انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 115 از 163:  « پیشین  1  ...  114  115  116  ...  162  163  پسین »

Science News | دانستنیهای علمی


مرد

 
۲۸ دی: تولد آگوست وایسمان زیست شناس بزرگ آلمانی


۱۸۱ سال پیش فردریش لئوپولد آگوست وایسمان، زیست شناس بزرگ آلمانی دیده به جهان گشود. وی یکی از بزرگترین تئوریسین‌های نظریه‌‌ی تکامل و یکی از بزرگترین زیست شناسان تاریخ به حساب می‌آید.
۱۷ ژآنویه سال ۱۸۳۴ فردریش در یک خانواده تحصیل کرده متولد شد؛ پدرش معلم مدرسه و استاد زبان‌های باستانی و الهیات بود. فردریش در ۴ سالگی به فراگیری موسیقی پرداخت و از ۱۴ سالگی آموزش نقاشی را آغاز کرد؛ در دوران نوجوانی معلم موسیقی‌اش هدیه‌ای به او داد که مسیر زندگی وی را تغییر داد. فردریش از معلم موسیقی، مجموعه‌ای از پروانه‌های خشک شده دریافت کرد و این هدیه باعث شد تا او به شدت به زیست شناسی و چگونگی پیدایش موجودات زنده علاقه‌مند شود. این علاقه باعث شد موسیقی را رهاکند و به مطالعه در خصوص علوم طبیعی بپردازد،. سرانجام به توصیه یکی از دوستان، فریدریش به دانشگاه گوتینگن رفت و در آنجا به تحصیل در رشته پزشکی پرداخت. وی سال ۱۸۵۶ فارغ التحصیل شد.
در دوران تحصیل، فردریش تحقیقات بسیاری در خصوص هیپوریک اسید انجام داد و بعد از فارغ التحصیلی مقالات بسیاری در این خصوص منتشر کرد. اما مهمترین دستاورد تحقیقاتی وی مربوط به بررسی نظریه خلقت و مقایسه‌ی آن با نظریه تکامل است که فردریش براساس یافته‌های زیست شناسی خود اعلام کرد که حقایق زیست شناسی بسیاری بر تایید نظریه‌ی تکامل یافته است، اما نتیجه‌گیری قطعی را همانند یک معما و بدون تایید یا رد یک نظریه باقی گذاشت. وایسمان تئوری خاصی را مطرح کرد که بر اساس آن تمایز مهم و عمیقی میان سلول‌های ژرمینال (اسپرم و تخمک) و سوماتیک (پیکری) بدن قائل شد و براساس یافته‌های خود اعلام کرد که وراثت تنها از طریق خط ژرمینال عمل می‌کند. یاخته‌های ژرمینال که در بدن موجود زنده مسئولیت تولید مثل را بر عهده دارند٬ تک کروموزومی هستند و بر اساس تئوری وایسمن، وراثت از طریق آنها منتقل می‌شود و یاخته‌های سوماتیک که در پیدایش بافت‌ها و اندام‌های بدن نقش دارند بر خلاف ژرمینال‌ها که تک کروموزومی هستند از دو کروموزوم تشکیل می‌شوند که یکی از پدر و دیگری از مادر است. ارنست مایر زیست شناس بزرگ آلمانی آمریکایی قرن ۲۰ میلادی وایسمان را از بزرگترین زیست شناسان و نظریه پردازان در خصوص تکامل برشمرده است که دستاوردهای علمی وی زیربنای زیست شناسی مدرن را شکل داده است.
فردریش لئوپولد آگوست وایسمان که به آگوست وایسمان معروف بود سال ۱۹۱۲ در سن ۷۸ سالگی خود را بازنشست کرد و ۲ سال بعد در تاریخ ۵ نووامبر سال ۱۹۱۴ دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
پنجره هوشمندی که نفس می‌کشد

دانشمندان دانشگاه فناوری نانینگِ سنگاپور پنجره‌ی هوشمندی ساخته‌اند که قادر است با تغییر رنگ به آبی، بخشی از نور ورودی به خانه را جذب کند بدون آن که نیاز به منبع خارجی داشته باشد. البته این تنها ویژگی پنجره مذکور نیست بلکه این پنجره می‌تواند به شکل خودکار با کمک اکسیژنی که در هوا موجود است خود را شارژ کند.
سرمایش ساختمان‌ها بخش بزرگی از هزینه‌ی عمومی انرژی ساختمان‌ها را تشکیل می‌دهد. برای کاهش این هزینه تاکنون پنجره‌های هوشمند زیادی ساخته شده که با ممانعت از ورود نور و گرمای خورشید می‌توانند مقداری از هزینه‌های سرمایشی را کاهش دهند. البته بیشتر این پنجره‌ها برای عملکرد خود نیاز به نیروی الکتریکی خارجی دارند که خود هزینه‌ای اضافه محسوب می‌شود. فارغ از اینکه این پنجره‌ها جایگزین پرده‌های قدیمی٬ تا چه حد می‌توانند هوشمند عمل کنند حتی انواعی که خود نیروی به تامین نیروی الکتریکی خود می‌پردازند از محدودیت‌های عملکردی رنج می‌برند.
اما این پنجره‌ی جدید، ضمن اینکه می‌تواند به سرعت رنگ خود را به آبی تغییر دهد، قادر است به طور الکتروشیمیایی توان مصرفی خود را نیز با مصرف اکسیژن محیط تامین کند. این پنجره از دو صفحه‌ی شیشه‌ای تشکیل شده که مایع انتقال دهنده‌ی اکسیژن در بین آن‌ها قرار گرفته است. این صفحات درون صفحه رسانا و شفافی از جنس ITO قرار گرفته‌اند که در یک طرف به فویلی آلومینیومی متصل شده و روی صفحات ITO ماده‌ای رنگی که به اکسیژن حساس است قرار گرفته است.
وقتی مداری که بین صفحات شیشه‌ای قرار گرفته در حالت باز قرار می‌گیرد ماده‌ی رنگی حساس به اکسیژن با اکسیژن حاضر در الکترولیت واکنش می‌دهد و به رنگ آبی در می‌آید که می‌تواند تا 50 درصد نور ورودی را کاهش دهد. در حالت معکوس نیز وقتی مدار بسته می‌شود این فرایند به شکل معکوس اتفاق می‌افتد و ماده‌ی رنگی از آبی به حالت بی رنگ تبدیل می‌شود. در حقیقت زمانی که این پنجره در حالت آبی درمی‌آيد می‌تواند با جذب اکسیژن و به نوعی با تنفس خود را شارژ کند.
این دانشمندان برای آزمایش میزان شارژدهی این پنجره با استفاده از آن یک LED قرمز رنگ را روشن کردند. این آزمایش نشان داد می‌توان از این پنجره‌ها به عنوان پنجره‌هایی شفاف و باتری‌هایی خودکفا برای تامین انرژی ابزارهای کم مصرف بهره برد. بنابراین می‌توان از این فناوری به عنوان رقیبی جدی برای فناوری سلول‌های خورشیدی شفاف نام برد.
این گروه هم اکنون روی افزایش کارایی دستگاه و تجاری سازی این فناوری متمرکز شده و امیدوار است از این فناوری در ساخت ساختمان‌هایی سبز و زیست محیطی بهره ببرد.
نتایج این پژوهش در نشریه‌ی Nature Communications به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بازیابی حس شنوایی از طریق زبان

برای دستیابی به حس شنوایی هم اکنون بسیاری از افراد ناشنوا از ایمپلنت‌های استخوان حلزونی استفاده می‌کنند. چنین ابزارهایی علاوه بر گران قیمت بودن برای نصب نیاز به عمل جراحی دارند و در تمام موارد ناشنوایی نیز به کار نمی‌آیند. این ضعف فناوری انگیزه‌ای بود برای گروهی از پژوهشگران در دانشگاه کلرادو تا جایگزینی برای این فناوری ارائه کنند. فناوری که کلمات بیان شده را به صورت علائمی در زبان به فرد انتقال می‌دهد.
ایمپلنت‌های حلزونی به کمک میکروفون‌هایی که معمولا در کنار گوش قرار می‌گیرند صدای خارجی را دریافت می‌کنند. این صدا سپس فیلتر شده و پس از آن تنها صدای سخن گفتن افراد به گوش می‌رسد. این اصوات سپس به ضربان‌های الکتریکی تبدیل شده و پس از گذر از پوست شخص به الکترودهایی که در حلزونی کار گذاشته شده‌ انتقال می‌یابند. این الکترود‌ها به صورت مستقیم اعصاب شنوایی فرد را تحریک می‌کنند و اطلاعات صوتی را از این طریق به مغز می‌رسانند.
گروهی که به سرپرستی پروفسور جان ویلیامز در حال توسعه فناوری جدید شنوایی هستند نیز از سازوکار مشابهی بهره می‌برند. آن‌ها از میکروفون‌ها برای دریافت صدای محیط بهره برده و پس از تبدیل آن به تپ‌های الکتریکی آن را به وسیله‌ی بلوتوث به دستگاهی که در دهان فرد ناشنوا قرار گرفته می‌فرستند. فرد می‌تواند با فشار دادن این ابزار به کمک زبان خود تحریکات الکتریکی را که این ابزار به وسیله‌ی بلوتوث دریافت کرده در بخش‌های مختلف زبان خود احساس کند.
پس از طی دوره‌ای آزمایشی کاربر می‌تواند الگوهای تحریک زبانی را با واژه‌ی بیان شده هماهنگ کند و به واسطه‌ی هزاران نورونی که روی زبان قرار گرفته بخش لامسه مغز را مجبور به ترجمه این اطلاعات کند. در حقیقت می‌توان این سامانه را با سامانه‌ی بریل که افراد نابینا از آن بهره می‌برند مقایسه کرد.
برخلاف مواردی که از ایمپلنت‌های حلزونی استفاده می‌شود در این سامانه نیازی به جراحی نیست و قیمت نهایی آن نیز پایین‌تر خواهد بود ضمن اینکه کاربر برای استفاده از این سامانه نیازی به کارکرد نورون‌های شنوایی خود ندارد. البته هنوز برای استفاده‌ی عمومی از این دستگاه نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است تا برای مثال نقشه‌ی کامل نورون‌های زبانی برای بهینه سازی محل قرار گیری این دستگاه مشخص شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
با استفاده از محرک‌ها هر روز بیشتر بخوانید

بسیاری از ما تعداد زیادی کتاب دیجیتال و کاغذی داریم که حتی گاهی پول زیادی برای خرید آن‌ها پرداخته‌ایم٬ اما متاسفانه فرصت کافی برای خواندن آن‌ها پیدا نمی‌کنیم. گاهی شروع به خواندن کتابی می‌کنیم٬ اما به دلیل افزایش مشغله‌ی کاری روزانه فرصت تمام کردن آن پیدا نمی‌شود و مجبور می‌شویم آن را رها کنیم.
برای حل چنین مشکلی یکی از بهترین راه‌ها٬ استفاده از محرک‌های شرطی کننده برای شروع خواندن کتاب‌هاست تا به این وسیله بتوان از پس لیست بلندبالای کتاب‌هایی که می‌خواهیم آن‌ها را بخوانیم بر آییم. خواندن می‌تواند مثل ورزش کردن به یک عادت روزانه تبدیل شود اما برای ایجاد این عادت نیاز به صرف زمانی برای تقویت آن در مغز است. وقتی شما حتی یک روز از برنامه خواندن یا ورزش خود خارج می‌شوید ریتمی را که پیش از آن در حال شکل‌گیری بود به هم زده‌اید و این موضوع کار را در ادامه برای شما سخت‌تر خواهد کرد.
یکی از جالب‌ترین راه‌هایی که می‌توان برای ایجاد عادت خواندن استفاده کرد گره زدن این عادت به سایر کارهای روزانه است. برای مثال می‌توانید پس از خوردن صبحانه ، ناهار یا شام و پس از رفتن به رختخواب (اگر برای خواب رفتن مشکل دارید این مورد را به شخصه توصیه می‌کنم البته سعی کنید از کتاب‌های کاغذی در این موارد استفاده کنید تا نور تبلت یا تلفن هوشمند شما را دچار بیخوابی نکند). با عادت دادن خود به شروع خواندن کتاب پس از این زمان‌ها می‌توانید تا حد زیادی ایجاد ریتم کتابخوانی در مغز خود را سهل الوصول‌تر کنید.
برای دیدن اثرات این روش می‌توانید در نظر بگیرید که برای مثال با استفاده از همین محرک‌هایی که تا به حال مطرح شدند و خواندن چهار یا پنج صفحه در هر زمان از روز٬ می‌توانید روزانه حداقل 20 صفحه از کتاب مورد علاقه خود را بخوانید که برای شروع آمار بسیار خوبی است.
البته نمی‌توانید انتظار داشته باشید که هر روز بتوانید یک کتاب را تمام کنید اما به شخصه برای برخی از کتاب‌ها روزی 20 صفحه هم برای من کافی بوده تا بتوانم کتاب را در عرض یک ماه به اتمام برسانم. اگر شما همواره در رفت و آمد هستید یا وقت نهارتان را به تنهایی سپری می‌کنید به جای اینکه با تلفن هوشمند خود به اتلاف وقت بپردازید قدری تنبلی را کنار گذاشته و شروع به خواندن یک کتاب کنید. فراموش نکنید تنها چیزی که در این روش به آن نیاز دارید صرف دو یا سه هفته‌ی دشوار اولیه بدون بهم زدن ریتم است، اگر ریتم کتابخوانی شما بهم خورد لطفا مجددا شروع کنید و ناامید نشوید.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۲۹ دی: تولد یویچیرو نامبو فیزیکدان سرشناس ژآپنی

۱۸ ژآنویه سال ۱۹۲۱ ٬ درست ۹۴ سال پیش٬ یویچیرو نامبو فیزیکدان بزرگ ژآپنی در شهر توکیو متولد شد. شهرت این فیزیکدان بزرک بخاطر دستاوردهای مهم وی در فیزیک نظری به ویژه ذرات ریزاتمی است.
یوییچیرو نامبو تحصیلاتش را در شهر توکیو آغاز کرد و برای گذراندن دوران دبیرستان به شهر فوکویی رفت. بعد از فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان وارد دانشگاه سلطنتی توکیو شد و به مطالعه فیزیک پرداخت. یویچیرو نامبو سال ۱۹۴۲ مدرک کارشناسی گرفت و در سال ۱۹۵۲ دکترای خود را از این دانشگاه کسب کرد.
یویچیرو نامبو بخاطر استعداد زیاد و توانایی بالایی که داشت٬ سال ۱۹۴۹ قبل از پایان دکترای خود به عنوان استاد دانشگاه اوزاگا برگزیده شد و سال ۱۹۵۰ در حالی که تنها ۲۹ سال داشت به سمت ریاست دانشگاه منصوب شد. سال ۱۹۵۲ بعد از پایان دوره دکترا به دعوت دانشگاه پرینستون برای تحصیل و تحقیق به این دانشگاه رفت. سال ۱۹۵۴ وارد دانشگاه شیکاگو شد و ۴ سال بعد به درجه استادی در این دانشگاه رسید و بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۸ رئیس دپارتمان فیزیک این دانشگاه بود.
یویچیرو نامبو سال ۱۹۷۰ شهروندی آمریکا را کسب کرد. این دانشمند بزرگ بیش از 60 سال در دانشگاه‌های تراز اول دنیا به تدریس فیزیک نظری پرداخت و یکی از قویترین فیزیکدانان نظری دنیا به حساب می‌آید. از مهمترین دستاوردهای علمی وی می‌توان به کشف خاصیت Spontaneous symmetry breaking در ذرات زیر‌اتمی اشاره کرد که سال ۱۹۶۰ ارائه کرد و بخاطر همین دستاورد نیز حدود ۴۸ سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ مفتخر به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد. ذره زیراتمی بخشی از ذرات بنیادی و ذرات ترکیبی به شمار می‌رود که کوچکتر از اتم است. این نوع ذرات در حوزه فیزیک هسته‌ای و فیزیک ذرات مورد مطالعه قرار می‌گیرند. از جمله معروفترین ذرات زیر اتمی، الکترون‌ها٬ پروتون‌ها و نوترون‌ها هستند. پروتون و نوترون ذرات ترکیبی هستند که از کوارک تشکیل شده‌اند. یک پروتون از دو کوارک بالا و یک کوارک پایین تشکیل شده است، ولی نوترون از یک کوارک بالا و دو کوارک پایین تشکیل شده است؛ کوارک‌ها به وسیله گلوئون به هم می‌چسبند.
دکتر یویچیرو نامبو در حال حاضر ۹۴ سال سن دارد و کماکان به عنوان استاد فیزیک دانشگاه شیکاگو به تدریس فیزیک نظری می‌پردازند.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
سال ۲۰۱۴، گرمترین سال کره زمین

بنا به محاسبات اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و سازمان هوا فضای آمریکا - ناسا – سال گذشته میلادی، سال ۲۰۱۴ گرمترین سال در ۱۳۵ سال گذشته بوده است. سازمان هواشناسی ژاپن و همچنین یک گروه مستقل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا نیز سال ۲۰۱۴ را گرمترین سال ثبت شده گزارش کردند.
به گزارش روز ۲۶ دی ماه خبرگزاری آسوشیتدپرس، اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا گفت متوسط دمای سال ۲۰۱۴ حدود ۱۴.۵ درجه سانتیگراد و ۱.۲۴ درجه بیشتر از متوسط دمای کره زمین در قرن بیستم بود.
اما ناسا که برای تعیین دما شیوه های اندکی متفاوت بکار می‌برد، متوسط دما را ۱۴.۶۷ درجه سانتیگراد تعیین کرده است که از معدل دمایی که برای سال های ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ محاسبه کرده ۱.۲۲ درجه بیشتر است.
دمای کره زمین در سال ۲۰۱۴ رکورد سال‌های گرم قبلی را که در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۰۵ ثبت شده‌اند، شکست. بنا به گزارش‌های اداره ملی اقیانوسی و جوی، آخرین رکورد سرمای کره زمین به سال ۱۹۱۱ بر می‌گردد. دسامبر سال ۲۰۱۴، گرمترین ماه دسامبر در تاریخ ثبت شده و سردترین ماه دسامبر در زمستان سال ۱۹۱۶ گزارش شده است.
«جنیفر فرانسیس» دانشمند اقلیم شناسی در دانشگاه روتگرز آمریکا گفت: «کره زمین اکنون گرمتر از ۱۰۰ سال گذشته و به احتمال زیاد گرمتر از ۵۰۰۰ سال گذشته است. در باره تاثیر منفی فعالیت های انسان بر روند گرمایش کره زمین دیگر کوچکترین شکی وجود ندارد.»
«اندرو دسلر» دانشمند اقلیم شناسی دانشگاه تگزاس و کارشناسان دیگر می‌گویند آمارهای تازه، ادعاهای غیرعلمی مبنی بر این که روند گرم شدن کره زمین متوقف شده را کاملا رد می‌کند.
گرمای ناشی از گرم شدن بی سابقه دمای آب اقیانوس‌ها نه تنها رکورد‌های پیشین را تغییر داده، که در هم شکسته است. گرمای بی‌سابقه در مناطق شرقی روسیه، مناطق غربی ایالات متحده آمریکا، بخش‌های کم ارتفاع آمریکای جنوبی و بیشتر نواحی اروپا، شمال آفریقا و بخش‌هایی از استرالیا ثبت شده است.
یکی از محدود نواحی سردتر، نواحی مرکزی و شرقی ایالات متحده آمریکا بود.
دانشمندان هواشناسی می گویند یکی از مهمترین نکات در بی‌سابقه بودن گرمای هوا در سال ۲۰۱۴ این است که گزارشی از نوسانات آب و هوایی موسوم به «ال نینیو» در این سال وجود نداشت. در تغییرات جوی موسوم به «ال نینیو» گرم شدن بخش مرکزی اقیانوس آرام موجب بروز دوره های طولانی گرم و غیر معمول در سراسر دنیا شده و دمای هوا به صورت تصاعدی بالا می رود.
اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا می گوید همه سال های قرن بیست و یکم جزو ۲۰ سال گرم گزارش شده در تاریخ بوده‌اند.
«میشل مان» استاد دانشگاه پنسیلوانیا گفت: «در مقابل چشمانمان شاهد هستیم که چگونه فعالیت های انسان موجب تغییر آب و هوا شده است.»
او افزود:«افزایش گازهای گلخانه‌ای محصول مصرف سوخت‌های فسیلی، این وضعیت بسیار بعید و استثنایی را بوجود آورده است. یک سال بی‌سابقه در یک دهه گرم، در دورانی شامل چند دهه گرم که به نظر می رسد دست کم در یک قرن گذشته بی نظیر بوده است.»
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
تاثیر فراگیری زبان دوم از ۱۰ سالگی بر ذهن

محققان می‌گویند: فراگیری زبان دوم در کودکی قدرت مغز را افزایش می‌دهد، به گونه‌ای که کسانی که در ۱۰ سالگی فراگیری زبان دومی را آغاز کرده‌اند، در میانسالی از ذهن هشیارتری برخوردار هستند.
به گزارش ایرنا، محققان با انجام یک مطالعه متوجه شدند کودکانی که از 10 سالگی شروع به فراگیری زبان دوم کرده بودند سطح ماده سفید مغزشان افزایش یافته بود.
این افزایش سطح در محل‌هایی از مغز مشاهده شد که مسئول فراگیری زبان و پردازش معنایی بود.
نتایج حاصل از این مطالعه در واقع تاکیدی است بر مطالعات قبلی که نشان داده بود فراگیری زبان دوم در اوان کودکی و پیش از 10 سالگی موجب تقویت قدرت مغز می‌شود.
محققان در این مطالعه اسکن‌های مغزی 20 نفر را که همگی حدود 30 ساله سن داشتند و دست کم 13 ماه در انگلیس زندگی کرده بودند بررسی کردند.
تمامی این افراد از 10 سالگی شروع به فراگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم خود کرده بودند.
محققان اسکن‌های مغزی این افراد را با 25 نفر که هم سن و سال آنها بودند اما تنها به زبان انگلیسی صحبت می کردند، مقایسه کردند.
نتیجه این تجزیه و تحلیل‌ها حاکی از افزایش سطح ماده سفید مغز افرادی بود که از 10 سالگی شروع به فراگیری یک زبان دوم کرده بودند.
محققان متوجه شدند: افرادی که در کودکی شروع به فراگیری زبان دوم می‌کنند، ذهن تیزتری در میانسالی خواهند داشت.
همچنین مطالعه دیگری که توسط محققان دانشگاه "ادینبورگ" انجام شد نشان داد که فراگیری زبان دوم در هر سنی موجب به تاخیر انداختن زوال عقل و هوشیار نگاه داشتن ذهن در سالخوردگی می‌شود.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
خشکسالی ایران را به 'سومالی اتمی' بدل می‌کند؟

آمارهایی که چهارشنبه هفدهم دی ماه در همایش "آب و توسعه پایدار استان چهار محال و بختیاری" اعلام شده حتی برای نگران‌ترین دلمشغولان محیط زیست و منابع آب نیز به شدت غافلگیرکننده بود.
استاندار این استان اعلام کرد: "با بروز خشکسالی‌های اخیر ۵۷ درصد چشمه‌ها و قنوات این استان خشکیده و سفره آب‌های زیرزمین استان تا ۲۴ متر کاهش یافته و بیش از ۲۰۰ شهر و روستا، مناطق و شهرک صنعتی استان با تانکر آبرسانی می‌شوند".
گفته‌های سلیمانی از آن جهت اهمیت دارد که چهار محال و بختیاری به خاطر واقع بودن در مرتفع‌ترین بخش زاگرس مرکزی یکی از پر آب‌ترین مناطق ایران به شمار می‌آید. تقریبا نیمی از رودخانه‌های بزرگ ایران، مثل کارون، دز و زاینده رود از این منطقه سرچشمه می‌گیرند.
وقتی می‌شنویم که در بالادست بیشتر چشمه‌ها خشکیده، سفره‌های آب زیرزمینی ۲۴ متر فروتر رفته و بسیاری از شهرها و روستاها با تانکر آبرسانی می‌شوند، افزون‌تر از قبل نگران دشت‌‎های پایین دست می‌شویم. یعنی دشت‌های خوزستان و اصفهان و فارس که عمدتا با جریان آبی که از سمت کوهستان‌های چهار محال و بختیاری می‌آمده سیراب می‌شده‌اند.
تاکنون هر خبری که از پیامدهای خشکسالی بلندمدت می‌رسیده مربوط می‌‎شده است به دشت‌های کم ارتفاع و نواحی خشک و بیابانی و مناطق گرمسیری. و این اولین بار است که این طور هراس آور مردم از تاثیر خشکسالی حتی بر کوهستان‌های سردسیر و سابقا پر آب مطلع می شوند.


چاه‌ خشکسالی
پیشتر جهانگیر حبیبی، معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب ایران پایدار با اشاره به وجود بیش از ۵۰۰ دشت در کشور، گفته بود که کشاورزی در نزدیک به ۳۰۰ دشت از این تعداد ممنوعه اعلام شده است. وی خاطرنشان کرده که برداشت بیش از حد از چاه‌های غیر مجاز در این مناطق سبب شد که منابع زیرزمینی دشت‌ها کاهش یابد و ممنوعه اعلام شوند.
آقای حبیبی با بیان اینکه اکنون ۷۵۰ هزار چاه در سطح کشور وجود دارد، تصریح کرد: "در سال ۵۰ تنها ۵۰ هزار چاه در کشور وجود داشت، اما اکنون ۱۵برابر شده است در حالی که برداشت آب از ۱۰ به ۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است. این عدم تناسب برداشت نشان‌دهنده کم شدن آبخوان ‎هاست".
خشکیدگی چشمه‌ها در نواحی پرآب کوهستانی در حالی رخ داده که اتفاقا امسال به نسبت سالیان اخیر بارش بیشتر و فقط هفت درصد کمتر از نرمال بوده است. همچنین باید توجه داشت که بلندپایه‌ترین مقام رسمی استان در هفدهم دی ماه خبر از آبرسانی با تانکر به شماری از شهرها و روستاهای چهار محال و بختیاری می‌دهد، یعنی زمانی که حدود نیمی از فصل بارش سپری شده است و قاعدتا آبخوانها نباید اینچنین تهی باشند.
ممکن است تصور شود با توجه به چالش‌های ایجاد شده در باره طرح احداث تونل انتقال آب از این استان به اصفهان، شاید استاندار با تعمد اخباری بدبینانه در باره ذخیره منابع آب زاگرس بختیاری منتشر می‌کند.
که این هم خود نگران کننده است چون نشان می‌دهد که منازعه آب به راحتی ظرفیت تسری حتی به داخل سطوح حاکمیت را دارد. اگر چه اخبار و شواهد دیگر جملگی حکایت از آن دارند که آمار اعلام شده از سوی استاندار چهارمحال و بختیاری درست بوده و باید مسئولانه مورد توجه قرار گیرند. از جمله می‌توان به اخبار منتشر شده در باره خشکسالی شدید در پایین دست این استان یعنی فارس، خوزستان و اصفهان اشاره کرد.
باید در این نکته درنگ کرد که کاهش ظرفیت منابع آب، اعم از بارش دریافتی و یا آب‌های جاری یا زیرزمینی در سراسر این محدوده جغرافیایی (زاگرس مرتفع و دشت های همجوار آن) کمابیش همسان بوده و بین ۵۰ تا ۶۰ درصد است. یعنی فرقی بین بالادست و پایین دست، سردسیر و گرمسیر، سرچشمه و تالاب و آبخیز و آبراهه نیست، همه جا ذخیره منابع آب دست کم نصف شده است. و قابل تامل اینکه خشکسالی بلندمدت تازه آغاز شده و آثار واقعی آن از سه تا پنج سال دیگر نمایان خواهد شد.


چه باید کرد؟
دولت حسن روحانی بروز بحران خشکسالی را پذیرفته و وزرای او مکررا در این باره هشدار داده‌اند، اما متاسفانه کماکان واکنش موثری در این باره مشاهده نمی‌شود.
ممنوعیت کشاورزی در نیمی از دشت‌های کشور که از سوی وزارت نیرو اعلام شد بیشتر از آنکه یک تصمیم پیشگیرانه باشد واکنشی از سر ناچاری بود چون به واقع غالب این دشت‌ها خشکیده‌اند و بدون دستور دولت هم کشت و کار در آنها ممکن نبود.
خشکسالی کنونی در ایران احتمالا پدیده ای زیانبارتر با تاثیراتی مخرب‌تر و پایدارتر نسبت به رخدادهایی مثل شیوع ابولا در آفریقا، بحران اقتصادی در برخی کشورهای جنوب اروپا، سیل سال ۲۰۰۸ پاکستان و سونامی ۲۰۰۵ جنوب شرق آسیا است. حال واکنش دولتهای این کشورها را با برنامه‌های دولت آقای روحانی در برابر بلای ویرانگری که ایران را به سمت سومالی شدن می‌برد مقایسه کنید.
البته می‌توان به مشکلاتی مانند نبود منابع مالی کافی و همچنین محدودیت‌ها در جذب اعتبارات بین المللی به واسطه تحریم‌ها اشاره کرد و اینکه غالب تصمیمات مهم برای تعدیل تاثیرات خشکسالی باید در سطوحی از حاکمیت و نهادهایی از ساختار قدرت در جمهوری اسلامی اتخاذ شود که آقای روحانی در آنها نه فقط اختیار قانونی ندارد بلکه شاید با ممانعت تعمدی هم روبرو باشد.
مهار خشکسالی فقط با فراهم آوردن منابع اقتصادی بسنده، جلب گسترده همکاری بین المللی و مجاب ساختن شهروندان برای تن دادن به یک ریاضت ملی دشوار و طولانی ممکن است.
این همه میسر نمی شود مگر آنکه آقای روحانی بتواند حاکمیت جمهوری اسلامی را مجاب کند که به جای تمرکز بر جنگ ایدئولوژیک برای دستیابی به انرژی هسته‌ای روی رسیدن به تکنولوژی‌هایی برای ممانعت از عوارض شدید خشکسالی متمرکز شود.
زادآوری زیستی مناسب به واسطه شرایط خاص اقلیمی شرق آسیا موجب شده نظام کره شمالی به رغم انزوای بین‌المللی بتواند همچنان به بقای خود ادامه دهد. اما هرگز نمی‌توان تصور کرد "سومالی اتمی" بتواند پایداری و بقایی همچون کره شمالی اتمی داشته باشد. آقای روحانی باید بتواند حاکمیت جمهوری اسلامی و توده شهروندان را مجاب کند به تمرکز همه توش و توان برای ممانعت از سومالی شدن ایران. به نظر می‌رسد که مهار خشکسالی بلند مدت هیچ چاره دیگری ندارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
ساکنان ماقبل تاریخ سرزمین ایران


چند دندان کشف شده در غار دربند به روش پرتوسنجی موسوم به «سری اورانیوم» تاریخ‌گذاری شده که نشان دهنده تاریخی بیش از ۲۰۰ هزار سال پیش است.
انسان‌های اولیه ساکن سرزمین ایران قد و قامتی کوتاه‌تر داشتند و کمی تنومندتر بودند و قوی‌تر. صحبت از انسان‌های اولیه سرزمین ایران است.
انسان‌هایی قبل از نئاندرتال‌ها. انسان‌هایی که شواهدی از زندگی آنها در ایرانِ 200 هزار سال پیش یافت شده. قدیمی‌ترین آثار تاریخ‌گذاری شده این انسان‌های اولیه ساکن ایران مربوط به کاوش‌های باستان‌شناسی در سال 91 است که در غار دربند رشی در گیلان به‌ دست آمده است.
براساس آنچه دکتر فریدون بیگلری، باستان‌شناس و محقق و مسوول بخش پارینه‌سنگی موزه ملی ایران می‌گوید، آثار غار دربند رشی شامل ابزارهای سنگی و سنگواره گونه منقرض‌شده‌ای از خرس و چند گونه دیگر جانوران در عصر باستان در ایران است.
این کشفیات از این ‌جهت اهمیت دارد که تا پیش از آن، قدیمی‌ترین آثار تاریخ‌گذاری شده انسان در ایران بین 40 تا 50 هزار سال و در یک مورد حدود 148هزار سال ـ با خطای 35هزار سال ـ بود که در چند غار در لرستان، اصفهان و ایلام یافت شده و مربوط به دوره پارینه‌سنگی میانی بودند.
این پرونده به جزیی‌ترین سوال‌های شما درباره قدیمی‌ترین نشانه‌های سکونت انسان‌ریخت‌‌ها و حیوان‌ها در سرزمین ایران پاسخ می‌دهد.
موقعیت خاص سرزمین ایران در حد فاصل سه بومگاه دیرین‌شمالگانی، آفریقای گرمسیری و هندومالایی باعث شده که این فلات در دوره‌های مختلف از تنوع زیستی زیادی برخوردار باشد.
طی دوره‌هایی در پلیستوسن، گونه‌هایی با منشا آفریقایی یا آسیایی در فلات ایران پراکنده شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در این میان بشر بین یک و نیم تا دو میلیون سال پیش وارد خاورمیانه و مناطق مجاور آن شد.
در نتیجه نخستین گروه‌های انسانی می‌بایست طی این فاصله زمانی وارد سرزمین ایران شده باشند. از این نخستین ساکنان ایران آثار اندکی به جای مانده است که شامل ابزارهای سنگی است که در سطح برخی از مکان‌های باز یافت شده است.
تنها مکان باستانی که اطلاعاتی درباره برخی از گونه‌های جانوری منطقه در اواخر دوره پارینه‌سنگی قدیم ارائه می‌کند، غار دربند رشی در رودبار گیلان است.
طی کاوش‌های باستان‌شناختی این غار در سال 1391 در کنار ابزارهای سنگی، شماری سنگواره حیوانات مختلف از جمله خرس، گوزن، گاو وحشی و بز کوهی کشف شد.
بیشترین این بقایا مربوط به گونه منقرض شده‌ای از خرس است که برای نخستین بار در ایران کشف شده است.
تا پیش از این، دیرین‌شناسان تصور می‌کردند که قلمرو پراکنش این خرس از غرب اروپا تا شرق کوه‌های قفقاز بوده است، اما کشف بقایای آن در غار دربند رشی نشان می‌دهد این خرس‌های بزرگ جثه در غرب البرز نیز می‌زیسته‌اند.
غار دربند رشی احتمالا محل خواب زمستانی خرس غار بوده است. بررسی دندان‌های این خرس منقرض شده نشان می‌دهد که این گونه البرزی بیشتر گیاهخوار بوده و گوشت بخش کوچکی از رژیم غذایی آن را تشکیل می‌داده است.
چند دندان کشف شده در غار دربند به روش پرتوسنجی موسوم به «سری اورانیوم» تاریخ‌گذاری شده که نشان دهنده تاریخی بیش از 200 هزار سال پیش است.
انسان طی دوره‌ای نسبتا گرم و مرطوب که در منطقه دُرفک پوشیده از جنگل بود، به صورت موقت از غار دربند استفاده می‌کرد و از سنگ‌های آذرین و چخماق برای ساخت ابزارهای سنگی چون خراشنده و درفش استفاده می‌شد.
روشن نیست که آیا در آن زمان انسان و خرس در این ناحیه با یکدیگر مواجه شده‌اند یا خیر؛ اما وجود بقایای سنگواره گوزن، بز کوهی و گاو وحشی نشان می‌دهد که در آن دوره این علفخواران در اطراف کوه درفک می‌زیستند و انسان‌های اولیه می‌توانستند آنها را شکار کنند.


هایدلبرگ‌ها وارد می‌شوند
گاه‌نگاری علمی تاریخ حضور انسان‌ریخت در ایران با نتایج به‌دست‌آمده از یافته‌های دکتر فریدون بیگلری در غار دربند رشی گیلان به‌ مدت یکصدهزار سال عقب‌تر رفته است؛ یعنی به 200 هزار سال قبل.
این تاریخ کهن حاصل انجام آزمایش سال‌یابی نمونه‌های کشف‌شده در غار دربند است. دکتر فریدون بیگلری در این باره توضیح می‌دهد: «ما در غار دربند در کنار ابزارهای سنگی ساخت دست انسان‌های اولیه، بقایایی از سنگواره یک گونه منقرض شده خرس یافتیم که نمونه‌هایی از دندان‌های آن را که از شرایط مناسبی برخوردار بود، برای سال‌یابی انتخاب کردیم.
از میان دندان‌های یافت شده در بررسی اولیه و چندین نمونه به دست آمده از کاوشی که در سال ۹۱ در این غار صورت گرفت، تعدادی را در یک آزمایشگاه سالیابی در فرانسه مورد آزمایش قراردادیم. تاریخ‌های به‌دست‌آمده از این آزمایش‌ها نشان از قدمتی بین 200 تا 250 هزار سال داشت.
این دوره بر اساس دوره‌بندی فرهنگی در باستان‌شناسی، پارینه‌سنگی قدیم گفته می‌شود. دوره پارینه‌سنگی قدیم در آسیا حدود دو میلیون سال پیش آغاز می‌شود و حدود 250 تا 200 هزار سال پیش به پایان می‌رسد».
دکتر بیگلری در پاسخ به سوالات «دانستنیها» تصویر شفاف‌تر و دقیق‌تری از گونه‌های حیوانی، مشخصات انسان‌‌ریخت‌های آن دوران و شیوه زندگی آنها ارائه می‌دهد.


آیا آنها نئاندرتال بودند؟
بسیار بعید است که نئاندرتال‌ها در آن زمان در ایران حضور داشته‌اند. چون نئاندرتال‌ها حدود دویست هزار سال پیش ظاهر می‌شوند و بسیاری از باستان شناسان معتقدند که از اروپا به سمت آسیا پراکنده شدند.
هر چند کشفیات جدید تصویر پیچیده‌تری را نشان می‌دهد. همان‌طور که اشاره کردم غار دربند در یک دوره گرم و نسبتاً مرطوب در فاصله بین 200 تا 250 هزار سال پیش مورد استفاده انسان بوده است.
در این دوره زمانی غار دیگری به نام «آزیخ» در جمهوری آذربایجان مورد سکونت انسان‌های اواخر دوره پارینه‌سنگی قدیم بوده که مدارک آن به شکل ابزار سنگی، بقایای اجاق، بقایای جانوری و مهم‌تر از همه بقایای استخوان انسان یافت شده است.
در کاوش‌هایی که باستان‌شناسان آذری و روسی در این غار انجام داده‌اند، قسمتی از آرواره یک انسان‌ریخت یافت شد که بررسی آن نشان داد شباهت کمی به انسان نئاندرتال دارد و طبق نظر متخصصان شبیه به آرواره انسان‌هایدلبرگی (Homo heidelbergensis) است.
انسان‌هایدلبرگ گونه انسانی است که در آفریقا، اروپا و غرب آسیا و حتی شاید شرق آسیا، در دوره زمانی حدود ششصد هزار سال یا پیش از آن ظاهر و در حدود دویست هزار سال پیش ناپدید می‌شود. البته برخی نیز معتقدند که این گونه انسان پیش از هشتصد هزار سال پیش ظاهر شده است.
این‌گونه به این دلیل‌هایدلبرگی خوانده می‌شود چون اولین بار بقایای آن در نزدیکی شهر‌هایدلبرگ در آلمان کشف شد.
با توجه به حفاری‌های انجام‌شده در زیستگاه‌های این نوع انسان‌ریخت‌ها، ‌هایدلبرگی‌ها از آتش استفاده می‌کردند.
آنها ازلحاظ فناوری علاوه بر ساخت ابزارهای سنگی چون تبردستی، ابزارهای پرتابی چون نیزه هم می‌ساختند و احتمالاً سازه‌های ساده‌ای مثل بادگیر یا سرپناه‌های ساده هم می‌ساختند.
مدارک باستان‌شناسی نشان می‌دهد که آنها به‌طور مداوم برای شکار یا استفاده از منابع دیگر به مکان‌های خاص مراجعه می‌کردند. با توجه به یافته‌های غار آزیخ، حدس می‌زنم که ساکنان غار دربند هم از گونه انسان‌هایدلبرگی بوده‌اند.
البته این احتمال هم وجود دارد که در آن زمان گونه‌های دیگری مثل پیش‌نئاندرتالی‌ها یا گونه ناشناخته دیگری هم در منطقه می‌زیسته اند که امیدوارم کاوش‌های ما در آینده بتواند به این سوالات جواب بدهد.


انقراض هایدلبرگ‌ها
این یکی از سوالاتی است که هنوز جواب مشخصی برای آن نداریم. البته نظریه‌های مختلفی در ‌این‌باره وجود دارد. بسیاری از انسان شناسان جسمانی معتقدند نئاندرتال‌ها از انسان‌های‌ هایدلبرگ فرگشت یافته‌اند. یعنی انسان هایدلبرگ تطور پیدا می‌‌کند و در نهایت به انسان نئاندرتال تبدیل می‌شود.


قابلیت تکلم
به احتمال قوی این انسان‌های اولیه قابلیت تکلم داشتند، اما این قابلیت تکلم با آن چیزی که در انسان هوشمند
(Homo sapiens) وجود دارد، بسیار متفاوت است.
انسان‌های مدرن توانایی ترکیب‌بندی جملات، استفاده از واژه‌های متعدد و تلفظ اصوات خیلی متنوع را دارند. اما اعتقاد بر این است که در انسان‌ریخت‌های قبل از ما حداقل در انسان‌های نئاندرتال و‌هایدلبرگ، توانایی ارتباطات کلامی وجود داشته اما زبان آوایی ساده‌تری داشتند.
البته هیچ‌وقت نمی‌توانیم بفهمیم این ارتباط چطور بوده، چون زبان چیزی است که معمولا در مدارک باستان‌شناسی به‌طور مستقیم قابل ردیابی نیست. تنها در صورت وجود شواهد آناتومیک می‌توان با درجه‌ای از اطمینان درباره آن صحبت کرد. برای مثال در یک اسکلت‌ نسبتا کامل از انسان نئاندرتال که در فلسطین یافت شد، استخوان لامی هم حفظ شده بود.
استخوان لامی به زبان و گلو این امکان را می‌دهد که صداهای مختلف را تولید کند، بنابراین انسان نئاندرتال توانایی ایجاد ارتباط کلامی را داشته است.
اما استخوان‌هایی که تاکنون از انسان‌هایدلبرگ به دست آمده، محدود و پراکنده بوده‌اند. تنها مورد قابل اشاره نتایج بررسی استخوان میانی و بیرونی گوش چند نمونه انسان هایدلبرگی از مکانی در اسپانیاست که نشان‌دهنده شباهت‌هایی با انسان مدرن است و قابلیت دریافت باندهای مختلف صدا (صدای متنوع تولید شده در حین صحبت) را داشته است.
برخی مدارک باستان شناسی نیز به‌طور غیرمستقیم درباره توانایی اندیشه انتزاعی در این انسان‌ریخت‌ها اطلاعاتی می‌دهد. برای مثال بقایای بیش از سی اسکلت این انسان‌ریخت‌ها در کف یک غار چاهی در اسپانیا کشف شده که جسد آنها به‌طور عمدی به درون غار پرتاب شده است.
باستان شناسان در جریان کاوش این توده استخوان یک تبردستی سنگی یافتند که همانند اجساد به درون چاه افکنده شده بود. برخی معتقدند که این عمل نمادین بوده و نشانه تفکر انتزاعی و شاید وجود زبان در میان‌هایدلبرگی‌ها باشد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
بادام بخورید چربی‌های شکم‌تان آب شود

اگر می‌خواهید خوش اندام‌تر باشید و علاوه بر آن خطر بیماری‌های قلبی عروقی را از خود دور کنید بفرمایید یک مشت بادام.
خبری خوب برای آن‌هایی که می‌خواهند شکمی تخت داشته باشند. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد که خوردن یک مشت بادام در روز به بدن کمک می‌کند تا از شر چربی‌های دور شکم خلاص شود.
محققان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا به این نتیجه رسیده اند که خوردن روزانه 42 گرم بادام باعث لاغر شدن پاها، آب شدن چربی دور شکم و باریک شدن کمر می‌شود.
نتایج این پژوهش که در سایت Dailymail منتشر شده است نشان می‌دهد که بادام علاوه بر کمک به لاغر شدن شکم، می‌تواند کلسترول خون را نیز پایین آورده و خطر مشکلات قلبی را کاهش دهد.


اندر خواص یک مشت بادام
محققان آمریکایی برای دست یافتن به این نتیجه به مدت 12 هفته، 52 داوطلب که دچار چاقی مفرط بودند را تحت نظر گرفتند.
این افراد به دو گروه تقسیم‌بندی شدند:
گروه اول علاوه بر تغذیه معمولی روزانه خود مجبور بودند که یک عدد مافین موزی نیز مصرف کنند.
به تغذیه عادی گروه دوم یک مشت بادام اضافه شد.
هر دوی این میان وعده‌ها حاوی 160 کالری بودند.
بعد از بررسی‌های انجام شده محققان مشاهده کردند که چربی کمتری دور شکم، پهلوها و ران‌های گروه اول جمع شده است و کلسترول خون این افراد نیز بهبود یافته است.
به عقیده محققان ارتباطی بین چربی‌های تجمع یافته و کلسترول بد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 115 از 163:  « پیشین  1  ...  114  115  116  ...  162  163  پسین » 
علم و دانش

Science News | دانستنیهای علمی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA