انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 125 از 163:  « پیشین  1  ...  124  125  126  ...  162  163  پسین »

Science News | دانستنیهای علمی


مرد

 
هشدار سازمان بهداشت جهانی: فقط روزی یک ساعت موسیقی گوش کنید

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید به خاطر سلامت شنوایی‌تان بیشتر از یک ساعت در روز موسیقی گوش ندهید.
این سازمان می‌گوید بیش از یک میلیارد نوجوان و جوان در جهان به خاطر گوش دادن به موسیقی با صدای خیلی بلند در خطر آسیب جدی در شنوایی‌شان هستند.
به گفته این سازمان دستگاه‌های پخش موسیقی، کنسرت‌ها و رستوران‌هایی که در آن موسیقی پخش می‌شود تهدیدی جدی برای شنوایی هستند.
یافته‌های سازمان بهداشت نشان می‌دهد که ۴۳ میلیون نفر از گروه سنی ۱۲ تا ۳۵ ساله، به خاطر این گونه اصوات، شنوایی‌شان را از دست داده‌اند و این آمار در حال افزایش است.
این سازمان می‌گوید نیمی از کسانی که در این گروه سنی هستند و در کشورهای ثروتمند یا متوسط زندگی می‌کنند به خاطر شنیدن میزان صدای بالا از دستگاه‌های شخصی پخش موسیقی‌شان در خطر از دست دادن شنوایی هستند.
همین طور ۴۰ درصد از آنها به خاطر میزان صدا در باشگا‌ه‌های موسیقی و رستوران‌ها در معرض خطرند.
در سال ۱۹۹۴ سه و پنج دهم درصد از نوجوان‌های آمریکایی شنوایی‌شان را از دست داده‌ بودند اما این رقم در سال ۲۰۰۶ به پنج و سه دهم درصد رسیده است.
دکتر اثین کراگ مدیر بخش پیشگیری از آسیب‌های سازمان بهداشت جهانی به بی‌بی‌سی گفته است: "ما تلاش می‌کنیم درباره این موضوع که چندان از آن صحبت نمی‌شود هشدار بدهیم. شنیدن موسیقی با صدای بلند آسیب‌های جدی به دنبال دارد اما به آسانی قابل پیشگیری است."
او می‌گوید شنیدن یک ساعت موسیقی در روز میزان خوب و قابل قبولی است.
"شاید پیشنهاد شنیدن تنها یک ساعت موسیقی در روز برای کسانی که عادت دارند هر روز ده ساعت از دستگاه‌های پخش موسیقی‌شان موزیک گوش کنند پیشنهاد غیرقابل قبولی به نظر برسد اما در همین یک ساعت هم نباید صدای موسیقی زیادی بلند باشد."
سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد می‌کند هنگام شنیدن موسیقی، صدا را به میزانی تنظیم کنید که ۶۰ درصد از بالاترین صدای قابل پخش دستگاه‌تان باشد.
این سازمان برای پرهیز از آسیب‌های صدای بلند در فضاهای شلوغ پیشنهاد کرده که افراد از گوش‌بند استفاده کنند. همین‌طور می‌گوید موقع شنیدن موسیقی، گاهی صدا را قطع کنید و به گوش‌تان استراحت بدهید. همین‌طور در کنسرت‌ها از بلندگوهای پخش‌کننده‌ موسیقی فاصله بگیرید. اما اگر قرار باشد از موسیقی پرهیز کنیم اصلا چرا به کنسرت برویم؟
دکتر کراگ می‌گوید "ما هم می‌دانیم این کمی متناقض است اما مثل مصرف الکل می‌ماند. مثل خیلی لذت‌های دیگر این هم به خطر آمیخته است و تغییر آن آسان نیست اما ما باید به مردم هشدار بدهیم." سازمان بهداشت جهانی می‌گوید به غیر از اشخاص، دولت‌ها و شرکت‌های تولیدکننده دستگاه‌های پخش صدا هم در این مورد مسئولیت دارند.
این سازمان می‌گوید باشگاه‌های موسیقی باید یک اتاق آرامش هم داشته باشند و به مراجعانشان گوش‌بند رایگان بدهند.
همچنین سازمان پیشنهاد می‌کند که کارخانه‌های سازنده هدفون باید میزان پخش صدا را محدود کنند و حکومت‌ها باید قوانین سخت‌گیرانه‌ای در این مورد تصویب کنند. پاول برکل مدیر یک سازمان خیریه فعال در زمینه ناشنوایی می‌گوید "موقع گوش دادن به موسیقی خیلی بلند به ازای هر سه دسیبلی که به صدا اضافه می‌شود عمر شنوایی شما نصف می‌شود."
برای مثال اگر چهار ساعت به موسیقی با صدای ۸۸ دسی‌بل گوش می‌کنید وقتی صدا به اندازه ۹۱ دسی‌بل بالا برود بهتر است فقط شنیدن دو ساعت موسیقی مجاز است.
او می‌گوید علاقه‌مندان به موسیقی که از دستگاه‌های شخصی‌شان موسیقی گوش می‌کنند توصیه می‌کنم بیشتر از ۸۵ دسی‌بل صدا را بالا نبرند و به خاطر داشته باشند یک جفت هدفون ضدخش می‌تواند تغییر زیادی ایجاد کند.


پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی درباره میزان صدای مطمئن
۸۵ دسی‌بل، میزان صدایی که در یک خودرو می‌شنوید- ۸ ساعت
۹۰ دسی‌بل- صدای ماشین چمن‌زنی، ۳۰ دقیقه
۹۵ دسی‌بل- صدای یک موتورسیکلت معمولی- ۴۷ دقیقه
۱۰۰ دسی‌بل- صدای بوق خودرو یا قطار در مترو- ۱۵ دقیقه
۱۰۵ دسی‌بل- بالاترین صدای دستگاه پخش موسیقی- چهار دقیقه
۱۱۵ دسی‌بل- صدای بلند در کنسرت موسیقی راک- ۲۸ ثانیه
۱۲۰ دسی‌بل- صدای بوق‌های استادیومی ۹ ثانیه
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
سیر در برابر عفونت‌های جدی ریوی

متخصصان تغذیه و سلامت تاکید دارند که سیر برای مقابله با عفونت‌های جدیِ ریوی مفید است.
به گزارش ایسنا، سیر حاوی نوعی ماده شیمیایی موسوم به «آلیسین» است که می‌تواند برای مقابله با گروهی از عفونت‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک مفید و موثر باشد.
نتایج یک مطالعه جدید تایید می‌کند که اگر به رژیم غذایی خود سیر اضافه کنید می‌توانید از ریه‌های خود در برابر عفونت‌های باکتریایی محافظت نمایید. در این مطالعه آشکار شد که ماده شیمیایی آلیسین موجود در سیر می‌تواند باکتری‌هایی را که عامل بروز عفونت‌های خطرناک ریوی در بیماران مبتلا به «فیبروز سیستیک» هستند، نابود کند.
فیبروز سیستیک یک اختلال ژنتیکی است که عمدتا ریه‌ها را درگیر می‌کند. این بیماری یکی از شایع‌ترین و جدی‌ترین اختلالات ژنتیکی است که در هر 2000 تا 3000 تولد یک نوزاد را مبتلا می‌کند. در این اختلال ترشحات ریه، لوزالمعده، کبد و روده غلیظ و چسبنده می‌شود و این در حالی است که در افراد طبیعی این ترشحات غالبا رقیق و غیرچسبنده هستند. علاوه بر این میزان نمک موجود در ترشحات غدد عرق نیز افزایش می‌یابد و در واقع نمک مورد نیاز بدن از طریق عرق دفع می‌شود.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت اینترنتی یانز، پروفسور «جان گوان» از اساتید دانشگاه ادینبرو در انگلیس می‌گوید: آلیسین به طور طبیعی در بافت‌های سیر و برای از بین بردن میکروب‌های گیاهی موجود در آب و خاک تولید می‌شود.
این بررسی نشان داد آلیسین موجود در سیر خام مانع از رشد گروهی از باکتری‌ها موسوم به Burkholderia cepacia complex می‌شود که عامل بروز عفونت‌های ریوی جدی در مبتلایان به فیبروز سیستیک هستند.
جزئیات بیشتر این مطالعه در مجله پلاس وان منتشر شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تشخیص مرغوبیت شکلات، عسل و روغن زیتون

بسیاری از شکلات‌های نامرغوب در آفتاب نیز آب نمی‌شود. از طرف دیگر، رنگ شکلات تقلبی کدر است ولی شکلات سالم براق است و چون شکر زیادی ندارد، باید ته مزه تلخی داشته باشد.
بخش عمده تخلفاتی که در صنایع غذایی انجام می‌شود، به‌وسیله مردم قابل‌ مشاهده و شناسایی نیست و حتما ‌باید آزمایشگاه‌های حرفه‌ای سازمان غذا و دارو آن‌ها را رصد کنند، اما چند راه ساده وجود دارد که اگر هنگام خرید به آن‌ها توجه کنید، تا حدود می‌توانید محصول سالم را تشخیص دهید.
شکلات، عسل و روغن زیتون ۳ محصول پر مصرفی است که شبهات زیادی برای تشخیص سلامت آن‌ها وجود دارد:


شکلات:
شکلات مرغوب از کره کاکائو و پودر کاکائو درست می‌شود. گاهی برخی از تولید‌کنندگان به جای کره کاکائو که گرانقیمت است، از روغن‌های گیاهی جایگزین استفاده می‌کنند و روی بسته‌بندی محصولشان درج می‌کنند. این کار تخلف نیست چون تولید‌کننده یک محصول با کیفیت پایین‌تر و باقیمت ارزان‌تر تولید کرده و مصرف‌کننده می‌تواند آگاهانه آن را انتخاب کند؛ اما اگر تولیدکننده روی محصول خود ننویسد که از کره کاکائو استفاده کرده، تخلف است. معمولا به شکلات‌های قنادی کره کاکائو نمی‌زنند.
در تخلف بعدی از پودر کاکائو کمتر و به جای آن از شکر فراوان استفاده می‌کنند، باید دقت داشته باشید شکلات‌های باز عموما کره کاکائو ندارند و شکر فراوانی در آن‌ها به کار رفته است.
راه تشخیص این است که شکلات مرغوب در دهان بلافاصله آب می‌شود چون کره کاکائو در دمای ۳۷ درجه ذوب می‌شود. در حالی که تصور عامه مردم این است که شکلات مرغوب باید سفت باشد و زود آب نشود.
بسیاری از شکلات‌های نامرغوب در آفتاب نیز آب نمی‌شود. از طرف دیگر، رنگ شکلات تقلبی کدر است ولی شکلات سالم براق است و چون شکر زیادی ندارد، باید ته مزه تلخی داشته باشد.


روغن زیتون:
چون روغن زیتون روغن گرانی است، ممکن است آن را با روغن‌های دیگر مخلوط کنند. روغن زیتون خوب باید رنگ سبز زیتونی داشته باشد، بوی زیتون بدهد و هنگام خوردن ته گلو را کمی بسوزاند.


عسل:
تقلب در تولید عسل زیاد است، برای تولید عسل خوب زنبور باید شیره گیاه را استفاده کند و در معده‌اش با آنزیم ‌ترکیب و عسل درست ‌شود. یکی از تخلفات رایج در تولید عسل، ریختن شکر جلوی کندو است. گاهی نیز دیده شده از نشاسته سیب‌زمینی استفاده می‌کنند.
البته روش‌هایی که برای تشخیص عسل خوب بیان می‌شود، معمولا علمی نیستند و تنها روش شناسایی عسل طبیعی این است که به دلیل وجود اسید فورمیک، هنگام خوردن ته گلو را بسوزاند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بشر با 'کمک گرگها' نئاندرتال‌ها را منقرض کرد

بشر با اهلی کردن گرگ و پرورش سگ توانست نسل نئاندرتال‌ها را در اروپا منقرض کند.
پروفسور پت شیپمن، استاد دانشگاه دولتی پنسیلوانیا، می‌گوید بشر با کمک سگها، در رقابت برای شکار از نئاندرتال‌ها پیش افتاد که در نهایت حدود چهل هزار پیش نسل آنها را منقرض کرد.
به گفته آقای شیپمن: "ما با گرگها متحد شدیم و این پایان کار نئاندرتال‌ها بود."
نظریه پروفسور شیپمن برخلاف دیدگاه فعلی کارشناسان است که اهلی شدن گرگ‌ها را به ده هزار سال پیش نسبت می‌دهند، همزمان با آغاز عصر کشاورزی.
اما پروفسور شیپمن بر این باور است که بشر هفتاد هزار سال پیش که برای نخستین بار از آفریقا به اروپا مهاجرت کرد پرورش و اهلی کردن گرگ‌ها را آغاز کرد.
نظریه پروفسور شیپمن معمای انقراض نئاندرتال‌ها توضیح می‌دهد؛ بشر امروزی در آفریقا پا به عرصه گذاشت و تقریبا ۲۵ هزار سال پیش به اروپا رسید. در آن زمان نئاندرتال‌ها دویست هزار سال بود که در در اروپا زندگی کرده بودند اما چند هزار سال بعد از ورود بشر به اروپا منقرض شدند.
پوفسور شیپمن معتقد است در کنار گرگ‌ها، مهارت بیشتر در شکار و اسلحه بهتر باعث شدند که بشر تسلط خود را بر رقیب اعمال کند.
او می‌گوید: "گرگ-سگ‌ها می‌توانستند رد حیواناتی مثل گوزن و گاومیش را بگیرند و آنها رم بدهند و تا وقتی که خسته شوند دنبالشان کنند. بعد انسانها می‌توانستند آنها را با گرز و تیر و کمان بکشند."
"به این ترتیب سگها لازم نبود به این حیوانات بزرگ نزدیک شوند تا آنها را بکشند، کاری که اغلب خطرناکترین قسمت شکار است، انسانها هم لازم نبود برای تعقیب و خسته کردن شکار انرژی صرف کنند."
"این کار را سگ‌ها انجام می‌دادند و گوشت بین همه تقسیم می‌شد و همه منتفع می‌شدند."
بر اساس آخرین نظریه‌ها، حدود پنج هزار سال دو گونه انسانی "بشر" و "نئاندرتال‌" همزمان در اروپا ساکن بودند و حتی بررسی‌های ژنتیکی نشان از آمیزش و بچه‌دار شدن بین آنها دارد.
اما به مرور احتمالا بعلت رقابت بر سر منابع یا خشونت یا تغییر آب وهوا، نئاندرتال‌ها از بین رفتند و فقط انسان امروزی با اسم علمی "هوموساپینس" باقی ماند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
شروع به کار نیروگاه تولید برق از انرژی امواج دریا


استرالیا با افتتاح نیروگاهی که با موج دریا کار می‌کند، نخستین گام برای تولید انرژی سالم از امواج قدرتمند دریا را برداشته است.
هرچند تا پیش از این چند طرح برای استفاده از امواج دریا تشکیل شده بود، اما هنوز شبکه‌ای که بتواند این انرژی را به شبکه برق شهری متصل کند، با موفقیت انجام نشده بود.
شرکت «آیلی لیمپمت» در بریتانیا پیش از این طرح‌هایی برای این پروژه انجام داده بود ولی در ابعاد صنعتی اجرا نشده بود.
همچنین طرح‌های قبلی از اجزایی تشکیل شده بود که روی سطح آب شناور بودند تا بتوانند انرژی موج را تبدیل کنند.
به گزارش سایت «مادر بورد» ویژگی پروژه جدیدی که در استرالیا انجام شده، این است که تمامی اجزای تولید انرژی، زیر آب است و دیگر روی سطح آب شناور نیست. خوبی آن این است که در جریان توفان سهمگین، مورد خسارت سنگین قرار نمی‌گیرند.
«شرکت تولید انرژی موج کارنگی» در بیانیه‌ای روی سایت خود اعلام کرد این پروژه به مدت ۱۰ سال کار و آزمایش شده و به تدریج تکمیل شده است.
در بیانیه این شرکت آمده است: «شناورهای این نیروگاه زیر آ است که موج انرژی زیر آب را در خود می‌گیرد. این شناورها با حرکت موج بالا و پایین رفته و و پمپ‌های تولید را فعال می‌کنند. این پمپ‌ها، مایعی را تحت فشار گذاشته که بعد در توربین‌های آبی به کار می‌رود تا برق تولید کند.»
هنوز برق تولید شده از این نیروگاه وارد شبکه برق منازل در استرالیا نشده است. تمامی برق تولید شده از این نیروگاه از سوی وزارت دفاع استرالیا خریداری شده و در بزرگترین پایگاه آبی این کشور، مصرف می‌شود.
شرکت انرژی موج کارنگی اعلام کرده در حال تاسیس نیروگاه‌های بزرگ‌تری با شناورهای بیشتر است تا بتواند برق بیشتری تولید کرده و آن را به شبکه منازل متصل کند.
هرچند تا پیش از این در مورد تولید برق از انرژی امواج کارهایی شده بود، اما از آن به عنوان روشی کُند یاد شده بود. پروژه‌ای مشابه آن در پرتقال اجرا شده که به سرانجامی نرسیده بود.
کارشناسان امیدوارند با پیشرفت پروژه شرکت کارنگی، سرمایه‌گذاران را به سمت پروژه‌های تولید انرژی از امواج دعوت کنند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
آیا هشت ساعت خواب یک افسانه است

معمولا گفته می شود که همه ما باید در طول شب هشت ساعت بخوابیم. اما آیا چنین عادتی ممکن است باعث مرگ زودرس شود؟ تحقیقات جدید نشان داده است که خوابیدن به مدتی طولانی تر و یا کوتاه تر از حد متوسط معمولا با افزایش خط ابتلا به بیماری و حتی مرگ ارتباط دارد. اما دلایل بروز این بیماریها چیست و کنترل ساعات خواب روزانه تا چه حد مهم است؟
چند ساعت خواب در شب مطلوب است؟ بسیاری در پاسخ خواهند گفت هشت ساعت. اما پژوهش های علمی جدید نشان داده که هشت ساعت زیاد است و ممکن است به بیماری منجر شود.
دلایل ابتلا به این بیماریها چیست و آیا واقعا لازم است که از ساعات خواب خود بکاهیم؟
یکی از مجموعه برنامه های بی بی سی با عنوان "کم یا زیاد" در تحقیقات خود سعی کرده به این سوال ها پاسخ دهد که آیا هشت ساعت خواب یک افسانه است؟


آیا هشت ساعت خواب زیاد است؟
دکتر گرگ جکوبز متخصص خواب در مرکز نارسایی خواب دانشکده پزشکی ماساچوست در آمریکا می گوید که پژوهش های ده سال اخیر نشان داده که هشت ساعت خواب ممکن است مضر باشد.
او می افزاید: "۳۴ پژوهش در این زمینه انجام شده، پژوهش های گسترده ای که بیش از دو میلیون نفر را دربرمی گیرد و این ها نشان داده اند که ساعات خواب افراد با عوامل موثر در مرگ و میر ارتباط دارند."
"نگاهی به این تناسب نشان می دهد که با هفت ساعت خواب میزان خطر مرگ به حداقل رسیده و خوابیدن بیشتر و یا کمتر از هفت ساعت خطر مرگ را افزایش می دهد. نکته دیگر این است که در میان کسانی که بیشتر از هفت ساعت می خوابند به نسبت کسانی که ساعات کمتری می خوابند ضریب مرگ و میر افزایش می یابد."
بنابراین به گفته دکتر گرگ جکوبز حالت مطلوب هفت ساعت خواب است. خواب کمتر از هفت ساعت باعث مرگ زودتر می شود و بیشتر از هفت ساعت این خطر را بیشتر می کند.


علم غیردقیق
اما یک متخصص دیگر خواب به نام فرانک کاپوچیو، پروفسور رشته قلب و عروق و امراض مسری در دانشگاه وارویک بریتانیا معتقد است که باید الگوی خواب مطلوب را بین ۶ تا ۸ ساعت در نظر گرفت چون تعیین زمان دقیق برای مدت مطلوب خواب مشکل آفرین است.
او می گوید: "ما پژوهشگران با استفاده از روشهای بسیار ساده سعی می کنیم از مردم بپرسیم که به طور متوسط چند ساعت در شب می خوابند. ولی مردم نمی توانند با دقت به ما بگویند که چند ساعت می خوابند."
به اعتقاد او تکیه بر اطلاعاتی که مردم از رفتار و عادات خود به پژوهشگران می دهند نتیجه این پژوهش ها را به یک "علم غیر دقیق" بدل می کند. ظاهرا اکثر مردم این عادت و یا گرایش را دارند که مدت زمان خواب خود را بیشتر از آنچه که هست تصور کنند.
اما پروفسور کاپوچیو می گوید به طور متوسط ۶ تا ۸ ساعت خواب در طول شب، مثل سه چهارم جمعیت بریتانیا و یا آمریکا، مطلوب است و کسانی که به طور متوسط چنین مدتی می خوابند نباید نگران سلامتی خود باشند.


خطر خواب کم و یا خواب بیش از حد
کسانی که کمتر و یا بیشتر از حد متوسط ۶ تا ۸ ساعت در شب می خوابند با خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق، فشار خون و دیابت مواجه هستند.
پروفسور کاپوچیو می گوید: "در مورد کسانی که بیش از هشت ساعت و یا کمتر از شش ساعت می خوابند احتمال ابتلا به این بیماریها و یا مرگ زودتر افزایش می یابد."


اما این خطر تا چه حد جدی است؟
وقتی که پژوهشگران پرونده پزشکی و سلامت افراد مورد پژوهش را چند سال بعد دوباره بررسی کردند، متوجه شدند که میزان فوت در میان افراد کم خواب به نسبت افرادی که ۶ تا ۸ ساعت می خوابند، ۱۲ درصد بیشتر بوده است. و در مقایسه با افرادی که ۶ تا ۸ ساعت می خوابند میزان مرگ افراد پرخواب حدود ۳۰ درصد بیشتر بود.


هفت بهترین است
بنابراین چند ساعت خواب مطلوب است؟ با وجودیکه اطلاعاتی که اکثر افراد در مورد ساعات خواب خود در اختیار پژوهشگران قرار می دهند چندان قابل اتکا نیست ولی دکتر گرگ جکوبز معتقد است که می توان یک حد نصاب مطلوب را تعیین کرد.
او می گوید: "بنیاد ملی بررسی خواب در آمریکا هر سال در فصل بهار عادت خواب هزاران فرد بالغ را در یک نظرسنجی موردی جمع آوری می کند که نتایج آن گاه بسیار جالب است. این یافته ها نشان می دهند که اکثریت افراد بالغ امروزه هفت ساعت می خوابند و به نظر می رسد که این در سراسر جهان یک الگوی عمومی است."
دکتر گرگ جکوبز می گوید احتمالا هفت ساعت خواب با طبیعت مغز ما انسانها تناسب بیشتری دارد. به گفته او پژوهش های اخیر نشان می دهند که اکثریت افراد بالغ با هفت ساعت خواب احساس سلامتی و انرژی کافی دارند و فقط پنج درصد می گویند که با هفت ساعت خواب در طول روز خسته هستند.
او می افزاید: "به نظر می رسد که هفت ساعت خواب برای اکثریت مردم یک استراحت کاملا طبیعی است و در عین حال با پایین ترین میزان خطر مرگ و میر نیز انطباق دارد. به همین خاطر هفت ساعت خواب در پژوهش ها و نظرسنجی های متفاوت همیشه به عنوان بهترین الگو خود را نشان می دهد"
اما اگر کسی از خوابیدن طولانی لذت می برد و احساس سلامتی می کند به احتمال زیاد هیچ مشکلی ندارد. هیچ شواهد علمی دقیقی وجود ندارد که ثابت کند خواب طولانی باعث مرگ خواهد شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
مصرف روزانه قهوه و کاهش خطر ابتلا به ام‌اس

نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری ام‌اس را کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، پزشکان آمریکایی با بیان اینکه نوشیدن قهوه می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری ام‌اس موثر باشد، اظهار داشتند: هر چند یافته به دست آمده به این معنا نیست که افرادِ مستعد ابتلا به این بیماری فقط قهوه بنوشند.
با این وجود مطالعه انجام شده روی حدود 7000 نفر در آمریکا و سوئد، مشاهدات انجام گرفته روی موش‌های آزمایشگاهی را تایید کرده و حاکی از آن است که کافئین موجود در قهوه از بدن در برابر اختلالات عصب شناختی مراقبت می‌کند.
در افراد مبتلا به ام‌اس سیستم ایمنی به غلاف حفاظتی اطراف رشته‌های عصب به نام غلاف میلین حمله می‌کند. این اختلال، ارتباط صحیح بین مغز و مابقی بدن را مختل کرده و به ضعیف شدن ماهیچه‌ها، عدم هماهنگی بین آن‌ها، پایین آمدن قدرت دید و درد و علائم دیگر منجر می‌شود.
برای این عارضه درمان قطعی وجود ندارد و با استفاده از داروها می‌توان روند پیشرفت علائم آن را به طور موقت کاهش داد. بیماری ام‌اس معمولا در افراد ساکن در عرض جغرافیایی شمالی و جنوبی بیشتر مشاهده می‌شود که در برخی بررسی‌ها به نقش ویتامین D در بروز این بیماری اشاره شده هر چند دلیل آن همچنان نامشخص است.
طبق اعلام انجمن ملی ام‌اس، بیش از 400 هزار نفر در آمریکا و دو میلیون و 400 هزار نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند. بیشتر مبتلایان به این بیماری اولین علائم آن را که اغلب تاری دید یا دوبینی است در فاصله سنی 20 تا 40 سالگی تجربه می‌کنند.
در سال 2008 یک گروه تخصصی از دانشگاه «کرنل» آمریکا با انجام آزمایشی روی تعدادی موش مشاهده کردند که موش‌های تغذیه شده با میزان بالایی از کافئین کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری ام‌اس هستند. این متخصصان اینطور بیان کردند که کافئین، فعالیت نوعی ماده شیمایی در بدن به نام «آدنوزین» را متوقف می‌سازد که موجب می‌شود سلول‌های ایمنی به سیستم عصب مرکزی وارد شده و غلاف میلین را تخریب کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، همچنین در این بررسی دو گروه از افراد سالم و مبتلا به بیماری ام‌اس مورد مطالعه قرار گرفتند که نشان داد افرادی که از این نوشیدنی مصرف نمی‌کنند 1.5 برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.


مبارزه با استرس و کاهش حافظه با قهوه



مطالعات محققان پرتغالی، برزیلی و آمریکایی نشان می دهد که قهوه قادر به کنترل استرس، پیشگیری از افسردگی و جلوگیری از کاهش حافظه است.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، کافئین موجود در قهوه با مسدود کردن گیرنده های آدنوزین ، احساس خواب آلودگی را از بین می برد، این موضوع دستاورد علمی جدیدی نیست؛ ولی تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد که قهوه گیرنده های استرس را نیز غیر فعال می کند و علاوه بر احساس آرامش، با افسردگی و کاهش حافظه نیز مبارزه می کند.
تا امروز محققان بر این باور بودند که آرامش حاصل از مصرف کافئین به این دلیل است که فرد به دور از هیجانات، یک فنجان قهوه به دست می گیرد و معمولا در حین نوشیدن آن، با دوستان خود در آرامش گپ میزند و این عامل به حفظ آرامش کمک می کند؛ ولی تحقیقات بیشتر نشان داده است که آرامش حاصل از مصرف قهوه ریشه علمی دارد.
برای این آزمایش، موش های آزمایشگاهی به دو گروه تقسیم شدند، به گروه اول به همراه آب، مقداری کافئین داده شد و گروه دوم آب خالص استفاده کردند، پس از گذشت سه هفته، این دو گروه در معرض شرایط استرس زایی از قبیل، کمبود جا، کمبود غذا و آب و محیط نامناسب از نظر دما قرار گرفتند. نتایج نشان داد گروهی که از کافئین استفاده می کردند، بدون آسیب مغزی، قادر به کنترل شرایط بودند.
مدیر این پروژه تحقیقاتی گفته است که کافئین موجود در قهوه، سبب بهبود سیستم اعصاب نمی شود؛ بلکه از اختلال در این سیستم جلوگیری می کند. اضطراب یک اختلال روحی مخرب است که می تواند منجر به چاقی، بی خوابی، کاهش حافظه و اختلالات روانی شود.
محققان بر این باورند که نتایج حاصل از این پژوهش، گامی موثر در جهت مدیریت استرس است.نتایج این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
ردیابی و ثبت کوچکترین موجود زنده در جهان

دانشمندان آزمایشگاهی در برکلی توانستند تصاویر کوچک‌ترین موجود زنده را تا به امروز ثبت کنند.
در تصاویر ویدیویی و عکس‌هایی که از سوی آزمایشگاه برکلی و در یک تحقیق علمی ثبت شده است، تصاویر این باکتری دیده می‌شود.
اندازه این باکتری بسیار کوچک ۰.۰۰۹ میکرون مکعب است. با کنار گذاشتن ۱۵۰ هزار از این باکتری کنار هم می‌توان حجمی به اندازه نوک یک تار مو ایجاد کرد.
به گزارش سایت «مادر بورد»، محققان پروژه یاد شده می‌گویند این کوچک‌ترین شکل ثبت شده حیات زنده تاکنون است که تمامی توانایی‌های سلولی هم دارد.
«جیل بنفیلد» از محققان این پروژه می‌گوید: «تاکنون درک ما از این گونه کوچک از حیات خیلی کم بود و حالا وارد دوران جدیدی شده‌ایم».
وی افزود: «این باکتری‌ها نقش زیادی در اکوسیستم زندگی میکروبی دارند و ما هنوز از کارکرد واقعی آن‌ها مطلع نیستیم».
پژوهشگران توانستند این باکتری را از آب‌های زیرزمینی که از «کلرادو» استخراج شده بود و طی سه مرحله جدا کنند. سپس با استفاده از دوربین‌های دو و سه بعدی، تصویر آن را ثبت کنند.
این تحقیق می‌گوید هیچ اجماعی وجود ندارد که کوچکترین شکل از حیات در چه اندازه‌ای است. این باکتری، کوچک‌ترین اندازه‌ای است که تا به امروز پیدا و ثبت شده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بریتانیا در پی ساخت نخستین نیروگاه‌ تالابی دنیا

طرح ساخت نخستین نیروگاه‌های تالابی دنیا در بریتانیا اعلام شد.
برای این پروژه شش تالاب (lagoon)، چهار تالاب در ولز، یک تالاب در سامرست و یک تالاب در کامبریا در نظر گرفته شده است.
تالاب ساحلی که در انگلیسی به آن لگون می گویند پهنه آبی کم عمقی است که حائلی طبیعی آن را از پهنه آبی بزرگتری مثلا یک دریاچه جدا کرده باشد.
عمق این تالاب، هماهنگ با پهنه آبی که به آن متصل است، با جزر و مد کم و زیاد می شود.
این شش نیروگاه تالابی ۸ درصد برق بریتانیا را تولید خواهند کرد.
هزینه این پروژه سی میلیارد پوند است و نیاز به عملیات مهندسی بزرگی دارد، مثلا دیواره سد تالاب سوانزی در ولز هشت کیلومتر طول خواهد داشت و ۳.۲ کیلومتر در دریا پیشروی خواهد کرد.
با این حال شرکت‌های سازنده معتقدند با وجود هزینه بالای ساخت سدهای تالابی، ارزانی برق تولیدی، هزینه را جبران خواهد کرد.
مارک شاروک مدیر عامل شرکت تایدال لگون پاور به بی‌بی‌سی گفت: "ما فرصت فوق‌العاده‌ای داریم تا از رقص بین ماه و زمین (اشاره به جزر و مد ناشی از جاذبه ماه) انرژی تولید کنیم."
"باید قبول کنیم که این پروژه گرانقیمتی است اما به مرور زمان سرمایه بر خواهد گشت چون تولید برق بسیار ارزان خواهد بود."
این پروژه بخشی از برنامه دولت بریتانیا برای تولید انرژی ارزان و پاکیزه است و قرار است هزینه ساخت نیروگاهها از محل قبض برق خانوارها تامین شود.
اد دیوی وزیر انرژی بریتانیا که از حامیان این پروژه است به بی‌بی‌سی گفت هنوز تصمیمی در این باره نگرفته چون مذاکرات ادامه دارد، اما تولید برق از جزر و مد برایش هیجان‌انگیز است: "ما بزرگترین جزر و مدهای دنیا را در بریتانیا داریم و اگر بتوانیم از انرژی تمیز آنها بهره برداری کنیم بسیار مفید خواهد بود."
برای ساخت این نیروگاه ها، در واقع سدی بین دریاچه و تالاب ساخته می شود. در زمان مد آب دریا یا دریاچه بالا می‌آید و پشت دیواره این سد جمع می‌شود.
در زمان جزر که آب دریا پایین می رود، دریچه ها بسته هستند و مانع می شوند آب از تالاب به سمت دریا حرکت کند. وقتی آب به حد کافی جمع شد و فشار به حد کافی رسید، دریچه باز می شود و آب از تالاب به دریا حرکت می کند و در مسیر خود توربین ها را به حرکت درمی‌آورد.
شرکت هایی که در زمینه تولید انرژی فعالیت می‌کنند به برق تالابی علاقه زیادی دارند چون برخلاف دیگر منابع پاکیزه انرژی مثل انرژی باد و خورشید، جزر و مد قابل پیش بینی است.
در هر روز دو بار آب از دریا به سمت تالاب و دو بار در مسیر عکس حرکت خواهد کرد و نیروگاه به طور متوسط روزی ۱۴ ساعت فعال خواهد بود.
با این حال برخی درباره آثار زیست محیطی سدهای تالابی اظهار نگرانی کرده‌اند. آنها می‌گویند که سدهای تالابی مانع نشست گل مغذی می‌شود که برای پرندگان آبچر ضروری است.
اما موافقان پروژه می‌گویند سدهای تالابی مانع جریان آب نمی‌شوند (این موضوع بویژه در باره تالاب سوانزی صادق است) و در واقع فقط مد تالاب را چند ساعت به تاخیر می‌اندازند.
نگرانی دیگر تاثیر سد تالابی بر ماهی‌های است که برای تخم ریزی به رودخانه ها مهاجرت می‌کنند در حالیکه پس از سالها آلودگی، اخیرا وضعیت این ماهیان رو به بهبود گذاشته است.
شرکت‌های سازنده قبول دارند که تعدادی ماهی به داخل توربین‌ها کشیده خواهند شد، اما می‌گویند تعداد این ماهی‌ها اندک خواهد بود.
از طرف دیگر این سدهای تالابی باعث ایجاد زیستگاه آب‌سنگی (reef) می‌شوند که برای ماهیان مناسب است.
موافقان پروژه سدهای تالابی معتقدند که اگر این سدها باعث تعطیل شدن برخی نیروگاه‌های آلاینده شوند، در مجموع منفعت آنها بیشتر از ضررشان خواهد بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
یافته های تازه در مورد مهاجرت انبوه به اروپا و سرمنشا زبان های هندواروپایی از جمله فارسی

تحلیل ها با کمک دی ان ای شواهدی را دایر بر مهاجرت انبوه ۴۵۰۰ سال قبل انسان به قلب اروپا آشکار کرده و موید فرضیه ای است که می گوید زبان های هندواروپایی از جمله فارسی احتمالا از شمال خزر و دریای سیاه نشات می گیرد.
داده های ژنتیکی ۶۹ انسان کهن نشان می دهد که گله داران در آن دوره از حواشی شرقی اروپا به مرکز اروپا نقل مکان کردند.
این مهاجران ممکن است مسئول گسترش زبان های هندواروپایی که اکثریت زبان های امروزی اروپا را تشکیل می دهد بوده باشند.
تیمی بین المللی از محققان نتایج مطالعه تازه را در نشریه نیچر چاپ کرده است.
پروفسور دیوید رایش و همکارانش دی ان ای استخراج شده از بقایای کشف شده در محوطه های باستانی در اطراف قاره را مطالعه کردند.
آنها از یک تکنیک تازه غنی سازی دی ان ای استفاده کردند که نیاز به تعیین آرایش پایه های ژنتیکی دی ان ای برای کسب داده های وسیع را کم می کند.
این تحلیل ها نشان داد که ۷ هزار تا ۸ هزار سال قبل یک گروه از کشاورزان اولیه از خاور نزدیک وارد اروپا شدند که موید مطالعات قبلی است.
این کشاورزان هنگام پراکنده شدن در سراسر قاره به شکارچیان بومی برخوردند که از آنها متمایز بودند.
در نهایت دو گروه ترکیب شدند به طوری از ۵ هزار تا ۶ هزار سال قبل، مشخصات ژنتیکی کشاورزان با بومیان اروپا مخلوط شده بود.
اما مطالعات قبلی نشان می داد که ترکیب ژنتیکی این گروه از کشاورزان و شکارچیان برای توضیح پیچیدگی ژنتیکی اروپایی های مدرن کافی نیست. یک گروه دیگر باید در دوره های اخیرتر به این دیگ در هم جوش اضافه شده باشد.
پروفسور رایش و همکارانش اکنون یک منبع احتمالی را برای این مهاجرت تازه تر پیدا کرده اند. چوپان های یامنایا متعلق به عصر برنز در جنوب روسیه می تواند همان گروه سوم گم شده باشد.
تیم محققان نمونه استخراج شده از نه نفر که به این گروه کوچ نشین تعلق داشتند را بررسی کردند. آنها مردگان خود را در تل هایی موسوم به کورگان دفن می کردند.
دانشمندان معتقدند که یک گروه مشابه به یامنایاها پس از اختراع وسایل چرخدار به قلب اروپا مهاجرت کردند و تا ۵۰ درصد اجداد مردمان امروزی در بعضی از بخش های شمال اروپا را تشکیل می دهند.
به نظر می رسد که اروپایی های جنوبی در مجموع کمتر از این مهاجرت تاثیر پذیرفته باشند.
سرمنشا زبان های هندواروپایی
مساله حتی جالبتر، وجود حلقه پیوند احتمالی میان این مهاجرت و سرمنشاء زبان های هندواروپایی است.
بیشتر زبان های بومی اروپا از انگلیسی تا روسی، اسپانیایی و یونانی، به گروه هندواروپایی تعلق دارند. این گروه بندی بر مشخصه های مشترک مثل کلمات و دستور زبان استوار است.
زبان باسکی که در جنوب غربی فرانسه و شمال اسپانیا تکلم می شود در این گروه نمی گنجد و ممکن است تنها زبان باقی مانده از گروهی از زبان ها باشد که پیشتر استفاده می شد.
دو فرضیه عمده برای توضیح برتری یافتن زبان های هندواروپایی در اروپای امروز وجود دارد.
براساس فرصیه موسوم به آناتولی زبان های هندواروپایی اولین بار هفت تا هشت هزار سال قبل توسط کشاورزان خاور نزدیک گسترش یافت.
اما تازه ترین مطالعه موید فرضیه استپ است که می گوید گویندگان اولیه زبان های هندواروپایی کشاورزان عصر برنز در مراتع شمال دریای خزر و دریای سیاه بودند.
پروفسور رایس می گوید که دو زبان هندواروپایی فارسی و هندی احتمالا پیش از آنکه کوچ نشینان یامنایا - حدود ۴۵۰۰ سال قبل - وارد اروپا شوند شاخه شده و به ایران و هند راه یافته بود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 125 از 163:  « پیشین  1  ...  124  125  126  ...  162  163  پسین » 
علم و دانش

Science News | دانستنیهای علمی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA