تالارها ثبت نام نظرسنجی جستجو موقعیت قوانین آخرین ارسالها   چت روم
علم و دانش

Birds | پرندگان

صفحه  صفحه 19 از 36:  « پیشین  1  ...  18  19  20  ...  35  36  پسین »  
#181 | Posted: 29 Dec 2014 23:25 | Edited By: rajkapoor
عقاب طلایی


foto hochladen



عقاب طلایی

نام انگلیسی: Golden Eagle

نام فرانسوی: Aigle royal

نام علمی (لاتین) : Aquila chrysaetos

عقاب طلایی Golden Eagle با نام علمی Aquila chrysaetos از خانواده Accipitridae یکی از زیباترین پرندگان شکاری است که در بسیاری از مناطق جهان زیست می کند و در ایران، نیز به صورت بومی وجود دارد. از گذشته دور، این نوع عقاب به عنوان یک پرنده شکاری محبوب، توسط بشر تربیت شده است. در حال حاضر، عقاب طلایی، با توجه به تهدیدات موجود، در زمره پرندگانی است که نیاز به حمایت و حفاظت دارد.



مشخصات ظاهری


پر و بال در هر دو جنس یکسان بوده ولی، ماده بزرگ تر از نر می باشد. این پرنده دارای جثه درشت، چنگال های بزرگ، دم مستطیلی نسبتاً بلند و پهن و بال‌های بلند و عریض است. شاهپرهای اولیه بال، گسترده و بالا برگشته هستند. پر و بال پرنده بالغ، یک دست تیره و عموماً به رنگ قهوه‌ای تیره بوده ولی، ناحیه فرق سر، پس گردن، طرفین گردن و صورت، و پوشپرهای ثانویه بال، رنگ طلایی یا مسی طلایی دارد (نام پرنده، بر اساس همین ویژگی است).دم به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری می باشد.پرهای پروازی بزرگ بال ها، از زیر، خاکستری مایل به قهوه ای دیده می شود در حالی که سر، تنه و پرهای کوچک تر قسمت قدامی بال های باز، مایل به سیاه هستند. چشمان بالغین، قهوه ای تیره و منقار و چنگال ها، سیاه می باشد در حالی که پایه منقار و پاها زرد رنگ است.


سراسر ساق پا تا پنجه از پر پوشیده شده است.پرنده نابالغ، قهوه ای تیره بوده و پرهای پس سر آن به رنگ زرد مسی با قاعده سفید بی رنگ می باشد. شاهپرهای اولیه و ثانویه، سفید چرکی است. دم نیز دارای رنگ سفید چرکی به همراه نوار انتهایی تیره و پهنی است که با افزایش سن، از سفیدی آن کاسته می شود. تنوع رنگ پر و بال در پرنده نابالغ ممکن است موجب اشتباه آن با عقاب های شاهی، تالابی، جنگلی و دشتی گردد. بال و پر پرندگان جوان، در سنین ۴ – ۶ سالگی، شبیه بالغین می گردد. ۵ یا ۶ زیرگونه شناخته شده از عقاب طلایی وجود دارد که از نظر انتشار جغرافیایی، اندازه و رنگ، با هم تفاوت دارند.جنس ماده، در مقایسه با نر، طول بیشتری دارد (طول نر، ۷۶ – ۸۹ و ماده، ۸۹ – ۱۰۴ سانتیمتر). این پرنده با داشتن پهنای بال ۱۸۷ الی ۲۳۰ سانتیمتری، یکی از بزرگ ترین عقاب های نیم کره شمالی است. وزن آن، ۳ – ۶/۵ کیلوگرم (وزن نر ۳/۶ – ۴/۵ و ماده ۶/۵ – ۱/۴ کیلوگرم) می باشد.



Kostenloses Bilderhosting




صدا و پرواز



صدای این پرنده به صورت پارس کردن بلند و شبیه «کلیاک – کلیاک – کلیاک» (kliak – kliak – kliak) شنیده می شود.» . صدای این پرنده را از اینجا دانلود نمایید.
عقاب طلایی توانایی بالایی در پرواز داشته و بال زنی های متفاوتی را به نمایش می گذارد. از نشانه های تشخیصی آن در حین پرواز، بال باز روی یا بال باز اوج گیری های با شکوه، همراه با بال زدن های گاه و بی گاه، می باشد. عقاب مزبور، در هنگام بال باز روی یا بال باز اوج گیری، بال ها را بالا نگه داشته و شاهپرهای اولیه را می گستراند و آن را اندکی رو به بالا، به شکل V و کاملاً به جلو نگه می دارد. سر جلو آمده و دم پهن در حالت بال باز اوج گیری، از اشتباه شدن این عقاب با سارگپه ها جلوگیری می کند. در هنگام پرواز ، در مقایسه با عقاب دریایی نابالغ دم سفید، دارای دمی درازتر و چهارگوش تر بوده ولی، بال هایش کمتر مستطیلی است. در حین پرواز، بر خلاف دیگر قوش ها و کرکس ها، بال ها را در حالت افقی نسبت به بدن، نگه می دارد.
این عقاب بال های عریضی جهت پرواز در ارتفاع داشته و برای صعود بیشتر، پرهای پروازی شکاف دارای مشابه انگشتان دست دارد. پرنده در ارتفاع قابل توجهی از زمین پرواز کرده و تا حد ممکن، کمتر بال می زند و منطقه زیر پایش را به دنبال غذا، زیر نظر می گیرد. برای شکار طعمه، از ارتفاع خیلی کم، حمله کرده و شکارش را با یک پرواز سریع رو به پایین، می گیرد و می تواند در حین پرواز، تا بیش از ۸ پوند را حمل کرده و با سرعت بالای ۸۰ مایل در ساعت پرواز کند (سرعت متوسط آن، ۲۸ الی ۳۲ است). سرعت در موقع شیرجه می تواند تا بیش از ۲۰۰ مایل در ساعت برسد.



رفتار و زیستگاه عقاب های طلایی




پرندگانی نیمه مهاجر هستند به گونه ای که برخی در یک محل باقی مانده و پاره ای دیگر مهاجرت می کنند. آنها عموماً به صورت انفرادی یا جفت زندگی می کنند، هر چند که ممکن است پرندگان جوان غیر جفت، در دستجاتی دیده شوند، یا بالغین در آب و هوای نامعتدل یا وجود غذای بسیار فراوان، به صورت گروه هایی مشاهده شوند.عقاب طلایی در زیستگاه های باز و نیمه باز و در ارتفاع ۳۶۰۰ متری از سطح دریا یافت می شود. زیستگاه های مورد سکونت آن شامل توندراها، بوته زارها، چمنزارها، بیشه زارها، درخت زارها و جنگل های مخروطی است. بیشتر این عقاب ها در نواحی کوهستانی یافت می شوند، ولی، در تالاب ها و زیستگاه های ساحلی و مصبی نیز لانه گزینی می کنند. به طور کلی، عقاب طلایی در کوهستان های کم گیاه و خشک، و گاهی جنگل های کوهستانی و صخره های ساحلی و دشت ها زندگی می کند.




kostenlose bilder


تولید مثل و رشد


سن بلوغ جنسی در نر و ماده، ۴ – ۷ سالگی است. این پرنده در هر سال، یک بار زاد و ولد می کند. فصل تولید مثل، بسته به موقعیت جغرافیایی، از ماه اسفند و مرداد است. این عقاب ها تک همسر بوده و ممکن است چندین سال، روابط جفتی خود را حفظ کنند. در جمعیت های غیر مهاجر، جفت ها در تمام طول سال، با هم می مانند. در انواع مهاجر، جفت گزینی و روابط جنسی، زمانی آغاز می شود که آنها به نواحی تولیدمثلی بر می گردند. فعالیت های جفت گیری شامل پرواز موج وار یک یا هر دو جفت، تعقیب، شیرجه رفتن، حمله کردن های ظاهری، نمایش چنگال ها، با هم اوج گرفتن و چرخیدن است.

عقاب طلایی، اغلب در لبه پرتگاه ها یا نوک صخره ها و هم چنین، روی درختان بلند یا عمارت های ساخته بشر، نظیر آسیاب بادی، برج دیدبانی و دکل برق، آشیانه می سازد. نر و ماده، در بهار، با کمک تکه های چوب و شاخه های ضخیم، لانه ای سکو مانند با عرض بیش از ۲ متر، در ارتفاع تا ۱۰۷ متری ساخته و داخل آن را با گیاهان نرم، علف، برگ و پوست درختان، خزه و گلسنگ آستر می کنند. جفت های نر و ماده می توانند در منطقه تولیدمثلی خود، چندین لانه داشته باشند که اغلب، از سالی به سال دیگر و قبل از هر فصل جفت گیری، آنها را بازسازی کرده و مجدداً به کار می گیرند.


نر و ماده، در ساخت یا مرمت لانه شرکت می کنند. در فصل تولیدمثل، ۱ الی ۴ تخم (به طور متوسط، ۲ تخم) به رنگ سفید کدر با نقاط یا لکه های قهوه ای یا قهوه ای مایل به قرمز، به فواصل ۳ تا ۴ روز، گذاشته می شود. وظیفه اصلی خوابیدن روی تخم ها، بر عهده ماده است هر چند که نر نیز اغلب در این کار مشارکت می کند. ۳۵ تا ۴۵ روز (متوسط ۴۲ روز) طول می کشد تا جوجه ها از تخم بیرون آیند. والدین، به تغذیه جوجه ها می پردازند، هر چند که جنس نر، به ویژه در چند هفته نخست، بخش عمده غذا را فراهم می کند. ۴۵ تا ۸۱ روز وقت لازم است تا جوجه ها پر در بیاورند. در این زمان، آنها از طریق راه رفتن، جست و خیز یا افتادن از لانه، آن را ترک می کنند. آنها پرواز را در سن ۱۰ هفتگی شروع کرده و ۸۰ – ۳۲ روز بعد از پر درآوری، زندگی مستقلی را آغاز می کنند.عقاب طلایی، در حالت وحشی، بالای ۳۰ سال و در اسارت، بیش از ۴۶ سال عمر می کند.



رژیم غذایی



این پرنده، به عنوان پرنده ای شکارگر، رژیم غذایی متنوعی از حیوانات زنده و مرده، عمدتاً شامل پستانداران کوچکی نظیر خرگوش، سنجاب، موش خرما و راسوی بدبو دارد که به میزان کمتر، پرندگانی مثل باقرقره، زاغی و کبوتر، خزندگان (لاک پشت و مار) و ماهیان را شامل می شود. والدین، تا چند ماه بعد از پر درآوردن جوجه ها، با تکه تکه کردن غذا، به تغذیه آنها می پردازند.دشمنان شکارچی عقاب های طلایی کم هستند. بعضی مواقع، جوجه های آنها توسط سایر پرندگان شکارگر صید می شوند.




foto upload


پراکندگی جغرافیایی



عقاب طلایی در نیمکره شمالی، در نواحی امریکای شمالی (عمدتاً در نیمه غربی)، سراسر اروپا، آسیا و شمال افریقا پراکنده است. عقاب طلایی در ایران به صورت بومی و به تعداد فراوان یافت می شود. این پرنده، ساکن نواحی کوهستانی و مرتفع غرب و شمال ایران است.



وضعیت حفاظت




در گذشته، این عقیده نادرست که عقاب طلایی به احشام (گوسفندان) و طیور حمله می کند موجب شد پرنده مزبور به طور گسترده مورد بی مهری انسان واقع شود. گاهاً این عقاب را با هدف تربیت آن به عنوان پرنده شکاری، به دام می اندازند. در حال حاضر، این پرنده در بسیاری از کشورها مورد حمایت قرار گرفته و در ایران نیز، در ردیف پرندگان حفاظت شده قرار دارد. عقاب طلایی در مناطق مربوطه با تراکم نسبتاً بالایی یافت میشود.


Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#182 | Posted: 29 Dec 2014 23:33
عقاب صحرایی


bild hochladen



عقاب صحرایی

نام علمی : Aquila Nipalensis

نام انگلیسی: Steppe Eagle

نام فارسی: عقاب صحرایی




مشخصات ظاهری: این پرنده، 75 سانتی متر طول دارد. پرنده ی بالغ به رنگ قهوه ای تیره، با پوشش متنوع زیر بال، شبیه قسمت های دیگر بدن با کمرنگ تر از آن دیده می شود. زیر بال ها یکدست، با پرهای پروازی کمرنگ تر یا پررنگ تر از آن، و نوارهای تیره ی پهن در حاشیه ی انتهایی بال ها، که حاشیه ی سرشانه و پیش بال تیره رنگ است، دیده می شود. از بالا، روتنه غالبا در سطح بال ها کمرنگ تر است با رگه های تیره که تا شاهپرهای کمرنگ تر ادامه دارند. دم خاکستری مایل به قهوه ای و قاعده و انتهای آن تیره تر است. پرنده ی جوان قهوه ای کمرنگ است که نوارهای مشخص سفیدی در زیر بال ها، لکه ی بزرگ شاهپرها ا زبال و دمگاه تیره اش آن را از پرنده ی جوان شاه باز متفاوت می سازد. معمولا پرنده ی تازه بالغ تا کامل شدن پشش رنگی بدنش، تیره تر از پوشش زیر بال ها است و شباهت بسیار با نابالغ عقاب خالدار کوچک دارد، با این تفاوت که نوارهای سفید زیر بال، پرهای انتهایی مشخص بال و منقار بزرگترش او را متمایز می کند. لکه ی زرد رنگی در انتهای منقار این پرنده دیده می شود که تا زیر چشم امتداد دارد. پروازی سنگین، همراه با بالبازروی با بال های پهن، که به حالت خمیده در می آید، دارد.



زیستگاه: این پرنده در استپ های باز و نواحی نیمه بیابانی و کوهپایه ها، نزدیک تالاب ها و نزدیک زباله دانی شهرهای درون بیابان به سر می برد. در ایران ، در مناطق جنوب شرقی، به صورت مهاجر دیده شدهاست.

حفاظت: این پرنده در زمره ی پرندگان حفاظت شده است، بنابراین، ضمن بررسی دقیق مناطقی که در آنها به سر می برد، باید برای حفاظت از این مناطق اقدامات جدی صورت گیرد.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#183 | Posted: 29 Dec 2014 23:37 | Edited By: rajkapoor
عقاب خاکی


bild hochladen




عقاب خاکی (عقاب دشتی)

نام علمی : Aquila Rapax

نام انگلیسی: Tawny Eagle

نام فارسی: عقاب خاکی (عقاب دشتی)





مشخصات ظاهری: این پرنده، 66 تا 79 سانتیمتر طول دارد. پرو بال پرنده ی بالغ کرم رنگ یکدست با حالت صورتی و قرمز کمرنگ دیده می شود و فاقد نوارهای سفید زیر بال هاست.ومنقاری بزرگ و بال هایی نسبتا پهن دارد. برخی به رنگ خاکستری و برخی سیاه مایل به قهوه ای اند. بنابراین، تشخیص آنها ا زعقاب صحرایی بسیار مشکل است ( این زیر گونه با رنگ در خاورمیانه کمرنگ است). پروبال پرنده ی جوان و غالبا بالغ نیز کمرنگ است؛ بخصوص در جوان ها که به رنگ کرم مایل به سفید، شبیه عقاب خالدار بزرگ، دیده می شود، اما کاملا با عقاب صحرایی تفاوت دارد. در پرنده ی بالغ لکه های کوچکی روی شاهپرها دیده می شود، که درجوان ها بزرگتر است. پرهای پرواز در سطح زیرین؛ در تمام سنین خاکستری تیره تا کمرنگ است و غالبا را رگه های متراکم و به صورت رگه رگه دیده می شود. برخی از این پرندگان کمرنگ ترند و شاهپرهای اولیه ی کمرنگ دارند، که انتهای شاهپرهای بالشان تیره است و فاقد کمرنگی حاشیه ی داخل پرهای اولیه اند. در جنوب شرقی ایران؛ زیر گونه اغلب با نوارهای سیاهی در زیر بالها دیده می شود.




kostenlose bilder



صدا: این پرنده؛ هنگام نمایش های جنسی، صدایی شبیه پارس کردن، به صورت «کووک- کووک» دارد.

زیستگاه: این پرنده در استپ ها و دشت ها یخشک با درختان پراکنده و ساوانا نبه سر برده و روی بلندی ها و درختان قدیمی آشیانه می سیازد . در ایران؛ زمستان ها نسبتا فراوان و به صورت مهاجر عبوری در جنوب شرقی دیده شده است.




حفاظت: این پرنده در زمره ی پرندگان حفاظت شده است، بنابراین، باید ضمن بررسی محل های عبور و احتمالا تولید مثل آن ، برای حفاظتش اقدامات نخجدی صورت گیرد.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#184 | Posted: 29 Dec 2014 23:39
عقاب دوبرادر


bild hochladen





عقاب دوبرادر (دوبرار) با نام علمی Hieraatus fasciatus، یکی از انواع عقاب است. این پرنده در قسمت‌های مختلف آسیا از خاورمیانه گرفته تا اندونزی، جنوب اروپا، و آفریقا زادآوری می‌کند و معمولاً زمستان را هم در همان محل زادآوری می‌گذراند.





عقاب دوبرار بیشتر در درختزارها، به ویژه در مناطق کوهستانی و تپه‌ای که دشت‌های باز هم داشته باشند، زندگی می‌کند و از زندگی در جنگل‌های انبوه یا دشت‌های کاملاً باز و بدون درخت پرهیز می‌کند. لانه عقاب دوبرار هم روی صخره‌ها یا بر فراز درختان ساخته می‌شود.

عقاب دوبرار با ارتفاع ۵۵ تا ۶۵ سانتیمتر یک عقاب نسبتاً کوچک یا میان‌جثه است اما از عقاب‌های دیگر چابکتر است و توانایی شکار طعمه‌های بزرگی را دارد. این عقاب می‌تواند پستاندارانی به اندازه خرگوش صحرایی و پرندگان کوچکتر از خود را شکار کند.





این پرنده شکاری را با پرهای قهوه ای تیره در قسمت پشتی و پرهای سفید با نوارهای سیاه در قسمت زیرین بدن می‌توان شناخت. بال‌هایش نسبتاً کوچک و مدور هستند. دم بلندش در قسمت بالا خاکستری و در قسمت زیرین سفیدرنگ است. چشم‌ها و پاهای زردرنگ است.

یکی از ویژگی‌های عقاب دوبرار این است که جوجه‌ها یا تخم‌های یتیم‌شدهٔ همنوعان خود را پرورش می‌دهد، البته در صورتی که فقط چند ساعت از مرگ پدر و مادر آنها گذشته باشد. همچنین جوجه‌های تازه پردرآورده که هنوز وابسته هستند نیز در صورتی که والدین خود را از دست بدهند توسط یک عقاب دوبرار دیگر تغذیه خواهند شد. عقاب دوبرار این کار را برای دیگر پرندگان شکاری هم انجام می‌دهد.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#185 | Posted: 29 Dec 2014 23:43
عقاب دم‌گوه‌ای


bilder uploaden



عقاب دم‌گوه‌ای (نام علمی: Aquila audax) بزرگترین پرندهٔ شکاری استرالیاست که در جنوب گینه نو هم دیده می‌شود. این عقاب بال‌های بلند و پهن، پاهایی بلند و پوشیده از پر و دمی به شکل گوه یا لوزی دارد که تشخیص آن را حتی برای افراد غیرکارشناس بسیار ساده می‌سازد.




عقاب دم‌گوه‌ای مثل دیگر خویشاوندان نزدیک خود (عقاب طلایی، عقاب استپی، عقاب خاکی و عقاب پرپا که همگی در سردهٔ Aquila قرار دارند) پرهایی به رنگ قهوه‌ای تیره دارد. فاصلهٔ دو سر بال آن تا ۲.۲۷ متر و ارتفاع آن به ۱.۰۶ متر می‌رسد و به این ترتیب یکی از بزرگترین انواع عقاب است. مثل بیشتر پرندگان شکاری جنس ماده از نر بزرگتر است. نرها دو تا چهار کیلوگرم و ماده‌ها ۳ تا ۵.۷۷ کیلوگرم وزن دارند.



این پرنده تقریباً در تمام انواع زیستگاه‌ها دیده شده اما دشت‌های باز و کم‌درخت را ترجیح می‌دهد. جمعیت این حیوان در خاک اصلی استرالیا پایدار است اما در جزیره تاسمانی کمتر از ۲۰۰ بهله از آن باقی‌مانده و در خطر انقراض قرار گرفته‌است. این عقاب با توجه زیستگاه خود از حیوانات مختلفی تغذیه می‌کند و حتی توانایی شکار حیواناتی چون کانگورو قرمز یا گوسفند و بز را هم دارد.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#186 | Posted: 29 Dec 2014 23:45 | Edited By: rajkapoor
عقاب شاهی


Kostenlos Bilder hochladen

شاه‌باز (عقاب شاهی) (نام علمی: Aquila heliaca) گونه‌ای پرنده شکاری از تیرهٔ عقابیان و راستۀ شاهین‌سانان است که در دوران بلوغ پرهای زینتی قهوه‌ای مایل به سیاه دارند. این پرنده از گونه‌های آسیب‌پذیر و پرندگان حفاظت شده است. شاه باز در دشت‌های باز با درختان بلند و جنگل‌های کوهپایه‌ای زندگی می‌کند و در زمستان، در باتلاق های منطقه‌های استپی به سر می‌برد و آشیانه خود را روی درختان بلند و دور افتاده می سازد. شاه باز در ایران نیز یافت می‌شود.

نسل این پرنده در بسیاری از مناطق منقرض شده یا در خطر انقراض است و به همین جهت در فهرست گونه‌های آسیب‌پذیر آی‌یو‌سی‌ان قرار گرفته‌است. شاه‌باز زمانی نماد سلطنتی امپراتوری اتریش-مجارستان بود اما این کمکی به حفظ این جانور در اروپای مرکزی نکرد و این حیوان بخش عمده‌ای از قلمرو سابق خود ناپدید شده‌است. منطقهٔ کارپات تنها جایی در اروپاست که جمعیت شاه‌بازهای آن در حال افزایش است. غربیترین جمعیت باقیمانده شاه‌باز در مرز اتریش و جمهوری چک زندگی می‌کند و از ۱۵ تا ۲۰ جفت تشکیل می‌شود.




fotos hochladen


شاه‌باز با ۷۲ تا ۹۰ سانتیمتر قد، ۱.۸ تا ۲.۱۶ متر فاصلهٔ دو سر بال و ۲.۵ تا ۴.۵ کیلو وزن از عقابهای بزرگ محسوب می‌شود. ماده‌ها حدود ۲۵ درصد از نرها بزرگترند. شاه‌باز اسپانیایی نزدیکترین خویشاوند این پرنده است که در گذشته زیرگونه‌ای از آن پنداشته می‌شد اما امروزه گونه جداگانه‌ای در نظر گرفته می‌شود. شاه‌باز شباهت زیادی هم به عقاب طلایی دارد. شاه‌باز را با منقار بلندتر، بال‌های صافتر در حین پرواز، لکه‌های سفید روی شانه و بال و شانهٔ روشنتر و رنگارنگتر و رنگ تیره‌تر در بقیه قسمتهای بدن می‌توان از عقاب طلایی تشخیص داد. البته شاه‌باز‌های نابالغ رنگ بسیار روشنتری از عقاب طلایی نابالغ دارند.


زیستگاه مورد علاقه این عقاب دشت‌های باز با کمی درخت هستند و برخلاف بسیاری از عقاب‌های دیگر در کوهستان‌ها، جنگل‌های وسیع یا استپ‌های بدون درخت زندگی نمی‌کند. شاه‌باز ترجیح می‌دهد آشیانه خود را بر روی درختان بلندی بسازد که اطراف آن درخت دیگری نباشد تا از این طریق دید خوبی به اطراف داشته باشد. خرگوش، همستر و قرقاول از طعمه های اصلی این پرندهٔ شکاری هستند.


Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#187 | Posted: 29 Dec 2014 23:50 | Edited By: rajkapoor
عقاب خال‌دار بزرگ


bilder upload


عقاب خالدار بزرگ ( عقاب تالابی )

نام علمی : Aquila Clanga

نام انگلیسی: Greater Spotted Eagle

نام فارسی: عقاب خالدار بزرگ ( عقاب تالابی )




عقاب خال‌دار بزرگ (نام علمی: Aquila clanga) گونه‌ای پرنده شکاری از تیرهٔ عقابیان و راستۀ شاهین‌سانان است که پرهای پرواز آنها تیره یا دارای سایه‌ای روشن‌تر از دیگر پرهاست و رنگ بخش‌های زیرین و بالایی بدن آنها در پرندۀ بالغ قهوه‌ای تیره است. به آن عقاب تالابی و شاه‌باز خالدار نیز گفته‌اند. این پرنده در ایران نیز یافت می‌شود.


مشخصات ظاهری: این پرنده، 66 تا 74 سانتیمتر طول دارد. اندکی بزرگتر از عقاب خالدار کوچک و تیره تر از آن است. روتنه و پرهای پوششی آن تیره، اما جبه تیره تر و فاقد لکه ی روی شاهپرهای اولیه است. سفیدی روی قاعده ی دمش بسیار کمرنگ است. زیر تنه قهوه ای تیره، پرهای برواز تیره و زیر بال هایش مایل به قهوه ای است، با بال های کمرنگ تر و روتنه ی قهوه ای مایل به سیاه است که 1تا 3 نوار سفید رنگ روی بال هایش دیده می شود و در قاعده ی دمش سفیدی ای به شکل «|O» به چشم می خورد. این پرنده بال های دراز و بلندی دارد و در هنگام بالبازروی، بال ها را از ناحیه خم بال روبه پایین کج می کند. دمش نسبتا کوتاه و تا حدودی گرد است. پروازی شبیه عقاب خالدار کوچک دارد.




Bilder hochladen



صدا: صدای این پرنده شبیه عقاب خالدار کوچک، به صورت «کیاک- کیاک- کیاک» شنیده می شود.

زیستگاه: این پرنده در مناطق جنگلی در حاشیه ی مناطق ابی، در یاچه ها، رودخانه ها و باتلاق های پردرخت به سر برده همانجا آشیانه می سازد، اما، هر دو جنس، در هنگام مهاجرت، در مناطق باز دیده می شوند. در ایران، زمستان ها نسبتا فراوان است و به تعداد اندک تولید مثل می کند و نیز به تعداد اندک د ربلوچستان دیده شده است.




حفاظت: این پرنده در زمره ی پرندگان حفاظت شده است، بنابراین، باید برای حفاظتش، خصوصا از مناطق تولید مثل این پرنده، اقدامات جدی صورت گیرد.


Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#188 | Posted: 29 Dec 2014 23:54 | Edited By: rajkapoor
عقاب خال‌دار کوچک


Bilder hochladen



عقاب خالدار کوچک(عقاب جنگلی)

نام علمی : Aquila Pomarina

نام انگلیسی: Lesser Spotted Eagle

نام فارسی: عقاب خالدار کوچک(عقاب جنگلی)




مشخصات ظاهری: این پرنده، 60 تا 66 سانتیمتر طول دارد. پرو بالش قهوه ای تیره و شبیه عقاب خالدار بزرگ اما اندکی کوچکتر است. رنگ جبه تیره تر از پوشش روی بالها، که به رنگ قهوه ای طلایی است. دیده می شود. لکه ی کمرنگی در قاعده ی روی شاهپرها وجود دارد و بر پوشپرها ی روی دم، لکه کرم زرد رنگ و کوچکی دیده می شود. پرنده ی نابالغ معمولا لکه ی بزرگ اخرایی رنگی در پس گردن و لکه های سفیدی در روتنه دارد که این لکه کوچکتر از لکه ی سطح پشتی عقاب خالدار بزرگ نابالغ است. در پرواز، به واسطه قاعده ی باریک دم مستطیل شکلش د رانتها و همچنین، در هنگام بالبازروی به واسطه ی بال های باریک منحنی مانندش که سر بال ها رو به پایین است، شناخته می شود.




صدا: صدای این پرنده تکرار حدودا ده بار«کی ییپ- کی ییپ- کی ییپ» است

زیستگاه: این پرنده اغلب در نزدیکی آب و بیشتر در مناطق پردرخت و دور افتاده با فضای باز به سر برده و روی درخت ها آشیانه می سازد. در ایران، تابستان ها در نواحی در یای خزر و به صورت مهاجر عبوری در شمال و غرب دیده می شود.





حفاظت: این پرنده در زمره ی پرندگان حفاظت شده است، بنابراین، باید برای حفاظتش اقدامات جدی صورت گیرد.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#189 | Posted: 30 Dec 2014 00:02 | Edited By: rajkapoor
شاه‌باز اسپانیایی


fotos hochladen



شاه‌باز اسپانیایی(نام علمی: Aquila adalberti) نام یک گونه از سرده عقاب است.





عقاب خال‌مخالی هندی


fotos hochladen



عقاب خال‌مخالی هندی(نام علمی: Aquila hastata) نام یک گونه از سرده عقاب است.





عقاب سیاه


picupload



عقاب سیاه (نام علمی: Ictinaetus malayensis) نام یک گونه از تیره عقابیان است.

Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
#190 | Posted: 30 Dec 2014 00:05 | Edited By: rajkapoor
عقاب دریایی


Bilder hochladen




عقاب دریایی (نام علمی: Haliaeetus) سرده‌ای از پرندگان شکاری تیرهٔ عقابیان است. عقاب‌های دریایی در کنار پهنه‌های آبی همچون دریاها و دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها زندگی می‌کنند و غذای اصلی آن‌ها ماهی است.

عقاب دریایی را نباید با عقاب ماهی‌گیر (Pandion haliaetus) اشتباه گرفت. عقاب ماهیگیر هم مثل عقاب‌های دریایی در کنار آب زندگی کرده و از ماهی تغذیه می‌کند، اما به تیره جداگانه‌ای تعلق داشته و خویشاوندی نزدیکی با عقاب های دریایی ندارد.




انواع



۸ گونه از عقاب‌ها به این سرده تعلق دارند و با نام عقاب دریایی شناخته می‌شوند:



  • عقاب سینه‌سفید دریایی (H. leucogaster)
  • عقاب دریایی سانفورد (H. sanfordi)
  • عقاب دریایی آفریقایی (H. vocifer)
  • عقاب دریایی ماداگاسکاری (H. vociferoides)
  • عقاب دریایی پالاس(H. leucoryphus)
  • عقاب دریایی دم‌سفید (H. albicilla)
  • عقاب سر سفید (H. leucocephalus)
  • عقاب دریایی استلر (H. pelagicus


Signature



خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی...
آزادی... آزادی... و عابران خسته میپرسند آزادی چند؟
و من عابری را دیدم که از راننده سوال کرد آزادی کجاست؟
راننده گفت: رد کردی... آزادی قبل از آنقلاب بود...
     
صفحه  صفحه 19 از 36:  « پیشین  1  ...  18  19  20  ...  35  36  پسین » 
علم و دانش انجمن لوتی / علم و دانش / Birds | پرندگان بالا
جواب شما روی این آیکون کلیک کنید تا به پستی که نقل قول کردید برگردید
رنگ ها  Bold Style  Italic Style  Highlight  Center  List       Image Link  URL Link   
Persian | English
  

 ?
برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.



 
Report Abuse  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti

Copyright © 2009-2019 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites