انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 116 از 163:  « پیشین  1  ...  115  116  117  ...  162  163  پسین »

Science News | دانستنیهای علمی


مرد

 
قره‌قاط (بلوبری) فشار خون شما را کنترل می‌کند

پژوهشگران آمریکایی می‌گویند خوردن روزانه قره‌قاط یا بلوبری (blueberry) به طور روزانه می‌تواند در طول هشت هفته هم فشار خون حداکثر و هم فشار خون حداقل را پایین بیاورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دکتر بهرام ارجمندی، نویسنده همکار در این پژوهشی گفت: «تا جایی که می‌دانیم این نخستین بررسی است که به ارزیابی اثرات قره‌قاط یا بلوبری بر کارکرد شریان‌ها و بر روی این گروه افراد پرداخته است. این یافته‌های بیانگر آن است که قره‌قاط ممکن است از پیشرفت پرفشاری خون تمام‌عیار پیشگیری کند.»
شرکت‌کنندگان در این بررسی از زنان ۴۵ تا ۶۵ ساله در سنین پس از یائسگی انتخاب شدند، چرا که میزان بروز فشار خون بالا در میان آنها از مردان بیشتر است، و افراد شرکت‌کننده در مراحل اولیه بیماری پرفشاری خون قرار داشتند. این گروه پژوهشی ۴۸ فرد مورد بررسی را به طور اتفاقی به دو گروه دریافت‌کننده ۲۲ گرم پودر قره‌ قاط خشک‌شده با روش انجمادی، معادل حدود یک فنجان فره‌قاط تازه یا ۲۲ گرم پودر بی‌تاثیر تقسیم کردند. در گروهی که قره‌ قاط می‌خوردند، در پایان دوره هشت‌ هفته‌ای این بررسی، فشار خون حداکثر تجمعی، حدود ۵/۱ درصد و فشار خون حداقل میانگین حدود ۶/۳ درصد کمتر بود.
سفتی شریانی که با استفاده از تکنولوژی غیرتهاجمی سنجش سرعت موج نبض اندازه گیری شد، و گروه قره‌ قاط از لحاظ این عامل هم بهبودی نشان دادند که به عقیده پژوهشگران ناشی از افزایش نیتریک اکساید- یک ماده شناخته‌ شده گشاد کننده عروقی- از میزان ۹/۱۱ به ۱۵/۳۵ میکروگرم در این افراد بود.
در گروه دارونما کاهش متناظری در میزان فشار خون مشاهد نشد، و میزان نیتریک اکساید هم افزایش نیافت.
اما هنگامی که سفتی شریان آئورت با استفاده از تکنولوژی سرعت موج نبض شریان‌های کاروتید و رانی (cfPWV) اندازه‌گیری شد، هیچ تغییری در دو گروه مشاهده نشد.
این یافته‌ها بیانگر آن بود که تغییرات رژیم غذایی بیشتر بر شریان‌های کوچک محیطی تاثیرگذار است تا شریان‌های مرکزی.
دکتر سارا ای جانسون نویسنده اصلی این مقاله گفت: «درمانی که برای کنترل فشار خون در افراد در مرحله پیش‌- پرفشاری خون یا در مرحله یک پرفشاری خون توصیه می‌شود، مداخله غیردارویی نیست، و بیشتر بر اساس تغییرات سبک زندگی مانند رویکردهای غذایی است، و شواهد حاکی از آن است که بسیاری از موارد پرفشاری خون در این مراحل را می‌توان با تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی پیشگیری یا درمان کرد.»
یک بررسی اخیر در فنلاند هم نشان داد که قره‌قاط وحشی می‌ةوانند اثر رژیم غذایی با چربی بالا را احتمالا به علت غلظت بالای پلی‌فنول‌هایی که دارند، خنثی کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
کف بینی علمی
[imgs= ]4[/imgs]
به گفته پژوهشگران می‌توان با نگاهی سریع به دست‌ها (و اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، نسبت طول انگشت حلقه و انگشت اشاره) اطلاعات زیادی را در مورد شخصیت و خطر ابتلای فرد به برخی بیماری‌ها فهمید. البته، این نسبت طول دو انگشت نیست که این مسائل را کنترل می‌کند؛ و درواقع، این مسائل هستند که این مقدار را تعیین می‌کنند.
به گفته پیتر هارد، عصب‌شناس در دانشگاه آلبرتا، در پسرها «طی رشد جنینی، افزایش شدید تستسترون در میانه سه‌ماهه دوم بارداری اتفاق می‌افتد» که به نظر می‌رسد بر رفتار و سطح سلامتی جنین در آینده اثر می‌گذارد. یکی از نتایج این جریان شدید تستسترون که به وضوح هم قابل مشاهده است، این است که انگشت حلقه به میزان چشمگیری از انگشت اشاره بلندتر است.
تحقیقات دانشمندان هنوز به جایی نرسیده که بتوانند با اندازه‌گیری طول انگشت، بروز بیماری خاصی را تشخیص دهند، ولی آنها شواهدی گردآوری کرده‌اند که نشان می‌دهد این عدم تعادل هورمونی دوران جنینی تا چه اندازه بر زندگی فرد اثر می‌گذارد، از افزایش یا کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های خاص گرفته تا پیش‌بینی این‌که آستانه عصبانیت فرد چقدر بالا یا پایین است.

پژوهشگران به بررسی این امر که چه چیزی جرقه این تغییرات هورمونی را می‌زند، ادامه می‌دهند و جستجوی ارتباط آن را با سطح استرس، رژیم غذایی و قرار داشتن در معرض مواد شیمیایی خارجی آغاز کرده‌اند.

چگونه می‌توانیم نسبت انگشت خود را تحلیل کنیم:

Fq<1 : پرخاشگری لفظی بیشتر
هرچه نسبت انگشت کوچک‌تر باشد، زبانتان تند و تیزتر خواهد بود. هم در مردان و هم در زنان، نسبت انگشت کوچک‌تر به معنای پرخاشگری بیشتر است.

Fq<1 : مهارت‌های ورزشی بیشتر
هرچه جریان تستسترون جنینی شدیدتر باشد، نشان‌دهنده سطح موفقیت بالاتر در ورزش و همچنین جنگندگی ذهنی بیشتر در ورزش است. در یک تحقیق، مشخص شد که دانشجویان ورزشکار (زن و مرد) از نسبت انگشت کوچک‌تری در مقایسه با دیگر دانشجویان برخوردارند.

Fq<1 : حس جهت‌یابی بهتر
در زنان، نسبت انگشت مردانه‌تر متناظر با جهت‌یابی بهتر است و این نتیجه‌گیری تأییدی است بر پژوهشی پیشین که دریافته بود مردان حس شناخت فضایی بهتری نسبت به زنان دارند.

Fq<1 : افزایش رفتار تهاجمی جسمی
مردان با نسبت انگشت کوچک‌تر معمولاً بیشتر به دنبال دعوا می‌گردند. زنان با شکل دست مشابه هم احتمال بیشتری دارد که در صورت تحریک شدن، واکنش تهاجمی نشان دهند.

Fq<1 : خطرپذیری بیشتر
مردانی که در دوران جنینی تستسترون بیشتری دریافت می‌کنند و در نتیجه انگشت حلقه بلندتری دارند، خطرپذیرتر هستند. یک مثال: موفق‌ترین معامله گران اقتصادی، انگشت بلندتری دارند. به نظر می‌رسد که این الگوهای رفتاری فقط برای مردان صادق باشد.

Fq>1 : زانوهای سالم‌تر
در مقایسه با کسانی که انگشتانشان طول برابری دارند یا انگشت اشاره بلندتری دارند، انگشت اشاره‌ای که کوتاه‌تر از انگشت حلقه باشد می‌تواند به‌خصوص در زنان نشانه خطر آرتروز استخوانی زانو باشد.

Fq>1 : خطر بیشتر ابتلا به سرطان دهان
در تحقیقی که فقط میان مردان انجام شده بود، نسبت انگشت بالا (کسانی که دو انگشتشان طول برابری دارند یا حتی طول انگشت اشاره در آن‌ها بیشتر از انگشت حلقه باشد) در مردان مبتلا به سرطان دهان مشاهده شده است.

Fq>1 : خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات
در مردان با انگشت اشاره بلند و انگشت حلقه کوتاه، خطر سرطان پروستات 33 درصد کمتر است. اگر سن کمتری دارید، خطر حتی از این هم کمتر است: 87 درصد.
زندگی کوتاه نيست ، مشکل اينجاست که ما زندگی را دير شروع ميکنيم.
     
  
مرد

 
۲۹ دی: تولد لئونید کانتوروویچ ریاضیدان و اقتصاددان برجسته‌ی روس

۱۰۳ سال پیش در چنین روزی لئونید کانتوروویچ ریاضیدان و اقتصاددان برجسته‌ی روسیه متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمی وی در خصوص برنامه‌ریزی خطی است و از او به عنوان پدر علم برنامه‌ریزی خطی یاد می‌شود.
۱۹ ژآنویه سال ۱۹۱۲ لئونید کانتوروویچ در یک خانواده یهودی در روسیه متولد شد. پدرش پزشک تجربی بود و در شهر سن پترزبورگ اقامت داشتند. لئونید از همان کودکی استعداد خود را بروز داد و در ۱۴ سالگی وارد دانشگاه لنینگراد شد. وی سال ۱۹۳۰ توانست مدرک کارشناسی در رشته ریاضیات دریافت کند سپس به تحصیلات خود تا مقطع دکترا ادامه داد و سال ۱۹۳۴ در حالی که فقط ۲۲ سال بیشتر نداشت به درجه استاد تمام ریاضیات دانشگاه رسید. لئونید بعد از مدتی به استخدام دولت شوروی درآمد و پروژه بهینه‌سازی تولید تخته چندلایه به او واگذار شد. لئونید تحقیقات زیادی روی این موضوع انجام داد و سرانجام در سال ۱۹۳۹ روش ریاضی برای رسیدن به بهینه‌ترین راه تولید را ارائه کرد که امروزه با عنوان برنامه‌ریزی خطی شناخته می‌شود.
برنامه ریزی خطی، روشی در ریاضیات است که به پیدا کردن مقدار کمینه یا بیشینه از یک تابع خطی روی یک چندضلعی محدب می‌پردازد و در مدیریت، اقتصاد و علوم مهندسی کاربردهای فراوانی دارد. لئونید کانتوروویچ سال ۱۹۴۹ بخاطر همین دستاورد علمی و بهبودهایی که در این حوزه انجام داده بود جایزه علمی استالین را دریافت کرد.
لئونید کانتوروویچ در دوران جنگ جهانی دوم به ارتش پیوست و در جریان محاصره شهر استالینگراد و بحرانی که در این شهر به وجود آمد٬ به طراحی عملیات برای انتقال مواد غذایی و تجهیزات از روی یخ رودخانه پرداخت و مسیر بهینه و امن را برای اینکار به کمک ریاضیات و بر اساس دمای هوا و قطر یخ محاسبه و مسیری را مشخص کرد تا کامیون‌های حامل تجهیزات در زمان و دمایی مشخص بتوانند از روی یخ دریاچه عبور کنند و به یاری مردم استالینگراد برسند. این طراحی یکی از دقیق‌ترین و خارق‌العاده‌ترین عملیات‌های نظامی تدارکاتی جنگ جهانی دوم بود که به عملیات جاده زندگی شهرت دارد.
بعدها در سال ۱۹۷۰ این ریاضیدان بزرگ بخاطر دستاوردهای علمی خود در خصوص برنامه‌ریزی خطی جایزه نوبل ریاضیات را دریافت کرد. وی یکی از قویترین ریاضیدانان قرن ۲۰ میلادی بود که توانست از ریاضیات به کاربردی‌ترین شکل برای کمک به زندگی انسان‌ها استفاده کند و دستاوردهای بسیار مهمی در نظریه‌های ریاضی نظیر نظریه تقریب، نظریه تحلیل تابع و نظریه آپراتور از خود برجای گذاشت.
لئونید کانتوروویچ سرانجام در تاریخ ۷ آوریل سال ۱۹۸۶ در شهر مسکو دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  ویرایش شده توسط: pixy_666   
مرد

 
قارچ‌ها به عنوان مصالحی جدید

با شنیدن اسم قارچ‌ها یاد چه چیزی می‌‌افتید؟ خوراکی، کپک یا شاید هم قدری فناورانه‌تر فکر می‌‌کنید و به یاد فلمینگ و پنی‌سیلین می‌‌افتید. حقیقت این است که قارچ‌ها بیشتر از آن چه که فکرش را بکنید در زندگی شما نقش دارند. البته این نقش می‌‌تواند تیغی دو لبه باشد و گاهی خوب و مفید و گاهی بد و مضر باشد.
این بار آقای Eben Bayer شما را با جنبه‌ی جدیدی از زندگی با قارچ‌ها آشنا خواهد کرد. قارچ‌ها به عنوان مصالحی برای بسته بندی سایر وسائل. در حقیقت طرحی که ایشان ارائه داده اند استفاده از قارچ‌های زنده به جای فوم‌های تجزیه ناپذیر و زیست ناسازگاری است که می‌‌توانند ضررهای جبران ناپذیری را به محیط زیست ما وارد آورد. قدری عجیب به نظر می‌‌رسد اما می‌‌توان به کمک رشد قارچ‌ها ظروف بسته‌بندی خاصی ساخت که علاوه بر ظاهر مناسب، ایمنی بالایی را برای وسائلی که درون آن‌ها قرار می‌‌گیرند فراهم آورند. مهم‌تر از همه این که این قارچ‌ها نه تنها برای طبیعت ضرری ندارند، بلکه پس از استفاده و دور انداختن می‌‌توانند به عنوان مصالحی جدید برای طبیعت به کار روند.
در ویدیوی زیر با این طرح جدید و زیست محیطی بیشتر آشنا شوید.


بارگذاری ویدیو

به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۳۰ دی: تولد دیوید موریس لی کاشف ابرشاره در هلیم ۳

۸۴ سال پیش در چنین روزی دیوید موریس لی٬ فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر کشف خاصیت ابرشاره در هلیم ۳ است و به همین دلیل سال ۱۹۹۶ جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد.
دیوید موریس لی ۲۰ ژآنویه سال ۱۹۳۱ در شهر رای در نیویورک متولد شد؛ مادرش معلمِ مدرسه و پدرش مهندسِ برق بود و سال‌ها پیش از انگلستان به آمریکا مهاجرت کرده بودند.
بعد از پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان دیوید به دانشگاه هاروارد رفت و در این دانشگاه در رشته فیزیک به تحصیل پرداخت. بعد از پایان تحصیلات سال ۱۹۵۲ به ارتش آمریکا ملحق شد و حدود ۲۲ ماه خدمت کرد. بعد از دوران خدمت در ارتش مجددا به دانشگاه رفت و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه کانکتیکات دریافت کرد. وی سپس برای مقطع دکترا به دانشگاه یل رفت و سال ۱۹۵۹ دکترا گرفت. بعد از پایان دوره دکترا پیشنهاد دانشگاه کورنل را پذیرفت و در این دانشگاه به عنوان محقق و استاد به فعالیت پرداخت و تا سال ۲۰۰۹ که وارد دانشگاه تگزاس شد در این دانشگاه باقی ماند.
مهمترین دستاورد علمی دکتر دیوید موریس لی به کشف ابرشاره در هلیم ۳ مربوط می‌شود که در اوایل دهه ۱۹۷۰ به همراه رابرت سی ریچاردسون و داگ آشروف روی آن کار می‌کرد. ابرشارگی یک فاز است که عموما در دماهای پایین دیده می‌شود، این پدیده ابتدا برای هلیوم مایع کشف شد، اما در اخترفیزیک، انرژی‌های بالا و نظریه‌های گرانش کوانتومی هم دیده می‌شود. هلیم-۳ یکی از ایزوتوپ‌های غیر پرتوزای عنصرِ گازی هلیم است که شامل ۲ پروتون و یک نوترون می‌شود. از این ماده به عنوان سوخت در تحقیقات مربوط به رآکتورهای هسته‌ای، استفاده می‌شود. ابر سیال‌ها یا ابرشاره‌ها خاصیت منحصر به فردی دارند، از آنجا که تمام اتم‌هایشان در شرایط کوانتومی یکسانی قرار دارند، همگی گشتاور یکسانی داشته و اگر یکی تکان بخورد همگی تکان می‌خورند و به حرکت در می‌آیند که این ویژگی اجازه می‌دهد یک ابر شاره بدون اصطکاک در کوچک‌ترین ترک‌ها حرکت کند. از دیگر خصوصیات این مواد می‌توان به هدایت حرارتی شگفت آور آنها اشاره کرد که به نسبت سایر مواد بسیار بیشتر است. وقتی به یک سیستم معمولی گرما داده می‌شود به آرامی در آن نفوذ می‌کند، اما در یک ابر شاره گرما بسیار سریع انتقال می‌یابد.
دیوید موریس لی سال ۲۰۰۹ دانشگاه کورنل را ترک و به دانشگاه تگزاس رفت، وی در حال حاضر ۸۵ سال سن دارد و کماکان به تحقیق و فعالیت علمی مشغول است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱ بهمن: تولد کنراد امیل بلوخ زیست شناس آلمانی

۱۰۳ سال پیش در چنین روزی کنراد امیل بلوخ زیست شناس آلمانی متولد شد. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای وی در خصوص مکانیزم‌های کلسترول و اسیدهای چرب است و به همین دلیل نیز جایزه نوبل پزشکی را سال ۱۹۶۴ دریافت کرد.
۲۱ ژآنویه سال ۱۹۱۲ کنراد امیل بلوخ در یک خانواده یهودی بدنیا آمد، بعد از پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان وارد دانشگاه فنی مونیخ شد و در خلال سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۴ به تحصیل در رشته شیمی پرداخت و از این دانشگاه مدرک کارشناسی دریافت کرد. بعد از روی کار آمدن حزب نازی در آلمان و به خاطر مشکلاتی که برای یهودیان آلمان در آن دوران بوجود آمد به داووس در سوئیس رفت و سپس سال ۱۹۳۶ به آمریکا مهاجرت کرد.
بعد از مدتی در دانشکده پزشکی دانشگاه یل و در دپارتمان زیست شیمی مشغول به کار شد و همزمان به تحصیل در دانشگاه کلمبیا پراخت. سال ۱۹۳۸ کنراد توانست در رشته زیست شیمی دکترا بگیرد. بین سال‌های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۶ در دانشگاه کلمبیا به تدریس پرداخت و سپس به دانشگاه شیکاگو و بعد از آن به هاروارد رفت. کنراد امیل بلوخ سال ۱۹۵۴ به عنوان استاد زیست شیمی دانشگاه هاروارد انتخاب شد. وی بیشتر عمر خود را صرف تحقیق در خصوص کلسترل و اسیدهای چرب کرد و به همین خاطر نیز سال ۱۹۶۴ جایزه نوبل شیمی را کسب کرد. کلستلرل یکی از مولکول‌های زیستی و از دسته چربی‌ها (لیپیدها) است. این مولکولِ ۲۷ کربنه ساختار چندحلقه‌ای دارد. نقش عمده‌ی آن استحکام و انعطاف‌بخشی به غشا سلول‌ها است و برای تولید و بقای غشای سلول‌ها بسیار مهم و حیاتی است.
تحقیقات دکتر بلوخ نشان داد که بدن نخست ترکیب شیمیایی اسکوآلن را از استات تولید می‌کند و سپس طی چندین مرحله ترکیب شیمیایی اسکوآلن را به کلسترول تبدیل می‌کند. در واقع دکتر بلوخ موفق به کشف مکانیزم و نحوه عملکرد کلسترل‌ها در بدن شد.
دستاوردهای علمی دکتر بلوخ کمک بسیاری به علم پزشکی برای شناخت بهتر بدن انسان و مکانیزم‌های اسیدهای چرب و کلسترول در بدن کرد.
سرانجام دکتر کنراد امیل بلوخ ۱۵ اکتبر سال ۲۰۰۰ در سن ۸۸ سالگی بر اثر عارضه قلبی دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
ضرر پیتزا مانند سیگار


مطالعات مرکز تحقیقات و پیشگیری ایلینویز آمریکا نشان می‌دهد که خوردن پیتزا به اندازه سیگار کشیدن برای افراد به ویژه کودکان مضر است.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پیتزا محبوبترین غذای کودکان در سراسر جهان است درحالیکه بزرگترین منبع کالری، چربی‌های اشباع شده و نمک محسوب می‌شود.
تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای حاوی پنیر چرب، نمک و گوشت به اندازه سیگار برای افراد مضر است.
این رژیم غذایی علاوه بر افزایش چربی و فشار خون و اضافه وزن، باعث بر هم زدن تعادل هورمون‌های کودکان می‌شود و کاهش یادگیری در آنان می‌شود.
معمولاً کودکانی که از غذاهای آماده و فست فود استفاده می‌کنند، بسیار خشن و غیرقابل کنترل هستند.
تحقیقات دیگری نشان می‌دهد که این کودکان پیشرفت درسی نیز ندارند و نسبت به کودکانی که رژیم غذایی سالم دارند، نمرات کمتری می‌گیرند؛ به علاوه اکثر آنان بیش فعال هستند.
متاسفانه پیتزا با یک نوشیدنی شیرین در وعده غذایی استفاده می‌شود و مجموع تمام این عوامل بدن را در معرض دیابت قرار می‌مصرف یک وعده پیتزا باعث دریافت 230 کالری اضافی می‌شود.
محققان به والدین هشدار داده‌اند که استفاده از رژیم غذایی سالم و متقاعد کردن فرزندان به استفاده از این رژیم، نیازمند یک برنامه مستمر، اراده قوی و مشاوره با متخصصین تغذیه است.
سبزیجات و پروتئین‌های بدون چربی بهترین منبع تولید انرژی بدن بخصوص در کودکان هستند. نتایج این تحقیقات در نشریه Pediatrics منتشر شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
شایعه‌های سلامت غذایی؛ از کرم کشنده نارنگی تا خرمای داعشی

سخنگوی سازمان غذا و دارو از شایعه‌های منتشر شده درباره وجود کرم کشنده نارنگی پاکستانی تا خرمای داعشی انتقاد کرد و آنها را خبرهای غیرواقعی نامید.
به گزارش ایرنا، محمد هاشمی افزود: در اصطلاح رسانه‌ای، شایعه‌های منتشره در حوزه سلامت، «هوکس» یا خبرهای غیر واقعی اما قابل باور هستند که آگاهانه و با نیت فریب یا مزاح با دیگران و از روی عمد ساخته می‌شود و سازندگان آنها افرادی با «خلاقیت سیاه» هستند.
وی در خصوص خبر پراکنی‌هایی که در چند ماه اخیر در حوزه سلامت صورت گرفته است، گفت: این شایعه‌ها همواره وجود داشته است بطوریکه با کوچکترین خبر نادرست، به یک باره موجی از نگرانی و دلهره در بین مردم ایجاد می‌شود.
وی اضافه کرد: شایعه سم کشنده گوجه فرنگی یکی از اخباری بود که طی دو ماه گذشته سر زبان‌ها افتاد و به دنبال آن، موارد مشابه دیگری مانند خرمای داعشی، کرم کشنده نارنگی پاکستانی، واکس سرطان‌زای میوه‌ها، واردات سوسیس و کالباس حیوانات حرام گوشت و تغییر سیاست تأسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای، خوراک برخی رسانه‌ها شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: اخیرا، دوباره شایعات دارویی شدت گرفته است؛ نمونه اخیر آن، موضوع توهم‌زا بودن قرص کلداکس بود که یکی دو هفته گذشته در فضای مجازی منتشر شد.
هاشمی افزود: حجم پیامک و خبرهای محتوی آلوده بودن مواد غذایی، میوه و سبزی‌ها در تلفن‌های همراه، شبکه‌های اجتماعی مانند وایبر، لاین، تانگو و واتس آپ، این روزها تا آن اندازه افزایش یافته که اگر بنا را بر راست بودن آنها بگذاریم باید بگوییم که همه خوراکی‌های موجود در بازار آلوده هستند و اصلاً بهتر است هیچ ماده غذایی را مصرف نکنیم.
وی ادامه داد: این اخبار غیرواقعی و غیرقابل باور، در قالب تصویر، صوت و فیلم، اخبار و گزارش‌های جدی ارائه می‌شوند.
هاشمی افزود: سازنده این اخبار یا همان هوکس‌ها افراد یا گروه‌هایی با «خلاقیت سیاه» هستند که معمولاً به صورت موردی و با دلایلی مانند سر به سر گذاشتن دیگران، یادآوری مناسبت‌ها، طنزنویسی انتقادی، انتقام‌گیری شخصی، پرونده‌سازی یا «رقابت‌های ناسالم تجاری» این هوکس‌ها را می‌سازند که معمولاً هم قالبی جدی دارند و براحتی قابل انتقال بوده و موضوع‌شان باب روز جامعه و انتخاب رسانه و پیام‌شان مناسب است.
وی خبر خرمای داعشی را به عنوان مصداق یک هوکس خوب ارائه کرد و اظهار داشت: تمام مشخصات مذکور در آن خبر وجود داشت. قالب آن جدی و مانند تمام خبرهایی بود که در رسانه‌ها منتشر می‌شد؛ ضمناً به موضوعی پرداخته بود که تقریبا همه مردم با آن آشنا بوده و درباره‌اش سخن می‌گفتند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: همچنین موضوع واکس سرطان‌زای میوه‌ها آن‌قدر ساده و قابل فهم همگانی بود که شانس بیشتری برای دهان به دهان شدن و تبدیل به شایعه‌ای مواج داشته باشد.
هاشمی ادامه داد: متاسفانه، برای اخبار غیرواقعی قابل باور یا همان هوکس‌ها، قانون تدوین شده رسمی وجود ندارد؛ رسانه‌هایی مانند روزنامه، رادیو و تلویزیون، قوانین حقوقی مدون رسانه‌ها خود را دارند به این مفهوم که در آن فریب مردم، آسیب‌رسانی به احساسات و عواطف عمومی و مسائلی از این دست ممنوع است و انتشار مطالب دروغ علیه یک فرد وی را صاحب حق پاسخگویی در همان رسانه می‌کند.
وی افزود: علاوه بر این، اعتبار و موقعیت هر رسانه مشخص می‌کند که مخاطبان آن می‌توانند انتظار چه نوع مطالب و با چه میزانی از صحت و سقم را داشته باشند اما در شبکه‌های اجتماعی مثل وایبر، لاین، تانگو، واتس آپ اینگونه نیست.
وی گفت: اینترنت به مثابه رسانه عظیمی بوده که به تمام مخاطبان و کاربران اجازه تولید و نشر محتوا را می‌دهد و هر فرد با امکاناتی نظیر وبلاگ و هایپرلینک را قادر به خبرسازی و انتشار مطالب در مقیاسی وسیع می‌کند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: امکان ناشناس بودن در فضای مجازی نیز همانگونه که از نامش برمی‌آید مهیاست لذا این مسائل باعث شده است اینترنت بهترین خاستگاه انتشار این گونه اخبار باشد.
هاشمی، افراد زودباور را بیش از هر رسانه‌ای به عنوان رسانه مطلوب هوکس‌سازان معرفی کرد و گفت: فقط افراد ساده‌دل هستند که با شنیدن، خواندن یا دیدن مطلبی عجیب به صرف ارائه آن در قالبی جدی و بدون توجه به جزئیات غیرعقلانی، باورش می‌کنند و بی‌درنگ نیز برای دیگران بازگویی می‌کنند.
وی افزود: با رویت درست و کامل، استعلام و جستجوی منبع خبر و خود آن به راحتی می‌توان هوکس‌ها را تشخیص داد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به همین راه‌حل‌های ساده اگر هوکس، عوارض ناشی از دیکلوفناک و فلج‌کننده بودن آن، کامل و درست رویت می‌شد به وضوح مشخص می‌شد که موضوع، شرکتی خاص و نوع خاصی از این دارو بوده است و نه یک هشدار عمومی.
هاشمی اضافه کرد: در خصوص خرمای داعشی با صرف زمانی اندک معلوم می‌شد که منبع مورد وثوقی برای استناد به آن یافت نمی‌شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پایان با بیان اینکه برخی افراد با این هوکس‌ها قصد ابراز وجود دارند و می‌خواهند خویش را در سطحی وسیع مطرح کنند، تاکید کرد: به قول قدیمی‌ها شنونده باید عاقل باشد و از نفوذ آنها به امنیت زندگی‌شان جلوگیری کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: مردم هم مطمئن باشند همان‌گونه که سازمان غذا و دارو درباره روغن گیاهی پالم بدون ملاحظه، منع مصرف آن را اطلاع‌رسانی کرد در صورت وجود منع مصارف، اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهد داد.
وی یادآور شد: پایگاه خبری سازمان غذا و دارو نیز به صورت آنلاین، آخرین شایعات مطرح شده درباره سلامت فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی را به اطلاع عموم خواهد رساند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۱۰ دلیل خوب برای خوردن سوپ

تهیه سوپ با سبزی‌جات سبز رنگ مانند بروکلی، لوبیا سبز یا تره فرنگی برای سم زدایی بدن فوق‌العاده است.
در فصل سرما هیچ چیز به اندازه ی یک پیاله سوپ داغ و خوشمزه نمی‌چسبد. این غذای مغذی و سالم سرشار از سبزی‌جات مختلف است که علاوه بر گرم کردن بدن ویتامین زیادی به آن می‌رساند. با ما باشید تا 10 دلیل خوب برای مصرف هر چه بیشتر سوپ ذکر کنیم.


سوپ برای هیدراته کردن بدن
سوپ سبزی‌جات حاوی حدود 2 لیوان کوچک آب است. به همین دلیل باعث تامین آب بدن می‌شود. به خصوص اینکه در فصل زمستان به دلیل روشن بودن وسایل گرمایشی مانند شوفاژ، خشکی بدن بیشتر می‌شود. توصیه می‌کنیم حتما از سوپ‌های خانگی و دست پخت خودتان استفاده کنید. سبزیجات تازه به کار ببرید.
فراموش نکنید که سوپ‌های آماده و بسته‌بندی شده حاوی میزان زیادی نمک و همچنین روغن هستند. هنگام خرید حتما میزان سدیم(نمک) موجود در سوپ را مطالعه کنید. اگر میزان نمک سوپ‌های آماده برای هر بشقاب بیش از 1 گرم باشد بدانید که یک غذای ناسالم خورده‌اید.


سوپ کم کالری است
سوپ غذایی سبک و دوست رژیم‌های لاغری است. یک بشقاب سوپ 250 گرمی برحسب ترکیبات آن حاوی 20 تا 150 کیلوکالری است. سوپ‌های سبک و کم کالری حاوی سبزی‌جات، بدون مواد نشاسته‌ای و بدون ترکیبات چرب افزوده هستند. اگر سوپ سفید دوست دارید بهتر است میزان خامه‌ای که به آن اضافه می‌کنید را کنترل کنید. چون افزودن کره و خامه باعث افزایش کالری آن می‌شود. برای خوش طعم کردن سوپ تان کافیست کمی سبزی‌جات معطر یا ادویه‌های مناسب به آن اضافه کنید. به سوپ‌تان گوجه‌فرنگی رنده شده بزنید. نخود فرنگی، هویج و همچنین کمی گشنیز و جعفری طعم سوپ‌تان را فوق‌العاده می‌کند.


سوپ سیرکننده است
سوپ باعث پر شدن معده شده و احساس سیری زودهنگام ایجاد می‌کند. این خاصیت مدیون میزان آب و همچنین فیبرهای موجود در سبزی‌جات آن است. یک کاسه سوپ حاوی 10 تا 25 درصد فیبر مورد نیاز روزانه ماست. این فیبرها در معده حجیم شده و احساس سیری ایجاد می‌کنند؛ در نتیجه سوپ یک غذای ضداشتهای مغذی است.


سوپ سرشار از املاح معدنی
سوپ به دلیل دارا بودن سبزی‌جات منبع خوب مواد معدنی و ویتامین‌های ضدخستگی است. هویج یا کدوحلوایی آن حاوی بتاکاروتن است. اگر به سوپ تان کدومسمایی بزنید میزان منیزیم آن را بالا برده‌اید. گوجه فرنگی موجود در این غذا سرشار از لیکوپن است که یک ترکیب آنتی اکسیدانی فوق‌العاده محسوب می‌شود. می‌توانید در زمان سرو کردن سوپ‌تان کمی پودر بادام به آن اضافه کنید. به این ترتیب سوپی حاوی چربی‌های مفید و 19 نوع ماده‌ی معدنی میل خواهید کرد.


سوپ ملین طبیعی است
فیبرهای موجود در سبزی‌جات سوپ به صورت خام می‌توانند برای روده‌ها مشکل ساز شوند. اما پخته شدن این سبزی‌جات باعث می‌شود که فیبرهای آن برای افرادی که روده‌های حساسی دارند قابل تحمل‌تر شوند. به این ترتیب سوپ یک غذای مغذی، زودهضم بوده و فیبرهای آن بدون ایجاد تحریک‌پذیری باعث تنظیم دفع می‌شود.


سوپ برای پیشگیری از بیماری‌ها
سوپ دوست رگ‌های شماست. سبزیجات موجود در این غذا از ابتلا به بیماری‌های مربوط به اضافه وزن و همچنین برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند؛ به خاطر اینکه سبزی‌جات حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان مانند بتاکاروتن هستند. عناصر گوگردی موجود در کلم‌ها و پیاز نیز خواص حفاظتی دارند. تمام فیبرهای موجود در سوپ باعث کاهش کلسترول خون می‌شوند. سبزی‌جات سوپ همچنین به مقابله با بیماری‌های مربوط به سندرم متابولیک یعنی فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا کمک می‌کنند.


سوپ غذایی کامل است
یک کاسه سوپ باعث تکمیل سهم 5 واحد سبزی‌جات مورد نیاز روزانه می‌شود. اگر سوپ‌تان را با منابع پروتئینی مانند مرغ، آب گوشت یا میگو و غیره تهیه کنید تبدیل به یک غذای کامل می‌شود. افزودن مواد نشاسته‌ای دل به خواه است اما اضافه کردن ورمیشل(رشته ی سوپ) باعث سیرکنندگی بیشتر آن می‌شود. اگر برای شام‌تان فقط سوپ میل می‌کنید می‌توانید یک پیاله ماست یا یک واحد میوه تازه نیز میل کنید تا یک وعده تمام عیار و کامل مصرف کرده باشید.


سوپ برای دفع سموم بدن
تهیه سوپ با سبزی‌جات سبز رنگ مانند بروکلی، لوبیا سبز یا تره فرنگی برای سم زدایی از بدن فوق‌العاده است. میزان بالای پتاسیم موجود در سوپ سبز باعث سم زدایی بدن می‌شود. می‌توانید به این سوپ، آرتیشو نیز اضافه کنید تا خواص آن بالا رود.


سوپ غذای مورد علاقه‌ی بچه‌ها و سالمندان
سوپ یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان و افراد سالمند است. برای همین می‌توانید از این پیش غذای مناسب در تمام وعده‌های غذایی استفاده کنید. بچه‌ها از هویج‌های پخته شده‌ی داخل سوپ بیشتر لذت می‌برند. اگر فرزندتان بدغذاست می‌توانید برایش یک کاسه سوپ آماده کنید و مقداری چیپس به او بدهید تا در سوپش خرد کرده و بخورد.


سوپ اشتهاآور است
سوپ علاوه بر اینکه باعث گرمی بدن می‌شود، می‌تواند گرمای خاصی به جمع خانوادگی‌تان بدهد. سرو کردن سوپ در یک ظرف زیبا و مناسب بسیار اشتهابرانگیز است. ترکیب رنگ‌های موجود در سوپ باعث می‌شود هر کسی از آن لذت ببرد. توصیه می‌کنیم از انواع سبزیجات رنگی در تهیه‌ سوپ‌هایتان استفاده کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید و از ظاهر زیبای آن لذت ببرید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
امپراتوری هخامنشی چگونه بر پهنه وسیعی از کره زمین دوام آورد؟

سلسله هخامنشیان به عنوان یکی از دیرینه‌ترین سلسله‌های پادشاهی در تاریخ، موضوع پژوهش محققان بسیاری بوده است. یکی از ویژگی‌های کم نظیر هخامنشیان قلمروهای وسیعی بود که بر آنها حکمرانی می‌کردند. این قلمروها از هند تا مصر را در برمی‌‌گرفته است. همین ویژگی توجه محققان را به خود مشغول کرده است.
کتاب «واکاوی یک شاهنشاهی» با عنوان فرعی «گذر زمان در تاریخ نگاری هخامنشیان» که اخیرا به چاپ رسیده است قصد دارد با کنکاش دقیق‌تری، یکبار دیگر این قدیمی‌ترین سلسله پاشاهی ایرانیان را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهد.
ویراستاران این کتاب تورج دریایی مورخ و ایرانشناس در دانشگاه کالیفرنیا، علی موسوی مدرس تاریخ در دانشگاه کالیفرنیا و خداداد رضاخانی محقق تاریخ از دانشگاه برلین هستند. جمعی ایرانی که برای اولین بار مجموعه ای را درباره شاهنشاهی هخامنشیان ویراستاری کرده اند.


رازهای قدرتمندی یک امپراتوری
ویراستاران کتاب ابتدا ذکر می‌کنند که مطالعه و بررسی قدرت امپراتوری ها، یک موضوع نسبتا تازه‌ است. آنها با نگاه به جهانی‌سازی در چند دهه اخیر، تاملی دوباره به قدرت‌های امپراتوری کهن را ضروری می‌دانند. در ظاهر امر، موضوع امپراتوری‌ها به دوران باستان تعلق دارد اما از نظر ویراستاران «در بحث‌های اخیر مربوط به جهانی‌سازی و تماس رو به افزایش میان دولت-ملت‌های مدرن، ضرورت فهم گرایشات کهن در تعاملات انسانی و مادی و ابزار کنترل آنها، به طور فزآینده احساس می‌شود.»
حال این سوال مطرح می شود که چگونه سلسله هخامنشیان توانست بر قلمروهای وسیع و متنوع خود حکمرانی کند. امپراتوری که از هند در شرق تا لیبی در غرب، یک قدرت نسبتا متمرکز بود که از ابزار قدرت‌های محلی برای اداره مناطق بهره‌برداری می‎کرد.
نویسندگان معتقدند که حضور این سلسله پادشاهی بر مناطق تحت حکومت خود، حضوری خفیف و ملایم یا به بیان دیگر حداقلی بود. اول از آنجا که ایرانی‌های حاضر در امپراتوری در اقلیت بودند و دریافته بودند که تنها با مدارا می‌توانند در مناطق متنوع تحت امرشان توازن ایجاد کنند. هرچند برخی این دلیل را قانع‌کننده ندانسته و برای رد آن آشوریان را مثال می‌زنند که در مناطق تحت امر خود، علیرغم آنکه اقلیت بودند اما حکمرانان خشنی بودند.
روش مداراگرایانه هخامنشیان این بود که هر منطقه‎ای را آزاد می‌گذاشتند که بر مبنای فرهنگ و ساختار محلی و منطقه ای خود اداره شود.
کتاب تشکیل شده است از مجموعه مقالاتی که هر کدام در چهار فصل کلی تقسیم‌بندی شده‌اند. نگارش هر مقاله به یک محقق متخصص سپرده شده است. چهار فصل عبارتند از: تاریخ؛ باستان‌شناسی و فرهنگ مادی؛ دین و فرهنگ؛ یادمان هخامنشیان.
ویراستاران می گویند که شیوه حکمرانی هخامنشیان بر اساس استثمار ملل تحت حاکمیت خود نبوده و از منابع این سرزمین‌ها بهره‌برداری نمی‌کرد و همچنین نمی‌خواسته همه فرهنگ‌ها را تحت یک «مرکز اجتماعی و فرهنگی و سیاسی» ادغام کنند؛ هرچند یک قدرت مرکزی برای حکمرانی همواره وجود داشت: «در نتیجه، مناطق تحت کنترل هخامنشیان، علی‌رغم همبستگی با امپراتوری، مستقیما تحت تاثیر برنامه دولت مرکزی با اثرات دراز مدت قرار نمی‌گرفت.»
آنها اضافه می‎کنند که مقالات موجود در این کتاب، دورنمایی را برای فهم اهمیت و تاثیر امپراتوری هخامنشیان در سه عرصه پژوهش به دست می‌دهد:

عرصه اول، چهار مقاله نقش امپراتوری هخامنشیان را در تاریخ جهانی روشن می‎کنند. این نقش در کنترل ابزار تولید قلمروها بررسی می‎شود و همچنین ایدئولوژی امپراتوری که در شخص داریوش کبیر نمود پیدا می کند.

عرصه دوم، مطالعه باستان‌شناسی و آثار فرهنگ مادی امپراتوری هخامنشیان است. منظور از فرهنگ مادی، تاثیرات فرهنگی بر اشیاء و محیط مادی مانند ساختن ظروف و معماری است. انتخاب رنگ‌ها و اشکالی که تحت تاثیر یک دوره فرهنگی هستند. شش مقاله این عرصه را در برمی‌گیرد و به موضوعاتی نظیر معماری، مسکوکات (ضرب سکه)، آب‌شناسی و جغرافیا می‌پردازند.

عرصه سوم، میراث فرهنگی در دوره بعد از اسکندریه است که به دین و فرهنگ عصر هخامنشیان مربوط می‎شود. همچنین مفهوم قدرت در نزد هخامنشیان و رواداری بررسی می‌گردد. سه مقاله این موضوع را دربرمی‎گیرند و در آخرین مقاله، تصویر پارسیان در نگاه غربی است که مروری بر سینمای هالیوودی و بازیگری امپراتوری کهن ایران در آنها، حسن ختام کتاب است.

«این مقالات گامی است برای مطالعه جهان هخامنشیان و درون چارچوب تاریخ جهان مفهوم‌پردازی می‌شوند و تلاش می‌کنند دو قرن حکمرانی را ورای زمان و مرزهای جغرافیاییِ در کنترل سیاسی‌شان، بسنجند.»


نظام جهانی امپراتوری
تورج دریایی و خداد رضاخانی معتقدند که می‌توان نظام‌های پیشامدرن را نیز بر اساس «نظریه نظام جهانی» بررسی کرد. امانوئل والرشتاین، پدیدآورنده «نظریه نظام جهانی» در دهه ۱۹۷۰ است. طبق بینش او، کشورهای جهان به مرکز، شبه پیرامون و پیرامون‌ تقسیم‌بندی می‌شوند. کشورهای مرکز دارنده مهارت بالا و تولید سرمایه‌ محورند و کشورهای پیرامونی دارای مهارت پایین و تولید اندک و کار محورند و مواد خام طبیعی آنها به بهره‌برداری کشورهای مرکز می رسد.
نویسندگان بر اساس این نظریه به سیستم امپراتوری هخامنشیان نگاه می‌کنند. به نظر آنها، ساختار امپراتوری هخامنشی مبتنی بر سلطه سیاسی یک قدرت متمرکز بود که با «بهره‌برداری از اقتصاد پیرامونی‌، پردازش مرکزی و توزیع منابع اقتصادی» در واقع به شکل نظام جهانی والرشتاینی قابل توضیح است.
به عقیده نویسندگان نباید نظریه نظام جهانی را به دنیای مدرن محدود کنیم چون در این صورت نظام‌های کهن پیشین از تحلیل جا می‌مانند.
نویسندگان مدعی‌اند که اگر امپراتوری هخامنشی را به عنوان یک سیستم اقتصادی و سیاسی در نظر بگیریم که «مبتنی بر یک رابطه‌ای که به لحاظ اقتصادی وابسته است، و دارای رابطه دو طرفه بین مرکز و پیرامون و با مبادله وسیع است، در آن صورت می‌توانیم این امپراتوری را یک نظام جهانی بنامیم.»
در عین حال آنها تاکید می‎کنند که امپراتوری مورد بحث، برخلاف امپراتوری‌های پیشین خود، بر مبنای سرکوب سیاسی و تخریب اقتصادی مناطق تحت سلطه عمل نمی‌کرد بلکه مبنای آن، حمایت سیاسی، تولید و توزیع اقتصادی در سراسر قلمروها بود. یک سیستم مالیاتی منطقه‌ای وجود داشت که همزمان به قدرت مرکزی وابسته بود.
در این سیستم حکمرانی، مناطق پیرامونی هم از نظر اقتصادی وابسته به مرکز بودند و هم آن را تغذیه می‌کردند.
دریایی و رضاخانی، می نویسند از نظر ساختار اداری، داریوش - که ملقب به صفت کبیر شد- بنیانگذار ساختاری است که بنیاد اداره دولتی در جهان امروز است، سیستم استانی کوروش را تکمیل کرد و نظام مالیاتی را تغییر داد. از طرف دیگر، امنیت امپراتوری با استقرار پادگان‌های منطقه‌ای و محلی برقرار می‌شد. این پادگان‌ها فقط به خود شاه پاسخگو بودند. پس خطر طغیان توسط حاکمان محلی دفع می‌شد و شاه مسئول اصلی برای حمایت از شهروندانش بود.
آنها ادامه می‌دهند که ساختار اداری هخامنشی الهام‌بخش اغلب قدرت‌های پس از خود بود، مانند امپراتوری روم که به طور چشمگیری در دولت‌های مدرن مانند آمریکا ادامه یافت.
این دو محقق ایران‌شناس مدعی هستند که سیستم مالیاتی هخامنشی، آن را به نظام جهانی نزدیک کرد. «دولت به تولیدگران اجازه داد تا سودسازی کنند و در نهایت نوعی خصوصی‌سازی را شکل داد که طبیعتا به تولید بیشتر منجر می‌شد، و در بهبود استاندارد زندگی بازتاب می‌یافت.»
امپراتوری همچنین ضمن رواداری و انعطافش، اجازه می‌داد بازرگانان برای سود سفر کنند و چادرنشینان گله های خود را زیاد و کشاورزان منابع خود را بهینه کنند، تاکید بر اقتصاد خودکفای محلی در سیستم پولی نیز منعکس می‌شد.
«بنابراین، این موفقیت امپراطورهای هخامنشی، از کوروش تا اردشیر اول- ساختار اجرایی روان آنها است... حتی بیشتر از رواداری که آن را تبدیل به یک قدرت پایدار در قلمروهایش کرد و تداومش را در فضای سیاسی و دینی منطقه تضمین کرد.»


هخامنشیان؛ حاکمان روادار و نخبه سالار
آنتونیو پانینو، محقق ایران‌شناس و یکی از نویسندگان این کتاب، در مقاله‌ای به مسئله رواداری و تمامیت‌خواهی در سلسله هخامنشیان پرداخته است. آیا نظام هخامنشی با توجه به اینکه سرزمین‌های وسیعی شامل می‌شده، نظامی روادار بوده یا تمامیت‌خواه؟
پانینو از کتاب «سیاست ارسطو» کمک می‌گیرد تا مسئله رواداری یا تمامیت‌خواهی هخامنشی را بررسی کند و می نویسد پادشاهی پارسیان، از نوع خودکامگی نبود، می‌توان آن را نوعی حکومت استبدادی دانست اما نه به طور کامل چون شاه بنا به قانون، قلمروهای خود را اداره می‌کرد.
با رویکرد ارسطویی، حکومت هخامنشیان، آریستوکراتیک یا حکومت شایسته سالاران بود که افراد در آن به طور مورثی به قدرت می‌رسیدند.
ارسطو تصور می‌کرد کوروش مردمش را آزاد کرد و پادشاهی بود که به دلیل فضیلت شخصی، قدرت را کسب کرده بود. برخی یونانیان معتقد بودند سیستم حکومتی ایران با اینکه مردم را از ورود به قدرت بازمی‌داشت، اما به نفع عامه مردم و همگام با قانون بود.
اما به نظر پانینو، رواداری در سلسله هخامنشی، از نوع انسان‌‌گرایی یا اومانیسم نوع غربی نبود، بلکه «رواداری پارسیان، ابزار هوشمند قدرت و حکومت‌داری بود، که به وسیله آن، تعداد معدودی از پارسیان بر عده کثیری نظارت و کنترل داشتند، عده کثیری از مردم که دارای فرهنگ، زبان، دین، و آداب متفاوت بودند.»
این نوع رواداری را باید به حکومت‌داری خردمندانه تعبیر کرد. در این نوع رواداری، برخی آزادی‌ها، حقوق و امتیازات به حکومت‌داران محلی و دشمنان شکست خورده اعطا می‌شد.
نویسنده برای توضیح بیشتر نوع حکومت‌داری بریتانیا در هند را مثال می‌زند. در هند قبل از استقلال، بریتانیا از مهاراجه‌ها که حاکمان محلی بودند، حمایت می‌کرد و از تضاد درونی هند بهره می‌برد، روش روادارانه شاهنشاهی هخامنشی نیز بر اساس امتیازدهی و توازن بین حاکمان محلی بود و تا جای ممکن از تحمیل عقاید بر مناطق تحت تسلط خودداری می‌ شد.

سعیده امیری - روزنامه نگار
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 116 از 163:  « پیشین  1  ...  115  116  117  ...  162  163  پسین » 
علم و دانش

Science News | دانستنیهای علمی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA