انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 7 از 30:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  29  30  پسین »

بیماری های زنان و زایمان


زن

 
ترشحات سفید و غلیظ واژن

اگر دارای ترشح بی­رنگ و یا سفید هستید، طبیعی است، این موکوس به طور طبیعی از گردن رحم، که سرویکس نامیده می­شود، ترشح می­گردد. میزان ترشح واژینال در طول دوره قاعدگی تغییر می­کند(ترشحات قهوه­ای در پایان دوره پریود) و اغلب زنان باردار دچار ترشحات دوران بارداری می­گردند.
ترشح طبیعی بوی شدید یا رنگ ندارد. ممکن است احساس رطوبت و خیسی ناراحت­ کننده ای کنید، اما نباید هیچ خارش و یا آزردگی در اطراف واژنتان داشته باشید.

چگونه بفهمم که ترشحاتم غیر طبیعی است ؟
هر تغییر ناگهانی در ترشحتان ممکن است نشان دهنده یک عفونت واژینال باشد. باید در مورد چگونگی تغییرات طبیعی ترشحتات در طول دوره قاعدگی و این که چه ترشحی غیر طبیعی است، آگاهی داشته باشید. علایم هشداردهنده واضح عفونت عبارتند از:
- تغییر در رنگ یا قوام
- بوی بد ناگهانی
- ترشح زیاد غیرطبیعی
- علایم دیگر همراه با ترشح مثل خارش بیرونی واژن یا درد در لگن یا شکم
- خونریزی غیرمترقبه از واژن
اگر در مورد طبیعی بودن ترشحتان مطمئن نیستید و درباره آن نگران هستید، به پزشکتان مراجعه نمایید.

علل شایع ترشح غیرطبیعی
برای ترشح غیرطبیعی واژن علل زیادی وجود دارد، اما معمولاً نشانه یک عفونت است. عفونت اغلب به این علت است که چیزی مثل شستن داخل واژن، تعادل طبیعی باکتری یا قارچ را در واژنتان به هم ریخته است، و یا احتمالاً از طریق جنسی منتقل شده است.

شایع­ترین علل عبارتند از:
- برفک - یک عفونت قارچی که معمولاً بر واژن اثر می­گذارد
- واژینوز باکتریال - یک عفونت باکتریایی که بر واژن اثر می­گذارد
- تریکوموناس - یک عفونت منتقل­ شونده از راه جنسی که علت آن انگلی بسیار کوچک است
- گونوره یا کلامیدیا - از بیماری­های که توسط باکتری ایجاد می­­شود
- هرپس(تپخال) تناسلی - یک بیماری منتقل ­شونده از راه جنسی توسط ویروس هرپس سیمپلکس

راهنمای زیر ممکن است به شما در تشخیص علت ترشحتان کمک کند:
ترشح واژینال سفید یا آبکی با خارش شدید
اگر ترشحات شما رقیق و آبکی و یا غلیظ و سفید باشد(پنیری شکل)، ممکن است برفک داشته باشید. این عفونت قارچی شایع باعث خارش شدید و آزردگی در اطراف واژنتان می ­گردد. ترشح ممکن است کمی بوی مخمر داشته باشد، اما بوی شدیدی ندارد.
تقریباً همه زن­ها هر چند وقت یکبار دچار قارچ می­شوند که از طریق جنسی نیست. به سادگی با داروی ضد قارچ که از داروخانه­ ها تهیه می­شود درمان می­گردد.

ترشح سفید یا خاکستری با بوی ماهی
اگر ترشح واژینالتان خاکستری است یا به خصوص بعد از رابطه جنسی بوی ماهی می­دهد، ممکن است واژینوز باکتریال داشته باشید. واژینوز باکتریال یک عدم تعادل در باکتری­های نرمال است که در واژن شما یافت می­شود. معمولاً ایجاد خارش یا التهاب نمی­ کند.
مانند قارچ، واژینوز باکتریال خیلی شایع است و از رابطه جنسی نیست. به سادگی با آنتی بیوتیک درمان می­ شود. برای دستور دارو به پزشکتان مراجعه نمایید.

ترشح سبز، زرد یا کف­ آلود
تریکوموناس یک عفونت شایع منتقل ­شونده از راه جنسی است که توسط یک انگل خیلی ریز ایجاد می­شود. ممکن است ایجاد ترشح واژینال کف ­آلود، زرد یا سبز کند. ممکن است ترشح خیلی زیادی داشته باشید که احتمالاً بوی ناخوشایند ماهی هم می­دهد. علایم احتمالی دیگر، آزردگی، تورم و خارش در اطراف واژن و درد در حین ادرار کردن هستند.
تریکوموناس به سادگی با یک آنتی بیوتیک به نام مترونیدازول که پزشکتان برای شما تجویز می­کند درمان می­گردد.

ترشح غیرعادی با درد یا خونریزی
اگر ترشح واژینالتان غیرطبیعی است و در لگن یا حین ادرار درد دارید، یا بین قاعدگی­ها یا پس از رابطه جنسی خونریزی دارید، ممکن است به کلامیدیا یا گونوره که هر دو از بیماری­های منتقل­ شونده از راه جنسی هستند مبتلا شده باشید. گونوره ممکن است ترشحتان را سبز کند، اگرچه اغلب درد یا خونریزی بیشتر قابل توجه هستند. اگر هر یک از این علایم را دارید، هر چه سریع­تر برای درمان با آنتی بیوتیک، به پزشک یا کلینیک زنان مراجعه نمایید. گونوره یا کلامیدیای درمان نشده ممکن است به سمت بالا گسترش پیدا کند و منجر به بیماری التهابی لگن گردد، که یک عفونت جدی رحم و لوله های رحمی و تخمدانی ­است.

ترشح غیرطبیعی همراه با تاول در اطراف ناحیه تناسلی
هرپس ناحیه تناسلی ممکن است موجب تاول­های دردناک و قرمز، یا زخم­های اطراف ناحیه تناسلی و همچنین ترشح واژینال غیرطبیعی را گردد. سریع به پزشکتان یا کلینیک بیماری­ های زنان مراجعه کنید. ممکن است یک دوره قرص­های آنتی ­ویروس به شما پیشنهاد شود که تکثیر ویروس را متوقف خواهد کرد، اما علایم ممکن است دوباره عود کنند.

دختران جوان و خانم­ها پس از سن یائسگی
داشتن ترشح واژینال غیرطبیعی در دختران جوان قبل از رسیدن به سن بلوغ غیرمعمول است. اگر این اتفاق بیافتد، باید یک پزشک را ببینند. ممکن است یک شیئی مثل تامپون را در داخل واژن جا گذاشته باشند.
ترشح غیرطبیعی در زنان مسن هم غیرعادی است. اگر به سن یائسگی رسیده­ اید و ناگهان متوجه ترشح واژینال غیرطبیعی شده ­اید، بلافاصله با پزشکتان برای رد سرطان سرویکس(دهانه رحم) یا آندومتر(مخاط رحم) مشورت کنید.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
9 دلیل برای طولانی بودن مدت قاعدگی

بسیاری از زنان گاهی اوقات در برخی از دوره‌های قاعدگی خود دچار خون‌ریزی‌های شدید می‌شوند که متاسفانه خیلی از آنها دلیل اصلی خون‌ریزی را نمی‌دانند و بسیار نگران می‌شوند.گاهی این خون‌ریزی‌ها آن‌قدر شدید است که نباید مورد غفلت واقع شود و سریعا باید به پزشک مراجعه کرد.

خیلی از خانم‌ها نمی‌دانند که چه زمانی خون‌ریزی سنگین و غیرطبیعی محسوب می‌شود و وقتی تعداد پدهایی که استفاده می‌کنند به چند عدد در روز رسید باید با پزشک خود مشورت کنند،در صورتی که خون‌ریزی شما به حدی است که لازم است هر یک یا دو ساعت پد خود را عوض کنید و یا قاعدگی شما بیش از یک هفته طول کشید دچار خون‌ریزی‌ شدید هستید و باید با پزشک خود صحبت کنید.


شایع‌ترین دلایل منوارژی یا همان خون‌ریزی زیاد یا قاعدگی سنگین عبارت‌اند از :
* عدم تعادل هورمونی در دوران نوجوانی یا قاعدگی یا دوران نزدیک به سن یائسگی یکی از دلایل شایع خون‌ریزی شدید است. در نوجوانی وقتی برای دختری اولین قاعدگی اتفاق می‌افتد، همچنین چند سال قبل از شروع یائسگی و وقتی قاعدگی در حال توقف است سطح هورمون‌ها متغیر شده و این سبب خون‌ریزی شدید در دوران قاعدگی می‌شود. در صورتی که عدم تعادل هورمونی سبب بروز خون‌ریزی شدید شده باشد می‌توان آن را با قرص‌های ضدبارداری یا سایر هورمون‌هایی که پزشک تجویز می‌کند درمان کرد.

*دومین دلیل خون‌ریزی شدید وجود تومورهای فیبرویید رحمی است. مهم است که بدانیم تومورهای فیبروییدی اغلب خوش‌خیم و غیرسرطانی هستند که بیشتر در سن 30 تا 40 سالگی در زنان دیده می‌شود. اگر چه دلیل فیبروم‌ها نامشخص است اما به دلیل اینکه آنها وابسته به استروژن هستند برای درمان فیبروییدها درمان‌های متعددی از جمله جراحی و درمان‌های دارویی وجود دارد. با شروع یائسگی فیبروییدهای رحمی خود به خود چروک شده و بدون درمان از بین می‌روند.

* پولیپ‌های دهانه رحمی کوچک هم که سطح دهانه رحم را می‌پوشاند می‌تواند سبب خون‌ریزی شدید شود. دلیل این پولیپ‌ها مشخص نیست اما ممکن است در اثر عفونت یا افزایش غیرطبیعی استروژن ایجاد شود. این پولیپ‌ها معمولا در زنان بالای 20 سال و آنهایی که زایمان کرده‌اند دیده می‌شود. با جراحی‌های کوچک، همراه با آنتی‌بیوتیک درمانی می‌توان این پولیپ‌ها را درمان کرد.

* پولیپ‌های داخل رحمی که غالبا غیرسرطانی هستند در بافت رحم رشد کرده و سبب خون‌ریزی شدید می‌شوند.دلیل این پولیپ‌ها هم مشخص نیست.اگر چه این پولیپ‌ها استروژن زیاد تولید می‌کنند اما قابل درمان هستند. مشاهده رحم و عمل جراحی بسیار کوچک و نمونه‌برداری آزمایشگاهی برای ارزیابی این پولیپ‌ها انجام می‌شود و در صورتی که سرطانی باشند، برداشته می‌شوند.

* بیمای لوپوس، لوپوس یک بیماری دستگاه ایمنی است که بخش‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند سبب خون‌ریزی شدید در قاعدگی شود. دلیل این بیماری نامشخص است اما ممکن است ابتلا به عفونت،آنتی‌بیوتیک‌های خاص، استرس و هورمون‌ها سبب بروز آن شود.

* بیماری‌های التهابی لگن عفونتی است که ارگان‌های متعددی از جمله رحم، لوله‌های رحمی و دهانه رحم را مبتلا می‌کند. این بیماری ممکن است در اثر بیماری‌های منتقله جنسی ایجاد شود. گاهی هنگام زایمان،سقط به وجود می‌آید که آن هم می‌تواند سبب بروز خون‌ریزی شدید در قاعدگی شود.

* سرطان دهانه رحم یکی از دلایل دیگر خون‌ریزی‌های غیرطبیعی و شدید سرطان‌ دهانه رحم است. این سرطان بافت‌های سالم رحم را درگیر می‌کند و ویروس پاپیلومای انسانی از دلایل عمده ابتلا به سرطان رحم است.درمان آن جراحی شیمی‌درمانی و اشعه درمانی است.

* دستگاه داخل رحمی یا آیودی که یک روش پیشگیری از بارداری است می‌تواند سبب بروز خون‌ریزی‌های شدید رحمی شود. خانم‌هایی که با گذاشتن این وسیله از بارداری جلوگیری می‌کنند و هنگام قاعدگی دچار خون‌ریزی شدید می‌شوند،می‌توانند با مشورت پزشک از وسیله دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنند.

*اختلالات خون‌ریزی دهنده که خون فرد بسیار سخت بند می‌آید. این اختلالات خون‌ریزی‌دهنده انواع مختلفی دارد و به دلیل بروز مشکلاتی در عوامل انعقادی خون ایجاد می‌شود. ابتلا به این اختلالات خون‌ریزی‌دهنده می‌تواند سبب بروز خون‌ریزی‌‌های شدید در دوران قاعدگی شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
آیا باید بلوغ دختران را به تاخیر بیندازیم

در چند سال اخیر والدین، بخصوص مادران از این که دخترشان در ده تا دوازده سالگی دچار علائم بلوغ شده و عادت ماهیانه‌اش آغاز شود، نگران هستند.
آنان تصور می کنند در جامعه امروز یک دختر در این سن آمادگی وقوع چنین تغییراتی را ندارد. از طرفی داروهایی که در سال های اخیر برای توقف بلوغ به بازار آمده و متاسفانه بی رویه از سوی برخی همکاران استفاده می شود، موجب شده است آنان تقاضای روزافزونی را از همکاران فوق تخصص غدد برای ایجاد وقفه در بلوغ دلبندشان داشته باشند.


اکنون باید به این سوال پاسخ دهیم که در این موارد کار صحیح چیست؟
برای رسیدن به جواب باید چند موضوع را توضیح دهیم.


۱ ـ بلوغ چیست و به صورت طبیعی در دختران چه سنی شروع می شود؟
۲ ـ نشانه های بلوغ چیست؟
۳ ـ آیا توقف بلوغ با دارو عوارض دارد؟
بلوغ، مجموعه ای از فرآیندهای مغزی و هورمونی را شامل می شود که طی آن یک کودک دچار تغییرات جسمی و روحی می شود و به دوران نوجوانی پای می گذارد.در یک دختر طبیعی این تغییرات ممکن است در سن ۱۰ یا یازده سالگی شروع شود، ولی در برخی در هشت سالگی و در گروهی حتی تا سیزده سالگی این تغییرات آغاز می شود.

زمانی که شروع بلوغ قبل از هشت سالگی باشد به آن بلوغ زودرس می گوییم. در دختران معمولا اولین نشانه بلوغ بزرگ شدن پستان هاست که ابتدا به صورت یک برآمدگی کوچک خود را نشان می دهد. این اتفاق در نژاد ایرانی به طور متوسط در سن حدود ۱۰ تا ۱۰.۵ سالگی رخ می دهد و پس از آن رشد موهای زیر بغل و زهار شروع می شود.

وقوع اولین خونریزی ماهانه معمولا آخرین نشانه شروع بلوغ است که به طور متوسط دو سال بعد از شروع رشد پستان ها رخ می دهد و در نژاد ما حدود ۱۲.۵ سالگی رخ می دهد.
درباره رشد قدی که نگرانی مهم والدین است، نیز باید دانست یک تا دو سال بعد از شروع عادت ماهانه درجاتی از رشد قدی ادامه می یابد که البته در هر کودکی با دیگری متفاوت است و برای اطمینان می توان زیر نظر پزشک آن را بررسی کرد.

اکنون به سوال اصلی پاسخ می دهیم که آیا استفاده از آمپول های توقف بلوغ بی ضرر است؟
داروهایی که برای توقف بلوغ استفاده می شود با تاثیر روی مغز و هیپوفیز موجب توقف تولید هورمون هایی می شود که روند بلوغ را آغاز می کنند و ادامه می دهند. واضح است چنین داروهایی بی عارضه نبوده و ممکن است عوارض روحی یا جسمی مختلفی را ایجاد کند.

استفاده از این داروها برای دختری که قبل از هشت سالگی علائم بلوغ دارد ـ البته بعد از بررسی علل بلوغ زودرس ـ کاملا علمی است و عوارض احتمالی این داروها در مقابل اثر درمانی مفید آن قابل تحمل است، اما استفاده از این داروها در دختری که در سن یازده سالگی بلوغش شروع شده است و مثل بسیاری از هم سن و سالانش در حال گذراندن این دوران به شکل طبیعی و عادی است، صرفا به خاطر علاقه مادر یا پدر به تاخیر در بلوغ با توجه به عوارض اش قابل پذیرش نیست.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
اعتیاد زنان باردار

۱۵ تا۲۰سال قبل سوء مصرف مواد بیماری مردان یا جزئی از men disease شناخته می‌شد و فقط در چند سال اخیر به عنوان یک مشکل جدید در جامعه‌ی زنان مطرح گردیده است. زنان معتاد نه تنها به علت کمبود منابع مالی قادر به شروع درمان نیستند، بلکه یک دسته سدهای اختصاصی دیگر هم برای آنان وجود دارد. این سدها شامل تعداد ناکافی گروههای امدادی، خدمات رسانی فعال برای آگاه کردن زنان کم انگیزه برای ورود به درمان، ترس از نتایج قانونی همانند از دست دادن حق سرپرستی کودک، مشکل رفت وآمد به مراکز درمانی و تحت پوشش بیمه‌ی سلامتی نبودن، پیدا نکردن فرد دیگری برای مراقبت از سایر افراد وابسته‌ی خانواده، بدنامی اجتماعی زنان مصرف کننده مواد و غیره هستند.

با توجه به اینکه بیشترین شیوع اعتیاد در زنان در سنین باروری دیده می‌شود و اکثریت زنان معتادی که باردار هستند، خواهان هیچگونه مراقبتهای اولیه قبل از زایمان نیستند، اینان آسیب‌پذیرتر از سایر زنان نسبت به عوارض زایمان و بارداری بوده و بدون توجه به مصرف مواد، زنان باردار سوء مصرف کننده‌های مواد احتمال بالای بروز عوارض بارداری را دارند. در کل ترس از مجازات قانونی مهمترین علت عدم تمایل زنان معتاد به دریافت درمان و مراقبت پره ناتال است.
عوارض سوء مصرف مواد در بارداری دو دسته مادری و جنینی یا نوزادی را در بر می‌گیرند.

● عوارض مادری عبارتند از:
آنمی دوران بارداری، مختل شدن تست تحمل گلوکز، پره اکلامپسی، هموراژی قبل از زایمان، دکولمان، پاره شدن زودرس پرده‌ها، مکونیومی شدن مایع آمنیون، زایمان زودرس، سقط، افزایش شیوع یبماریهای std، افزایش بارز بروز سرویکال دیس پلازی و کارسینوم سرویکس در بارداری، احتمال بیشتر درگیری و انتقال hivو hbv علاوه بر عوارض عمومی فوق مصرف الکل با افزایش شیوع آندوکاردیت، هپاتیت و پنومونی هم همراه است. مصرف کوکائین ممکن است ادم ریه، تشنج و آریتمی‌های قلبی مختلف بدهد.

● عوارض جنینی و نوزادی شامل :
زردی، آنمی، دیسترس تنفسی، سپتیسمی، هیپوکلسمی، هیپوگلیسمی، پنومونی مادرزادی، عفونت ادراری، اسیدوز متابولیک، عفونت چشمی با نایسریاگونوره یا کلامید یا تراکوماتیس، تومورهای شکمی. در رابطه با محدودیت رشد، سیگار در کل دنیا مهمترین علت کاهش وزن نوزاد محسوب می‌شود. همچنین، اختلالات رفتاری و شناختی در سنین بعدی عمر، علائم محرومیت نوزاد به صور مختلف از بیقراری و تشنج گرفته تا مرگ ‌ناگهانی نوزاد سایر عوارضند.

● ورود به درمان:
اقدامات درمانی در دو بخش اقدامات کلینیکی وپاراکلینیکی و روان درمانی واجتماعی تقسیم می‌شوند. تستهای روتین خون وادرار و ekg اولین قدم در اقدامات پاراکلینیکی هستند. سوء مصرف مواد ممکن است مسمومیت قلبی هم بدهد. جستجو برای تشخیص و درمان بیماریهای عفونی دومین قدم است. درمان و کنترل hiv، ارزیابی تستهای کبدی، تستهای کشت ادراری متعدد،ppdskin تست، کنترل پوست و رگها از نظر عفونت و سلولیت باید انجام شود. سونوگرافی برای بررسی‌ شرایط جنین و به خصوص از نظر محدودیت رشد هم باید انجام شود.

مشاوره‌ی روانی، اجتماعی و نگهداری در وضعیت اقامتی در برخی شرایط در زنان بارداری که توان و انگیزه‌ی لازم برای جلوگیری از مصرف مواد را ندارند ممکن است مفید باشد. ارزیابی روان پزشکی برای تشخیص افسردگی و اختلالات شخصیتی که در این افراد بالاست نیز باید انجام شده و درمان لازم هم همزمان شروع شود.

● اصول درمان:
در سال ۱۹۷۳، fda اعلام کرد همه‌ی زنان باردار معتاد باید طی ۲۱ روز با متادون سم‌زدایی شوند. با توجه به نتایج مادری و جنینی ایجاد شده، این درمان به تدریج تغییراتی نمود. بعد از پژوهش‌های انجام شده، در حال حاضر متادون به عنوان تنها داروی انتخابی برای معتادان حامله شناخته می‌شود. متادون یک آگونیست خالص صناعی طولانی اثر گیرنده‌‌ی مخدری مو(m) است. دارو به خوبی از راه خوراکی قابل جذب بوده و عمر نیمه‌ی طولانی دارد.

اولین مصرف داروی متادون به عنوان ضد درد بوده ولی از سال ۱۹۶۰ به عنوان درمان اعتیاد به مواد مخدر شناخته شد. متادون علاوه بر روش خوراکی از راه تزریقی و رکتال هم قابل استفاده است. دوز خوراکی متادون معادل ۵۰ درصد دوز تزریقی اثر ضد دردی ایجاد می‌کند. حداکثر تراز خونی متادون حدود دو ساعت (برخی منابع تا ۳ تا ۴ ساعت هم ذکر کرده‌اند) ایجاد می‌شود وسپس در عرض ۷۲ ساعت به آهستگی کاهش می‌یابد. عمر نیمه‌ی آن در کل ۱۵ تا ۳۰ ساعت می‌باشد.

اختلاف عمر نیمه‌ی متادون درافراد مختلف به علت جنس وph ادرار، مدت زمان مصرف آن و اینکه اولین بار مصرف است یا خیر متفاوت می‌باشد. به علت اتصال متادون به پروتئینهای بافتی بدن، متادون به تدریج در بدن بیماری که به طور منظم از آن استفاده می‌کند، بالا می‌رود و به همین علت وقتی بیماری مصرف متادونش را قطع می‌کند، غلظت متادون در خون وی به تدریج کاهش می‌یابد و معمولاً علائم محرومیت به صورت شدید و ناگهانی بروز نخواهد کرد. تجویز روزانه‌ی متادون، بعد ازسه تا ده روز باعث بروز steady state در خون می‌شود.

● اثرات بالینی متادون عبارتند از:
اثرات ضد درد (یک میلی‌گرم متادون معادل ۳ تا ۴ میلی‌گرم مورفین است). کاهش تنفس (طی مدت درمان به خصوص درابتدا بیمار باید از این جنبه ‌زیر نظر باشد و در صورت لزوم نالوکسان تجویز شود)] ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم متادون در بزرگسالان غیر معتاد و یک میلی‌گرم آن در یک بچه کوچک ممکن است کشنده باشد[ بلوک اثر سایر مخدرها و یا تحمل متقابل نسبت به آنها به خصوص با کاهش اثر سرخوشی ناشی از آنها، ازبین بردن علائم محرومیت، اثرات فیزیولوژیکی مثل میوزیس، نوسانات مختصر در فشارخون سیستولیک ویا دیاستولیک، تهوع و استفراغ، خارش و برافروختگی و تعریق و افزایش دمای پوست (به علت آزاد شدن هیستامین).

طبق نظر fda دو نوع سم‌زدایی با متادون وجود دارد. سم‌زدایی کوتاه مدت که بیشتر از سی ‌روز به طول نمی‌انجامد و روش دوم سم‌زدایی دراز مدت که بیشتر از۱۸۰ روز و کمتر از یک ماه نیست. سم‌زدایی کوتاه مدت شایع‌ترین روش سم‌زدایی است. اما سم‌زدایی دراز‌مدت برای افرادی استفاده می‌شود که قبلاً متادون نگهدارنده‌ را به مدت طولانی گرفته‌اند و حال می‌خواهند آن را کنار بگذارند و یا در طی سم‌زدایی کوتاه مدت علائم محرومیت را به صورت شدید داشته‌اند و یا چند بار روش کوتاه مدت شکست خورده است. طبق نظر fda در درمان نگهدارنده‌ بیمار باید حداقل ۹۰ روز یا بیشتر متادون مصرف کند و البته در اغلب موارد بالای یکسال. (توجه شود قرصهای ۵ میلی‌گرمی متادون در ایران در دسترس است).

● درمان در بارداری:
در زنانی که قبل از بارداری درمان نگهدارنده را شروع کرده بودند، درمان در بارداری ادامه می‌یابد. اما با توجه به اینکه در بارداری متابولیسم کبدی متادون افزایش می‌یابد، به خصوص در سه ماهه‌ی سوم بارداری افزایش دوزاژ دارو توصیه می‌شود و یا افزایش مصرف دارو به صورت استفاده‌ی دوبار در روز دارو.

در بارداری هدف حداقل دوز متادون است تا با آن علائم محرومیت و وسوسه ایجاد نشود. حداکثر دوزاژ استفاده شده در زنان غیر باردار ۸۰ میلی‌گرم در روز است، ولی چون در بارداری متابولیسم آن افزایش می‌یابد و عمر نیمه‌اش کوتاهتر می‌شود، در اواخر بارداری دوبار در روز مصرف می‌شود. با این کار می‌توان بدون نیاز به افزایش دوزاژ کلی، رضایت بیمار را تأمین کرد، وقتی که بیمار به حالت پایدار رسید، کاهش دوزاژ به صورت تدریجی شروع می‌شود.

به علت خطر سقط بهتر است کاهش دوزاژ را در بین هفته‌های ۱۲ تا ۳۰ بارداری انجام دهیم و سپس در سه ماهه‌ی سوم بارداری دوز را به حالت تثبیت می‌رسانیم تا زن برای زایمان آماده شود. برای کاهش دوز، حداقل باید هر دو هفته ۵ میلی‌گرم راکم کرده تا مادر بدون توسل به هروئین یا بروز علائم محرومیت بتواند زندگی طبیعی خود را ادامه دهد. هدف اصلی از کاهش دوزاژ متادون کاهش علائم سندرم محرومیت نوزاد است که معمولاً با دوزاژ مصرفی کمتراز ۲۰ میلی‌گرم در روز دیده نمی‌شود.

در بیماران بستری شده می‌توان ۱۰ میلی‌گرم هر ۴ تا ۶ ساعت به بیمار دارو داد. در صورت بروز علائم محرومیت دوز اضافه‌ی ۵ میلی‌گرمی در ۲۴ ساعت اول داده می‌شود، سپس بیمار برای ۲۴ ساعت آینده تحت نظر قرارمی‌گیرد و در صورت بروز علائم محرومیت یک دوز اضافه هم تجویز می‌شود. در بیماران سرپایی می‌توان دوز اولیه‌ی ۱۵ میلی‌گرم را اول صبح به بیمار داد و بعد از ظهر، علائم سرخوشی یامحرومیت وی را بررسی کرد. در صورت داشتن علائم محرومیت ۱۰ میلی‌گرم دیگر داده می‌شود. ممکن است برای رسیدن به شرایط تثبیت شده لازم باشد هر روز ده میلی‌گرم دارو را اضافه کرد.

اغلب خانمهای باردار ازاین مسأله ناراضی‌اند که با افزایش سن بارداری علائم محرومیت آنها بیشتر شده وافزایش دوزاژ متادون را طلب می‌کنند، لذا بهتر است در دو دوز جداگانه دارو را تجویز کرد (به خصوص در سه ماهه‌ی آخر).

در هرصورت اگر بیمار معتادی که باردار است، درخواست سم‌زدایی با متادون را بکند، باید خطرات محرومیت برای وی به طور کامل توضیح داده شود و توصیه شود که در بارداری درمان نگهدارنده با متادون ارجح است. در صورت تصمیم به سم‌زدایی باید سرعت و میزان کاهش دارو از بیمار پنهان شود و همچنین حجم داروی داده شده به وی ثابت باشد (یعنی با پلاسبو جبران شود.) بیمار و جنین هم باید تحت کنترل دقیق باشند.

کاهش دوزاژ قبل از هفته‌ی ۱۲ تا۱۴ توصیه نمی‌شود، چون خطر سقط را افزایش می‌دهد و بعد از هفته‌ی ۳۰ تا ۳۲ هم توصیه نمی‌شود، چون خطر محرومیت جنین و بروز دیسترس جنینی افزایش می‌یابد. درکل باید گفت، اعتیاد مادران باردار یک مشکل مهم در سیستم بهداشتی، درمانی محسوب می‌شود. تشخیص زودرس و انجام حمایت کامل اجتماعی و درمان با متادون باعث کاهش واضح عوارض جنینی و مامایی و نتایج بهتر نوزادی می‌شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
درمان پاپ اسمیر غیرطبیعی

آزمایش پاپ اسمیر یک ابزار پیشگیرانه با درجه موفقیت بالاست که غیر طبیعی بودن سلول های دهانه رحم را در زنان نشان می دهد.توصیه می شود که زنان این آزمایش را با رعایت فواصل زمانی مناسب انجام دهند تا به محض مشاهده اولین سلول های غیر طبیعی در دهانه رحم، اقدامات درمانی را انجام دهند.غیر طبیعی بودن این آزمایش می تواند بیان کننده مشکلات جزئی یا متوسط و یا شدید در دهانه رحم باشد.

راهکارهای درمانی برای غیر طبیعی بودن نتیجه آزمایش پاپ اسمیر
به محض مشاهده نتایج غیر طبیعی در آزمایش پاپ اسمیر خود، از پزشک خود درباره علت آن سئوال کنید. اگرچه ممکن است نگران کننده باشد، اما آن چه مهم است این است که باید خونسردی خود را حفظ کنید و بدانید که غیر طبیعی شدن این آزمون، امری شایع است و راه های درمانی برای کنترل آن وجود دارد.

1- کولونوسکوپی
در این روش، پزشک معالج نیاز دارد که سلول های دهانه رحم را با بزرگنمایی بالاتر و با دقت بیشتر، توسط وسیله ذره بین مانندی مشاهده و بررسی کند و با استفاده از بیوپسی، روشی را برای درمان آن پیشنهاد کند.خوشبختانه در بسیاری از موارد، روش درمانی خاصی نیاز نمی باشد و به مرور زمان، دوره بهبودی طی خواهد شد.

کولونوسکوپی در حقیقت روشی است که امکان بررسی دقیق دهانه رحم را به پزشک خواهد داد. در طی کولونوسکوپی، پزشک معالج باید تمام ضایعات دهانه رحم را بررسی کند. در طی کولونوسکوپی ابتدا دهانه رحم تمیز می شود و سپس با ماده اسید استیک 3 درصد شست شو داده می شود. این ماده علاوه بر این که سطح دهانه رحم را پاک می کند، سبب می شود تا سلول های غیرطبیعی این ناحیه به رنگ سفید در بیایند تا پزشک به راحتی آنها را بررسی کند.

اگر مناطقی از دهانه رحم مشکوک به نظر بیاید، بیوپسی انجام می گیرد. بیوپسی به معنای نمونه برداری از بافت می باشد. نمونه از بافت مشکوک گرفته می شود و به آزمایشگاه فرستاده می شود تا بررسی های پاتولوژیکی بر روی نمونه انجام پذیرد. تحلیل متخصص پاتولوژی بر روی نمونه ها بسیار مهم می باشد و گام بعدی پزشک را در تشخیص و درمان آن مشخص می کند. این روش کاملا ساده و بدون درد می باشد و تنها چند دقیقه زمان می برد.
تذکر : اگر بیوپسی برای خانمی انجام شود، برای یک هفته پس از آن باید از مقاربت و دوش گرفتن و یا استفاده از تامپون خودداری کند.
تذکر: حاملگی مانع از انجام کولونوسکوپی نمی باشد. تقریبا 90 درصد از افرادی که نتیجه آزمایش پاپ اسمیر آنها غیرطبیعی می باشد، کولونوسکوپی را انجام می دهند.
تذکر: اگر شرایط فرد غیرعادی باشد، تنها به کولونوسکوپی نمی توان اکتفا کرد و باید از روش دیگری به نام کمک گرفت.

2- Conization
در این روش، تمام بافت غیر طبیعی دهانه رحم برداشته می شود و به آزمایشگاه انتقال داده می شود و این امکان را به پاتولوژیست می دهد تا هر گونه سرطان را در کل سلول های انتقال داده شده بررسی کند. Conization معمولا به صورت سر پایی انجام می گیرد و بیمار تحت بی حسی در بیمارستان و یا مراکز جراحی قرار می گیرد. پس از انجام conization بیمار به مدت سه هفته از دوش گرفتن و استفاده از تامپون و مقاربت جنسی باید خودداری کنند.

عوارض بعد از conization :
- خطرات ناشی از بیهوشی
- خونریزی بعد از عمل جراحی
- عوارض احتمالی ناباروری که ممکن است در آینده گریبان گیر فرد شود.

تذکر : زمانی انجام می گیرد که نتایج کولونوسکوپی غیر قابل قبول بوده است.


3- هیسترکتومی
هیسترکتومی نوعی عمل جراحی می باشد که طی آن رحم و بافت دهانه رحم برداشته می شود. اگر نتیجه تست پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد و همه شواهد به نفع غیر سرطانی بودن این بافت باشد، جراحی به ندرت انجام می گیرد. این جراحی تنها برای بانوانی انجام می گیرد که ناهنجاری های ایجاد شده در رحم آنها که حاصل سرطان می باشد بسیار شدید شده باشد و سن باروری آنها نیز به پایان رسیده باشد. هم چنین سایر اقدامات درمانی نیز در آنها سبب بهبودی شان نشده باشد.

4- Cryocauterzation:
این روش، روشی ساده و بی خطر می باشد. طی این روش درمانی، پروبی را به قسمت دهانه رحم می فرستند که سلول های این منطقه را توسط نیتروژن مایع سرد و فریز می کنند. فریز کردن، سبب ریزش بافت های غیر طبیعی و سرطانی دهانه رحم در فرد می شود.
نکته لازم به ذکر این است که برای فردی که تحت این روش درمانی قرار گرفته است ، انتظار می رود که تا چند هفته پس از این روش نیز ترشحات واژن داشته باشد. این عمل جراحی معمولا در مطب و به شکل سرپایی انجام می گیرد و نیاز به بستری شدن ندارد.

5- درمان با لیزر (لیزر تراپی)
هنگامی که از لیزر برای درمان استفاده می شود، پرتو لیزر، انرژی نور را تبدیل به گرما می کند و این گرما خود سبب مرگ سلول ها می شود، مانند آنچه در Cryocauterzation رخ می دهد.استفاده از لیزر گران می باشد و نیاز به مهارت بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد. استفاده از این روش دردناک است و باید فرد تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد. اما آن چه مهم است، مزیت این روش می باشد که جای زخم کمتری در محل دهانه رحم بر جای می گذارد. در این روش مهارت و تخصص پزشک معالج بسیار حائز اهمیت می باشد و اگر به خوبی اجرا شود، شانس بهبودی فرد بالا می رود.

6- روش LEEP
در این روش از جریان برق بدون درد برای برداشتن بافت غیر طبیعی دهانه رحم استفاده می شود. این روش تحت بی حسی موضعی انجام می شود و کمی باعث انقباض و دل درد خفیف می شود. این روش در مطب و به صورت سر پایی انجام می شود.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 
7 پیشنـهـاد غـذایـی به خـانـم هـا

بیشتر ما خانم‌ها آنقدر که به زیبایی و ظاهرمان اهمیت می‌دهیم برایمان مهم نیست که چه بخوریم و چطور و چه مقدار بخوریم. در صورتی که داشتن تغذیه مناسب، پایه و اساس یک زندگی همراه با سلامت و حتی عاملی مهم در داشتن ظاهری زیباست، به همین دلیل انجمن پزشکان آمریکا در سال 2010، هفت ماده غذایی را به خانم‌های سراسر دنیا معرفی کرد تا‌ آنها با خوردن این موادغذایی، زندگی شاد و سالمی داشته باشند:

1. ماهی آزاد
دکتر آندرو ویل می‌گوید که خوردن ماهی‌های چرب سرشار از امگا3 برای خانم‌ها بسیار مفید است و اگر در ترکیب این ماهی‌ها ماده‌ای به نام dha هم وجود داشته باشد بسیار عالی می‌شود. وی وجود این دو ماده مغذی را که به وفور در ماهی آزاد وجود دارد، باعث حفظ سلامت خانم‌ها در طول دوران بارداری می‌داند. همچنین امگا3 می‌تواند از افسردگی پیش از قاعدگی و پس از زایمان هم جلوگیری کند و یک دشمن جدی برای بیماری آلزایمر به شمار آید. از پروتئین و ویتامین d فراوان موجود در ماهی آزاد هم نمی‌شود چشم‌پوشی کرد؛ ویتامینی که بدن اکثر خانم‌ها با کمبود آن مواجه است.

چقدر بخوریم؟ حداقل 2 بار در هفته از این ماهی یا ماهی‌های چرب دیگر استفاده کنید.

2. لوبیا قرمز
حبوبات، سرشار از مواد مغذی هستند اما در بین آنها لوبیا قرمز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این ماده غذایی حاوی مقادیر بالایی از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، فولات، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است. به همین دلیل هم خوردن لوبیا قرمز باعث می‌شود که شما زودتر احساس سیری کنید و برای مدت زمان بیشتری سیر بمانید و دچار اضافه وزن ناشی از پرخوری نشوید. همچنین مصرف این ماده مغذی باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود، قندخون را کنترل می‌کند و خطر ابتلا به سرطان‌های زنانه را هم پایین می‌آورد. خاصیت این لوبیای سحرآمیز آنقدر زیاد است که دکتر لیز اپلگیت، استاد دانشگاه کالیفرنیا درباره آن می‌گوید: «حتی اگر فرصت کافی برای درست کردن خوراک لوبیا ندارید، کنسرو آن را تهیه کنید و بخورید.»

چقدر بخوریم؟ خوردن هفته‌ای 3 فنجان یا روزی یک قاشق لوبیا قرمز پخته به همه خانم‌ها توصیه می‌شود.

3. گردو
«پروتئین، فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و امگا3! دیگر از یک ماده غذایی چه می‌خواهید؟» اینها گفته‌های دکتر دیوید کاتز، استاد دانشکده پزشکی ییل (yale)، در مورد گردو است. اگر خانم‌ها هر روز و به اندازه گردو بخورند، می‌توانند کلسترول خونشان را کاهش دهند، قدرت تمرکزشان را بالا ببرند، خواب بهتری را در طول شب تجربه کنند، از استرس و بیماری‌های قلبی دور باشند و از همه مهم‌تر خطر ابتلا به سرطان پستان را در خود به حداقل برسانند.

چقدر بخوریم؟ خوردن 2، 3 عدد گردو در روز می‌تواند تاثیرات شگرفی را در بدن خانم‌ها بر جای بگذارد.


4. جو
متخصصان تغذیه، جو را به عنوان یک ماده کاهش‌دهنده کلسترول در بدن معرفی می‌کنند که مقادیر بالایی از فیبر در آن موجود است و خوردنش مثل لوبیا قرمز می‌تواند برای ساعت‌های زیادی شما را سیر نگه دارد. به همین دلیل خوردن آن به تمام خانم‌هایی که قصد دارند وزنشان را کم کنند و گرسنگی هم نکشند، توصیه می‌شود. بسیاری از خانم‌ها به خاطر دیرپز بودن جو، بی‌خیال خوردن آن می‌شوند اما توصیه متخصصان تغذیه به این افراد مصرف جوی دو سر و پرک است که ظرف مدت بسیار کوتاهی پخته می‌شود.

چقدر بخوریم؟ متخصصان انجمن قلب آمریکا نه‌تنها به خانم‌ها بلکه به همه افراد توصیه می‌کنند که هر روز حداقل 20 تا 30 گرم انواع غلات سرشار از فیبر مانند جو را در جیره غذایی روزانه‌شان جای دهند.

5. کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها برای مبارزه با سرطان پستان است و منبع خوبی برای دریافت ویتامین c و a محسوب می‌شود. این ماده غذایی که جزو گروه سبزی‌ها تقسیم‌بندی می‌شود، سرشار از فیبر، اسیدفولیک، کلسیم، آهن و پتاسیم است و همان‌طور که می‌دانید تمام این ریزمغذی‌ها برای بدن خانم‌ها بسیار لازم و ضروری اعلام شده‌اند و اکثر خانم‌ها نیز با کمبود آنها مواجه‌اند. به علاوه، خوردن یک وعده (یک فنجان) کلم بروکلی، کمتر از 30 کالری انرژی را به بدن وارد می‌کند و این یعنی اینکه مصرف به دلخواهش چاقی و اضافه وزن را در پی نخواهد داشت.

چقدر بخوریم؟ خوردن 2 تا 4 فنجان کلم بروکلی خام یا بخارپز شده در هفته به تمام خانم‌ها پیشنهاد می‌شود.

6. روغن زیتون
لیست غذاهای زنانه ما به هیچ عنوان بدون ذکر نام روغن زیتون کامل نمی‌شود. محققان دانشگاه کلمبیا روغن زیتون را عاملی برای مقابله با آلزایمر و زوال عقل می‌دانند و پژوهشگران اسپانیایی هم شانس ابتلا به سرطان پستان را در خانم‌هایی که به صورت منظم روغن زیتون می‌خورند، بسیار پایین اعلام كرده‌اند.

چقدر بخوریم؟ بهتر است خانم‌ها روزی 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی سالاد یا غذایشان بریزند تا علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را هم در خود به حداقل برسانند.

7. ماست
این ماده لبنی مفید، سرشار از کلسیم است که مصرف روزانه‌اش می‌تواند یک‌چهارم از نیاز خانم‌ها به این ماده معدنی را برطرف کند، مخصوصا اگر به صورت کم‌چرب مصرف شود. همچنین خوردن ماست کم‌چرب می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن زنان را افزایش دهد و از بدخلق و خو شدن آنها پیشگیری کند.

چقدر بخوریم؟ حداقل 3 وعده ماست یا لبنیات کم‌چرب را در روز میل كنید.


... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
پوشیدن ساپورت بیمارتان می کند

در این مطلب نظر متخصصان پوست، زنان و گوارش را در مورد مشکلات سلامتی که ساپورت پوشی با خود به همراه می آورد، می خوانیم. اگر شما هم طرفدار این نیمچه شلوارهای چسبان هستید، بد نیست در ادامه این مطلب با مشکلاتی که ممکن است گریبان تان را بگیرد، آشنا شوید.

شاید باور کردنش سخت باشد که تنها یک پوشش می تواند تا این اندازه به سلامت افراد آسیب بزند، اما واقعیت این است که تحت فشار قراردادن پوست، اعصاب و اندام ها مشکلاتی جدی و ماندگار را برای شما به همراه می آورد.

به پوست تان خون نمی رسد
خون در سلامت و بیماری یا حتی در مرگ و زندگی شما نقش اصلی را ایفا می کند و اگر به هر دلیلی خون رسانی در بدن تان درست انجام نشود، خطری جدی متوجه سلامت تان خواهد شد.لباس های تنگ خون رسانی به پوست را کاهش می دهند و بیشتر از آنچه تصور می کنید به بافت های زیرین بدن تان آسیب می رسانند.

وقتی شلوار تنگ یا ساپورت می پوشید، بافت های زیرین در بدن تان دچار آسیب های جدی می شوند، اما نشانه این آسیب دیدگی ها خیلی زود آشکار نمی شود. شاید همین تاخیر در بروز نشانه ها باعث شود مدت بیشتری از این لباس ها استفاده کنید و فرصت درمان به موقع را از شما بگیرد.

اعصاب تان آسیب می بیند
اعصاب در تمام قسمت های بدن شما حضور دارد و کوچک ترین اشتباهات شما می تواند به آنها آسیبی جدی وارد کند. اعصاب پوست قسمت های زیرین بدن بر اثر پوشیدن شلوار تنگ و ساپورت آسیب می بیند اما چون علامت آسیب دیدگی مخفی است، شما متوجه این آسیب دیدگی نخواهید شد. بی خبر ماندن از آسیب دیدگی ها و نادیده گرفتن آنها شدت مشکلات را بیشتر می کند.

کسانی که مدام از ساپورت و شلوارهای تنگ استفاده می کنند، بعد از مدت نسبتا طولانی بعضی نواحی پوست شان گزگز کرده و به مرور وسعت و شدت این نشانه ها گسترش پیدا می کند. این افراد گاهی اوقات می‌گویند در پاهایشان نوعی بی‌حسی دارند و زمانی که می‌ایستند، احساس می‌کنند پاهایشان حسی ندارد. این شرایط به خودی خود خطرناک نیست، اما اگر افراد به‌طور دائمی لباس‌های تنگ بپوشند و در طول چند روز پشت‌سر هم آن را تکرار کنند، باعث آسیب جدی به اعصاب حسی و محیطی بدن خود می‌شوند.

یک نوع عارضه عصبی به نام meralgia paresthetica وجود دارد که زخم یا ضایعه پوستی ایجاد نمی کند، اما قسمت ران پا را دچار درد سوزشی و بی حسی می کند و عجیب نیست اگر ساپورت پوش ها بعد از چند سال مجبور به تحمل این درد شوند. در این بیماری، عصب حسی که از لگن خاصره منشعب می‌شود و به ران حس می‌بخشد، آسیب می‌بیند.

نابارور می شوید
یکی از آسیب های جدی ناشی از پوشیدن ساپورت در مردان، ناباروری است.
علت این است که اسپرم در بیضه تولید می شود و حرارت مناسب برای تولید اسپرم سالم، 33 درجه سانتی گراد است، اما آقایانی که ساپروت می پوشند، بیضه ها را در تماس با پوست بدن قرار می دهند که به بالا رفتن حرارت آنها می انجامد.تداوم چنین حالتی بدن را دچار اختلال در تولید اسپرم می کند یا اسپرم های ناهنجار تولید می شوند

بد بو می شوید
کسانی که ساپورت و شلوار تنگ می پوشند، معمولا متوجه بوی بد عرق در اندام تناسلی و پاهای شان می شوند. ساپورت ها تنگ هستند و باعث گرم شدن سطح پوست می شوند. باکتری هایی که روی سطح پوست زندگی می کنند، بر اثر گرما تجزیه می شوند و مواد بودار می سازند. هر چه زمان پوشیدن ساپورت یا شلوار تنگ بیشتر باشد، پوست گرم تر می شود و بیشتر عرق می کند، در نتیجه باکتری های بیشتری تجزیه می شوند و بوی بد بیشتری هم ایجاد می شود.
شاید در اوایل برطرف کردن این بدبویی با شوینده های خوشبو آسان باشد، اما در طولانی مدت از بین بردن این بوی بد کار سختی می شود که با شست وشو هم قابل برطرف شدن نیست.

کهیر می زنید
پوشیدن ساپورت و شلوار تنگ باعث بروز کهیر فشاری تاخیری می شود. به این ترتیب که چهار تا شش ساعت بعد از پوشیدن آنها، لکه های کهیر نمایان می شوند و معمولا با تورم، خارش و سوزش و درد همراه هستند. برای از بین رفتن آثار کهیر فشاری، هشت تا 72 ساعت زمان لازم است.
کهیر فشاری گاهی سردرد، ضعف و خستگی هم ایجاد می کند.

دچار اگزمای تماسی می شوید
پوشیدن شلوارها و ساپورت های پلاستیکی تنگ و ضخیم راه را بر جریان هوا می بندد و به پوست اجازه نفس کشیدن نمی دهد. همچنین مواد پلاستیکی به کار رفته در ساپورت، نوعی حساسیت پوستی به نام اگزمای تماسی را به وجود می آورد.مواد حساسیت زا در تماس طولانی و مستقیم با پوست قرار دارند و به درون آن نفوذ می کنند و در نتیجه پایین تنه دچار قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن می شود.

شاید ساپورت پوش ها از دلیل دچار شدن به این مشکل بی خبر باشند و با کرم ها و لوسیون های مختلف برای برطرف شدن این مشکلات تلاش کنند، اما با وجود دیدن اثرهای موقتی، تا زمانی که فرد پوشش مناسبی را انتخاب نکند، نمی تواند انتظار برطرف شدن کامل این عوارض را داشته باشد.

خارش سوارکار می گیرید
خارش سوارکار یک نوع عفونت قارچی پوست است که در ناحیه اندام تناسلی، داخل کشاله ران و باسن دیده می شود. در خارش سوارکار، بثورات پوستی خارش دار، قرمزرنگ و اغلب با شکل گرد در قسمت های مرطوب و گرم بدن بروز می کنند. قارچ های مولد خارش سوارکار در محیط های گرم و مرطوب بهتر رشد می کنند. بنابراین پوشیدن ساپورت یا شلوار تنگ، باعث گرما و تعریق بیشتر می‌شود و در نتیجه پایین تنه را به محیط مطلوب برای رشد این قارچ ها تبدیل می‌کند.

پوشیدن ساپورت بهداشتی نیست
دکتر برجیس، متخصص زنان می گوید:
پوشیدن شلوار تنگ یا ساپورت باعث ابتلا به عفونت و بیماری های تناسلی زنان می شود. یکی از این مشکلات عفونت کاندیدیاز است. اندام تناسلی زنی که ساپورت پوشیده به دلیل گرما و تعریق، مرطوب می شود و ساعت ها به همان شکل باقی می ماند. لذا عفونت های قارچی مخصوصا کاندیدیاز مجال بیش تری برای رشد پیدا می کنند.

اگر بدن شما هم مستعد ابتلا به این عفونت هاست و بعد از یک دوره درمان، باز هم مشکلات قبلی سراغ تان می آید، بهتر است به جای ساپورت یا شلوار تنگ، لباس های متناسب بپوشید که از الیاف طبیعی مثل نخ و پنبه تهیه شده باشند و مانع عبور جریان هوا نباشند.

معده شما در خطر است
دکتر خیری، متخصص گوارش می گوید:
پوشیدن ساپورت به تنهایی نمی تواند برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد کند، مثلا در عمل هضم موثر نیست، ولی افرادی که از قبل به ریفلاکس معده دچار هستند، نباید شلوار تنگ بپوشند چون باعث می شود محتویات معده به مری بریزد و بیماری شان را تشدید می کند.
برای اینکه بدانید ریفلاکس معده دارید یا خیر، کافی است ببینید آیا به اصطلاح ترش می کنید یا نه. اگر این طور بود، برای معالجه هم به پزشک مراجعه کنید و هم لباس تنگ نپوشید.برخی تحقیق ها هم ثابت کرده اند که کمر تنگ شلوار، در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را بیشتر می کند.از آنجایی که شلوارهای تنگ دستگاه گوارشی افراد را دچار مشکل می کند، یبوست یکی از شایع ترین عوارض است.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
عفونت‌های زنانه !

ابتلاي مكرر به عفونت‌هاي تناسلي و ادراري ممكن است شما را نگران كند اما از نظر متخصصان، اين عفونت‌ها مهمان ناخوانده بدن همه خانم‌ها هستند. دكتر برجيس، متخصص زنان و نازایی معتقد است باكتري‌ها و قارچ‌هاي ريز و درشتي در بدن ما زندگي مي‌كنند كه هميشه براي فراهم شدن شرايط رشد آماده هستند و كافي است كمي در رعايت اصول بهداشتي سهل‌انگاري كنيد يا نوسان هورمون‌هاي‌تان زمينه رشد آنها را فراهم كند تا كارتان به قرص‌درماني و استفاده از پماد‌هاي واژينال بكشد.
از نظر متخصصان تقریبا همه زن‌ها در طول عمرشان حداقل یک‌بار دچار عفونت می‌شوند. به جاي آنكه با ديدن نشانه‌هاي آزاردهنده عفونت نگران سلامت‌تان شويد، بهتر است موضوع را به‌موقع با متخصص درمیان بگذاريد و تنها پس از چند روز استفاده از داروها به انتظار ديدن نشانه‌هاي بهبود بنشينيد.

عفونت‌های دستگاه تناسلی
اين باكتري‌ها مسبب ايجاد عفونت واژن هستند.

کاندیدیاز آزارتان می‌دهد؟
کاندیدیاز یا عفونت قارچی را قارچ «کاندیدا آلبیکانس» ایجاد می‌كند.اگر به اين نوع عفونت دچار شده‌ايد، توانايي‌تان در رعايت اصول بهداشتي را زير سوال نبريد. قارچ‌ها در نقاط مختلف بدن وجود دارند و تا زمانی که زمینه رشد برای‌شان فراهم نشود، خدشه‌ای به سلامت شما وارد نمی‌کنند اما برای بروز کاندیدیاز در ناحیه واژن عوامل متفاوتي زمينه‌سازي مي‌كنند.

متهمان اصلي
بارداری، مصرف قرص‌های پیشگیری از بارداری، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، مصرف کورتون و ابتلا به بیماری دیابت.

نشانه‌ها
- خارش شدید پوست
- ترشحات پنیری كه از ناحیه واژن خارج می‌شود اما بوی خاصی ندارد.
- سوزش ادرار
- درد در زمان مقاربت

چه بايد كرد؟
اگر اين نشانه‌ها را ديديد، نگران نباشید! اگر زود به پزشك زنان مراجعه کنید، ناراحتی‌ کمتری را متحمل خواهید شد. طول درمان عفونت کاندیدیاز طولانی نیست و با شروع پروسه درمان علائم اولیه از بین می‌رود و با كامل كردن دوره درمان، ظرف چند هفته بهبود حاصل می‌شود. درست است كه آلودگي اصلي‌ترين دليل ابتلا به اين عفونت نيست اما اگر در رعایت بهداشت فردی دقت بیشتری به خرج دهید، احتمال ابتلا به آن را تا حد زیادی کاهش خواهيد داد.

تريكومونياز گرفته‌اید؟
مقاربت جنسی باعث مي‌شود عفونت تریکومونیاز در ناحیه واژن از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. عامل ایجاد عفونت، انگلی است که در بدن زن و مرد زندگی می‌کند بنابراین جهت درمان قطعی، اغلب مرد و زن باید به طور همزمان مورد معالجه قرار بگیرند.

متهم اصلي
نزديكي با فرد مبتلا به عفونت

نشانه‌ها
- ترشحات زیاد کف‌آلود و بدبو که به رنگ زرد مایل به سبز هستند.
-خارش و سوزش قسمت خارجی دستگاه تناسلی
- التهاب و سرخي لب‌های واژن و خود واژن
-در برخي موارد ادرار همراه با سوزش
- درد حین مقاربت

چه بايد كرد؟
داروهاي مختلفي براي رها شدن از اين درمان تجويز مي‌شوند. در صورتی که مقاربت با درد همراه باشد، توصیه می‌شود آن را طبق نظر پزشک و تا بهبود نسبی به تعویق بیندازید.

واژينوز باكتريال کلافه‌تان کرده؟
واژينوز باكتريال عفونت شایع دیگر در واژن است که در نیمی از موارد هیچ نشانه‌ای از خود نشان نمی‌دهد. باکتری‌ها به طور طبیعی در واژن زندگی می‌کنند اما تحت تاثیر عواملی ممکن است شرایط باکتری تغییر کند و به واژینوز باکتریال منجر شود. از ویژگی‌های این عفونت، استعداد ابتلا به عفونت‌های دیگر است؛ یعنی زنی که دچار واژینوز باکتریال باشد، آمادگی ابتلا به عفونت‌های دیگر را هم پیدا می‌کند.

متهمان اصلي
پوشيدن لباس‌هاي تنگ از الياف مصنوعي و خشك نگه نداشتن ناحيه واژن، مقاربت جنسي

نشانه‌ها
- ترشحات زیاد، سفید و یکنواخت واژن که بوی بد ماهی می‌دهد.
- درد در زمان مقاربت یا خونریزی پس از مقاربت

چه بايد كرد؟
اگر مي‌خواهيد اين عفونت سراغ‌تان نيايد، ذخيره دستمال توالت‌تان هيچ‌وقت نبايد تمام شود. براي مصون ماندن در برابر اين باكتري‌ها كه هميشه آماده قوي شدن هستند، توسط دستمال تمیز و نرم، قسمت خارجی دستگاه تناسلی را دائما خشک و تمیز نگه دارید، لباس‌های زیر تنگ و چسبان نپوشید و هرگز از لباس زیرهایی که در بافت‌شان الیاف مصنوعی به کار رفته، استفاده نکنید. اگر به اين عفونت دچار شديد، تا پس از درمان مقاربت جنسي را به تعويق بيندازيد چرا كه عفونت شما ممكن است به همسرتان منتقل شود.

عفونت‌های ادراری
اين بار هم باكتري‌ها مسبب ايجاد عفونت هستند. هر بخش از دستگاه ادراری ممکن است عفونی شود که شامل کلیه‌ها، میزنای، میزراه و مثانه است. در این میان عفونت مثانه و میزراه از سایر بخش‌ها شایع‌تر است. به دلیل شکل خاص دستگاه ادراری زنان، باکتری‌ها راحت‌تر به مثانه‌شان راه پیدا می‌کنند. میزراه نزدیک رکتوم یا معقد زنان قرار دارد و باکتری‌ها به‌راحتی از رکتوم به سمت میزراه حرکت می‌کنند و باعث عفونت می‌شوند. همچنین آمیزش جنسی هم راهی برای ورود باکتری‌ها به مثانه زنان است، به همين دليل بهتر است خانم‌ها بعد از آمیزش ادرار كنند تا باکتری‌ها از بدن‌شان بیرون روند.

متهمان اصلي
كم‌آبي بدن، نگه‌داشتن ادرار، شستن از عقب به جلو و ورود آلودگي‌هاي ناحيه مقعد به مجاري ادراري، استفاده از ديافراگم براي جلوگيري از بارداري در افرادي كه سابقه ابتلا به عفونت ادراري دارند

نشانه‌ها
- درد خفیف کمر در ناحیه کمر
- حالت تهوع و احساس سوزش هنگام ادرار
- احساس نیاز پیاپی و مداوم به دفع ادرار
-احساس فشار برای دفع و ناتوانی از انجام عمل دفع
- ترشح مقدار کمی ادرار
- ادرار خونی، بدبو، تیره و کدر

چه بايد كرد؟
عفونت کلیه‌ها مسئله بسیار مهمی است و سهل‌انگاری در این رابطه خطرناک است. براي جدي گرفتن آن، حتما نبايد منتظر بروز تمامي علائم بمانيد. پیشگیری از عفونت دستگاه ادراری دشوار نیست و اگر دچار عفونت دستگاه ادراری شدید، با مصرف آنتی‌بیوتیک و درمان و مراقبت به‌موقع می‌توانيد مانع از پیشرفت آن شويد. عفونت کلیه‌ها هم با مصرف طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک (فقط با تجویز پزشك) درمان می‌شود به شرطی که به‌سادگی از کنار آن عبور نکنید. عفونت‌های دستگاه ادراری به‌سادگی قابل درمان است. معمولا در این مورد آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود و علائم عفونت یک تا دو روز بعد از شروع درمان از بین می‌رود.

6 میانبر ساده

با این راه‌ها دربرابر عفونت بیمه شوید.
1. براي درمان غير دارويي عفونت‌هاي تناسلي، كافي است یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب حل کنید و دستگاه تناسلی را با این محلول بشویید. در شست‌وشو با محلول آّب و جوش شیرین محدودیتی وجود ندارد و می‌توانید هر روز این کار را انجام دهید.

2. دستگاه تناسلی را همیشه تمیز و خشك نگه دارید. این کار با رعایت بهداشت فردی به‌سادگی می‌تواند شما را از گزند انواع عفونت‌ها دور نگه دارد. اگر ساعاتی از روز را بیرون از منزل به سر می‌برید و ناچار هستید از سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده کنید، حتما دستمال کاغذی جیبی همراه داشته باشید.

3. از لباس زیرهایی استفاده کنید که از الیاف طبیعی تهیه شده‌اند و مرتبا لباس زیر خود را تعویض کنيد؛ روزي يك بار يا دو بار مهم نيست حتي اگر احساس كرديد كه در ميانه روز تعريق زياد يا مشكلات ديگر لباس زير شما را آلوده كرده، آن را عوض كنيد.

4. دوش واژینال بتادین روش موثری در پیشگیری از عفونت است. البته کسانی می‌توانند از این روش استفاده کنند که دچار بیماری‌های تیروئیدی نبوده یا باردار نباشند.

5. یکی از عوامل ایجاد عفونت، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است. با تقویت سیستم ایمنی‌تان از ابتلا به عفونت جلوگیری کنید. مصرف ویتامین‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری را ایفا می‌کند. سبزیجات و میوه‌ها منابع سرشار ویتامین هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌تان گنجانده شوند.

6. در زمان قاعدگی حتما به بهداشت فردی‌تان بیش از پیش توجه کنید. در صورت امکان هر روز دوش کوتاهی بگیرید و پدها را در فواصل كوتاه عوض كنيد.

... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
زن

 
خانم ها هرگز این گونه استحمام نکنند

دکتر نیرومنش متخصص زنان و زایمان گفت چند وقت پیش خانمی با وزن بالا با بیماری قارچی به من مراجعه کرد. یکی از سوال‌هایی که از او پرسیدم این بود که در حمام روی صندلی می‌نشیند یا کف حمام؟ پاسخ مشخص بود؛ به دلیل وزن بالا تحمل ایستادن نداشت و چون عادت به حمام طولانی داشت، کف حمام می‌نشست و اکثر اوقات نیز حمام عمومی می‌رفت.
برایش توضیح دادم که حمام آفتاب نمی‌خورد و محیطی مرطوب و مستعد رشد قارچ است و نشستن کف حمام یا لب استخر یا حوضچه‌های آب گرم یا حتی داخل وان، مخصوصا در اماکن عمومی می‌تواند باعث انتقال عفونت‌ها به دستگاه تناسلی شود.

توصیه اکید دارم که خانم‌ها و دخترخانم‌ها ایستاده حمام کنند و اگر زمان حمام طولانی است یا به دلایلی می‌خواهند بنشینند، صندلی یا چهار پایه‌ای داشته باشند و قبل از نشستن حتما ابتدا آن را با آب جوش بشویند. اگر از وان یا توالت فرنگی، مخصوصا در محیط‌های عمومی یا هتل‌ها استفاده می‌کنند، حتما قبل از استفاده آن را با محلول‌های ضدعفونی‌کننده پاک کنند زیرا بیماری‌های قارچی جزو شایع‌ترین بیماری‌هایی است که از محیط حمام می‌تواند منتقل شود و علائم آن ترشحات سفیدرنگ همراه خارش و سوزش است.

اگر خانمی این نكته‌ها را رعایت نکرد و متوجه ترشحات سبز یا زرد یا بدبو با سوزش و خارش شد، حتما باید به متخصص مراجعه کند. نوعی از میکروب هم ممکن است از این طریق وارد دستگاه تناسلی شود که تنها موقع رابطه زناشویی علائمش ظاهر می‌شود. ترشحات خانم آلوده‌شده با این میکروب به دنبال ریزش اسپرم داخل واژن بوی ناخوشایندی مثل بوی ماهی گندیده می‌دهد. این نشانه عفونت است و به درمان نیاز دارد.

شاید تا به حال به هر دلیلی دچار سوزش و خارش، عرق‌سوز و ترشحات بدبو که جزو مشكل‌های شایع تابستانی خانم‌هاست شده‌ باشید. شما معمولا در این شرایط به متخصص زنان مراجعه می‌كنید یا پوست یا طب سنتی؟ متخصصان توصیه‌های مفیدی برای خانم‌های شاغل كه مجبورند ساعت‌ها نشسته كار ‌كنند یا كسانی كه مرتب در سفرند و ساعت‌های طولانی روی صندلی اتومبیل یا هواپیما می‌نشینند و همه مبتلایان دارند.

توصیه طب سنتی درباره استحمام
برای رفع سوزش و خارش و بهبود زخم‌ها و التهاب ایجادشده از عرق یا جوشانده بابونه یا آویشن را كه قارچ و باكتری را از بین می‌برد، داخل آب گرم در تشتی بریزید و داخل آن بنشینید. اگر لاغر هستید و پوست خشكی دارید و این مشكل به دنبال خشكی پوست ایجاد یا تشدید شده، می‌توان به کمک كرم ویتامینA و پماد گل بنفشه به صورت موضعی ناحیه را چرب كرد.

در صورتی كه خارش و سوزش در اثر عفونت بروز كرده و ترشحات بدبو وجود دارد هم استفاده از پماد كالاندولا یا گیاه همیشه‌بهار توصیه می‌‌شود. از بین داروهای خوراکی نیز با توجه به مزاج، عرق آویشن، دارچین و رازیانه برای افرادی که مزاج سرد دارند و عرق كاسنی و شاتره صبح ناشتا یك استكان برای آنها که مزاج گرم دارند، مناسب است.

توصیه متخصص پوست درباره استحمام
اصلی‌ترین مشکلی که در تابستان به‌دلیل تعریق زیاد بروز می‌كند، انسداد دهانه غدد عرق و خارش و سوزش به دنبال آن است. برای پیشگیری کافی است از پوشیدن لباس‌های چسبان و تنگ و از جنس مواد پلاستیكی پرهیز كنید و در عوض لباس‌های گشاد و نخی بپوشید تا هوا بین چین‌ها جریان داشته باشد، اما اگر به دنبال گرما و تعریق زیاد دچار این مساله شدید، هیچ‌گونه كرم موضعی استفاده نكنید زیرا باعث انسداد بیشتر دهانه غدد عرق و بدتر شدن ضایعات می‌شود.

با دوش گرفتن و بازگذاشتن محل اجازه دهید تا مشكل پیش آمده هر چه سریع‌تر برطرف شود. در صورتی كه دلیل سوزش و خارش عفونت یا بیماری‌های قارچی باشد باید به متخصص زنان مراجعه كنید و آزمایش‌ قارچ دهید و دارو مصرف كنید.

توصیه متخصص زنان درباره استحمام
بهترین توصیه را رعایت نظافت و حمام کردن سلامت است . تابستان‌ها که تعریق زیاد است، لباس زیر باید مرتب تعویض شود و خشك باشد. دوش روزانه را نباید فراموش كرد. ناحیه تناسلی را باید مرتب شست و خشك كرد اما هفته‌ای 2 مرتبه از شامپو، صابون یا ژل بهداشتی استفاده كرد. دامن بهترین پوشش برای این فصل است و از پوشیدن شلوارهای چسبان و لگ‌های پلاستیكی باید خودداری كرد. اگر خانمی احساس می‌كند جز خارش و سوزش دچار عفونت قارچی هم شده و ترشحات زرد و بدبو دارد، باید زودتر به متخصص مراجعه كند تا داروهای ضدقارچ دریافت كند.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  ویرایش شده توسط: SARA_2014   
زن

 

همه چیز درباره یک زخم زنانه

زخم دهانه رحم است معمولا نگران کننده نیست.
یکی از بیماری‌های زنانه که خانم‌ها در دوران باروری و قبل از باردارشدن باید به آن توجه داشته باشند و در معاینه‌های معمول مورد توجه قرار گیرد، زخم دهانه رحم است که اگرچه مشکل چندان نگران‌کننده‌ای نیست اما نباید به آن بی‌توجه بود. برای آشنایی بیشتر با زخم دهانه رحم و اینکه بدانیم ممکن است چه خطرهایی در دوران بارداری ایجاد کند، با دکتر قائم‌مقامی، متخصص بیماری‌های زنان و زایمان گفت‌وگو کرده‌ایم.

ابتدا در مورد علت زخم دهانه رحم برای خانم هایی که آن را نمی شناسند توضیح دهید.
دهانه رحم در پایین‌ترین بخش رحم و در بالاترین بخش واژن قرار گرفته است. زخم دهانه رحم، در حقیقت حالتی غیرطبیعی در دهانه‌رحم و تغییر شکل مخاط آن و با چشم قابل‌تشخیص است؛ سلول‌های زیاد به رنگ قرمز و مخملی شکل. این حالت زمانی رخ می‌دهد که لایه داخلی کانال دهانه رحم به بیرون رشد ‌کند.

به نظر می‌رسد که این مشکل، حالتی فیزیولوژیک و طبیعی باشد و به اشتباه به آن زخم گفته می‌شود. در خانم‌های جوان که سطح هورمون‌ها در آنها بالاست، در خانم‌هایی که قرص‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند و در خانم‌های باردار، ممکن است مخاط داخل دهانه رحم به بیرون گستردگی پیدا کند که به آن «اکتروپیون» می‌گویند. زخم دهانه رحم را نباید علامت بیماری دانست زیرا گاهی در زنان کاملا سالم هم مشاهده می‌شود و به دلیل اینکه بافت آن کمی نازک‌تر از قسمت‌های دیگر است، خود را بیشتر به رنگ قرمز روشن نشان می‌دهد.

این وضعیت منجر به سرطان نمی‌شود. متاسفانه برخی پزشکان به بیمار می‌گویند به «زخم دهانه رحم» مبتلا شده است بدون اینکه توضیح ‌دهند واقعا زخمی درکار نیست و با عمل جراحی سوزاندن یا انجماد اقدام به از بین بردن این بافت می‌کنند تا بافت «اسکواموس» که بافت طبیعی خود دهانه رحم است، ایجاد شود، در حالی که با گذشت زمان و به مرور و با افزایش سن در مدت ۴ تا ۵ سال این فرایند خود به خود اتفاق می‌افتد و اگر عفونت یا مشکلی وجود نداشته باشد، نیازی به انجام این اقدام‌ها نیست.

چرا انجماد را پیشنهاد نمی‌کنید؟
همان‌طور که گفتم اگر این حالت بدون عفونت باشد، نیازی به کرایو نیست. از طرفی انجماد، دقت تست پاپ‌اسمیر را که نوعی آزمون تشخیص سلول‌های سرطانی‌ است، کم می‌کند و ممکن است جواب مثبت یا منفی کاذب ایجاد کند. متاسفانه در برخی مراکز بهداشتی این نوع درمان نادرست انجام می‌شود که اصلا توصیه نمی‌شود. بیرون‌زدگی به خودی خود درمان هم ندارد و پیگیری و معاینه‌های روتین معمول نباید باعث ایجاد ترس در بیمار شود.

در چه صورتی باید آن را جدی تلقی کرد؟
اگر این بیرون‌زدگی یا به اصطلاح عموم «زخم دهانه رحم»، باعث افزایش ترشحات واژن شود یا هنگام روابط زناشویی باعث خونریزی شود، باید مورد بررسی بیشتر و «کولپوسکوپی» قرار گیرد. کولپوسکوپی، معاینه ذره‌بینی مخاط گردن رحم است و پزشک در آن با میکروسکوپ سه بعدی، مخاط را مشاهده می‌کند و با استفاده از محلول‌های خاصی مثل اسید استیک در محل می‌تواند زخم فیزیولوژیک را از نوع غیرطبیعی تشخیص دهد. برخی مواقع این زخم‌ها حالت پیش‌سرطانی دارند که البته احتمال آن خیلی کم است. به خصوص در سنین نزدیک یائسگی یا یائسگی که ما انتظار بیرون‌زدگی مخاط را نداریم، اهمیت انجام معاینه ذره‌بینی مخاط گردن رحم بیشتر است.

زخم‌ دهانه رحم علامتی هم دارد؟
این حالت در بیشتر زنان سالم هم وجود دارد و علامتی ندارد و در معاینه‌های معمول، پزشک متوجه این مشکل می‌شود. فقط گاهی باعث بروز ترشحات می‌شود. در زنان جوان (به دلیل روابط زناشویی بیشتر) و مخصوصا زنانی که قرص‌های ترکیبی خوراکی مصرف می‌کنند، امکان ایجاد این مشکل بیشتر است. می‌توان گفت ترشحات واژینال بدون سابقه عفونت می‌تواند علامتی از زخم دهانه رحم باشد. برخی خانم‌های مبتلا هنگام روابط زناشویی ممکن است دچار خونریزی شوند که باید بعد از بررسی دقیق دهانه رحم، برایشان کولپوسکوپی انجام شود یعنی معاینه ذره‌بینی مخاط گردن رحم.

آیا ممکن است این زخم یا همان بیرون‌زدگی بافتی باعث ناباروری شود؟
اگر زخم دهانه رحم فیزیولوژیک و به علت بالابودن استروژن ایجاد شده باشد، باعث ناباروری نمی‌شود زیرا هیچ مساله فیزیولوژیکی مانع بارداری نخواهد شد مگر اینکه عفونت روی آن برآمدگی ایجاد شده باشد که با درمان معمولی بهبود پیدا نکند. در این صورت لازم است کرایوتراپی یا انجماد انجام شود که البته آن هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

بعضی ها می گویند در بارداری این خانم ها احتمال دوختن رحم وجود دارد؟
خیر. دوختن دهانه رحم برای خانم‌هایی انجام می‌گیرد که دچار مشکلات مربوط به دهانه رحم از جمله سابقه سقط بالای ۳ ماه هستند، در سونوگرافی آنها مشخص شده باشد که طول گردن رحمشان کوتاه است یا بزرگی رحم احتمال زایمان زودرس را ایجاد کند. در این صورت هم وقتی در ۳ ماهگی معلوم شد جنین سالم است و به علت مسایل کروموزومی احتمال سقط نیست، دهانه رحم دوخته می‌شود و ربطی به زخم دهانه رحم ندارد.

اگر زخم دچار عفونت شود و خانمی در بارداری و با معاینه‌های پزشکی متوجه این عفونت شود، مصرف داروها مشکلی برای مادر یا جنین ایجاد نمی‌کنند؟
وقتی باروری ایجاد شده باشد یعنی عفونت حادی وجود نداشته است، چون عفونت حاد معمولا مانع بارداری است. برای عفونت‌های معمول می‌توان از کرم‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای بارداری و جنین ضرر ندارد استفاده کرد.

آیا این زخم‌ها احتمال زایمان زودرس را افزایش می‌دهند؟
بله، اگر زخم عفونی شود ممکن است زایمان زودرس ایجاد کند. در این صورت مراجعه منظم به پزشک و بیشتر تحت‌نظر بودن مادر باردار بیشتر توصیه می‌شود. علاوه بر این، مادر باید داروها را تا اتمام دوره درمانی مصرف کند.

چه مدت بعد از درمان زخم دهانه رحم، یک خانم می‌تواند اقدام به بارداری کند؟
معمولا دو ماه بعد از کرایو و درمان عفونت با دارو می‌توان برای بارداری اقدام کرد.
... الله ...
با هر چه عشق نام تو را می توان نوشت
با هر چه رود نام تو را می توان سرود
بیم از حصار نیست که هر قفل کهنه را‍‍
با دست های روشن تو می توان گشود
     
  
صفحه  صفحه 7 از 30:  « پیشین  1  ...  6  7  8  ...  29  30  پسین » 
علم و دانش

بیماری های زنان و زایمان

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA