انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 6 از 62:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  61  62  پسین »

Medical News | اخبار پزشکی


زن

 
انسداد مجراي تنفسي در خواب

◊ سندرم انسداد مجراي تنفسي در خواب

تعريف : اين بيماري شامل انسداد مکرر مجراي تنفسي در هنگام خواب است که با وقفه تنفسي همراه مي باشد .

اين انسداد مي تواند بصورت کامل يا ناقص صورت گيرد . شدت اين بيماري بستگي به شدت انسداد مجرا دارد و به ۳ دسته خفيف ، متوسط و شديد تقسيم مي گردد .

اهميت : اين بيماري در ۱۰-۸ درصد کودکان ديده مي شود . بيشترين سن ۲ تا ۵ سال است .

علل و عوامل مؤثر : در بعضي موارد انسداد در اثر اختلال آناتوميک مجرا ايجاد مي گردد : شامل

۱- بزرگي لوزه ها که بيشترين علت را تشکيل مي دهد .

۲- چاقي

۳ - کوچک بودن مجراي تنفسي

۴ - تورم مخاط مجراي تنفسي بدليل بيماري هاي ويروسي

۵ - وجود پوليپ در بيني

۶ - انحراف تيغه بيني

۷ - بزرگي زبان

گروهي ديگر از عوامل شامل اختلال ماهيچه هاي تنفسي بدليل اختلال عصب دهي آن است که در صدمات مغزي يا بيماريهاي عصبي ديده مي شود .

نشانه ها و سير بيماري :

از علائم شايع بيماران در بزرگسالان خواب آلودگي در روز است که اين علامت در کودکان بندرت ديده مي شود . درکودکان هنگام خواب سعي مي کنند راه تنفس خود را با کج کردن گردن به سمت عقب باز نگه دارند و گاهي نيز به شکم خوابيده و باسن خود را بالا نگه مي دارند تا به اين شکل راه تنفس هنگام خواب باز بماند . سه علامت مهم جهت تشخيص اين بيماران شامل خرخرکردن بلند و اختلال تنفسي هنگام خواب و نيز توقف تنفس خواهد بود .

در مواردي نيز بدليل بدخوابي دچار اختلال رفتاري و حرکات بدون توجه و ضعف در انجام تکاليف مدرسه خواهند شد . شب ادراري که قبلاً کودک نداشته و نيز سردردهاي صبحگاهي و کاهش وزن مي تواند ناشي از اين بيماري باشد . تودماغي صحبت کردن و تنفس دهاني و عفونتهاي مکرر گوش جزء علائم اين بيماري است و به همين دليل مي تواند با اختلال در رشد استخوانهاي صورت و تغيير شکل صورت بنام صورت آدنوئيدي گردد .

چاقي از عوارض اين بيماري در بزرگسالان است . درکودکان شکايت از خوابهاي وحشتناک شبانه وجود دارد .

هشدارها : کمبود اکسيژن يکي از عوارض مهم اين بيماري است که مي تواند روي سيستم هاي مختلف از جمله قلب ، ريه اثر کرده و اختلال در اين اندامها ايجاد کند . اختلال در رشد و تکامل کودک از نظر رشد وزني و قدي و تکامل مغز نيز از عوارض ماندگار آن خواهد بود . فشارخون و اختلال در قفسه سينه و آريتمي قلبي از عوارض خطرناک آن مي باشد .

کارهاي تشخيصي :

مراجعه به پزشک و انجام کارهاي تشخيصي شامل :

۱ - عکسبرداري از گردن براي مشخص کردن ميزان بزرگي لوزه ها

۲ - انجام اندوسکوپي براي مشخص کردن ميزان انسداد راههاي تنفسي

۳ - سي تي اسکن و ام آرآي نيز به تشخيص ناهنجاريها کمک می کند

۴ - بررسي عوارض کاهش اکسيژن در اندامهائي مثل قلب و کليه و ريه

کليات درمان :

استفاده از داروهاي ضدحساسيت بصورت خوارکي يا اسپري بيني

استفاده از داروهاي کورتون بصورت اسپري بيني

استفاده از اکسيژن در خواب

برداشتن لوزه ها توسط جراح

ترميم مجراي تنفسي انسدادي در صورت اختلال

درمان تغذيه جهت کاهش وزن در چاقي

پيگيريها و مراقبت :

رشد مجدد لوزه ها بعد از برداشتن لوزه ها از عوارض شايع بعد از درمان است که بايد مراقبت گردد تا در صورت بروز مجدد علائم پيگيري مجدد شود .
     
  
زن

 
ايدز در ايران



کلیات

سندرم نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز یک مشکل بهداشت جهانی است. ایدز در اثر ویروس انسانی نقص ایمنی(h.i.v) که به گلبولهای سفید حمله می کند ، به وجود می آید. حدود 20 میلیون نفر در جهان گرفتار این عفونت هستند . تلاش بسیار گسترده تحقیقاتی منجر به درمان بهتر، طول عمر بیشتر و کیفیت بهتر بیماران شده است. با این حال هنوز درمان قطعی یا واکسن وجود ندارد. تنها راه دفاع در مقابل ایدز پیشگیری است.

علایم و نشانه ها

• تب

• کاهش وزن

• عرق شبانه

• ضایعات یت بثورات پوستی

• عفونت قارچی دهان

• تنگی نفس، سرفه یا درد قفسه سینه

• اسهال، درد شکم یا استفراغ

• تاری دید

• سردرد

• افسردگی

• گیجی و تیرگی شعور

• زونا

• بدخیمی ها

علت

عفونت با ویروس H.i.v موجب بروز ایدز می شود. 70% موارد انتقال ایدز از طریق تماس جنسی رخ می دهد. معتادان تزریقی از طریق سرنگ مشترک مبتلا به ایدز میشوند. تزریق خون و فراورده های خونی موجب بسیاری از عفونتها در سال های گذشته شده است.

ايدز بلاي جامعه معاصر است . در حال حاضر ايدز تنه بيماري است كه در همه كشورهاي جهان، چه غني و چه فقير ، بعنوان يك مشكل حياتي مطرح است.

بيماري ايدز در همه كشورهاي جهان، در گروههاي سني متفاوت، نژادهاي مختلف و در هر دو جنس مشاهده مي شود. ايدز تنها يك مشكل بهداشتي نيست، بلكه يك مشكل اجتماعي فرهنگي است.

بيماران مبتلا به ايدز بي نهايت آسيب پذيرند. بعلت پيش داوري و ترس از سرايت بيماري، اين بيماران در مورد انتخاب مسكن، شغل، مراقبتهاي بهداشتي و حمايت عمومي مورد تبعيض قرار مي گيرند. رفتارهاي نامناسب و تحقيرآميز، موجب انزواي بيمار گشته، فرصت آموزشي را از وي مي گيرد. وحشت مرگ، وحشت طرد و تنهايي، وحشت انگ اجتماعي، اخراج كارگران مبتلا و بدنامي از طرف دوستان، آشنايان و خانواده، سبب مي شود آنهايي كه گمان مي كنند ممكن است آلوده باشند، وضعيت خودشان را تا جايي كه مقدور تست مخفي نگهدارند كه اين خود موجب گسترش آلودگي مي شود.

به همين دليل اين بيماران بايد از خدمات حمايتي از قبيل حمايت قانوني و مالي، مشاوره اي و خدمات بهداشتي درماني برخوردار گردند.

در بعضي جوامع مانند كشور ايران كه آلودگي در سطح خيلي پائين است، هنوز مشكلات اقتصادي و اجتماعي، خود را نشان نداده است ولي در آينده شايد چنين نباشد. بايد بدانيم اين مشكلات در كنار ماست و ما را تهديد مي كند، زيرا كشور ما در منطقه آسيا واقع است كه پرجمعيت ترين و فقيرترين منطقه جهان است و بر اساس بهداشت جهاني با دارا بودن پايين ترين معيارهاي اقتصادي و انساني، امكان همه گيري آلودگي و بيماري ايدز در قرن بيست و يكم بر اساس برآورد سازمان جهاني بهداشت در آن زياد است. بايد توجه داشت كه تنها سد مطمئن در مقابل گسترش آلودگي، رعايت سخت و قانونمند روابط جنسي و پاي بندي به اصول مقدس زناشويي و ارزشهاي اخلاقي در جامعه است.

هر سال در روز اول دسامبر، که روز جهانی بِيماری ايدز است، در سراسر دنيا فعاليت و تلاش تازه ای آغاز می شود تا با آگاه کردن مردم از راههای جلوگيری از ابتلا به اين بيماری مرگبار، جلوی شيوع سريع آن گرفته شود.

تازه ترين آمارهای سازمان ملل متحد نشان می دهد که در طول سال جاری ميلادی تعداد افراد آلوده به "اچ آی وی" يا ويروس بيماری ايدز به حدود پنج ميليون نفر خواهد رسيد. اين ويروس سيستم ايمنی بدن را به تدريج فلج می کند و فرد آلوده را از پای در می آورد.

آژانس مسوول مبارزه با بيماری ايدز وابسته به سازمان ملل متحد پيش بينی می کند که بيش از سه ميليون نفر طی سال جاری ميلادی در اثر بيماری ايدز جان خود را از دست خواهند داد، که با اين تعداد شمار قربانيان ايدز در 20 سال گذشته به 24 ميليون نفر می رسد.

اين آژانس هشدار می دهد که بيماری ايدز در اروپای شرقی و در سراسر آسيا به سرعت در حال رشد است، ولی در جنوب آفريقا که بيش از دو سوم از مجموع 42 ميليون فرد آلوده به ويروس اچ آی وی در سراسر جهان را در خود جای داده است، همچنان بدترين منطقه جهان از لحاظ ابتلا به بيماری ايدز است. حدود سی ميليون نفر در اين منطقه مبتلا به ايدز هستند.

از سوی ديگر ايدز در ميان زنان نيز رو به گسترش است. در شهر واشنگتن يک سوم از بيماران مبتلا به ايدز را زنان تشکيل می دهد.

ايدز در ايران

در ايران نيز اخيرا آمارهای نگران کننده ای از افزايش مبتلايان به ايدز به گوش می رسد، به طوری که گفته شده که در سالهای اخير تعداد مبتلايان به ويروس اچ آی وی، چندين برابر شده است.

اولين مورد بيماري ايدز در ايران در سال 1366 در يك كودك 6ساله هموفيل كه از فاكتورهاي انعقادي وارداتي آلوده به ويروس ايدز استفاده كرده بود ، مشاهده شد.

برابر آخرين بررسيهاي انجام شده، تا تاريخ اول مهر ماه 1378 تعداد1804 مورد آلودگي به ويروس ايدز شناسايي شده است كه 237 مورد آن به مرحله ايدز رسيده و از اين عده 203 نفر فوت شده اند.البته بر اساس بر آورد سازمان جهاني بهداشت موارد آلودگي حدود 8000 نفر پيش بيني مي شود.

موارد ياد شده در بالاي از راههاي زير آلوده شده اند:

69 درصد در اثر استفاده از سرنگ و سوزن اشتراكي (معتادين تزريقي)

13 درصد از راه تماس جنسي.

11 درصد از راه خون و فراورده هاي خوني .

1 درصد از مادر آلوده به كودك و مواردي هم نامشخص بوده است.

اين آمارها نشان می دهد که ايران با يک اپيدمی جدی ايدز روبروست.

مقامات ايران تاکيد می کنند که عامل اصلی گسترش ايدز در بين مردان در ايران تزريق با سرنگ مشترک در ميان معتادان است، ولی اکنون گفته می شود که انتقال ويروس اچ آی وی از طريق آميزش جنسی نيز مساله نگران کننده ای است

دكتر سياری، معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ايران، در سال گذشته ميلادی اين تعداد را 15000 نفر ذکر کرد. اين در حالی است که در گذشته مقامات رسمی معمولا از رقم بين دو تا سه هزار در مورد تعداد مبتلايان به ويروس ايدز سخن می گفتند.

البته مقامات تاکيد می کنند که عامل اصلی گسترش ايدز در بين مردان در ايران تزريق با سرنگ مشترک در ميان معتادان است، ولی اکنون گفته می شود که انتقال ويروس اچ آی وی از طريق آميزش جنسی نيز مساله نگران کننده ای است.

هومان نارنجی ها، کارشناس پيشگيری از اعتياد در سازمان بهزيستی ايران نيز به بی بی سی گفت که بحث های کارشناسی در کشور نشان می دهد که معتادان به علت استفاده از سرنگ مشترک مبتلا به ايدز می شوند و سازمان بهزيستی برنامه هايی در دست دارد که اساس آنها بر "کاهش زيان" است و تلاش می کند بيشتر مواد مخدر به صورت خوراکی مصرف شود تا از طريق سرنگ مشترک.

بعضی از مقامات مسوول "ازدواج موقت" را راه حلی برای کتنرل بيماری های مقاربتی در کشور دانسته اند.

بتازگی فعاليت های تبليغاتی بسياری نظير چاپ پوستر و غيره برای آگاهی دادن به مردم در زمينه ايدز انجام می شود. همچنين مشاوره های ازدواج که در آنها دانش افراد درباره ايدز نيز سنجيده می شود، تاثير بسياری در اطلاع رسانی در اين زمينه داشته است، ولی کارشناسان می گويند که هنوز راديو و تلويزيون ايران که دولتی است، فعاليت چندانی در اين زمينه از خود نشان نداده است.

دکتر مينو محرز، استاد دانشگاه و متخصص بيماری ايدز، گفت که بر اساس آمارها 80 درصد مبتلايان به ايدز از طريق آميزش جنسی آلوده شده اند و اين موارد رو به افزايش است.

وی گفت که در ايران اخيرا برنامه ريزی هايی برای صحبت کردن در مورد اين بيماری و آموزش چگونگی پيشگيری از آن در دست است، ولی هنوز به صورت جدی به جوانان و والدين آموزش داده نشده است.

کارشناسان معتقدند مقامات ايرانی مدت ها از آن جا که مشکل ايدز را به عنوان يک معضل محسوس نمی ديدند، آن را جدی نمی گرفتند و به همين دليل اين روند در ايران رو به افزايش گذاشته است.

ين کارشناسان پيشنهاد می کنند که در آموزش پروش بايد آموزش جنسی و نحوه پيشگيری از ايدز را در موضوعات درسی اصلی قرار گيرد، زيرا بر اساس اعلام آژانس مبارزه با ايدز سازمان ملل متحد آگاهی دادن به مردم تاثير محسوسی بر کاهش ايدز داشته است.
     
  
زن

 
ايمنی و سلامت

◊ محيط نيز همچون عادات شخصي قادر است بر سلامت تأثير بگذارد؛ اما مي توان تا حدي آن را تعديل كرد. حوادث از علل عمده مرگ و آسيب ديدگي‌هاي وخيم مي‌باشند، به ويژه در افراد مسن و خردسالان. عواملي چون شرايط آب و هوايي خاص و ويژگي‌هاي محيطي منزل يا محل كار از جمله ديگر خطراتي هستند كه براي سلامت وجود دارند. ليكن با شناسايي خطرات بالقوه و اجراي اقداماتي براي پيشگيري از آنها مي‌توانيد به آساني از خطراتي كه در خانه يا محل كار يا حين مسافرت وجود دارند، اجتناب كنيد.
ايمني در خانه و سلامت

حوادث از مخاطرات عمده‌اي مي‌باشند كه براي سلامت وجود دارند. تقريباً نيمي از حوادث وخيم درخانه روي مي دهند و بيش از همه افراد مسن و خردسالان آسيب مي بينند. افراد مسن بيشتر مستعد افتادن هستند، در حالي كه خردسالان در معرض خطر قابل توجه مسموميت با مواد سمي خانگي مي‌باشند. آتش از ديگر مخاطرات موجود است. خطر قابل توجه ديگري كه براي سلامتي وجود دارد از بهداشت ضعيف آشپزخانه ناشي مي‌شود كه در نتيجه آن ممكن است مسموميت غذايي روي دهد. براي آن كه به زمين نيفتيد، كاري كنيد كه نور خانه زياد باشد، قاليچه‌ها و پا دري‌ها بر روي زمين حركت نكنند و كف خانه مرتب باشد. اگر در خانه بچه كوچك داريد، براي پلكان، درب حفاظ بگذاريد تا مانع افتادن او از پلكان شويد. داروها، مايعات شوينده، مونوكسيد كربن (گازي كه در اثر سوختن مواد سوختي آزاد مي شود) و سرب از جمله مواد سمي مي‌باشند. بايد مواد سمي را دور از دسترس كودكان نگاه داريد. براي پيشگيري از تجمع مونوكسيد كربن، هر سال دودكش‌ها، دستگاه‌هاي گرمايش و وسايل گازسوز را بازرسي كنيد و هيچگاه ماشين هايي را كه بنزين سوز مي‌باشند، در گاراژهاي بسته روشن نگذاريد. براي پيشگيري از مسموميت با سرب، بايد فردي كه متخصص در اين امر باشد، لوله‌هاي سربي را جايگزين كند و رنگي را هم كه بر روي ديوارها زده شده (معمولاً در خانه هاي قديمي) و حاوي سرب است، بتراشد. از آتش يا اجسام داغ با احتياط استفاده كنيد؛ براي مثال اگر سيگاري مي‌باشيد، حتماً پس از اتمام سيگار كشيدن، سيگار و كبريت خود را خاموش كنيد. براي پيشگيري از آتش سوزي‌هاي الكتريكي، زيادي از پريز، برق نكشيد. مواد آتش زايي مثل رنگ را در انبار يا گاراژ نگاه داريد. علاوه بر آن هميشه در آشپزخانه پتوي ضد حريق يا كپسول آتش نشاني داشته باشيد و بر روي سقف هم دود ياب نصب كنيد تا در صورت بروز حريق آن را شناسايي كند. براي پيشگيري از مسموميت غذايي، آشپزخانه را تميز نگاه داريد، غذا را كاملاً بپزيد و غذاهاي فاسد شدني رادر يخچال نگاه داريد. غذا را در ظرف درز گرفته و بي‌منفذ قرار دهيد و قبل از انقضاي تاريخ مجاز، آن را مصرف كنيد.
استفاده از درب حفاظ راه پله

براي آن كه مانع از افتادن كودك شويد، هم در پايين و هم در بالاي پلكان درب حفاظ بگذاريد. دقت كنيد ارتفاع درب حفاظ بيشتر از آن باشد كه كودكتان بتواند از آن بالا برود. تنظيم كننده‌هاي پهنا، امكان مي‌دهند تا درب حفاظ براي هر راه پله‌اي اندازه باشد. عمود بودن ميله‌ها، مانع از آن مي‌شود كه كودك بتواند از درب حفاظ بالا رود.
ايمني در حياط و باغ

بيشتر خطراتي كه در باغ يا حياط وجود دارد ناشي از استخرها يا حوضچه‌ها، گياهان يا مواد شيميايي سمي، وسايل باغباني، منقل كباب‌پزي يا جوجه‌پزي و وسايل بازي است. حوضچه‌ها ممكن است براي خردسالان خطرناك باشند، زيرا ايشان ممكن است حتي در آبهاي كم عمق هم غرق شوند. هنگامي كه كودكان در اطراف حوضچه‌ها بازي مي‌كنند، دقت كنيد و بر آنها نظارت داشته باشيد. گياهان سمي ممكن است موجب علايمي از قبيل تحريك و خارش پوست و در صورت بلع، تحريك اعضاي داخلي و استفراغ شوند. برخي از گياهان ممكن است مرگبار هم باشند، به كودكانتان بياموزيد كه لمس يا خوردن گياهان ممكن است خطرناك باشند. اگر فرزندتان گياهي را خورده باشد، فوراً با پزشك خود تماس بگيريد و كودك را همراه با نمونه‌اي از گياه به بيمارستان ببريد. اگر براي باغباني از مواد شميايي سمي استفاده مي كنيد، آنها را در انبار يا گنجه قفل‌دار قرار دهيد. به جاي استفاده از مواد سمي، مي‌توانيد از روش هاي ايمن‌تري مثل درآوردن علف‌هاي هرز با دست يا استعمال حشره كش‌هاي عاري از مواد شيمايي بهره بجوييد. هيچ گاه وسايل خطرناك يا برنده را در محل‌هاي در دسترس كودكان قرار ندهيد و هرگاه هم خود از اين وسايل استفاده مي‌كنيد، لباس‌هاي ايمني لازم را بپوشيد. حشراتي چون زنبور و پشه مي‌توانند و نيش بزنند. زهر اين حشرات ممكن است موجب واكنش‌هاي حساسيتي شود. واكنش‌هاي حساسيتي شديد (آنافيلاكسي) ممكن است مرگبار باشد. براي محافظت از خود، دست و پاي خود را پوشيده نگاه داريد و مواد دافع حشرات بر روي پوست خود استعمال كنيد.
وسايل ايمني

هنگام استفاده از دستگاه هايي همچون چپرچين از وسايل ايمني استفاده كنيد. مثلاً دستكش‌هاي ضخيم بپوشيد، با گذاشتن عينك ايمني، چشم خود را از ذرات پرتاب شونده به سمت خود، محافظت كنيد و يك محافظ گوش هم به سر داشته باشيد تا مانع از شنيدن سر و صدا شود.
حيوانات خانگي و ايمني

حيوانات ممكن است موجب حساسيت و انتشار بعضي از عفونت‌ها و انگل‌ها به افراد شوند. مدفوع گربه و سگ ممكن است حاوي موجودات ريز خطرناكي مثل تخم كرم توكساكارا باشد. اين تخم‌ها در صورت بلع ممكن است موجب توكسوكارياز شوند. اين بيماري ممكن است منجر به كوري شود. مدفوع گربه ممكن است حاوي انگل توكسوپلاسما هم باشد كه اين انگل به جنين زنان باردار، صدمات وخيمي وارد مي‌كند. مرتب، حيوانات دست آموز خود را تميز كنيد و به روشي بهداشتي مدفوع آنها را دور بريزيد. به كودكانتان بياموزيد بعد از لمس حيوانات دست خود را بشويند. از آن جايي كه بعضي از حيوانات دست آموز مثل سگ، ممكن است گاز بگيرند، نبايد هيچ گاه كودك را با آنها تنها گذاشت.
ايمني در آفتاب

مواجهه بيش از حد با نورخورشيد ممكن است منجر به آفتاب سوختگي، گرمازدگي و درد درازمدت، مشكلات وخيمي همچون سرطان پوست شود. بالاخص در صورتي كه موي قرمز يا بور و چشمان سبز يا آبي داشته باشيد، بيشتر در معرض خطر هستيد. زيرا ملانين ـ (رنگدانه اي كه نور فرابنفش را جذب مي كند) ـ كمتري در پوستتان وجود دارد. براي به حداقل رساندن آسيب ديدگي ناشي از آفتاب، هيچكس نبايد در اواسط ظهر در معرض نور خورشيد باشد و اگر بيرون از خانه باشيد، حتماً پوست و چشمان خود را محافظت كنيد. كلاه لبه پهن به سر بگذاريد و پيراهن آستين بلند و شلوار يا دامن بلند بپوشيد. از كرم هاي ضد آفتاب با عيار محافظتي ضد محافظت در آفتاب«spf» مناسب برروي پوست خود استعمال كنيد. هرچه عيار محافظتي بيشتر باشد، در برابر آفتاب محافظت بيشتري ايجاد خواهد شد. كرم ضد آفتاب را بايد 30-15 دقيقه قبل از بيرون رفتن استعمال كرد و هر 24 ساعت آن را تجديد نمود.
محافظت از پوست كودك

شيرخواران و كودكان چون پوست ظريفتري دارند، بيشتر در خطر آفتاب سوختگي قرار دارند. شيرخواران را به دور از نور آفتاب نگاه داريد و به كودكان هم حتماً لباس مناسب بپوشانيد و برايشان كرم ضد آفتاب استعمال كنيد.
ايمني در حين كار

همكارهاي اداري و هم كارهاي بدني، ممكن است متضمن خطراتي براي سلامتي باشند. عاقلانه است كه خطرات بالقوه مرتبط با كارتان را دريابيد و براي پيشگيري از آن،‌ اقدامات لازم را انجام دهيد. در صورت لزوم از كارفرماي خود بخواهيد تا به شما در به حداقل رساندن اين خطرات كمك نمايد. كار اداري به ندرت خطري براي ايمني جسمي دارد، اما ممكن است موجب شروع برخي از مشكلات براي سلامت فرد شود. دو مورد از شايع ترين مشكلات جسمي عبارتند از كمردرد ـ در اثر وضعيت قرارگيري نامناسب فرد در هنگام نشستن در پشت ميز تحرير ـ و آسيب ديدگي ناشي از كشيدگي هاي مكرر ـ نوعي كشيدگي عضلاني كه به علت حركات تكراري مثل ماشين نويسي كردن پديد مي آيد. يكي ديگر از مشكلات شايع استرس هاي رواني مي باشند (ص 32) كه ممكن است در اثر عواملي چون شرايط طاقت فرسا يا روابط نامناسب با همكاران پديد آمده باشند. براي پيشگيري از مشكلات جسمي، حتماً بايد محل كارتان خوب تهويه شود و كاملاً روشن باشد. اگر زياد ماشين نويسي مي كنيد، حتماً بايد مچ دستتان در حين كار بر جايي تكيه داشته باشد. در صورت مواجهه با شرايط پر استرس، سعي كنيد مشكل را برطرف كنيد يا در صورت لزوم قبل از آن كه مشكل بر سلامت شما تأثير بگذارند درصد كمك برآييد.
محل كار

ميزتحرير و تجهيزات خود را به گونه‌اي مرتب كنيد كه در وضعيت صحيح قرار گرفته باشند. طوري بنشينيد كه ضامن وضعيت‌گيري مناسب شما باشد و به شما امكان دهد تا با راحتي تمام از صفحه كليد استفاده كنيد.
محل كار

بسياري از انواع كارهاي بدني خطرناكند. كاركردن با ماشين آلات يا اجسام سنگين ممكن است شما را در معرض خطر آسيب ديدگي قرار دهد، مواد شيميايي بسيار سمي مي‌باشند يا آثار مضري بر بدن ـ مثل سوختگي پوست ـ دارند. بعضي از انواع گرد و غبار مثل سيليس (موجود در ماسه و بعضي از سنگ‌ها) و آزبست، در صورت استنشاق به شش‌ها صدمه مي‌رسانند. سر و صداي زياد و دماي بالا از جمله ديگر خطرات محل كارند. كارفرما بايد شما را از هرگونه خطري آگاه كند و تجهيزات محافظت‌كننده را در اختيار شما قرار دهد. اگر براي خودتان كار مي‌كنيد، براي محافظت خود خطرات را بيابيد و حتماً از قوانين ايمني در حين كار تبعيت كنيد.
ايمني در جاده

حوادث نقليه در جاده‌ها موجب هزارن مورد مرگ و آسيب ديدگي در سال مي شود. تقريباً همه حوادث ناشي از اشتباهات افراد است تا نقايص وسايل نقليه. يكي از علل عمده اشتباهات در رانندگان، مصرف الكل است. بي‌تجربگي، مصرف دارو و خستگي از جمله ديگر علل مي باشند. اين عوامل قادرند واكنش راننده را به تأخير اندازند و قضاوت او را مختل كنند. رانندگان بايد به هيچ وجه خسته نباشند يا الكل مصرف نكرده باشند و نيز بايد بدانند كه هيچ يك از داروهايي كه مصرف مي كنند موجب احساس خواب آلودگي نمي‌شود. همه افرادي كه در ماشين مي‌نشينند بايد كمربند ايمني ببيندند. خردسالان بايد صندلي هاي مخصوصي داشته باشند كه مناسب اندازه و وزن آنها باشد. موتورسواران و دوچرخه سواران بايد كلاه ايمني و لباس هايي داشته باشند كه آنها را در برابر شرايط نامناسب جوي و آسيب ديدگي محافظت نمايد. ايشان بايد از سالم بودن چراغ‌هايشان اطمينان حاصل نمايند و بايد لباس هاي براق يا منعكس كننده نور بپوشند تا ديگران آنها را در جاده خوب ببينند. عابران پياده بايد از پياده رو بگذرند و هنگام عبور از خيابان، از روي خط‌كشي‌هاي مخصوص عابران پياده رد شوند. اگر هيچ گذري وجود نداشت بايد در همان جهتي راه برويد كه وسايل نقليه در حركت مي‌باشند. افرادي كه كودكان خردسال دارند، بايد حتماً به فرزندان خود درباره ايمني در جاده آموزش داده باشند.
صندلي كودك

خردسالان بايد صندلي هاي مخصوصي داشته باشند كه مناسب اندازه و وزن آنها باشد.
ايمني در دوچرخه سواري

دوچرخه سواران بايد كلاه ايمني به سر بگذارند تا از جمجمه محافظت شود و لباس‌هاي براق يا شبرنگ بپوشند تا به راحتي ديده شوند. چراغ‌ها بايد شب‌ها روشن باشند. هميشه بايد به دوچرخه خود برسيد تا خوب كار كند
     
  
زن

 
بي اشتهايي



◊ چه وقت به پزشک مراجعه کنيم ؟

بيش از دو هفته است که اشتها از بين رفته است .

احساس خستگي ، تغيير در حساسيت به مزه ، يا درد در هر جاي بدن وجود دارد .

بي اشتهايي نشانه چيست ؟

اگر مثل بيشتر مردم هستيد ، از بين رفتن اشتها فرصت خوبي براي کاهش وزنتان است . ( پوشيدن لباس هاي تنگ شده پارسال شما را وسوسه مي کند ) . اما اگر بي اشتهايي به جاي چند روز چند هفته طول بکشد و به طور عادي باعث آب رفتن شما شود ، اين بي اشتهايي علت خاصي دارد .

کم خوراکي يا بي اشتهايي علامت شايعي است که مي تواند علل مختلفي داشته باشد ، که بسياري از آنها اهميت چنداني ندارند .

تقريباً تمام عفونت ها مي توانند باعث بي اشتهايي شوند . مثلاً ويروس سرماخوردگي يا آنفولانزا ممکن است عامل آن باشد . يا علل جدي تر مثل سل ، کم کاري غده تيروئيد ، بيماري هاي قلبي يا ريوي ، يا گرفتاري هاي کبدي داشته باشد .

متأسفانه يکي از شايعترين علائم اخطاردهنده اوليه سرطان بي اشتهايي است که معمولاً با تغيير در حساسيت به مزه ها همراه است .

بي اشتهايي مقاومت بدن در برابر خوردن هر چيزي است که به فرايند بهبود کمک کند .

با اين همه بيماري تنها علت کاهش اشتها نيست . گاهي چيزي که به دليل خاصي خورده ايد ، مثل يک دارو ،‌ مي تواند عامل آن باشد . آنتي بيوتيک هايي مثل اريترومايسين جوانه هاي چشايي را غيرفعال کرده و باعث کندي حرکت غذا در روده شده و احساس پري بعد از خوردن غذا را طولاني مي کنند . تمام آمفتامين ها - که براي کاهش وزن تجويز مي شوند - احساس گرسنگي را از بين مي برند .

داروهاي مسکن و ضد التهاب مفصل مي توانند معده را تحريک کرده و باعث تهوع و برگرداندن غذا شوند . ديژيتاليس ( که يک داروي قلبي است ) و داروهاي مدر ( که مانع احتباس آب شده و فشار خون را پايين مي آورند ) نيز ميل به غذا خوردن را کم مي کنند .

گاهي چيزي غيرخوراکي مشکل ساز شده است . کمبودهاي کلي تغذيه اي مي توانند نيروي حياتي يک اشتهاي طبيعي را تضعيف کنند . مخصوصاً اشخاص مسن ممکن است گرفتار کمبود روي در رژيم غذايي باشند که مي تواند جوانه هاي چشايي را از بين ببرد .

خود پيري بر روي اشتها تأثير مي گذارد . در اشخاص مسن ، سازوکار بدن آهسته مي گردد ، وزن ماهيچه ها کم مي شود و ضعف جسماني مانع فعاليت است . در رأس آنها ، کاهش احساس چشايي و ترشحات معدي قرار دارد که همه باعث بي اشتهايي مي شوند .

گاهي نيز اتفاقي در زندگي بر اشتها تأثير مي گذارد . اگر اخيراً يک برنامه ورزشي را شروع کرده ايد ،‌ ممکن است دچار بي اشتهايي شويد تا بدن خود را با نيازهاي جديد تطبيق دهد .

به طور کلي ، سلامت رواني نقش مهمي در اشتهاي شما دارد ، در هنگام گرفتاري طولاني ، تنش رواني مي تواند شما را به پرخوري بکشاند . ولي فشارهاي کوتاه مدت معمولاً اشتها را از بين مي برند . افسردگي نيز در برخي افراد باعث بي اشتهايي مي شود .

بي اشتهايي عصبي اختلالي است که در افراد مبتلا - معمولاً دختران جوان - تقريباً باعث ترک کامل غذاخوردن مي شود . بيماري وسوسه غذا خوردن دارند ، ولي از ترس چاق شدن چيزي نمي خورند . براي آنها نخوردن از به اندازه خوردن راحت تر است .

درمان بي اشتهايي

کمي بي اشتهايي جاي نگراني ندارد . اما اگر آخرين باري را که از غذا خوردن لذت برده ايد به ياد نداريد ، بايد سعي کنيد عادت عادي خوردن را باز به دست آوريد . در اينجا مواردي را که بايد به ان توجه کنيد گفته مي شود .

به اندازه بخوريد . اشتهاي طبيعي دقيقاً چگونه است ؟ اشتهاي طبيعي خوردن به اندازه اي است که وزن بدن را طبيعي نگاه مي دارد .

اگر اشتهاي طبيعي داريد ، بايد انواعي از غذاها را بخوريد ، اشتهاي زياد به خوردن فقط گوشت فقط اشتهاي طبيعي نيست .

اگر مرتباً خود را وادار به خوردن مي کنيد ، اين هم علامت خوبي نيست .

ويتامين بخوريد . خوردن روزانه مکمل مولتي ويتامين و کاني ها به بازشدن اشتهاي کاهش يافته کمک مي کند و اگر کم خوردن شما باعث سوء تغذيه شده است ، مواد غذايي اضافي آسيبي به شما نمي رساند . گاهي افراد مسن تر با خوردن روي کمي اشتهاي خود را باز مي يابند . درباره لزوم خوردن روي با پزشک مشورت کنيد .

داروهايتان را کنترل کنيد . درباره احتمال اينکه داروهاي مصرفيتان يا مقدار آنها باعث بي اشتهايي شده باشد سئوال کنيد . پزشک ممکن است دارو را با داروهاي ديگري که اشتها را ازبين نمي برند عوض کند .

هر چه را که دوست داريد بخوريد . اگر غذاخوردن لذت خود را از دست داده است ، برنامه غذايي خود را عوض کنيد . ببينيد کدام غذاها برايتان اشتها آور است و از آنها بخوريد . اگر فقط بستني دوست داريد ،‌ هر قدر که مي خواهيد بخوريد . ما رژيم غذايي ناسالمي را توصيه نمي کنيم ، اما اگر بستني تنها راه رساندن کالري مورد نياز به بدن است ، هر قدر که مي خواهيد بخوريد . هدف بالا بردن ضريب اشتهاست .

حجم غذا را کم کنيد . غذا را با حجم کم و دفعات بيشتر بخوريد . معده شما غذاي کمتر را بهتر مي پذيرد .

آب زياد بخوريد . اگر برنامه ورزشي تازه اي شروع کرده ايد ، مهم ترين نياز شما آب است . کم آبي بدن مي تواند بي اشتهايي ايجاد کند . پيش از شروع تمرين و بلافاصله بعد از آن يک ليوان آب بنوشيد . به علاوه هر روز شش تا هشت ليوان آب بخوريد .

نزد پزشک برويد . اگر بعد از دو هفته اشتهاي خود را بازنيافتيد ، براي معاينه کلي پيش پزشک خود برويد . قبل از درمان بايد اختلالات جسماني تشخيص داده شود . شايد فقط به يک دوره درمان با آنتي بيوتيک براي از بين بردن يک عفونت خفيف نياز داشته باشيد .

سلامت رواني خود را بيازماييد . اگر افسرده هستيد ، داروهاي ضد افسردگي تجويز شده توسط پزشک اشتهاي شما را بر مي گرداند . با بازگشت سلامت رواني اشتهاي شما نيز بازمي گردد .

از متخصص کمک بگيريد . بي اشتهايي عصبي معمولاً به درمان خانگي جواب نمي دهد و افراد مبتلا به آن بايد در بيمارستان بستري شوند . معالجه آن مشکل است و نياز به درمان شديد روان شناختي و تغذيه اي دارد . ممکن است تغذيه اجباري از طريق تزريق درون سياهرگي يا لوله معدي لازم شود .
     
  
زن

 
بی خوابی ‌ِحمله خواب Narcolepsi



◊ بی‌خوابی مشکلی است که حداقل در مقاطعی از زندگی افراد 20 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقدار خوابی که افراد نیاز دارند، کاملا متفاوت است. فرد کم خواب چه بسا پس از 5 ساعت خواب احساس سرخوشی کند، در صورتی که فرد پر خواب چه بسا پس از ده ساعت خواب هنوز احساس کسالت نماید.

انواع بی‌خوابی

• برخی افراد به نوعی از بی‌خوابی کاذب جالب توجه و در عین حال تاسف آور مبتلا هستند. آنان در رویا می‌بینند که بیدار هستند. رویای آنها این نیست که در که در سرزمین شاه پریان هستند، بلکه خواب می‌بینند که در بستر خویش دراز کشیده‌اند و بطور مایوسانه‌ای در تلاشند که به خواب روند. صبح هنگام خاطراتشان درباره شبی مملو از بی‌خوابی است و چنان احساس کسالت می‌کنند که گویی واقعا بیدار بوده‌اند.

• شکل دیگری از بی‌خوابی ، البته بی‌خوابی واقعی و نه نوع کاذب آن ، از عدم توانایی به خواب رفتن و تنفس همزمان با آن ناشی می‌شود. بیماران مبتلا به این اختلال یعنی وقفه تنفسی غرق خواب می‌شوند و سپس از تنفس باز می‌مانند. تقریبا همه مردم بویژه کسانی که خروپف می‌کنند، گاهی دچار این وضع می‌شوند، ولی نه به نحوی که مزاحم خواب آنها شود.

طی دوره وقفه تنفسی سطح دی‌اکسید کربن خون ، گیرنده‌های شیمیایی را تحریک می‌کند و شخص از خواب بیدار می‌شود و با دهان باز برای بدست آوردن هوا نفس می‌کشد. سپس میزان اکسیژن خون به مقدار طبیعی باز می‌گردد، فرد به خواب می‌رود و دوباره همین چرخه تکرار می‌شود. خوشبختانه بسیاری از موارد وقفه تنفسی توسط گرفتگی نای ایجاد می‌شود که می‌توان آن را از راه جراحی برطرف کرد.

گاهی نوزادان را بدون هیچ علائم ظاهری بیماری در گهواره مرده می‌یابند، اینان قربانی نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد هستند. بسیاری از محققین بر این باورند که یکی از علل اساسی مرگ ناگهانی نوزاد وقفه تنفسی است، اما در این مورد برخلاف وقفه تنفسی نوزادان که میزان بالای دی‌اکسید کربن در خونشان وجود دارد، از خواب بر نمی‌خیزند. شواهد نشان می‌دهد که استعداد ابتلا به نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد ارثی است.

درمان بی‌خوابی

بطور کلی بی‌خوابی یکی از چند مشکل اساسی در روان شناسی و پزشکی است که طبیب بدون داشتن شواهد بالینی مستقیم مبنی بر وجود آن به درمانش اقدام می‌کند، اما مطالعات مربوط به خواب افرادی که از بی‌خوابی شکایت دارند، نشان می‌دهد که بیشتر آنان مقدار زمانی را که واقعا می‌خوابند را خیلی کمتر تخمین می‌زنند. محققین پی برده‌اند که بیشتر کسانی که بی‌خوابی دارند، حتی بدون مصرف داروهای خواب آور در کمتر از 30 دقیقه به خواب می‌روند و حداقل مدت شش ساعت می‌خوابند. این عده با مصرف داروهای خواب آور چیزی کمتر از 15 دقیقه کاهش در خواب رفتن بدست می‌آوردند و طول خوابشان هم فقط حدود 30 دقیقه افزایش می‌یابد. به این ترتیب با توجه به عوارض جانبی داروهای خواب آور به نظر نمی‌رسد که این داورها ارزش چندانی داشته باشند.

حمله خواب

نگاه اجمالی

حمله خواب که نباید با صرع اشتباه شود، به یک معنا عکس بی‌خوابی است. کسی که حمله خواب دارد، ناگهان احساس خواب آلودگی غیرقابل کنترل می‌کند. این نوع نیاز به خواب تقریبا 15دقیقه طول می‌کشد. آنگاه شخص از خواب بیدار می‌شود و احساس می‌کند که استراحت کرده است. هر چند که حمله خواب تجدید قوا می‌دهد، ولی دوره بسیار خطرناک و ترسناکی است، زیرا به هنگام رانندگی و کار با اشیای برنده مثل مته و اره نیز پیش می‌آید.

علایم حمله خواب

• علامت اولیه نارکولپسی ، حمله خواب است. حمله خواب مربوط به نارکولپسی نوعی میل مقاومت ناپذیر برای خوابیدن است که می‌تواند در هر زمانی روی دهد، اما بیشتر تحت شرایط یکنواخت و خسته کننده ظاهر می‌شود. این خواب که علی‌الظاهر کاملا طبیعی است، معمولا دو تا پنج دقیقه طول می‌کشد. فرد معمولا پس از بیدار شدن احساس سرحالی می‌کند.

• علامت دیگر حمله خواب (در واقع شدیدترین آنها) کاتاپلکسی است. در حین حمله کاتاپلکتیک فرد بطور ناگهانی وامی‌رود و چون کیسه آرد بی‌حال نقش بر زمین می‌شود. فرد مبتلا از چند ثانیه تا چند دقیقه بطور هوشیار دراز خواهد کشید. این همان فلج عضلات در زمان نامناسب است. وقتی فلج عضلانی در حین بیداری روی می‌دهد، قربانی حمله کاتاپلکتیک ، گویی که کلیدی را خاموش کرده‌اند، بطور ناگهانی وامی‌رود.

علت شناسی حمله خواب

• نارکولپسی یا حمله خواب از نابهنجاری مغزی پدید می‌آید که باعث فعال شدن ساز و کارهای عصبی عهده‌دار جنبه‌های مختلف خواب REM (خواب عمیق) در زمانهای نامناسب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که در بیماران مبتلا به حمله خواب عموما خواب موج کوتاه که خواب شب با آن آغاز می‌شود، دیده نمی‌شود. در عوض آنان از مرحله بیداری مستقیما وارد خواب عمیق می‌شوند. این یافته نشان می‌دهد که در کنترل ساز و کارهای مغزی تولید کننده خواب REM نقصی وجود دارد. یافته‌های دیگر نشان می‌دهند که حمله خواب یک اختلال ژنتیکی می‌باشد.

• کاتاپلکسی کاملا از حمله خواب (نارکولپسی) متفاوت است. کاتاپلکسی معمولا ناشی از هیجانهای قوی یا تلاش جسمانی ناگهانی است. به ویژه اگر بیمار را غافلگیر کند. خندیدن ، خشم یا تلاش برای گرفتن شیئی که بطور ناگهانی در حال افتادن است، می‌تواند موجب حمله کاتالپتیکی شود. شرایط معمولی که موجب کاتاپلکسی می‌شوند، عبارتند از: تلاش بری تربیت کودکان یا عشق بازی.

درمان حمله خواب

علایم حمله خواب را می‌توان بطور موفقیت آمیز با دارو درمان کرد. حملات خواب با مصرف تحریک کننده‌هایی چون آمفتامین ، اگونیست کاتکو لامینکاهش می‌یابند و پدیده‌های خواب REM را می‌توان با مصرف ایمی پرامین تخفیف داد
     
  
زن

 
ویروس تبخال



عفونت‌هاي ويروس تب‌خال در تمام دنيا بسيار شايع است. ويروس تب‌خال نوع 1 (تب‌خال دهاني ـ صورتي) از طريق بوسيدن يا ني نوشابه مشترك و ويروس تب‌خال نوع 2 (تب‌خال تناسلي) از طريق تماس جنسي منتقلمي‌شود. هر دو نوع ويروس مي‌توانند عفونت در اطراف صورت، دهان و نواحي تناسلي ايجاد كنند. عفونت ممكن است به مدت طولاني بي‌علامت باشد و سپس با نور ماوراي بنفش، تب، قاعدگي، استرس عاطفي، ضعف سيستم ايمني و ضربه به پوست و اعصاب فعال شود. عفونت‌هاي تب‌خالي در شيرخواران و افراد مبتلا به ضعف سيستم ايمني و نيز تب‌خال چشم، خطرناك و با احتمال مرگ و مير همراه است.



علایم و نشانه ها:

ممكن است در ناحيه صورت، اطراف دهان از جمله لثه‌ها و حلق تورم و قرمزي به وجود آيد. احساس خستگي، تب، احساس درد در صورت و عضلات ممكن است وجود داشته باشد. تاولهاي ريز در اطراف لب، صورت، لثه، زبان، داخل دهان و روي دستگاه تناسلي به وجود مي‌آيد. همچنين ممكن است ترشح مهبلي (در خانم‌ها) و مجراي ادراري (در آقايان) ديده شود.



علت:

پزشك معالج توضيح خواهد داد كه تب‌خال علاج قطعي ندارد ولي علايم آن قابل درمان است
     
  
زن

 
تب و تشنج

تشنج ناشي از تب نوعي تشنج است که متعاقب تب بالا ( بيشتر از ۳۹ درجه سانتيگراد ) اتفاق مي افتد . اين تب بعلت وجود عفونت در بخشي از بدن به جز مغز است . اين بيماري معمولاً در کودکان سنين ۶ ماه تا ۵ سال رخ مي دهد . اين اختلال اگر چه نگران کننده و هراسناک است ، ولي اين تشنجها معمولاً خطرناک نيستند .

علت اين عارضه چيست ؟

تشنج ناشي از تب در نتيجه افزايش ناگهاني دماي بدن ( معمولاً در اوج بيماريهايي که با تب همراه هستند ) بوجود مي آيد . تشنج اغلب همراه با يک عفونت دستگاه تنفسي ، نظير سرماخوردگي است . کودکان اغلب مستعد اين تشنج هستند ، زيرا تکامل مغز در آنها هنوز کامل نشده است .

علائم و نشانه هاي بيماري

اولين مرحله تشنج حدود نيم دقيقه به طول مي انجامد و از علائم آن مي توان به موارد زير اشاره نمود :

کاهش سطح هوشياري

سفت شدن بدن

وقفه در تنفس به مدت نيم دقيقه و هنگامي که مجدداً تنفس شروع مي شود . بسيار سطحي انجام مي گيرد ، بصورتي که تشخيص آن به سختي امکان پذير است .

دفع ادرار يا مدفوع و يا هر دو

مرحله دوم معمولاً‌ کمتر از ۵ دقيقه طول مي کشد . کودک دراين مرحله هوشيار نيست و علائم زير ممکن است ديده شوند :

لرزش در عضلات دست و پا و صورت .

قرار گرفتن سياهي چشم در بالا

در پايان مرحله دوم کودک هوشياري خود را بدست مي آورد و ممکن است به مدت ۱۲ ساعت به خواب عميق فرو رود و در زمان بيدار شدن خواب آلود و گيج باشد .

در صورت ايجاد تشنج يا تب بالاتر از ۳۹ درجه سانتيگراد سريعاً به پزشک مراجعه کرده و يا به بخش اورژانس نزديکترين بيمارستان مراجعه نمائيد .

چنانچه درجه حرارت بدن کودک افزايش يافت . سعي کنيد آن را پائين آوريد .

کاهش درجه حرارت بالا درکودک موجب تحمل بهتر کودک و کاهش احتمال تب و تشنج در کودکان ۳ ماه تا ۵ ساله مي شود .

مراحل زير به پائين آوردن درجه حرارت بدن در کودکان تمامي سنين کمک مي کند :

بيشتر لباسهاي کودک را در آوريد و در صورتي که کودک در تختخواب است از روانداز ضخيم و پتو استفاده نکنيد .

با استفاده از آب ولرم با کمک پارچه و يا وان آب ولرم ، کودک خود را خنک کنيد .

در صورتي که کودک بيش از سه ماه دارد ، از قطره استامينوفن استفاده کنيد .

درجه حرارت اتاق کودک را در حدود ۱۵ درجه سانتيگراد قرار دهيد .

از پنکه يا بادبزن براي خنک کردن کودک استفاده کنيد .

اقدامات پزشکي

در صورتي که کودک براي اولين بار دچار چنين حالتي شده باشد ، ممکن است پزشک جهت رد مننژيت و بررسي از اين نظر کودک را در بيمارستان بستري نمايد . ساير بررسي ها نيز جهت مشخص کردن علت عارضه انجام خواهد شد . در صورت وجود عفونت ناشي از باکتري ها ، پزشک آنتي بيوتيک تجويز خواهد کرد . در ضمن نحوه برخورد و اقدامات درماني درحملات بعدي بيماري را به شما آموزش خواهد داد . ممکن است پزشک براي کودک شما ديازپام ( داروي آرام بخش و ضد تشنج ) تجويز نمايد ، تا در خانه از آن استفاده نمائيد . استفاده از ديازپام در زمان تشنج ، طول مدت تشنج را کاهش مي دهد .

در حدود يک سوم کودکاني که دچار تشنج شده اند ، طي ۶ ماه بعد دچار تشنج مجدد مي شوند ولي احتمال تشنج ناشي از تب در کودکان بزرگتر از ۵ سال بسيار کم است . تعداد محدودي از کساني که دچار تشنج ناشي از تب مي شوند ، ممکن است در آينده به بيماري صرع مبتلا شوند .
     
  
زن

 
همزمان با روز پرستار؛ باشگاه پرستاران هنرمند افتتاح مي‌شود

رييس انجمن پرستاري ايران اعلام كرد: همزمان با مراسم ملي گراميداشت مقام پرستار در روز ولادت با سعادت پرستار ولايت و امامت، حضرت زينب (س) باشگاه پرستاران هنرمند با هدف ارتقا جايگاه پرستاري و شناسايي و معرفي پرستاران هنرمند كشور امسال افتتاح مي‌شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، رييس انجمن پرستاري ايران با اعلام اين مطلب افزود: هدف انجمن پرستاري ايران در سال 87 تخصصي كردن پرستاري بود كه با برگزاري همايش و كنگره‌هاي علمي با همكاري دانشكده‌هاي پرستاري براي گروه‌هاي مختلف درمان گامي بزرگ برداشته شد كه در ادامه اهداف خود، سال 88 را با هدف ارتقا جايگاه پرستاري شروع كرد كه گامهاي نخستين آن با هماهنگي سازمان‌هاي ديگر از جمله شهرداري تهران جهت برگزاري مراسم ملي گراميداشت روز پرستار برداشته شد كه با حضور روساي دانشكده‌هاي پرستاري و پرسنل بيمارستانها و مراكز درماني و آموزشي ادامه خواهد يافت.
وي گفت: ‌از آنجايي كه كمتر از دريچه هنر به نقش پرستاران در ارتقا سطح سلامت جامعه پرداخته شده به همين علت بر آن شديم تا با ايجاد باشگاه پرستاران هنرمند اين نقيصه را برطرف كنيم و زمينه معرفي خدمات پرستاري و نقش آنان در سلامت جامعه را به زبان هنر فراهم كنيم. بنابراين همزمان با برپايي مراسم، افتتاح نخستين باشگاه پرستاران هنرمند را با هدف «شناسايي پرستاران هنرمند و فرهيخته و معرفي آنان به جامعه با هدف ارتقاي جايگاه پرستاران، بهره مندي از ظرفيت غني پرستاران در توليد و ارائه محصولات فرهنگي و هنري به مردم» نيز خواهيم داشت.
وي گفت: هر يك از پرستاران علاقمند مي‌توانند در سه رشته شركت كنند و در هر رشته حداكثر5 اثر را به نشاني دبيرخانه همايش ميدان آرژانتين، ‌خيابان احمد قيصر (بخارست)، خيابان دوازدهم، شماره 31، موزه دكتر سندوزي ارسال كنند و جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 88527041-8854122 تماس بگيرند.
وي همچنين گفت: كارگروه‌هاي تخصصي در دبيرخانه اين باشگاه به منظور فعاليت مستمر پرستاران هنرمند و از استفاده از آنان در مراسم و برنامه‌هاي مربوط به پرستاري خواهد بود.
به گفته وي، مراسم جشن روز پرستار دوشنبه هفتم ارديبهشت در مركز همايش‌هاي بين المللي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي واقع در ولنجك، بلوار دانشجو،‌خيابان كودك يار، دانشكده پزشكي برگزار مي‌شود و باشگاه پرستاران هنرمند نيز طي همين مراسم به طور رسمي افتتاح مي‌شود
     
  
زن

 
استفاده طولاني از رايانه به خشكي چشم و درد گردن منجر مي‌شود

يك متخصص چشم اظهار كرد: مشكلات ديد ناشي از استفاده طولاني مدت از رايانه حالتي موقتي است كه عوارض آن شامل سردرد، تاري ديد، خشكي و خستگي چشم را به دنبال دارد.
دكتر ابوالقاسم رستگاري در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه يزد، گفت: مشكلات ديد ناشي از استفاده طولاني مدت و بي‌وقفه از كامپيوتر حالتي موقت است كه عوارض آن شامل سر درد، تاري ديد، خشكي و خستگي چشم، قرمزي و سوزش چشم، تحريك پذيري و حساسيت به نور و گاها دوربيني را به وجود مي‌آورد.
وي در ادامه اظهار كرد: علاوه بر اين، استفاده طولاني مدت از كامپيوتر مي‌تواند باعث گردن درد، درد شانه‌ها و درد پشت نيز بشود.
دكتر رستگاري افزود: شرايط فوق با عدم نور پردازي مناسب شامل نور بالاي سر و يا در اطراف و شرايط خاص سرد كننده‌ها و گرم كننده‌ها در اثر وزش هوا متغير است كه تمام اين شرايط موقتي است و نمي‌تواند دائمي باشد.
وي اظهار كرد: علت بروز مشكلات ناشي از استفاده از كامپيوتر كاهش پلك زدن است كه در افراد به طور طبيعي 20 تا 16 مورد در دقيقه است كه به 8 تا 6 مورد كاهش پيدا مي‌كند كه همين خود عامل خشكي چشم مي‌شود.
دكتر رستگاري ادامه داد: اين شرايط در كساني كه دامنه سني نزديك به 60 سال داشته باشند به دليل شروع پير چشمي شديدتر است.
وي همچنين يادآور شد: گزارشها نشان مي‌دهد تا حدود 70 درصد مشكلات چشمي مربوط به استفاده كنندگان از كامپيوتر است.
رستگاري همچنين ادامه داد: اين شرايط به خصوص در كودكان چه درخانه و يا مدرسه چنانچه به طور طولاني مدت از آن استفاده كنند ممكن است باعث اختلال در تكامل بينايي طبيعي شود.
وي افزود: به‌علاوه درصورتي كه كودكان بيش از دو ساعت كاربري با كامپيوتر داشته باشند موجب ظهور علائم فوق در آنها مي‌شود.
وي گفت: اين مشكلات مي‌تواند با به كارگيري ارگونومي صحيح شامل استفاده از مانيتورهاي استاندارد، اندازه مناسب صفحات كامپيوتر، نشستن و فاصله مناسب و شرايط خاص نگاه (زاويه نگاه) به صفحه كامپيوتر به طوريكه 20-10 درجه پايين تر از چشم باشد و فاصله حدود 30-25 سانتيمتر رعايت شود، كاهش يابد.
دكتر رستگاري، نكاتي مانند نور صفحه كامپيوتر و رنگ آن، قرار گرفتن آن در روبه روي پنجره اتاق، شرايط گرمايش و سرمايش اتاق كار، نوع ميز و صندلي مورد استفاده، صفحه‌هاي كم رنگ در نور شديد، توقف استفاده از كامپيوتر و پلك زدن را جهت كاهش خستگي چشم و همچنين در بعضي از موارد خاص استفاده از اشك مصنوعي نيز موثر عنوان كرد.
اين متخصص چشم در پايان به ايسنا گفت: چنانچه شرايط مناسب جهت استفاده از كامپيوتر به كار گرفته شود اما مشكلات چشمي همچنان ادامه داشته باشد بايد احتمال اختلالات انكساري اصلاح نشده، نزديك بيني، آستيگمات، دوربيني، پير چشمي و بيماريهاي زمينه‌اي چشم را مورد توجه قرار داد. همچنين بايد به عفونتهاي پلك، وضعيت سيستم اشكي چشم، آب مرواريد، آب سياه، انحرافهاي نهفته چشم و مشكلات فراوان ديگر توجه كرد

آموزش مراقبت و پرستاری از بیماران
     
  
زن

 
بيش از 24 هزار دندانپزشك در كشور مشغول به فعاليت هستند

رييس چهل و نهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكي ايران گفت: بيش از 24 هزار دندانپزشك در كشور مشغول به فعاليت هستند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر محمد جعفر اقبال با اشاره به قدمت انجمن‌هاي دندانپزشكي در برخي كشورهاي توسعه يافته افزود: قدمت انجمن‌هاي دندانپزشكي در برخي از كشورهاي توسعه يافته به بيش از يكصد سال مي‌رسد و در كشور ما سابقه انجمن دندانپزشكي ايران نزديك به 50 سال است.
وي ادامه داد: در كشورهاي توسعه يافته، مسئوليت‌ها و وظايف متعددي از قبيل چاپ و انتشار مقالات علمي مجلات، پشتيباني از پروژه‌هاي تحقيقاتي ، ارزيابي و رتبه بندي موسسات دانشكده‌هاي دندانپزشكي، برگزاري امتحانات بورد و نظارت بر آنها و ... بر عهده انجمن علمي و تخصصي قرار گرفته است كه اين امر نتيجه قدرت، قوت و انسجام انجمن‌ها و هوش و برنامه ريزي موسسات دولتي است.
به گفته دكتر اقبال، اكنون در كشور ما بيش از 24 هزار دندانپزشك مشغول به فعاليتند و در حدود 20 مجله تخصصي دندانپزشكي در كشور به چاپ مي رسد و اين ميزان، ضرورت برگزاري كنگره‌هاي تخصصي و علمي ساليانه را بيشتر مي كند.
گفتني است، چهل و نهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكي ايران طي روزهاي 15 الي 18 ارديبهشت ماه جاري در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار مي شود

====================

شب کاري طولاني در زنان، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي‌دهد

نتايج يک بررسي نشان مي‌دهد: سابقه بيش از 14 سال شب کاري خطر ابتلا به سرطان پستان را 45 درصد افزايش مي‌دهد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا علوم پزشکي تهران، به عقيده پژوهشگران، سبک زندگي در ايجاد تومورهاي سرطاني بسيار موثر است. هرچند عوامل بسياري در بروز سرطان پستان دخيل مي‌باشد ولي نور به عنوان يکي از علل اتيولوژي در ايجاد سرطان مطرح است.
اين پژوهش توسط مهناز شوقي، پژوهشگر دانشکده پرستاري ومامايي دانشگاه آزاد واحد کرج با هدف بررسي ميزان خطر ابتلا زنان به سرطان پستان به دنبال تماس با نور در طول شب، به صورت مرور مطالعات انجام شده در زمينه عوامل مرتبط با سرطان پستان از سال 1995-2005 صورت گرفته است.
نتايج اين مطالعه حاکي است که بيداري در شب با کاهش ملاتونين ممکن است موجب رشد تومور شده و خطر ابتلا به سرطان پستان و شيوع آن را افزايش دهد.
يافته هاي نهايي اين بررسي نشان مي دهد ريسک ابتلا به سرطان پستان در زنان با افزايش سابقه شب کاري بيشتر مي شود. اين ميزان با سابقه 14 سال کار در حدود 45 درصد ازدياد را نشان مي دهد. اين وضعيت در دوران پس از يائسگي و با افزايش سابقه شب کاري به بيش از 30 سال شدت بيشتري پيدا مي کند.
گفتني است، سرطان پستان، شايع ترين نوع سرطان در ميان زنان مي باشد که ميزان آن در سطح جهان رو به افزايش است
     
  
صفحه  صفحه 6 از 62:  « پیشین  1  ...  5  6  7  ...  61  62  پسین » 
علم و دانش

Medical News | اخبار پزشکی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2024 Looti.net. Looti.net Forum is not responsible for the content of external sites

RTA