند یا کسانی که به دلیل دردهای مفصلی قادر به انجام حرکات سریع نیستند).

اختلال در کنترل مدفوع هم بیماری شایع دیگری است، به طوری که در کل جمعیت ۲ تا ۳ درصد دچار هستند، اما با افزایش سن شیوع آن به سرعت افزایش می یابد و در کسانی که قادر به حرکت نیستند به ۵۰ درصد می رسد. این مشکل عوارض روحی فراوان در بیمار دارد، مثل عدم اعتماد به نفس و دوری از اجتماع ، افسردگی و... اوج فاجعه در بیماران جوانی است که به دنبال زایمان دچار پارگی عضله کنترل کننده دفع شده و به دلیل عدم درمان امکان حضور در جامعه و ادامه زندگی به صورت عادی را ندارند.

● علل اختلالات دفع مدفوع
از علل شایع این مشکل اختلالات غدد درون ریز مثل دیابت و کم کاری تیروئید و بارداری است. در دیابت بیمار دچار آسیب عصبی ناشی از دیابت و به دنبال آن کاهش حرکات روده ای و در نهایت یبوست می شود. حاملگی هم با اثر هورمون های زنانه موجب کاهش حرکات روده ای و در نهایت یبوست در بیش از ۳۰ درصد زنان باردار می شود، البته این مورد بیماری محسوب نمی شود و طبیعی است و پس از زایمان بهبود پیدا می کند.

از علل دیگر یبوست بیماری های سیستم عصبی مثل سکته های مغزی، تومور مغزی، بیماری ام اس، پارکینسون و بیماری های مادرزادی سیستم عصبی روده ای و... است.

اختلالات آناتومی سیستم دفع مدفوع مثل هموروئید (بواسیر)، افتادگی لگن، انسداد در قسمت انتهایی سیستم دفعی و چسبندگی های روده هم از علل دیگر این بیماری است.
داروها هم می تواند موجب یبوست یا عدم کنترل دفع شود. از مهم ترین این داروها می توان به داروهای ضدفشار خون، داروهای افسردگی و آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم که به طور شایع در ناراحتی معده استفاده می شود اشاره کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
برای خانم ها : 7 توصیه هنگام دستشویی رفتن

پیشگیری از عفونت ادراری: اصول مهمی که باید رعایت شوند
به محض اینکه احساس کردید که ادرار دارید، ادرار را به داخل برنگردانید، فوراً به توالت بروید. با این روش، ادرار مدتی طولانی در مثانه باقی نخواهد ماند، همان طور که می‌دانید ماندن ادرار در مثانه می‌تواند باعث تکثیر میکروب ها و در نتیجه عفونت ادراری شود. هر چه بیشتر به خودتان برای نگه داشتن ادرار فشار بیاورید، احتمال افزایش هیپرتونی بر اسفنکتر مثانه بیشتر خواهد شد.

برای توالت رفتن، وقت بگذارید. به درستی در توالت قرار بگیرد و بگذارید ادرار به آهستگی خارج شود. به هیچ وجه به خودتان فشار نیاورید، اعمال فشار ممکن است به میاندوراه تان (محدوده میان منطقه تناسلی و مقعد) آسیب بزند. حواستان باشد که در روز به طور میانگین 6 تا 8 بار به توالت بروید تا مثانه تان به طور کامل خالی شود، اگر همۀ این زمانی را که برای توالت رفتن می‌گذارید، با هم جمع کنید فقط چیزی حدود 1 تا 2 ساعت در ماه خواهد شد !
هر بار مثانه تان را به طور کامل خالی کنید. هر گونه حبس ادرار می‌تواند باعث تکثیر میکروب ها شود و این خود می‌تواند عاملی باشد برای بروز عفونت ادراری.


ادرارتان را متوقف نکنید، این کار با تخلیۀ کامل مثانه در تعارض خواهد بود.

خانم ها حواسشان باشد که بعد از اتمام رابطۀ جنسی، حتماً به توالت بروند.

و اما نوارهای بهداشتی، این نوارها فقط برای دوران قاعدگی در نظر گرفته شده اند و باید مرتب تعویض شوند، اما به خاطر حضور رطوبت، عاملی برای بیشتر شدن و تولید میکروب ها خواهند بود.

همیشه بعد از توالت خشک کردن را از قسمت جلو به عقب انجام دهید تا از جابه جایی میکروب های مقعدی به سمت فرج جلوگیری شود.
رعایت این اصول مهم باعث می‌شود که سیستم ادراری تان با سلامت و به خوبی کار کند. با انجام این اقدامات می‌توانید از بروز بسیاری از مشکلات که با عفونت ادراری شروع می‌شوند و در دراز مدت به عدم کنترل ادرار ختم می‌شوند، پیشگیری کنید.

آخرین توصیه: اگر در ادرارتان خون دیدید، حتماً با پزشک تان صحبت کنید، در این وضعیت انجام یک سری از آزمایش ها ضروری است. ممکن است وجود خون در ادرار علت های متفاوتی داشته باشد، از جمله: عفونت ادراری، سنگ کلیه و حتی سرطان کلیه ها ...

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 

آبسه پستان چيست ؟

آبسه پستان عبارست است از يك ناحيه عفوني شده بافت پستان كه در اثر مبارزه بدن باعفونت ، چرك در آن جمع مي شود، آبسه دربر گيرنده بافت پستان ، نوك پستان ، غدد شيري ، و مجراهاي شيري است .


علايم شايع
درد، حساسيت به لمس ، قرمزي و سفتي پستان
تب و لرز
احساس ناخوشي عمومي
دردناك شدن گره هاي لنفاوي زير بغل

علل
وارد شدن باكتري ها از راه نوك پستان (معمولاً از راه زخم هاي كوچك روي نوك پستان كه در روزهاي اوليه شيردهي ايجاد مي شوند).
عوامل افزايش دهنده خطر
عفونت لگني پس از زايمان
ديابت (مرض قند)
آرتريت روماتوييد
استفاده از داروهاي استروييدي
سيگار كشيدن به مقدار زياد
سابقه برداشتن قسمتي از پستان همراه با اشعه درماني
پستان مصنوعي سيليكوني

پيشگيري
نوك پستان و خود پستان را پس از هر بار شيردهي كاملاً بشوييد.
نوك پستان را پس از شيردهي با پماد ويتامين ـ آ و د، يا ساير داروهاي موضعي ، نرم كنيد (در صورت توصيه ).
از پارچه هايي كه پستان را اذيت مي كنند استفاده نكنيد.
اجازه ندهيد كودك شيرخوارتان نوك پستان شما را گاز بگيرد يا بجود.

عواقب مورد انتظار
با درمان معمولاً در عرض 10-8 روز خوب مي شود. براي تسريع بهبود آبسه ، گاهي تخليه آن ضروري است .

عواض احتمالي
ندرتاً لازم است شيردهي متوقف شود، حتي در مواردي كه عفونت شديد است . گاهي لزوم مصرف بعضي آنتي بيوتيك ها (به خصوص تتراسيكلين ) و داروهاي ضد درد موجب مي شود كه شيردهي براي مدت كوتاهي قطع شود. در اين حالت بايد شير را مرتباً پمپ نمود.
ندرتاً ممكن است فيستول ايجاد شود (فيستول عبارت است از به وجود آمدن يك مجراي غيرطبيعي بين دو عضو بدن ، يا بين يك عضو و محيط بيرون از بدن )

درمان اصول كلي
از پارچه يا حوله آب گرم براي تخفيف درد و تسريع التيام استفاده كنيد (اگر آب سرد را امتحان كرديد و ديديد بهتر است ، از آب سرد استفاده كنيد).
تا زمان خوب شدن عفونت پستان ، شيردهي به نوزاد را از آن پستان متوقف كنيد. به طور منظم از يك پمپ مخصوص پستان براي خارج ساختن شير از پستان عفوني شده استفاده كنيد، تا زماني كه بتوانيد شيردهي را مجدداً از آن پستان از سر بگيريد.
جراحي براي تخليه آبسه (معمولاً انجام نمي شود).

داروها
آنتي بيوتيك ها در صورت لزوم ، براي مبارزه با عفونت
استفاده از داروهاي ضد درد معمولاً تنها براي 7-2 روز پس از انجام عمل جراحي لازم است .

فعاليت
پس از درمان ، فعاليت هاي عادي خود را به محض رو به بهبود گذاشتن علايم از سر گيريد.

رژيم غذايي
هيچ رژيم خاصي توصيه نمي شود.
در اين شرايط به پزشك خود مراجعه نماييد
اگر شما يا يكي از اعضاي خانواده تان علايم آبسه پستان را داريد.
اگر يكي از مشكلات زير به هنگام درمان رخ مي دهد: تب ؛ شديد شدن درد؛ گسترش عفونت علي رغم درمان ؛ علايم در عرض 72 ساعت رو به بهبود نگذارند.
اگر دچار علايم جديد و غيرقابل كنترل شده ايد. داروهاي مورد استفاده در درمان ممكن است عوارض جانبي به همراه داشته باشد .
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
صفحه  صفحه 23 از 30:  « پیشین  1  ...  22  23  24  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA