انجمن لوتی: عکس سکسی جدید، فیلم سکسی جدید، داستان سکسی
علم و دانش
  
صفحه  صفحه 117 از 163:  « پیشین  1  ...  116  117  118  ...  162  163  پسین »

Science News | دانستنیهای علمی


مرد

 
۲ بهمن: زادروز لو دیویدوویچ لانداو فیزیکدان بزرگ روس


۱۰۷ سال پیش در چنین روزی لو دیویدوویچ لانداو به عنوان یکی از بزرگترین فیزیکدانان قرن ۲۰ میلادی در شهر باکو آذربایجان متولد شد. لو یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان شوروی بود و دستاوردهای مهم بسیاری را نیز در فیزیک نظری از خود برجای گذاشت و جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۲ را از آن خود کرد.
۲۲ ژآنویه سال ۱۹۰۸ لو لانداو در یک خانواده یهودی در باکو و در دوران حکومت پادشاهی روسیه متولد شد. پدرش مهندس نفت بود و مادرش پزشک. لو لانداو در همان دوران کودکی به عنوان یک نابغه در ریاضیات شناخته شد. در سن ۱۳ سالگی دبیرستان را به پایان رساند اما خانواده اش نگران بودند که شاید محیط دانشگاه برای یک پسر بچه ۱۳ ساله مناسب نباشد؛ اما سرانجام اجازه دادند فرزندشان سال ۱۹۲۲ در سن ۱۴ سالگی وارد دانشکده فنی باکو شود. لو لانداو در دانشگاه فنی باکو تعجب همگان را برانگیخت و با همان سن کم بصورت همزمان به تحصیل در رشته ریاضیات و فیزیک پرداخت و بعد از پایان مقطع کارشناسی به دانشگاه لنینگراد رفت و در سن ۲۱ سالگی دکترای خود را از دانشگاه لنینگراد دریافت کرد. سال ۱۹۲۹ با اجازه دولت شوروی فرصت سفر به خارج از این کشور را یافت و در این سفر به دانشگاه گوتینگن، لایپزیگ و کوپنهاگ رفت و بعد از مدتی در لابراتوار نیلز بور مشغول به کار شد. لو لاندو تاثیر بسیاری از نیلز بور پذیرفت، بعد از این دوره به دانشگاه کمبریج و مونیخ رفت و بعد از آن به شوروی بازگشت.
لو لانداو در خلال سال‌های ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۷ ریاست دپارتمان فیزیک دانشگاه فنی خارکیف را بر عهده داشت و به تحقیق و تدریس مشغول بود. در کنار تمام دستاوردهای علمی، یکی از مهمترین دستاوردهای لو لانداو ایجاد زیرساخت‌های آموزشی در شوروی برای ریاضیات و فیزیک و سازماندهی لابراتوارهای تحقیقاتی بود که تاثیر بسیار مهمی در نسل بعدی دانشمندان شوروی داشت که از آن به عنوان مکتب لانداو یاد می‌کنند. لو لانداو شاگردان بسیاری را پرورش داد که از مهمترین آنها می‌توان به دانشمندانی نظیر لو پیتاوسکی، الکسی آبریکوسوف، آرکادی لوانیوک، لوگنی لیفشیتس، لو کورکوف، ایزاک خالاتنیکوف،‌ بوریس لوفه و رونالد زاگدیفت اشاره کرد.
لو لانداو در کنار تمام کارهای علمی خود دستاوردهای بسیار مهمی نیز در فیزیک نظری از خود برجای گذاشت که در این میان می‌توان به تئوری دیامغناطیس، نظریه ابرمعیان، نظریه گذار فاز درجه دو ، نظریه گینزبور لانداو در ابررسانایی، اصطکاک لانداو در نظریه پلاسما اشاره کرد. سال ۱۹۶۲ بنیاد نوبل از این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمیش و خدمات بزرگش به علم با اهدای جایزه نوبل قدردانی کرد اما چندی قبل از دریافت جایزه نوبل لو لانداو در یک تصادف رانندگی دچار مصدومیت شدید شد و به کما رفت، در آن دوران به دستور رهبر اتحاد جماهیر شوروی بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص مشهور شوروی اقدام به مراقبت ویژه و درمان وی کردند و با تلاش بسیار زیاد وی را از مرگ حتمی نجات دادند با این وجود لو لانداو نتوانست شخصا در مراسم نوبل حضور یابد و دیگر نتوانست به فعالیت‌های علمی خود همانند قبل ادامه دهد.
سرانجام لو لانداو در تاریخ ۱ آوریل سال ۱۹۶۸ در سن ۶۰ سالگی دید از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۳ بهمن: زادروز دیوید هیلبرت ریاضیدان بزرگ آلمانی


۱۵۳ سال پیش در چنین روزی دوید هیلبرت ریاضیدان بزرگ آلمانی متولد شد. وی یکی از بزرگترین ریاضیدانان قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی بوده است. وی در گسترش و پیدایش مکانیک کوانتومی و حتی نظریه نسبیت بسیار تاثیر گذار بود و از کارهای دیگر او می‌توان به پایه‌ریزی و گسترش آنالیز تابعی اشاره کرد.
دیوید هیلبرت تحصیل را در مدرسه فردیش اسکولگ آغاز کرد این مدرسه یکی از قدیمی‌ترین مدرسه‌های آلمان بود که امانوئل کانت فیلسوف بزرگ آلمانی نیز ۱۴۰ سال قبل از آن در آنجا تحصیل را آغاز کرده بود. بعد از مدتی دیوید هیلبرت بخاطر نارضایتی از کیفیت آموزشی و سطحی علمی، مدرسه خود را تغییر داد و به مدرسه ویلهلم رفت و از آنجا فارغ التحصیل شد.
بعد از پایان دوره دبیرستان دویدی هیلبرت وارد دانشگاه کونیگزبرگ شد تا تحصیلات دانشگاهی را در آنجا پی گرفت. وی در سال ۱۸۸۵ توانست دکترا بگیرد و در آن دوران با دوست نزدیک خود هرمان مینکوفسکی به شدت به تحقیق در خصوص ریاضیات مشغول شد. همچنین در خلال سال‌های ۱۸۸۶ تا ۱۸۹۵ در دانشگاه کونیگزبرگ به تدریس ریاضیات پرداخت. بعد از این دوران دیوید هیلبرت وارد دانشگاه گوتینگن شد و در آنجا شروع به پرورش ریاضیدانان بزرگی نظیر هرمان ویل، قهرمان شطرنج جهان و ریاضیدان بزرگ امانوئل لسکر و کارل گوستاو همپل کرد. جان فون نیومن ریاضیدان بزرگ و یکی از بنیانگذاران نظریه بازی نیز در این دوران دستیار دیوید هیلبرت بود. در دوران تدریس در دانشگاه گوتینگن دیوید هیلبرت بیش از ۶۹ دکترای ریاضیات را پرورش داد که بسیاری از آنجا از جمله بزرگترین ریاضیدانان قرن ۲۱ میلادی بودند. دیوید هیلبرت تا سال ۱۹۳۰ به تدریس و تحقیق در ریاضیات مشغول بود تا اینکه در این سال خود را بازنشست کرد و از کارهای اجرایی پرهیز کرد.
دیوید هیلبرت یکی از پایه ریزان ریاضیات قرن بیستم و خالق مکتب صورتگرایی ریاضیات است که در ریاضیات محض قرن ۲۰ تاثیر بسیاری داشته است. دستاوردهای ریاضی دیوید هیلبرت بسیار عمیق ومتنوع است که از جمله آن‌ها می‌توان به نظریه نامتغییرها، نظریه میدان‌های جبری و تحقیق در مبانی هندسه و در مبانی ریاضیات، معادلات انتگرالی و فیزیکی اشاره کرد. دیوید هیلبرت نقش بسیار بزرگی در آنالیز ریاضی ایفا کرده است، آنچه هیلبرت در فضاهای برداری بی نهایت بعدی ابداع کرد که به فضاهای هیلبرت مشهور است راه را برای بنیانگذاری آنالیز تابعی گشود و از جهاتی وی را می‌توان پدر این علم قلمداد کرد.
دیوید هیلبرت در سال ۱۹۰۰ در کنگره بین‌المللی ریاضیات، قرن تازه را با مطرح کردن فهرست مشهور ۲۳ مسئله‌ای خود، آغاز کرد و تمام دانشمندان جهان را به چالشی برای یک قرن دعود کرد. مسائلی که از آن زمان تاکنون ریاضیدانان را به خود مشغول کرده، حجم عظیمی از دستاوردهای علمی درصد سال اخیر بخاطر تحقیق برای حل این مسائل بوده است. با وجود اینکه دیوید هیلبرت را یک ریاضیدان می‌شناسند اما وی درک بسیار عمیقی از علم فیزیک نیز داشت تاثیر بسیار زیادی در خلق فیزیک کوانتومی و نظریه نسبیت داشت، حتی دیوید هیلبرت با وجود اینکه بیشتر ریاضیدانی مطلقاً محض شناخته می‌شود، اما وی رئیس سمینار فیزیک اتمی مشهور گوتینگن نیز بود، که تاثیر عظیمی بر توسعه نظریه کوانتوم داشت.
دیوید هیلبرت یکی از بزرگترین ریاضیدانان قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی که تاثیر بسیار زیادی در معماری علمی این دو قرن داشت سرانجام در تاریخ ۱۴ فبریه سال ۱۹۴۳ و در ۸۱ سالگی در شهر گوتینگن آلمان دیده از جهان فروبست.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۴ بهمن: تولد دکتر ارنست هینکل، کارخانه‌دار و طراح هواپیما


۱۲۷ سال پیش در چنین روزی ارنست هینکل طراح هواپیما و کارخانه‌دارِ مشهور آلمانی متولد شد. شهرت وی به خاطر طراحی و تولید هواپیماهایی است که تاثیر زیادی در رشد صنعت هوایی در اوایل قرن ۲۰ میلادی داشت.
۲۴ ژآنویه سال ۱۸۸۸ ارنست هینکل در شهر گرونباخ متولد شد، زمانی که کودک بود به صنعت بسیار علاقه‌مند بود و از هر فرصتی برای شاگردی در قسمت‌های مختلف کارخانه‌ها استفاده می‌کرد. زمانی که دبیرستان را به پایان رساند وارد دانشگاه فنی اشتوتگارد شد و در آنجا به تحصیل پرداخت و در همین دوران با مشاهده‌ی زپلین‌ها یا کشتی‌های پرنده به صنعت هوانوردی علاقه‌مند شد.
هینکل سال ۱۹۰۹ در نمایشگاه هوایی فرانکفورت شرکت کرد و از همان دوران متوجه شد که حمل و نقل هوایی می‌تواند آینده را شکل دهد و بزودی بسیار اهمیت پیدا می‌کند. ارنست هینکل بر اساس تجربه‌های گذشته و مطالبی که در دانشگاه آموخته بود در همین سال اولین هواپیمای خود را طراحی کرد و ساخت. سال ۱۹۱۱ ارنست هینکل با هواپیمای خود سقوط کرد و صدمات بسیاری دید اما حتی این حادثه نیز نتوانست سد راه وی در راه طراحی و ساخت هواپیما شود و با جدیت به طراحی و ساخت این دستگاه‌ها ادامه داد.
بعد از مدتی به استخدام شرکت هواپیماسازی LVG درآمد و در آنجا در بخش طراحی و مهندسی مشغول به کار شد. بعد از اینکه چند هواپیمای جنگی را برای ارتش آلمان در خلال جنگ جهانی اول طراحی کرد این کمپانی را ترک و شروع به طراحی هواپیماهای گوناگون برای شرکت‌های مختلف کرد. سال ۱۹۲۱ ارنست هینکل شرکت هواپیمایی هینکل را تاسیس کرد اما در آن دوران بخاطر محدودیت وجود شرکت‌های هواپیمایی در آلمان، بخاطر معاهده ورسای مجبور شد در خارج از آلمان سفارش بگیرد و هواپیماهای گوناگونی برای کشورهایی نظیر سوئد و ژآپن طراحی کرد‌‌. در خلال سال‌های ۱۹۲۱ تا ۱۹۲۴ کمپانی هینکل رابطه بسیار نزدیکی با دولت ژآپن پیدا کرد و هواپیماهای بسیاری را برای آنها طراحی کرد و ساخت که البته از دید بازرسان مخفی ماند چرا که آلمان در آن سال‌ها حق تولید هواپیماهای جنگی را نداشت.
سال ۱۹۳۳ و بعد از روی کار آمدن آدولف هیتلر شرایط کمی تغییر کرد و بسیاری از مفاد قرارداد ورسای توسط حکومت هیتلر زیر پا گذاشته شد و صنعت گران آلمانی اجازه و اختیارات بیشتری برای تولید محصول داشتند. ارنست هینکل یکی از اعضای حزب نازی بود، اما با این وجود به سیاست‌های هیتلر در قبال یهودیان معترض بود،با این وجود، هیتلر از وی و شرکتش حمایت می‌کرد. در این میان کمپانی هینکل نقش اساسی در شکل گیری نیروی هوایی قدرتمند آلمان نازی داشت و اوایل جنگ جهانی دوم موجب ترس و وحشت نیروهای متفقین بود. هواپیمای هینکل ۵۹ و هواپیمای هینکل ۱۱۵ از جمله اولین طراح‌های این شرکت هواپیما سازی برای نیروی هوایی آلمان بود که در طراحی در زمان خود بی‌نظیر بودند. اما بزرگترین و شگفت انگیزترین طراحی شرکت هینکل مربوط به هواپیمای هینکل ۱۷۸ در سال ۱۹۳۹ است که اولین هواپیمای توربوجت تاریخ و اولین هواپیمای جتی به شمار می‌رود که به شکل کاربردی مورد استفاده قرار گرفت. این هواپیما و طراحی بی نظیر آن نقطه عطفی در صنعت هوایی بود، به طوری که پس از پایان جنگ، کشورهایی نظیر آمریکا و شوروی به کمک طراحی‌های هینکل توانستند قدم بزرگی در ساخت هواپیماهای جت بردارند و فصل جدیدی از تاریخ هوانوردی را آغاز کنند.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم شرکت‌های آلمانی از تولید هواپیما منع شدند و این موضوع تاثیر بسیار زیادی بر اقدامات هینکل داشت چرا که دیگر قادر به طراحی ساخت هواپیما نبود. سرانجام ارنست هینکل در تاریخ ۳۰ ژآنویه سال ۱۹۵۸ در سن ۷۸ سالگی فوت کرد. نام وی به عنوان یکی از پیشگامان صنعت هوایی در تاریخ برجای مانده است. چند سال بعد از مرگِ هینکل در سال ۱۹۶۵ شرکت هواپیما سازی هینکل که بخشی از تاریخ هوانوردی را شکل داده بود نیز بسته شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
توصیه‌ به ورزش باید 'واقع‌گرایانه' باشد

محققان می‌گویند توصیه رسمی نظام بهداشت و درمان بریتانیا برای فعالیت بدنی واقع‌‌گرایانه نیست و هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید برای بسیاری مردم از جمله سالمندان امکان‌پذیر نیست.
این پژوهشگران معتقدند پزشکان باید به جای دستورالعمل فعلی گاهی فقط توصیه به ورزش و تحرک جسمی بیشتر کنند.
در دو مقاله جداگانه که در نشریه پزشکی بریتانیا منتشر شده، متخصصان این بحث را مطرح کرده اند که این دستورالعمل اهمیت ورزش و نرمش سبک را نادیده گرفته و آنچه باید بر آن تاکید شود این است که افراد بی تحرک یا کم تحرک بیشتر ورزش کنند.
مقامات بهداشتی اما معتقدند تاثیر دستورالعمل فعلی در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی ثابت شده است.
در یکی از این مقالات، پروفسور فیلیپ دو سوتو بارتو از بیمارستان دانشگاه تولوز به کسانی که زندگی کم تحرکی دارند توصیه کرده به جای تلاش برای رسیدن به اهدافی که در دستورالعمل مطرح شده، سعی کنند فعالیت جسمانی خود را بیشتر کنند.
او به تحقیقات پیشین اشاره می کند که نشان می دهد پیاده روی های کوتاه یا فقط بیست دقیقه فعالیت شدید بدنی، چند بار در ماه، خطر مرگ را به نسبت آنهایی که این کار را انجام نمی دهند کاهش می دهد.
در مقاله‌ای دیگر، پروفسور فیلیپ اسپارلینگ از موسسه تکنولوژی جورجیا می‌نویسد پزشکان باید توصیه های خود را متناسب با هر فرد تنظیم کنند، به ویژه در مورد سالمندان.
او معتقد است برای افزایش تحرک در افراد بالای شصت سال، باید "گزینه‌های واقع گرایانه" به آنها پیشنهاد کرد، مثل ایستادن و راه رفتن در زمان پخش آگهی های بازرگانی میان برنامه های تلویزیون.
پروفسور کوین فنتون از موسسه سلامت عمومی بریتانیا می گوید:
"همه باید هر روز تحرک جسمانی داشته باشند، ثابت شده که روزی ده دقیقه یا بیشتر فعالیت بدنی برای سلامتی مفید است."
اما هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر فعالیت بدنی متوسط، برای این توصیه شده که این مقدار فعالیت، برای کاهش خطر "طیف وسیعی از بیماری های مختلف" از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع دوم لازم است.


توصیه رسمی برای فعالیت بدنی در افراد ۱۹ تا ۶۴ سال در بریتانیا
حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط مثل دوچرخه سواری، یا راه رفتن سریع در هفته
و
نرمش‌های تقویت عضلات اصلی (پا، لگن، پشت، شکم، قفسه سینه، شانه و بازوها) هفته‌ای دو بار یا بیشتر
یا
۷۵ دقیقه ورزش هوازی شدید مثل دویدن یا تنیس در هفته
و
نرمش های تقویت عضلات اصلی (پا، لگن، پشت، شکم، قفسه سینه، شانه و بازوها) هفته ای دو بار یا بیشتر
یا
ترکیبی از فعالیت هوازی متوسط و شدید در هفته‌ (مثلا دوبار دویدن به مدت نیم ساعت به علاوه نیم ساعت راه رفتن سریع)
و
نرمش های تقویت عضلات اصلی (پا، لگن، پشت، شکم، قفسه سینه، شانه و بازوها) هفته‌ای دو روز یا بیشتر


* ۱۵۰ دقیقه را می‌توان به هفته ای پنج روز هر بار نیم ساعت تقسیم کرد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  ویرایش شده توسط: pixy_666   
مرد

 
۵ بهمن: تولد سر پل نرس زیست شناس بزرگ انگلیسی

۲۵ ژآنویه سال ۱۹۴۹، درست ۶۶ سال پیش، پل نرس زیست شناس انگلیسی و متخصص مشهور ژنتیک متولد شد. شهرت وی بخاطر کشف پروتئین‌هایی است که وظیفه کنترل تکثیر سلولی را برعهده دارند و به همین دلیل جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۰۱ را دریافت کرد.
پل نرس در مدرسه لیون پارک در آلپرتون تحصیلات خود را آغاز کرد و سپس به مدرسه هاروکانتی رفت. بعد از پایان تحصیلات در مقطع دبیرستان برای پذیرش در دانشگاه‌های آکسفورد، کمبریج، ساسکس و یورک اقدام کرد ، اما به دلیل نگذراندن درس زبان‌های خارجی، این دانشگاه‌ها درخواست وی را رد کردند. سپس برای تحصیل به دانشگاه بیرمنگهام رفت که ابتدا در این دانشگاه هم پذیرفته نشد، اما بعد از مصاحبه قرار شد بصورت شرطی و در صورتی که بتواند بصورت همزمان در کلاس‌های زبان فرانسه شرکت کند و آن را با موفقیت به پایان برساند در این دانشگاه به تحصیل ادامه دهد.
پل نرس سال ۱۹۷۰ مقطع کارشناسی را در رشته زیست شناسی به پایان رساند و سپس دکترای خود را در همین رشته از دانشگاه بیرمنگهام دریافت کند. بعد از این دوره پل نرس دوره فوق دکترا را در دانشگاه ادینبرو به مدت ۶ سال در خلال سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۹ ادامه داد. سال ۱۹۷۶ در حین تحصیل در مقطع فوق دکترا، پل نرس موفق به کشف ژن CDC2 در مخمر شد. این ژن وظیفه کنترل چرخه سلولی از گام نخستین رشد G1 به مرحله S را بر عهده داشت که این دو مرحله از مرحله‌های رشد تکامل تک یاخته‌ها به حساب می‌آید و در یک چرخه چهار مرحله‌ای قرار می‌گیرد.
سال ۱۹۸۷ دکتر پل نرس توانست ژن مشابهی را در بدن انسان پیدا کند که وظیفه مشابهی با CDC2 بر عهده داشت و به نام CDK1 شناخته می‌شود. دکتر نرس به همراه همکاران خود کشف کرد که فرایند تقسیم سلولی در بدن انسان تحت کنترل دو پروتئین اتفاق می‌افتد و این پروتئین‌ها بررسی می‌کنند که آیا فرایند تقسیم سلولی درست انجام شده یا خیر. در صورتی که هر مرحله با مشکل روبرو شده باشد پروتئین‌های دیگری به رفع مشکل و بازسازی فرایند قبل خواهند پرداخت و در صورتی که پروتئین‌های کنترلی تایید کننده که مرحله تقسیم سلولی به درستی انجام پذیرفته است سلول وارد مرحله بعدی تقسیم سلولی می‌شود.
این کشف یکی از مهمترین دستاوردهای علمی در حوزه ژنتیک مربوط به اواخر قرن ۲۰ میلادی است که تحول بزرگی را در این علم بوجود آورد. سال ۲۰۰۱ میلادی دکتر پل نرس بخاطر همین دستاورد علمی موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی شد. در حال حاضر وی ریاست انجمن سلطنتی انگلستان که یکی از عالی‌ترین انجمن‌های علمی در دنیاست را برعهده دارند و به تحقیقات خود در خصوص علم ژنتیک و فرایند تقسیم سلولی ادامه می‌دهد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
پژوهشگران نور را کند کردند

گروهی از پژوهشگران در اسکاتلند توانسته‌اند در جریان یک آزمایش، سرعت نور را به کمتر از میزان معمول آن برسانند.
آنها در آزمایش خود، فوتون‌ها -ذرات تشکیل‌دهنده نور- را از یک دستگاه ویژه عبور دادند. این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که باعث تغییر شکل فوتون‌ها می‌شود و سرعت آنها را به کمتر از سرعت پذیرفته‌شده و ثابت نور می‌رساند.
فوتون‌هایی که سرعتشان در این آزمایش کاهش یافته بود، حتی بعد از عبور از دستگاه و وقتی به فضای آزاد وارد شدند، همچنان با سرعت (کند) جدید حرکت کرده‌اند.
گفته می‌شود که نتایج این پژوهش می‌تواند دید پژوهشگران نسبت به نور را تغییر دهد.


حفظ سرعت جدید
گروهی از پژوهشگران از دانشگاه‌های گلاسکو و هریوت-وات این آزمایش را به طور مشترک انجام دادند و نتیجه آن در نشریه علمی ساینس اکسپرس منتشر شده است.
سرعت نور در خلاء میزانی ثابت و نزدیک به ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه است.
این سرعت هنگام عبور از موادی مثل آب یا شیشه کند می‌شود، ولی به محض خروج از این مواد، دوباره به سرعت اصلی خود بازمی‌گردد. یا دست‌کم، تا قبل از این آزمایش، چنین رفتاری داشت.
دو سال و نیم پیش، پژوهشگران در پی آن برآمدند که بررسی کنند آیا می‌شود نور را کند کرد و سرعت انتشار آن را در همان سطح کم نگه داشت یا نه.
دکتر ژاکلین رومرو، دکتر دنیل جیووانی و همکارانشان در یک آزمایشگاه در دانشگاه گلاسکو وسیله‌ای را ساختند که می‌تواند بر سرعت فوتون ها تاثیر بگذارد.
در این آزمایش، آنها فوتون‌ها را به صورت جفت و در کنار هم شتاب دادند: یکی از فوتون‌ها در شرایط معمولی و دیگری، از مسیر دستگاه ویژه‌ای که ساخته شده بود. در مرحله بعد و با بررسی نتیجه آزمایش، مشخص شد فوتونی که از دستگاه ویژه عبور داده شده بود، تغییر شکل داده و با سرعتی کمتر از سرعت معمول نور حرکت کرده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۶ بهمن: سالگرد مرگ نیکولاس آگوست اوتو


۲۶ ژآنویه سال ۱۸۹۱، درست ۱۲۴ سال پیش، نیکولاس آگوست اوتو، مهندس و مخترع آلمانی فوت کرد. شهرتِ اتو بخاطر اختراع اولین موتور درون سوز یا احتراق داخلی است. او همچنین موفق به تولید نخستین مورتورهای چهار زمانه به صورت کاربردی شد.
نیکولاس اوتو در تاریخ ۱۰ ژوئن سال ۱۸۳۲ در نزدیکی شهر هایده متولد شد. پدر نیکولاس کشاورز بود و در کنار کار کشاورزی یک دفتر پست را نیز اداره می‌کرد.
نیکولاس بعد از پایان تحصیلات در مقطع پایه به عنوان کاراموز در حوزه تجارت مشغول به کار شد و بخاطر ماهیت کارش به فرانکفورت و شهر کلن مدام در سفر بود.
نیکولاس از همان کودکی به کارهای مهندسی علاقه داشت و در اوقات فراغت به ساخت وسایل مکانیکی می‌پرداخت. زمانی که در شهر کلن مستقر شد، تصمیم گرفت کار دفتری خود را ترک کند و تمام وقتش را روی ساخت یک موتور گازی صرف کند. نیکولاس اوتو سال ۱۸۶۴ و چندی بعد از اینکه بصورت تمام وقت کار روی موتور گازی خود را شروع کرده بود با مخترع دیگری به نام اوگن لانگن آشنا شد.
اوگن لانگن یک تکنسین تحصیل کرده فنی بود و بعد از چندی متوجه استعداد بسیار زیاد نیکولاس اوتو در زمینه‌ی مهندسی شد. بعد از مدتی، آشنایی آنها سبب شکل‌گیری شرکت NA Otto & Cie شد. آنها در شرکت جدید، شروع به طراحی و بهبود موتورهای خود کردند و در نمایشگاه سال ۱۸۶۷ شهر پاریس توانستند جایزه‌ی طراحی برتر را به خود اختصاص دهند. موتوری که اوتو طراحی کرد، قادر بود بیشترین میزان گاز تولیدی از احتراق را برای ایجاد حرکت رانشی استفاده کند و در آن زمان سایر موتورهای موجود تقریباً قادر بودند نصف میزان گاز تولیدی را تبدیل به نیروی حرکتی کنند؛ از این جهت موتور اوتو که تقریباً از تمام گازهای تولیدی استفاده می‌کرد، یک طراحی خارق‌العاده به حساب می‌آمد. با این وجود چون در آن دوران عملاً کاربرد چندانی برای این نوع موتورها وجود نداشت، آنها نتوانستند موفقیت چشمگیری از ساخت این نوع موتورها کسب کنند. بعد از مدتی توجه اتو به موتورهای چهار زمانه جلب شد و شروع به بررسی طراحی‌های موجود کرد. با وجود اینکه پتنت این اختراع قبلاً به نام فرد دیگری ثبت شده بود، اما تا آن زمان هیچ کس نتوانسته بود موتور چهار زمانه‌ای را تولید کند که بصورت عملی قابل استفاده باشد و نیازمندی‌های طراحی را در عمل برآورده کند. اتو سرانجام توانست با بهبود و تغییر طراحی‌های موجود، اولین موتور چهارزمانه‌ی احتراق داخلی را بسازد که این موتور تحولی بزرگی در ساخت موتورها ایجاد کرد و به نوعی باعث سرعت بخشیدن به شکل‌گیری عصر ماشین شد.
نیکولاس اوتو در تاریخ ۲۶ ژآنویه سال ۱۸۹۱ در سن ۵۸ سالگی در شهر کلن دیده از جهان فروبست. یکی از پسران اتو به نام گوستاو اتو، بعد‌ها یکی از طراحان معروف هواپیما شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
سابقه 'استرس عصبی پس از حادثه' به تمدن بین‌النهرین برمی‌گردد

محققان می‌گویند سابقه ابتلا به "استرس عصبی پس از حادثه" به ۱۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و پیشتر از نبردهای ایران و یونان باز می‌گردد.
بنا به شواهد و مطالعات تازه ای که از سوی محققان دانشگاه انگلیا راسکین در کمبریج صورت گرفته، رویارویی رزمندگان دوران باستان با "اشباح میدان نبرد" با نشانه‌های "استرس عصبی پس از حادثه" (PTSD) که در دوران مدرن تعریف شده است همخوانی دارد.
این گروه از محققان در مطالعات خود، ترجمه متون باستانی بازمانده از بین النهرین (عراق امروزی) را بررسی کرده اند.
پژوهشگران دانشگاه انگلیا راسکین نتیجه گرفته اند که موقعیت مبتلایان به "استرس عصبی پس از حادثه" عمری به درازای تمدن بشری دارد.
پروفسور جیمی هکر هیوز، مشاور پیشین روانشناسی بالینی در وزارت دفاع بریتانیا، می گوید نخستین تعاریف از بیماری "استرس عصبی پس از حادثه" اغلب به هرودوت مورخ یونانی نسبت داده می شود.
به گفته این استاد دانشگاه، هرودوت با اشاره به یکی از رزمندگان سپاه یونان به نام اپیزلوس که در نبرد ماراتن با سپاه ایران جنگیده بود می نویسد: "او ناگهان بینایی هر دو چشمش را از دست داد بدون آنکه چیزی به او برخورد کند."
اما بنا به تحقیقات پروفسور هیوز، ارجاعاتی به این اختلال عصبی در متون بازمانده از تمدن آسوری در بین النهرین در فاصله سال‌های ۱۳۰۰ تا ۶۰۹ پیش از میلاد هم وجود دارد.


اشباح
در آن دوران، مردان پیش از اعزام به جبهه نبرد به مدت یک سال در پروژه‌های جاده سازی و پل سازی مشغول به کار بودند، بعد یک سالی را در خط مقدم می جنگیدند، و پس از آن برای یک سال به خانواده‌های خود می پیوستند تا این چرخه تکرار شود.
پروفسور به بی‌بی‌سی می گوید: "نشانه‌های تقریبی عوارض بعد از نبرد، همان چیزهایی بوده که امروزه استرس عصبی پس از حادثه نامیده می شود."
این محقق با اشاره به متونی که وضعیت رزمندگان باستانی را توصیف کرده می گوید: "آنها صدا و تصاویر اشباحی را شرح داده اند که با آنها صحبت می کردند. شاید اشباح کسانی بوده اند که همین رزمندگان در میدان نبرد کشته بودند. این دقیقا همان تجربه ای است که سربازان دوران مدرن با آن مواجه هستند. یعنی کسانی که در جنگ هایی با فاصله نزدیک به دشمن حضور داشته اند."
درک بهتر از عارضه "استرس عصبی پس از حادثه" در سال‌های پس از جنگ ویتنام تشخیص داده شد.
پروفسور هیوز می گوید: "از زمانی که تمدن بشری و جنگ بوده، استرس پس از حادثه هم وجود داشته است. این موضوع مربوط به قرن ۲۱ نیست."
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
به کار گیری لیزر در ساخت سطوح فلزی آبگریز، جاذب نور و خود تمیز شونده


به کمک باریکه‌ی یک لیزر بسیار پرقدرت، دانشمندان دانشگاه روچستر در آمریکا ساختار نانویی ایجاد کردند که امکان تغییر رنگ سطح فلز را به سیاه فراهم کرده و خشک نگه داشتن و تمیز کردن آن را تسهیل می‌کند. این سطوح مقاومت زیادی در برابر یخ زدن و زنگ زدگی فلز و جذب بهتر گرما یا حتی انتقال آن به مواد دیگر دارند، بنابراین در زمینه‌ی الکترونیک ضد آب کاربرد بسیاری خواهد داشت.
البته تاکنون پوشش‌های ابرآبگریز بسیاری ارائه شده که می‌توانند از زنگ زدگی سطح فلز یا کثیف شدن لباس‌ها جلوگیری کنند، اما این پوشش‌ها بر مبنای مواد شیمایی هستند که در نهایت از روی سطح پاک می‌شوند و سطح اصلی آلوده و زنگار آلود خواهد شد.
به کمک این روش جدید که پروفسور چونلی گو به همراه همکارانش در دانشگاه روچستر توسعه داده‌اند می‌توان امیدوار بود که به زودی شاهد سطوح ابرآبگریز ذاتی و بادوامی خواهیم بود که مقاومت بالایی را برای فلزات در برابر آب خواهند داشت. این دستاورد به کمک لیزر فمتوثانیه‌ای امکان پذیر شده است و می‌تواند در مدت بسیار کوتاهی (تنها راهنمایی برای درک این موضوع توجه به مقیاس "فمتو" است) انرژی بسیار زیادی را به سمت هدف شلیک کند. این انرژی به حدی زیاد است که می‌تواند سطح فلز را با کندن ساختار‌های نانو و میکرو به گونه‌ای تغییر دهد که خواص سطحی آن نیز به شدت تغییر پیدا کند (احتمالا تاکنون مطالبی در مورد علت آبگریز بودن برگ نیلوفر آبی که مشابه این روش است خوانده‌اید).
پیش از این پروه توانسته بود با موفقیت از این روش برای ایجاد سطوح آبدوست فلزی استفاده کند، موفقیت این روش در حدی بود که قطره‌ی آبی که روی آن قرار می‌گرفت به سمت بالا شروع به حرکت می‌کرد. در پژوهش حاضر این پژوهشگران از روشی مشابه برای انجام کاری کاملا عکس پژوهش پیشین خود استفاده کرده‌اند. آن‌ها توانسته‌اند با کمک لیزر فمتوثانیه‌ای و اعمال آن روی فلزات پلاتینیوم، تیتانیوم و نمونه‌های برنجی ساختار سطحی آن‌ها را تغییر داده و با ایجاد شیارهای میکروسکوپی که ساختارهایی 5 تا 10 نانومتری را تشکیل می‌دادند سطوح‌ها را به شکلی خود تمیز شونده و کاملا آبگریز بدل کنند، ساختاری که به نوعی از نیلوفر آبی الهام گرفته شده بود. نتیجه‌ی کار ماده‌ای کاملا سیاه رنگ بود که آب را به شدت دفع می‌کرد.
برای آزمودن خواص خودتمیزشوندگی این ساختار این تیم از گرد و غبار یک جاروبرقی معمولی استفاده کرده و سطح فلز را با آن آلوده کردند. به گفته‌ی این محققان تنها سه قطره آب کافی بود تا بتوان نیمی از آلودگی‌های نشسته روی فلز را پاک کرد. در دنیای واقعی چنین سطحی تنها با نشست قطرات باران، شبنم یا مه می‌تواند خود را به شیوه‌ای بسیار سریع و موثر تمیز کند و در نهایت سطحی خشک و عاری از هر آلودگی را به دست دهد.
چنین فناوری‌هایی به خصوص برای کشور‌های در حال توسعه یا توسعه نیافته‌ای چون کشور ما که منابع آبی بسیار اندکی در دسترس دارند بسیار کارا و موثر خواهد بود چرا که تمامی سطوح به خودی خود با بارش باران یا شبنم صبحگاهی تمیز خواهند شد. ترکیب ویژگی جذب نور بالا و آبگریزی نیز می‌تواند به ساخت جاذب‌های گرمایی خورشیدی خودتمیز شونده منجر شود که به خصوص برای کشورهای چون ایران که از دسترسی به انرژی خورشیدی بالایی برخوردارند بسیار مناسب و کارا خواهد بود.
این تیم هم اکنون در حال بررسی روش اعمال این فناوری روی سطوح دیگر غیر فلزی است که می‌تواند در نهایت به الکترونیک ضد آب بیانجامد. البته برای استفاده از این فناوری در دنیای واقعی نیاز به ارائه‌ی روش‌هایی برای بزرگ سازی این فناوری در مقیاس صنعتی با بازده مناسب است. با فناوری فعلی برای تغییر سطحی به بزرگی 2.5 در 2.5 سانتی متر مربع به یک ساعت زمان نیاز است.
نتایج این پژوهش در نشریه Journal of Applied Physics به چاپ رسیده است.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
مرد

 
۷ بهمن: تولد ساموئل چايو چونگ تینگ فیزیکدان آمریکایی


۷۹ سال پیش در چنین روزی ساموئل سی‌سی تینگ فیزیکدان سرشناس آمریکایی متولد شد. شهرت این فیزیکدان بزرگ بخاطر کشف ذره سای بود و به همین دلیل برنده‌ی جایزه نوبل فیزیک شد.
۲۷ ژآنویه سال ۱۹۳۶ ساموئل سی سی تینگ در ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. پدر و مادرش دانشجوی دانشگاه میشیگان بودند که در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی باهم آشنا و ازدواج کردند. والدین ساموئل چینی بودند و چند ماه بعد از تولد ساموئل تصمیم گرفتند به چین بازگردند. دوران کودکی ساموئل همزمان با حمله ژاپن به چین در خلال جنگ جهانی دوم بود و این موضوع باعث شد ساموئل نتواند به مدرسه برود و تحصیلات ابتدایی را در خانه و نزد پدر و مادرش ادامه داد.
اواخر جنگ جهانی دوم و خروج نیروهای ژاپنی از چین این کشور با جنگ داخلی روبرو شد و به همین خاطر پدر و مادر ساموئل به تایوان فرار کردند و در آنجا به تدریس در یک کالج مهندسی پرداختند. ساموئل توانست در آنجا مقطع دبیرستان را به پایان برساند. سال ۱۹۵۶ ساموئل با کمک پدر و مادرش و دعوت دانشگاه میشیگان وارد دانشگاهی شد که پدر و مادرش بیش از ۲۰ سال قبل در آنجا تحصیل کرده و باهم آشنا شده بودند. ساموئل در دانشگاه میشیگان به تحصیل ریاضیات و فیزیک پرداخت و سال ۱۹۵۹ توانست مدرک کارشناسی خود را در هر دو رشته فیزیک و ریاضیات دریافت کند. ساموئل بعد از پایان دوره کارشناسی تحصیلات خود را در مقطع بالاتر ادامه داد و سال ۱۹۶۲ موفق به دریافت دکترای فیزیک از دانشگاه میشیگان شد. سال ۱۹۶۳ به دعوت آژانس تحقیقات هسته‌ای اروپا شروع به کار با این سازمان کرد و از سال ۱۹۶۵ در دانشگاه کلمبیا به تدریس مشغول شد. ساموئل چایو چونگ تینگ سال ۱۹۶۹ به عنوان استاد وارد دانشگاه فنی ماساچوست شد و کماکان در این دانشگاه به فعالیت مشغ ول است. مهمترین دستاورد دکتر ساموئل چایو چونگ تینگ مربوط به ذره سای است که توسط وی در سال ۱۹۷۴ کشف شد. ذره سای (psi particle) یک مزون بدون بار الکتریکی است که طول عمر بسیار بالایی دارد. دکتر تینگ دو سال بعد از کشف ذره سای مفتخر به دریافت جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۷۶ شد.
دکتر ساموئل تینگ یکی از بزرگترین فیزیکدانان حال حاضر است. وی طراح و مسئول یکی از عظیم‌ترین پروژه‌های تحقیقاتی به نام طیف نمای مغناطیسی آلفا نیز بوده است که طرح اولیه آن در سال ۱۹۹۵ ارائه شد. طیف نمای مغناطیسی آلفا یک شناساگر بسیار دقیق پرتوهای کیهانی است که به بر اساس طراحی ساموئل بای خارج از جو زمین و در ایستگاه فضایی نصب شد. اولین آزمایش با مدل اولیه این پروژه در سال ۱۹۹۸ با موفقیت در عملیات شاتل اس تی اس ۹۱ به انجام رسید. سپس قرار شد تا مدل نهایی از طریق شاتل فضایی بعد از تکمیل به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود. سال ۲۰۰۳ بخاطر فاجعه شاتل فضایی کلمبیا، سازمان تحقیقات فضایی ملی آمریکا اعلام کرد که شاتل دیگر در پروژه‌های فضایی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، و به همین خاطر نیز پروژه دکتر تینگ با مشکل روبرو شد چراکه قرار بود این شناساگر فوق پیشرفته از طریق شاتل به ایستگاه بین المللی فضایی منتقل شود. این پروژه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های تحقیقاتی و علمی با بودجه ۱.۵ میلیارد دلاری بود که در آن بیش از ۵۰۰ دانشمند و ۵۶ موسسه تحقیقاتی از ۱۶ کشور زیر نظر دکتر تینگ کار کردند. دکتر تینگ با اعتبار علمی خود و تلاش فراوان سرانجام کنگره آمریکا را متقاعد کرد تا مجوز تنها یک پرتاب دیگر را برای شاتل فضایی بدهد. سال ۲۰۱۱ با تلاش‌های فراوان دکتر تینگ سرانجام این شناساگر که یکی از پیچیده‌ترین طراحی‌های مهندسی و علمی نیز به حساب می‌آید در آخرین ماموریت فضایی شاتل به ایستگاه بین المللی فضایی با موفقیت ملحق شد.
به راستی آیا این خداوند است که انسان را آفریده است یا عکس آن؟؟
     
  
صفحه  صفحه 117 از 163:  « پیشین  1  ...  116  117  118  ...  162  163  پسین » 
علم و دانش

Science News | دانستنیهای علمی

رنگ ها List Insert YouTube video   

 ?

برای دسترسی به این قسمت میبایست عضو انجمن شوید. درصورتیکه هم اکنون عضو انجمن هستید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد انجمن شوید. در صورتیکه عضو نیستید با استفاده از این قسمت عضو شوید.

 

 
DMCA/Report Abuse (گزارش)  |  News  |  Rules  |  How To  |  FAQ  |  Moderator List  |  Sexy Pictures Archive  |  Adult Forums  |  Advertise on Looti
↑ بالا
Copyright © 2009-2025 Looti.net. Looti Forums is not responsible for the content of external sites

RTA