ارسالها: 23327
#1,011
Posted: 24 Apr 2014 16:44
آلکسیوس زمانی قدرت را در دست گرفت که ۵۰ سال از بیثباتی اوضاع سیاسی بیزانس و روی کار آمدن فرمانروایان گوناگون میگذشت و بنا به نوشتهٔ آنا کومننا، دختر و زندگینامهنویس آلکسیوس یکم، امپراتوری روم شرقی داشت آخرین نفسهایش را میکشید. اما توانمندیهای نظامی آلکسیوس همراه با روابط دیپلماتیک توانست اوضاع نابسامان بیزانس را سامان بخشد.
در ۱۰۸۱ نرمانها به فرماندی روبر گیسکار به غرب یونان یورش بردند اما آلکسیوس موفق شد تا با شکست دادن آنها در ۱۰۸۲ آنها را تا جنوب ایتالیا عقب براند. در این نبرد، نیروی دریایی ونیز نیز به یاری آلکسیوس آمده بود زیرا آلکسیوس کمک آنها را پیشتر با دادن امتیازات تجاری گسترده به ونیزیان برای داد و ستد در بیزانس خریده بود. او سپس در ۱۰۹۱ موفق شد تا پچنگها را که از چادرنشینان ترک بودند و مرتب با عبور از رود دانوب وارد بالکان میشدند را شکست دهد. او همچنین توانست با امضای توافقنامههایی با سلیمان بن قتلمش (۱۰۸۱) و سپس پسرش قیلیچ ارسلان (۱۰۹۳)، جلوی پیشروی بیشتر ترکان سلجوقی را که پیشتر سلطنت روم را در قونیه واقع در آناتولی مرکزی تأسیس کرده بودند را بگیرد. آلکسیوس در عینحال توافقنامههای دیگری را نیز با دیگر حکمرانان مسلمانِ شرق مرزهای بیزانس منعقد نمود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,012
Posted: 24 Apr 2014 16:45
آلکسیوس یکم در داخل کشور نیز سیاست تقویت قدرت مرکزی را در پیش گرفت و با تشکیل نیروهای حرفهای نظامی و دریایی، قدرت امپراتوری بیزانس را در غرب و جنوب آناتولی و شرق آبهای مدیترانه تقویت نمود. با این حال او نتوانست و یا نخواست که قدرت طبقهٔ نجیبزادگان نظامی را که در گذشته وحدت و یکپارچگی امپراتوری را مورد تهدید قرار داده بودند را محدود نماید. در عوض او با دادن امتیازات بیشتر به آنان بر قدرت آنها افزود که این موضوع ناگزیر تضعیف قدرت امپراتوری را باعث میشد.
آلکسیوس در زمینهٔ مذهب نیز به مبارزه با کفر پرداخت و کلیسای ارتدکس شرق را بنا بر سنت تحت حمایت خود گرفت. با این حال او هنگامی که امپراتوری از نظر مالی و اقتصادی دچار مشکل شده بود لحظهای برای گرفتن گنجینههای کلیسایی درنگ نکرد.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,013
Posted: 24 Apr 2014 16:46
در ۱۰۹۷ نخستین جنگ صلیبی توسط اروپاییان غربی آغاز شد. دلیل شروع این جنگ از طرفی تمایل آنها برای بازپسگیری شهر مقدس اورشلیم بود و از طرف دیگر امید داشتند تا به قلمروهای جدیدی دست یابند. اما این موضوع بیش از همه باعث بروز بحران در امپراتوری بیزانس شد و تلاشهای آلکسیوس برای استقرار مجدد قدرت امپراتوری در منطقهٔ آناتولی و سیاستهای خارجی او را تحت تأثیر قرار داد. روابط او با قدرتهای مسلمان مختل گردید و متصرفات ارزشمند بیزانس همچون انتاکیه بهدست غربیان متکبری افتاد که مسیحیت لاتینی خود را جانشین ارتدکس یونانی نمودند. با این حال آلکسیوس توانست تا حدودی نواحی غرب آناتولی را بار دیگر تحت کنترل خود درآورد و با پیشروی تا جنوبشرقی منطقهٔ تورِس، امنیت را در بیشتر دشتهای ساحلی حاصلخیز اطراف آدانا و تارسوس تأمین نمود. اما علیرغم تمامی این کارها نه آلکسیوس و نه امپراتوران بعدی دودمان کومننی نتوانستند برای همیشه نواحی تحت اشغال صلیبیون لاتینی را تحت کنترل خود درآورند و جزایر و استانهای غربی بیزانس نیز از حملات بعدی نورمانها در امان نبود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,014
Posted: 24 Apr 2014 16:47
حملات مداوم لاتینها (بویژه نورمانها)، فشار مسلمانان، افزایش قدرت مجارستان و شاهزادهنشینهای منطقهٔ بالکان همگی همچون نیروهایی متخاصم امپراتوری بیزانس را به محاصرهٔ خود درآورده بودند بهنحوی که حتی سیاستهای دیپلماتیک آلکسیوس یکم نیز نتوانست این فشارهای فرسایشی مداوم را که در نهایت به چیرگی امپراتوری عثمانی انجامید را برطرف سازد.
آلکسیوس در ۱۵ اوت ۱۱۱۸ درگذشت و پسرش با عنوان ژان دوم جانشین او شد.
پایان آلکسیوس_یکم
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,015
Posted: 24 Apr 2014 16:49
ژان دوم
دوران ۱۵ اوت ۱۱۱۸ - ۸ آوریل ۱۱۴۳
نام کامل ژان دوم کومننوس یا یوانس دوم کومننوس
زادروز ۱۳ سپتامبر ۱۰۸۷
زادگاه کنستانتینوپول
مرگ ۸ آوریل ۱۱۴۳ (۵۵ سال)
محل مرگ کیلیکیه
پیش از مانوئل یکم
پس از آلکسیوس یکم
دودمان -
پدر آلکسیوس یکم کومننوس
مادر ایرنه دوکاس
ژان دوم کومننوس یا یوانس دوم کومننوس(به یونانی: Ίωάννης Β΄ Κομνηνός)(به انگلیسی: John II Komnenos) (زادهٔ ۱۳ سپتامبر ۱۰۸۷ – درگذشتهٔ ۸ آوریل ۱۱۴۳) امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۱۱۱۸ تا ۱۱۴۳ بود. دوران فرمانروایی او به تلاش بیامان برای بازپسگیری تمامی نواحی پراهمیت امپراتوری بیزانس گذشت که درگذشته به تصرف اعراب، ترکها و صلیبیون مسیحی درآمده بود.
ژان دوم پسر آلکسیوس یکم کومننوس، امپراتور وقت بیزانس و ایرنه دوکاس بود. پس از آنکه پدرش در ۱۱۱۸ درگذشت ژان با عنوا ژان دوم بر تخت امپراتوری روم شرقی نشست. او فردی جدی بود و بیشتر دوران حکومتش را همراه با سپاهیانش در نبردهای گوناگون گذراند.
ژان پس از رسیدن به قدرت در ابتدا تمامی امتیازات تجاریای را که پدرش به ونیزیها اعطا کرده بود را ملغی نمود اما پس از آنکه ونیزیها ناوگانی را به مقابله با او فرستادند مجبور شد تا از تصمیمش صرفنظر کند. در طول دههٔ ۱۱۲۰ او توانست تهدیدهای صربها، مجارها و پچنگها را خنثی نماید و در ۱۱۳۰ علیه راجر دوم، پادشاه سیسیل با لوتر دوم، امپراتور آلمان متحد شد.
ژان در دوران بعدی حکومتش فعالیتهایش را در شرق متمرکز ساخت و در ۱۱۳۵ موفق به شکست دانشمندیان در ملطیه شد. دو سال بعد او تمام سرزمین کیلیکیه را از پادشاهی ارمنستان سفلی بازپس گرفت و پس از آن ریموند پوآتیه، شاهزادهٔ انتاکیه را مجبور ساخت تا امپراتوری بیزانس را بهعنوان اختیاردار کشورش بهرسمیت بشناسد. ژان و ریموند سپس علیه اتابکان ترکتبار سوریه با یکدیگر متحد شدند اما لشکرکشیهایشان چندان موفقیتآمیز نبود.
ژان سپس در ۱۱۴۳ به انتاکیه رفت تا مطالبهاش بر آن سرزمین را که بر سرش با ریموند به توافق رسیده بود را بار دیگر یادآوری نماید. ژان در ۸ آوریل همان سال به هنگام شکار و بر اثر اصابت تیری به او درگذشت. با مرگ ژان دوم پسرش مانوئل که پیشتر از سوی پدرش بهعنوان جانشین او معرفی شده بود با عنوان مانوئل یکم بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,016
Posted: 24 Apr 2014 16:52
مانوئل یکم
دوران ۵ آوریل ۱۱۴۳ - ۲۴ سپتامبر ۱۱۸۰
نام کامل مانوئل یکم کومننوس
زادروز ۲۸ نوامبر ۱۱۱۸
مرگ ۲۴ سپتامبر ۱۱۸۰ (۶۱ سال)
پیش از آلکسیوس دوم
پس از ژان دوم
همسران برتای سولزباخی
ماریای انتاکیهای
دودمان دودمان کومننوس
پدر ژان دوم
مادر ایرنه مجارستانی
فرزندان ماریا کومننه
آلکسیوس دوم کومننوس
مانوئل یکم کومننوس(به یونانی: Μανουήλ Α' Κομνηνός, Manouēl I Komnēnos)(به انگلیسی: Manuel I Komnenos) (زادهٔ ۲۸ نوامبر ۱۱۱۸ – درگذشتهٔ ۲۴ سپتامبر ۱۱۸۰) فرماندهٔ نظامی، سیاستمدار و امپراتور روم شرقی (بیزانس) از ۱۱۴۳ تا ۱۱۸۰ بود. او رویای این را داشت تا امپراتوری روم را بار دیگر زنده سازد و برای تحقق این خواسته، ذخایر بیزانس را در دورانی که حیات امپراتوری از سوی سلجوقیان تهدید میشد صرف این کار ساخت. اما سیاستهایش در نهایت با شکست مواجه گردید.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,017
Posted: 24 Apr 2014 16:52
- سالهای نخستین و رسیدن به امپراتوری
مانوئل چهارمین پسر ژان دوم کومننوس، امپراتور وقت بیزانس و مادرش شاهدختی مجارستانی به نام ایرنه بود. او همراه با پدرش در نبرد علیه ترکان سلجوقی جنگیده بود و همین موضوع سبب شد تاژان دوم با برتری دادن او نسبت به برادر بزرگترش ایزاک کومننوس، مانوئل را در ۱۱۴۳ جانشین خود معرفی نماید. ژان در ۱۱ آوریل همان سال درگذشت و مانوئل با عنوان مانوئل یکم کومننوس بر تخت امپراتوری بیزانس نشست.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,018
Posted: 24 Apr 2014 16:55
- دوران حکومت و سیاست خارجی
مانوئل در اوایل دوران حکومتش تمام وقت خود را صرف مسایلی که در غرب اتفاق میافتاد نمود و عملاً تهدید فزایندهٔ ترکهای آناتولی را نادیده گرفت. او بار دیگر علیه رقبای خود در سیسیل و انتیاکیه با غربیها متحد شد و در زمان دومین جنگ صلیبی از قلمرو خود در یونان در برابر حملات راجر دوم سیسیل که ناوگانش موفق به تصرف کورفو در ۱۱۴۷ شده بودند دفاع نمود. مانوئل دو سال با کمک ونیزیها توانست تا جزیرهٔ اشغالشده را از راجر باز پس گیرد.
مانوئل در ۱۱۴۸ به تحکیم اتحادش با کنراد سوم، امپراتور آلمان پرداخت که پیشتر با خواهر همسرش ازدواج کرده بود. اما کنراد در ۱۱۵۲ درگذشت و علیرغم تلاشهای پیوستهٔ مانوئل، او دیگر نتوانست با جانشین او فردریک یکم بارباروسا به توافق برسد.
در ۱۱۵۴ راجر دوم سیسیل درگذشت و مانوئل با بهرهبرداری از فرصت پیشآمده ناوگانی را در ۱۱۵۵ برای حمله به آنکونا اعزام نمود و موفق شد بیشتر نواحی آپولیا را به تصرف خود درآورد. با این حال در ۱۱۵۶ لشکری متشکل از نیروهای آلمانی، ونیزی و نورمانها او را در بریندیسی شکست داده و به نفوذ امپراتوری بیزانس در ایتالیا پایان دادند. بهدنبال این اتفاق مانوئل نمایش قدرت خود را متوجه حکومتهای صلیبیای کرد که پس از نخستین جنگ صلیبی شکل گرفته بودند. او در ۱۱۵۸ اقدام به لشکرکشی در سیلیسیا (واقع در ترکیه امروزی) نمود و موفق شد تا علاوه بر بازپسگیری نواحی از دست داده، رناد کاتیون، شاهزادهٔ انتاکیه و بالدوین سوم، پادشاه اورشلیم را در ۱۱۵۹ وادار به پذیرش امپراتوری بیزانس بهعنوان اختیاردار حکومت آنها نموده و آنها را خراجگذار خود سازد.
مانوئل یکم در ارتباطاتش با صربها و مجارها نیز فرمانروایی موفق نشان داد و در ۱۱۶۷، نواحی دالماتیا، کرواسی و بوسنی در امپراتوری ادغام شدند. او همچنین در درگیریهای دودمانی پیشآمده در مجارستان دخالت کرد و توانست بِلا را در ۱۱۷۳ به پادشاهی آن کشور برساند. با اینحال او در شمال نتوانست روابط موفقیتآمیزی ایجاد کند و ارتباط ونیز و قسطنطنیه از ۱۱۷۱ به مدت ۱۰ سال با یکدیگر قطع بود.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,019
Posted: 24 Apr 2014 16:59
از آنجا که مانوئل تمام توجه و فعالیتهایش را در غرب متمرکز ساخته بود در این مدت از ترکهای نواحی شرقی غافل مانده بود. علیرغم آنکه او در ۱۱۴۵، ۱۱۴۶ و ۱۱۶۰ با سلطان ایکونیوم وارد جنگ شده بود اما در عمل هیچ نتیجهای از این درگیریها بهدست نیامده بود. سرانجام او در ۱۱۷۶ دست به تهاجمی گسترده و همهجانبه علیه ترکان زد. اما رویاپردازیهای او برای بازگرداندن شکوه امپراتوری روم سبب شده بود تا او در تخمین قدرت فزونیافتهٔ سلجوقیان دچار اشتباه شده و در نتیجه در میریوسفالون از آنان شکست بخورد. بهدنبال این شکست او مجبور شد تا عهدنامهٔ صلحی را با قلیچ ارسلان دوم، سلطان پیروز سلجوقی امضا نماید.
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.
ارسالها: 23327
#1,020
Posted: 24 Apr 2014 17:00
در اواخر دههٔ ۱۱۷۰ و در نتیجهٔ عهدنامهٔ صلح ونیز (۱۱۷۷)، اتحادی بین فردریک بارباروسا و قلیچ ارسلان شکل گرفت که به انزوای مانوئل یکم انجامید. علیرغم این موضوع او توانست با ترتیب دادن ازدواجهایی، دو متحد تازه برای خود بیابد. او پسر کوچکش آلکسیوس را به ازدواج دختر خردسال لویی هفتم فرانسه اگنس درآورد و دخترش ماریا از ازدواج اولش را به همسری رنیه، پسر ویلیام پنجم مونتفرات (ناحیهای در گوشهٔ شمالغربی ایتالیای امروزی) درآورد. هر دوی این ازدواجها در دوم مارس ۱۱۸۰ صورت گرفت و مانوئل از این طریق دارای روابط دودمانی با فرمانروایان مقتدری در جناح غربی دشمن نیرومندش فردریک بارباروسا شد.
مانوئل یکم در اواخر عمرش فردی مذهبی شده بود و خواهان آن بود تا همسرش ماریا راهبه شود. سرانجام او پس از ۳۷ سال حکومت در ۲۴ سپتامبر ۱۱۸۰ درگذشت و پسر ۱۱ سالهاش، آلکسیوس دوم با نایبالسلطنتی مادرش ماریای انتاکیهای جانشین او شد.
پایان مانوئل_یکم
این کاربر به دلیل توهین به مدیریت بن شد.