انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 121 از 163:  « پیشین  1  ...  120  121  122  ...  162  163  پسین »

Science News | دانستنیهای علمی


مرد

 
درمان خانگی دندان درد

دندان دردهای شدید و ناگهانی یکی از ناراحتی‌هایی است که معمولا همه افراد حداقل یک‌بار آن را تجربه کرده‌اند.
هنگام دندان درد، فرد نمی‌تواند غذا بخورد و صحبت کند و سعی می‌کند هرطور شده درد را تسکین دهد. مسلما مراجعه به دندانپزشک و درمان قطعی راه‌حل نهایی‌است اما می‌توان با استفاده از طبیعت و مواد طبیعی و تا زمان مراجعه به دندانپزشک نیز موقتا درد را بدون مصرف مسکن آرام کرد.
روغن میخک را روی دندان‌ها و یا لثه‌های خود بمالید. میخک نه‌تنها می‌تواند درد را آرام ‌کند بلکه خاصیت ضدعفونی‌کنندگی هم دارد و می‌تواند از عفونت دندان جلوگیری کند.
روزانه 3 بار سیر بجوید. سیر سبب قطع شدن درد دندان می‌شود و علاوه بر آن باکتری‌ها را از بین می‌برد.
می‌توانید سیر له شده را با مقداری نمک و کره بادام‌زمینی مخلوط کنید و آن را روی دندان‌ها فشار دهید. این مخلوط را حداقل 30دقیقه روی دندان‌های خود قرار دهید.
چند قطره عصاره وانیل را روی قسمت‌های دردناک دندان بچکانید. اگرچه وانیل عفونت دندان را از بین نمی‌برد ولی این فرصت را به شما می‌دهد تا درد ناگهانی دندان‌تان را کنترل کنید.
مقداری یخ روی قسمت‌های دردناک دندان‌های خود بگذارید. البته کاهش درد به وسیله یخ به منشأ بروز دندان درد بستگی دارد. یخ ممکن است با بی‌حس کردن قسمتی از دندان، درد و ورم آن را کاهش دهد.
30قطره اسانس نعناع را با یک چهارم لیوان آب مخلوط کرده و از آن به‌عنوان دهانشویه استفاده کنید. 3 بار در روز و هردفعه حداقل 30ثانیه دهانتان را با آن بشویید. نعناع خاصیت ضد‌تورم و ضدعفونی‌کنندگی دارد و برای تسکین درد بسیار مناسب است.
روش طبیعی دیگر برای خلاصی از دندان درد، استفاده از لیموترش است. لیموترش حاوی ویتامین «ث» است و می‌تواند عفونت را کنترل کند. مقداری آب لیموترش را روی دندان بریزید تا درد آن ساکت شود.
از مصرف هر نوع ماده غذایی که سبب تحریک دندان درد می‌شود پرهیز کنید. گیر کردن غذا بین دندان‌ها باعث بروز درد در دندان خراب می‌شود. لذا بعد از خوردن غذا، بین دندان‌ها را با نخ دندان پاک کنید و بعد از آن، با آب نمک، دهان را شست‌وشو دهید.
مقداری پیاز خرد شده را روی دندان خود بگذارید و منتظر شوید تا درد آن تسکین پیدا کند، سپس قطعه دیگری از پیاز خرد شده را روی دندان خود بگذارید و قطعه قبلی را دور بیندازید. پیاز یک آنتی‌بیوتیک طبیعی محسوب می‌شود.
زنجفیل گیاهی است که مانند آسپرین عمل می‌کند و یک مسکن فعال محسوب می‌شود. اگر پودر زنجفیل را با آب مخلوط کنید برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر است. پنبه‌ای را به این خمیر آغشته کنید، آن را فشار دهید تا آب اضافی خارج شود و سپس آن را روی دندان دردناک و نه لثه بگذارید. عملکرد آن به این نحو است که زنجفیل، پوست آن قسمت را تحریک کرده و خون را به سمت پوست می‌کشاند و التهاب را کم می‌کند.
بیشتر از 1600سال است که کنجد برای تسکین درد دندان در چین کاربرد دارد. کنجد حاوی ترکیباتی است که درد را بهبود می‌بخشد. خواص کنجد شبیه آسپرین است و مانند مسکن عمل می‌کند. این دانه‌ها برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر هستند.
تهیه مرهم آن بسیار ساده است و نیاز به مواد زیادی ندارد. ظرف آبی را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید و سپس دانه‌های کنجد را در آن بریزید. برای هر مقدار کنجد 2برابر آب لازم هست. برای اینکه ترکیب تأثیر بهتری داشته باشد، باید منتظر شد تا نیمی از آب تبخیر شود. مرهم را مستقیما روی قسمت دردناک بگذارید.
استفاده از مرهم خاک رس نیز برای درمان دندان درد مفید است. برای تهیه این مرهم، ظرفی انتخاب کنید که فلزی یا پلاستیکی نباشد. خاک رس را همراه با آب در آن بریزید. با یک قاشق چوبی آن را به هم بزنید تا خمیر نرمی درست شود. مرهم آماده است و می‌توانید آن را روی گونه، جایی که احساس درد دارید به‌مدت حدود یک ساعت بگذارید. زمانی که خاک رس خشک شد، نگهداری طولانی‌مدت آن بی‌فایده است. طی روز، گذاشتن مرهم روی موضع را با فاصله انجام دهید. اگر در قسمت‌های مختلف احساس درد دارید، ‌نباید مرهم را در یک زمان روی همه بگذارید. این مرهم درد را موقتا تسکین می‌دهد اما ممکن است دوباره عود کند، به همین دلیل باید چندبار این کار را تکرار کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
چرا مدام خسته‌ام؟

احتمالا برای شما هم پیش‌آمده که بعد از یک شب بی‌خوابی، کل روز بعد احساس خواب‌آلودگی و خستگی کنید و توان انجام هیچ کاری را نداشته باشید. این موضوع کاملا طبیعی است، اما در صورتی که این خستگی ادامه پیدا کند و همیشگی باشد چطور؟ آیا این حس می‌تواند نشانه ابتلا به بیماری خاصی باشد؟
بد نیست بدانید بروز خستگی علت‌های زیادی دارد، اما از دیدگاه پزشکی مواردی وجود دارد که باید به آنها حتما توجه کنید و با درمانشان از شر خستگی‌های مفرط خلاص شوید.
دکتر جلال عزتیان، متخصص داخلی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر این که شایع‌ترین دلایل خستگی کم‌خوابی است، می‌گوید: به گفته پژوهشگران هفت تا هشت ساعت خواب شبانه زمان مناسبی است، اما این احتمال وجود دارد که خیلی‌ها برای در امان ماندن از خستگی به خواب بیشتری نیاز داشته باشند. البته بعضی افراد با این که شب‌ها خوب می‌خوابند، باز هم در طول روز خسته هستند. این ممکن است به علت قطع موقتی تنفس در خواب باشد که مدت چند ثانیه طول می‌کشد.
این متخصص در گفت‌و‌گو با جام‌جم می‌افزاید: هر بار که شما دچار این حالت می‌شوید برای لحظاتی از خواب بیدار می‌شوید و حتی ممکن است خود شما هم از این بیدار شدن‌های کوتاه اطلاعی نداشته باشید. پس اگر چاق هستید، حتما وزن کم کنید، سیگار نکشید، وعده شامتان سبک باشد و چهار ساعت پیش از خواب هم غذا نخورید. با رعایت این نکات ممکن است مشکل آپنه تنفسی درمان شود، در غیر این صورت باید به متخصص مراجعه کنید.


سندرم مخصوص خسته‌ها
چنانچه خستگی شما بیش از دو ماه ادامه داشته و شدت خستگی به حدی باشد که از عهده کارهای روزانه خود برنمی‌آیید، احتمال ابتلا به سندرم خستگی مزمن وجود دارد که شایع‌ترین علامت آن، خستگی شدید، دائم و بدون علت مشخص است.
دکتر عزتیان بااشاره به مطالب فوق می‌گوید: احساس خستگی پس از فعالیت شدید فیزیکی و فکری و نداشتن استراحت کافی کاملا عادی است، ولی در سندرم خستگی مزمن، احساس خستگی حتی پس از استراحت نیز وجود دارد و در صورت داشتن استرس هم شدیدتر می‌شود. از طرفی امکان بروز این اختلال در آقایان نیز وجود دارد ولی اغلب، خانم‌ها به آن مبتلا می‌شوند. البته هنوز هیچ علت شناخته شده‌ای برای این بیماری ذکر نشده و تا چندی پیش بین پزشکان بر سر این‌که آیا این اختلال واقعا وجود دارد یا خیر، اختلاف نظر بود تا این‌که تحقیقات نشان داد این عارضه به‌عنوان یک بیماری جدی نیازمند درمان و معالجه است.
این متخصص داخلی تاکید می‌کند: دیگر علائم این بیماری عبارت است از اختلال در حافظه کوتاه مدت و نداشتن تمرکز، درد عضلانی، سردرد، گلودرد مزمن، حساس شدن غدد لنفاوی گردن و زیر بغل، کولیت عصبی، افسردگی و اختلالات روانی، لرزش و تعریق شبانه، سرگیجه و مشکلات تعادل و اختلال خواب.
بد نیست بدانید عوامل ژنتیک، محیطی، افسردگی، کم‌خونی، آلرژی، فشار خون مزمن، التهاب سیستم ایمنی، استرس و سن نیز می‌تواند در این بیماری دخیل باشد و متاسفانه هنوز هیچ درمان قطعی پزشکی برای این اختلال وجود ندارد، ولی استفاده از داروهای ضدویروسی زیر نظر پزشک، دوری از عوامل استرس‌زا، ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی روزانه و پیروی از برنامه غذایی سالم از‌جمله راهکارهای درمانی محسوب می‌شود.


مصرف شیرینی و کافئین زیاد
اگر شما هم جزو طرفداران پر و پا قرص شیرینی‌جات هستید، باید بدانید با مصرف شیرینی قند خون شما بسرعت افزایش می‌یابد و به همان سرعت نیز پایین می‌آید، در نتیجه شما پس از مدت کوتاهی احساس کسالت و خستگی می‌کنید.
دکتر عزتیان در این‌باره توضیح می‌دهد: توجه داشته باشید در افراد دیابتی هم قند در خون باقی می‌ماند و به وسیله سلول‌ها استفاده نشده و به انرژی تبدیل نمی‌شود، در نتیجه بدن دچار کمبود انرژی و خستگی خواهد شد. همچنین مصرف بی‌رویه مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین بویژه قهوه می‌تواند دلیلی برای خستگی مداوم‌تان باشد.


خستگی ناشی از کم‌خونی یا کم‌کاری تیروئید
به گفته دکتر عزتیان، کم‌خونی یکی از مهم‌ترین دلایل خستگی در خانم‌هاست و زمانی اتفاق می‌افتد که اکسیژن کافی به وسیله گلبول‌های قرمز در اختیار سلول‌های بدن قرار نمی‌گیرد. آنمی یا کم‌خونی با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص است، اما درمان آن به علت ایجادکننده آن بستگی دارد. مثلا آنمی کمبود آهن با کمک مکمل غذایی آهن یا غذاهای دارای آهن مانند گوشت، جگر، لوبیا و اسفناج درمان می‌شود.
وی با اشاره به این‌که تیروئید یکی از غدد درون‌ ریز بدن است که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند، می‌افزاید: هنگامی که فعالیت آن کم می‌شود، شما دچار خستگی و کسالت می‌شوید. کم‌کاری تیروئید نیز راه‌حل دارد. درواقع با آزمایش خون کم‌کاری تیروئید قابل تشخیص است و با مصرف دارو هم مشکل برطرف خواهد شد.


خستگی بارداری
از سوی دیگر، بارداری نیز یکی از عوامل ایجاد خستگی در بیشتر خانم‌ها محسوب می‌شود که به گفته دکتر عزتیان، یکی از دلایل آن ایجاد تغییر در هورمون‌هاست. این تغییرات باعث بی‌خوابی شده و همین بی‌خوابی زمینه بروز خستگی‌های مفرط بویژه در سه ماه اول بارداری را فراهم می‌کند، اما در صورت ادامه خستگی و افزایش آن باید به پزشک مراجعه کنید.
این متخصص داخلی با اشاره به خستگی ناشی از بیماری‌های قلبی می‌گوید: اگر بعد از کارهای سبک مثل بالا رفتن از چند پله یا جارو زدن خانه احساس خستگی شدید می‌کنید و گاهی نیز دچار درد قفسه سینه یا حتی معده درد می‌شوید، احتمال دارد به نوعی ناراحتی قلبی مبتلا شده باشید. البته جای نگرانی نیست؛ فقط برای انجام آزمایش‌های قلبی به پزشک مراجعه کنید. اگر خستگی با شرایط قلبی شما ارتباط داشته باشد با تجویز دارو برطرف خواهد شد.
همچنین، به گفته متخصصان کمبود برخی ویتامین‌ها همراه با خستگی مفرط، ضعف و بی‌حالی همراه است که ازجمله آنها می‌توان به ویتامین‌های گروه B بخصوص B2 و B6 و نیاسین و ویتامینD اشاره کرد. بنابراین حداقل سالی یک‌بار برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید و آزمایش کمبود ویتامین و ریزمغذی بدهید تا در صورت کمبود، تحت درمان قرار بگیرید.


بفرمایید دمنوش ضد خستگی
حکمای طب سنتی بر این باورند دارچین خستگی را رفع می‌کند و مصرف روزانه آن مانع بروز خستگی‌های مزمن می‌شود. برای تهیه چای دارچینی کافی است هنگام دم کردن چای سه تا چهار عدد چوب دارچین داخل قوری بیندازید و حدود 15 دقیقه اجازه دهید تا چای دم بکشد. نکته جالب این‌که تا به حال مورد منع مصرف برای استفاده از این گیاه معطر مطرح نشده است، اما مواظب باشید گرفتار افراط و تفریط نشوید.
همچنین زمانی که احساس خستگی می‌کنید، بدون معطلی سراغ چای سبز بروید؛ این راهکاری است که از سوی بسیاری از متخصصان طب سنتی توصیه می‌شود. برای تهیه این چای خوش‌عطر باید یک قاشق چایخوری چای سبز را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از پنج دقیقه مقداری برگ نعنای تازه به آن اضافه کرده و روزانه دو فنجان از این چای بنوشید و با خستگی‌های روزمره خداحافظی کنید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
چرا انگشت توی دماغ خود می کنیم؟

انگشت کردن توی سوراخ های دماغ نه فقط زشت بلکه غیربهداشتی و مضر است. اما با این وجود چرا تا این حد عمومی است؟
خیلی از ما این کار را می کنیم هر چند تعداد کمی به آن اعتراف می کنند. اگر موقعی که دست توی دماغمان می کنیم کسی ما را ببیند معمولا احساس خجالت می کنیم و از کار خود پشیمان می شویم و وقتی که می بینیم دیگران در انظار عمومی این کار را می کنند آنها را تقبیح و سرزنش می کنیم.
اما آیا انگشت کردن در دماغ واقعا تا این حد بد و قبیح است؟ تا چه حد عمومیت دارد؟ و واقعا چرا بعضی با انگشت دنبال محتویات دماغ خود می گردند و حتی بدتر از آن چرا بعضی این محتویات را برانداز کرده و مزه می کنند؟
عبارتی که در علم پزشکی برای تشریح انگشت کردن در دماغ به کار برده می شود "رینوتیلکسومانیا" (rhinotillexomania) است . اولین پژوهش علمی که در مورد این موضوع انجام شده به سال ۱۹۹۵ برمی گردد که توسط دو پژوهشگر آمریکایی به نامهای تامسون و جفرسون صورت گرفت.
آنها از طریق پست پرسشنامه ای را برای ۱۰۰۰ فرد بالغ در بخشی از ایالت ویسکونسین ارسال کردند. از میان ۲۵۴ نفری که به این پرسشنامه پاسخ دادند حدود ۹۰ درصد اعتراف کردند که دست توی دماغ خود می کنند ولی فقط یک درصد آنها گفتند که حداقل هر یک ساعت یکبار این کار را انجام می دهند.
دو نفر از پاسخ دهندگان گفتند که کاوش های گاه و بیگاه آنها در سوراخ های دماغشان روی زندگی روزانه آنها تاثیر گذاشته است. در کمال تعجب دو نفر از پاسخ دهندگان به این پرسشنامه اعتراف کردند که آنقدر انگشت توی دماغ خود کرده اند که جداره نازک بین دو سوراخ بینی خود را پاره کرده اند.
این یک پژوهش کامل نبود چون فقط یک چهارم افراد به پرسشنامه پاسخ دادند و شاید اکثر آنها کسانی بودند که به دست کردن توی دماغ خود علاقه ویژه ای داشتند. اما با این همه این پژوهش نشان داد که با وجود قبح اجتماعی آن، انگشت کردن توی دماغ یک عادت فراگیر و شایع است.


عادت جوانان
در سال ۲۰۰۰ دو پزشک متخصص از موسسه ملی بیماریهای عصبی و روانی در شهر بنگلور در هند، تصمیم گرفتند که در این مورد پژوهش عمیق تری انجام دهند. آنها معتقد بودند که اکثر عادت های عمومی در بین خردسالان و نوجوانان فراگیرتر است و به همین خاطر بهتر است که بررسی ها را به جای افراد بالغ روی افراد کم سن و سال انجام دهند و ببینند این عادت در میان آنها چقدر عمومیت دارد.
در عین حال آنها می دانستند که در پژوهشی که در ایالت ویسکونسین آمریکا انجام شده بود احتمالا پاسخ ها جانبدارانه بوده اند. آنها تصمیم گرفتند که پرسشنامه های خود را در کلاس های مدرسه توزیع کنند که به احتمال فراوان نتیجه آن به واقعیت نزدیک تر خواهد بود.
آنها در تحقیقات خود روی چهار مدرسه در شهر بنگلور تمرکز کردند. یکی از آنها محل تحصیل فرزندان اقشار کم درآمد و فقیر بود. در دو مدرسه دیگر فرزندان طبقه متوسط تحصیل می کردند و در مدرسه چهارم فرزندان اقشار مرفه درس می خواندند.
پژوهشگران در مجموع توانستند پاسخ های ۲۰۰ نوجوان را جمع آوری کنند. تقریبا همه آنها اعتراف کردند که روزانه حداقل چهار بار انگشت توی دماغ خود می کنند. این نکته چندان تازگی نداشت. اما نکته جالب در اطلاعات جمع آوری شده الگوهای متفاوت این رفتار بود. فقط حدود هفت درصد اعتراف کردند که روزانه بیش از ۲۰ بار انگشت توی دماغ خود می کنند. اما تقریبا ۲۰ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که به نظرشان در این مورد یک مشکل جدی دارند.
اکثر این نوجوانان گفتند که برای راحت شدن از حالت خارش در سوراخ های بینی و یا تمیز کردن خلط بینی دست توی دماغشان می کنند. اما حدود ۱۲ درصد اعتراف کردند که چون احساس خوبی به آنها دست می دهد این کار را می کنند.
اما یک نکته جالب دیگر در این پژوهش این بود که مشخص شد تنها چیزی که وارد بینی آنها می شود انگشتان دست نیست. ۱۳ نفر از دانش آموزان گفتند که برای خاراندن و یا خارج کردن خلط دماغشان از موچین استفاده می کنند و ۹ نفر هم اعتراف کردند که برای این کار از مداد استفاده می کنند. و بالاخره ۹ نفر از آنها اعتراف کردند آنچه را که از کاووش در بینی خود پیدا می کنند می خورند.
این پژوهش نشان داد که تعلق این نوجوانان به لایه های اجتماعی و اقشار گوناگون روی رفتار آنها با دماغشان تاثیر ندارد و انگشت کردن در سوراخ دماغ یکی از مواردی است که همه اقشار را به یکدیگر پیوند می دهد. اما بین دختران و پسران تفاوت هایی مشاهده شد. درصد پسرانی که این کار را انجام می دهند بیشتر و در مقابل در میان دختران درصدی که فکر می کنند کار ناشایستی است بیشتر بود. در عین حال مشخص شد که پسران غیر از انگشت کردن در دماغ، عادت های بد دیگری هم، مثل جویدن ناخن ها و یا از ریشه کندن موهایشان دارند.


نقص عضو در اعضای صورت
اماباید توجه داشت که انگشت کردن توی دماغ یک عادت بی ضرر نیست و در برخی موراد می تواند به مشکلات جدی منجر شود. پژوهشگران موسسه ملی بیماریهای عصبی و روانی هند با بررسی پرونده های پزشکی موجود در بیمارستانها متوجه شدند که در برخی موارد افرادی که داخل بینی آنها عمل جراحی صورت گرفته به خاطر اینکه نمی توانند عادت دست کردن توی دماغ را ترک کنند، به محل جراحی آسیب زده که موجب خونریزی مجدد می شود.
در یک مورد مشخص یک زن ۵۳ ساله به خاطر عادت شدید به این کار پرده نازک بین دو سوراخ دماغ خود را پاره کرده و تا سینوس های اطراف بینی نقب زده بود. پزشکان مجبور شدند بینی و ناحیه سینوس او را جراحی کنند.
مورد دیگر مرد ۲۹ ساله ای بود که علاوه بر رینوتیلکسومانیا یا انگشت کردن در دماغ، به تریکوتلیمانیا یعنی عادت مزمن از ریشه کندن مو هم مبتلا بود. این دو عادات شدید روی هم رفته باعث شده بود که او به شدت به از ریشه کندن موهای بینی اش عادت کند.
زمانی که به کرات این کار را می کرد بینی او متورم می شد. او برای درمان تورم و عفونت بینی خود از دارویی استفاده می کرد که به خاطر عوارض جانبی آن بینی او را کاملا بنفش کرده بود. این رنگ بنفش موهای بینی او را می پوشاند و در نتیجه او مثل گذشته برای از ریشه کندن آنها عصبی و حریص نمی شد.
او ترجیح می داد که دماغ بنفش رنگی داشته باشد تا اینکه مجبور شود موهای بینی اش را ببیند. پزشکان معالج که در نهایت توانستند با تجویز دارو او را درمان کنند، عادت عصبی و شدید او را نمونه ای از عارضه موسوم به اختلال خود زشت انگاری تشخیص دادند.
بسیاری از ما این تصور را داریم که عادت انگشت کردن در دماغ ما به احتمال زیاد یک عارضه یا اختلال آسیب شناسی نیست. جالب این است که جویدن ناخن و یا از ریشه کندن موهای دماغ جزو نمونه های بارز اختلال و وسواس فکری- عملی تلقی می شوند. اما انگشت کردن توی دماغ غالبا اینطور تلقی نمی شود.
ولی این به آن معنا نیست که این کار کاملا بی ضرر است. در سال ۲۰۰۶ پژوهشگران هلندی متوجه شدند انگشت کردن توی دماغ به پخش باکتریها در بدن کمک می کند. آنها در پژوهش خود که روی بیماران یک کلینیک گوش و حلق و بینی انجام شد، دریافتند که احتمال وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در بینی افرادی که انگشت توی دماغ خود می کنند به نسبت سایرین بیشتر است.
در عین حال آنها کشف کردند که بین دوره هایی که افراد بیشتر انگشت توی دماغ می کنند و دوره های تجمع این نوع باکتری در بینی آنها یک رابطه مستقیم وجود دارد.
با در نظر گرفتن تمامی این خطرات و با توجه به اینکه انگشت کردن توی دماغ باعث انزجار اطرافیان می شود چرا ما هنوز این کار را می کنیم؟ پاسخ روشنی به این سئوال وجود ندارد. ولی همانطور که یک پژوهشگر آمریکایی اخیرا در مورد جویدن ناخن ها نوشته است، شاید دلیل این کار این است که "تمیز کردن" این عضو صورت در ما یک احساس رضایت ایجاد می کند و در عین حال سوراخ دماغ همیشه در دسترس ماست.
و یا شاید انگشت کردن توی دماغ نشانه تنبلی است. ما به جای رفتن و برداشتن دستمال کاغذی و پاک کردن بینی خود، سراغ ساده ترین راه حل می رویم و هر وقت می خواهیم بینی خود را تمیز کنیم به یاد انگشت های خود می افتیم.
با این همه باید گفت که جای خوشحالی دارد که هنوز هم برخی از پژوهشگران به مسائلی مثل انگشت کردن توی دماغ و پیامدها و ضایعات ناشی از آن توجه می کنند. پژوهشگران موسسه بیماریهای عصبی و روانی هند در سال ۲۰۰۱ به خاطر انجام پژوهش خود در این زمینه جایزه ایگ نوبل را دریافت کردند، جایزه طنز آمیزی که هر ساله به ده موفقیت برتری اهدا می شود که ابتدا باعث خنده و سپس باعث به فکر فرو رفتن مردم می شوند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تناقض‌های شگفت‌انگیز تغذیه

احتمالا با شنیدن اینکه کمبود فیبر می‌تواند باعث بیرون‌روی شود یا با مصرف مواد غذایی چرب نیز می‌توان لاغر شد دچار شگفتی خواهید شد. اما این این تناقض‌ها در حوزه تغذیه وجود دارند و شناخت‌شان خالی از لطف نیست.
هیچ قطعیتی در علم وجود ندارد و تغذیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. واقعیت این است که تاثیر یک ماده غذایی در افراد متفاوت یکسان نیست. چون شرایط جسمی و روحی انسان‌ها متفاوت است و در نتیجه نسبت به مواد غذایی مختلف واکنش‌های متفاوتی نیز نشان می‌دهند. علاوه بر این خود مواد غذایی نیز دارای تناقض‌های خاص خود هستند. احتمالا با شنیدن اینکه کمبود فیبر می‌تواند باعث بیرون‌روی شود یا با مصرف مواد غذایی چرب نیز می‌توان لاغر شد دچار شگفتی خواهید شد. اما این این تناقض‌ها در حوزه تغذیه وجود دارند و شناخت شان خالی از لطف نیست؛ چون باعث می‌شود تا وسعت دیدتان نسبت به مواد غذایی و کلا تغذیه گسترش پیدا کند.


کمبود فیبر باعث اسهال می‌شود
بدون شک تاکنون همیشه شنیده‌اید که کمبود فیبر باعث بروز یبوست می‌شود. البته این مسئله کاملا درست است. اما باید بدانید زمانیکه ما یک ماده غذایی سرشار از فیبر مصرف می‌کنیم، باکتری‌های مفید موجود در روده افزایش یافته و تعادلی کامل بین میکروارگانیسم‌های «خوب» و «بد» ایجاد می‌کند. در نتیجه کار دفع راحت‌تر انجام می‌شود. اما زمانی که فیبر کمی مصرف می‌کنید باکتری‌های مضر دست بالا را می‌گیرند و اگرچه اول مشکل یبوست ایجاد می‌شود اما احتمال بروز کولیت روده (ورم و آماس روده) ناشی از تحریک روده نیز وجود دارد؛ در نتیجه بیمار دچار اسهال می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود که با دریافت کافی فیبر سلامت روده‌هایتان را تضمین کنید و به فکر درمان یبوست خود باشید.


زیاده روی در مصرف آنتی‌اکسیدان باعث اکسایش سلول‌ها می‌شوند
بدون شک در همین بخش خودمان نیز بارها و بارها خوانده‌اید که برای سالم ماندن باید آنتی‌اکسیدان زیادی جذب کرد. همیشه مصرف مکمل‌های غذایی مثل ویتامین C، E و غیره برای مقابله با روند پیری سلول‌ها باب بوده است. اما باید بدانید که مصرف این مکمل‌ها برای همه افراد نیاز نیست. اگر شما به اندازه ی کافی سبزی‌جات (بخصوص خام)، میوه و پروتئین‌های باکیفیت مصرف می‌کنید به راحتی آنتی اکسیدان های لازم برای جوان ماندن سلول‌هایتان را دریافت می‌کنید و نیازی به مصرف مکمل ندارید. به خاطر اینکه جذب آنتی‌اکسیدان بیش از اندازه نتیجه‌ای عکس می‌دهد. به این ترتیب که باعث اکسایش و آسیب به سلول‌ها شده و منجر به بروز بیماری‌های جدی می‌شود. توصیه می‌کنیم قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.


«لایت‌ها» جاده‌ای یک طرف به سمت چاقی
مواد غذایی رژیمی که به لایت معروف‌اند بخصوص نوشیدنی‌ها طرفداران خاصی دارند. اما مشکل اصلی افرادی که این مواد غذایی به اصطلاح کم کالری را انتخاب می‌کنند این است که تصور می‌کنند مصرف آن‌ها باعث چاقی نمی‌شود. درست است که میزان کالری موجود در لایت‌ها کمتر است اما به این معنی نیست که باعث چاقی نمی‌شوند. اگر شما با این تصور در مصرف مواد غذایی رژیمی زیاده روی کنید وارد یک جاده ی یک طرفه چاقی خواهید شد. از این گذشته، شیرین کننده‌های موجود در این مواد غذایی باعث می‌شود که مغز به دنبال مصرف مواد غذایی شیرین‌تر و پرکالری‌تر دیگر باشد. در نتیجه شما به طرف این مواد غذایی کشیده شوید.


هر چه چرب‌تر، لاغرتر
حدود ده سال است که برخی متخصصان تغذیه رژیم‌های لاغری سرشار از چربی را پیشنهاد می‌دهند. بدون شک عجیب و پارادوکسال است. به عقیده این متخصصان زمانی که کبد را مجبور به سوزاندن سریع‌تر چربی‌ها بکنیم، سوخت و ساز بدن نیز با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد و لاغری حاصل می‌شود. البته این رژیم نباید به مدت زمان طولانی ادامه داده شود و حتما باید تحت نظر پزشک متخصص باشد به خصوص اگر شما دچار یک بیماری مزمن باشید.


سنگ کلیه: آب مرکبات مبتلا می‌کنند یا پیشگیری؟
تاثیر مرکبات در پیشگیری از بروز سنگ‌های کلیه متفاوت است. به عنوان مثال آب پرتقال به پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک می‌کند اما لیموناد این امکان را افزایش می‌دهد. در واقع پرتقال حاوی «سیترات» و پتاسیم است که مانع از این می‌شود که اسید اوریک و اگزالات کلسیم سنگ بسازند. به طور کلی افرادی که دچار سنگ کلیه هستند باعث می‌شود هشیارتر باشند. چون مصرف این نوشیدنی‌ها به صورت ناشتا باعث درد و دل پیچه می‌شود.


قهوه باعث خواب آلودگی می‌شود
افرادی که عادت دارند روزانه چندین فنجان قهوه بنوشند به نوعی دچار اعتیاد به کافئین می‌شوند.
این اعتیاد، جسمی و روحی است. این افراد با نوشیدن چندین فنجان در روز متوجه تغییراتی نخواهند شد. اما اگر همین افراد چندین ساعت متوالی قهوه ننوشند، بعد از نوشیدن اولین فنجان احساس خواب آلودگی می‌کنند. این حالت مربوط به سستی مغز می‌شود که بعد از چند ساعت کافئین دریافت کرده است.


سیب برای مقابله با یبوست یا اسهال؟
هر دو. اگر شما سیب را با پوست میل کنید فیبرهای غیرمحلول در آب جذب می‌کنید که به رفع یبوست و دفع راحت کمک می‌کنند. اما اگر از اسهال رنج می‌برید سیب را بدون پوست میل کنید؛ چون شما نیاز بیشتری به فیبرهای محلول در آب یعنی پکتین دارید. این فیبر آب را جذب کرده و خیلی زود مانع بیرون‌روی می‌شود. برای افزایش تاثیر سیب آن را پوست گرفته و اجازه دهید بماند تا قهوه‌ای شود. این کار باعث افزایش میزان تانین آن می‌شود که به تسکین و کاهش التهاب روده‌ها کمک می‌کند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
کی بهتر است ورزش کنیم؟

طبق تحقیقات انجام شده هر فرد دارای چرخه زیستی متفاوتی است که بر عملکرد فیزیکی او اثر می‌گذارد. آیا شما با چرخه خود آشنا هستید؟
برای "عادات عجیب و غریب" انسانی، توضیحات علمی وجود دارند. عاداتی مانند بیرون پریدن از تخت هنگام طلوع خورشید و یا بیدار ماندن تا اولین ساعات بامداد.
وقتی به ورزش می‌رسیم، این عادات ممکن است اهمیت بیشتری پیدا کنند چون این رفتارها می‌توانند بر عملکرد ما تاثیر بگذارند.
ساعت زیستی بدن یکی از عوامل تعیین‌کننده در تنظیم فعالیت هورمون‌های بدن، دمای بدن و ضربان قلب است.
مجموعه این عوامل بر این که فرد در طول روز چقدر هوشیار و چقدر خواب آلود است تاثیر می‌گذارد.
لوئیس فرانکو بنفونته، دبیرکل فدراسیون بهداشت ورزشی اسپانیا به بی‌بی‌سی گفته است که میان نور، فصل و شخصیت هر فرد رابطه وجود دارد.
مطالعات متعددی انجام شده که نشان می‌دهد ورزش صبحگاهی بهتر از ورزش عصرگاهی است.
اما در مقابل مطالعات بسیاری هم وجود دارد که عکس این قضیه را نشان می‌دهند.
آقای بنفونته که پزشک است می‌گوید از نظر فیزیولوژی و سوخت و ساز، مثلا برای کنترل وزن بدن، توصیه شده که زمان ورزش با وقت غذا فاصله داشته باشد.
او می‌افزاید که بهترین زمان از این لحاظ، اولین ساعات روز است.
ورزش صبحگاهی همچنین، عادت ورزش کردن را ماندگار می‌کند که دلیلش انجام آن پیش از شروع روز و قبل از هر کار دیگری است.
دانیل سانچز از پرو به بی‌بی‌سی موندو - بخش آمریکای لاتین سرویس جهانی - گفته است: "من شخصا ترجیح می‌دهم اول صبح ورزش کنم. وقتی به عنوان اولین کار ورزش می‌کنی، جایی برای بهانه تراشی وجود ندارد."
مطالعات علمی نشان می‌دهند که فعالیت‌ ورزشی صبحگاهی از چند جنبه مفید و سودمند است.
آقای بنفونته می‌گوید این فعالیت‌ها و ترشح برخی هورمون‌ها مانند اندروفین باعث می‌شود فرد حالش بهتر شود و حال و حوصله خوبی داشته باشد.
او می‌افزاید با فعالیت صبحگاهی، فرد روز را بهتر آغاز می‌کند، هم از لحاظ روحیه و بهداشت روانی هم از نظر سلامت جسمی.
نکته منفی ورزش صبحگاهی پایین بودن دمای بدن در این وقت روز است که می‌تواند خطر آسیب ورزشی را به دنبال داشته باشد یا روی عملکرد ورزشی فرد تاثیر منفی بگذارد.


این یکی از فواید دیرتر ورزش کردن است.
زمان دیرتر به معنای آن است که میزان هورمون‌ها و دمای بدن به بالاترین میزان در روز رسیده که این وضعیتی ایده‌آل برای ورزش کردن است.
نتایج تحقیقات دانشگاه شیکاگو نشان داده که دیرتر ورزش کردن، باعث استقامت بیشتر و عضله‌سازی بیشتر می‌شود.
ساعات دیرتر ورزش همچنین خطر آسیب‌های ورزشی را کاهش می‌دهد.
آقای بنفونته می‌گوید افرادی هستند که به طور طبیعی زود بیدار می‌شوند و راحت هم می‌خوابند. در مقابل، کسانی هم برای بیدار شدن مشکل دارند و شب هم چندان راحت و زود خوابشان نمی‌برد و من هم از این دسته هستم و برای همین است که برای من ورزش کردن در صبح زود بسیار دشوار است.
همچنین برای بسیاری از مردم، ورزش کردن در شب، راهی برای آرامش پس از گذراندن روزی شلوغ و پرکار است.
اما آقای بنفونته می گوید ورزش در ساعات دیرهنگام شب می‌تواند خطرناک باشد.
او می گوید توصیه نمی شود که پس از ساعت ۹ یا ده شب، ورزش به خصوص ورزش‌های سنگین انجام شود چون این فعالیت‌ها می توانند بر خواب فرد تاثیر بگذارند و نیاز فرد به خواب را به تعویق بیندازند و این منجر به خستگی او در روز بعد خواهد شد.
ورزشکاران حرفه‌ای فعالیت های ورزشی خود را برای کاهش خطر در طول روز تقسیم می‌کنند.
اما نتایج تحقیقاتی که توسط دانشگاه بیرمنگام بریتانیا انجام شده نشان می‌دهد که برای ورزشکاران مختلف، زمان بهترین عملکرد تفاوت زیادی دارد.
ساعت خواب در این تحقیق مهم بوده و نشان می‌دهد که بسته به آن که هر ورزشکار چه ساعتی از خواب بیدار شده، عملکرد او در طول روز تغییر کرده است.
نکته مشترک در این تحقیقات این است که ورزش و فعالیت بدنی، فارغ از این که در چه زمانی از روز انجام شود، بهتر از ورزش نکردن است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۰ پرسش درباره قهوه از استاد متخصص تغذیه در دانشگاه هاروارد

تاثیرات درازمدت قهوه بر سلامت افرادی که آن را می‌نوشند، موضوعی مورد بحث بوده است. کافئین که ماده موثر اصلی موجود در قهوه است بر دستگاه‌های گوناگون بدنی تاثیر می‌گذارد.
همچنین مواد دیگر موجود در قهوه نیز ممکن است تاثیراتی بر سلامت مصرف‌کنندگان بگذارند.
دکتر راب وان دم استادیار دپارتمان تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد می‌گوید قهوه ممکن است فواید بالقوه‌ای برای سلامت داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. او در این مصاحبه توضیحات بیشتری در این باره می‌دهد.


از آخرین مطالعه انجام شده در دانشگاه هاروارد درباره اثرات قهوه بر سلامت، اخبار خوبی برای نوشندگان قهوه به گوش می‌رسد. پژوهش‌ها در این زمینه به چه نتایجی رسیده‌اند؟
ما به رابطه بین مصرف قهوه و میزان کلی مرگ و میر در دو «بررسی سلامت پرستاران» و «بررسی پیگیری کارکنان بهداشتی» که حدود ۱۳۰ هزار فرد داوطلب را شامل می‌شد، توجه کردیم. در ابتدای این بررسی ما مردان و زنان سالمی را در دهه چهارم و پنجم زندگیشان داشتیم. ما آنها را به مدت ۱۸ تا ۲۴ سال دنبال کردیم تا ببینیم چه کسانی در طول این بررسی فوت کرده‌اند و همچنین رژیم غذایی و عادت‌های سبک زندگیشان مانند مصرف قهوه را پیگیری کردیم.
در این مدت هیچ رابطه‌ای بین مصرف قهوه و افزایش خطر مرگ به هر علتی یا مرگ ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی پیدا نکردیم. حتی افرادی که تا ۶ فنجان قهوه در روز نوشیده بودند، در معرض خطر مرگ بیشتری قرار نداشتند. این یافته‌ها متناسب با نتایج و توصیفات تحقیقاتی است که در طول چند سال گذشته انجام شده بودند. شواهد نشان می‌دهد که برای عموم مردم نوشیدن قهوه هیچ گونه اثرات وخیم یا زیانبار بر سلامت ندارد.


بنابراین برای قهوه‌خور‌ها بی‌خبری خبر خوبی است؟ چرا این نتایج دارای اهمیت است؟
این یافته‌ها مهم است، چون مردم نوشیدن قهوه را بعنوان یک عادت ناسالم همانند با سیگار کشیدن و افراط در مصرف الکل تصور می‌کنند و ممکن است با وجودی که از نوشیدن قهوه لذت می‌برند، تلاش زیادی را برای کاهش مصرف قهوه و یا ترک کامل نوشیدن آن به خرج دهند.
یافته‌های ما نشان می‌دهد که اگر می‌خواهید سلامت‌تان را بهبود ببخشید، بهتر است بر روی سایر عوامل موثر بر سبک زندگی نظیر افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و مصرف بیشتر غلات سبوس‌دار تمرکز کنید.


آیا سقفی برای میزان قهوه مناسب برای نوشیدن روزانه وجود دارد؟
اگر شما در اثر مصرف زیاد قهوه دچار لرزش و تپش قلب می‌شوید، یا مشکلات خواب دارید، و یا احساس اضطراب و ناراحتی می‌کنید، بدیهی است که بیش از حد قهوه نوشیده‌اید. اما در رابطه با اثرات مصرف قهوه بر روی میزان مرگ و میر یا سایر عوامل، ما هیچ اثر منفی در مصرف تا ۶ فنجان قهوه در روز مشاهده نمی‌کنیم.
به خاطر داشته باشید که در بررسی ما و اکثر بررسی‌ها درباره قهوه، یک فنجان قهوه معادل یک فنجان ۲۲۶ میلی‌لیتری حاوی ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین است، نه فنجان‌های ۴۵۶ میلی‌لیتری حاوی ۳۳۰ میلی گرم کافئین که شما در یک کافی‌شاپ‌های بزرگ مثل استارباکس می‌خورید.
همچنان در نظر داشته باشید که پژوهش‌ها به طور معمول بر اساس قهوه سیاه یا مخلوط با کمی شیر یا شکر است، نه بر اساس نوشیدنی‌های قهوه خانگی با میزان کالری بالا که در طی چند سال اخیر رایج شده‌اند. یک فنجان ۷۰۰ میلی‌لیتری قهوه موکای فراپاچینو با خامه که در استاربارکس می‌خورید، نزدیک به ۵۰۰ کالری انرژی دارد که ۲۵ درصد نیاز کالری روزانه (۲ هزار کالری) فرد است.
افراد ممکن است درک نکنند که خوردن چنین نوشیدنی‌هایی انرژی دریافتی آنها را به میزان زیادی افزایش داده است و این اضافه دریافت کالری ممکن است با کمتر غذا خوردن در طول روز جبران نشود. این موضوع موجب افزایش وزن در طول زمان می‌شود و افزایش وزن به نوبه خود به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌انجامد.


آیا پژوهشی وجود دارد که نشان دهد قهوه اثر سودمندی بر سلامت افراد هم دارد؟
بله، پژوهش‌هایی در طول چند سال گذشته انجام شده که نشان می‌دهد مصرف قهوه ممکن است فرد را در برابر دیابت نوع ۲، پارکینسون، سرطان کبد یا سیروز کبدی محافظت کند. و آخرین بررسی ما درباره مصرف قهوه و میزان مرگ و میر نشان داد که مصرف منظم قهوه تا حدودی موجب کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی نسبت به افرادی که به ندرت قهوه نوشیده‌اند شده است. با این وجود این نتایج باید در برررسی‌های آینده مورد تایید قرار بگیرند.
این موضوع در حال حاضر یک زمینه تحقیقاتی جذاب است، اما ما هنوز در مرحله‌ای نیستیم که بتوانیم بگوییم، حتی اگر از قهوه خوش‌تان نمی‌آید، برای بهبود سلامت‌تان نوشیدن قهوه را شروع کنید. اما این شواهد آنقدر قوی هست که بگوییم برای عموم افراد - به جز درصد کمی از آنها نظیر زنان باردار، یا افرادی که در کنترل فشار خون یا قند خون‌شان مشکل دارند- قهوه انتخابی سالم و مناسب بعنوان یک نوشیدنی است.


چرا این طور به نظر می‌رسد که دانشمندان به تغییر عقیده درباره قهوه ادامه می‌دهند؟
اغلب افراد تصور می‌کنند قهوه تنها حاوی کافئین است؛ اما در واقع یک نوشیدنی پیچیده و واجد صد‌ها و صد‌ها ترکیب متفاوت است. از آنجایی که قهوه حاوی ترکیبات متفاوت بسیاری است، نوشیدن آن می‌تواند منجر به پیامدهای بهداشتی متنوعی شود. نوشیدن آن می‌تواند در برخی موارد خوب و یا بد باشد و این لزوما به معنی تغییر عقیده یا تناقض نیست.
غذاهای اندکی هستند که برای همه افراد مناسب هستند: به همین دلیل ما بررسی‌هایی بر روی اثرات خاص آ‌نها بر روی سلامت برای مثال اثرات قهوه بر روی دیابت انجام می‌دهیم. اما ما همچنین بررسی‌هایی نظیر جدید‌ترین مورد انجام شده درباره رابطه مصرف قهوه و مرگ و میر در دوره‌ای طولانی انجام می‌دهیم که اثرات آنها بر سلامت را بهتر منعکس می‌کند.
مطالعه قهوه کمی پیچیده‌تر از برخی موارد غذایی دیگر است. نوشیدن قهوه اغلب با سیگار کشیدن و نوعی از سبک زندگی که به سلامت اهمیتی نمی‌دهد، همراه است. برای مثال افرادی که قهوه زیاد می‌نوشند تمایل کمتری به انجام فعالیت‌های ورزشی دارند.
همچنین آنها با احتمال کمتری از مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند و تمایل به داشتن رژیم غذایی ناسالم تری دارند. بنابراین در مطالعات اولیه درباره قهوه و سلامت، جدا کردن اثرات قهوه از اثرات سیگار یا سایر انتخاب‌های سبک زندگی مشکل بود.
در طی چند دهه گذشته که قهوه بررسی می‌شده است، گزارش‌هایی وجود داشته که قهوه ممکن است خطر بروز سرطان‌های خاص یا بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. اما در بررسی‌هایی که بهتر اجرا و برنامه ریزی شده‌اند- بررسی‌های گسترده‌تری که اطلاعات زیادی درباره سایر عوامل سبک زندگی داشته و تلاشی واقعی را برای کنترل این عوامل به خرج داده‌اند، مانند بررسی که اخیرا منتشر کرده‌ایم، بسیاری از این اثرات را که مردم از آنها واهمه دارند، را مشاهده نمی‌کنیم.


آخرین تحقیقات انجام شده درباره خطرات مصرف قهوه در دوران بارداری چیست؟
درباره زنان باردار، در مورد اینکه آیا مصرف زیاد قهوه یا کافئین در طی دوران بارداری ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد، کمی اختلاف نظر وجود دارد. اما می‌دانیم که کافئین از طریق جفت به جنین می‌رسد، و جنین به کافئین خیلی حساس است و آن را به کندی سوخت و ساز می‌کند. بنابراین به نظر می‌رسد زنان باردار باید محتاط باشند و مصرف قهوه خود را به سطحی پایین‌تر مثلا یک فنجان در روز کاهش دهند.


آیا افراد دارای فشار خون بالا باید مصرف قهوه و میزان کافئین دریافتی خود را کاهش دهند؟ افراد دیابتی چطور؟
می‌دانیم که اگر افرادی به مصرف کافئین عادت نداشته باشند و شروع به مصرف آن کنند، فشار خون‌شان به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. با این حال در طول یک هفته اثرات مصرف کافئین کمتر مشهود است و بعد از چند هفته مصرف مداوم کافئین، افزایش مختصری در فشارخون مشاهده می‌شود.
در بررسی‌هایی که شیوع فشار خون بالا را در عموم جمعیت بررسی می‌کنند، نوشیدن قهوه کافئین‌دار با افزایش قابل ملاحظه خطر همراه نیست. اما افرادی که مبتلا به فشارخون بالا هستند و در کنترل آن با مشکل مواجه هستند؛ می‌توانند به جای قهوه کافئین‌دار، انواع فاقد کافئین آن را مصرف کنند.
در مورد دیابت کمی تناقض وجود دارد. مطالعات انجام شده در سراسر جهان به طور مداوم نشان می‌دهد که مصرف زیاد قهوه کافئین‌دار و فاقد کافئین با کاهش خط ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است. اما در بررسی‌های دقیقی که به افراد تنها قهوه کافئین‌دار و فاقد کافئین و سپس به آن‌ها غذایی غنی از قند گلوکز داده‌اند، حساسیت به انسولین در آنها کاهش می‌یابد و میزان گلوکز خون‌شان بیشتر از حد انتظار افزایش می‌یابد. هیچ اطلاعات بلندمدتی درباره مصرف کافئین و کنترل دیابت وجود ندارد.
اگر افراد دیابتی در کنترل قند خونشان با مشکل مواجه باشند، تغییر وضعیت از مصرف قهوه کافئین‌دار به فاقد کافئین ممکن است برای آنها مفید باشد. این کار بهتر از کنار گذاشتن مصرف قهوه است، چون برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که قهوه فاقد کافئین در واقع پاسخ گلوکز خون را کاهش می‌دهد.


یافته‌های متناقض درباره مصرف قهوه، کافئین و دیابت را چگونه توضیح می‌دهید؟
احتمال دارد که مصرف کوتاه‌مدت و بلندمدت قهوه و کافئین اثرات متفاوتی داشته باشد.‌‌ همان طور که قبلا اشاره شد و بیش از پیش روشن شده است، قهوه چیزی بسیار بیشتر از کافئین موجود در آن است و اثراتی که شما قهوه کافئین‌دار مشاهده می‌کنید، اغلب با اثراتی که بر اساس محتوای کافئینی آن انتظار می‌رود، متفاوت است.
به عنوان مثال اگر شما از جنبه عملکرد ورزشی به موضوع نگاه کنید کافئین می‌تواند تا حدودی مفید باشد، اما قهوه کافئین‌دار نه. یا اگر فشارخون را بررسی کنید و اثرات قهوه کافئین‌دار با با خود کافئین مقایسه می‌کنید، متوجه خواهید شد که قهوه کافئین‌دار موجب افزایش فشار خون در حدی می‌شود که از میزان انتظار شما از اثر بالابرنده فشارخون کافئین موجود در آن، به میزان قابل توجهی کمتر است.
این موضوع درباره رابطه بین قهوه، کافئین و گلوکز یا قند خون بعد از یک وعده غذایی نیز صدق می‌کند. این امکان وجود دارد که برخی ترکیبات دیگر موجود در قهوه اثر کافئین آن را خنثی کنند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.



آیا درست کردن قهوه با استفاده از یک فیلتر کاغذی بهتر از از نوشیدن قهوه جوشیده یا سایر انواع قهوه است؟
قهوه حاوی ماده‌ای به نام کافستول است که یک تحریک کننده قوی میزان کلسترول بد یا LDL خون است. کافستول در بخش روغنی قهوه وجود دارد و زمانی که شما قهوه را با استفاده از یک فیلتر کاغذی دم می‌کنید، کافستول پشت فیلتر باقی می‌ماند.با سایر روش‌های آماده سازی قهوه، مانند جوشاندن قهوه که در کشورهای اسکاندیناوی رایج است، قهوه فرنچ‌پرس یا قهوه ترکی ومقادیر بیشتری کافستول در قهوه باقی می‌ماند.
بنابراین برای افرادی که مبتلا به کلسترول بالا هستند و یا می‌خواهند از ابتلا به آن جلوگیری کنند، بهتر است که قهوه صاف شده با فیلتر کاغذی یا قهوه فوری را انتخاب کنند، چون مقادیر بسیار کمتری کافستول نسبت به قهوه جوشیده و قهوه فرنچ‌ پرس دارند. قهوه اسپرسو وضعیتی حد وسط دارد و میزان کافستول آن کمتر از قهوه جوشیده و فرنچ‌ پرس و بیشتر از قهوه فیلتر شده است.


آیا چای و قهوه اثرات مفید مشابهی دارند؟
از آنجایی که برخی از ترکیبات مشابه در چای و قهوه وجود دارد، می‌توان انتظار داشت برخی اثرات مفید قهوه در چای هم وجود داشته باشد. یک بررسی انجام‌شده در چین نشان داده است که نوشیدن مقادیر زیاد (یک لیتر در روز) از نوعی چای محلی به نام اولونگوتئا (Oolongtea) برای کنترل ضریب گلیسمیک در افراد دیابتی مفید است.
اما تحقیقات انجام شده درباره چای در آمریکا اثرات مفید مشاهده شده درباره قهوه را نشان نداده است که شاید به علت به میزان کمتر نوشیدن چای یا رقیق‌تر بودن آن در این کشور باشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تاثیر مصرف غلات سبوس‌دار بر طول عمر بیشتر

آنالیزهای انجام شده در دو مطالعه بزرگ و گسترده نشان می‌دهد که افرادی که غلات سبوس‌دار بیشتری مصرف می‌کنند، زندگی طولانی‌تری خواهند و احتمال فوت آنها در اثر بیماری‌های قلبی کمتر است.
پژوهشگران می‌گویند مطالعات قبلی، ارتباط بین مصرف غلات سبوس‌دار و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی را نشان داده بودند.
دکتر کویی سان از بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون می‌گوید با خواندن محتویات برچسب مواد غذایی، مصرف کنندگان می‌فهمند که آیا این فرآورده غذایی حاوی غلات سبوس‌دار است یا نه.
سان گفت که انواع رایج غلات سبوس‌دار شامل آرد سفید سبوس دار، برنج قهوه‌ای، جو دوسر سبوس‌دار، آرد ذرت سبوس‌دار و ذرت بو‌داده هستند.
تقریبا همه دستورالعمل‌های مربوط به رژیم‌های غذایی، مصرف غلات سبوس‌دار را با مقادیر کلی که نسبت به سن افراد تغییر می‌کند، توصیه می‌کنند. وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می‌کند حداقل نیمی از مصرف روزانه غلات از نوع سبوس‌دار باشد.
نتایج به دست آمده از این بررسی که در ژورنال JAMA Internal Medicine منتشر شده گرفته از زنان مورد مطالعه در «مطالعه سلامت پرستاران» در طی سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۰ و مردان در «مطالعه پیگیری حرفه‌ای سلامت» در طی سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۰ بوده است. در هر دو مطالعه، پرونده‌های سلامت و پرسشنامه‌های مرتبط با رژیم غذایی به صورت دوره‌ای به روز می‌شدند.
مردان و زنانی که مصرف بیشتر غلات سبوس‌دار را گزارش کرده بودند با احتمال بیشتری از نظر جسمی فعال‌تر از سایر شرکت کنندگان بودند. مصرف الکل کمتر و رژیم غذایی سالم‌تر و سابقه کلسترول بالا نداشتند، آن‌ها همچنین با احتمال کمتری سیگاری بودند.
از بیش از ۱۸۸ هزار شرکت کننده که مطالعه را بدون بیماری قلبی و سرطان آغاز کار کرده بودند، نزدیک به ۲۷ هزار نفر تا سال ۲۰۱۰ فوت کرده بودند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف غلات سبوس‌دار را گزارش کرده بودند، حتی زمانی که نویسندگان مطالعه، معیار‌هایی نظیر سن، سیگاری بودن، شاخص توده بدنی، فعالیت بدنی و سایر عادت‌های مربوط به رژیم غذایی را در نظر می‌گرفتند نسبت به افرادی با حداقل میزان مصرف این نوع غلات، ۱۰ درصد احتمال کمتری برای فوت در طی دوران مطالعه داشتند.
نویسندگان مطالعه برآورد کردند که با هر ۲۸ گرم مصرف بیشتر غلات سبوس دار در روز، خطر مرگ ۵ درصد و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی ۹ درصد کاهش می‌یابد. در حالی که با مصرف غلات سبوس دار کاهش مختصری در خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی وجود داشت، اما تغییری در خطر مرگ ناشی از سرطان مشاهده نشد.
بر طبق گفته دیوید کلارفلد مدیر برنامه تغذیه انسانی در وزارت کشاورزی آمریکا در بلتس ویل مریلند، این نوع مطالعه مبتنی بر مشاهده به طور مستقیم تاثیر مصرف غلات کامل بر میزان مرگ و میر را اثبات نمی‌کند.
کلافلد گفت اکثر مطالعات قادر به جدا کردن و متمایز ساختن یک اثر مستقل از مصرف غلات را از سایرات اثرات آنها نبوده‌اند. از جمله این مطالعه که حتی مقادیر فیبر مصرفی بوسیله هر یک از شرکت کنندگان را هم گزارش نکرده بود.
او می‌گوید مکمل‌های غذایی فیبردار ممکن است ارتباط مشابهی با میزان مرگ و میر و بیماری‌های قلبی داشته باشند اما مطالعه آنها سخت و دشوار بوده است.
سان می‌گوید غلات سبوس‌دار بر خلاف غلات تصفیه‌شده و سایر کربوهیدرات‌ها موجب بروز تغییرات سریع در میزان قند خون و انسولین نمی‌شوند و این دلیلی است بر اینکه چرا مصرف غلات سبوس‌دار با خطر کمتر بروز دیابت و بیماری‌های قلبی در ارتباط است. این نوع غلات همچنین حاوی مواد مغذی مفیدی نظیر منیزیوم، ویتامین‌ها و لیگنان‌ها بوده که همگی در کاهش خطر بروز دیابت و بیماری‌های قلبی سهیم هستند.
سان می‌گوید با وجودی که نمی‌دانیم دقیقا چه مقداری از غلات سبوس‌دار موثر‌تر و مفید‌تر است، شواهد بدست آمده از این پژوهش و سایر مطالعات حاکی از آن هستند که مصرف بیشتر آنها مفید‌تر است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تلاش برای درمان مردانی که تخیل تجاوز جنسی دارند


یک مشاور مسائل جنسی در آلمان در پی تأسیس یک مرکز اورژانس برای ارائه مشاوره به مردانی است که تخیل خشونت جنسی دارند. او معتقد است چنین مرکزی می‌تواند از رنج متجاوز احتمالی بکاهد و مانع خشونت علیه زنان شود.
درد، اندوه، تلاش برای فراموشی و شرمساری- قربانیان تجاوز جنسی اغلب تا آخر عمر از پی‌آمدهای خشونتی که علیه آن‌ها اعمال شده رنج می‌برند. در آلمان طبق آمار رسمی، سال ۲۰۱۳ میلادی ۷ هزار و ۴۰۸ زن به دلیل تجاوز جنسی به پلیس شکایت کردند. پیش‌بینی می‌‌شود که آمار واقعی قربانیان تجاوز جنسی بسیار بالاتر از این رقم باشد.
اووه هارتمن، کارشناس درمان مشکلات جنسی معتقد است که می‌توان با درمان زودهنگام مجرم، مانع خشونت جنسی شد. او در پی تأسیس یک مرکز اورژانس در دانشکده پزشکی هانوفر است تا به مردانی که به تجاوز جنسی فکر می‌کنند، مشاوره دهد.
هارتمن معتقد است: «تجاوز جنسی ریشه در روحیات و تمایلات جنسی مجرم دارد.» او می‌گوید هر عمل مجرمانه‌ای که بتوانیم مانع انجام آن شویم یک مورد مثبت است. هارتمن در حال حاضر در پی تأمین منابع مالی تأسیس این مرکز است.
البته یافتن چنین منابعی آسان نیست. هارتمن در زمینه‌‌ای پژوهش می‌کند که تا مدت‌ها مورد قبول بخش‌هائی از جامعه نبود؛ چون توجه بیشتری را معطوف مجرم می‌کرد.
هارتمن اما در گفتگو با دویچه‌وله تأکید می‌کند: «من بی‌تردید کسی نیستم که بگوید همه این‌ها پسرهای بیچاره‌ای هستند که باید با رفتارشان تفاهم داشت.»
او در ادامه تصریح می‌کند: «هدف من ارزش‌گذاری اخلاقی نیست، بلکه در پی این پرسش هستم که آیا می‌توان با این انسان‌ها ارتباط برقرار کرد؟ آیا می‌توانیم مشاوره‌ای به آن‌ها ارائه دهیم که کمک کند؟»


تجربه درمان مردان پدوفیل
این سکس تراپیست معتقد است، متجاوزان احتمالی از تصورات خود رنج می‌برد.
هارتمن در این مورد توضیح می‌دهد: «من بر باور هستم که ما تخیل‌های جنسی‌مان را خودمان انتخاب نمی‌کنیم. رشد جنسی هر فرد چهارچوب دیگری دارد.»
او ادامه می‌دهد: «پرسش این‌جاست که آیا می‌توان مانند تمایلات پدوفیلی، چنین تخیلاتی را نیز کنترل کرد؟ من پاسخ این پرسش را نمی‌دانم اما می‌توان با کار در این زمینه اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورد.»
مثال هارتمن در مقایسه میان مردانی که تخیل تجاوز جنسی دارند با مردانی که تمایلات پدوفیلی دارند، اتفاقی نیست. این پژوهشگر ساکن هانوفر از سه سال پیش مدیر یک مرکز اورژانس است که به مردان پدوفیل مشاوره می‌دهد.
این مردان می‌توانند بدون اعلام نام و هویت خود و به طور رایگان به این مرکز درمانی مراجعه کنند. هدف این مرکز ارائه مشاروه به افراد پدوفیل برای کنار آمدن با تمایلات جنسی خود، بدون نزدیک شدن به کودکان یا دیدن فیلم‌‌ها پورنوگرافی است.
عملکرد این مرکز که اکنون در شهرهای دیگر آلمان نیز فعال است، امیدبخش است.
بر اساس ارزیابی شبکه "مجرم نشوید"، ۸۰ درصد مردانی که از کودکان سواستفاده جنسی کرده بودند، پس از مراجعه به این مراکز دیگر کودکان را مورد تعرض جنسی قرار ندادند و هیچ‌کدام از مردانی که سابقه چنین جرائمی نداشتند پس از دریافت مشاوره متعرض کودکان نشدند.
البته این احتمال مطرح است که این مردان برای کنترل تمایلات جنسی خود از درمان پزشکی، از جمله استفاده دارو استفاده می‌کنند.


تمرکز پژوهشگران بر مجرم و قربانی
اووه هارتمن با توجه به تجربیات خود می‌گوید: «در مورد افراد پدوفیل باید به طور روشن گفت: مراقب باش، نمی‌توانی تا آخر عمر این تمایل را نادیده بگیری، بلکه باید آن را تحت کنترل درآوری.»
او در ادامه تصریح می‌کند که در مورد مردانی که تخلیات تجاوز جنسی دارند، امکان زندگی جنسی طبیعی وجود دارد، چون به گفته او، این مردان به زنان بزرگسال علاقمند هستند.
هارتمن مایل است از تجربیات خود برای درمان این مردان استفاده کند و به آن‌ها شیوه‌های جایگزن ارتباط جنسی را نشان دهد.
او به طور مشخص در پی ارائه مشاروه فردی در یک مرکز اورژانس است. هارتمن می‌گوید: «برای افرادی که چنین تخیلاتی دارند حرف زدن با دیگران کمک بزرگی است.»
او معتقد است که در طول درمان این افراد باید در پی ریشه‌های تمایل به تخیل تجاوز جنسی در آن‌ها بود و در نهایت اگر روشن شود که این تمایل قابل هدایت نیست، باید از دارو برای مهار آن کرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
کشف "نقاشی ناپدیدشده لئوناردو داوینچی" در سوئیس

تابلوی رنگ روغن "پرتره ایزابلا دِسته" که از آثار لئوناردو داوینچی خوانده می‌شود، از صدها سال پیش ناپدیدشده تصور می‌شد. حال پلیس ایتالیا در گاوصندوق یک مؤسسه مالی در سوئیس کشف شگفتی‌آوری کرده است.
پلیس ایتالیا یکی از تابلوهای رنگ روغن منسوب به لئوناردو داوینچی، هنرمند برجسته دوره رنسانس، را در سوئیس توقیف کرد. این تابلو به صورت غیر قانونی از ایتالیا خارج شده است. اصالت اثر پس از انتقال آن به ایتالیا به صورت دقیق بررسی و مشخص خواهد شد.
تابلوی پیدا شده "پرتره ایزابلا دسته" (Ritratto di Isabella d'Este) است؛ چهره‌نگاری‌ای از دوشس "منتووا" (شمال ایتالیا). طرح اولیه این پرتره به نام اثری از داوینچی، در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود. در توضیح طرح آمده که نقاشی نهایی با وجود علاقه‌ی ایزابلا دسته، هرگز کشیده نشد.
البته در این‌که داوینچی مدتی مهمان دوشس منتووا بوده و در آنجا پرتره کشیده، تردیدی نیست.


فروش تابلو به قیمت ۹۵ میلیون یورو
بنا بر اعلام دادستانی و پلیس، پرتره ایزابلا دسته روز دوشنبه (۹ فوریه/ ۲۰ بهمن) در شهر لوگانو در جنوب سوئیس توقیف شد. پلیس از قرار معلوم از اوت ۲۰۱۳ شواهدی مبنی بر وجود این اثر در دست داشته است.
رسانه‌های ایتالیایی با استناد به سخنان کارآگاهان نوشته‌اند که در سال ۲۰۱۳ یک وکیل ایتالیایی مأمور شده بوده تابلو را به قیمت ۹۵ میلیون یورو بفروشد.
لئوناردو داوینچی، نقاش، مجسمه‌ساز و دانشمند ایتالیایی، از خلاق‌ترین شخصیت‌های تاریخ هنر و دانش برشمرده می‌شود. از میان تنها چند نقاشی باقی‌مانده از او، تابلوی مونالیزا (لبخند ژکوند) مشهورترین اثر است که در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
ویروس‌ها ما را باهوش‌تر کرده‌اند!

ویروس‌هایی که میلیون‌ها سال عمر دارند، نقش مهمی در تولید شبکه‌های پیچیده‌ مغز انسان و نیز هوش آنان دارند!
دانشمندان دانشگاه لوند سوئد نشان داده‌اند ویروس‌های ارثی که میلیون‌ها سال عمر دارند، نقش مهمی در تولید شبکه‌های پیچیده‌ مغز انسان ایفا می‌کنند.
به گزارش ایسنا، محققان از مد‌ت‌ها پیش می‌دانستند ویروس‌های پسگرد (نوعی ویروس آر‌ ان‌ای) یا رترو ویروس‌های درونزا حدود پنج درصد دی‌ان‌ای انسان را تشکیل می‌دهند.
سال‌های طولانی، این مولفه‌ها، دی‌ان‌ای زباله‌ای و بدون‌ استفاده تلقی می‌شدند، اما در تحقیق جدید، "یوهان یاکوبسون" و همکارانش نشان دادند ویروس‌های پسگرد نقش مهمی را در فعالیت‌های اساسی مغز به ویژه در تنظیم این موضوع ایفا می‌کنند که چه ژن‌هایی و چه زمانی در بدن تولیدشوند.
این یافته‌ها نشان می‌دهند که طی تکامل یا فرگشت، چنین ویروس‌هایی نقش مهمی را در هدایت ماشین سلولی بدن ایفا کرده‌اند و دلیل فعالیت آنها به ویژه در مغز، احتمالا به این خاطر بوده که تومورها نمی‌توانند بر خلاف بافت‌های دیگر در سلول‌های عصبی تشکیل شوند.
دانشمندان حاضر در این پروژه دریافتند این ویروس‌ها در سلول‌های مغزی فعال هستند و نقش تنظیم‌کننده مهمی بر عهده دارند. محققان معتقدند ویروس‌های پسگرد دلیل پویا بودن سلول‌های مغزی و نقش‌های چندگانه‌ آنها را توضیح می‌دهند. همچنین کارکردهای کمابیش پیچیده این ویروس‌ها در گونه‌های متنوع، به درک دانشمندان از دلیل متفاوت‌ بودن انسان‌ها کمک می‌کنند.
تیم علمی نشان داده‌ سلول‌های عصبی از ساز و کار مولکولی ویژه‌ای برای کنترل عملکرد ویروس‌های پسگرد استفاده می‌کنند. این یافته‌ها دیدگاه پیچیده‌ای درباره درونی‌ترین فعالیت‌های سلول‌های عصبی ارائه می‌دهند و همزمان پتانسیل لازم جهت هدایت مسیرهای تحقیقاتی مرتبط با بیماری‌های مغز را فراهم می‌کنند که با مولفه‌های ژنتیکی در ارتباط‌ هستند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 121 از 163:  « پیشین  1  ...  120  121  122  ...  162  163  پسین » 
علم و دانش

Science News | دانستنیهای علمی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA