ارسالها: 23327
#921
Posted: 21 Apr 2014 15:32
تیبریوس که در اصل آسپیمار نام داشت یکی از افسران ژرمانیتبار نیروی دریایی روم شرقی و از اهالی منطقهٔ پامفیلیا بود که به فرماندهی ناحیهٔ سیبیریوتی منصوب شده بود.
در ۶۹۷، عبدالملک بن مروان، خلیفهٔ اموی طی حملهٔ موفقیتآمیزی به آفریقای بیزانس توانست کارتاژ را به تصرف خود درآورد. لئونتیوس، امپراتور وقت روم شرقی برای بازپسگیری کارتاژ ناوگانی را به فرماندهی ژان نجیبزاده به آفریقا فرستاد. در ابتدا ژان توانست طی حملهای غافلگیرانه شهر را در اختیار خود گیرد اما مسلمانان با تقویت قوای خود موفق به عقبراندن آنها شدند. ناوگان شکستخورده به کرت گریخت و درآنجا، گروهی از افسران که از خشم امپراتور وحشت داشتند سر به شورش برداشته، ژان را کشته و آسپیمار را با عنوان تیبریوس سوم امپراتور خود خواندند.
تیبریوس سپس ناوگانی را فراهم آورد و و پس از بازگشت، قسطنطنیهٔ طاعونزده را به محاصرهٔ خود درآورد. شهر تا چند ماه در برابر این محاصره مقاومت کرد اما سرانجام دروازههایش در ۶۹۸ به روی شورشیان گشوده شد. تیبریوس با خلع لئونتیوس از قدرت خود بر تخت امپراتوری نشست. او سپس فرمان به قطع بینی لئونتیوس داد و او را در صومعهٔ ساماتیون قسطنطنیه زندانی کرد.
تیبریوس پس از رسیدنش به قدرت هیچ تلاشی در بازپسگیری آفریقای بیزانس نکرد و درعوض بر روی مرزهای شرقی امپراتوری متمرکز شد. او برادرش هراکلیوس را به فرماندهی نظامی مناطق شرقی منصوب کرد و به او اجازه داد تا لشکرکشیهایی چند را در آسیای صغیر انجام دهد. اما علیرغم پیروزیهای اولیه، دیری نپایید که مسلمانان موفق به تصرف ارمنستان شدند.
تیبریوس با سازماندهی مجدد حکومت امپراتوری سعی کرد تا آن را از نظر نظامی تقویت کند. او دیوارههای محافظ دریایی اطراف قسطنطنیه را ترمیم نمود و قبرسیهایی را که در زمان حکومت ژوستینیان دوم به ناحیهٔ سیزیکوس فرستاده شده بودند را به میهنشان بازگرداند.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#922
Posted: 21 Apr 2014 15:34
تیبریوس در ۷۰۳ باخبر شد که ژوستینیان دوم، امپراتور برکنارشدهٔ پیشین، از تبعیدگاه خود در چرسون در کریمه گریخته و در صدد جلب حمایت خزرهاست. پس نمایندگانی را به ملاقات خاقان آنها فرستاد و با پرداخت رشوهای عظیم از او خواست تا ژوستینیان را بکشد. اما دختر خاقان که به همسری ژوستینیان درآمده بود او را از این موضوع باخبر ساخت و ژوستینیان گریخت. او سپس از ترول فرمانروای بلغارستان یاری خواست و سرانجام در ۷۰۵ با ارتش عظیمی از اسلاوها و بلغارها به سوی قسطنطنیه حرکت کرد. تیبریوس که از نزدیک شدن آنها به شهر آگاه شده بود در اوت همانسال گریخت. ژوستینیان پس از ۳ روز محاصرهٔ شهر سرانجام وارد قسطنطنیه شد و قدرت را بار دیگر در دست گرفت.
تیبریوس به مدت چند ماه توانست از چنگ مأموران ژوستینیان بگریزد اما سرانجام دستگیر گردید. او را پس از دستگیری همراه با برادرش هراکلیوس و امپراتور پیشین لئونتیوس در زنجیر کرده در شهر چرخانیدند. سپس آنها را به حضور ژوستینیان در میدان اسبدوانی قسطنطنیه بردند. در آنجا و دربرابر جمعیتی که زندانیان را هو میکرد ژوستینیان پاهایش را بر روی گردن تیبریوس و لئونتیوس گذاشت و فرمان داد تا گردنشان را بزنند. پس از اعدام آن دو در ۱۵ فوریهٔ ۷۰۶، هراکلیوس و بسیاری از فرماندهان نظامی تحت امر او نیز به دار آویخته شدند.
پایان تیبریوس سوم
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#923
Posted: 21 Apr 2014 15:36
فیلیپیکوس
دوران ۷۱۱ - ۷۱۳
نام کامل باردانس
مرگ ۷۱۳
پیش از آناستاسیوس دوم
پس از ژوستینیان دوم
پدر نیکفروس
نام واقعی فیلیپیکوس، باردانس (به یونانی: Βαρδάνης، به ارمنی: Վարդան) و پدرش نیکِفُروس، نجیبزادهای ارمنیتبار از اهالی پرگامون بود.
باردانس که از حمایت مونولیتها (مذهبیون معتقد به تکذاتی مسیح که تنها طبیعت الهی او را شامل میشود) برخوردار بود تلاشهایی را برای دستیابی به تاج و تخت امپراتوری در نخستین شورشهای عظیم انجام گرفته علیه ژوستینیان دوم انجام داد. او در زمان تیبریوس سوم به جزیرهٔ کفالونیا تبعید شد و پس از بازگشت مجدد ژوستینیان دوم به قدرت او را به تبعیدگاه جدیدش در کرسون فرستاد. باردانس در آنجا نام فیلیپیکوس را برگزیذ و با کمک خزرها توانست اهالی آنجا را به قیام علیه ژوستینیان وادارد. شورشیان با موفقیت قسطنطنیه را به تصرف خود درآوردند، ژوستینیان گریخت اما کشته شد و فیلیپیکوس با عنوان امپراتور جدید بیزانس بر تخت نشست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#924
Posted: 21 Apr 2014 15:38
از نخستین اقدامات فیلیپیکوس پس از رسیدن به قدرت خلع سایروس، اسقفاعظم ارتودوکس قسطنطنیه و انتصاب ژان چهارم از همکیشان خود بهجای او بود. او سپس با فراخوانی اسقفهای کلیسای شرقی به لغو تصویبنامههای ششمین شورای جهانی (مبنی بر دو ذاتی عیسی مسیح و داشتن دو طبیعت آسمانی و انسانی) فرمان داد. اما این کار او سبب شد تا در مقابل، کلیسای روم از بهرسمیت شناختن او به عنوان امپراتور جدید و اسقفاعظم انتصابیش خودداری نماید.
در ۷۱۲ تِروِل، فرمانروای بلغارستان به قسطنطنیه حمله کرد و به غارت آنجا پرداخت. فیلیپیکوس ارتشی را از اُپسیکون برای کنترل بالکان به آنجا فرستاد اما همزمان ولید پسر عبدالملک، از خلفای قدرتمند اموی با بهرهبرداری از ضعف استحکامات روم شرقی در آسیای صغیر آنجا را مورد تاخ و تاز خود قرار داد.
لشکریان اُپسیکون در ۷۱۳ در تراکیه سر به شورش برداشتند و در سوم ژوئن همان سال، گروهی از افسران که توانسته بودند وارد شهر شوند، فیلیپیکوس را در یکی از حمامهای عمومی پیدا کرده و پس از کور کردنش او را از قدرت خلع و تبعیدش نمودند. پس از او آرتمیوس، از صاحبمنصبان مهم فیلیپیکوس با عنوان آناستاسیوس دوم بر تخت امپراتوری نشست.
پایان فیلیپیکوس
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#925
Posted: 21 Apr 2014 15:44
آناستاسیوس دوم
دوران ۷۱۳ - ۷۱۵
نام کامل آرتمیوس آناستاسیوس
مرگ ۱ ژوئن ۷۱۹
محل مرگ کنستانتینوپول
پیش از تئودوسیوس سوم
پس از فیلیپیکوس
آناستاسیوس دوم با نام کامل آرتمیوس آناستاسیوس (به یونانی: Ἀρτέμιος Ἀναστάσιος، به لاتین: Anastasius secundus Artemius) (درگذشتهٔ ۷۱۹) امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۷۱۳ تا ۷۱۵ بود.
آرتمیوس نام واقعی آناستاسیوس بود و او در زمان امپراتوران پیشین خود شغل دیوانی داشت. پس از آنکه ارتش اُپسیکون در تراکیه سر به شورش برداشت و فیلیپیکوس از قدرت خلع گردید، آرتمیوس با نام آناستاسیوس دوم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23327
#926
Posted: 21 Apr 2014 15:46
آناستاسیوس پس از رسیدن به قدرت، ارتش را وادار به رعایت نظم و انضباط نمود و فرمان به اعدام آن افسرانی داد که مستقیماً در توطئه علیه فیلیپیکوس شرکت داشتند. او تغییرات مذهبی فیلیپیکوس را ملغی کرده و بار دیگر تصویبنامههای ششمین شورای جهانی را اعمال نمود. او سپس در ۷۱۵ ژان چهارم، اسقفاعظم و مونولیتمذهب قسطنطنیه را از مقام خود برکنار و ژرمانوسِ ارتودوکس را جانشین او ساخت.
مسلمانان در این زمان امپراتوری روم شرقی را از طریق زمین و دریا مور تهدید قرار داده بودند و تا ۷۱۴ موفق شده بودند تا گالاتیا پیشروی کنند. آناستاسیوس در مقابل تلاش نمود تا از راههای دیپلماتیک بار دیگر صلح را در منطقه برقرار سازد. او فرستادگانی را برای گفتگو به دمشق فرستاد که حاصلی دربر نداشت، درنتیجه او فرمان به بازسازی دیوارهای قسطنطنیه و ایجاد ناوگانی تازه داد. اما ولید پسر عبدالملک، خلیفهٔ اموی در ۷۱۵ درگذشت و آناستاسیوس با بهرهبرداری از فرصت پیشآمده، ناوگان خود را در رودس متمرکز نمود تا نه تنها از پیشروی دشمن جلوگیری نمایند بلکه پایگاههای دریاییشان را نیز نابود کنند. او در عین حال لشکری را نیز به فرماندهی لئوی ایسوریایی (بعدتر امپراتور لئوی سوم) برای فتح سوریه به آنجا فرستاد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#927
Posted: 21 Apr 2014 15:50
- شورش نظامیان و برکناری از قدرت
اعمال نظم و محدودیت آناستاسیوس بر ارتشیان سبب شد تا سپاهیان اُپسیکون بار دیگر سر به شورش برداشته و با کشتن دریاسالار خود، مأمور جمعآوری مالیاتی با نام تئودوسیوس را به امپراتوری برگزینند. بهدنبال این اتفاق آناستاسیوس به نیکهآ گریخت اما در ۷۱۶ خود را تسلیم امپراتور جدید نمود و در صومعهای در تسالونیکا گوشهنشین شد.
در ۷۱۷ لئوی ایسوریایی علیه تئودوسیوس سوم شورید و خود با عنوان لئوی سوم بر تخت امپراتوری نشست. بهدنبال این تغییر قدرت آناستاسیوس نیز در ۷۱۸ علیه لئو سر به شورش برداشت و با حمایت بلغارها توانست تا قسطنطنیه پیش رود. اما این شورش در نهایت با شکست مواجه شد و آناستاسیوس که دستگیر شده بود به فرمان لئوی سوم اعدام گردید.
پایان آناستاسیوس دوم
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23327
#928
Posted: 21 Apr 2014 15:54
تئودوسیوس سوم
دوران مه ۷۱۵ - ۲۵ مارس ۷۱۷
مرگ پس از ۷۱۷
پیش از لئوی سوم
پس از آناستاسیوس دوم
تئودوسیوس سوم(به یونانی: ΄Θεοδόσιος-Γ)(درگذشتهٔ پس از ۷۱۷) امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۷۱۵ تا هنگام برکناریش از قدرت در ۷۱۷ بود.
تئودوسیوس مأمور جمعآوری مالیات گمنامی بود که پس از شورش سپاهیان اُپسیکیون علیه امپراتور وقت آناستاسیوس دوم در ۷۱۵، علیرغم میل باطنیش از سوی آنان به عنوان امپراتور جدید روم شرقی معرفی شد. حامیان او سپس اقدام به محاصرهٔ قسطنطنیه نمودند و پس از ۶ ماه موفق به فتح پایتخت شدند. آناستاسیوس که از قدرت خلع شده بود خود را تسلیم امپراتور جدید نمود و به خدمت صومعهای درآمد.
اما تئودوسیوس شخص مناسبی برای منصب امپراتوری نبود و همین امر سبب شد تا لئوی ایسوریایی، فرمانده توانای لشکریان آناتولی علیه او در ۷۱۷ سر بهشورش بردارد. تئودوسیوس در همان سال مجبور به کنارهگیری از قدرت گردید و پس از آن به خدمت صومعهای در افسس درآمد. پس از او فرمانده شورشیان با عنوان لئوی سوم ایسوریایی بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#929
Posted: 21 Apr 2014 15:58
لئون سوم (امپراتور بیزانس)
دوران ۲۵ مارس ۷۱۷ - ۱۸ ژوئن ۷۴۱
لقب(ها) لئوی ایسوریایی
زادروز حدود ۶۸۵
زادگاه ژرمانیکیه
مرگ ۱۸ ژوئن ۷۴۱
پیش از کنستانتین پنجم
پس از تئودوسیوس سوم
همسر ماریا
دودمان دودمان ایسوریایی
فرزندان کنستانتین پنجم
آنا
ایرنه
کاسمو
لئوی سوم یا لئون سوم (به یونانی: Λέων Γ΄، به لاتین: Leōn III) ملقب به لئوی ایسوریایی یا لئوی سوری (زادهٔ پیرامون ۶۸۵ — درگذشتهٔٔ ۱۸ ژوئن ۷۴۱) امپراتور بیزانس از ۷۱۷ تا هنگام مرگش در ۷۴۱ بود. او در طول دوران حکومتش توانست به بیثباتی در امپراتوری روم شرقی پایان دهد و با موفقیت از آن در برابر حملات امویان پاسداری نمود. در عینحال تقدیس و پرستش شمایلهای مذهبی در دوران حکومت او ممنوع گردید.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7
ارسالها: 23327
#930
Posted: 21 Apr 2014 15:59
لئو با نام واقعی کونون در ژرمانیکیه (مرعش، امروزی) در استان سوریهای کوماژن زاده شد. برخی از تاریخنگاران از جمله تئوفانس، خانوادهٔ او را جزو مهاجرانی میدانند که در تراکیه اسکان داده شده بودند و لئو در همانجا، بههنگام لشکرکشی ژوستینیان دوم در ۷۰۵ به قسطنطنیه و عبورش از تراکیه، به ارتش ۱۵ هزار نفری او که توسط ترول، فرمانروای بلغار تدارک دیده شده بود پیوست.
لئو پس از موفقیت ژوستینیان دوم در فتح قسطنطنیه و بازپسگیری تاج و تختش، از سوی او برای انجام مأموریتی دیپلماتیک به آلانیا و لازیکا فرستاده شد تا با آنان برای اتحاد علیه ولید یکم، خلیفهٔ اموی وارد مذاکره شود. او سپس در زمان امپراتور آناستاسیوس دوم به فرماندهی منطقهٔ نظامی آناتولی منصوب گردید اما در زمان تئودوسیوس سوم از مقامش برکنار شد. بهدنبال این اتفاق لئو با همکار خود آرتاباسدوس، فرماندهٔ منطقهٔ نظامی آرمنیاک برای برکناری امپراتور جدید از قدرت متحد شد. به منظور تحکیم این اتحاد و بهعنوان بخشی از توافقنامهٔ آن دو، لئو دخترش آنا را به نامزدی آرتاباسدوس درآورد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ویرایش شده توسط: sepanta_7